an online Instagram web viewer

#tips_kesihatan medias

Photos

"Mencegah kan lebih baik dari mengubati." Cakap memang senang. Nak buat tu yang susah. Ramai cakap macam ni. 
Sapa la yang tak nak sihat kan.

Tak susah sangat sebenarnya nak jaga kesihatan ni. šŸŒ·Kurangkan makanan yang tinggi lemak dan tinggi karbo untuk mengelakkan keradangan.
šŸŒ·Tingkatkan pengambilan nutrien yang bersifat anti-oksidan seperti vitamin C dan anti-keradangan seperti Omega 3 @ minyak ikan.
šŸŒ·Tingkatkan lagi kandungan polifenol dalam diet harian dan suplemen yang telah terbukti terbaik.

#tips_kesihatan
#mencegahlebihbaikdarimengubati 
#shakleejitramurah 
#shakleekedah 
#shakleedistributoronline 
#setkesihatanshaklee 
#promovivixshaklee
"Mencegah kan lebih baik dari mengubati." Cakap memang senang. Nak buat tu yang susah. Ramai cakap macam ni. Sapa la yang tak nak sihat kan. Tak susah sangat sebenarnya nak jaga kesihatan ni. šŸŒ·Kurangkan makanan yang tinggi lemak dan tinggi karbo untuk mengelakkan keradangan. šŸŒ·Tingkatkan pengambilan nutrien yang bersifat anti-oksidan seperti vitamin C dan anti-keradangan seperti Omega 3 @ minyak ikan. šŸŒ·Tingkatkan lagi kandungan polifenol dalam diet harian dan suplemen yang telah terbukti terbaik. #tips_kesihatan  #mencegahlebihbaikdarimengubati  #shakleejitramurah  #shakleekedah  #shakleedistributoronline  #setkesihatanshaklee  #promovivixshaklee 
#tips_kesihatan #tipskesihatan
. "Jangan ā€œskipā€ makan"
. 
Elakkan skip makan seperti sarapan atau tengah hari. Takut anda akan bertukar menjadi seperti ā€œserigala yang kelaparanā€ dan susah untuk mengawal kuantiti makanan yang diambil. . 
Skip makanan juga akan menyebabkan metabolisma anda berkurangan, kerana badan anda anggap anda sedang kebuluran (starvation mode)
. 
Jika anda sibuk dengan tugas harian, sarankan anda mengambi buah-buahan sebagai kudapan. Walaubagaimanapun jangan terlalu berlebihan kerana buah-buahan juga tinggi kandungan gulanya walaupun ianya gula semulajadi.
. 
Elakkan mengambil biskut sebagai snek, kerana kebanyakkan biskut tinggi karbohidrat, gula dan lemak. Malahan takut juga anda gagal mengawal kuantiti pengambilan.
. . 
#LentikDaraRICH54 #kurus #kurus7hari #ubatkurus #lentikdarahq #lentikdaramalaysia #murah #lentikdarapromo #kerenggakurus #kerengga #kurustanpalapar #kurustanpadiet #ubatkurusberkesan #ubatkurusselamat #lemakjahat #jomkurus #jomkurus1malaysia #kuruscepat #kurusmudah #jomzumba #jk1m #ubatkurusmujarab #kurusputihserentak #kuruscantik #kurusdalam2minggu
#tips_kesihatan  #tipskesihatan  . "Jangan ā€œskipā€ makan" . Elakkan skip makan seperti sarapan atau tengah hari. Takut anda akan bertukar menjadi seperti ā€œserigala yang kelaparanā€ dan susah untuk mengawal kuantiti makanan yang diambil. . Skip makanan juga akan menyebabkan metabolisma anda berkurangan, kerana badan anda anggap anda sedang kebuluran (starvation mode) . Jika anda sibuk dengan tugas harian, sarankan anda mengambi buah-buahan sebagai kudapan. Walaubagaimanapun jangan terlalu berlebihan kerana buah-buahan juga tinggi kandungan gulanya walaupun ianya gula semulajadi. . Elakkan mengambil biskut sebagai snek, kerana kebanyakkan biskut tinggi karbohidrat, gula dan lemak. Malahan takut juga anda gagal mengawal kuantiti pengambilan. . . #LentikDaraRICH54  #kurus  #kurus7hari  #ubatkurus  #lentikdarahq  #lentikdaramalaysia  #murah  #lentikdarapromo  #kerenggakurus  #kerengga  #kurustanpalapar  #kurustanpadiet  #ubatkurusberkesan  #ubatkurusselamat  #lemakjahat  #jomkurus  #jomkurus1malaysia  #kuruscepat  #kurusmudah  #jomzumba  #jk1m  #ubatkurusmujarab  #kurusputihserentak  #kuruscantik  #kurusdalam2minggu 
