an online Instagram web viewer
  • abang.ngah_
    ZUL ®️
    @abang.ngah_

Images by abang.ngah_

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ Awat Naira sampai pengsan mcm tu sekali nmpk hantu ke 😱😱
@Regran_ed from @syawal_azrai91 -  Alamak. Baru nk start sweet tapi minah ni crack pulak 🙈🙈🙈 adoi laaa cute overload #RaidNaira ni kan.
#LelakiKirimanTuhan
#HantuSayangCikJeruk
#DiaHebatKeranaDiaTidakSempurna
Good morning everyone 💞💞
Have a good day #mayAllahblessyou #mayAllahguideusall
✌️✌️✌️
@Regran_ed from @remyishak -  2 jari tu bermaksud.. tadi Naira make up 2 jam, tapi keluar kat dalam TV utk ‘LIVE’ Gegar Vanganza 2 minit je. Hahaha! kan @mfmirafilzah 😂😂 #lelakikirimantuhan #gegarvaganza2018 #final - #regrann
✌️✌️✌️ @Regran_ed from @remyishak - 2 jari tu bermaksud.. tadi Naira make up 2 jam, tapi keluar kat dalam TV utk ‘LIVE’ Gegar Vanganza 2 minit je. Hahaha! kan @mfmirafilzah 😂😂 #lelakikirimantuhan  #gegarvaganza2018  #final  - #regrann 
Ehh jangan 😆😆 laju je jangan kann ni mesti dah ada rasa kat Raid cuma masih keliru
@Regran_ed from @mfmirafilzah -  One of my favourite scene. ❤️ This is the best part of Lelaki Kiriman Tuhan. Tazkirah pendek yg mudah difahami diselit dalam scene scene tertentu. Nasihat ini sangat simple, biasa kita dgr, tapi cukup terkesan pada hati kita. Thank you bapak @rashidsibir, thank you @pu_azman. 🧚🏻‍♀️ .
.
Pernah atau tidak, kita suka atau sayang pada seseorang tp tidak yakin yg dia adalah orgnya? Episod 8, #LelakiKirimanTuhan 🧔🏻✨🧚🏻‍♀️ - #regrann
Ehh jangan 😆😆 laju je jangan kann ni mesti dah ada rasa kat Raid cuma masih keliru @Regran_ed from @mfmirafilzah - One of my favourite scene. ❤️ This is the best part of Lelaki Kiriman Tuhan. Tazkirah pendek yg mudah difahami diselit dalam scene scene tertentu. Nasihat ini sangat simple, biasa kita dgr, tapi cukup terkesan pada hati kita. Thank you bapak @rashidsibir, thank you @pu_azman. 🧚🏻‍♀️ . . Pernah atau tidak, kita suka atau sayang pada seseorang tp tidak yakin yg dia adalah orgnya? Episod 8, #LelakiKirimanTuhan  🧔🏻✨🧚🏻‍♀️ - #regrann 
Lambatnya isnin ni kann 😊😊 x sabar nak tahu apa yg akan terjadi 😅😅
@Regran_ed from @umienadzimah -  Hah ... kenapa terkejut Naira? .
Habis la ... cik abang dah pergi ...
.
Kalau ikut buku .... selepas abam Raid check out ni ... fefeelingnya lagi best ... tapi dalam drama macam mana eik?  Best tak? .
Kita tengok ajelah nanti kan 🤣
.
Psst... siapa yang nak dapatkan buku Lelaki Kiriman  Tuhan with signature penulis ... bolwh dm/ pm Kak un . .
#lelakikirimantuhan 
#astrooasis106 
#zeelproduction 
#dramaadaptasinovel 
#umienadzimah 
#karyaseni - #regrann
Lambatnya isnin ni kann 😊😊 x sabar nak tahu apa yg akan terjadi 😅😅 @Regran_ed from @umienadzimah - Hah ... kenapa terkejut Naira? . Habis la ... cik abang dah pergi ... . Kalau ikut buku .... selepas abam Raid check out ni ... fefeelingnya lagi best ... tapi dalam drama macam mana eik? Best tak? . Kita tengok ajelah nanti kan 🤣 . Psst... siapa yang nak dapatkan buku Lelaki Kiriman Tuhan with signature penulis ... bolwh dm/ pm Kak un . . #lelakikirimantuhan  #astrooasis106  #zeelproduction  #dramaadaptasinovel  #umienadzimah  #karyaseni  - #regrann 
Naira oh Naira 😞😞
@Regran_ed from @umienadzimah -  Hurm... abang 👻macam frust dan marah sangat tu ...
