an online Instagram web viewer
  • el_davido_magnifico
    David Winberg
    @el_davido_magnifico

Images by el_davido_magnifico

Nästa dag visade det sig att tåget söderut var inställt pga regnoväder, så vi stannade i Sapporo en dag till och passade på att äta den lokala misoramen med majs och smör. Tyvär blev det inte av att besöka det kända Sapporo Beer Museum, men jag fick äta varm mustig soppa och sova ordentligt när jag var sjuk och det är bra det också ^_^

Dagen efter tog vi oss till Aomori, och tåget köpte jag en klassisk japansk 80-kronors tåglunch: en vacker bentolåda med en massa fina delar som jag inte alls kan namnge. Men gott var det i alla fall.

Aomori ligger på norra kusten av det japanska "fastlandet". Första dagen blev det att äta risskål med fläsk, salladslök och ägg, som det inte blev något foto på, men dagen efter blev det lunch på fiskmarknaden Nokkedon. Här köpte man ett antal biljetter och en skål med ris. Biljetterna bytte man ut mot färsk fisk och andra smårätter på marknaden. För mig blev det ris, omelett, den fettigaste tonfisken jag någonsin har sett, lax, räkor, tonfisktartar, bläckfisksallad och stekt kål, men allas skålar såg olika ut.

Vi åt sedan sushi på finrestaurang. Själv tycker jag att en eller två bitar mest var konstiga, men det var ändå väldigt gott.
Nästa dag visade det sig att tåget söderut var inställt pga regnoväder, så vi stannade i Sapporo en dag till och passade på att äta den lokala misoramen med majs och smör. Tyvär blev det inte av att besöka det kända Sapporo Beer Museum, men jag fick äta varm mustig soppa och sova ordentligt när jag var sjuk och det är bra det också ^_^ Dagen efter tog vi oss till Aomori, och tåget köpte jag en klassisk japansk 80-kronors tåglunch: en vacker bentolåda med en massa fina delar som jag inte alls kan namnge. Men gott var det i alla fall. Aomori ligger på norra kusten av det japanska "fastlandet". Första dagen blev det att äta risskål med fläsk, salladslök och ägg, som det inte blev något foto på, men dagen efter blev det lunch på fiskmarknaden Nokkedon. Här köpte man ett antal biljetter och en skål med ris. Biljetterna bytte man ut mot färsk fisk och andra smårätter på marknaden. För mig blev det ris, omelett, den fettigaste tonfisken jag någonsin har sett, lax, räkor, tonfisktartar, bläckfisksallad och stekt kål, men allas skålar såg olika ut. Vi åt sedan sushi på finrestaurang. Själv tycker jag att en eller två bitar mest var konstiga, men det var ändå väldigt gott.
För lite mer än en vecka sedan anlände gruppen i Sapporo, den nordligaste staden som vi besöker under resan. Efter en del letande hittar vi en lagom dyr restaurang som fortfarande är öppen runt 10-11 på kvällen: en fondue- och pizzarestsurang. Jag beställer en japansk tolkning på pizza utan tomatsås men med lotusrot, anka, majonnäs och salladslök. Gott men lite konstigt?

Dagen efter besöker vi en tom arkad med alla möjliga spel och maskiner, bland annat fler klomaskiner än jag någonsin sett med priser såsom gosedjur och samlarfigurer, men även köttsoppa och bröd? På kvällen äter vi i alla fall en lokal currygryta med bla kyckling, okra, pumpa, potatis och morot.

Nästa dag åker vi tåg till närliggande staden Noboribetsu och tittar på den vulkaniska dalen Hell Valley. I värmen och lukten av överkokt ägg vandrar vi runt dalen och närliggande varma källor, tar ett fotbad i en varm bäck, och går sedan på ett lokalt Onsen-spa. När vi till slut kommer tillbaka till Sapporo efter heldagsutflykten så äter vi lokal Misoramen med 3 sorters fläsk till middag. 
Dagarna efter slappnar vi av på rummen pga störtregn och förkylning, men vi tar oss i alla fall ut och äter grillat lamm till middag.  Vi fick in marinerat lammkött, grönsaker och nudlar, som vi grillade själva. Juicen och marinaden från köttet blev till sist en sås till grönsakerna och nudlarna.

