an online Instagram web viewer
  • pinczes
    Balåzs
    @pinczes

Images by pinczes

Emma Róza Chapel #chapel #emmaroza #penteleiparkerdo #runner #instarunner #polarglobal #pinczes #columbia #montrail #montrailrunning #szekesfehervar #albaregia #2018 #july #passion “Akik e sorokat olvassátok, gondoljatok elődeinkre, a múltra, őrizzétek meg és óvjátok ezt a kicsi kápolnát!...” /Harmati István ny. Főjegyző/

A XIX. század második felében ezen a területen juhlegelő volt. Történt egyszer, hogy egy mérgeskígyó megmart egy juhászt. Az életét nem tudták megmenteni, az ő emlékére építtette ezt a kápolnát 1880-ban Batthyány Emma Róza grófnő.

Később, 1890 körül a legelőt szőlőtelepítés céljából felosztották, azóta nevezik Emma Róza Szőlőhegynek. A kápolna mellett állt egy kicsi harang. A hegyőr naponta ezen harangozta el a delet. A II. világháborúban sajnos ez megsemmisült. A kápolnát az elmúlt évtizedek alatt négy alkalommal újították fel. Legutóbb 2006-ban.
Emma Róza Chapel #chapel  #emmaroza  #penteleiparkerdo  #runner  #instarunner  #polarglobal  #pinczes  #columbia  #montrail  #montrailrunning  #szekesfehervar  #albaregia  #2018  #july  #passion  “Akik e sorokat olvassátok, gondoljatok elődeinkre, a múltra, őrizzétek meg és óvjátok ezt a kicsi kápolnát!...” /Harmati István ny. Főjegyző/ A XIX. század második felében ezen a területen juhlegelő volt. Történt egyszer, hogy egy mérgeskígyó megmart egy juhászt. Az életét nem tudták megmenteni, az ő emlékére építtette ezt a kápolnát 1880-ban Batthyány Emma Róza grófnő. Később, 1890 körül a legelőt szőlőtelepítés céljából felosztották, azóta nevezik Emma Róza Szőlőhegynek. A kápolna mellett állt egy kicsi harang. A hegyőr naponta ezen harangozta el a delet. A II. világháborúban sajnos ez megsemmisült. A kápolnát az elmúlt évtizedek alatt négy alkalommal újították fel. Legutóbb 2006-ban.