.
Naira niiiiii☹️
.
Episod berapa isnin ni? Kak un lupa pulak dah 😅
.
#lelakikirimantuhan 
#dramaadaptasinovel 
#astrooasis106 
#umienadzimah - #regrann
Aydennnn mikaellll 👶👶
#PujaanHatiKanda
#Tiara
#MamaIqy
#BabyIqy
#babyrizqyofficial
#Mirafilzah💖
@Regran_ed from @notani.my -  HAMPIR SEMUA ORANG TIDAK BUAT INI
-
Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi Muhammad s.a.w bersabda: "Apabila seorang anak Adam mati putuslah amalnya kecuali tiga perkara : sedekah jariah,atau ilmu yang memberi manfaat kepada orang lain atau anak yang soleh yang berdoa untuknya."
-
(HR Muslim)
-
Moga Allah menjadikan kita di kalangan anak-anak soleh dan solehah dan berpimpingan tangan hingga ke syurga.
-
ANDA MAHU PRINT BAJU TAPI TAK TAHU DI MANA ?
YANG MURAH?

Anda boleh realisasikan hasrat anda di @printkaler
---
Sumber audio : Ar-Rahman Tv
Ceramah oleh : Ustaz @yaakubyusra
Tag rakan anda.
#notanidakwah
-
Telegram : @thenotanimy
Youtube Channel : Notani
Facebook : @notani.my 
Instagram : @notani.my
Instagram Bisnes @notanishop
- - #regrann
@Regran_ed from @notani.my - HAMPIR SEMUA ORANG TIDAK BUAT INI - Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi Muhammad s.a.w bersabda: "Apabila seorang anak Adam mati putuslah amalnya kecuali tiga perkara : sedekah jariah,atau ilmu yang memberi manfaat kepada orang lain atau anak yang soleh yang berdoa untuknya." - (HR Muslim) - Moga Allah menjadikan kita di kalangan anak-anak soleh dan solehah dan berpimpingan tangan hingga ke syurga. - ANDA MAHU PRINT BAJU TAPI TAK TAHU DI MANA ? YANG MURAH? Anda boleh realisasikan hasrat anda di @printkaler --- Sumber audio : Ar-Rahman Tv Ceramah oleh : Ustaz @yaakubyusra Tag rakan anda. #notanidakwah  - Telegram : @thenotanimy Youtube Channel : Notani Facebook : @notani.my Instagram : @notani.my Instagram Bisnes @notanishop - - #regrann 
@Regran_ed from @eoonshuhaini -  RepostBy @babyrizqyofficial: "Yeayyy...#papaiqy dengan #mamaiqy  bawak kita balik kampung jumpa nenek....yelikepo  ooooo yelikepo

#pujaanhatikanda #noahrizqyariff #babyrizqy #babyiqy 
@macheallstarunitedsdnbhd @dramasangat @mfmirafilzah 
#macheallstar #macheallstarunited #macheallstarunitedsdnbhd #slotakasiatv3" (via #InstaRepost @AppsKottage) - #regrann
@Regran_ed from @teambangkitmalaysia -  Biasa jumpa member2 yang upload status pasal dia call awek dia berjam-jam? Tahukah anda bahawa couple itu haram? Tapi apa yang kita nampak sekarang perbuatan couple tu seakan-akan diterima masyarakat tempatan. Maka bangkang pula pihak2 yang tidak alim mengatakan "abis tu, xnk kahwin ke?". Dah tu? Takkan nak kahwin pun kena mulakan dengan benda haram kan? Bercinta itu tidak haram. Yang haramnya bila anda melampaui batas dengan sentiasa membazirkan masa dengannya, menggelarnya seakan-akan si dia sudah menjadi milik anda secara halal, menyentuhnya dan menayangkannya di status atau di mana2 yang mengundang  fitnah serta mempromosikan perbuatan maksiat tersebut. Anda hanya perlu berdoa dan bertawakkal pada Tuhan agar si dia menjadi milik anda. Bukan melakukan maksiat.
.
.
