an online Instagram web viewer
  • abang.ngah_
    ZUL✨
    @abang.ngah_

Images by abang.ngah_

Salam zohor sahabat
#ukhwwahfillahabadanabada
#SahabatSampaiSyurga 
Regrann from @share_dakwah_ -  Masih lagi nak sombong?
Dengan usia dunia hanya berbaki 60 tahun🙂
.
👤@_ustazabdullahkhairi 📽@hadi_fayyadh ..
.
#sharedakwah #muhasabahdiri #tarbiahsentap #tarbiahdiri #dakwah #jomdakwah #videokuliah #videodakwah #kiamat #duniaakhirzaman #ketikaazazilberputusasa #ustazabdullahkhairi - #regrann
Regrann from @videodakwah.my -  KEBAHAGIAAN ADALAH LUMRAH MANUSIA.
.
.
Jom Berkongsi kebahagiaan dengan orang ramai.
.
Jika kita menggembirakan orang.
Allah akan menggembirakan kita kembali.
Segala yang kita beri adalah apa yang kita terima.
.
✅TAG SAHABAT
.
#share #jomrepost
#jomMUHASABAHdiri #videodakwahmy - #regrann
Regrann from @videodakwah.my - KEBAHAGIAAN ADALAH LUMRAH MANUSIA. . . Jom Berkongsi kebahagiaan dengan orang ramai. . Jika kita menggembirakan orang. Allah akan menggembirakan kita kembali. Segala yang kita beri adalah apa yang kita terima. . ✅TAG SAHABAT . #share  #jomrepost  #jomMUHASABAHdiri  #videodakwahmy  - #regrann 
Buat sahabatku 
Regrann from @azim_ismail14 -  Sahabat yang soleh boleh memberi syafaat (pertolongan) di akhirat kelak. Tinggi martabat soleh di sisi Allah. 
Iaitu mereka yang menunaikan hak Allah dan hak makhluk. .

Carilah sahabat yang soleh selama mana masih hidup ini. Sahabat yang membimbing dan mengingatkan hal akhirat, halal haram dan sebagainya. Berdoalah.

#ustazwadiannuar #tazkirahmalam #dakwah #videodakwah #ceramah #neraka #islam #ustaz #sahabat #Hijrah #tarbiah - #regrann
Buat sahabatku Regrann from @azim_ismail14 - Sahabat yang soleh boleh memberi syafaat (pertolongan) di akhirat kelak. Tinggi martabat soleh di sisi Allah. Iaitu mereka yang menunaikan hak Allah dan hak makhluk. . Carilah sahabat yang soleh selama mana masih hidup ini. Sahabat yang membimbing dan mengingatkan hal akhirat, halal haram dan sebagainya. Berdoalah. #ustazwadiannuar  #tazkirahmalam  #dakwah  #videodakwah  #ceramah  #neraka  #islam  #ustaz  #sahabat  #Hijrah  #tarbiah  - #regrann 
Regrann from @notemuslimah -  JANGAN MAIN MAIN DENGAN MAKSIAT!
.
Jangan lupa mati, jangan kalian berfikir setelah kalian mati kalian akan baik-baik saja!😭 .

TIDAKKKKKKKKK!!! Semua yang kalian perbuat selama hidup, akan dimintai pertanggung jawaban!! .

Ingat, Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui.
.
.
Barakallahu fiik ustadz @zulkiflima 🌹
.
.
[ 26,8,18 . 05:35 ]
@notemuslimah💕 #notemuslimah - #regrann
Regrann from @notemuslimah - JANGAN MAIN MAIN DENGAN MAKSIAT! . Jangan lupa mati, jangan kalian berfikir setelah kalian mati kalian akan baik-baik saja!😭 . TIDAKKKKKKKKK!!! Semua yang kalian perbuat selama hidup, akan dimintai pertanggung jawaban!! . Ingat, Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui. . . Barakallahu fiik ustadz @zulkiflima 🌹 . . [ 26,8,18 . 05:35 ] @notemuslimah💕 #notemuslimah  - #regrann 
Regrann from @fayyadh_video -  Renungan Senja - #regrann
Regrann from @fayyadh_video - Renungan Senja - #regrann 
Regrann from @notemuslimah -  15 DOSA di KEPALA WANITA!
(Perempuan Harus Tahu ini)⚠
.
.
Mempelajari fikih ibadah dan dalil-dalil hukum di dalam Islam adalah perkara yang penting bagi muslimah.

