an online Instagram web viewer
  • needforfood.nl
    Need for Food
    @needforfood.nl

Images by needforfood.nl

Dit beenhammetje was zo lekker! Heerlijk mals en die marinade... 🤤 De combi van mandarijn, chilivlokken en ketjap is echt top! Je hebt er hooguit een paar minuten werk van, de oven doet de rest. Dat klinkt goed, toch?! Geserveerd op oma’s mooie plankje, omdat dit mij aan oma haar lekkere beenham doet denken 😍 Nog één dagje werken en dan is het alweer weekend. Ik heb even helemaal niks gepland (love it!) en ga vooral lekker koken. Wat gaan jullie doen dit weekend? Fijne vrijdag!
———
Wat heb je nodig:
500 gram beenham
4 mandarijnen
75 gram donkere basterdsuiker
0.5 tl chilivlokken
1 el ketjap manis
Zonnebloemolie
Peper en zout
Zo maak je het:
Pers de mandarijnen uit en meng de donkere basterdsuiker, chilivlokken, ketjap, een scheutje zonnebloemolie, peper en een klein snufje zout met het sap. Leg de beenham in de marinade en marineer minstens 2 uur en keer halverwege. Verwarm na het marineren de oven voor op 180 graden. Bak de beenham 45 minuten in de marinade en bedruip de beenham regelmatig met de marinade. Laat rusten in aluminiumfolie. Kook ondertussen de marinade in en bind eventueel met maizena (2 tl maizena mengen met 1 el water). Je kunt de beenham warm en koud serveren.
Tip: marineer de beenham een dag van te voren, dat scheelt weer tijd op de dag zelf én de smaken kunnen er nog beter in trekken.
Dit beenhammetje was zo lekker! Heerlijk mals en die marinade... 🤤 De combi van mandarijn, chilivlokken en ketjap is echt top! Je hebt er hooguit een paar minuten werk van, de oven doet de rest. Dat klinkt goed, toch?! Geserveerd op oma’s mooie plankje, omdat dit mij aan oma haar lekkere beenham doet denken 😍 Nog één dagje werken en dan is het alweer weekend. Ik heb even helemaal niks gepland (love it!) en ga vooral lekker koken. Wat gaan jullie doen dit weekend? Fijne vrijdag! ——— Wat heb je nodig: 500 gram beenham 4 mandarijnen 75 gram donkere basterdsuiker 0.5 tl chilivlokken 1 el ketjap manis Zonnebloemolie Peper en zout Zo maak je het: Pers de mandarijnen uit en meng de donkere basterdsuiker, chilivlokken, ketjap, een scheutje zonnebloemolie, peper en een klein snufje zout met het sap. Leg de beenham in de marinade en marineer minstens 2 uur en keer halverwege. Verwarm na het marineren de oven voor op 180 graden. Bak de beenham 45 minuten in de marinade en bedruip de beenham regelmatig met de marinade. Laat rusten in aluminiumfolie. Kook ondertussen de marinade in en bind eventueel met maizena (2 tl maizena mengen met 1 el water). Je kunt de beenham warm en koud serveren. Tip: marineer de beenham een dag van te voren, dat scheelt weer tijd op de dag zelf én de smaken kunnen er nog beter in trekken.
Nog op zoek naar een lekker bijgerecht voor het kerstdiner? Dan is deze geroosterde witlof met serranoham en tijm een aanrader 🤩 Je kunt alles van te voren voorbereiden en hoeft het dan alleen nog maar in de oven te schuiven, ideaal. Hebben jullie allemaal al bedacht wat er tijdens de kerstdagen gegeten gaat worden? Wij hebben de gangen verdeeld, en ik mag het voorgerecht maken. Ik ben er alleen nog niet over uit wat het gaat worden. Gelukkig heb ik nog even 😄 Fijne dag!
———
Wat heb je nodig:
8 stronkjes witlof
80 gram serranoham
4 takjes verse tijm
50 ml room
50 gram parmezaanse kaas
Versgemalen peper 
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de witlof 4 minuten en laat uitlekken. Verwijder de onderkant van de stronkjes, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd/scheur de plakjes serranoham in de lengte in tweeën, rol in elk plakje serranoham een half stronkje witlof en leg in een ovenschaal. Ris de blaadjes van de tijm en verdeel dit samen met de parmezaanse kaas en versgemalen peper over de witlof. Verdeel tot slot de room tussen de witlof en rooster 30 minuten in de oven.
Nog op zoek naar een lekker bijgerecht voor het kerstdiner? Dan is deze geroosterde witlof met serranoham en tijm een aanrader 🤩 Je kunt alles van te voren voorbereiden en hoeft het dan alleen nog maar in de oven te schuiven, ideaal. Hebben jullie allemaal al bedacht wat er tijdens de kerstdagen gegeten gaat worden? Wij hebben de gangen verdeeld, en ik mag het voorgerecht maken. Ik ben er alleen nog niet over uit wat het gaat worden. Gelukkig heb ik nog even 😄 Fijne dag! ——— Wat heb je nodig: 8 stronkjes witlof 80 gram serranoham 4 takjes verse tijm 50 ml room 50 gram parmezaanse kaas Versgemalen peper Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de witlof 4 minuten en laat uitlekken. Verwijder de onderkant van de stronkjes, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd/scheur de plakjes serranoham in de lengte in tweeën, rol in elk plakje serranoham een half stronkje witlof en leg in een ovenschaal. Ris de blaadjes van de tijm en verdeel dit samen met de parmezaanse kaas en versgemalen peper over de witlof. Verdeel tot slot de room tussen de witlof en rooster 30 minuten in de oven.
