an online Instagram web viewer
  • burnout_hsp_salvecoaching
    Salve Coaching burn out HSP
    @burnout_hsp_salvecoaching

Images by burnout_hsp_salvecoaching

Hooggevoeligheid en emoties zijn niet altijd de beste vriendjes.

Misschien herken je het gevoel wel, je bent ergens van onder de indruk maar het lijkt dieper te zitten dan bij anderen.
Je kunt er aardig lang last van hebben, vooral als je er als hsp-er tegen vecht en weerstand biedt tegen die gevoelens. Hoe meer weerstand je biedt, hoe meer kostbare energie je kwijt raakt. Je gebruikt het simpelweg voor het verkeerde doel.

Hoe kom je daar nou weer vanaf ?? Het is algemeen bekend dat hsp-ers meer tijd nodig hebben om prikkels te verwerken. En het maakt niet uit waar de prikkels vandaan komen, het is het verwerken wat tijd in beslag neemt en je het gevoel geeft niet los te kunnen komen van de bijbehorende emoties.

Het enige wat echt helpt is het erkennen van je emoties en je mindset "aanpassen". Zeg jezelf duidelijk wat je voelt en dat je jezelf een paar dagen geeft óm te verwerken. Laat het op momenten toe maar zorg tegelijkertijd dat je op diezelfde momenten erkent dat dit bij jouw eigen verwerkingsproces hoort.

Op die manier train je je mindset zich te concentreren op verwerking en acceptatie in plaats van te blijven hangen in de emoties zelf. Je brein accepteert nu sneller, juist omdat je het ruimte geeft ! 🦋❤🦋 Meer weten over verwerking en hooggevoeligheid ? Neem gerust contact op, ik help je graag !

#burnout #hsp #hooggevoelig #praktijk #begeleiding #herstel #vooriedereen #groei #balans #persoonlijkegroei #emotiesdebaas #waspik #breda #waalwijk #tilburg #werkgever #werknemer #inbalans #verwerking #emotie
Hooggevoeligheid en emoties zijn niet altijd de beste vriendjes. Misschien herken je het gevoel wel, je bent ergens van onder de indruk maar het lijkt dieper te zitten dan bij anderen. Je kunt er aardig lang last van hebben, vooral als je er als hsp-er tegen vecht en weerstand biedt tegen die gevoelens. Hoe meer weerstand je biedt, hoe meer kostbare energie je kwijt raakt. Je gebruikt het simpelweg voor het verkeerde doel. Hoe kom je daar nou weer vanaf ?? Het is algemeen bekend dat hsp-ers meer tijd nodig hebben om prikkels te verwerken. En het maakt niet uit waar de prikkels vandaan komen, het is het verwerken wat tijd in beslag neemt en je het gevoel geeft niet los te kunnen komen van de bijbehorende emoties. Het enige wat echt helpt is het erkennen van je emoties en je mindset "aanpassen". Zeg jezelf duidelijk wat je voelt en dat je jezelf een paar dagen geeft óm te verwerken. Laat het op momenten toe maar zorg tegelijkertijd dat je op diezelfde momenten erkent dat dit bij jouw eigen verwerkingsproces hoort. Op die manier train je je mindset zich te concentreren op verwerking en acceptatie in plaats van te blijven hangen in de emoties zelf. Je brein accepteert nu sneller, juist omdat je het ruimte geeft ! 🦋❤🦋 Meer weten over verwerking en hooggevoeligheid ? Neem gerust contact op, ik help je graag ! #burnout  #hsp  #hooggevoelig  #praktijk  #begeleiding  #herstel  #vooriedereen  #groei  #balans  #persoonlijkegroei  #emotiesdebaas  #waspik  #breda  #waalwijk  #tilburg  #werkgever  #werknemer  #inbalans  #verwerking  #emotie 
Vanmorgen vond ik het weer tijd voor een kaartje uit de serie van Tanja Hilgers. "je staat er niet alleen voor". Zeker niet ! Hoewel een mens zich aardig alleen kan voelen is het onnodig je problemen of obstakels helemaal alleen op te willen lossen.
Maar waarom willen sommige mensen dan toch geen hulp accepteren of vinden ze het moeilijk die grens over te gaan ?

Schaamte komt hier vaak bij om de hoek kijken, ook het gevoel van afhankelijkheid remt een persoon vaak om hulp in te schakelen, de één is gewoonweg nog niet klaar om toe te geven en de ander is bang om "gek" gevonden te worden.
En daarbij, in een woud van hulpverlening is het soms ook moeilijk de juiste persoon of instelling te vinden die bij jou past.

Daarom bieden veel hulpverleners zoals psychologen, therapeuten en praktijkhouders het eerste gesprek vrijblijvend en gratis aan. Dit is een unieke kans om zonder steeds het hele verhaal uit de doeken te moeten doen, kennis te maken en uiteindelijk een goede keuze ten behoeve van jouw herstel te maken. Want daar draait het uiteindelijk om !

Mocht je nog niet klaar zijn voor officïele hulpverlening raap dan zonodig al je moed bij elkaar en neem een collega, buurvrouw/man, vriend/in, werkgever of familielid in vertrouwen, je hoeft niet in detail te treden maar globaal je verhaal doen kan al zó opluchten !
Daarbij is het fijn om te weten dat er in ieder geval iemand is die jou ten alle tijden kan ondersteunen en weet van wat er zich in jouw wereld afspeelt. Dat alléén al zal goed voelen.

Oftewel : JE STAAT NIET ALLEEN 🦋🙏🦋 Meer weten of een gesprek aanvragen ? Mail dan naar salvecoaching@gmail.com of app/bel naar 0642520652 (anonieme nrs worden uit veiligheid geweigerd)

#burnout #hsp #mindstyle #praktijk #burnoutcoach #hspcoach #voorjou #hulpvraag #ondersteuning #begeleiding #advies #coach #waspik #motivatie #inspiratie #hulpvragen #alleen #samendoen #ervaring #ervaringsdeskundige
Vanmorgen vond ik het weer tijd voor een kaartje uit de serie van Tanja Hilgers. "je staat er niet alleen voor". Zeker niet ! Hoewel een mens zich aardig alleen kan voelen is het onnodig je problemen of obstakels helemaal alleen op te willen lossen. Maar waarom willen sommige mensen dan toch geen hulp accepteren of vinden ze het moeilijk die grens over te gaan ? Schaamte komt hier vaak bij om de hoek kijken, ook het gevoel van afhankelijkheid remt een persoon vaak om hulp in te schakelen, de één is gewoonweg nog niet klaar om toe te geven en de ander is bang om "gek" gevonden te worden. En daarbij, in een woud van hulpverlening is het soms ook moeilijk de juiste persoon of instelling te vinden die bij jou past. Daarom bieden veel hulpverleners zoals psychologen, therapeuten en praktijkhouders het eerste gesprek vrijblijvend en gratis aan. Dit is een unieke kans om zonder steeds het hele verhaal uit de doeken te moeten doen, kennis te maken en uiteindelijk een goede keuze ten behoeve van jouw herstel te maken. Want daar draait het uiteindelijk om ! Mocht je nog niet klaar zijn voor officïele hulpverlening raap dan zonodig al je moed bij elkaar en neem een collega, buurvrouw/man, vriend/in, werkgever of familielid in vertrouwen, je hoeft niet in detail te treden maar globaal je verhaal doen kan al zó opluchten ! Daarbij is het fijn om te weten dat er in ieder geval iemand is die jou ten alle tijden kan ondersteunen en weet van wat er zich in jouw wereld afspeelt. Dat alléén al zal goed voelen. Oftewel : JE STAAT NIET ALLEEN 🦋🙏🦋 Meer weten of een gesprek aanvragen ? Mail dan naar salvecoaching@gmail.com of app/bel naar 0642520652 (anonieme nrs worden uit veiligheid geweigerd) #burnout  #hsp  #mindstyle  #praktijk  #burnoutcoach  #hspcoach  #voorjou  #hulpvraag  #ondersteuning  #begeleiding  #advies  #coach  #waspik  #motivatie  #inspiratie  #hulpvragen  #alleen  #samendoen  #ervaring  #ervaringsdeskundige 
Een vrij heftige uitspraak maar wel één om even bij stil te staan.