Mengapa? Karena kita diciptakan untuk beribadah kepada al-Khaliq (Sang Pencipta), Rabb kita, yaitu Allah.

Kita membutuhkan fikih dalam shalat dan puasa kita, ketika kita hendak mandi haid atau mandi janabah, ketika kita hendak mengurusi jenazah, dst.

Kita membutuhkannya di setiap aspek kehidupan kita.

Ibadah tidak terbatas pada bentuk-bentuk ritual tadi. Ibadah adalah sebuah kata yang mengumpulkan segala sesuatu yang dicintai dan diridhai oleh Allah, baik berupa ucapan maupun perbuatan, baik yang tampak maupun yang tersembunyi.

Namun banyak kita lihat para muslimah ketika menjalankan ibadah yang disyariatkan oleh Allah dan Rasulnya masih dalam banyak kekurangan. Para muslimah masih enggan menjalankan syariat Islam secara Kaffah (menyeluruh). Entah karena ketidak tahuannya, atau karena ketidak mauannya.

Berikut adalah fenomena yang banyak terjadi di kalangan wanita khususnya muslimah, semoga kita dapat menginterospeksi diri kita masing-masing agar bisa menjadi hamba Allah yang dicintai dan di ridhai oleh Allah Subhanahu Wata'ala dan senantiasa mendapat perlindungan dalam menjalani kehidupan sehari-hari.
.
.
[ 14,9,18 . 01:15 ]
📷pinterest🌹
@notemuslimah💕 #notemuslimah
.
Next Point ke 11 - 15 di Komentar👇👇👇 - #regrann
Regrann from @notemuslimah - 15 DOSA di KEPALA WANITA! (Perempuan Harus Tahu ini)⚠ . . Mempelajari fikih ibadah dan dalil-dalil hukum di dalam Islam adalah perkara yang penting bagi muslimah. Mengapa? Karena kita diciptakan untuk beribadah kepada al-Khaliq (Sang Pencipta), Rabb kita, yaitu Allah. Kita membutuhkan fikih dalam shalat dan puasa kita, ketika kita hendak mandi haid atau mandi janabah, ketika kita hendak mengurusi jenazah, dst. Kita membutuhkannya di setiap aspek kehidupan kita. Ibadah tidak terbatas pada bentuk-bentuk ritual tadi. Ibadah adalah sebuah kata yang mengumpulkan segala sesuatu yang dicintai dan diridhai oleh Allah, baik berupa ucapan maupun perbuatan, baik yang tampak maupun yang tersembunyi. Namun banyak kita lihat para muslimah ketika menjalankan ibadah yang disyariatkan oleh Allah dan Rasulnya masih dalam banyak kekurangan. Para muslimah masih enggan menjalankan syariat Islam secara Kaffah (menyeluruh). Entah karena ketidak tahuannya, atau karena ketidak mauannya. Berikut adalah fenomena yang banyak terjadi di kalangan wanita khususnya muslimah, semoga kita dapat menginterospeksi diri kita masing-masing agar bisa menjadi hamba Allah yang dicintai dan di ridhai oleh Allah Subhanahu Wata'ala dan senantiasa mendapat perlindungan dalam menjalani kehidupan sehari-hari. . . [ 14,9,18 . 01:15 ] 📷pinterest🌹 @notemuslimah💕 #notemuslimah  . Next Point ke 11 - 15 di Komentar👇👇👇 - #regrann 
Baca dah hadam caption dibawah 🤗🤗
Regrann from @seketulgadis -  Regrann from @bahagiaberhijrah -  KRITERIA WANITA CANTIK MENURUT AL-QUR'AN DAN AS-SUNNAH❤️
.
Lanjutan text diatas⬇️ Perempuan Selalu Lupa Dengan Tiga Perkara:
1. Tangan adalah aurat, batasannya hingga pergelangan tangan.
2. Kaki (seluruhnya) juga adalah aurat.
3. Dada adalah aurat, jd wajibnya menjulurkan jilbab mereka, hingga menutupi dadanya.
.
Perempuan Selalu Alpa Akan Dua Perkara:
1. Memandang remeh dgn aurat di pergelangan tangan.
2. Dan Sering tidak memakai kaus kaki.
.
Dan Perempuan Lalai Akan Dua Perkara:
1. Aurat mereka, adalah harga diri mereka.
2. Kecantikan bukan pada wajah, melainkan pada hati yang bersih.
.
Dan Perempuan seringkali lupa bahwa menutup aurat adalah PERATURAN ALLAH, dan bukan PERATURAN MANUSIA.
.
Dosa Jariah Yang Tidak Disadari Oleh Wanita:
• Saat dia sedang tidur, tetapi Malaikat tetap menulis dosanya.
• Saat dia sedang shalat, tetapi Malaikat tetap menulis dosanya.
• Saat dia makan, belajar, mandi, tetapi Malaikat tetap menulis dosanya.
• Saat dia sedang tidak berbuat apa² pun Malaikat tetap mencatat dosanya.
.
Apakah kesalahan yang dia lakukan?:
● Ini semua dikarenakan, banyaknya mata pria yang sedang memandang foto/gambarnya, yang sedang tidak menutup aurat atau ada auratnya yang terlihat di media sosial.
