an online Instagram web viewer

#pulut medias

Photos

Regrann from @surianti_kitchen -  Bismillahirrahmanirrahim..
Isnin 29/5/17, entry tertangguh
#serimukadurian , resepinya di bawah ya.. boleh juga klik #serimukaduriansurianti , sambungan cerita beberapa hari lepas. Maaf lambat kongsi resepi disebabkan kesuntukan masa, jarang dapat masuk ke IG.
.
Seri Muka Durian
Oleh : Surianti Ramli
(Loyang segiempat saiz 7 x 7 inci)
.
Bahan-bahan :
.
Bahagian bawah (pulut)
2 cawan beras pulut direndam 30 minit dan toskan
1 cawan santan pekat
1 cawan air
1 sudu kecil garam
.
Cara penyediaan pulut :
1. Kukus pulut bersama santan, air dan garam hingga masak selama 25 minit. Santan dan air mesti sama paras dengan pulut. 
2. Setelah masak, tekan dan mampatkan pulut dalam loyang. Ketepikan.
.
Bahagian atas/kepala
1 cawan air
1 cawan santan pekat
1/2 cawan gula
1/2 cawan isi durian
1 sudu besar tepung gandum
1/3 cawan tepung kastad
2 biji telur
1 sudu kecil pewarna kuning
.
Cara penyediaan bahagian kepala :
1. Satukan semua bahan dan dikisar (dengan pengisar/blender). 2. Tapis adunan dan masak di atas api sehingga naik wap (anggaran 3 minit). Adunan hendaklah sentiasa dikacau. 
3.  Tuang adunan perlahan-lahan ke atas pulut tadi. 
4. Balut tudung periuk kukusan dengan kain untuk mengelakkan air wap menitik. 
5. Kukus serimuka selama 40 minit. Buka tudung periuk dan kukus selama 5 minit lagi tanpa tudung untuk mengeringkan air pada permukaannya. Tutup api.
6. Tunggu hingga betul-betul sejuk (anggaran masa 4 jam) barulah dipotong dengan pisau plastik.
.
.
#jendeladapursurianti #kuihtalam #talamdurian #sedap #serimukaduriansurianti #durian #resepi #resepiwarisan #pulut #serimuka #homesweethome #homecooking #homecooked #foodpic #foodies #foodphotography #foodstyling #foodblogger #chef #chefoninsta
Regrann from @surianti_kitchen - Bismillahirrahmanirrahim.. Isnin 29/5/17, entry tertangguh #serimukadurian  , resepinya di bawah ya.. boleh juga klik #serimukaduriansurianti  , sambungan cerita beberapa hari lepas. Maaf lambat kongsi resepi disebabkan kesuntukan masa, jarang dapat masuk ke IG. . Seri Muka Durian Oleh : Surianti Ramli (Loyang segiempat saiz 7 x 7 inci) . Bahan-bahan : . Bahagian bawah (pulut) 2 cawan beras pulut direndam 30 minit dan toskan 1 cawan santan pekat 1 cawan air 1 sudu kecil garam . Cara penyediaan pulut : 1. Kukus pulut bersama santan, air dan garam hingga masak selama 25 minit. Santan dan air mesti sama paras dengan pulut. 2. Setelah masak, tekan dan mampatkan pulut dalam loyang. Ketepikan. . Bahagian atas/kepala 1 cawan air 1 cawan santan pekat 1/2 cawan gula 1/2 cawan isi durian 1 sudu besar tepung gandum 1/3 cawan tepung kastad 2 biji telur 1 sudu kecil pewarna kuning . Cara penyediaan bahagian kepala : 1. Satukan semua bahan dan dikisar (dengan pengisar/blender). 2. Tapis adunan dan masak di atas api sehingga naik wap (anggaran 3 minit). Adunan hendaklah sentiasa dikacau. 3. Tuang adunan perlahan-lahan ke atas pulut tadi. 4. Balut tudung periuk kukusan dengan kain untuk mengelakkan air wap menitik. 5. Kukus serimuka selama 40 minit. Buka tudung periuk dan kukus selama 5 minit lagi tanpa tudung untuk mengeringkan air pada permukaannya. Tutup api. 6. Tunggu hingga betul-betul sejuk (anggaran masa 4 jam) barulah dipotong dengan pisau plastik. . . #jendeladapursurianti  #kuihtalam  #talamdurian  #sedap  #serimukaduriansurianti  #durian  #resepi  #resepiwarisan  #pulut  #serimuka  #homesweethome  #homecooking  #homecooked  #foodpic  #foodies  #foodphotography  #foodstyling  #foodblogger  #chef  #chefoninsta 
Customer request