Iedere dag is een dag voor verandering, een dag om het tij te keren, om keuzes te maken die bij jouw leven passen en jou gelukkiger maken. 
Veel keuzes worden gemaakt uit angst, angst om te falen, angst om wat anderen vinden of angst om dat te verliezen wat belangrijk is, ongeacht in welke context of situatie.

En dat is zonde, zonde van het leven wat je gegeven is, zonde van jouw mooie "jij", zonde voor je ontwikkeling en groei.
Ze zeggen dan ook, "je leeft maar één keer", maar ik hou het liever op, "je gaat maar één keer dood". Hoe stap je over je angsten ? Hoe begin je met het maken van juiste keuzes en hoe ga je daarmee om met betrekking tot jezelf en je omgeving ?
Dit zijn belangrijke punten om aan te werken als je remmingen voelt of vast zit in een negatief gedachtenpatroon.

Ik help je hier graag mee zodat ook jij voortaan beter in je vel zit en situaties kunt rationalliseren.
🦋🦋🦋 Voor vragen of een afspraak kun je altijd mailen naar salvecoaching@gmail.com, info@salvecoaching.nl of stuur een appje naar 0642520652

#burnout #hsp #mindstyle #praktijk #voorjou #begeleiding
#herstel #inbalans #groei #balans #persoonlijkegroei #burnoutcoach #hooggevoelig #keuzesmaken #leven #kansen #ervaringsdeskundige #advies #coaching
Een vrij heftige uitspraak maar wel één om even bij stil te staan. Iedere dag is een dag voor verandering, een dag om het tij te keren, om keuzes te maken die bij jouw leven passen en jou gelukkiger maken. Veel keuzes worden gemaakt uit angst, angst om te falen, angst om wat anderen vinden of angst om dat te verliezen wat belangrijk is, ongeacht in welke context of situatie. En dat is zonde, zonde van het leven wat je gegeven is, zonde van jouw mooie "jij", zonde voor je ontwikkeling en groei. Ze zeggen dan ook, "je leeft maar één keer", maar ik hou het liever op, "je gaat maar één keer dood". Hoe stap je over je angsten ? Hoe begin je met het maken van juiste keuzes en hoe ga je daarmee om met betrekking tot jezelf en je omgeving ? Dit zijn belangrijke punten om aan te werken als je remmingen voelt of vast zit in een negatief gedachtenpatroon. Ik help je hier graag mee zodat ook jij voortaan beter in je vel zit en situaties kunt rationalliseren. 🦋🦋🦋 Voor vragen of een afspraak kun je altijd mailen naar salvecoaching@gmail.com, info@salvecoaching.nl of stuur een appje naar 0642520652 #burnout  #hsp  #mindstyle  #praktijk  #voorjou  #begeleiding  #herstel  #inbalans  #groei  #balans  #persoonlijkegroei  #burnoutcoach  #hooggevoelig  #keuzesmaken  #leven  #kansen  #ervaringsdeskundige  #advies  #coaching 
Dit is natuurlijk een bekende en oude uitspraak, maar wel één van mijn meest favoriete.

Of je nou HSP of Burnout bent, haast is een van de eerste dingen die je beter direct overboord kan gooien.

Haast zorgt dat je in een constante staat van spanning verkeert waardoor je belangrijke dingen kunt vergeten en ongelukjes in een klein hoekje zitten. Kortom je paniek-modus staat aan, je werkt jezelf weer tegen en dat is juist iets wat je net niet nodig hebt ! 
Haast vermijden lijkt lastig maar het is zeker te doen.
Het is een afspraak die je met jezelf maakt.

Je tijd anders indelen, rekening houden met reis tijden, tijd ruim inplannen of een soepele afspraak maken (bijvoorbeeld in plaats van 9.00 uur tussen 8.45 en 9.30) helpt al enorm ! 
Goed voorbereiden voor een dag werk, een reis of wat dan ook zorgt ervoor dat je niet nog gauw in paniek terug het huis in hoeft, trein mist of andere vervelende dingen die vanuit haast gebeuren.
Leg alles zonodig ruim vantevoren klaar en check het de dag/avond ervoor nog even extra. Zo ben je zekerder van je zaak, heb je een meer ontspannen gevoel en hoef je niet nog op het laatste moment in paniek te schieten. 🦋🌻🦋 Hulp nodig je tijd beter in te delen ? Mail of bel (niet anoniem) gerust voor een afspraak naar salvecoaching@gmail.com of 0642520652

#burnout #hsp #hooggevoelig #mindstyle #praktijk #groei #begeleiding #advies #voorjou #burnoutcoach #mindstylecoach #persoonlijkegroei #persoonlijkegrens #grenzen #haast #vergeten #orde #regelmaat #rust #groei #motivatie #inspiratie #doelen
Dit is natuurlijk een bekende en oude uitspraak, maar wel één van mijn meest favoriete. Of je nou HSP of Burnout bent, haast is een van de eerste dingen die je beter direct overboord kan gooien. Haast zorgt dat je in een constante staat van spanning verkeert waardoor je belangrijke dingen kunt vergeten en ongelukjes in een klein hoekje zitten. Kortom je paniek-modus staat aan, je werkt jezelf weer tegen en dat is juist iets wat je net niet nodig hebt ! Haast vermijden lijkt lastig maar het is zeker te doen. Het is een afspraak die je met jezelf maakt. Je tijd anders indelen, rekening houden met reis tijden, tijd ruim inplannen of een soepele afspraak maken (bijvoorbeeld in plaats van 9.00 uur tussen 8.45 en 9.30) helpt al enorm ! Goed voorbereiden voor een dag werk, een reis of wat dan ook zorgt ervoor dat je niet nog gauw in paniek terug het huis in hoeft, trein mist of andere vervelende dingen die vanuit haast gebeuren. Leg alles zonodig ruim vantevoren klaar en check het de dag/avond ervoor nog even extra. Zo ben je zekerder van je zaak, heb je een meer ontspannen gevoel en hoef je niet nog op het laatste moment in paniek te schieten. 🦋🌻🦋 Hulp nodig je tijd beter in te delen ? Mail of bel (niet anoniem) gerust voor een afspraak naar salvecoaching@gmail.com of 0642520652 #burnout  #hsp  #hooggevoelig  #mindstyle  #praktijk  #groei  #begeleiding  #advies  #voorjou  #burnoutcoach  #mindstylecoach  #persoonlijkegroei  #persoonlijkegrens  #grenzen  #haast  #vergeten  #orde  #regelmaat  #rust  #groei  #motivatie  #inspiratie  #doelen 
Mijn eerste cursus/seminar gaat plaatvinden ! 🦋❤🦋 Net een hele fijne meeting gehad, meer info volgt !! Ik vind het superspannend en kijk er zo naar uit om meer mensen te ondersteunen en te inspireren met het omgaan met burnout of stress.

Jeetje wat voelt dit fijn ! 🙏🦋 #burnout #stress #hsp #hooggevoelig #seminar #cursus #inspireren #motiveren #praktijk #trots #gelukkig #helpen #steun #medemens #inbalans #dankbaar
Burnout kent geen rangorde🦋

Burnout is niet gerelateerd aan functie of positie in werk of maatschappij.
Het kan echt iedereen overkomen en is ook niet te vergelijken met anderen die burnout zijn, hoewel de symptomen wel overeen komen.

Ook is burnout niet perse werk-gerelateerd, al wordt dat wel vaak beweerd..
Burnout kan voorkomen bij iedereen die voor langere periode gebukt gaat onder stress en de signalen van het lichaam en gevoel negeren, zij het bewust of onbewust.

Het proces van stress naar burnout gaat heel geleidelijk en vaak ongemerkt waardoor de signalen gemakkelijker over
het hoofd worden gezien.
Een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse ritme én denkpatroon kan al veel goeds met je doen hoewel dat door de druk van stress ook als teveel wordt ervaren.

Daarbij wordt het voor degene alleen maar lastiger uiteindelijk toe te geven.