● Setiap kali ada lelaki yg melihat, setiap kali itulah dosanya bertambah.
.
Semoga bermanfaat :)
Baarakallahu fiikum❤️ .
.
.
#bahagiaberhijrah #tausiyahku #yukbelajarjadibaik #nasehatcinta #hijrahcinta #muslimahberdakwah #duniamuslimah #dakwahmuslimah #dakwahjomblo #hijrahquote #cintakarenaallah #dakwahkartun #beraniberhijrah #tausiyahcinta #pecintaquran #negeriakhirat #yukhijrah #sahabattaat #ukhuwah #nikahbarokah #beraniberhijrah #nasehatcinta #dakwahcinta #muhasabahdiri #nikahmuda #nikahyuk #nikahasik - #regrann
Baca dah hadam caption dibawah 🤗🤗 Regrann from @seketulgadis - Regrann from @bahagiaberhijrah - KRITERIA WANITA CANTIK MENURUT AL-QUR'AN DAN AS-SUNNAH❤️ . Lanjutan text diatas⬇️ Perempuan Selalu Lupa Dengan Tiga Perkara: 1. Tangan adalah aurat, batasannya hingga pergelangan tangan. 2. Kaki (seluruhnya) juga adalah aurat. 3. Dada adalah aurat, jd wajibnya menjulurkan jilbab mereka, hingga menutupi dadanya. . Perempuan Selalu Alpa Akan Dua Perkara: 1. Memandang remeh dgn aurat di pergelangan tangan. 2. Dan Sering tidak memakai kaus kaki. . Dan Perempuan Lalai Akan Dua Perkara: 1. Aurat mereka, adalah harga diri mereka. 2. Kecantikan bukan pada wajah, melainkan pada hati yang bersih. . Dan Perempuan seringkali lupa bahwa menutup aurat adalah PERATURAN ALLAH, dan bukan PERATURAN MANUSIA. . Dosa Jariah Yang Tidak Disadari Oleh Wanita: • Saat dia sedang tidur, tetapi Malaikat tetap menulis dosanya. • Saat dia sedang shalat, tetapi Malaikat tetap menulis dosanya. • Saat dia makan, belajar, mandi, tetapi Malaikat tetap menulis dosanya. • Saat dia sedang tidak berbuat apa² pun Malaikat tetap mencatat dosanya. . Apakah kesalahan yang dia lakukan?: ● Ini semua dikarenakan, banyaknya mata pria yang sedang memandang foto/gambarnya, yang sedang tidak menutup aurat atau ada auratnya yang terlihat di media sosial. ● Setiap kali ada lelaki yg melihat, setiap kali itulah dosanya bertambah. . Semoga bermanfaat :) Baarakallahu fiikum❤️ . . . #bahagiaberhijrah  #tausiyahku  #yukbelajarjadibaik  #nasehatcinta  #hijrahcinta  #muslimahberdakwah  #duniamuslimah  #dakwahmuslimah  #dakwahjomblo  #hijrahquote  #cintakarenaallah  #dakwahkartun  #beraniberhijrah  #tausiyahcinta  #pecintaquran  #negeriakhirat  #yukhijrah  #sahabattaat  #ukhuwah  #nikahbarokah  #beraniberhijrah  #nasehatcinta  #dakwahcinta  #muhasabahdiri  #nikahmuda  #nikahyuk  #nikahasik  - #regrann 
Regrann from @fayyadh_video -  KERANA SEORANG, ALLAH BINASAKAN SEMUANYA
....
Muhasabahlah diri. Kini pelbagai tanda telah Allah tunjukkan. Semakin hari, semakin pelik cuaca kita. Apakah yang telah kita lakukan? Adakah Allah sedang Murka dengan kita dan kita pula terus melakukan kemungkaran?
.
Ampunkanlah Ya Allah, sesungguhnya azab begitu pedih tetapi Rahmat Keampunan Mu lebih luas.. Dengan Rahmat Mu, Engkau Rahmatilah kami..
...
#muhasabahdiri #jomrepost #videodakwah #fayyadhvideo - #regrann
Regrann from @fayyadh_video - KERANA SEORANG, ALLAH BINASAKAN SEMUANYA .... Muhasabahlah diri. Kini pelbagai tanda telah Allah tunjukkan. Semakin hari, semakin pelik cuaca kita. Apakah yang telah kita lakukan? Adakah Allah sedang Murka dengan kita dan kita pula terus melakukan kemungkaran? . Ampunkanlah Ya Allah, sesungguhnya azab begitu pedih tetapi Rahmat Keampunan Mu lebih luas.. Dengan Rahmat Mu, Engkau Rahmatilah kami.. ... #muhasabahdiri  #jomrepost  #videodakwah  #fayyadhvideo  - #regrann 
Regrann from @jentikhati -  Tak ada orang nak lihat kita jauh tersasar. Semua nak yang terbaik untuk kita.
.
Tapi kita saja yang tak nampak..
.
Bila tiada baru kita mencari dan menyesal dengan pemergiaannya.
.
.
Follow @jentikhati.tv untuk dapatkan video 
dakwah yang menarik dan terkini 💯.
.
.
#jentikhati
#twitterjentikhati
#quotejentikhati 
#sentapjentikhati
#sentapbeb
#videojentikhati
#sentapbeb - #regrann
Regrann from @pendakwahmudaofficial -  Kalau kau berasal dari keluarga yang soleh. Cukup didikan agama. Aurat dan pergaulan sentiasa terpelihara. Bacaan al-Quran dan zikir sentiasa bergema di ruang tamu;