#tips_kesihatan #tipskesihatan
. "Jangan ā€œskipā€ makan"
. 
Elakkan skip makan seperti sarapan atau tengah hari. Takut anda akan bertukar menjadi seperti ā€œserigala yang kelaparanā€ dan susah untuk mengawal kuantiti makanan yang diambil. . 
Skip makanan juga akan menyebabkan metabolisma anda berkurangan, kerana badan anda anggap anda sedang kebuluran (starvation mode)
. 
Jika anda sibuk dengan tugas harian, sarankan anda mengambi buah-buahan sebagai kudapan. Walaubagaimanapun jangan terlalu berlebihan kerana buah-buahan juga tinggi kandungan gulanya walaupun ianya gula semulajadi.
. 
Elakkan mengambil biskut sebagai snek, kerana kebanyakkan biskut tinggi karbohidrat, gula dan lemak. Malahan takut juga anda gagal mengawal kuantiti pengambilan.
. . 
#kurus #kurus7hari #ubatkurus #lentikdarahq #lentikdaramalaysia #murah #lentikdarapromo #kerenggakurus #kerengga #kurustanpalapar #kurustanpadiet #ubatkurusberkesan #ubatkurusselamat #lemakjahat #jomkurus #jomkurus1malaysia #kuruscepat #kurusmudah #jomzumba #jk1m #ubatkurusmujarab #kurusputihserentak #kuruscantik #kurusdalam2minggu
#tips_kesihatan  #tipskesihatan  . "Jangan ā€œskipā€ makan" . Elakkan skip makan seperti sarapan atau tengah hari. Takut anda akan bertukar menjadi seperti ā€œserigala yang kelaparanā€ dan susah untuk mengawal kuantiti makanan yang diambil. . Skip makanan juga akan menyebabkan metabolisma anda berkurangan, kerana badan anda anggap anda sedang kebuluran (starvation mode) . Jika anda sibuk dengan tugas harian, sarankan anda mengambi buah-buahan sebagai kudapan. Walaubagaimanapun jangan terlalu berlebihan kerana buah-buahan juga tinggi kandungan gulanya walaupun ianya gula semulajadi. . Elakkan mengambil biskut sebagai snek, kerana kebanyakkan biskut tinggi karbohidrat, gula dan lemak. Malahan takut juga anda gagal mengawal kuantiti pengambilan. . . #kurus  #kurus7hari  #ubatkurus  #lentikdarahq  #lentikdaramalaysia  #murah  #lentikdarapromo  #kerenggakurus  #kerengga  #kurustanpalapar  #kurustanpadiet  #ubatkurusberkesan  #ubatkurusselamat  #lemakjahat  #jomkurus  #jomkurus1malaysia  #kuruscepat  #kurusmudah  #jomzumba  #jk1m  #ubatkurusmujarab  #kurusputihserentak  #kuruscantik  #kurusdalam2minggu 
#tips_kesihatan #tipskesihatan
. "Jangan ā€œskipā€ makan"
. 
Elakkan skip makan seperti sarapan atau tengah hari. Takut anda akan bertukar menjadi seperti ā€œserigala yang kelaparanā€ dan susah untuk mengawal kuantiti makanan yang diambil. . 
Skip makanan juga akan menyebabkan metabolisma anda berkurangan, kerana badan anda anggap anda sedang kebuluran (starvation mode)
. 
Jika anda sibuk dengan tugas harian, sarankan anda mengambi buah-buahan sebagai kudapan. Walaubagaimanapun jangan terlalu berlebihan kerana buah-buahan juga tinggi kandungan gulanya walaupun ianya gula semulajadi.
. 
Elakkan mengambil biskut sebagai snek, kerana kebanyakkan biskut tinggi karbohidrat, gula dan lemak. Malahan takut juga anda gagal mengawal kuantiti pengambilan.
. . 
#kurus #kurus7hari #ubatkurus #lentikdarahq #lentikdaramalaysia #murah #lentikdarapromo #kerenggakurus #kerengga #kurustanpalapar #kurustanpadiet #ubatkurusberkesan #ubatkurusselamat #lemakjahat #jomkurus #jomkurus1malaysia #kuruscepat #kurusmudah #jomzumba #jk1m #ubatkurusmujarab #kurusputihserentak #kuruscantik #kurusdalam2minggu
