an online Instagram web viewer
 • bolafootball
  Arena Bola
  @bolafootball

Images by bolafootball

Didier Deschamps telah menjadi orang ketiga selepas Mário Zagallo untuk Brazil dan Franz Beckenbauer untuk Jerman Barat yang telah memenangi kejuaraan FIFA World Cup sebagai pemain dan jurulatih.

#Follow Instagram Kami @pialadunia2018
Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/

https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/

#worldcup2018 #realmadrid #arsenal #bola #Malaysia #LigaMalaysia #MSL #LigaSuper #pialamalaysia  #chelsea #kedah #penang #perlis #perak #selangor #pahang #kelantan #terengganu #johor #melaka #negerisembilan #sarawak #sabah #kl #liverpool #epl #ManchesterUnited  #barcalona #fifaworldcup2018
Didier Deschamps telah menjadi orang ketiga selepas Mário Zagallo untuk Brazil dan Franz Beckenbauer untuk Jerman Barat yang telah memenangi kejuaraan FIFA World Cup sebagai pemain dan jurulatih. #Follow  Instagram Kami @pialadunia2018 Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/ https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/ #worldcup2018  #realmadrid  #arsenal  #bola  #Malaysia  #LigaMalaysia  #MSL  #LigaSuper  #pialamalaysia   #chelsea  #kedah  #penang  #perlis  #perak  #selangor  #pahang  #kelantan  #terengganu  #johor  #melaka  #negerisembilan  #sarawak  #sabah  #kl  #liverpool  #epl  #ManchesterUnited   #barcalona  #fifaworldcup2018 
England tak pulang tangan kosong - Mourinho

Jose Mourinho percaya England tidak pulang tangan kosong daripada kempen Piala Dunia di Russia sebaliknya membawa masa depan bersama mereka biarpun tewas 0-2 kepada Belgium dalam aksi tempat ketiga malam tadi.

Skuad kendalian Gareth Southgate itu melepasi jangkaan ramai pihak dengan kejayaan mara ke separuh akhir kejohanan di Russia.

Meskipun mereka pulang ke tanah air dengan dua kekalahan berturut-turut, Mourinho yakin mereka memiliki masa depan cerah. "Apa yang jelas, England membawa pulang pasukan yang memiliki masa depan," kata pengurus Manchester United itu. "Anda boleh merasakan bahawa hubungan antara Gareth Southgate, Steve (Holland, penolong pengurus) dan pemain sangat baik. "Mereka memiliki asas yang baik untuk meneruskan pasukan ini. Biasanya England dan pasukan lain bila mereka tidak mencapai objektif, mereka akan tukar tapi saya fikir England memiliki semua alasan untuk melakukannya dan memberi peluang untuk meneruskan proses dengan penuh keyakinan. "Ada tiga atau empat pemain yang tidak akan bersama pada generasi seterusnya dan boleh digantikan dengan pemain lain yang berbakat dalam Liga Perdana. Pasukan ini ada masa depan yang sangat baik. "Saya fikir pada Piala Dunia yang akan datang, England memiliki skuad yang lebih baik."
England terlepas kedudukan ketiga selepas jaringan Thomas Meunier dan Eden Hazard memberikan Belgium kemenangan di St Petersburg. "Saya berharap kekecewaan mereka pada dua perlawanan terakhir tidak akan memberi kesan. Saya fikir pasukan ini tidak akan kemana selepas Euro 2016 namun sebaliknya berlaku sekarang. "England memiliki penjaga gol, penyerang, pemain tengah dan ini adalah asas untuk masa depan yang cerah. Untuk Croatia ia mungkin Piala Dunia terakhir buat Luka Modric dan untuk Cristiano Ronaldo bersama Portugal, dia sudah berusia 33 tahun dan akan berusia 37 tahun pada Piala Dunia seterusnya. "Bagi England, mereka tidak berdepan situasi ini. Pemain mereka berpeluang untuk menjadi lebih baik," kata Mourinho.
England tak pulang tangan kosong - Mourinho Jose Mourinho percaya England tidak pulang tangan kosong daripada kempen Piala Dunia di Russia sebaliknya membawa masa depan bersama mereka biarpun tewas 0-2 kepada Belgium dalam aksi tempat ketiga malam tadi. Skuad kendalian Gareth Southgate itu melepasi jangkaan ramai pihak dengan kejayaan mara ke separuh akhir kejohanan di Russia. Meskipun mereka pulang ke tanah air dengan dua kekalahan berturut-turut, Mourinho yakin mereka memiliki masa depan cerah. "Apa yang jelas, England membawa pulang pasukan yang memiliki masa depan," kata pengurus Manchester United itu. "Anda boleh merasakan bahawa hubungan antara Gareth Southgate, Steve (Holland, penolong pengurus) dan pemain sangat baik. "Mereka memiliki asas yang baik untuk meneruskan pasukan ini. Biasanya England dan pasukan lain bila mereka tidak mencapai objektif, mereka akan tukar tapi saya fikir England memiliki semua alasan untuk melakukannya dan memberi peluang untuk meneruskan proses dengan penuh keyakinan. "Ada tiga atau empat pemain yang tidak akan bersama pada generasi seterusnya dan boleh digantikan dengan pemain lain yang berbakat dalam Liga Perdana. Pasukan ini ada masa depan yang sangat baik. "Saya fikir pada Piala Dunia yang akan datang, England memiliki skuad yang lebih baik." England terlepas kedudukan ketiga selepas jaringan Thomas Meunier dan Eden Hazard memberikan Belgium kemenangan di St Petersburg. "Saya berharap kekecewaan mereka pada dua perlawanan terakhir tidak akan memberi kesan. Saya fikir pasukan ini tidak akan kemana selepas Euro 2016 namun sebaliknya berlaku sekarang. "England memiliki penjaga gol, penyerang, pemain tengah dan ini adalah asas untuk masa depan yang cerah. Untuk Croatia ia mungkin Piala Dunia terakhir buat Luka Modric dan untuk Cristiano Ronaldo bersama Portugal, dia sudah berusia 33 tahun dan akan berusia 37 tahun pada Piala Dunia seterusnya. "Bagi England, mereka tidak berdepan situasi ini. Pemain mereka berpeluang untuk menjadi lebih baik," kata Mourinho.
Dalic berminat ke EPL