Kau jangan rasa kau bahagia!

Sebab kau tak mampu nak rasai kebahagian mereka yang bermujahadah mati-matian semata-mata ingin berubah.

Mereka yang berasal dari keluarga porak peranda. Jahil ilmu agama. Aurat tak terjaga. Tak tahu solat. Hanyut dengan dunia. Caci maki sentiasa bergema di seluruh rumah.

Sungguh! Kau tak akan mampu nak rasai macam mana hebatnya mereka bermujahadah. Kejap tenggelam. Kejap timbul. Nak pakai tudung labuh kena maki. Nak pakai stokin kena caci. Nak jaga ikhtilat kena marah. Nak ubah akhlak kena perli.

Mereka yang merasai keperitan dalam mujahadah ini, sebenarnya mereka sedang rasai betapa lazatnya kebergantungan secara total kepada Allah!

Mereka belajar huruf demi huruf ayat al-Quran hingga lancar. 
Mereka belajar rukun demi rukun dalam sembahyang. 
Mereka belajar tutup aurat dengan sempurna. 
Mereka korbankan kemesraan dalam berikhtilat demi menjaga maruah. 
Mereka korbankan hiburan lagha demi basahkan iman dengan zikrullah. 
Mereka tabahkan hati ketika diejek apabila hendak berubah.

Ya. Kalau kau berasal dari keluarga yang soleh. Jangan sesekali kau sombong menyisihkan mereka yang hendak berubah! Jangan sesekali kau berlagak dengan labuhnya tudung kau, tingginya songkok atau serban kau! Jangan kau takjub dengan taranum kau yang mendayu. Jangan bangga dengan ceramah kau yang disukai ramai.

Kerana belum tentu engkau yang lebih dicintai Allah berbanding mereka!

Kerana belum tentu engkau yang dirindui Rasulullah berbanding mereka!

Kerana belum tentu engkau layak menghuni syurga berbanding mereka!