#BANGKITLAHDEMINEGARA
Teruskan menyokong kami
@teambangkitmalaysia
@hatoro_hibiki
@kxijinlee_2001
In partnership with
@lawaksavage
@madlipz_malaysia_
@dakwahselamber - #regrann
@Regran_ed from @teambangkitmalaysia - Biasa jumpa member2 yang upload status pasal dia call awek dia berjam-jam? Tahukah anda bahawa couple itu haram? Tapi apa yang kita nampak sekarang perbuatan couple tu seakan-akan diterima masyarakat tempatan. Maka bangkang pula pihak2 yang tidak alim mengatakan "abis tu, xnk kahwin ke?". Dah tu? Takkan nak kahwin pun kena mulakan dengan benda haram kan? Bercinta itu tidak haram. Yang haramnya bila anda melampaui batas dengan sentiasa membazirkan masa dengannya, menggelarnya seakan-akan si dia sudah menjadi milik anda secara halal, menyentuhnya dan menayangkannya di status atau di mana2 yang mengundang fitnah serta mempromosikan perbuatan maksiat tersebut. Anda hanya perlu berdoa dan bertawakkal pada Tuhan agar si dia menjadi milik anda. Bukan melakukan maksiat. . . #BANGKITLAHDEMINEGARA  Teruskan menyokong kami @teambangkitmalaysia @hatoro_hibiki @kxijinlee_2001 In partnership with @lawaksavage @madlipz_malaysia_ @dakwahselamber - #regrann 
ULASAN TENTANG FILEM POLIS EVO

Saya bimbang ada pihak TERSALAH faham dengan TAJUK berita ini. Apatahlagi media tidak melaporkan apakah nasihat saya itu. 
Sebenarnya, pihak penerbit baharu sahaja berjumpa saya dua hari lepas BUKAN sebelum penerbitan. Ketika itu saya telah memberikan beberapa pandangan umum setelah melihat trailer filem berkenaan. Antaranya; 
1. Trailer filem ini memberikan mesej yang kurang baik tentang imej Umat Islam. Namun saya tidak tahu filem yang sebenarnya. 
2. Saya tidak dapat memberikan komen secara pasti kerana belum menonton keseluruhannya. 
3. Ketika dunia musuh menggambarkan umat Islam sebagai pengganas, kita tidak wajar membantu mereka mengukuhkan lagi agenda itu. 
4. Realiti di Malaysia setakat ini ekstrimis belum sampai ke peringkat seperti yang digambarkan dalam trailer itu. Saya rasa tiada keperluan nak digambarkan seperti itu. Kita bukan di kawasan Daesh atau ISIS. Saya bimbang ia memberikan gambaran salah tentang Malaysia yang harmoni yang menukar kerajaan tanpa menumpahkan setitis darah pun. 
5. Jika pengganas itu sebagai watak hitam atau jahat dalam filem berkenaan yang mewakili ajaran sesat atas nama Islam, apakah dalam filem ini ditonjolkan ajaran Islam yang sebenar yang harmoni? Jika ada, maka itu dapat menjaga nama Islam. Jika tiada tapi setakat pertarungan dengan pihak berkuasa sahaja, itu akan memberi mesej salah kepada penonton khususnya non-muslim. Saya beri contoh filem MUNAFIK yang menonjolkan watak salah tetapi ada watak baik yang mewakili ajaran Islam yang betul. Maka, tidak nampak Islam dihina ataupun dipersenda. 
6. Apakah persepsi non-muslim terhadap Islam jika mereka menonton filem ini? Tidakkah nanti mereka akan menyatakan muslim sendiri akui mereka pengganas? 
Walau bagaimanapun saya beritahu bahawa saya tidak dapat menilai dengan adil sehingga saya menontonnya. Namun, itulah isu-isu yang saya rasa perlu dinilai. 
Itulah ulasan umum saya tanpa menghukum filem yang belum saya tonton. Terima kasih kepada penerbit yang datang bertemu dan mengajak saya menonton untuk penilaian sebelum ditayangkan kepada umum. Jika ada masa, saya akan lakukannya. In sha Allah.