Deze aardappelen zijn perfect: crunchy van buiten en zacht van binnen 🤤 De knoflook en salie maken het helemaal af. Een heerlijk bijgerecht voor bij het kerstdiner! En wil je er écht een feestje van maken, serveer er dan truffelmayo bij. Een prima combi kan ik je uit betrouwbare bron vertellen 🤭 Ik duik de keuken in en tover hopelijk een heleboel lekkere gerechtjes op tafel. Wat gaan jullie doen vandaag? Fijne dinsdag lieverds 🤗
———
Wat heb je nodig:
500 gram kruimige aardappelen
4 flinke tenen knoflook
15 blaadjes salie
20 gram roomboter
Olijfolie 
Peper en zout
Zo maak je het:
Breng een pan met (gezouten) water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en halveer ze. Kook circa 8 minuten, giet af en laat een minuut of 3 droog stomen. Kneus de blaadjes salie in je handen zodat de smaak goed vrij komt en plet de knoflooktenen met de platte kant van een mes. Doe de aardappelen in een ovenschaal met een royale scheut (niet zuinig zijn) olijfolie, de blaadjes salie, de tenen knoflook, de roomboter en zeezout en peper naar smaak en meng goed. Leg de aardappelen met de platte kant naar beneden en rooster 30 minuten in de oven. Haal de schaal dan uit de oven, en druk de aardappelen voorzichtig aan totdat de schil ‘knapt’. Zet nog 10 minuten in de oven.
Deze aardappelen zijn perfect: crunchy van buiten en zacht van binnen 🤤 De knoflook en salie maken het helemaal af. Een heerlijk bijgerecht voor bij het kerstdiner! En wil je er écht een feestje van maken, serveer er dan truffelmayo bij. Een prima combi kan ik je uit betrouwbare bron vertellen 🤭 Ik duik de keuken in en tover hopelijk een heleboel lekkere gerechtjes op tafel. Wat gaan jullie doen vandaag? Fijne dinsdag lieverds 🤗 ——— Wat heb je nodig: 500 gram kruimige aardappelen 4 flinke tenen knoflook 15 blaadjes salie 20 gram roomboter Olijfolie Peper en zout Zo maak je het: Breng een pan met (gezouten) water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en halveer ze. Kook circa 8 minuten, giet af en laat een minuut of 3 droog stomen. Kneus de blaadjes salie in je handen zodat de smaak goed vrij komt en plet de knoflooktenen met de platte kant van een mes. Doe de aardappelen in een ovenschaal met een royale scheut (niet zuinig zijn) olijfolie, de blaadjes salie, de tenen knoflook, de roomboter en zeezout en peper naar smaak en meng goed. Leg de aardappelen met de platte kant naar beneden en rooster 30 minuten in de oven. Haal de schaal dan uit de oven, en druk de aardappelen voorzichtig aan totdat de schil ‘knapt’. Zet nog 10 minuten in de oven.
Ik weet het, dit is verre van vernieuwend, origineel of spannend, maar ik vind het wel heel lekker! Het is ook een ideaal voorgerechtje voor kerst waar je geen gedoe van hebt, maar het is ook erg lekker als lunch (op een broodje) weet ik uit ervaring 🤭 Wie is er nog meer gek op carpaccio? Fijne dinsdag!
———
Wat heb je nodig per persoon:
75 gram flinterdun gesneden rundvlees
6 zongedroogde tomaten
1/3 bakje tuinkers 
20 gram pecorino
10 gram pijnboompitten 
Voor de truffelmayonaise:
1 ei
0.5 el mosterd
1 el witte wijnazijn
250 ml zonnebloem olie
Truffelolie
Peper en zout
Zo maak je het: 
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Doe het ei, de mosterd, witte wijn azijn, een snuf zout, versgemalen peper en een scheut van de zonnebloemolie in de blender. Zet de blender 10 seconden rustig aan, voeg weer een scheut olie toe, zet de blender weer 10 seconden aan en herhaal dit tot de zonnebloemolie op is en/of de juiste dikte heeft gekregen (ik deed de olie er in vijf keer bij). Voeg truffelolie naar smaak toe. Verdeel het rundvlees over een bord en garneer met de zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten, truffelmayonaise, pecorino, tuinkers en een beetje van de olie van de zongedroogde tomaten. Maak af met versgemalen peper.
Ik weet het, dit is verre van vernieuwend, origineel of spannend, maar ik vind het wel heel lekker! Het is ook een ideaal voorgerechtje voor kerst waar je geen gedoe van hebt, maar het is ook erg lekker als lunch (op een broodje) weet ik uit ervaring 🤭 Wie is er nog meer gek op carpaccio? Fijne dinsdag! ——— Wat heb je nodig per persoon: 75 gram flinterdun gesneden rundvlees 6 zongedroogde tomaten 1/3 bakje tuinkers 20 gram pecorino 10 gram pijnboompitten Voor de truffelmayonaise: 1 ei 0.5 el mosterd 1 el witte wijnazijn 250 ml zonnebloem olie Truffelolie Peper en zout Zo maak je het: Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Doe het ei, de mosterd, witte wijn azijn, een snuf zout, versgemalen peper en een scheut van de zonnebloemolie in de blender. Zet de blender 10 seconden rustig aan, voeg weer een scheut olie toe, zet de blender weer 10 seconden aan en herhaal dit tot de zonnebloemolie op is en/of de juiste dikte heeft gekregen (ik deed de olie er in vijf keer bij). Voeg truffelolie naar smaak toe. Verdeel het rundvlees over een bord en garneer met de zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten, truffelmayonaise, pecorino, tuinkers en een beetje van de olie van de zongedroogde tomaten. Maak af met versgemalen peper.