Toegeven aan stress of burnout lijkt dan ook een hele opgave en ja, de weg kan lang zijn. Maar het benoemen en hardop zeggen heft de eerste blokkade al meteen op. 🦋

Meer weten ? Neem gerust contact op via mail : salvecoaching@gmail.com of telefonisch : 0642520652 (anonieme oproepen worden niet opgenomen)

#burnout #hsp #stress #hooggevoelig #lichaamengeest #mindstyle #praktijk #voorjou #waspik #groei #grens #persoonlijkegroei #herstel #voorjou #advies #inbalans #balans
Burnout kent geen rangorde🦋 Burnout is niet gerelateerd aan functie of positie in werk of maatschappij. Het kan echt iedereen overkomen en is ook niet te vergelijken met anderen die burnout zijn, hoewel de symptomen wel overeen komen. Ook is burnout niet perse werk-gerelateerd, al wordt dat wel vaak beweerd.. Burnout kan voorkomen bij iedereen die voor langere periode gebukt gaat onder stress en de signalen van het lichaam en gevoel negeren, zij het bewust of onbewust. Het proces van stress naar burnout gaat heel geleidelijk en vaak ongemerkt waardoor de signalen gemakkelijker over het hoofd worden gezien. Een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse ritme én denkpatroon kan al veel goeds met je doen hoewel dat door de druk van stress ook als teveel wordt ervaren. Daarbij wordt het voor degene alleen maar lastiger uiteindelijk toe te geven. Toegeven aan stress of burnout lijkt dan ook een hele opgave en ja, de weg kan lang zijn. Maar het benoemen en hardop zeggen heft de eerste blokkade al meteen op. 🦋 Meer weten ? Neem gerust contact op via mail : salvecoaching@gmail.com of telefonisch : 0642520652 (anonieme oproepen worden niet opgenomen) #burnout  #hsp  #stress  #hooggevoelig  #lichaamengeest  #mindstyle  #praktijk  #voorjou  #waspik  #groei  #grens  #persoonlijkegroei  #herstel  #voorjou  #advies  #inbalans  #balans 
Goeiemorgen ! 
Ademhalen, het is zo vanzelfsprekend dat we er meer dan de helft van de tijd niet eens bij stilstaan.
Juist datgene wat zo cruciaal is voor ons bestaan, vergeten we het meest en nemen we voor lief, gek eigenlijk he ?

De juiste ademhaling zorgt ervoor dat je lichaam optimaal voorzien is van zuurstof en reduceert daardoor stress in het algemeen, verhoogt je concentratie en kan zelfs pijn verminderen.

Bij stress heeft het lichaam de neiging "hoog" adem te halen, je borstgedeelte komt omhoog, je ademhaling zit zogezegd in je keel. De "vluchtmodus" van je lichaam. Dit zorgt voor ervaringen zoals steken in de borst en een licht gevoel in het hoofd, wat in paniektoestand meer lijkt op een hartaanval, en dus reden voor nóg meer paniek !

Het is dus van belang om bewuster met je ademhaling om te gaan. Wat je ook doet en waar je ook bent, let dan af en toe eens bewust op je ademhaling.
Als je merkt dat je oppervlakking ademhaalt kan het helpen je hand net onder je navel op je buik te leggen. Hierdoor "geleid" je je hersenen richting je "lage" ademhaling, meer vanuit je buik. Neus in neus uit en volg het eigen ritme.

Gespannen voor een vergadering/ sollicitatiegesprek/ optreden/ speech/auditie of iets anders spannends ? Dan kan het helpen om vantevoren nog eens even een paar keer goed en bewust adem te halen. Zo vertel je je lichaam dat er iets gaat gebeuren en dat het niet hoeft te stressen of rennen en ga je geconcentreerd en bewust het gesprek aan.
🦋🌻🦋 Dit is natuurlijk in een notendop beschreven, met de bedoeling dat je het meest waardevolle eruit kunt halen. Voor vragen of meer kun je altijd contact opnemen via pb of info@salvecoaching.nl 
#hsp #burnout #hooggevoelig #begeleiding #steun #praktijk #mindstyle #groei #ademhaling #stressverminderen #coaching #hulp #voorjou #advies #waspik #hulpverlening #ontspanjegeest #energie
Goeiemorgen ! Ademhalen, het is zo vanzelfsprekend dat we er meer dan de helft van de tijd niet eens bij stilstaan. Juist datgene wat zo cruciaal is voor ons bestaan, vergeten we het meest en nemen we voor lief, gek eigenlijk he ? De juiste ademhaling zorgt ervoor dat je lichaam optimaal voorzien is van zuurstof en reduceert daardoor stress in het algemeen, verhoogt je concentratie en kan zelfs pijn verminderen. Bij stress heeft het lichaam de neiging "hoog" adem te halen, je borstgedeelte komt omhoog, je ademhaling zit zogezegd in je keel. De "vluchtmodus" van je lichaam. Dit zorgt voor ervaringen zoals steken in de borst en een licht gevoel in het hoofd, wat in paniektoestand meer lijkt op een hartaanval, en dus reden voor nóg meer paniek ! Het is dus van belang om bewuster met je ademhaling om te gaan. Wat je ook doet en waar je ook bent, let dan af en toe eens bewust op je ademhaling. Als je merkt dat je oppervlakking ademhaalt kan het helpen je hand net onder je navel op je buik te leggen. Hierdoor "geleid" je je hersenen richting je "lage" ademhaling, meer vanuit je buik. Neus in neus uit en volg het eigen ritme. Gespannen voor een vergadering/ sollicitatiegesprek/ optreden/ speech/auditie of iets anders spannends ? Dan kan het helpen om vantevoren nog eens even een paar keer goed en bewust adem te halen. Zo vertel je je lichaam dat er iets gaat gebeuren en dat het niet hoeft te stressen of rennen en ga je geconcentreerd en bewust het gesprek aan. 🦋🌻🦋 Dit is natuurlijk in een notendop beschreven, met de bedoeling dat je het meest waardevolle eruit kunt halen. Voor vragen of meer kun je altijd contact opnemen via pb of info@salvecoaching.nl #hsp  #burnout  #hooggevoelig  #begeleiding  #steun  #praktijk  #mindstyle  #groei  #ademhaling  #stressverminderen  #coaching  #hulp  #voorjou  #advies  #waspik  #hulpverlening  #ontspanjegeest  #energie 
Goed geslapen ? En weer goed wakker geworden ? 
Of werd je wakker om meteen verdrietig of bezord te zijn ?

Vandaag geef ik iets waardevols weg, zomaar, zonder dat je je hoeft aan te melden of ergens in hoeft te schrijven. 
Het enige wat je hoeft te doen is lezen en het proberen.
Baat het niet dan schaadt het niet !

Als je met zorgen, verdriet of frustratie loopt dan is er een dikke kans dat je ook met deze gevoelens gaat slapen, het houdt je tenslotte flink bezig, en logisch ! Uiteindelijk zal het stress-level alleen maar oplopen en dat is te voorkomen. HOE ??? Kort gezegd : Als je wakker bent heerst je bewustzijn en als je slaapt neemt je onderbewustzijn het over.

Door bewust aan deze vervelende dingen te denken en dus in slaap te vallen met een negatieve lading, vertel je je onderbewustzijn eigenlijk dat het zich daar mee bezig moet houden, en dat zal het dan ook doen. Met als resultaat dat je weer in dezelfde vervelende staat wakker wordt.

Wat ik je wil vragen te proberen is om, vóórdat je echt in slaap valt, dus als je naar bed gaat en het licht uit is, te denken aan dingen/mensen/situaties waar je dankbaar voor bent. Wat je een goed en gelukkig gevoel geeft.

Zoals dankbaar zijn voor je heerlijke slaapplaats, je kinderen, huisdieren, kleine mooie momentjes van de week of dag. En blijf in je gedachten zinnen herhalen zoals ; "Ik ben veilig, ik ben gelukkig, blij, voel me goed, voel me fijn, dankbaar, ik hoef nu niets te doen". Alles wat je kunt bedenken zolang het positief is.

Je zult merken dat je anders wakker wordt, het ligt er ook aan hoe diep je in een gedachtenstroom zit of zorgen hebt, probeer het anders een paar nachten achter elkaar.