Zlatko Dalic bukan jurulatih tersohor sebelum ini namun namanya menjadi perhatian apabila Croatia membuat penampilan pertama di final Piala Dunia Russia. 
Bukan sesuatu yang mengejutkan jika pengendali berusia 51 tahun itu bakal dipancing oleh kelab-kelab besar Eropah termasuk kelab Liga Perdana Inggeris (EPL). Dalic menghabiskan hampir sepanjang kariernya bersama kelab di Arab Saudi dan Emiriah Arab Bersatu (UAE) sebelum menerima tugas membimbing Croatia di penghujung kelayakan Piala Dunia Oktober tahun lalu.

Bagaimanapun bekas pemain tengah kelab Hajduk Split itu berjaya membawa skuad negara kecil ke Russia dengan menewaskan Greece menerusi aksi play off dan kini ke pentas final malam ini.

Dalic dikenali sebagai individu yang suka bercakap dan dia bercakap selama sejam pada hari pasukannya menewaskan England 2-1 pada separuh akhir.

Ketika itu, dengan jelas beliau memaklumkan mengenai cita-cita besarnya. "Dalam liga besar Eropah, anda hanya melihat kepada nama saja dan itu semua salah," kata Dalic. "Orang mendapat tugas besar kerana mereka adalah pemain ternama. "Saya bermula dengan kelab kecil. Saya memberitahu mereka bahawa nama besar sama dengan kesalahan besar yang memerlukan perbelanjaan besar. "Saya tidak diberikan kemewahan berbanding beberapa pengurus di Eropah kerana mereka sudah dikenali.
"Tapi saya selalu menyatakan: "Beri saya Barcelona atau Madrid dan saya akan memenangi kejuaraan." Dalic berada di negara Timur Tengah antara 2010 dan 2017 yang menyaksikan beliau memenangi beberapa kejuaraan.

Ketika ditanya mengenai kemungkinan beliau berminat untuk membimbing kelab EPL, Dalic berkata: "Saya tak boleh memikirkan mengenai perkara itu sekarang kerana ia akan memberi mesej salah kepada rakyat Croatia ketika kami sedang memburu gelaran pasukan terbaik dunia "Tapi mungkin. Sekarang kami perlu berusaha untuk melaksanakan misi besar." Follow Instagram Kami @pialadunia2018

Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/

https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/

#worldcup2018 
#malaysiasoccer #selamanyaharimaumalaya #harimaumalaya #ultrasmalaya #msl2017 #tanahtumpahnyadarahku #malay
Dalic berminat ke EPL Zlatko Dalic bukan jurulatih tersohor sebelum ini namun namanya menjadi perhatian apabila Croatia membuat penampilan pertama di final Piala Dunia Russia. Bukan sesuatu yang mengejutkan jika pengendali berusia 51 tahun itu bakal dipancing oleh kelab-kelab besar Eropah termasuk kelab Liga Perdana Inggeris (EPL). Dalic menghabiskan hampir sepanjang kariernya bersama kelab di Arab Saudi dan Emiriah Arab Bersatu (UAE) sebelum menerima tugas membimbing Croatia di penghujung kelayakan Piala Dunia Oktober tahun lalu. Bagaimanapun bekas pemain tengah kelab Hajduk Split itu berjaya membawa skuad negara kecil ke Russia dengan menewaskan Greece menerusi aksi play off dan kini ke pentas final malam ini. Dalic dikenali sebagai individu yang suka bercakap dan dia bercakap selama sejam pada hari pasukannya menewaskan England 2-1 pada separuh akhir. Ketika itu, dengan jelas beliau memaklumkan mengenai cita-cita besarnya. "Dalam liga besar Eropah, anda hanya melihat kepada nama saja dan itu semua salah," kata Dalic. "Orang mendapat tugas besar kerana mereka adalah pemain ternama. "Saya bermula dengan kelab kecil. Saya memberitahu mereka bahawa nama besar sama dengan kesalahan besar yang memerlukan perbelanjaan besar. "Saya tidak diberikan kemewahan berbanding beberapa pengurus di Eropah kerana mereka sudah dikenali. "Tapi saya selalu menyatakan: "Beri saya Barcelona atau Madrid dan saya akan memenangi kejuaraan." Dalic berada di negara Timur Tengah antara 2010 dan 2017 yang menyaksikan beliau memenangi beberapa kejuaraan. Ketika ditanya mengenai kemungkinan beliau berminat untuk membimbing kelab EPL, Dalic berkata: "Saya tak boleh memikirkan mengenai perkara itu sekarang kerana ia akan memberi mesej salah kepada rakyat Croatia ketika kami sedang memburu gelaran pasukan terbaik dunia "Tapi mungkin. Sekarang kami perlu berusaha untuk melaksanakan misi besar." Follow Instagram Kami @pialadunia2018 Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/ https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/ #worldcup2018  #malaysiasoccer  #selamanyaharimaumalaya  #harimaumalaya  #ultrasmalaya  #msl2017  #tanahtumpahnyadarahku  #malay 
Hanya tiga pasukan yang kalah tiga perlawanan di Piala Dunia 2018:

Panama 🇵🇦 Mesir 🇪🇬 England 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Follow Instagram Kami @pialadunia2018

Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/

https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/

#chelsea #liverpool  #RedWorriors  #Melodi  #noradanish  #malaysia  #pantaitimur  #hotfm #adidas #suriafm #melaka #johorbharu  #kotabharu  #jdt  #abangsado  #polis #pahang  #perlis #selfie #serawak  #selangor  #ampang  #kedah  #shahalam  #MeleTOP  #viralmalaysia #hmetro #bharian #kosmo #sinarharian
Hanya tiga pasukan yang kalah tiga perlawanan di Piala Dunia 2018: Panama 🇵🇦 Mesir 🇪🇬 England 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Follow Instagram Kami @pialadunia2018 Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/ https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/ #chelsea  #liverpool   #RedWorriors   #Melodi   #noradanish   #malaysia   #pantaitimur   #hotfm  #adidas  #suriafm  #melaka  #johorbharu   #kotabharu   #jdt   #abangsado   #polis  #pahang   #perlis  #selfie  #serawak   #selangor   #ampang   #kedah   #shahalam   #MeleTOP   #viralmalaysia  #hmetro  #bharian  #kosmo  #sinarharian 
Blind kembali ke Ajax

Manchester United bersetuju menjual Daley Blind kepada Ajax dengan bayaran dijangka meningkat ke angka STG18.5 juta (RM99.1 juta). Blind, 28, menyertai United dari Ajax pada harga STG13.8 juta (RM73.9 juta) pada 2014, ketika jurulatih kelahiran Belanda Louis van Gaal mengendalikan kelab itu.

Mampu bermain di bahagian pertahanan atau tengah, Blind kerap diturunkan Van Gaal namun penampilannya semakin berkurangan sejak Jose Mourinho tiba di Old Trafford.

Dia beraksi dalam kedua-dua perlawanan final Piala FA dan Liga Europa di mana mereka menewaskan Ajax.

Difahamkan bahawa kelab Belanda itu akan menjelaskan bayaran awal STG14 juta (RM75 juta) untuk kembali mendapatkan Blind dengan kontrak selama empat tahun.

Blind kembali ke Ajax

Manchester United bersetuju menjual Daley Blind kepada Ajax dengan bayaran dijangka meningkat ke angka STG18.5 juta (RM99.1 juta). Blind, 28, menyertai United dari Ajax pada harga STG13.8 juta (RM73.9 juta) pada 2014, ketika jurulatih kelahiran Belanda Louis van Gaal mengendalikan kelab itu.

Mampu bermain di bahagian pertahanan atau tengah, Blind kerap diturunkan Van Gaal namun penampilannya semakin berkurangan sejak Jose Mourinho tiba di Old Trafford.

Dia beraksi dalam kedua-dua perlawanan final Piala FA dan Liga Europa di mana mereka menewaskan Ajax.

Difahamkan bahawa kelab Belanda itu akan menjelaskan bayaran awal STG14 juta (RM75 juta) untuk kembali mendapatkan Blind dengan kontrak selama empat tahun.

Follow Instagram Kami @pialadunia2018

Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/

https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/

#chelsea #liverpool  #RedWorriors  #Melodi  #noradanish  #malaysia  #pantaitimur  #hotfm #adidas #suriafm #melaka #johorbharu  #kotabharu  #jdt  #abangsado  #polis #pahang  #perlis #selfie #serawak  #selangor  #ampang  #kedah  #shahalam  #MeleTOP  #viralmalaysia #hmetro #bharian #kosmo #sinarharian
Blind kembali ke Ajax Manchester United bersetuju menjual Daley Blind kepada Ajax dengan bayaran dijangka meningkat ke angka STG18.5 juta (RM99.1 juta). Blind, 28, menyertai United dari Ajax pada harga STG13.8 juta (RM73.9 juta) pada 2014, ketika jurulatih kelahiran Belanda Louis van Gaal mengendalikan kelab itu. Mampu bermain di bahagian pertahanan atau tengah, Blind kerap diturunkan Van Gaal namun penampilannya semakin berkurangan sejak Jose Mourinho tiba di Old Trafford. Dia beraksi dalam kedua-dua perlawanan final Piala FA dan Liga Europa di mana mereka menewaskan Ajax. Difahamkan bahawa kelab Belanda itu akan menjelaskan bayaran awal STG14 juta (RM75 juta) untuk kembali mendapatkan Blind dengan kontrak selama empat tahun. Blind kembali ke Ajax Manchester United bersetuju menjual Daley Blind kepada Ajax dengan bayaran dijangka meningkat ke angka STG18.5 juta (RM99.1 juta). Blind, 28, menyertai United dari Ajax pada harga STG13.8 juta (RM73.9 juta) pada 2014, ketika jurulatih kelahiran Belanda Louis van Gaal mengendalikan kelab itu. Mampu bermain di bahagian pertahanan atau tengah, Blind kerap diturunkan Van Gaal namun penampilannya semakin berkurangan sejak Jose Mourinho tiba di Old Trafford. Dia beraksi dalam kedua-dua perlawanan final Piala FA dan Liga Europa di mana mereka menewaskan Ajax. Difahamkan bahawa kelab Belanda itu akan menjelaskan bayaran awal STG14 juta (RM75 juta) untuk kembali mendapatkan Blind dengan kontrak selama empat tahun. Follow Instagram Kami @pialadunia2018 Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/ https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/ #chelsea  #liverpool   #RedWorriors   #Melodi   #noradanish   #malaysia   #pantaitimur   #hotfm  #adidas  #suriafm  #melaka  #johorbharu   #kotabharu   #jdt   #abangsado   #polis  #pahang   #perlis  #selfie  #serawak   #selangor   #ampang   #kedah   #shahalam   #MeleTOP   #viralmalaysia  #hmetro  #bharian  #kosmo  #sinarharian 
Saya terbaik di dunia - Lovren