Morning! Er staat weer een nieuw weekmenu online met onder andere deze pompoensoep met za’atar en naanbrood, romige pasta met zongedroogde tomaten en ragù met sukadelapjes 🤩 Ik heb gisteren drie heerlijke taartjes gebakken (zie m’n stories), want mijn zusje en zwager vieren vandaag hun verjaardagen, gezellig! Wat gaan jullie doen vandaag? Fijne zondag lieve mensen 🤗
Morning! Er staat weer een nieuw weekmenu online met onder andere deze pompoensoep met za’atar en naanbrood, romige pasta met zongedroogde tomaten en ragù met sukadelapjes 🤩 Ik heb gisteren drie heerlijke taartjes gebakken (zie m’n stories), want mijn zusje en zwager vieren vandaag hun verjaardagen, gezellig! Wat gaan jullie doen vandaag? Fijne zondag lieve mensen 🤗
Morning lieverds, daar ben ik weer! En wel met één van mijn beste weekendtips ooit: ragù van sukadelapjes 🤤 Dit was zó onwijs lekker! Het lijkt veel werk, maar al met al is het zeker niet langer dan een half uurtje. Je hebt wél een portie geduld nodig, maar het is het zo waard 🤩 Heerlijk met verse tagliatelle (een tip van @danoi_pasqualino_pauline!). Maken jullie wel eens gerechten die lang moeten sudderen? En zo ja, wat dan?! Fijne dag 💛
———
Wat heb je nodig:
1 kilo sukadelapjes 
150 ml rode wijn 
3 tenen knoflook
2 rode uien
200 gram wortel
8 takjes rozemarijn 
400 ml passata (zie tip)
400 ml gepelde tomaten (zie tip)
2 el suiker
Roomboter
Olijfolie 
Peper en zout 
Zo maak je het:
Laat de sukadelapjes op kamertemperatuur komen. Verhit een scheutje olijfolie met een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de helft van de sukadelapjes (inclusief randjes vet) met (flink) peper en zout rondom goed aan. Blus af met 50 ml rode wijn en leg het vlees inclusief het vocht en de aanbaksels die zijn losgeweekt opzij. Herhaal dit met de andere helft van de sukadelapjes. Snijd ondertussen de knoflook, rode uien en wortel fijn. Verhit in een ovenvaste pan een scheut olijfolie op laag vuur en bak hierin de knoflook, rode ui, wortel en rozemarijn circa 10 minuten. Verwijder de rozemarijn en blus af met de laatste 50 ml rode wijn en voeg dan de passata en gepelde tomaten toe samen met de suiker en peper en zout. Doe zowel in de fles als het blik van de tomaten een scheutje water en voeg dit bij de ragù (zo neem je alles uit de fles en het blik mee). Voeg het vlees inclusief al het vocht en aanbaksels toe aan de ragù. Verwarm de oven voor op 150 graden en laat de ragù 4 uur sudderen met de deksel op de pan. Schep af en toe even om. Haal na 4 uur de pan uit de oven, haal de sukadelapjes eruit en verwijder het vet. Trek de sukadelapjes uit elkaar met twee vorken en voeg weer toe aan de ragù.
Tip: ga bij voorkeur voor goede passata/gepelde tomaten. Mutti is mijn favo #nospon.
Tip: ik mengde de saus met 600 gram verse tagliatelle en dat is genoeg voor circa 6 personen.
Morning lieverds, daar ben ik weer! En wel met één van mijn beste weekendtips ooit: ragù van sukadelapjes 🤤 Dit was zó onwijs lekker! Het lijkt veel werk, maar al met al is het zeker niet langer dan een half uurtje. Je hebt wél een portie geduld nodig, maar het is het zo waard 🤩 Heerlijk met verse tagliatelle (een tip van @danoi_pasqualino_pauline!). Maken jullie wel eens gerechten die lang moeten sudderen? En zo ja, wat dan?! Fijne dag 💛 ——— Wat heb je nodig: 1 kilo sukadelapjes 150 ml rode wijn 3 tenen knoflook 2 rode uien 200 gram wortel 8 takjes rozemarijn 400 ml passata (zie tip) 400 ml gepelde tomaten (zie tip) 2 el suiker Roomboter Olijfolie Peper en zout Zo maak je het: Laat de sukadelapjes op kamertemperatuur komen. Verhit een scheutje olijfolie met een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de helft van de sukadelapjes (inclusief randjes vet) met (flink) peper en zout rondom goed aan. Blus af met 50 ml rode wijn en leg het vlees inclusief het vocht en de aanbaksels die zijn losgeweekt opzij. Herhaal dit met de andere helft van de sukadelapjes. Snijd ondertussen de knoflook, rode uien en wortel fijn. Verhit in een ovenvaste pan een scheut olijfolie op laag vuur en bak hierin de knoflook, rode ui, wortel en rozemarijn circa 10 minuten. Verwijder de rozemarijn en blus af met de laatste 50 ml rode wijn en voeg dan de passata en gepelde tomaten toe samen met de suiker en peper en zout. Doe zowel in de fles als het blik van de tomaten een scheutje water en voeg dit bij de ragù (zo neem je alles uit de fles en het blik mee). Voeg het vlees inclusief al het vocht en aanbaksels toe aan de ragù. Verwarm de oven voor op 150 graden en laat de ragù 4 uur sudderen met de deksel op de pan. Schep af en toe even om. Haal na 4 uur de pan uit de oven, haal de sukadelapjes eruit en verwijder het vet. Trek de sukadelapjes uit elkaar met twee vorken en voeg weer toe aan de ragù. Tip: ga bij voorkeur voor goede passata/gepelde tomaten. Mutti is mijn favo #nospon . Tip: ik mengde de saus met 600 gram verse tagliatelle en dat is genoeg voor circa 6 personen.