Buat engkau, engkau, dan engkau yang sedang merasa peritnya mujahadah, terus cekalkan hati! Allah sedang melihat usaha kau! 
Yakinlah dengan sepenuh keyakinan, 1 hari nanti Allah akan bawa engkau keluar dari jalan gelap kau. 
Menuju cahaya dari syurga!
@videodakwah.my - #regrann
Regrann from @pendakwahmudaofficial - Kalau kau berasal dari keluarga yang soleh. Cukup didikan agama. Aurat dan pergaulan sentiasa terpelihara. Bacaan al-Quran dan zikir sentiasa bergema di ruang tamu; Kau jangan rasa kau bahagia! Sebab kau tak mampu nak rasai kebahagian mereka yang bermujahadah mati-matian semata-mata ingin berubah. Mereka yang berasal dari keluarga porak peranda. Jahil ilmu agama. Aurat tak terjaga. Tak tahu solat. Hanyut dengan dunia. Caci maki sentiasa bergema di seluruh rumah. Sungguh! Kau tak akan mampu nak rasai macam mana hebatnya mereka bermujahadah. Kejap tenggelam. Kejap timbul. Nak pakai tudung labuh kena maki. Nak pakai stokin kena caci. Nak jaga ikhtilat kena marah. Nak ubah akhlak kena perli. Mereka yang merasai keperitan dalam mujahadah ini, sebenarnya mereka sedang rasai betapa lazatnya kebergantungan secara total kepada Allah! Mereka belajar huruf demi huruf ayat al-Quran hingga lancar. Mereka belajar rukun demi rukun dalam sembahyang. Mereka belajar tutup aurat dengan sempurna. Mereka korbankan kemesraan dalam berikhtilat demi menjaga maruah. Mereka korbankan hiburan lagha demi basahkan iman dengan zikrullah. Mereka tabahkan hati ketika diejek apabila hendak berubah. Ya. Kalau kau berasal dari keluarga yang soleh. Jangan sesekali kau sombong menyisihkan mereka yang hendak berubah! Jangan sesekali kau berlagak dengan labuhnya tudung kau, tingginya songkok atau serban kau! Jangan kau takjub dengan taranum kau yang mendayu. Jangan bangga dengan ceramah kau yang disukai ramai. Kerana belum tentu engkau yang lebih dicintai Allah berbanding mereka! Kerana belum tentu engkau yang dirindui Rasulullah berbanding mereka! Kerana belum tentu engkau layak menghuni syurga berbanding mereka! Buat engkau, engkau, dan engkau yang sedang merasa peritnya mujahadah, terus cekalkan hati! Allah sedang melihat usaha kau! Yakinlah dengan sepenuh keyakinan, 1 hari nanti Allah akan bawa engkau keluar dari jalan gelap kau. Menuju cahaya dari syurga! @videodakwah.my - #regrann 
Regrann from @jentikhati -  By @jentikhati.tv - Bila Allah baru tunjukkan sikit je kuasa-Nya. Ni belum lagi kiamat.
.
Bertaubatlah sebelum terlambat.
.
Heboh kerana petir dan guruh.
.
Begitulah kita sbg manusia , hanya ingat Allah apabila kesusahan.
.
Hanya ingat Allah apabila Allah datangkan azab.
.
Tanyalah Aceh mengapa mereka sampai sekarang takut akn azab.
.
Kerana mereka masih terasa sakitnya tsunami.
.
Harapnya Malaysia jauh dr bala
.
Lokasi : Jepun
.
.
🎥 Full video boleh dapatkan di telegram /
 facebook @jentikhati
.
Follow @jentikhati.tv untuk dapatkan video 
dakwah yang menarik dan terkini 💯.
.
.
#jentikhati
#twitterjentikhati
#quotejentikhati 
#sentapjentikhati
#dakwahjentikhati
#videojentikhati
#sentapbeb - #regrann
Regrann from @jentikhati - By @jentikhati.tv - Bila Allah baru tunjukkan sikit je kuasa-Nya. Ni belum lagi kiamat. . Bertaubatlah sebelum terlambat. . Heboh kerana petir dan guruh. . Begitulah kita sbg manusia , hanya ingat Allah apabila kesusahan. . Hanya ingat Allah apabila Allah datangkan azab. . Tanyalah Aceh mengapa mereka sampai sekarang takut akn azab. . Kerana mereka masih terasa sakitnya tsunami. . Harapnya Malaysia jauh dr bala . Lokasi : Jepun . . 🎥 Full video boleh dapatkan di telegram / facebook @jentikhati . Follow @jentikhati.tv untuk dapatkan video dakwah yang menarik dan terkini 💯. . . #jentikhati  #twitterjentikhati  #quotejentikhati  #sentapjentikhati  #dakwahjentikhati  #videojentikhati  #sentapbeb  - #regrann 
Regrann from @dean_ahmad_ - ‘MINTAK LIKE vs REDHO ‘
•Tag kawan Korang...
•
@amirrajalawak - #regrann
Regrann from @dean_ahmad_ - ‘MINTAK LIKE vs REDHO ‘ •Tag kawan Korang... • @amirrajalawak - #regrann 
Regrann from @fuadbakh -  IG: @fuadbakh #fuadbakh