#tips_kesihatan  #tipskesihatan  . "Jangan ā€œskipā€ makan" . Elakkan skip makan seperti sarapan atau tengah hari. Takut anda akan bertukar menjadi seperti ā€œserigala yang kelaparanā€ dan susah untuk mengawal kuantiti makanan yang diambil. . Skip makanan juga akan menyebabkan metabolisma anda berkurangan, kerana badan anda anggap anda sedang kebuluran (starvation mode) . Jika anda sibuk dengan tugas harian, sarankan anda mengambi buah-buahan sebagai kudapan. Walaubagaimanapun jangan terlalu berlebihan kerana buah-buahan juga tinggi kandungan gulanya walaupun ianya gula semulajadi. . Elakkan mengambil biskut sebagai snek, kerana kebanyakkan biskut tinggi karbohidrat, gula dan lemak. Malahan takut juga anda gagal mengawal kuantiti pengambilan. . . #kurus  #kurus7hari  #ubatkurus  #lentikdarahq  #lentikdaramalaysia  #murah  #lentikdarapromo  #kerenggakurus  #kerengga  #kurustanpalapar  #kurustanpadiet  #ubatkurusberkesan  #ubatkurusselamat  #lemakjahat  #jomkurus  #jomkurus1malaysia  #kuruscepat  #kurusmudah  #jomzumba  #jk1m  #ubatkurusmujarab  #kurusputihserentak  #kuruscantik  #kurusdalam2minggu 
#tips_kesihatan #tipskesihatan
. "Jangan ā€œskipā€ makan"
. 
Elakkan skip makan seperti sarapan atau tengah hari. Takut anda akan bertukar menjadi seperti ā€œserigala yang kelaparanā€ dan susah untuk mengawal kuantiti makanan yang diambil. . 
Skip makanan juga akan menyebabkan metabolisma anda berkurangan, kerana badan anda anggap anda sedang kebuluran (starvation mode)
. 
Jika anda sibuk dengan tugas harian, sarankan anda mengambi buah-buahan sebagai kudapan. Walaubagaimanapun jangan terlalu berlebihan kerana buah-buahan juga tinggi kandungan gulanya walaupun ianya gula semulajadi.
. 
Elakkan mengambil biskut sebagai snek, kerana kebanyakkan biskut tinggi karbohidrat, gula dan lemak. Malahan takut juga anda gagal mengawal kuantiti pengambilan.
. . 
#kurus #kurus7hari #ubatkurus #lentikdarahq #lentikdaramalaysia #murah #lentikdarapromo #kerenggakurus #kerengga #kurustanpalapar #kurustanpadiet #ubatkurusberkesan #ubatkurusselamat #lemakjahat #jomkurus #jomkurus1malaysia #kuruscepat #kurusmudah #jomzumba #jk1m #ubatkurusmujarab #kurusputihserentak #kuruscantik #kurusdalam2minggu
#tips_kesihatan  #tipskesihatan  . "Jangan ā€œskipā€ makan" . Elakkan skip makan seperti sarapan atau tengah hari. Takut anda akan bertukar menjadi seperti ā€œserigala yang kelaparanā€ dan susah untuk mengawal kuantiti makanan yang diambil. . Skip makanan juga akan menyebabkan metabolisma anda berkurangan, kerana badan anda anggap anda sedang kebuluran (starvation mode) . Jika anda sibuk dengan tugas harian, sarankan anda mengambi buah-buahan sebagai kudapan. Walaubagaimanapun jangan terlalu berlebihan kerana buah-buahan juga tinggi kandungan gulanya walaupun ianya gula semulajadi. . Elakkan mengambil biskut sebagai snek, kerana kebanyakkan biskut tinggi karbohidrat, gula dan lemak. Malahan takut juga anda gagal mengawal kuantiti pengambilan. . . #kurus  #kurus7hari  #ubatkurus  #lentikdarahq  #lentikdaramalaysia  #murah  #lentikdarapromo  #kerenggakurus  #kerengga  #kurustanpalapar  #kurustanpadiet  #ubatkurusberkesan  #ubatkurusselamat  #lemakjahat  #jomkurus  #jomkurus1malaysia  #kuruscepat  #kurusmudah  #jomzumba  #jk1m  #ubatkurusmujarab  #kurusputihserentak  #kuruscantik  #kurusdalam2minggu 
[7 Kelebihan Air Putih Untuk Kecantikan]