Ik ben oprecht benieuwd wat jullie die ochtend ervaren en stuur me gerust een berichtje als je hier nog vragen/opmerkingen over hebt of tips wilt.
Mijn intentie is in ieder geval om jullie dag zonodig een stukje mooier te laten beginnen ! 🦋🌻🦋 #burnout #hsp #burnoutcoach #hooggevoelig #praktijk #consulente #advies #tip #coaching #slaap #hspcoach #mindstyle #goedslapen #goedemorgen #voorjou #groei #ervaring #persoonlijkegroei #trainyourbrain #nachtrust #biochemie #salvecoach #waspik #WVA #energie
Goed geslapen ? En weer goed wakker geworden ? Of werd je wakker om meteen verdrietig of bezord te zijn ? Vandaag geef ik iets waardevols weg, zomaar, zonder dat je je hoeft aan te melden of ergens in hoeft te schrijven. Het enige wat je hoeft te doen is lezen en het proberen. Baat het niet dan schaadt het niet ! Als je met zorgen, verdriet of frustratie loopt dan is er een dikke kans dat je ook met deze gevoelens gaat slapen, het houdt je tenslotte flink bezig, en logisch ! Uiteindelijk zal het stress-level alleen maar oplopen en dat is te voorkomen. HOE ??? Kort gezegd : Als je wakker bent heerst je bewustzijn en als je slaapt neemt je onderbewustzijn het over. Door bewust aan deze vervelende dingen te denken en dus in slaap te vallen met een negatieve lading, vertel je je onderbewustzijn eigenlijk dat het zich daar mee bezig moet houden, en dat zal het dan ook doen. Met als resultaat dat je weer in dezelfde vervelende staat wakker wordt. Wat ik je wil vragen te proberen is om, vóórdat je echt in slaap valt, dus als je naar bed gaat en het licht uit is, te denken aan dingen/mensen/situaties waar je dankbaar voor bent. Wat je een goed en gelukkig gevoel geeft. Zoals dankbaar zijn voor je heerlijke slaapplaats, je kinderen, huisdieren, kleine mooie momentjes van de week of dag. En blijf in je gedachten zinnen herhalen zoals ; "Ik ben veilig, ik ben gelukkig, blij, voel me goed, voel me fijn, dankbaar, ik hoef nu niets te doen". Alles wat je kunt bedenken zolang het positief is. Je zult merken dat je anders wakker wordt, het ligt er ook aan hoe diep je in een gedachtenstroom zit of zorgen hebt, probeer het anders een paar nachten achter elkaar. Ik ben oprecht benieuwd wat jullie die ochtend ervaren en stuur me gerust een berichtje als je hier nog vragen/opmerkingen over hebt of tips wilt. Mijn intentie is in ieder geval om jullie dag zonodig een stukje mooier te laten beginnen ! 🦋🌻🦋 #burnout  #hsp  #burnoutcoach  #hooggevoelig  #praktijk  #consulente  #advies  #tip  #coaching  #slaap  #hspcoach  #mindstyle  #goedslapen  #goedemorgen  #voorjou  #groei  #ervaring  #persoonlijkegroei  #trainyourbrain  #nachtrust  #biochemie  #salvecoach  #waspik  #WVA  #energie 
"kijk vooruit", "kijk niet terug", "focus je op de toekomst" !! Het is wereldwijd één van de meest gegeven adviezen, en ik adviseer het ook regelmatig.. MAAR.... Soms is terugkijken juist wél goed. Niet om te mijmeren, niet om met weemoed te blijven hangen maar puur om je te realiseren hoever je al bent gekomen.

Stel je zit midden in een herstelproces of persoonlijke groei, of een net opgestart bedrijf maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Geen gevoel van vooruitgang, geen motivatie om dus door te gaan. ZONDE !!
Grijp dan eens terug naar bijvoorbeeld een jaar geleden. Beschrijf voor jezelf eens wat de verschillen zijn met hoe je in een situatie staat, je gevoel, wat je tot nu toe hebt geleerd en probeer stil te staan bij je gedachtengang van destijds.

Je zult merken dat er wel degelijk verschil is. Dat je mindset is veranderd, dat je bewust en onbewust bepaalde stappen heb gezet en acties hebt ondernomen die gezond waren voor jou, je omgeving of bedrijf. Dat je dus bent gegroeid ! 
Dit alles draagt bij aan meer zelfvertrouwen, voor nu én in de toekomst en geeft je motivatie om door te blijven gaan óf om stappen te ondernemen die op dat moment de juiste zijn.
🦋👍🦋 #burnout #hsp #burnoutcoach #mindstyle #begeleiding #stress #praktijk #voorjou #advies #ervaring #groei #mindset #reset #persoonlijkegroei #zelfreflectie #therapie #voedtjeziel #energie #positieveflow #WVA #terugkijken #onzeker #zelfvertrouwen #motivatie #werkgever #bedrijf
"kijk vooruit", "kijk niet terug", "focus je op de toekomst" !! Het is wereldwijd één van de meest gegeven adviezen, en ik adviseer het ook regelmatig.. MAAR.... Soms is terugkijken juist wél goed. Niet om te mijmeren, niet om met weemoed te blijven hangen maar puur om je te realiseren hoever je al bent gekomen. Stel je zit midden in een herstelproces of persoonlijke groei, of een net opgestart bedrijf maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Geen gevoel van vooruitgang, geen motivatie om dus door te gaan. ZONDE !! Grijp dan eens terug naar bijvoorbeeld een jaar geleden. Beschrijf voor jezelf eens wat de verschillen zijn met hoe je in een situatie staat, je gevoel, wat je tot nu toe hebt geleerd en probeer stil te staan bij je gedachtengang van destijds. Je zult merken dat er wel degelijk verschil is. Dat je mindset is veranderd, dat je bewust en onbewust bepaalde stappen heb gezet en acties hebt ondernomen die gezond waren voor jou, je omgeving of bedrijf. Dat je dus bent gegroeid ! Dit alles draagt bij aan meer zelfvertrouwen, voor nu én in de toekomst en geeft je motivatie om door te blijven gaan óf om stappen te ondernemen die op dat moment de juiste zijn. 🦋👍🦋 #burnout  #hsp  #burnoutcoach  #mindstyle  #begeleiding  #stress  #praktijk  #voorjou  #advies  #ervaring  #groei  #mindset  #reset  #persoonlijkegroei  #zelfreflectie  #therapie  #voedtjeziel  #energie  #positieveflow  #WVA  #terugkijken  #onzeker  #zelfvertrouwen  #motivatie  #werkgever  #bedrijf 
Ooit een idee gehad waar je in eerste instantie helemaal blij van werd ? Heb je toen doorgezet ? Of heb je er vanaf gezien omdat je binnen 10 seconden al minstens 3 redenen had bedacht om het niet te doen ?

Het is één van de meest besproken onderwerpen in mijn praktijk.
Onbewust aangeleerd gedrag of denkpatronen die je leven beheersen en je weerhouden om datgene te doen waar je hart ligt.

Dat zijn de momenten waarop je onderbewustzijn, je ziel, zegt  dat je een bepaalde richting op wilt gaan of iets wilt gaan doen en dat je bewustzijn, je denken, allerlei scenario's bedenkt om jezelf te demotiveren. Het wil je zogezegd beschermen tegen pijn, in welke vorm dan ook.

Dit kan je weerhouden je hart te volgen, om die bepaalde opleiding te doen, of te gaan voor die kantoorbaan waar je stiekem al een tijd van droomde, of dat je juist al jaren iets aan het doen bent wat uiteindelijk helemaal geen voldoening geeft, of dat je jezelf te laag inschat. En dit zijn nog lang niet alle voorbeelden.
Sterker nog, er zijn miljoenen mensen die dit dagelijks overkomt en uiteindelijk gaan voor "veiligheid" en achteraf spijt hebben. 
Hoe luister je naar je ziel ? Hoe scheidt je de motiverende en demotiverende gedachten ? Hoe doorbreek je je gedachtenpatroon en wanneer weet je dat je je hart volgt ?
Allemaal vragen die ik gelukkig mag beantwoorden, de transformatie die ik zie bij cliënten is ontzettend mooi om te zien. 🦋❤🦋 Ik zal hier vaker op terugkomen omdat ik lang niet alles in 1 post uitgelegd krijg ☺ voor vragen kun je altijd een PB of email sturen naar salvecoaching@gmail.com of voor een afspraak kun je ook appen natuurlijk !