P/S: Kita tak nak wujud #islamphobia
ULASAN TENTANG FILEM POLIS EVO Saya bimbang ada pihak TERSALAH faham dengan TAJUK berita ini. Apatahlagi media tidak melaporkan apakah nasihat saya itu. Sebenarnya, pihak penerbit baharu sahaja berjumpa saya dua hari lepas BUKAN sebelum penerbitan. Ketika itu saya telah memberikan beberapa pandangan umum setelah melihat trailer filem berkenaan. Antaranya; 1. Trailer filem ini memberikan mesej yang kurang baik tentang imej Umat Islam. Namun saya tidak tahu filem yang sebenarnya. 2. Saya tidak dapat memberikan komen secara pasti kerana belum menonton keseluruhannya. 3. Ketika dunia musuh menggambarkan umat Islam sebagai pengganas, kita tidak wajar membantu mereka mengukuhkan lagi agenda itu. 4. Realiti di Malaysia setakat ini ekstrimis belum sampai ke peringkat seperti yang digambarkan dalam trailer itu. Saya rasa tiada keperluan nak digambarkan seperti itu. Kita bukan di kawasan Daesh atau ISIS. Saya bimbang ia memberikan gambaran salah tentang Malaysia yang harmoni yang menukar kerajaan tanpa menumpahkan setitis darah pun. 5. Jika pengganas itu sebagai watak hitam atau jahat dalam filem berkenaan yang mewakili ajaran sesat atas nama Islam, apakah dalam filem ini ditonjolkan ajaran Islam yang sebenar yang harmoni? Jika ada, maka itu dapat menjaga nama Islam. Jika tiada tapi setakat pertarungan dengan pihak berkuasa sahaja, itu akan memberi mesej salah kepada penonton khususnya non-muslim. Saya beri contoh filem MUNAFIK yang menonjolkan watak salah tetapi ada watak baik yang mewakili ajaran Islam yang betul. Maka, tidak nampak Islam dihina ataupun dipersenda. 6. Apakah persepsi non-muslim terhadap Islam jika mereka menonton filem ini? Tidakkah nanti mereka akan menyatakan muslim sendiri akui mereka pengganas? Walau bagaimanapun saya beritahu bahawa saya tidak dapat menilai dengan adil sehingga saya menontonnya. Namun, itulah isu-isu yang saya rasa perlu dinilai. Itulah ulasan umum saya tanpa menghukum filem yang belum saya tonton. Terima kasih kepada penerbit yang datang bertemu dan mengajak saya menonton untuk penilaian sebelum ditayangkan kepada umum. Jika ada masa, saya akan lakukannya. In sha Allah. P/S: Kita tak nak wujud #islamphobia 
#MalaysianSweetHeart💞
#Mirafilzah💖
@Regran_ed from @ynasakinah -  M I R A | @mfmirafilzah for @galeriariani campaign shoot
.
Kina apply base Aqua Moisture dari @ynasakinahbeaute 💕
.
Concept makeup requested 💄
.
Eyekit (eyebrow, eyeliner, mascara) @ynasakinahbeaute end of nov!
.
.
#makeupbynasakinah #celebritymakeupartist #muamalaysia #brunei #indonesia #singapore #beauty #ynasakinahbeaute
. - #regrann
Haa tuju kat orng tu laa ni.. Yg dlm instastory kita ckp dah nasihat keras n lembut semua dah x jalan.. Ni la ustaz bagitahu
@Regran_ed from @share_dakwah_ -  RIAK, TAKABBUR PENGHAPUS PAHALA
-
Penyakit hati yang menghapus pahala:
-
1)Ujub

Ujub adalah lintasan-lintasan kecil yang membisikkan bahawa “aku sedang berbuat baik”, “hebatnya aku”, "aku ni pandai juga eyh" atau “wah, baik juga rupanya aku.” -

2)Riak

Riak merupakan perbuatan yang menunjuk-nunjuk. Secara mudahnya, ketika sedang melakukan amal atau apa sahaja, ketika itu hadir dalam hati niat untuk menunjuk kepada orang lain.
-
3)Takabbur

Takabbur merupakan penyakit hati paling berat. Takabbur ialah berasakan kita ini lebih hebat dari lainnya. Ujub, kamu puji diri sendiri. Takabbur, kamu bandingkan kamu dengan yang lain dan tinggikan dirimu. Lagi advance! Takabbur ini sifat Iblis, yang tidak mahu sujud kepada Nabi Adam dan mengatakan "Aku lebih baik daripada Adam !"
-
Moga Allah jauhkan kita dari penyakit-penyakit hati ini.
-
#repost @notani.my ..
.