Het heerlijk avondje is gekomen... 🤩 Yes, het is pakjesavond! Nog last minute iets lekkers maken voor vanavond? Dan zijn deze rocky roads met strooigoed een goed idee! Ik stap straks in de auto met tassen vol cadeautjes naar mijn familie, op naar een gezellige avond samen! Wie van jullie viert vanavond nog meer Sinterklaas? Fijne avond, geniet ervan 💗
———
Wat heb je nodig:
200 gram 75% pure chocolade
110 gram roomboter
250 gram kruidnoten
100 gram strooigoed 
Zo maak je het:
Snijd de roomboter en chocolade in stukken en smelt dit au bain marie. Meng de kruidnoten met het strooigoed en houd een handje apart. Meng het chocolademengsel met de kruidnoten en strooigoed en verdeel in een met bakpapier bekleedde bakvorm (ik gebruikte een vorm van 20x20 cm). Verdeel de overige pepernoten en strooigoed erover en zet afgedekt voor minimaal 4 uur in de koelkast.
Het heerlijk avondje is gekomen... 🤩 Yes, het is pakjesavond! Nog last minute iets lekkers maken voor vanavond? Dan zijn deze rocky roads met strooigoed een goed idee! Ik stap straks in de auto met tassen vol cadeautjes naar mijn familie, op naar een gezellige avond samen! Wie van jullie viert vanavond nog meer Sinterklaas? Fijne avond, geniet ervan 💗 ——— Wat heb je nodig: 200 gram 75% pure chocolade 110 gram roomboter 250 gram kruidnoten 100 gram strooigoed Zo maak je het: Snijd de roomboter en chocolade in stukken en smelt dit au bain marie. Meng de kruidnoten met het strooigoed en houd een handje apart. Meng het chocolademengsel met de kruidnoten en strooigoed en verdeel in een met bakpapier bekleedde bakvorm (ik gebruikte een vorm van 20x20 cm). Verdeel de overige pepernoten en strooigoed erover en zet afgedekt voor minimaal 4 uur in de koelkast.
Zin in een lekkere pasta? Ga dan eens voor deze penne met tomaten, worst en gorgonzola 🤩 Super makkelijk te maken en een feestje om te eten! Ik heb gisteren eindelijk de laatste cadeautjes voor pakjesavond ingeslagen, yes! Wij trekken altijd lootjes, maar ondertussen koopt iedereen cadeautjes voor iedereen, en met name voor de kinderen, waar ik in dit geval ook nog onder val 😏 Lucky me, haha. Hoe vieren jullie pakjesavond? Fijne dinsdag allemaal!
———
Wat heb je nodig voor twee personen:
150 gram penne
1 sjalot
2 tenen knoflook
2 mozzarellaworstjes (zie tip)
1 el witte wijnazijn
1 el tomatenpuree
400 gram gepelde tomaten
1 tl suiker
2 tl gedroogde oregano
100 gram gorgonzola 
Olijfolie
Peper en zout 
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met (gezouten) water aan de kook en verhit een scheut olijfolie in een (diepe) pan. Snipper de sjalot en knoflook en fruit deze 2 minuten aan in de olijfolie. Verwijder het vel van de worstjes en doe de vulling in kleinere stukjes bij de sjalot en knoflook. Bak rondom aan, voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg de witte wijnazijn toe, gevolgd door de gepelde tomaten, suiker, oregano en peper en zout naar smaak en laat de saus even pruttelen. Kook de penne al dente, giet af en voeg bij de saus. Doe in een ovenschaal, verdeel de gorgonzola erover en bak 15 minuten in de oven. 
Tip: je kunt de mozzarellaworstjes bij de Albert Heijn kopen, maar je kunt ook een andere soort worst kiezen.
Zin in een lekkere pasta? Ga dan eens voor deze penne met tomaten, worst en gorgonzola 🤩 Super makkelijk te maken en een feestje om te eten! Ik heb gisteren eindelijk de laatste cadeautjes voor pakjesavond ingeslagen, yes! Wij trekken altijd lootjes, maar ondertussen koopt iedereen cadeautjes voor iedereen, en met name voor de kinderen, waar ik in dit geval ook nog onder val 😏 Lucky me, haha. Hoe vieren jullie pakjesavond? Fijne dinsdag allemaal! ——— Wat heb je nodig voor twee personen: 150 gram penne 1 sjalot 2 tenen knoflook 2 mozzarellaworstjes (zie tip) 1 el witte wijnazijn 1 el tomatenpuree 400 gram gepelde tomaten 1 tl suiker 2 tl gedroogde oregano 100 gram gorgonzola  Olijfolie Peper en zout  Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met (gezouten) water aan de kook en verhit een scheut olijfolie in een (diepe) pan. Snipper de sjalot en knoflook en fruit deze 2 minuten aan in de olijfolie. Verwijder het vel van de worstjes en doe de vulling in kleinere stukjes bij de sjalot en knoflook. Bak rondom aan, voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg de witte wijnazijn toe, gevolgd door de gepelde tomaten, suiker, oregano en peper en zout naar smaak en laat de saus even pruttelen. Kook de penne al dente, giet af en voeg bij de saus. Doe in een ovenschaal, verdeel de gorgonzola erover en bak 15 minuten in de oven.  Tip: je kunt de mozzarellaworstjes bij de Albert Heijn kopen, maar je kunt ook een andere soort worst kiezen.
