an online Instagram web viewer

#tahundepandarjahsatu medias

Photos

Alhamdulillah
.
My Superhero 😍 abah je teman hari ni. Naik bas sensorang dari masjid ke spital. Abah follow belakang. 
Mama kene settlekan dua tanggungjawab lain lagi, kakak & adik 😊

Abah kata bagi confident & ada self-reliance 😬iyolah.

Hasilnya. Alhamduliah super cool macam biase 😬
Peserta paling muda πŸ’ͺ
Terima kasih Abang Ummar untuk hari ini. Made me so blessed 😍

Moga Abang Ummar stay strong dalam mengharungi hari-hari baru sebagai seorang "Lelaki sejati 😊" Mama pun berpantang sekali la yea 😧

#sunatcutiskolah
#masjidkhalifahjalanpusara
#sunatramai-ramai
#ummarchildhood
#tahundepandarjahsatu
Alhamdulillah . My Superhero 😍 abah je teman hari ni. Naik bas sensorang dari masjid ke spital. Abah follow belakang. Mama kene settlekan dua tanggungjawab lain lagi, kakak & adik 😊 Abah kata bagi confident & ada self-reliance 😬iyolah. Hasilnya. Alhamduliah super cool macam biase 😬 Peserta paling muda πŸ’ͺ Terima kasih Abang Ummar untuk hari ini. Made me so blessed 😍 Moga Abang Ummar stay strong dalam mengharungi hari-hari baru sebagai seorang "Lelaki sejati 😊" Mama pun berpantang sekali la yea 😧 #sunatcutiskolah  #masjidkhalifahjalanpusara  #sunatramai -ramai #ummarchildhood  #tahundepandarjahsatu 
Banyak kan latihan bila cuti sekolah..#nakberjaya #nakcemerlang #nakpandai #semangatperluada #berani #yakin #alhandulllh #mia #tahundepandarjahsatu βœŒπŸ“–
Majlis Graduasi Prasekolah
Part 2

Ada lagi jangan jemu tengok gelagat anak2 comel n cerdik ni... #muhammadamarfitribinabduljalar 
#tahundepandarjahsatu
#amarandfriends 
#😍😍😍
Cerita Hari ini
22.11.2018
Semoga menjadi pembakar semangat untuk berjaya di dunia dan juga akhirat

#muhammadamarfitribinabduljalar
#prasekolah2018
#tahundepandarjahsatu
#budakgembengcewek
Cerita semalam.... Kat prasekolah ain,dpt dpt hadiah sempena sukan..ain johan bola jaring tau...😘 pastu,dpt hadiah lagi dari guru praktikal yg bakal menamatkan perkhidmatan... Seronok la anak mama tu dpt byk hadiah... Ngn cikgu yg sporting2 lagi tew... Jadik kenangan la smpi biler2.... #ainhabisprasekolah #tahundepandarjahsatu #seronokbelajar #prasekolahsksek19shahalam #dapatbanyakhadiah #syukur #aintamatbelajartadika #tinizamfamily #tiniomar
Graduation Day❀️ #tisyahumaira
#dzuliman
#tahundepandarjahsatu
Graduation Day❀️ #tisyahumaira
#dzuliman
#tahundepandarjahsatu
Graduation Day❀️ #tisyahumaira
#dzuliman
#tahundepandarjahsatu
Happy Birthday Budak Kacak Adam Haykal...Semoga Panjang Umur Sihat2 Selalu...Jadi Anak Soleh..❀️❀️
#6Tahun
#TahunDepanDarjahSatu
Happy Birthday Budak Kacak Adam Haykal...Semoga Panjang Umur Sihat2 Selalu...Jadi Anak Soleh..❀️❀️ #6Tahun  #TahunDepanDarjahSatu 
Pilihan arief....ibu ikutkan je la.....tq @sweetie_myzum  ats kejadian kek tersebut......
Sambut dgn kawan2 kat sekolah katanya....
#tahunakhirpraceria
#tahundepandarjahsatu
 saffiya req kek ,tp yg JD apom gula hangusπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚...
Potluck tuk Saffiya bawa p tabika kemas hr neee....jamuan perpisahan & sambutan hari lahir...πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
#alhamdulillah
#asalknsaffiyatersenyumibugembira
#nov2018lasttahunnedtabika
#terimakasihcikgu
#tahundepandarjahsatu
Mnggu Convo Semalaya...πŸ˜‚... Tamat la sudah perjalanan kakak kat Pra Sek Melati Sk Air Baruk selama 2 tahun di bawah jagaan tcer linda n ummi...Alhamdulilah ilmu yang diajar diterima baik...from nothing to something...πŸ’œ...moga kakak lebih cemerlang pada masa2 akan datang... Buat tcer linda n ummi tq byk2 brkat usaha xjemu ajar ank2 sehingga berjaya...πŸ˜πŸ’œ..
#harikecemerlanganprasekolahairbaruk
#convoday
#tahundepandarjahsatu
Mnggu Convo Semalaya...πŸ˜‚... Tamat la sudah perjalanan kakak kat Pra Sek Melati Sk Air Baruk selama 2 tahun di bawah jagaan tcer linda n ummi...Alhamdulilah ilmu yang diajar diterima baik...from nothing to something...πŸ’œ...moga kakak lebih cemerlang pada masa2 akan datang... Buat tcer linda n ummi tq byk2 brkat usaha xjemu ajar ank2 sehingga berjaya...πŸ˜πŸ’œ.. #harikecemerlanganprasekolahairbaruk  #convoday  #tahundepandarjahsatu 
Hari Konvekesyen Tabika Kemas 2018..
Congrats Aisyah...dah graduate...hehehe...semoga cemerlang pada tahun2 mendatang...
#aisyahkonvo
#tahundepandarjahsatu
#tabikakemashululangat
Majlis penganugerahan sijil tamat persekolahan prasekolah kpm daerah dungun