Air putih memiliki banyak manfaat pada kesihatan dan kecantikan tubuh. Kita digalakkan untuk minum air putih sebanyak 8 gelas sehari. Tetapi, tidak ramai yang menggemari air putih ini kerana rasanya yang tawar. Jom kita lihat 7 kebaikan air putih:

1. Mata yang terang
2. Bibir yang cantik
3. Menegangkan kulit
4. Anti penuaan
5. Mengekalkan bentuk tubuh
6. Detoks
7. Mencegah jerawat

Apa tunggu lagi? Jom minum air putih šŸ˜

Bermanfaat? Jangan lupa Like & Share posting ini dengan rakan-rakan yg lain

#Sihatdalaman_cantikluaran 
#tips_kesihatan
#Tips_kecantikan
#sharingiscaring
[7 Kelebihan Air Putih Untuk Kecantikan] Air putih memiliki banyak manfaat pada kesihatan dan kecantikan tubuh. Kita digalakkan untuk minum air putih sebanyak 8 gelas sehari. Tetapi, tidak ramai yang menggemari air putih ini kerana rasanya yang tawar. Jom kita lihat 7 kebaikan air putih: 1. Mata yang terang 2. Bibir yang cantik 3. Menegangkan kulit 4. Anti penuaan 5. Mengekalkan bentuk tubuh 6. Detoks 7. Mencegah jerawat Apa tunggu lagi? Jom minum air putih šŸ˜ Bermanfaat? Jangan lupa Like & Share posting ini dengan rakan-rakan yg lain #Sihatdalaman_cantikluaran  #tips_kesihatan  #Tips_kecantikan  #sharingiscaring 
YANG ADA KELAPANGAN PAGIĀ² AMALKAN SENAMAN "KAGEL" NI TUK KEBAIKAN RAHIM KITA..
YANG ADA KELAPANGAN PAGIĀ² AMALKAN SENAMAN "KAGEL" NI TUK KEBAIKAN RAHIM KITA..
#Tips_Kesihatan 
10 khasiat barli untuk jaga kesihatan badan anda :)
Tu sebab akk cukup suka minum barli suam.. Baik untuk kesihatan tau...
#Tips_Kesihatan  10 khasiat barli untuk jaga kesihatan badan anda :) Tu sebab akk cukup suka minum barli suam.. Baik untuk kesihatan tau...
#TIPS_Kesihatan 
Krazinah nak share, manfaat #buah epal hijau kepada rambut.

Antara bahan utama #serum nurul gold ialah extra Buah epal hijau. 
Manfaat epal hijau Kepada rambut: šŸMengatasi Masalah Kelemumur

Pes yang diperbuat daripada kulit buah epal hijau boleb mengatasi masalah kelemumur. Anda perlu gunakannya sebagai satu syampu. Selain itu, jus epal juga boleh digunakan ā€“ sapukan dan urut ke seluruh kulit Kepala. šŸMemperbaiki Pertumbuhan Rambut
# Buah epal boleh menguatkan urat rambut, dan mempercepatkan pertumbuhan rambut serta mencegah masalah keguguran.

Jomm pakat sharešŸ˜
#TIPS_Kesihatan  Krazinah nak share, manfaat #buah  epal hijau kepada rambut. Antara bahan utama #serum  nurul gold ialah extra Buah epal hijau. Manfaat epal hijau Kepada rambut: šŸMengatasi Masalah Kelemumur Pes yang diperbuat daripada kulit buah epal hijau boleb mengatasi masalah kelemumur. Anda perlu gunakannya sebagai satu syampu. Selain itu, jus epal juga boleh digunakan ā€“ sapukan dan urut ke seluruh kulit Kepala. šŸMemperbaiki Pertumbuhan Rambut # Buah epal boleh menguatkan urat rambut, dan mempercepatkan pertumbuhan rambut serta mencegah masalah keguguran. Jomm pakat sharešŸ˜
#TIPS_KESIHATAN
.
Tahukah anda #URIC_ASID boleh meningkat dalam badan oleh sebab tidak mengamalkan diet pemakanan yang seimbang. .
Amalan pemakanan makanan yang mengandungi asid yang tinggi seperti daging, ayam, produk tenusu, ikan dan telur serta kurang pengambilan sayur-sayuran boleh menyebabkan keadaan asidosis. .
Sekiranya keadaan ini berterusan, seseorang individu berisiko mendapat penyakit kencing manis dan diikuti dengan kegagalan buah pinggang serta penyakit batu karang.
.
Gunakan tips dibawah untuk mengurangkan asid dalam badan.
.
Semoga bermanfaat.
.
Silakan SHARE.
.
#tipskesihatan #nurraysaAgentkjg #nurraysabeauty #nurraysaloves #teambeautyrichtie
#TIPS_KESIHATAN  . Tahukah anda #URIC_ASID  boleh meningkat dalam badan oleh sebab tidak mengamalkan diet pemakanan yang seimbang. . Amalan pemakanan makanan yang mengandungi asid yang tinggi seperti daging, ayam, produk tenusu, ikan dan telur serta kurang pengambilan sayur-sayuran boleh menyebabkan keadaan asidosis. . Sekiranya keadaan ini berterusan, seseorang individu berisiko mendapat penyakit kencing manis dan diikuti dengan kegagalan buah pinggang serta penyakit batu karang. . Gunakan tips dibawah untuk mengurangkan asid dalam badan. . Semoga bermanfaat. . Silakan SHARE. . #tipskesihatan  #nurraysaAgentkjg  #nurraysabeauty  #nurraysaloves  #teambeautyrichtie