Morning! Het is bijna pakjesavond en deze blondies met witte chocolade kruidnoten passen daar perfect bij 🤤 Ik maakte het recept voor @foodlies.nl en het staat nu online! Daarnaast kun je een nieuw weekmenu in mijn stories vinden met onder andere pompoensoep met orzo, stoofvlees en nog meer lekkers voor pakjesavond. Hebben jullie het al gevierd? Ik vier het woensdag en heb er nu al zin in! We vieren het altijd op 5 december met mijn opa en oma en gaan dan traditiegetrouw gourmetten en ondertussen (de vele) cadeautjes uitpakken, zo gezellig! Fijne zondag lieverds 💗
Morning! Het is bijna pakjesavond en deze blondies met witte chocolade kruidnoten passen daar perfect bij 🤤 Ik maakte het recept voor @foodlies.nl en het staat nu online! Daarnaast kun je een nieuw weekmenu in mijn stories vinden met onder andere pompoensoep met orzo, stoofvlees en nog meer lekkers voor pakjesavond. Hebben jullie het al gevierd? Ik vier het woensdag en heb er nu al zin in! We vieren het altijd op 5 december met mijn opa en oma en gaan dan traditiegetrouw gourmetten en ondertussen (de vele) cadeautjes uitpakken, zo gezellig! Fijne zondag lieverds 💗
Tijd voor gooey, sticky, crunchy brownies, want mijn lieve, ‘kleine’ zusje, op wie ik super trots ben, is jarig! Vandaag mag ze 24 kaarsjes uitblazen! Hoera 🥳 Vanavond gaan we gezellig met de familie uit eten om het te vieren, maar eerst moet er nog een dagje gewerkt worden. Wat gaan jullie doen vandaag? Fijne vrijdag 💜
———
Wat heb je nodig: 
100 gram 75% pure chocolade
200 gram roomboter
250 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
1 eidooier
125 gram bloem
30 gram cacaopoeder 
1 rol Oreo’s
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de chocolade met de roomboter au bain marie. Mix de lichtbruine basterdsuiker samen met de eieren, eidooier en een flinke snuf zout circa 3 tot 5 minuten tot een romig en luchtig mengsel. Spatel het chocolademengsel er voorzichtig doorheen, gevolgd door de bloem en cacaopoeder. Doe het beslag in een met bakpapier bekleedde bakvorm (ik gebruikte een bakvorm van 20x20 cm) en verdeel de Oreo’s erover. Bak 45 minuten in de oven. #like2cookactie
Tijd voor gooey, sticky, crunchy brownies, want mijn lieve, ‘kleine’ zusje, op wie ik super trots ben, is jarig! Vandaag mag ze 24 kaarsjes uitblazen! Hoera 🥳 Vanavond gaan we gezellig met de familie uit eten om het te vieren, maar eerst moet er nog een dagje gewerkt worden. Wat gaan jullie doen vandaag? Fijne vrijdag 💜 ——— Wat heb je nodig: 100 gram 75% pure chocolade 200 gram roomboter 250 gram lichtbruine basterdsuiker 2 eieren 1 eidooier 125 gram bloem 30 gram cacaopoeder 1 rol Oreo’s Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de chocolade met de roomboter au bain marie. Mix de lichtbruine basterdsuiker samen met de eieren, eidooier en een flinke snuf zout circa 3 tot 5 minuten tot een romig en luchtig mengsel. Spatel het chocolademengsel er voorzichtig doorheen, gevolgd door de bloem en cacaopoeder. Doe het beslag in een met bakpapier bekleedde bakvorm (ik gebruikte een bakvorm van 20x20 cm) en verdeel de Oreo’s erover. Bak 45 minuten in de oven. #like2cookactie 
Pretzels + chocola + zeezout = 🤤 Wat een heerlijke combi is dit! En zien ze er niet schattig uit? Ik ben gek op de combinatie van zoet en zout en deze pretzels met chocola waren dan ook zo op 🥨 Houden jullie ook van de combi zoet en zout? En noem eens zo’n combi die je lekker vindt? Fijne donderdag lieverds 💛
———
Wat heb je nodig:
Pretzels 
Pure chocolade (85%)
Zeezout
Zo maak je het:
Smelt de chocolade. Dip de pretzels in de gesmolten chocolade, strooi er wat zeezout over (niet teveel) en laat uitharden.
Pretzels + chocola + zeezout = 🤤 Wat een heerlijke combi is dit! En zien ze er niet schattig uit? Ik ben gek op de combinatie van zoet en zout en deze pretzels met chocola waren dan ook zo op 🥨 Houden jullie ook van de combi zoet en zout? En noem eens zo’n combi die je lekker vindt? Fijne donderdag lieverds 💛 ——— Wat heb je nodig: Pretzels Pure chocolade (85%) Zeezout Zo maak je het: Smelt de chocolade. Dip de pretzels in de gesmolten chocolade, strooi er wat zeezout over (niet teveel) en laat uitharden.
Ik ben gek op tosti’s! Als kind at ik thuis vaak op maandag tosti’s van casino witbrood met ham en kaas en dan een dot curry en mayo erbij, zo lekker! Deze tosti met cheddar is cheesy van binnen én van buiten en de chilimayonaise past er perfect bij 🤤 Wie houdt er nog meer van tosti’s? En wat is dan je lievelingstosti? Ik duik de keuken in, want mijn vriendinnen komen eten vanavond, gezellig! Fijne dag lieverds 💛
———
Dit heb je nodig:
Voor de tosti:
2 plakken brood naar keuze
Klontje zachte roomboter
50 gram cheddar kaas (zie tip)
Voor de mayonaise:
250 ml zonnebloemolie
1 ei
0.5 el mosterd
1 el witte wijnazijn
125 ml sweet chilisaus 
Peper en zout 
Zo maak je het:
Verwarm een koekenpan op laag vuur. Smeer beide plakken brood in met een laagje roomboter. Rasp de cheddar fijn. Zorg dat de beboterde zijdes naar buiten zijn gekeerd en verdeel er 30 gram cheddar tussen. Bak de tosti circa 3 minuten per kant en leg wat zwaars op de tosti, zoals een stuk servies. Haal de tosti uit de pan, verdeel 10 gram cheddar in de pan ter grootte van het plak brood en leg de tosti erop voor 30 seconden. Herhaal met de andere zijde. Maak ondertussen de mayonaise: doe het ei, azijn, mosterd, peper en zout in de blender samen met 1/5 van de zonnebloemolie. Zet de blender 10 seconden aan, gevolgd door weer 1/5 van de olie en herhaal dit totdat de olie op is/de mayonaise de gewenste dikte heeft. Meng met de chilisaus en serveer bij de tosti. Bewaar de overige mayonaise in de koelkast. 