#ankumiedhbesar#tahundepandarjahsatu#insyaAllahdipermudahkan#
.
.
Faris Danial Convocation Day
Majlis Hari Bakat & Anugerah
Tadika IQ Abrar
Taska Abrar & Tadika IPK ke 11/2018
3 Nov 2018 | Sabtu
Dewan Crystal Colour Avenue | Kota Bharu
.
.
#majlisharibakatdananugerah #ke11/2018 #tadikaiqabrar #taskaabrardantaskaipk #abefariskonvo #6tahun #anaksulungummi #tahundepandarjahsatu
Faris Danial Convocation Day
Majlis Hari Bakat & Anugerah
Tadika IQ Abrar
Taska Abrar & Tadika IPK ke 11/2018
3 Nov 2018 | Sabtu
Dewan Crystal Colour Avenue | Kota Bharu
.
.
#majlisharibakatdananugerah #ke11/2018 #tadikaiqabrar #taskaabrardantaskaipk #abefariskonvo #6tahun #anaksulungummi #tahundepandarjahsatu
.
.
Faris Danial Convocation Day
Majlis Hari Bakat & Anugerah
Tadika IQ Abrar
Taska Abrar & Tadika IPK ke 11/2018
3 Nov 2018 | Sabtu
Dewan Crystal Colour Avenue | Kota Bharu
.
.
#majlisharibakatdananugerah #ke11/2018 #tadikaiqabrar #taskaabrardantaskaipk #abefariskonvo #6tahun #anaksulungummi #tahundepandarjahsatu
Faris Danial Convocation Day
Majlis Hari Bakat & Anugerah
Tadika IQ Abrar
Taska Abrar & Tadika IPK ke 11/2018
3 Nov 2018 | Sabtu
Dewan Crystal Colour Avenue | Kota Bharu
.
.
#majlisharibakatdananugerah #ke11/2018 #tadikaiqabrar #taskaabrardantaskaipk #abefariskonvo #6tahun #anaksulungummi #tahundepandarjahsatu
Cepatnye masa berlalu... hari ni baby boy ummi & papa yg manja πŸ˜‚ dh nak konvo utk 6 tahun... tahun depan dh masuk Standard 1.. Ummi doakan semoga Allah swt kurniakan semua yg terbaik di dunia & di akhirat utk Abe Faris.. Aamiin
.
.
Majlis Hari Bakat & Anugerah
Tadika IQ Abrar
Taska Abrar & Tadika IPK ke 11/2018
3 Nov 2018 | Sabtu
Dewan Crystal Colour Avenue | Kota Bharu
.
.
#majlisharibakatdananugerah #ke11/2018 #tadikaiqabrar #taskaabrardantaskaipk #abefariskonvo #6tahun #anaksulungummi #tahundepandarjahsatu
Cepatnye masa berlalu... hari ni baby boy ummi & papa yg manja πŸ˜‚ dh nak konvo utk 6 tahun... tahun depan dh masuk Standard 1.. Ummi doakan semoga Allah swt kurniakan semua yg terbaik di dunia & di akhirat utk Abe Faris.. Aamiin . . Majlis Hari Bakat & Anugerah Tadika IQ Abrar Taska Abrar & Tadika IPK ke 11/2018 3 Nov 2018 | Sabtu Dewan Crystal Colour Avenue | Kota Bharu . . #majlisharibakatdananugerah  #ke11 /2018 #tadikaiqabrar  #taskaabrardantaskaipk  #abefariskonvo  #6tahun  #anaksulungummi  #tahundepandarjahsatu 
Selesai sudah, tunggu nak pakai jer esok... Kasut tu dari hari sabtu lagi mama dah basuh.. Lain2 semua awal2 dah prepare, 
Selamat malam semua 😊😊😊 #photoshootTabika
#CikMayadahbesar 
#TahunLastTabika
#TahunDepanDarjahSatu
Alhamdulillah sayang mama..
Hari ini hanya permulaan untuk hidup yg panjang dan lebih mencabar..
Semoga anak mama terus berjaya bukan sahaja didunia tp juga diakhirat..
#yayaatschool 
#yayaschooljourney 
#littlecaliphssentul 
#tahundepandarjahsatu
#mamatouching
Assalamualaikum & good morning.. Wish me luck ya everybody.. Imran ada ujian LINUS hari ni.. #wanimranmikhail #ujianlinus
#tahundepandarjahsatu
#27oct2018
Ber "eksperimen" dengan Sains πŸ€“
. 
#muhammadaryan 
#tahundepandarjahsatu 
#mogaAllahpermudahkan
Refresh balik.. #tahundepandarjahsatu maknis risau..
Anak dara mama ni terlebih rajin..rumah jiran sebelah pun dia tolong sapu..balik rumah cari botol susuπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ #tisyahumaira