Pertahanan Croatia, Dejan Lovren menganggap pengkritiknya perlu menelan semula kata-kata mereka selepas berjaya membantu Liverpool mara ke pentas akhir Liga Juara-Juara dan pasukan negaranya mara ke pentas akhir Piala Dunia. "Ia terasa begitu luar biasa, terutamanya selepas apa yang diperkatakan mengenai kami sebelum perlawanan," kata Lovren selepas kemenangan separuh akhir ke atas England. "Kami menunjukkan kekuatan karektor. Kami menunjukkan bahawa kami berhak ke final dan orang ramai sepatutnya menghormati kami. Ada kalanya kritikan adalah tidak adil." Bergandingan dengan pemain yang menjadi pilihan tersenarai dalam pasukan kesebelasan utama terbaik Piala Dunia, Domagoj Vida, Lovren dan barisan pertahanan Croatia berjaya mengekang asakan England selepas dibolosi gol seawal minit keempat Kieran Trippier. "Orang sering mengatakan saya mengalami musim yang sukar (bersama liverpool) tetapi saya tidak setuju dengannya," kata Lovren. "Saya sudah membuktikan kemampuan apabila berjaya membantu Liverpool mara ke pentas final Liga Juara-Juara dan kini bersama pasukan kebangsaan kami sudah ke final. "Kritikan ini menjadikan saya lebih bermotivasi untuk bekerja keras dan membuktikan semua tanggapan itu salah. Mulai daripada hari ini semua penyokong Croatia dan seluruh dunia dapat melihat sejarah yang tercipta. "Untuk tempoh 20 tahun, orang ramai akan mengingati kami, dan bukan saja skuad Croatia 1998. Ini sebab mengapa saya begitu bangga dan kini kami berpeluang membuatkan kami dikenang selamanya." Follow Instagram Kami @pialadunia2018

Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/

https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/

#worldcup2018 
#malaysiasoccer #selamanyaharimaumalaya #harimaumalaya #ultrasmalaya #msl2017 #tanahtumpahnyadarahku #malaysia #malaysiaboleh #demimalaysia #negaraku #igreview #paidreview #futsalmalaysia #nfdp #teammalaysia #sayajual #kakibola #kamiteammalaysia #igreviewmurah #sayajualonline #malaysiapower #sayajualmurah #teammalaysia #paidreviewmalaysia #ligamalaysia #futsal #kakifutsal #bazarpaknil #onlineshopmalaysia #igshopmalaysia
Saya terbaik di dunia - Lovren Pertahanan Croatia, Dejan Lovren menganggap pengkritiknya perlu menelan semula kata-kata mereka selepas berjaya membantu Liverpool mara ke pentas akhir Liga Juara-Juara dan pasukan negaranya mara ke pentas akhir Piala Dunia. "Ia terasa begitu luar biasa, terutamanya selepas apa yang diperkatakan mengenai kami sebelum perlawanan," kata Lovren selepas kemenangan separuh akhir ke atas England. "Kami menunjukkan kekuatan karektor. Kami menunjukkan bahawa kami berhak ke final dan orang ramai sepatutnya menghormati kami. Ada kalanya kritikan adalah tidak adil." Bergandingan dengan pemain yang menjadi pilihan tersenarai dalam pasukan kesebelasan utama terbaik Piala Dunia, Domagoj Vida, Lovren dan barisan pertahanan Croatia berjaya mengekang asakan England selepas dibolosi gol seawal minit keempat Kieran Trippier. "Orang sering mengatakan saya mengalami musim yang sukar (bersama liverpool) tetapi saya tidak setuju dengannya," kata Lovren. "Saya sudah membuktikan kemampuan apabila berjaya membantu Liverpool mara ke pentas final Liga Juara-Juara dan kini bersama pasukan kebangsaan kami sudah ke final. "Kritikan ini menjadikan saya lebih bermotivasi untuk bekerja keras dan membuktikan semua tanggapan itu salah. Mulai daripada hari ini semua penyokong Croatia dan seluruh dunia dapat melihat sejarah yang tercipta. "Untuk tempoh 20 tahun, orang ramai akan mengingati kami, dan bukan saja skuad Croatia 1998. Ini sebab mengapa saya begitu bangga dan kini kami berpeluang membuatkan kami dikenang selamanya." Follow Instagram Kami @pialadunia2018 Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/ https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/ #worldcup2018  #malaysiasoccer  #selamanyaharimaumalaya  #harimaumalaya  #ultrasmalaya  #msl2017  #tanahtumpahnyadarahku  #malaysia  #malaysiaboleh  #demimalaysia  #negaraku  #igreview  #paidreview  #futsalmalaysia  #nfdp  #teammalaysia  #sayajual  #kakibola  #kamiteammalaysia  #igreviewmurah  #sayajualonline  #malaysiapower  #sayajualmurah  #teammalaysia  #paidreviewmalaysia  #ligamalaysia  #futsal  #kakifutsal  #bazarpaknil  #onlineshopmalaysia  #igshopmalaysia 
Selamat datang ke West Ham United, Fabian!