Tip: de @albertheijn heeft puntjes cheddar in het versschap liggen voor €1, en zo’n puntje is precies genoeg voor een tosti! #nospon
Ik ben gek op tosti’s! Als kind at ik thuis vaak op maandag tosti’s van casino witbrood met ham en kaas en dan een dot curry en mayo erbij, zo lekker! Deze tosti met cheddar is cheesy van binnen én van buiten en de chilimayonaise past er perfect bij 🤤 Wie houdt er nog meer van tosti’s? En wat is dan je lievelingstosti? Ik duik de keuken in, want mijn vriendinnen komen eten vanavond, gezellig! Fijne dag lieverds 💛 ——— Dit heb je nodig: Voor de tosti: 2 plakken brood naar keuze Klontje zachte roomboter 50 gram cheddar kaas (zie tip) Voor de mayonaise: 250 ml zonnebloemolie 1 ei 0.5 el mosterd 1 el witte wijnazijn 125 ml sweet chilisaus Peper en zout Zo maak je het: Verwarm een koekenpan op laag vuur. Smeer beide plakken brood in met een laagje roomboter. Rasp de cheddar fijn. Zorg dat de beboterde zijdes naar buiten zijn gekeerd en verdeel er 30 gram cheddar tussen. Bak de tosti circa 3 minuten per kant en leg wat zwaars op de tosti, zoals een stuk servies. Haal de tosti uit de pan, verdeel 10 gram cheddar in de pan ter grootte van het plak brood en leg de tosti erop voor 30 seconden. Herhaal met de andere zijde. Maak ondertussen de mayonaise: doe het ei, azijn, mosterd, peper en zout in de blender samen met 1/5 van de zonnebloemolie. Zet de blender 10 seconden aan, gevolgd door weer 1/5 van de olie en herhaal dit totdat de olie op is/de mayonaise de gewenste dikte heeft. Meng met de chilisaus en serveer bij de tosti. Bewaar de overige mayonaise in de koelkast. Tip: de @albertheijn heeft puntjes cheddar in het versschap liggen voor €1, en zo’n puntje is precies genoeg voor een tosti! #nospon 
Deze mango chutney is easy peasy om te maken en super veelzijdig! Het smaakt heerlijk bij een curry, is lekker met pappadums of naanbrood en het past goed bij een kaasplankje. Mijn persoonlijke favoriet is een broodje met rucola, oude kaas en mango chutney 🤤 Mijn weekend zit er weer op en er mag weer gewerkt worden. Wie mag er nog meer aan het werk vandaag? Fijne (werk)dag 😙
———
1 grote mango
0.5 rode peper
1 kleine sjalot
1 teen knoflook
2 bolletjes stemgember
2 tl siroop van de stemgember
1 el appelcider azijn
1 el suiker 
Olie
Zout
Zo maak je het:
Snijd de sjalot heel fijn en rasp de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd fijn. Snijd de bolletjes stemgember fijn. Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Verhit een klein scheutje olie in een pannetje op laag vuur en fruit de sjalot, knoflook en rode peper aan (niet bruin laten worden). Voeg dan de mango, stemgember, stemgember siroop, appelcider azijn, suiker, een snufje zout en 5 el water toe en laat met de deksel op de pan 20 minuten sudderen. Roer regelmatig en voeg zonodig extra water toe om te voorkomen dat het aanbrandt.
Deze mango chutney is easy peasy om te maken en super veelzijdig! Het smaakt heerlijk bij een curry, is lekker met pappadums of naanbrood en het past goed bij een kaasplankje. Mijn persoonlijke favoriet is een broodje met rucola, oude kaas en mango chutney 🤤 Mijn weekend zit er weer op en er mag weer gewerkt worden. Wie mag er nog meer aan het werk vandaag? Fijne (werk)dag 😙 ——— 1 grote mango 0.5 rode peper 1 kleine sjalot 1 teen knoflook 2 bolletjes stemgember 2 tl siroop van de stemgember 1 el appelcider azijn 1 el suiker Olie Zout Zo maak je het: Snijd de sjalot heel fijn en rasp de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd fijn. Snijd de bolletjes stemgember fijn. Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Verhit een klein scheutje olie in een pannetje op laag vuur en fruit de sjalot, knoflook en rode peper aan (niet bruin laten worden). Voeg dan de mango, stemgember, stemgember siroop, appelcider azijn, suiker, een snufje zout en 5 el water toe en laat met de deksel op de pan 20 minuten sudderen. Roer regelmatig en voeg zonodig extra water toe om te voorkomen dat het aanbrandt.