Vi besökte även Mike's Bar. Mike är en glad kille som när han fyllde 18 öppnade en liten bar. 14 år senare har han fortfarande kvar den, och är helt lycklig. I det trånga rummet finns kanske 10-12 platser som vanligtvis är fyllda med lokala stammisar som slappnar av och umgås på kvällarna. Mike själv har en jättestor cd-samling som han spelar upp, och trots att han inte kunde engelska så hade vi jättetrevligt hela kvällen. Hans kompis kunde inte komma och säga hej och beställde istället dit en jättestor portion tempura och smårätter!
För lite mer än en vecka sedan anlände gruppen i Sapporo, den nordligaste staden som vi besöker under resan. Efter en del letande hittar vi en lagom dyr restaurang som fortfarande är öppen runt 10-11 på kvällen: en fondue- och pizzarestsurang. Jag beställer en japansk tolkning på pizza utan tomatsås men med lotusrot, anka, majonnäs och salladslök. Gott men lite konstigt? Dagen efter besöker vi en tom arkad med alla möjliga spel och maskiner, bland annat fler klomaskiner än jag någonsin sett med priser såsom gosedjur och samlarfigurer, men även köttsoppa och bröd? På kvällen äter vi i alla fall en lokal currygryta med bla kyckling, okra, pumpa, potatis och morot. Nästa dag åker vi tåg till närliggande staden Noboribetsu och tittar på den vulkaniska dalen Hell Valley. I värmen och lukten av överkokt ägg vandrar vi runt dalen och närliggande varma källor, tar ett fotbad i en varm bäck, och går sedan på ett lokalt Onsen-spa. När vi till slut kommer tillbaka till Sapporo efter heldagsutflykten så äter vi lokal Misoramen med 3 sorters fläsk till middag. Dagarna efter slappnar vi av på rummen pga störtregn och förkylning, men vi tar oss i alla fall ut och äter grillat lamm till middag. Vi fick in marinerat lammkött, grönsaker och nudlar, som vi grillade själva. Juicen och marinaden från köttet blev till sist en sås till grönsakerna och nudlarna. Vi besökte även Mike's Bar. Mike är en glad kille som när han fyllde 18 öppnade en liten bar. 14 år senare har han fortfarande kvar den, och är helt lycklig. I det trånga rummet finns kanske 10-12 platser som vanligtvis är fyllda med lokala stammisar som slappnar av och umgås på kvällarna. Mike själv har en jättestor cd-samling som han spelar upp, och trots att han inte kunde engelska så hade vi jättetrevligt hela kvällen. Hans kompis kunde inte komma och säga hej och beställde istället dit en jättestor portion tempura och smårätter!
Äter Shiretoko Chicken currygryta med svamp, morot, aubergine, potatis, okra, pumpa ^_^
Äter Shiretoko Chicken currygryta med svamp, morot, aubergine, potatis, okra, pumpa ^_^
Tokyo at night
Tokyo at night
Då var den första etappen av Japanresan avklarad: vi har nu spenderat de första tre nätterna i Tokyo!

Efter en 18 timmar lång resa anländer vi utanför Tokyo, och men när vi kommer till vandrarhemmet så visar det sig att det blev fel i bokningen. Vi bestämde oss för att sova på ett Capsule hotel medans vi förhandlade med bokningshemsidan. Vi åt en tidig middag kl 4 och gick sedan och lade oss kl 6, för att ta igen den förlorade sömnen från resan.