#burnout #HSP #mindstyle #salve #praktijk #voorjou #gedachtenkracht #mindset #motivatie #balans #inbalans #waspik #hulpvragen #groei #ervaringsdeskundige #advies #informatie #gelukhervinden #ziel
Ooit een idee gehad waar je in eerste instantie helemaal blij van werd ? Heb je toen doorgezet ? Of heb je er vanaf gezien omdat je binnen 10 seconden al minstens 3 redenen had bedacht om het niet te doen ? Het is één van de meest besproken onderwerpen in mijn praktijk. Onbewust aangeleerd gedrag of denkpatronen die je leven beheersen en je weerhouden om datgene te doen waar je hart ligt. Dat zijn de momenten waarop je onderbewustzijn, je ziel, zegt dat je een bepaalde richting op wilt gaan of iets wilt gaan doen en dat je bewustzijn, je denken, allerlei scenario's bedenkt om jezelf te demotiveren. Het wil je zogezegd beschermen tegen pijn, in welke vorm dan ook. Dit kan je weerhouden je hart te volgen, om die bepaalde opleiding te doen, of te gaan voor die kantoorbaan waar je stiekem al een tijd van droomde, of dat je juist al jaren iets aan het doen bent wat uiteindelijk helemaal geen voldoening geeft, of dat je jezelf te laag inschat. En dit zijn nog lang niet alle voorbeelden. Sterker nog, er zijn miljoenen mensen die dit dagelijks overkomt en uiteindelijk gaan voor "veiligheid" en achteraf spijt hebben. Hoe luister je naar je ziel ? Hoe scheidt je de motiverende en demotiverende gedachten ? Hoe doorbreek je je gedachtenpatroon en wanneer weet je dat je je hart volgt ? Allemaal vragen die ik gelukkig mag beantwoorden, de transformatie die ik zie bij cliënten is ontzettend mooi om te zien. 🦋❤🦋 Ik zal hier vaker op terugkomen omdat ik lang niet alles in 1 post uitgelegd krijg ☺ voor vragen kun je altijd een PB of email sturen naar salvecoaching@gmail.com of voor een afspraak kun je ook appen natuurlijk ! #burnout  #HSP  #mindstyle  #salve  #praktijk  #voorjou  #gedachtenkracht  #mindset  #motivatie  #balans  #inbalans  #waspik  #hulpvragen  #groei  #ervaringsdeskundige  #advies  #informatie  #gelukhervinden  #ziel 
Ken je dat ?
Je bent net lekker wakker aan het worden, of fijn iets in-of ontspannends aan het doen en hop, daar komen de gedachten die jouw fijne gevoel even in rap tempo naar beneden drukken ? 
Er is een manier om daar zodanig mee om te gaan dat je jezelf langzaam traint om op momenten terug te gaan naar fijne gedachten in plaats van de negatieve, twijfelende of boze gedachten.

Op het moment dat je jezelf betrapt op die repetitieve negativiteit is het goed om daar eerst bewust bij stil te staan.
Zijn het oude negatieve emoties ? Waar komen ze vandaan ? Kun je er op dit moment naar handelen ? Is het rationeel of gebaseerd op angst en veronderstellingen ?

Als je concludeert dat het niet-rationele gedachten zijn, of er op dat moment niets aan te veranderen valt, weet dan dat jij sowieso de macht over je gedachten hebt !

Als je op dat moment de focus op die gedachten vestigd wordt je meegetrokken en kan het je hele dag verpesten, dat is toch zonde ?

Je focus leggen op wat wél goed gaat, op wat jij mooi of prettig vind, bewust terug denken aan mooie of grappige momenten en vooral aan wat wél goed is in je dagelijks leven, helpt allemaal mee om je uit het negatieve dal te trekken.
Je zult merken dat je door de tijd heen automatisch terug grijpt naar die methode en je gedachten de baas bent.

Uiteindelijk werkt dit door in je algehele "zijn" en krijg je een positievere mindset en kan het je hele leven uiteindelijk positiever maken ! 🦋🦋🦋 #burnout #HSP #burnoutcoach #hooggevoelig #mindstyle #praktijk #voorjou #mindset #groei #gedachtenkracht #chemie #ervaring #consulente #advies #maandag #motivatie
Ken je dat ? Je bent net lekker wakker aan het worden, of fijn iets in-of ontspannends aan het doen en hop, daar komen de gedachten die jouw fijne gevoel even in rap tempo naar beneden drukken ? Er is een manier om daar zodanig mee om te gaan dat je jezelf langzaam traint om op momenten terug te gaan naar fijne gedachten in plaats van de negatieve, twijfelende of boze gedachten. Op het moment dat je jezelf betrapt op die repetitieve negativiteit is het goed om daar eerst bewust bij stil te staan. Zijn het oude negatieve emoties ? Waar komen ze vandaan ? Kun je er op dit moment naar handelen ? Is het rationeel of gebaseerd op angst en veronderstellingen ? Als je concludeert dat het niet-rationele gedachten zijn, of er op dat moment niets aan te veranderen valt, weet dan dat jij sowieso de macht over je gedachten hebt ! Als je op dat moment de focus op die gedachten vestigd wordt je meegetrokken en kan het je hele dag verpesten, dat is toch zonde ? Je focus leggen op wat wél goed gaat, op wat jij mooi of prettig vind, bewust terug denken aan mooie of grappige momenten en vooral aan wat wél goed is in je dagelijks leven, helpt allemaal mee om je uit het negatieve dal te trekken. Je zult merken dat je door de tijd heen automatisch terug grijpt naar die methode en je gedachten de baas bent. Uiteindelijk werkt dit door in je algehele "zijn" en krijg je een positievere mindset en kan het je hele leven uiteindelijk positiever maken ! 🦋🦋🦋 #burnout  #HSP  #burnoutcoach  #hooggevoelig  #mindstyle  #praktijk  #voorjou  #mindset  #groei  #gedachtenkracht  #chemie  #ervaring  #consulente  #advies  #maandag  #motivatie 
Deze zin hoor ik wel eens voorbij komen, vaak met een negatieve ondertoon en tranen.

En hoewel dat gevoel wel te begrijpen is kan ik niets anders dan antwoorden ; "gelukkig maar !" Burnout is kort gezegd een neon verlichtte noodoproep van je lichaam en gevoel, wat veroorzaakt wordt door constante blootstelling aan stress, gedreven door je bewustzijn en denkpatroon.
Je gaat daardoor steeds over je grens of wordt daartoe gedwongen vanwege één of meerdere situaties.

Herstellend van burnout zul je merken dat bepaalde denkpatronen eigenlijk niet meer passen bij waar jouw persoonlijke grenzen liggen. Er zijn een hoop veranderingen en aanpassingen mee gemoeid en juist dàt is voor velen moeilijk te accepteren.

Wat belangrijk is, is om je over te geven aan het feit dat je niet veranderd in het negatieve, maar dat je juist door bepaalde denkpatronen en overtuigingen  te veranderen, of zelfs helemaal af te leren, een terugval voorkomt.

Een terugval is op zich niet erg maar in het geval van burnout is het juist zaak om het te voorkomen. 
Je zult merken dat met die aanpassingen je meer balans zult vinden, beter in je vel zit, zelfverzekerder bent en het allerbelangrijkst....op je gevoel leert vertrouwen en daarnaar leert handelen ! 🦋🙏🦋 Meer weten ? Guidelines nodig ? 
www.salvecoaching.nl

#burnout #burnoutcoach #HSP #hooggevoelig #mindstyle #groei #praktijk #balans #inbalans #resetyourbrain #denkpatroon #ziektewet #werkgever #werknemer #grenzen #persoonlijkegroei #energie #ziek #werk #prive #coaching
Deze zin hoor ik wel eens voorbij komen, vaak met een negatieve ondertoon en tranen. En hoewel dat gevoel wel te begrijpen is kan ik niets anders dan antwoorden ; "gelukkig maar !" Burnout is kort gezegd een neon verlichtte noodoproep van je lichaam en gevoel, wat veroorzaakt wordt door constante blootstelling aan stress, gedreven door je bewustzijn en denkpatroon. Je gaat daardoor steeds over je grens of wordt daartoe gedwongen vanwege één of meerdere situaties. Herstellend van burnout zul je merken dat bepaalde denkpatronen eigenlijk niet meer passen bij waar jouw persoonlijke grenzen liggen. Er zijn een hoop veranderingen en aanpassingen mee gemoeid en juist dàt is voor velen moeilijk te accepteren. Wat belangrijk is, is om je over te geven aan het feit dat je niet veranderd in het negatieve, maar dat je juist door bepaalde denkpatronen en overtuigingen te veranderen, of zelfs helemaal af te leren, een terugval voorkomt. Een terugval is op zich niet erg maar in het geval van burnout is het juist zaak om het te voorkomen. Je zult merken dat met die aanpassingen je meer balans zult vinden, beter in je vel zit, zelfverzekerder bent en het allerbelangrijkst....op je gevoel leert vertrouwen en daarnaar leert handelen ! 🦋🙏🦋 Meer weten ? Guidelines nodig ? www.salvecoaching.nl #burnout  #burnoutcoach  #HSP  #hooggevoelig  #mindstyle  #groei  #praktijk  #balans  #inbalans  #resetyourbrain  #denkpatroon  #ziektewet  #werkgever  #werknemer  #grenzen  #persoonlijkegroei  #energie  #ziek  #werk  #prive  #coaching 
Soms dendert alles even door, dan lijkt het of er geen einde aan de stress en verplichtingen komt en heb je bij het opstaan al weer zin om te gaan slapen.