Bârokallâhu fîkum :
@ustadzrahmatbaequni
.
“Simbol ini dipelopori oleh pengikut kultus setan, para anggota resmi Church of Satan, dan band-band musik rock heavy metal, Band rock menjadikannya populer dan trendi, dan sekarang kelihatannya hampir semua orang melakukannya..,” demikian Texe Marrs dalam Codex Magica: Secret Signs, Mysterious, and Hidden Codes of Illuminati (2013).
.
Ya, simbol tangan ini sedemikian populer hingga orang seperti pemimpin Gereja Setan Alexander Le Vey, Bush, Clinton, banyak artis Holywood, bahkan tokoh besar kita pun, membentuk simbol tangan Tanduk Setan ini. Jika simbol yang ditunjukkan oleh Alexander Le Vey jelas kultus satanik, apakah demikian juga maknanya dengan apa yang dilakukan para pemimpin dan figur publik tersebut?
.
Dan yang aneh lagi, simbol ini pun dimasukkan ke dalam bahasa isyarat kaum Tuna Rungu. Entah mengapa, pendesain sistem bahasa isyarat tangan kaum Tuna Rungu ini memasukkan simbol “El Diablo” sebagai salah satu tanda isyarat mereka dan bahkan artinya adalah “Saya mencintaimu”!. Pendesain bahasa isyarat ini adalah Helen Keller, seorang perempuan tuna rungu, yang ternyata juga seorang okultis dan teosofis.
.
Helen Keller yang buta dan tuli sejak kecil ternyata terlibat dalam sekte okultis seperti Swedenborgianisme dan Teosofi. Teosofi adalah kelompok pemuja setan yang didirikan oleh Helena Blavatsky, mistiskus Rusia penulis Secret Doctrine, yang juga guru spiritual dari Adolf Hitler. Jangan terkejut jika Helena Blavatsky ini tinggal di Indonesia pada zaman ketika VOC berkuasa. Rumahnya yang besar terletak di pinggir sebuah jalan raya yang sehingga jalan itu dinamakan Blavatsky Weg. Jalan ini sekarang diubah namanya menjadi Jalan Merdeka Barat, Jakarta Pusat. Dan lokasi rumahnya adalah tempat berdirinya Gedung Deparpostel sekarang.
.
“Apakah Helen Keller sengaja menciptakan simbol tanduk setan tersebut sehingga tanpa disadari murid-muridnya, kaum tuna rungu, ketika membuat isyarat tangan: ”Aku Mencintaimu”, sesungguhnya berkata, “Aku Mencintaimu, Satan!” ujar Texe Marrs.
(Rizki Ridyasmara-Eramuslim) - #regrann
Regrann from @fuadbakh - IG: @fuadbakh #fuadbakh  Bârokallâhu fîkum : @ustadzrahmatbaequni . “Simbol ini dipelopori oleh pengikut kultus setan, para anggota resmi Church of Satan, dan band-band musik rock heavy metal, Band rock menjadikannya populer dan trendi, dan sekarang kelihatannya hampir semua orang melakukannya..,” demikian Texe Marrs dalam Codex Magica: Secret Signs, Mysterious, and Hidden Codes of Illuminati (2013). . Ya, simbol tangan ini sedemikian populer hingga orang seperti pemimpin Gereja Setan Alexander Le Vey, Bush, Clinton, banyak artis Holywood, bahkan tokoh besar kita pun, membentuk simbol tangan Tanduk Setan ini. Jika simbol yang ditunjukkan oleh Alexander Le Vey jelas kultus satanik, apakah demikian juga maknanya dengan apa yang dilakukan para pemimpin dan figur publik tersebut? . Dan yang aneh lagi, simbol ini pun dimasukkan ke dalam bahasa isyarat kaum Tuna Rungu. Entah mengapa, pendesain sistem bahasa isyarat tangan kaum Tuna Rungu ini memasukkan simbol “El Diablo” sebagai salah satu tanda isyarat mereka dan bahkan artinya adalah “Saya mencintaimu”!. Pendesain bahasa isyarat ini adalah Helen Keller, seorang perempuan tuna rungu, yang ternyata juga seorang okultis dan teosofis. . Helen Keller yang buta dan tuli sejak kecil ternyata terlibat dalam sekte okultis seperti Swedenborgianisme dan Teosofi. Teosofi adalah kelompok pemuja setan yang didirikan oleh Helena Blavatsky, mistiskus Rusia penulis Secret Doctrine, yang juga guru spiritual dari Adolf Hitler. Jangan terkejut jika Helena Blavatsky ini tinggal di Indonesia pada zaman ketika VOC berkuasa. Rumahnya yang besar terletak di pinggir sebuah jalan raya yang sehingga jalan itu dinamakan Blavatsky Weg. Jalan ini sekarang diubah namanya menjadi Jalan Merdeka Barat, Jakarta Pusat. Dan lokasi rumahnya adalah tempat berdirinya Gedung Deparpostel sekarang. . “Apakah Helen Keller sengaja menciptakan simbol tanduk setan tersebut sehingga tanpa disadari murid-muridnya, kaum tuna rungu, ketika membuat isyarat tangan: ”Aku Mencintaimu”, sesungguhnya berkata, “Aku Mencintaimu, Satan!” ujar Texe Marrs. (Rizki Ridyasmara-Eramuslim) - #regrann 
Siapa cakap orang malaysia nak tngok cerita yg santai2 je yg x serabut kepala.. ni cerita yg ada pengajaran yg bagus boleh dpt sambutan yg baik
Regrann from @syamsulyusoffilm -  Munafik 2 breaks all record as first Malay film to hit 40 million in just 17 days.