Dagen efter så vandrade vi på stan och letade efter ett nytt boende. Efter ett bottennapp och en vilopaus i en källarrestaurang så hittade vi ett nytt vandrarhem, i ett oansenligt hus i ett tätt villaområde. Till middagen så hittade vi en restaurang som serverade smårätter. Till kyparens nöje så beställde vi hela menyn! Tyvär fick vi inte alla rätter samtidigt, men det var gott: vi fick bland annat friterade hela minikrabbor, flera sorters sashimi, friterad fisk och kroketter, men även några floppar som jästa bönor och friterad lever. Vi blev mätta 2/3 in i den långa middagen, men det kostade ändå bara 110 kr per person, inklusive dricka.

Nästa dag åkte vi på förmiddagen till Nakiryu, en ramenrestaurang med michelinstjärna. Efter att ha köat i solen i mer än en timme(med paraplyer som personalen lånade ut) så kom vi in i den mysiga lokalen och åt deras underbara Tantanmen ramen med extra styrka och extra nudlar. Notan gick på 80 kr. Middag åt vi på en tempurarestaurang, och efter det fick jag tyvär hoppa över gruppens spabesök för att ta igen förlorad sömn.

Idag åker vi tåg mot Sapporo, en stad på ön som utgör Japans norra del och som är känd för öl och skidåkning. Förhoppningsvis fungerar vandrarhemsbokningen den här gången :P
Då var den första etappen av Japanresan avklarad: vi har nu spenderat de första tre nätterna i Tokyo! Efter en 18 timmar lång resa anländer vi utanför Tokyo, och men när vi kommer till vandrarhemmet så visar det sig att det blev fel i bokningen. Vi bestämde oss för att sova på ett Capsule hotel medans vi förhandlade med bokningshemsidan. Vi åt en tidig middag kl 4 och gick sedan och lade oss kl 6, för att ta igen den förlorade sömnen från resan. Dagen efter så vandrade vi på stan och letade efter ett nytt boende. Efter ett bottennapp och en vilopaus i en källarrestaurang så hittade vi ett nytt vandrarhem, i ett oansenligt hus i ett tätt villaområde. Till middagen så hittade vi en restaurang som serverade smårätter. Till kyparens nöje så beställde vi hela menyn! Tyvär fick vi inte alla rätter samtidigt, men det var gott: vi fick bland annat friterade hela minikrabbor, flera sorters sashimi, friterad fisk och kroketter, men även några floppar som jästa bönor och friterad lever. Vi blev mätta 2/3 in i den långa middagen, men det kostade ändå bara 110 kr per person, inklusive dricka. Nästa dag åkte vi på förmiddagen till Nakiryu, en ramenrestaurang med michelinstjärna. Efter att ha köat i solen i mer än en timme(med paraplyer som personalen lånade ut) så kom vi in i den mysiga lokalen och åt deras underbara Tantanmen ramen med extra styrka och extra nudlar. Notan gick på 80 kr. Middag åt vi på en tempurarestaurang, och efter det fick jag tyvär hoppa över gruppens spabesök för att ta igen förlorad sömn. Idag åker vi tåg mot Sapporo, en stad på ön som utgör Japans norra del och som är känd för öl och skidåkning. Förhoppningsvis fungerar vandrarhemsbokningen den här gången :P
Gjorde sashimi ^_^
Gjorde sashimi ^_^
Gjorde lite dumplings ^_^
Gjorde lite dumplings ^_^
Thought this was pretty
Thought this was pretty
Firar första dagen som ingenjörspraktikant :)
Firar första dagen som ingenjörspraktikant :)
När man råkar impulsköpa en tekopp för 1000kr
När man råkar impulsköpa en tekopp för 1000kr
Så det där med sommar är ju ganska mysigt..
Så det där med sommar är ju ganska mysigt..
Tillbaka från en vecka i Zaragoza. Thanks to everyone who's helped make this a wonderful week!
Tillbaka från en vecka i Zaragoza. Thanks to everyone who's helped make this a wonderful week!
Tyckte min miniräknare såg tråkig ut...
Tyckte min miniräknare såg tråkig ut...
Så det var visst våffeldagen idag... Har inget våffeljärn men man måste ju respektera traditionen!
Så det var visst våffeldagen idag... Har inget våffeljärn men man måste ju respektera traditionen!