Herkenbaar ?

Deze gevoelens van moeheid en verplicht zijn (je MOET eruit, je MOET werken/hobby/afspraak) zijn duidelijk aanwezig maar je negeert ze met een volharding waar je "u" tegen zegt.

Maar stel dat je dit nu even omdraait ? 
Stel dat je deze volharding nu eens even gebruikt ten voordele van jezelf ? 
Een stapje terug koppelen we automatisch aan stilstaan, vooral strebers, workaholics en mensen met een diep verantwoordelijkheidsgevoel vallen nogal eens in deze valkuil. Maar achteraf realiseren ze zich dat dat stapje terug, dat moment van vrijheid en ongecompliceerdheid ze meer energie en nieuwe inzichten heeft gegeven !

Ik weet het, niet iedereen heeft een even begripvolle werkgever, niet iedereen kan onder bepaalde verplichtingen uit en zo nog honderden voorbeelden, logisch !
Maar je lichaam en gevoel liegen niet en die tekens kun je het beste serieus nemen.

Dus als je toch vast zit, probeer dan een compromis te sluiten of die tijd te compenseren met andere bezigheden. Zorg voor jezelf en probeer de signalen van je gevoel en lichaam niet te negeren. 🦋🌻🦋 #burnout #HSP #hooggevoelig #coach #mindset #hspcoach #burnoutcoach #groei #praktijk #voorjou #balans #inbalans #compensatie #tijd #druk #voorjou #ervaring #ervaringsdeskundige #mindsyle #hulp #hulpvragen #brabant #spreker #motivator #inspiratie
Soms dendert alles even door, dan lijkt het of er geen einde aan de stress en verplichtingen komt en heb je bij het opstaan al weer zin om te gaan slapen. Herkenbaar ? Deze gevoelens van moeheid en verplicht zijn (je MOET eruit, je MOET werken/hobby/afspraak) zijn duidelijk aanwezig maar je negeert ze met een volharding waar je "u" tegen zegt. Maar stel dat je dit nu even omdraait ? Stel dat je deze volharding nu eens even gebruikt ten voordele van jezelf ? Een stapje terug koppelen we automatisch aan stilstaan, vooral strebers, workaholics en mensen met een diep verantwoordelijkheidsgevoel vallen nogal eens in deze valkuil. Maar achteraf realiseren ze zich dat dat stapje terug, dat moment van vrijheid en ongecompliceerdheid ze meer energie en nieuwe inzichten heeft gegeven ! Ik weet het, niet iedereen heeft een even begripvolle werkgever, niet iedereen kan onder bepaalde verplichtingen uit en zo nog honderden voorbeelden, logisch ! Maar je lichaam en gevoel liegen niet en die tekens kun je het beste serieus nemen. Dus als je toch vast zit, probeer dan een compromis te sluiten of die tijd te compenseren met andere bezigheden. Zorg voor jezelf en probeer de signalen van je gevoel en lichaam niet te negeren. 🦋🌻🦋 #burnout  #HSP  #hooggevoelig  #coach  #mindset  #hspcoach  #burnoutcoach  #groei  #praktijk  #voorjou  #balans  #inbalans  #compensatie  #tijd  #druk  #voorjou  #ervaring  #ervaringsdeskundige  #mindsyle  #hulp  #hulpvragen  #brabant  #spreker  #motivator  #inspiratie 
Goedemorgen ! 🙏

Een kaartje uit de serie van Tanja Hilgers om de dag mee te beginnen ! "Alles wat mij overkomt brengt mij dichter bij mezelf", en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Tenminste, als je bewust naar situaties kijkt kun je er altijd wel een waardevolle les voor jezelf uit halen.

Natuurlijk kan de lading van de situatie enorm verschillen en is het soms moeilijk uit een slachtofferrol te stappen, dat begrijp ik heel goed. 
Maar het helpt je ook JUIST om jezelf van die rol af te leiden en erboven te gaan staan. Je eigen grenzen te leren kennen en te ontdekken waar je écht voor staat.

Bijvoorbeeld : Ik was getraumatiseerd door onderandere zware mishandelingen en ben jarenlang behoorlijk door de mangel gehaald tijdens mijn herstel.
Natuurlijk zou ik de hele situatie mijn hele leven lang kunnen blijven vervloeken, natuurlijk had ik mijn vertrouwen in mannen en relaties kunnen verbannen... Maar juist doordat ik de hele situatie en herstelperiode heb doorstaan kwam ik erachter hoe sterk ik echt ben en wat mijn roeping is en kwam veel meer in contact met mezellf. Kortom, als dit alles niet was gebeurd was ik ook niet zo enorm gegroeid.
Nu heb ik een praktijk aan huis en help anderen vooruit, hoe kan ik ooit terugkijken met een negatief gevoel ?

Natuurlijk gun ik niemand stress, burnout of zelfs PTSS in welle vorm dan ook, natuurlijk zijn er andere manieren om te groeien en niet iedere situatie is even zwaar. 
Maar de enige manier om met het verleden om te gaan is om er beter van te worden, er een boodschap of les in te zoeken.
Zodat je daar verder op kunt bouwen, dat maakt je uiteindelijk een overwinnaar in plaats van een permanent slachtoffer. 
Dat gun ik iedereen ! 🦋🙏🦋 #burnout #hsp #mindstyle #praktijk #groei #voorjou #hspcoach #burnoutcoach #motivatie #trauma #herstel #coach #begeleiding #werkgever #werknemer #persoonlijkegroei #mentaal #kracht #inspiratie #verleden #spreker #ervaring
Goedemorgen ! 🙏 Een kaartje uit de serie van Tanja Hilgers om de dag mee te beginnen ! "Alles wat mij overkomt brengt mij dichter bij mezelf", en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Tenminste, als je bewust naar situaties kijkt kun je er altijd wel een waardevolle les voor jezelf uit halen. Natuurlijk kan de lading van de situatie enorm verschillen en is het soms moeilijk uit een slachtofferrol te stappen, dat begrijp ik heel goed. Maar het helpt je ook JUIST om jezelf van die rol af te leiden en erboven te gaan staan. Je eigen grenzen te leren kennen en te ontdekken waar je écht voor staat. Bijvoorbeeld : Ik was getraumatiseerd door onderandere zware mishandelingen en ben jarenlang behoorlijk door de mangel gehaald tijdens mijn herstel. Natuurlijk zou ik de hele situatie mijn hele leven lang kunnen blijven vervloeken, natuurlijk had ik mijn vertrouwen in mannen en relaties kunnen verbannen... Maar juist doordat ik de hele situatie en herstelperiode heb doorstaan kwam ik erachter hoe sterk ik echt ben en wat mijn roeping is en kwam veel meer in contact met mezellf. Kortom, als dit alles niet was gebeurd was ik ook niet zo enorm gegroeid. Nu heb ik een praktijk aan huis en help anderen vooruit, hoe kan ik ooit terugkijken met een negatief gevoel ? Natuurlijk gun ik niemand stress, burnout of zelfs PTSS in welle vorm dan ook, natuurlijk zijn er andere manieren om te groeien en niet iedere situatie is even zwaar. Maar de enige manier om met het verleden om te gaan is om er beter van te worden, er een boodschap of les in te zoeken. Zodat je daar verder op kunt bouwen, dat maakt je uiteindelijk een overwinnaar in plaats van een permanent slachtoffer. Dat gun ik iedereen ! 🦋🙏🦋 #burnout  #hsp  #mindstyle  #praktijk  #groei  #voorjou  #hspcoach  #burnoutcoach  #motivatie  #trauma  #herstel  #coach  #begeleiding  #werkgever  #werknemer  #persoonlijkegroei  #mentaal  #kracht  #inspiratie  #verleden  #spreker  #ervaring 
Liefde, het is een mooi woord. ❤
Liefde heeft vele kanten en betekenissen, wat dat betreft, hou ik écht van liefde.
🙏

Liefde is niet alleen een diep gevoel tussen twee mensen, je kunt het ook sterk voelen voor muziek, bepaalde landen, culturen, huisdieren, familieleden, vrienden, zelfs werk, noem maar op, van je lievelingsgerecht tot de hobby die je graag doet of favo momenten in je dag.