#penghiburhatimama 
#tahundepandarjahsatu
Jamuan hari raya sekolah Muhammad Aryan πŸ’•
08.07.2018
.
#tahunakhirdiTCAQ
#tahundepandarjahsatu 
#cepatnyamasaberlalu
Nak bagi semangat untuk Aryan belajar ialah bagi dia 🌟🌟🌟🌟🌟 banyak2...senyum lebar la dia 😁
.
#aktivitihujungminggu
#ulangkajipelajaran 
#tahundepandarjahsatu 
#cepatnyamasaberlalu 
#syukurselalu 
#alhamdulillah
.
Sambutan ulang tahun anak soleh Muhammad Aryan & kawan2 di Tadika Cahaya Al Qurra' 😊
.
5 April 2018, Khamis
.
#tahundepandarjahsatu
#programsekolah
#sambutanharijadiuntukbulansatuhinggaempat
#sederhanatapimeriah 
#syukurselalu 
#alhamdulillah
Penat berlari di sawah padi.. #aisyazsazsa  #tahundepandarjahsatu #schoolholiday
Makeup review... English version ... #aisyazsazsa #makeup #schoolholiday #tahundepandarjahsatu
Makeup review in malay version... #aisyazsazsa #makeup #schoolholiday  #tahundepandarjahsatu
Today session is to jump from 12 feet pool.... #aisyazsazsa #schoolholiday  #tahundepandarjahsatu
Last skali dpt jgk yg di cari..🍭🍭
#qisyaqaireen 
#tahundepandarjahsatu
Wonderwoman in action.. save the world... #aisyazsazsa #schoolholiday #tahundepandarjahsatu
Getting better... Today kelas daddy temankan... #aisyazsazsa #aktiviticutisekolah #tahundepandarjahsatu
Holiday Mood December @surimalaiali #tahundepandarjahsatu #december #niece #kundasang
Alhamdulillah thn terakhir d tabika meninggalkn 1001 kenangan terindah utk adk 
#qasehadellanaylie
#teamsuperjunior
#tahundepandarjahsatu
Done for today!
Graduation Amani,balik rumah baru ada gambar proper sikitπŸ˜‚
Kat dewan sibuk buat persembahan,busy anak mak haha.. #tahundepandarjahsatu
#makserems
#amanicyg
Hari graduasi pra sekolah 2017.
zidane&kawan2 menari tarian india
#proudofyouall #terimakasihcikgucikgu 
#tahundepandarjahsatu
Prepare siap2 utk kakak darjah 1 & safiyya start tadika next yer..mummy try cari yg ada quality tp murah. *Bj sek 4psg rm35 (jait sndri).
Kain rm5/m, putih 3m, blue black 3m. Jahit tepi rm5.
*kain sek agama 3pcs rm17(jait sndri)
Kain rm6x2.5m. Jait tepi rm2.
*tudung soft awning beli kat jln tar rm8.50x8pcs rm68. 4 utk sek ren, 4 utk sek agama. Terpaksa beli byk sbb lencana sek xsama 😭😭.
*kasut sek barbie rm19x1
*kasut sek marvel animation rm30x1
*beg sek disney rm69, free pencil case. (Kasut & beg sek ni guna voucher parkson yg dpt free time family day, so jimat dhπŸ’΅πŸ˜œ)
Mahai gila beg & kasut la ni, tu rega after dh 50% less tuπŸ’†.
*anak tudung rm1.35x10pcs=rm13.50, hat ni mmg kena sedia byk sbb mmg rajin hilang. Stokin pun sama. *beg tadika safiya rm18, kain & span tebai. *kasut rm11.60, span tebai. (Anak tudung, beg & kasut safiyya beli kat hari2, murah wei sbb dh survey kasut & beg yg sama kat giant, tesco, eon & mydin beza dekat 10ringgit). Dh la murah dpt 10% discount plk. Tq cikgu seha bagi voucher πŸ™
*stokin 10pcs. 2pcs rm2.12, total rm10.60. *pembaris 10pcs rm2.12
*pensil 2B 12pcs rm2.12
*gam 4pcs rm2.12
*kaler pjg gemuk 12pcs rm2.12
*gunting 3pcs rm2.12
*shaperner 6pcs rm2.12
*salotape 6pcs 2.12
(Stationary semua beli kat kedai 2ringgit, sbb slalu hilang. Beli hat murah jd la) *plastic blt buku 10m rm7. Beli kat mydin. *plastic buku latihan 20pcs rm1.40 kat econsave. 
Total: rm306 utk 2beradik.