Follow Instagram Kami @pialadunia2018

Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/

https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/

#worldcup2018 
#malaysiasoccer #selamanyaharimaumalaya #harimaumalaya #ultrasmalaya #msl2017 #tanahtumpahnyadarahku #malaysia #malaysiaboleh #demimalaysia #negaraku #igreview #paidreview #futsalmalaysia #nfdp #teammalaysia #sayajual #kakibola #kamiteammalaysia #igreviewmurah #sayajualonline #malaysiapower #sayajualmurah #teammalaysia #paidreviewmalaysia #ligamalaysia #futsal #kakifutsal #bazarpaknil #onlineshopmalaysia #igshopmalaysia
Selamat datang ke West Ham United, Fabian! Follow Instagram Kami @pialadunia2018 Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/ https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/ #worldcup2018  #malaysiasoccer  #selamanyaharimaumalaya  #harimaumalaya  #ultrasmalaya  #msl2017  #tanahtumpahnyadarahku  #malaysia  #malaysiaboleh  #demimalaysia  #negaraku  #igreview  #paidreview  #futsalmalaysia  #nfdp  #teammalaysia  #sayajual  #kakibola  #kamiteammalaysia  #igreviewmurah  #sayajualonline  #malaysiapower  #sayajualmurah  #teammalaysia  #paidreviewmalaysia  #ligamalaysia  #futsal  #kakifutsal  #bazarpaknil  #onlineshopmalaysia  #igshopmalaysia 
Tahniah skuad negara Belgium setelah berjaya merangkul di tempat kedudukan ketiga FIFA World Cup

Follow Instagram Kami @pialadunia2018

Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/

https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/

#worldcup2018 
#malaysiasoccer #selamanyaharimaumalaya #harimaumalaya #ultrasmalaya #msl2017 #tanahtumpahnyadarahku #malaysia #malaysiaboleh #demimalaysia #negaraku #igreview #paidreview #futsalmalaysia #nfdp #teammalaysia #sayajual #kakibola #kamiteammalaysia #igreviewmurah #sayajualonline #malaysiapower #sayajualmurah #teammalaysia #paidreviewmalaysia #ligamalaysia #futsal #kakifutsal #bazarpaknil #onlineshopmalaysia #igshopmalaysia
Tahniah skuad negara Belgium setelah berjaya merangkul di tempat kedudukan ketiga FIFA World Cup Follow Instagram Kami @pialadunia2018 Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/ https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/ #worldcup2018  #malaysiasoccer  #selamanyaharimaumalaya  #harimaumalaya  #ultrasmalaya  #msl2017  #tanahtumpahnyadarahku  #malaysia  #malaysiaboleh  #demimalaysia  #negaraku  #igreview  #paidreview  #futsalmalaysia  #nfdp  #teammalaysia  #sayajual  #kakibola  #kamiteammalaysia  #igreviewmurah  #sayajualonline  #malaysiapower  #sayajualmurah  #teammalaysia  #paidreviewmalaysia  #ligamalaysia  #futsal  #kakifutsal  #bazarpaknil  #onlineshopmalaysia  #igshopmalaysia 
Belgium mengesahkan tempat ke-3 untuk edisi Piala Dunia Rusia 2018, ini adalah pencapai terbaik mereka sepanjang penglibatan dalam Piala Dunia.

Harap tiada la penyokong England kata mereka sengaja tewas lagi.... Follow Instagram Kami @pialadunia2018

Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/

https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/

#chelsea #liverpool  #RedWorriors  #Melodi  #noradanish  #malaysia  #pantaitimur  #hotfm #adidas #suriafm #melaka #johorbharu  #kotabharu  #jdt  #abangsado  #polis #pahang  #perlis #selfie #serawak  #selangor  #ampang  #kedah  #shahalam  #MeleTOP  #viralmalaysia #hmetro #bharian #kosmo #sinarharian
Belgium mengesahkan tempat ke-3 untuk edisi Piala Dunia Rusia 2018, ini adalah pencapai terbaik mereka sepanjang penglibatan dalam Piala Dunia. Harap tiada la penyokong England kata mereka sengaja tewas lagi.... Follow Instagram Kami @pialadunia2018 Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/ https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/ #chelsea  #liverpool   #RedWorriors   #Melodi   #noradanish   #malaysia   #pantaitimur   #hotfm  #adidas  #suriafm  #melaka  #johorbharu   #kotabharu   #jdt   #abangsado   #polis  #pahang   #perlis  #selfie  #serawak   #selangor   #ampang   #kedah   #shahalam   #MeleTOP   #viralmalaysia  #hmetro  #bharian  #kosmo  #sinarharian 
"Saya mahu bermain dalam keadaan terbaik dan memenangi gelaran. Itulah sebab mengapa saya di sini" - Shaqiri

Selamat datang ke Liverpool Xherdan Shaqiri #YNWA
"Saya mahu bermain dalam keadaan terbaik dan memenangi gelaran. Itulah sebab mengapa saya di sini" - Shaqiri Selamat datang ke Liverpool Xherdan Shaqiri #YNWA 
Setelah Cristiano Ronaldo, dilaporkan Marcelo juga menarik minat Juventus untuk dibawa masuk ke Turin.