Mencecah kutipan Rm 40 juta hanya dlm 17 hari tayangan. Suatu fenomena luar biasa sinema Malaysia.

Alhamdulillah & terima kasih.Majulah industri filem Malaysia.

Saksikan filem Munafik 2 - Fisabilillah dipawagam sekarang.
.
#tqALLAH #RecordBreaker #Munafik2 
@maya_karin @nasirbilankhan171960 @fizzfairuzofficial @cahayaasmawi @fauzinawawi_new @norzarasophia @wenipanca #syamsulyusof - #regrann
Siapa cakap orang malaysia nak tngok cerita yg santai2 je yg x serabut kepala.. ni cerita yg ada pengajaran yg bagus boleh dpt sambutan yg baik Regrann from @syamsulyusoffilm - Munafik 2 breaks all record as first Malay film to hit 40 million in just 17 days. Mencecah kutipan Rm 40 juta hanya dlm 17 hari tayangan. Suatu fenomena luar biasa sinema Malaysia. Alhamdulillah & terima kasih.Majulah industri filem Malaysia. Saksikan filem Munafik 2 - Fisabilillah dipawagam sekarang. . #tqALLAH  #RecordBreaker  #Munafik2  @maya_karin @nasirbilankhan171960 @fizzfairuzofficial @cahayaasmawi @fauzinawawi_new @norzarasophia @wenipanca #syamsulyusof  - #regrann 
Regrann from @thetarbiyyah -  Tingginya martabat seorang wanita dalam Islam. Islam menjaga kita supaya tak mudah menjadi santapan percuma kepada nafsu sang laki-laki.

#tagsahabatkita🌸 - #regrann
Regrann from @thetarbiyyah - Tingginya martabat seorang wanita dalam Islam. Islam menjaga kita supaya tak mudah menjadi santapan percuma kepada nafsu sang laki-laki. #tagsahabatkita 🌸 - #regrann 
Regrann from @pencetusummah_amin -  Hukum Eyelash Extension . Jangan kecam mereka yang memakai nya , berikan ilmu dan maklumat pada mereka agar mereka menerima . - #regrann
Regrann from @pencetusummah_amin - Hukum Eyelash Extension . Jangan kecam mereka yang memakai nya , berikan ilmu dan maklumat pada mereka agar mereka menerima . - #regrann 
Yang paling sempurna..
InsyaAllah aku doakan suatu masa nanti engkau mampu realisasikan sebegini..
#samasamakesyurgayasahabat
Regrann from @resepisedap -  Aurat wanita. - #regrann
Yang paling sempurna.. InsyaAllah aku doakan suatu masa nanti engkau mampu realisasikan sebegini.. #samasamakesyurgayasahabat  Regrann from @resepisedap - Aurat wanita. - #regrann