Yuran ni kena budget siap2. 
Sek ren xtau lg  berapa, kami agak2 dlm rm300.
Sek agama rm196.
Tadika rm250

Rm306+746=rm1050

hui tu bj jait sndri + dpt free voucher. Camna la org yg anak ramai, ni br 2 org sek pun dh 1k. Camna la gamaknya mak ceq dulu2 dh la kami kembaq, semua kena double.

#tahundepandarjahsatu
#budgetanaksekolah 
#budgetciput 
#persiapansekolah 
#barangsekolahmurah 
#keperluansekolah
Prepare siap2 utk kakak darjah 1 & safiyya start tadika next yer..mummy try cari yg ada quality tp murah. *Bj sek 4psg rm35 (jait sndri). Kain rm5/m, putih 3m, blue black 3m. Jahit tepi rm5. *kain sek agama 3pcs rm17(jait sndri) Kain rm6x2.5m. Jait tepi rm2. *tudung soft awning beli kat jln tar rm8.50x8pcs rm68. 4 utk sek ren, 4 utk sek agama. Terpaksa beli byk sbb lencana sek xsama 😭😭. *kasut sek barbie rm19x1 *kasut sek marvel animation rm30x1 *beg sek disney rm69, free pencil case. (Kasut & beg sek ni guna voucher parkson yg dpt free time family day, so jimat dhπŸ’΅πŸ˜œ) Mahai gila beg & kasut la ni, tu rega after dh 50% less tuπŸ’†. *anak tudung rm1.35x10pcs=rm13.50, hat ni mmg kena sedia byk sbb mmg rajin hilang. Stokin pun sama. *beg tadika safiya rm18, kain & span tebai. *kasut rm11.60, span tebai. (Anak tudung, beg & kasut safiyya beli kat hari2, murah wei sbb dh survey kasut & beg yg sama kat giant, tesco, eon & mydin beza dekat 10ringgit). Dh la murah dpt 10% discount plk. Tq cikgu seha bagi voucher πŸ™ *stokin 10pcs. 2pcs rm2.12, total rm10.60. *pembaris 10pcs rm2.12 *pensil 2B 12pcs rm2.12 *gam 4pcs rm2.12 *kaler pjg gemuk 12pcs rm2.12 *gunting 3pcs rm2.12 *shaperner 6pcs rm2.12 *salotape 6pcs 2.12 (Stationary semua beli kat kedai 2ringgit, sbb slalu hilang. Beli hat murah jd la) *plastic blt buku 10m rm7. Beli kat mydin. *plastic buku latihan 20pcs rm1.40 kat econsave. Total: rm306 utk 2beradik. Yuran ni kena budget siap2. Sek ren xtau lg berapa, kami agak2 dlm rm300. Sek agama rm196. Tadika rm250 Rm306+746=rm1050 hui tu bj jait sndri + dpt free voucher. Camna la org yg anak ramai, ni br 2 org sek pun dh 1k. Camna la gamaknya mak ceq dulu2 dh la kami kembaq, semua kena double. #tahundepandarjahsatu  #budgetanaksekolah  #budgetciput  #persiapansekolah  #barangsekolahmurah  #keperluansekolah 
Konvokesyen 2017..tahniah anakanda Husna 
#tahundepandarjahsatu
Its her graduation day... Selamat menempuh alam sekolah rendah....#aisyazsazsa #graduation #tahundepandarjahsatu
Bila si abg graduasi... #tahundepandarjahsatu
#tuadaemaknya
Contoh soalan kemasukan darjah 1.
Mummy is fening πŸ’†πŸ’†
Kakak lagi pening dok 'nya' 'nga' 'nyu' 'nyi' xboleh2 eja.. sebut boleh, bila suruh eja xleh..
Sampai menangis la, kesian kat dia..
Susah jg jd bdk2 zaman skrg..
Mummy dulu darjah 1 abc pun tungang langang lagi..
#tahundepandarjahsatu
#sindrommakmak
Contoh soalan kemasukan darjah 1. Mummy is fening πŸ’†πŸ’† Kakak lagi pening dok 'nya' 'nga' 'nyu' 'nyi' xboleh2 eja.. sebut boleh, bila suruh eja xleh.. Sampai menangis la, kesian kat dia.. Susah jg jd bdk2 zaman skrg.. Mummy dulu darjah 1 abc pun tungang langang lagi.. #tahundepandarjahsatu  #sindrommakmak 
Majlis graduasi peringkat parlimen seremban anak anak tabika kemas taman desa rhu
#8kepada5
#comelyangluarbiasa
#sekejapjedahhabissekolah
#tahundepandarjahsatu
Practice katenya. Mama is xsabar tgu kakak konvo esok.