Marcelo pernah berkata bahawa dia akan turut meninggalkan Madrid jika rakannya, Cristiano berbuat demikian. 
#Follow Instagram Kami @pialadunia2018
Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/

https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/

#worldcup2018 #realmadrid #arsenal #bola #Malaysia #LigaMalaysia #MSL #LigaSuper #pialamalaysia  #chelsea #kedah #penang #perlis #perak #selangor #pahang #kelantan #terengganu #johor #melaka #negerisembilan #sarawak #sabah #kl #liverpool #epl #ManchesterUnited  #barcalona #fifaworldcup2018
Setelah Cristiano Ronaldo, dilaporkan Marcelo juga menarik minat Juventus untuk dibawa masuk ke Turin. Marcelo pernah berkata bahawa dia akan turut meninggalkan Madrid jika rakannya, Cristiano berbuat demikian. #Follow  Instagram Kami @pialadunia2018 Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/ https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/ #worldcup2018  #realmadrid  #arsenal  #bola  #Malaysia  #LigaMalaysia  #MSL  #LigaSuper  #pialamalaysia   #chelsea  #kedah  #penang  #perlis  #perak  #selangor  #pahang  #kelantan  #terengganu  #johor  #melaka  #negerisembilan  #sarawak  #sabah  #kl  #liverpool  #epl  #ManchesterUnited   #barcalona  #fifaworldcup2018 
What the experiance lah..Short sprint after game dari padang untuk masuk ke dressing room..U cant see this in Malaysia.Ayuh penyokong2 malaysiaku,kita rakyat dan penyokong yg bermaruah dan bersemangat kesukanan yg tinggi,jgn penyokong2 kita ulangi atau tiru apa yg di lakukan oleh penyokong2 Indonesia sebentar tadi.mmg pedih dan sakit untuk terima kekalahan tetapi bolasepak adalah hanyalah sebuah sukan yg akan menyatupadukan seluruh manusia di dunia.Sedih sekali apabila mereka tdk menghormati dan sengaja membuat bising ketika lagu negaraku Malaysia di nyanyikan tetapi jgn lah kite rakyat atau penyokong Malaysia membuat perkara yg sama kpd mereka kerana kita adalah penyokong Malaysia yg bermaruah dan saling menghormati.Ayuh MalaysiaKu tercinta..Alhamdulillah dan terima kasih kpd semua yg mendoakan kejayaan dan keselamatan pasukan Malaysia Bawah 19tahun.And to my boys,please keep focus for Final match vs Myanmar on Saturday.

Follow Instagram Kami @pialadunia2018

Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/

https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/

#worldcup2018 
#malaysiasoccer #selamanyaharimaumalaya #harimaumalaya #ultrasmalaya #msl2017 #tanahtumpahnyadarahku #malaysia #malaysiaboleh #demimalaysia #negaraku #igreview #paidreview #futsalmalaysia #nfdp #teammalaysia #sayajual #kakibola #kamiteammalaysia #igreviewmurah #sayajualonline #malaysiapower #sayajualmurah #teammalaysia #paidreviewmalaysia #ligamalaysia #futsal #kakifutsal #bazarpaknil #onlineshopmalaysia #igshopmalaysia
What the experiance lah..Short sprint after game dari padang untuk masuk ke dressing room..U cant see this in Malaysia.Ayuh penyokong2 malaysiaku,kita rakyat dan penyokong yg bermaruah dan bersemangat kesukanan yg tinggi,jgn penyokong2 kita ulangi atau tiru apa yg di lakukan oleh penyokong2 Indonesia sebentar tadi.mmg pedih dan sakit untuk terima kekalahan tetapi bolasepak adalah hanyalah sebuah sukan yg akan menyatupadukan seluruh manusia di dunia.Sedih sekali apabila mereka tdk menghormati dan sengaja membuat bising ketika lagu negaraku Malaysia di nyanyikan tetapi jgn lah kite rakyat atau penyokong Malaysia membuat perkara yg sama kpd mereka kerana kita adalah penyokong Malaysia yg bermaruah dan saling menghormati.Ayuh MalaysiaKu tercinta..Alhamdulillah dan terima kasih kpd semua yg mendoakan kejayaan dan keselamatan pasukan Malaysia Bawah 19tahun.And to my boys,please keep focus for Final match vs Myanmar on Saturday. Follow Instagram Kami @pialadunia2018 Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/ https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/ #worldcup2018  #malaysiasoccer  #selamanyaharimaumalaya  #harimaumalaya  #ultrasmalaya  #msl2017  #tanahtumpahnyadarahku  #malaysia  #malaysiaboleh  #demimalaysia  #negaraku  #igreview  #paidreview  #futsalmalaysia  #nfdp  #teammalaysia  #sayajual  #kakibola  #kamiteammalaysia  #igreviewmurah  #sayajualonline  #malaysiapower  #sayajualmurah  #teammalaysia  #paidreviewmalaysia  #ligamalaysia  #futsal  #kakifutsal  #bazarpaknil  #onlineshopmalaysia  #igshopmalaysia 
Lagenda Manchester United, Ryan Giggs percaya bahawa perpindahan Cristiano Ronaldo dari Real Madrid menuju ke Juventus terjadi kerana pengaruh bintang Barcelona, Lionel Messi.

Ronaldo secara rasmi telah berhijrah ke Turin dengan nila perpindahan mencapai 100 juta Euro bersamaan 30 juta euro setahun.

Ronaldo mengatakan bahawa dia sendiri memutuskan ingin berpindah kerana merasakan ini adalah waktu yang tepat bagi dirinya untuk mencari cabaran yang baru.