#sharedakwah #dakwah #jomdakwah #muhasabahdiri #tarbiahsentap #tarbiahdiri #notanidakwah #taubatseoranghamba #riak #takabbur #ujub #ustazwadiannuar - #regrann
Haa tuju kat orng tu laa ni.. Yg dlm instastory kita ckp dah nasihat keras n lembut semua dah x jalan.. Ni la ustaz bagitahu @Regran_ed from @share_dakwah_ - RIAK, TAKABBUR PENGHAPUS PAHALA - Penyakit hati yang menghapus pahala: - 1)Ujub Ujub adalah lintasan-lintasan kecil yang membisikkan bahawa “aku sedang berbuat baik”, “hebatnya aku”, "aku ni pandai juga eyh" atau “wah, baik juga rupanya aku.” - 2)Riak Riak merupakan perbuatan yang menunjuk-nunjuk. Secara mudahnya, ketika sedang melakukan amal atau apa sahaja, ketika itu hadir dalam hati niat untuk menunjuk kepada orang lain. - 3)Takabbur Takabbur merupakan penyakit hati paling berat. Takabbur ialah berasakan kita ini lebih hebat dari lainnya. Ujub, kamu puji diri sendiri. Takabbur, kamu bandingkan kamu dengan yang lain dan tinggikan dirimu. Lagi advance! Takabbur ini sifat Iblis, yang tidak mahu sujud kepada Nabi Adam dan mengatakan "Aku lebih baik daripada Adam !" - Moga Allah jauhkan kita dari penyakit-penyakit hati ini. - #repost  @notani.my .. . #sharedakwah  #dakwah  #jomdakwah  #muhasabahdiri  #tarbiahsentap  #tarbiahdiri  #notanidakwah  #taubatseoranghamba  #riak  #takabbur  #ujub  #ustazwadiannuar  - #regrann 
InsyaAllah doakan semoga dpt lengkapkan.. Skrng belum cukup  sempurna #PesanBerpesanTandaSayang
@Regran_ed from @muslimmcommunity - .
Apa yang halang kami Ya Allah😔
.
Puluhan ibadat dan sunnah yang kita tau tak mampu kita nak buat
Apa yang telah memagari hati kita untuk buat semua tu?
Tepuk dada tanya iman kita😔
.
#jomdakwah
#muhasabahdiri
#notanidakwah
#ustazwadiannuar
#copy #repost
#muslimmcommunity
#mariperbanyakkanselawat
.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَىٰ اٰلِ سَيِّدِنَامُحَمَّد
@notani.my - #regrann
InsyaAllah doakan semoga dpt lengkapkan.. Skrng belum cukup sempurna #PesanBerpesanTandaSayang  @Regran_ed from @muslimmcommunity - . Apa yang halang kami Ya Allah😔 . Puluhan ibadat dan sunnah yang kita tau tak mampu kita nak buat Apa yang telah memagari hati kita untuk buat semua tu? Tepuk dada tanya iman kita😔 . #jomdakwah  #muhasabahdiri  #notanidakwah  #ustazwadiannuar  #copy  #repost  #muslimmcommunity  #mariperbanyakkanselawat  . اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَىٰ اٰلِ سَيِّدِنَامُحَمَّد @notani.my - #regrann 
#PesanBerpesanTandaSayang #pengajaran 
@Regran_ed from @jentikhati -  By @jentikhati.tv - Maksiat kian berleluasa,
Syariat agama tidak tahu kemana,
Ummah kini kian tenat,
Dosa pada Tuhan terlalu sarat.
.
Walau kita masing-masing tahu hakikat,
Tetap juga tidak pernah ambil berat,
Sewenang-wenang melakukan zina,
Tanpa sedikit pun merasa hina.
.
Lupakah kamu hidup kita tidak lama,
Dunia bakal berpenghujung,
Apakah kamu masih mahu selindung?
Dalam menabur dosa dan noda.
.
Ajal maut tak nanti hidayah,
Bila dia menjemput kau sesal tak sudah,
Jika didunia pengakhirannya dalam dosa,
Apalah nasib kau kelak disana.
.
.
Kredit : Facebook Abu Khadijah Studio
.
.
🎥 Full video boleh dapatkan di telegram /
 facebook @jentikhati
.
Follow @jentikhati.tv untuk dapatkan video 
dakwah yang menarik dan terkini 💯.
.
.