Maar hoewel liefde dus eigenlijk overal in te vinden en voor te voelen is, merk ik dat veel mensen juist erg weinig liefde voor zichzélf op kunnen brengen.
Ze staan gewoonweg niet stil bij die optie en schuiven zichzelf met alle gemak aan de kant.

Sterker nog, negen van de tien  mensen die ik in mijn praktijk vraag "IK HOU VAN JOU" tegen zichzelf in de spiegel te zeggen, beginnen eerst te lachen en voelen zich onwennig en ongemakkelijk.
"Zoiets zeg je toch niet tegen jezelf", hoor ik dan 😀

Maar waarom niet ? Het is niet egocentrisch om van jezelf te houden. En de energie die vrij komt zodra mensen het wél tegen zichzelf zeggen vind ik prachtig om te zien en opent veel deuren binnenin zichzelf.

Liefde is de kern van bijna alles, liefde is mensen te laten zijn zoals ze zijn, liefde is jezelf te laten zijn zoals JIJ je prettig voelt. Liefde voor jezelf zal je uit toxische situaties houden en weerhouden keuzes te maken die niet juist voor jou zijn op dat moment.

Kun jij momenten voor jezelf terughalen waarin je uit liefde voor jezelf handelde ?
Heb jij wel eens "ik hou van jou" tegen jezelf gezegd in de spiegel ? Probeer het eens ?🦋❤ #burnout #hsp #mindstyle #consulente #praktijk #groei #persoonlijkegroei #balans #inbalans #hspcoach #burnoutcoach #adviesenbegeleiding #houdenvanjezelf #liefde #energie #zelfliefde #voorjeziel #lichaam #chemie #universum #optimisme #lifestyle #mediator #werkgever #werknemers
Liefde, het is een mooi woord. ❤ Liefde heeft vele kanten en betekenissen, wat dat betreft, hou ik écht van liefde. 🙏 Liefde is niet alleen een diep gevoel tussen twee mensen, je kunt het ook sterk voelen voor muziek, bepaalde landen, culturen, huisdieren, familieleden, vrienden, zelfs werk, noem maar op, van je lievelingsgerecht tot de hobby die je graag doet of favo momenten in je dag. Maar hoewel liefde dus eigenlijk overal in te vinden en voor te voelen is, merk ik dat veel mensen juist erg weinig liefde voor zichzélf op kunnen brengen. Ze staan gewoonweg niet stil bij die optie en schuiven zichzelf met alle gemak aan de kant. Sterker nog, negen van de tien mensen die ik in mijn praktijk vraag "IK HOU VAN JOU" tegen zichzelf in de spiegel te zeggen, beginnen eerst te lachen en voelen zich onwennig en ongemakkelijk. "Zoiets zeg je toch niet tegen jezelf", hoor ik dan 😀 Maar waarom niet ? Het is niet egocentrisch om van jezelf te houden. En de energie die vrij komt zodra mensen het wél tegen zichzelf zeggen vind ik prachtig om te zien en opent veel deuren binnenin zichzelf. Liefde is de kern van bijna alles, liefde is mensen te laten zijn zoals ze zijn, liefde is jezelf te laten zijn zoals JIJ je prettig voelt. Liefde voor jezelf zal je uit toxische situaties houden en weerhouden keuzes te maken die niet juist voor jou zijn op dat moment. Kun jij momenten voor jezelf terughalen waarin je uit liefde voor jezelf handelde ? Heb jij wel eens "ik hou van jou" tegen jezelf gezegd in de spiegel ? Probeer het eens ?🦋❤ #burnout  #hsp  #mindstyle  #consulente  #praktijk  #groei  #persoonlijkegroei  #balans  #inbalans  #hspcoach  #burnoutcoach  #adviesenbegeleiding  #houdenvanjezelf  #liefde  #energie  #zelfliefde  #voorjeziel  #lichaam  #chemie  #universum  #optimisme  #lifestyle  #mediator  #werkgever  #werknemers 
Zit je midden in je burnout, of in een traject zoals PMT of EMDR, of je zit nét ziekgemeld thuis, dan kun je je aardig ongemakkelijk voelen. 
Door schuld- en verantwoordelijkheidsgevoel, of je zit nog een beetje in ontkenningsfase, of je weet nog niet wat er gaat gebeuren en voelt het nog onwennig, kortom een hoop emoties waar je mee moet dealen, vaak in je eentje.

Doordat er een hoop gebeurt in korte tijd is het normaal dat je daar alle focus op legt, op zich helemaal top voor het herstel maar ik merk dat mensen daar op dat moment mentaal ook in kunnen verdrinken. 
In die periode gebeurt er zoveel met en om je heen, je brein werkt door overbelasting niet optimaal en moet dat ook nog eens verwerken. En daarbij is het brein vaak nog steeds gewend terug te keren naar wat het gewend was, het oude denkpatroon. Vooral na EMDR is het belangrijk de tijd te nemen.

Probeer in die periode jezelf dan ook te ondersteunen, help je brein aan fijne dingen te denken, zorg dat het wat licht ziet in het tijdelijke donker. HOE ?

Heel simpel, je zou een lijstje kunnen maken waar je dingen op schrijft waar je blij van wordt. Haalbaar of niet, alles mag er op.
Vanaf dan kun je, steeds als je iets prettigs mee maakt of ziet, of je bent ergens dankbaar voor, dat op je lijst erbij zetten.

Het helpt je om te onthouden dat het leven niet alleen uit dit soort periodes bestaat, al zijn ze leidend op dat moment.
Het veranderd iets positief in je chemie, wat zorgt dat je lichaam én je energie positiever geladen is.
Het kan je herstel dragelijker maken juist omdat het in het begin heel zwaar aan voelt.

Kortom,  je helpt jezelf ermee, serieus waar, zó'n simpele handeling kan een groot effect hebben ! 🦋🦋 #burnout #hsp #hooggevoelig #mindstyle #praktijk #voorjou #groei #herstel #coach #ervaringsdeskundige #balans #EMDR #PMT #traject #kracht #ziektewet #energie #werkenmetjeenergie #coaching #begeleiding #HSP #voorjou #lichaamengeest #waspik #lichtendonker #hersteltraject #werknemer #werkgever
Zit je midden in je burnout, of in een traject zoals PMT of EMDR, of je zit nét ziekgemeld thuis, dan kun je je aardig ongemakkelijk voelen. Door schuld- en verantwoordelijkheidsgevoel, of je zit nog een beetje in ontkenningsfase, of je weet nog niet wat er gaat gebeuren en voelt het nog onwennig, kortom een hoop emoties waar je mee moet dealen, vaak in je eentje. Doordat er een hoop gebeurt in korte tijd is het normaal dat je daar alle focus op legt, op zich helemaal top voor het herstel maar ik merk dat mensen daar op dat moment mentaal ook in kunnen verdrinken. In die periode gebeurt er zoveel met en om je heen, je brein werkt door overbelasting niet optimaal en moet dat ook nog eens verwerken. En daarbij is het brein vaak nog steeds gewend terug te keren naar wat het gewend was, het oude denkpatroon. Vooral na EMDR is het belangrijk de tijd te nemen. Probeer in die periode jezelf dan ook te ondersteunen, help je brein aan fijne dingen te denken, zorg dat het wat licht ziet in het tijdelijke donker. HOE ? Heel simpel, je zou een lijstje kunnen maken waar je dingen op schrijft waar je blij van wordt. Haalbaar of niet, alles mag er op. Vanaf dan kun je, steeds als je iets prettigs mee maakt of ziet, of je bent ergens dankbaar voor, dat op je lijst erbij zetten. Het helpt je om te onthouden dat het leven niet alleen uit dit soort periodes bestaat, al zijn ze leidend op dat moment. Het veranderd iets positief in je chemie, wat zorgt dat je lichaam én je energie positiever geladen is. Het kan je herstel dragelijker maken juist omdat het in het begin heel zwaar aan voelt. Kortom, je helpt jezelf ermee, serieus waar, zó'n simpele handeling kan een groot effect hebben ! 🦋🦋 #burnout  #hsp  #hooggevoelig  #mindstyle  #praktijk  #voorjou  #groei  #herstel  #coach  #ervaringsdeskundige  #balans  #EMDR  #PMT  #traject  #kracht  #ziektewet  #energie  #werkenmetjeenergie  #coaching  #begeleiding  #HSP  #voorjou  #lichaamengeest  #waspik  #lichtendonker  #hersteltraject  #werknemer  #werkgever 
"in je eigen kracht staan", deze zin hoorde ik zo vaak. En toch voelde het raar om te zeggen of te horen.