Terlalu obses untuk mengatasi Messi

Giggs yakin Ronaldo berpindah ke Juventus kerana ingin membuktikan bahawa dirinya lebih baik dari Messi dengan berjaya menjadi juara di Liga Perdana, La Liga dan Serie A. “Saya terkejut dia meninggalkan Real Madrid dan pergi ke Itali. Saya fikir ini adalah cabaran besar untuknya tetapi dia pergi ke sebuah kelab besar. Mendapat piala di Real Madrid, Manchester United dan Juventus. Itu merupakan pencapaian yang bagus,” ujar Giggs kepada ITV. “Dia terlalu obses untuk menjadi lebih baik daripada Messi, sekarang dia berfikir, ‘Saya melakukannya di England, saya melakukannya di Sepanyol, saya akan melakukannya di Itali dan saya melakukannya dengan Portugal.’ Jadi mungkin itu menjadi hujah apabila orang bertanya ‘Apakah Ronaldo lebih baik daripada Messi? ‘.” Mengumpul gelaran

Selama sembilan musim bersama Real Madrid, Ronaldo sudah memperolehi pelbagai gelaran iaitu empat gelaran Liga Juara-Juara, tiga kejuaraan Kelab Piala Dunia FIFA serta masing-masing dua gelaran La Liga, Copa del Rey, Piala Super Sepanyol dan Piala Super Eropah.

Bukan itu sahaja, sepanjang kariernya bersama Real Madrid, Ronaldo juga memperolehi banyak gelaran individu termasuklah empat gelaran Ballon d’Or.

Ketika bersama Manchester United, Ronaldo berjaya meraih tiga trofi Liga Perdana Inggeris, dua Piala Liga sertas masing-masing satu gelaran Piala FA, Community Shield, Liga Juara-Juara dan Piala Kelab Dunia

Follow Instagram Kami @pialadunia2018

Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/

https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/

#chelsea #liverpool  #RedWorriors  #Melodi  #noradanish  #malaysia  #pantaitimur  #hotfm #adidas #suriafm #melaka #johorbharu
Lagenda Manchester United, Ryan Giggs percaya bahawa perpindahan Cristiano Ronaldo dari Real Madrid menuju ke Juventus terjadi kerana pengaruh bintang Barcelona, Lionel Messi. Ronaldo secara rasmi telah berhijrah ke Turin dengan nila perpindahan mencapai 100 juta Euro bersamaan 30 juta euro setahun. Ronaldo mengatakan bahawa dia sendiri memutuskan ingin berpindah kerana merasakan ini adalah waktu yang tepat bagi dirinya untuk mencari cabaran yang baru. Terlalu obses untuk mengatasi Messi Giggs yakin Ronaldo berpindah ke Juventus kerana ingin membuktikan bahawa dirinya lebih baik dari Messi dengan berjaya menjadi juara di Liga Perdana, La Liga dan Serie A. “Saya terkejut dia meninggalkan Real Madrid dan pergi ke Itali. Saya fikir ini adalah cabaran besar untuknya tetapi dia pergi ke sebuah kelab besar. Mendapat piala di Real Madrid, Manchester United dan Juventus. Itu merupakan pencapaian yang bagus,” ujar Giggs kepada ITV. “Dia terlalu obses untuk menjadi lebih baik daripada Messi, sekarang dia berfikir, ‘Saya melakukannya di England, saya melakukannya di Sepanyol, saya akan melakukannya di Itali dan saya melakukannya dengan Portugal.’ Jadi mungkin itu menjadi hujah apabila orang bertanya ‘Apakah Ronaldo lebih baik daripada Messi? ‘.” Mengumpul gelaran Selama sembilan musim bersama Real Madrid, Ronaldo sudah memperolehi pelbagai gelaran iaitu empat gelaran Liga Juara-Juara, tiga kejuaraan Kelab Piala Dunia FIFA serta masing-masing dua gelaran La Liga, Copa del Rey, Piala Super Sepanyol dan Piala Super Eropah. Bukan itu sahaja, sepanjang kariernya bersama Real Madrid, Ronaldo juga memperolehi banyak gelaran individu termasuklah empat gelaran Ballon d’Or. Ketika bersama Manchester United, Ronaldo berjaya meraih tiga trofi Liga Perdana Inggeris, dua Piala Liga sertas masing-masing satu gelaran Piala FA, Community Shield, Liga Juara-Juara dan Piala Kelab Dunia Follow Instagram Kami @pialadunia2018 Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/ https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/ #chelsea  #liverpool   #RedWorriors   #Melodi   #noradanish   #malaysia   #pantaitimur   #hotfm  #adidas  #suriafm  #melaka  #johorbharu 
The coach with the highest win % in the clubs history gets sacked after just two seasons....🤷‍♂️🏆 Akhirnya terjawap

Antonio Conte kini bukan lagi pengurus Chelsea menurut laporan Sky Sports di Itali.

Dua musim di Chelsea, Conte cemerlang membawa kejuaraan Premier League kembali ke Stamford Bridge pada musim pertamanya.

Musim lepas, Conte membawa ‘The Blues’ menjulang kejuaraan Piala FA namun gagal melayakkan diri ke saingan Champions League musim hadapan.

Conte masih memiliki baki 12 bulan dalam kontrak beliau bersama Chelsea dan perkara tersebut seakan akan bakal tamat kurang dari masa yang sepatutnya.

Pengurus SC Napoli, Maurizio Sarri merupakan calon utama untuk mengisi kekosongan yang di tinggalkan Conte.

Presiden Napoli, Aurelio De Laurentiis sebelum ini mengesahkan Sarri semakin hampir menyertai Chelsea dan kedua dua pihak sedang berunding.