#jentikhati
#twitterjentikhati
#quotejentikhati 
#sentapjentikhati
#dakwahjentikhati
#videojentikhati
#sentapbeb - #regrann
#PesanBerpesanTandaSayang  #pengajaran  @Regran_ed from @jentikhati - By @jentikhati.tv - Maksiat kian berleluasa, Syariat agama tidak tahu kemana, Ummah kini kian tenat, Dosa pada Tuhan terlalu sarat. . Walau kita masing-masing tahu hakikat, Tetap juga tidak pernah ambil berat, Sewenang-wenang melakukan zina, Tanpa sedikit pun merasa hina. . Lupakah kamu hidup kita tidak lama, Dunia bakal berpenghujung, Apakah kamu masih mahu selindung? Dalam menabur dosa dan noda. . Ajal maut tak nanti hidayah, Bila dia menjemput kau sesal tak sudah, Jika didunia pengakhirannya dalam dosa, Apalah nasib kau kelak disana. . . Kredit : Facebook Abu Khadijah Studio . . 🎥 Full video boleh dapatkan di telegram / facebook @jentikhati . Follow @jentikhati.tv untuk dapatkan video dakwah yang menarik dan terkini 💯. . . #jentikhati  #twitterjentikhati  #quotejentikhati  #sentapjentikhati  #dakwahjentikhati  #videojentikhati  #sentapbeb  - #regrann 
@Regran_ed from @istqmh.ach -  SEMOGA BERMANFAAT😇
••
Follow : @istqmh.ach #ISTQMHACH
Follow : @istqmh.ach #ISTQMHACH
••
Barakallahufiik :@ustadzabdulsomad
••
Like, Share & Tag saudara seimanmu di kolom komentar.
••
Follow juga akun dakwah lainnya ⬇
@istqmh.id
@islamgram.id
@indonesiabertauhidid
@indonesiamengaji.id
@pemuda_hijjrah
@pena_hijrah
@tauhidremajaislam
@pecintahabaib_
@info.islamiq
@hijrahsantun
@pembelaaswaja
@boni0789
@ukhtisa
@ceramahilmu
@rabithah.aswaja
@pecinta_ustadz_abdulsomad
@_muslimbersatu
@preman_masjid_
@nindafazriah
@_bidadari.surga_

#hijrah #pemudahijrah #pintuhijrah #hijrahku #hijrahsantun #kajianislam #temanhijrah #ceramah #kajianislam #ceramahislam #pemudataubat #pecintaustadzabdulsomad #shift #islamgram #pecintahabibmunzir #ceramahustadzabdulsomad #beranihijrah #dakwahislam #dakwah #sunnahrasul #islamituindah #mozaikislam #1minutebooster #ahlussunnahwaljamaah #pecintahabaib #pecintasholawat #ceramahsatumenit #aswaja #oneminutebooster #ISTQMHACH
@Regran_ed from @istqmh.ach - SEMOGA BERMANFAAT😇 •• Follow : @istqmh.ach #ISTQMHACH  Follow : @istqmh.ach #ISTQMHACH  •• Barakallahufiik :@ustadzabdulsomad •• Like, Share & Tag saudara seimanmu di kolom komentar. •• Follow juga akun dakwah lainnya ⬇ @istqmh.id @islamgram.id @indonesiabertauhidid @indonesiamengaji.id @pemuda_hijjrah @pena_hijrah @tauhidremajaislam @pecintahabaib_ @info.islamiq @hijrahsantun @pembelaaswaja @boni0789 @ukhtisa @ceramahilmu @rabithah.aswaja @pecinta_ustadz_abdulsomad @_muslimbersatu @preman_masjid_ @nindafazriah @_bidadari.surga_ #hijrah  #pemudahijrah  #pintuhijrah  #hijrahku  #hijrahsantun  #kajianislam  #temanhijrah  #ceramah  #kajianislam  #ceramahislam  #pemudataubat  #pecintaustadzabdulsomad  #shift  #islamgram  #pecintahabibmunzir  #ceramahustadzabdulsomad  #beranihijrah  #dakwahislam  #dakwah  #sunnahrasul  #islamituindah  #mozaikislam  #1minutebooster  #ahlussunnahwaljamaah  #pecintahabaib  #pecintasholawat  #ceramahsatumenit  #aswaja  #oneminutebooster  #ISTQMHACH