Morning! Daar ben ik weer met een nieuw weekmenu, met onder andere deze onwijs lekkere ragù, pompoensoep met za’atar en romige gnocchi 🤤 Klinkt goed, toch?! Hebben jullie wel eens zelf ragù gemaakt? Je hebt wat geduld nodig, maar het is echt de moeite waard! Fijne zondag allemaal 🤩
Morning! Daar ben ik weer met een nieuw weekmenu, met onder andere deze onwijs lekkere ragù, pompoensoep met za’atar en romige gnocchi 🤤 Klinkt goed, toch?! Hebben jullie wel eens zelf ragù gemaakt? Je hebt wat geduld nodig, maar het is echt de moeite waard! Fijne zondag allemaal 🤩
Hello Friday! Tijd voor een nieuwe weekendtip, namelijk rocky roads met kruidnoten en strooigoed 🤤 In een handomdraai gemaakt, maar oh zo lekker! Ik zou dit weekend naar Parijs gaan met mijn zusje en ons ‘kleine’ broertje (hij is nog maar 10, maar ons al bijna voorbij qua lengte, haha), maar gezien de omstandigheden daar hebben we besloten niet te gaan. M’n broertje komt wel gezellig logeren vanavond en morgen gaan we alsnog wat leuks doen met z’n drieën! Hebben jullie nog leuke tips? Fijn weekend, lieverds 💛
———
Wat heb je nodig:
200 gram 75% pure chocolade
110 gram roomboter
250 gram kruidnoten
100 gram strooigoed 
Zo maak je het:
Snijd de roomboter en chocolade in stukken en smelt dit au bain marie. Meng de kruidnoten met het strooigoed en houd een handje apart. Meng het chocolademengsel met de kruidnoten en strooigoed en verdeel in een met bakpapier bekleedde bakvorm (ik gebruikte een vorm van 20x20 cm). Verdeel de overige pepernoten en strooigoed erover en zet afgedekt voor minimaal 4 uur in de koelkast.
Hello Friday! Tijd voor een nieuwe weekendtip, namelijk rocky roads met kruidnoten en strooigoed 🤤 In een handomdraai gemaakt, maar oh zo lekker! Ik zou dit weekend naar Parijs gaan met mijn zusje en ons ‘kleine’ broertje (hij is nog maar 10, maar ons al bijna voorbij qua lengte, haha), maar gezien de omstandigheden daar hebben we besloten niet te gaan. M’n broertje komt wel gezellig logeren vanavond en morgen gaan we alsnog wat leuks doen met z’n drieën! Hebben jullie nog leuke tips? Fijn weekend, lieverds 💛 ——— Wat heb je nodig: 200 gram 75% pure chocolade 110 gram roomboter 250 gram kruidnoten 100 gram strooigoed Zo maak je het: Snijd de roomboter en chocolade in stukken en smelt dit au bain marie. Meng de kruidnoten met het strooigoed en houd een handje apart. Meng het chocolademengsel met de kruidnoten en strooigoed en verdeel in een met bakpapier bekleedde bakvorm (ik gebruikte een vorm van 20x20 cm). Verdeel de overige pepernoten en strooigoed erover en zet afgedekt voor minimaal 4 uur in de koelkast.
Morning! Dit is nog steeds m’n favo ontbijtje: Griekse yoghurt met blauwe bessen compote en granola 🤤 Ik heb altijd fases wat betreft m’n ontbijt, maar deze fase duurt wel heel lang, haha. Wie heeft er nog meer fases met eten? En in welke fase zit je dan? 🤣 Ik eet dit lekkere ontbijtje op en ga aan het werk! Fijne woensdag!
———
Wat heb je nodig:
Voor de blauwe bessen compote:
250 gram (diepvries) blauwe bessen
2 el water
2 el honing 
2 tl allesbinder of maïzena
Voor de granola:
12 el havermout 
8 el gepofte bruine rijst 
2 el amandelschaafsel 
3 el kokosrasp
2 el maanzaad
6 el ongezouten pinda’s 
1/2 tl koekkruiden (of kaneel)
Zo maak je het:
Doe de blauwe bessen samen met het water en de honing in een pannetje en breng op laag vuur aan de kook. Laat 15 minuutjes koken en voeg dan de allesbinder of maizena (maizena eerst mengen met water) toe. Laat nog even koken en haal van het vuur. Bewaar in de koelkast. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de havermout, gepofte rijst, amandelschaafsel, maanzaad en pinda’s toe. Rooster dit zo’n 7 minuten en schud regelmatig om. Voeg de laatste 30 seconden de kokosrasp en koekkruiden/kaneel toe, schud een aantal keer om en laat afkoelen. Bewaar in een luchtdichte pot.
Morning! Dit is nog steeds m’n favo ontbijtje: Griekse yoghurt met blauwe bessen compote en granola 🤤 Ik heb altijd fases wat betreft m’n ontbijt, maar deze fase duurt wel heel lang, haha. Wie heeft er nog meer fases met eten? En in welke fase zit je dan? 🤣 Ik eet dit lekkere ontbijtje op en ga aan het werk! Fijne woensdag! ——— Wat heb je nodig: Voor de blauwe bessen compote: 250 gram (diepvries) blauwe bessen 2 el water 2 el honing 2 tl allesbinder of maïzena Voor de granola: 12 el havermout 8 el gepofte bruine rijst 2 el amandelschaafsel 3 el kokosrasp 2 el maanzaad 6 el ongezouten pinda’s 1/2 tl koekkruiden (of kaneel) Zo maak je het: Doe de blauwe bessen samen met het water en de honing in een pannetje en breng op laag vuur aan de kook. Laat 15 minuutjes koken en voeg dan de allesbinder of maizena (maizena eerst mengen met water) toe. Laat nog even koken en haal van het vuur. Bewaar in de koelkast. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de havermout, gepofte rijst, amandelschaafsel, maanzaad en pinda’s toe. Rooster dit zo’n 7 minuten en schud regelmatig om. Voeg de laatste 30 seconden de kokosrasp en koekkruiden/kaneel toe, schud een aantal keer om en laat afkoelen. Bewaar in een luchtdichte pot.
Brrr, wat is het koud hè?! Dit recept past daar perfect bij! Deze pompoensoep met verse oregano en orzo is op en top comfort food en onwijs lekker 🤤 Wat is jullie favoriete recept met pompoen? Ik heb een drukke, maar leuke dag op de planning staan, die eindigt bij mijn lieve vriendin @dermacare_assen voor een peeling 🤩 Happy Wednesday!