Krachtig is niet iets wat aan of uit te zetten is, het is een deel van je en zit in je, gelukkig maar 🦋

IN je kracht staan houdt in dat je er dus ook uit kunt, dan wordt het iets wat los staat, wat apart van jou te zien is maar dat is het niet.

Dus ben ik bijvoorbeeld begonnen mijn cliënten hun eigen kracht te laten voelen, uiting te geven aan emoties en opgekropte gevoelens, letterlijk je EIGEN kracht voelen en erkennen en wauw wat een mooie resultaten ! 
Eerst lichamelijk, daarna mentaal zodat die balans herstelt, zelfverzekerdheid groeit en onderliggende emoties vrijkomen. 
Je eigen kracht zíjn of in je kracht staan, welke voelt beter voor jou ? 🦋💪 #hsp #burnout #hooggevoelig #burnoutcoach #praktijk #advies #kracht #mijnkracht #groei #rust #voorjou #balans #inbalans #mindstyle #positievemindset #emoties #consult #loslaten #herstel #burnoutenherstel #hspcoaching #motivatie #inspiratie #sessie
"in je eigen kracht staan", deze zin hoorde ik zo vaak. En toch voelde het raar om te zeggen of te horen. Krachtig is niet iets wat aan of uit te zetten is, het is een deel van je en zit in je, gelukkig maar 🦋 IN je kracht staan houdt in dat je er dus ook uit kunt, dan wordt het iets wat los staat, wat apart van jou te zien is maar dat is het niet. Dus ben ik bijvoorbeeld begonnen mijn cliënten hun eigen kracht te laten voelen, uiting te geven aan emoties en opgekropte gevoelens, letterlijk je EIGEN kracht voelen en erkennen en wauw wat een mooie resultaten ! Eerst lichamelijk, daarna mentaal zodat die balans herstelt, zelfverzekerdheid groeit en onderliggende emoties vrijkomen. Je eigen kracht zíjn of in je kracht staan, welke voelt beter voor jou ? 🦋💪 #hsp  #burnout  #hooggevoelig  #burnoutcoach  #praktijk  #advies  #kracht  #mijnkracht  #groei  #rust  #voorjou  #balans  #inbalans  #mindstyle  #positievemindset  #emoties  #consult  #loslaten  #herstel  #burnoutenherstel  #hspcoaching  #motivatie  #inspiratie  #sessie 
Stilte, velen van ons negeren het liever.
We verbloemen stilte met muziek of een tv die het liefst constant aanstaat. Of we vertoeven graag in een levendige omgeving ipv een rustige ruimte buiten of binnen.
Dit is zo normaal geworden dat velen echt moeite hebben met stilte. Laat staan met de stilte van binnen !

Want wat gebeurt er als er op een moment geen lawaai, muziek of geluid is ? Juist, dan beginnen je gedachten omhoog te komen. Ze zijn er altijd al hoor, maar juist door het wegvallen van omgevingsgeluid gaat het volume van je gedachtenstroom omhoog en wordt vaak als storend ervaren.

Geluid gaat weer aan, hallo vicieuze circel !

Weet dat je onderbewustzijn alle antwoorden heeft ! Maar omdat ons brein door het leven heen gevoedt wordt met verkeerd aangeleerde gedachten en overtuigingen (vaak vanuit jeugd en ervaring) hebben we absoluut de neiging die demotiverende gedachten te laten overheersen en vervuilen we het onderbewustzijn met geluid.

Zo zijn er mensen die denken dat ze niet kunnen mediteren. Die geloven dat ze hun gedachten niet onder controle kunnen hebben, die ervan overtuigd zijn dat stilte/rust niets voor hen is.
Onzin natuurlijk, zet jezelf ertoe het te zien als wegrennen van antwoorden ipv een onterechte gedachte van jouw zogenaamde onkunde.

Juist als je vraagstukken hebt over problemen, lastige situaties of momenten is het aan te raden minstens 30 minuten rustig en in stilte te zijn.

Je zult merken dat je onderbewustzijn het antwoord allang heeft en dat je bewustzijn dat automatisch probeert te demotiveren. Dat 
zijn dus gedachten zoals : "dat kan ik niet"
"ik heb geen diploma"
"ik heb daar geen ervaring mee"
"ik ben te dik, te dun, te groot, te klein, te oud, te jong"

Allemaal gelimiteerde gedachten van je brein om je te beschermen tegen één angst, Tegenslag. Terwijl je gewoonweg niet weet wat er precies gaat gebeuren én je het antwoord eigenlijk al weet. 🦋

Meer weten of ben je geïntresseerd in hoe jij jouw limitaties kunt verwerpen ? Neem gerust contact op via info@salvecoaching.nl salvecoaching@gmail.com of app naar 0642520652 
#hsp #hooggevoelig #burnout #praktijk #begeleiding #denken #gedachtenkracht #ongelimiteerd #groei
Stilte, velen van ons negeren het liever. We verbloemen stilte met muziek of een tv die het liefst constant aanstaat. Of we vertoeven graag in een levendige omgeving ipv een rustige ruimte buiten of binnen. Dit is zo normaal geworden dat velen echt moeite hebben met stilte. Laat staan met de stilte van binnen ! Want wat gebeurt er als er op een moment geen lawaai, muziek of geluid is ? Juist, dan beginnen je gedachten omhoog te komen. Ze zijn er altijd al hoor, maar juist door het wegvallen van omgevingsgeluid gaat het volume van je gedachtenstroom omhoog en wordt vaak als storend ervaren. Geluid gaat weer aan, hallo vicieuze circel ! Weet dat je onderbewustzijn alle antwoorden heeft ! Maar omdat ons brein door het leven heen gevoedt wordt met verkeerd aangeleerde gedachten en overtuigingen (vaak vanuit jeugd en ervaring) hebben we absoluut de neiging die demotiverende gedachten te laten overheersen en vervuilen we het onderbewustzijn met geluid. Zo zijn er mensen die denken dat ze niet kunnen mediteren. Die geloven dat ze hun gedachten niet onder controle kunnen hebben, die ervan overtuigd zijn dat stilte/rust niets voor hen is. Onzin natuurlijk, zet jezelf ertoe het te zien als wegrennen van antwoorden ipv een onterechte gedachte van jouw zogenaamde onkunde. Juist als je vraagstukken hebt over problemen, lastige situaties of momenten is het aan te raden minstens 30 minuten rustig en in stilte te zijn. Je zult merken dat je onderbewustzijn het antwoord allang heeft en dat je bewustzijn dat automatisch probeert te demotiveren. Dat zijn dus gedachten zoals : "dat kan ik niet" "ik heb geen diploma" "ik heb daar geen ervaring mee" "ik ben te dik, te dun, te groot, te klein, te oud, te jong" Allemaal gelimiteerde gedachten van je brein om je te beschermen tegen één angst, Tegenslag. Terwijl je gewoonweg niet weet wat er precies gaat gebeuren én je het antwoord eigenlijk al weet. 🦋 Meer weten of ben je geïntresseerd in hoe jij jouw limitaties kunt verwerpen ? Neem gerust contact op via info@salvecoaching.nl salvecoaching@gmail.com of app naar 0642520652 #hsp  #hooggevoelig  #burnout  #praktijk  #begeleiding  #denken  #gedachtenkracht  #ongelimiteerd  #groei