Moga di permudahkan segala urusan esok.

Alamat dapo xberasap la esok. Haha. Jom, nk mkn mn esok.

#kakakkonvo
#tadikaperpaduan
#besarsudahkakak
#tahundepandarjahsatu
#mamawantcrying
Get ready for exam.. good luck darling.. #aisyazsazsa #tahundepandarjahsatu
Hepi belated besday to my only nephew..🍰
Next year abe ngoh dah dapat geng..πŸ‘ΆπŸ‘ΆπŸ‘Ά
#alamalsyamsi
#6tahun
#tahundepandarjahsatu
Dah nak jadi Kak Long kena pandai masak ye kakak....
Mulakan dengan tolong ibu masak nasi goreng utk sarapan pagi....
Pandai Kak Long....
#kaklongdahbesar #tahundepandarjahsatu
Kakak tgh belajar membaca.
πŸ“–πŸ“–πŸ‘ΆπŸ™Œ
Mama dulu 6tahun baru nak belajar mewarna. Semoga diterangkan hati dalam pelajaran.
#pastiannabie #pastiuntuksemua #darinsofeeya #6tahun #tahundepandarjahsatu #
Sukaneka Pasti An-Nabie'β›…β›…πŸπŸ #darinsofeeya #6tahun #tahundepandarjahsatu #pastiannabie #pastiuntuksemua
Wahh... 😍😍
Dah besar kak long mia sekarang πŸ˜‚

#6tahundah #tahundepandarjahsatu #cepatmasaberlalu
Danish turn to 6 !!!! Selamat Ulangtahun Kelahiran #anakLanang ibu.. Ibu n ayah doakan danish jadi anak yg soleh, anak yg baik n sentiasa menyenangkan kita semua.. I love u so much syg.. #partyBesdayDanish2017 #lastSambutDiTadika #tahunDepanDarjahSatu #membesarBagaikanJuara
Gambar nak masuk sekolah 😊
#sejenisperasaanmakmak
#tahundepandarjahsatu
Alhamdulillah.. dua pagar dah roboh.. semoga gigi kekal tumbuh dgn cantik nye...#aisyazsazsa #tahundepandarjahsatu
Masa ni mok umur dah 4-6bulan. Sdg membesar dengan gagah & handsomenyaaa & tetibee mata greyish blue dia btukar kuning. Apa ke heyy entah πŸ˜… masa ni ramai duk tanya bagi mok makan apa. Dia mkn blackwood. Blackwood ni bahan dia ayam. Sebab tu la kemain berotot mamat nih. Tak makan ikan 😝 #moksekarangdahnakmasuk6tahun #tahundepandarjahsatu
Masa ni mok umur dah 4-6bulan. Sdg membesar dengan gagah & handsomenyaaa & tetibee mata greyish blue dia btukar kuning. Apa ke heyy entah πŸ˜… masa ni ramai duk tanya bagi mok makan apa. Dia mkn blackwood. Blackwood ni bahan dia ayam. Sebab tu la kemain berotot mamat nih. Tak makan ikan 😝 #moksekarangdahnakmasuk6tahun  #tahundepandarjahsatu