#pulut kuning berhias
#pulut kuning semenyih
Customer request #pulut  kuning berhias #pulut  kuning semenyih
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #mangostickyrice #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #mangostickyrice #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
Yess..dah siap...Alhamdulillah..
Kejap lagi runner hantar ya..tq sis..kawan nak surprise kan birthday kawan..harap kawan yg terima berpuas hati..design lebih kurang atas permintaan nak design mcm nie..
.
#pulut #pulutkuning #pulutkuningberhias #rendangayam #rendangdaging #tempahan #hantaran #hantaranpulutkuning
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #mangostickyrice #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #mangostickyrice #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
Ternyata ketan atau pulut bisa dipasangin dengan berbagai menu.
•
#masakantradisional #ketan #pulut #masakanida
Pulut Serundeng
Enak n Kenyang

#batam #banjar #pulut #serundeng #enak #kenyang @batamliciouz @batamliciouzbazaar #batamliciouz #batamlicious
What happens when you want to have the traditional Pulut Kuning and the Modern Cake for your wedding?

We have just the solution for you.

Why not take up our Special Wedding Combo Package which consists of 8 inch Buttercream Cake and 50 Pulut Kuning with Curry Beef Mincemeat?

We are having a Special Promotion for Wedding Orders for 2018 and 2019.

WA 97279453 for Enquiries

#rafizahsweettreats #preordersingapore #sghomemade
#sgbakes #halal #sgcake #sghalalbaker #halalbakes #sghalal #pulut #pulutkuningsg #pulutkuningweddingcake #kawinkawinsg  #weddingcakesg #weddingcombosg #weddingpromosg #sgbride #sggroom #buttercake #floral #weddingtiercake #weddingsg
What happens when you want to have the traditional Pulut Kuning and the Modern Cake for your wedding? We have just the solution for you. Why not take up our Special Wedding Combo Package which consists of 8 inch Buttercream Cake and 50 Pulut Kuning with Curry Beef Mincemeat? We are having a Special Promotion for Wedding Orders for 2018 and 2019. WA 97279453 for Enquiries #rafizahsweettreats  #preordersingapore  #sghomemade  #sgbakes  #halal  #sgcake  #sghalalbaker  #halalbakes  #sghalal  #pulut  #pulutkuningsg  #pulutkuningweddingcake  #kawinkawinsg  #weddingcakesg  #weddingcombosg  #weddingpromosg  #sgbride  #sggroom  #buttercake  #floral  #weddingtiercake  #weddingsg 
Anda memerlukan Pulut Kuning & Rendang untuk dijadikan sedekah atau sumbangan. Anda tempah, kami buatkan. Hubungi kami di 0196005981 untuk keterangan lanjut. #abangbardskitchen #pulutkuning #pulut #sedekah #tahlil #khatamquran #doaselamat #berendoi #abangbard ##pulutkuningabangbard #rendang #pulutkuningrendangdaging
Thank youu abang❤
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
#Repost @mkf_services (@get_repost)
・・・
Open order.. Selasa & khamis - SHAH ALAM

Rabu
- KLANG

Jumaat
- KELANA JAYA

#pulutkuningrendangayam 
Rm12
#pulutkuningrendangdaging 
Rm15
#pulutkuningrendangkerang 
Rm15
#pulutkuningsambaludang 
Rm15
#pulutpandansambalbilispetai 
Rm15

Delivery charges
Rm10-15

Min order
3 packs *last order with payment 1 day before delivery..tq.. Whatsapp
01133067102
Atau klik link di bio ig..tq