———
Wat heb je nodig voor twee liter:
1 kleine flespompoen
3 tenen knoflook
8 takjes verse oregano (zie tip)
2 kippenbouillonblokjes 
150 gram orzo/riso
Olijfolie
Peper en zout 
Zo maak je het:
Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de knoflook in grove stukken. Verhit een scheut olijfolie in een grote (soep)pan. Fruit de knoflook en oregano circa 3 minuten (niet bruin laten worden). Voeg de pompoen en peper en zout toe en bak 10 minuten mee. Voeg 0.5 liter heet water en de bouillonblokjes toe en kook 5 minuten. Verwijder de takjes oregano en pureer de soep. Zet terug op het vuur en voeg de orzo en weer 0.5 liter water toe. Kook circa 10 minuten of totdat de orzo gaar is.
Tip: kan je geen oregano vinden? Tijm of rozemarijn of een combi daarvan is ook heel lekker!
#foodfotografieschoolchallenge
Brrr, wat is het koud hè?! Dit recept past daar perfect bij! Deze pompoensoep met verse oregano en orzo is op en top comfort food en onwijs lekker 🤤 Wat is jullie favoriete recept met pompoen? Ik heb een drukke, maar leuke dag op de planning staan, die eindigt bij mijn lieve vriendin @dermacare_assen voor een peeling 🤩 Happy Wednesday! ——— Wat heb je nodig voor twee liter: 1 kleine flespompoen 3 tenen knoflook 8 takjes verse oregano (zie tip) 2 kippenbouillonblokjes 150 gram orzo/riso Olijfolie Peper en zout Zo maak je het: Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de knoflook in grove stukken. Verhit een scheut olijfolie in een grote (soep)pan. Fruit de knoflook en oregano circa 3 minuten (niet bruin laten worden). Voeg de pompoen en peper en zout toe en bak 10 minuten mee. Voeg 0.5 liter heet water en de bouillonblokjes toe en kook 5 minuten. Verwijder de takjes oregano en pureer de soep. Zet terug op het vuur en voeg de orzo en weer 0.5 liter water toe. Kook circa 10 minuten of totdat de orzo gaar is. Tip: kan je geen oregano vinden? Tijm of rozemarijn of een combi daarvan is ook heel lekker! #foodfotografieschoolchallenge 
Soms is een easy dinner waarbij je een beetje smokkelt best toegestaan, toch!? Het smaakte er zeker niet minder om, want deze wokgroente met gele rijst, zoetzure komkommer en zelfgemaakte pindasaus was erg lekker 🤤 Voor een easy dinner lijkt het een hele lange ingrediëntenlijst, maar ik gok dat je veel al in huis hebt! Fijne dag lieve mensen 💗
———
Wat heb je nodig voor twee personen:
150 gram gele rijst
Voor de wokgroente:
400 gram wokgroente (zie tip)
1 el ketjap
1 tl gembersiroop
Voor de zoetzure komkommer:
Halve komkommer 
50 ml azijn
1 el suiker 
Voor de pindasaus:
1 kleine sjalot
1 grote teen knoflook
1 bolletje stemgember
1 tl gembersiroop (uit potje stemgember)
3 el 100% pindakaas met stukjes 
150 ml kokosmelk
2 el ketjap
1 el sambal
Gebakken uitjes 
Olie
Peper en zout
Zo maak je het:
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalot, knoflook en stemgember heel fijn. Verhit een scheutje olie in een pannetje op laag vuur en fruit de sjalot en knoflook 2 á 3 minuten. Voeg dan de pindakaas en kokosmelk toe en meng tot een gladde saus. Voeg de ketjap, sambal, stemgember, gembersiroop en peper en zout naar smaak toe. Verhit ondertussen de azijn met de suiker totdat de suiker is opgelost. Snijd de komkommer in stukken en giet het azijnmengsel erover. Verhit een scheutje olie in een wok en wok de groente 5 minuten met peper en zout. Voeg de ketjap en gembersiroop toe en wok 1 minuut mee. Serveer met de gebakken uitjes. 
Tip: ik gebruikte Chinese wokgroente met sugarsnaps en paksoi van @albertheijn #nospon.
Soms is een easy dinner waarbij je een beetje smokkelt best toegestaan, toch!? Het smaakte er zeker niet minder om, want deze wokgroente met gele rijst, zoetzure komkommer en zelfgemaakte pindasaus was erg lekker 🤤 Voor een easy dinner lijkt het een hele lange ingrediëntenlijst, maar ik gok dat je veel al in huis hebt! Fijne dag lieve mensen 💗 ——— Wat heb je nodig voor twee personen: 150 gram gele rijst Voor de wokgroente: 400 gram wokgroente (zie tip) 1 el ketjap 1 tl gembersiroop Voor de zoetzure komkommer: Halve komkommer 50 ml azijn 1 el suiker Voor de pindasaus: 1 kleine sjalot 1 grote teen knoflook 1 bolletje stemgember 1 tl gembersiroop (uit potje stemgember) 3 el 100% pindakaas met stukjes 150 ml kokosmelk 2 el ketjap 1 el sambal Gebakken uitjes Olie Peper en zout Zo maak je het: Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalot, knoflook en stemgember heel fijn. Verhit een scheutje olie in een pannetje op laag vuur en fruit de sjalot en knoflook 2 á 3 minuten. Voeg dan de pindakaas en kokosmelk toe en meng tot een gladde saus. Voeg de ketjap, sambal, stemgember, gembersiroop en peper en zout naar smaak toe. Verhit ondertussen de azijn met de suiker totdat de suiker is opgelost. Snijd de komkommer in stukken en giet het azijnmengsel erover. Verhit een scheutje olie in een wok en wok de groente 5 minuten met peper en zout. Voeg de ketjap en gembersiroop toe en wok 1 minuut mee. Serveer met de gebakken uitjes. Tip: ik gebruikte Chinese wokgroente met sugarsnaps en paksoi van @albertheijn #nospon .