Akibat situasi tidak menentu, Chelsea masih gagal membuat sebarang pembelian baru pada musim panas ini.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#AntonioConte #Chelsea #ChelseaFC #CFC #Football
The coach with the highest win % in the clubs history gets sacked after just two seasons....🤷‍♂️🏆 Akhirnya terjawap Antonio Conte kini bukan lagi pengurus Chelsea menurut laporan Sky Sports di Itali. Dua musim di Chelsea, Conte cemerlang membawa kejuaraan Premier League kembali ke Stamford Bridge pada musim pertamanya. Musim lepas, Conte membawa ‘The Blues’ menjulang kejuaraan Piala FA namun gagal melayakkan diri ke saingan Champions League musim hadapan. Conte masih memiliki baki 12 bulan dalam kontrak beliau bersama Chelsea dan perkara tersebut seakan akan bakal tamat kurang dari masa yang sepatutnya. Pengurus SC Napoli, Maurizio Sarri merupakan calon utama untuk mengisi kekosongan yang di tinggalkan Conte. Presiden Napoli, Aurelio De Laurentiis sebelum ini mengesahkan Sarri semakin hampir menyertai Chelsea dan kedua dua pihak sedang berunding. Akibat situasi tidak menentu, Chelsea masih gagal membuat sebarang pembelian baru pada musim panas ini. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #AntonioConte  #Chelsea  #ChelseaFC  #CFC  #Football 
Liverpool bersetuju untuk menawarkan kontrak sebanyak £13.75 juta bagi membawa masuk bintang Stoke City, Xherdan Shaqiri dan beliau akan menjalani latihan kecergasan pada hari ini menurut Daily Mail.

Follow Instagram Kami @pialadunia2018

Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/

https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/

#chelsea #liverpool  #RedWorriors  #Melodi  #noradanish  #malaysia  #pantaitimur  #hotfm #adidas #suriafm #melaka #johorbharu  #kotabharu  #jdt  #abangsado  #polis #pahang  #perlis #selfie #serawak  #selangor  #ampang  #kedah  #shahalam  #MeleTOP  #viralmalaysia #hmetro #bharian #kosmo #sinarharian
Liverpool bersetuju untuk menawarkan kontrak sebanyak £13.75 juta bagi membawa masuk bintang Stoke City, Xherdan Shaqiri dan beliau akan menjalani latihan kecergasan pada hari ini menurut Daily Mail. Follow Instagram Kami @pialadunia2018 Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/ https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/ #chelsea  #liverpool   #RedWorriors   #Melodi   #noradanish   #malaysia   #pantaitimur   #hotfm  #adidas  #suriafm  #melaka  #johorbharu   #kotabharu   #jdt   #abangsado   #polis  #pahang   #perlis  #selfie  #serawak   #selangor   #ampang   #kedah   #shahalam   #MeleTOP   #viralmalaysia  #hmetro  #bharian  #kosmo  #sinarharian 
Permulaan yang baik buat Steven Gerrard apabila pasukan didikannya berjaya menewaskan Shkupi 2-0 dalam kelayakkan Europa League, semalam.

Follow Instagram Kami @pialadunia2018

Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/

https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/

#worldcup2018 
#malaysiasoccer #selamanyaharimaumalaya #harimaumalaya #ultrasmalaya #msl2017 #tanahtumpahnyadarahku #malaysia #malaysiaboleh #demimalaysia #negaraku #igreview #paidreview #futsalmalaysia #nfdp #teammalaysia #sayajual #kakibola #kamiteammalaysia #igreviewmurah #sayajualonline #malaysiapower #sayajualmurah #teammalaysia #paidreviewmalaysia #ligamalaysia #futsal #kakifutsal #bazarpaknil #onlineshopmalaysia #igshopmalaysia
Permulaan yang baik buat Steven Gerrard apabila pasukan didikannya berjaya menewaskan Shkupi 2-0 dalam kelayakkan Europa League, semalam. Follow Instagram Kami @pialadunia2018 Facebook  https://www.facebook.com/Piala-Dunia-2018-1355871431155507/ https://www.facebook.com/World-Cup-2018-482606801762648/ #worldcup2018  #malaysiasoccer  #selamanyaharimaumalaya  #harimaumalaya  #ultrasmalaya  #msl2017  #tanahtumpahnyadarahku  #malaysia  #malaysiaboleh  #demimalaysia  #negaraku  #igreview  #paidreview  #futsalmalaysia  #nfdp  #teammalaysia  #sayajual  #kakibola  #kamiteammalaysia  #igreviewmurah  #sayajualonline  #malaysiapower  #sayajualmurah  #teammalaysia  #paidreviewmalaysia  #ligamalaysia  #futsal  #kakifutsal  #bazarpaknil  #onlineshopmalaysia  #igshopmalaysia 
Ketika dia berusia 6 tahun, datuknya ditembak mati. Keluarganya pula jadi pelarian di zon perang.
Dia membesar dengan bunyi bom meletup.
Jurulatih dia pernah kata dia terlalu lemah untuk bermain bola sepak. Hari ini, Luka Modric mengetuai Croatia buat pertama kali ke #WorldCup final.

Ini adalah air mata kegembiraan!
Ketika dia berusia 6 tahun, datuknya ditembak mati. Keluarganya pula jadi pelarian di zon perang. Dia membesar dengan bunyi bom meletup. Jurulatih dia pernah kata dia terlalu lemah untuk bermain bola sepak. Hari ini, Luka Modric mengetuai Croatia buat pertama kali ke #WorldCup  final. Ini adalah air mata kegembiraan!