#pulut
#pulutkuning
#pulutkuningviral 
#pulutkuningzarinazainuddin 
#sedapgiler 
#lemak #lembut #meletop
#Repost  @mkf_services (@get_repost) ・・・ Open order.. Selasa & khamis - SHAH ALAM Rabu - KLANG Jumaat - KELANA JAYA #pulutkuningrendangayam  Rm12 #pulutkuningrendangdaging  Rm15 #pulutkuningrendangkerang  Rm15 #pulutkuningsambaludang  Rm15 #pulutpandansambalbilispetai  Rm15 Delivery charges Rm10-15 Min order 3 packs *last order with payment 1 day before delivery..tq.. Whatsapp 01133067102 Atau klik link di bio ig..tq #pulut  #pulutkuning  #pulutkuningviral  #pulutkuningzarinazainuddin  #sedapgiler  #lemak  #lembut  #meletop 
follow
.
.
@jajanankulinerindonesia 
@jajanankulinerindonesia 
@jajanankulinerindonesia .
.
.#repost @yenty_li3 
Sarapan pagii kamii 😍😍😍.. Cukup begini aja.... uda mantap bngt 👍👍👍
Pulut + pisgor + teh manis 
Pisgornya mantap bngt 👍
#simplesarapan 🤗 #pisanggoreng #pulut #tehmanis#chaikue #ngemilmalam #tumis #mieaceh #mietektek #choipan #sambalindonesia #duriancupmurah #goresto #igasapi #keringtempe #kulinertradisional #bakmie #jajananindonesia #cemilankeluarga #telor #lontongsayur #baksogoreng #makananpraktis #martabakmini #pisangbakar #snackbogor #cemilanhalal #makanmurahbandung #cemilansore
follow . . @jajanankulinerindonesia @jajanankulinerindonesia @jajanankulinerindonesia . . .#repost  @yenty_li3 Sarapan pagii kamii 😍😍😍.. Cukup begini aja.... uda mantap bngt 👍👍👍 Pulut + pisgor + teh manis Pisgornya mantap bngt 👍 #simplesarapan  🤗 #pisanggoreng  #pulut  #tehmanis #chaikue  #ngemilmalam  #tumis  #mieaceh  #mietektek  #choipan  #sambalindonesia  #duriancupmurah  #goresto  #igasapi  #keringtempe  #kulinertradisional  #bakmie  #jajananindonesia  #cemilankeluarga  #telor  #lontongsayur  #baksogoreng  #makananpraktis  #martabakmini  #pisangbakar  #snackbogor  #cemilanhalal  #makanmurahbandung  #cemilansore 
Anda memerlukan Pulut Kuning & Rendang untuk dijadikan sedekah atau sumbangan. Anda tempah, kami buatkan. Hubungi kami di 0196005981 untuk keterangan lanjut. #abangbardskitchen #pulutkuning #pulut #sedekah #tahlil #khatamquran #doaselamat #berendoi #abangbard ##pulutkuningabangbard #rendang #pulutkuningrendangdaging
Kuih koci

A snack common in Brunei, Malaysia and Singapore. Imagine 2 types of glutinous rice flour, white and black, shaped into balls encasing grated coconut sweetened with gula melaka (coconut sugar), then finally wrapped up in banana leaves and steamed... #kuih #traveleats #singaporefood #pulut #asiansnacks #glutinousrice #coconutsugar #travelgrams #bananaleaf
Open order.. Selasa & khamis - SHAH ALAM

Rabu
- KLANG

Jumaat
- KELANA JAYA

#pulutkuningrendangayam 
Rm12
#pulutkuningrendangdaging 
Rm15
#pulutkuningrendangkerang 
Rm15
#pulutkuningsambaludang 
Rm15
#pulutpandansambalbilispetai 
Rm15

Delivery charges
Rm10-15

Min order
3 packs *last order with payment 1 day before delivery..tq.. Whatsapp
01133067102
Atau klik link di bio ig..tq

#pulut
#pulutkuning
#pulutkuningviral 
#pulutkuningzarinazainuddin 
#sedapgiler 
#lemak #lembut #meletop
Open order.. Selasa & khamis - SHAH ALAM Rabu - KLANG Jumaat - KELANA JAYA #pulutkuningrendangayam  Rm12 #pulutkuningrendangdaging  Rm15 #pulutkuningrendangkerang  Rm15 #pulutkuningsambaludang  Rm15 #pulutpandansambalbilispetai  Rm15 Delivery charges Rm10-15 Min order 3 packs *last order with payment 1 day before delivery..tq.. Whatsapp 01133067102 Atau klik link di bio ig..tq #pulut  #pulutkuning  #pulutkuningviral  #pulutkuningzarinazainuddin  #sedapgiler  #lemak  #lembut  #meletop 
Enak & Kenyang
Kareena enak belum tentu kenyang dan kenyang belum tentu enak

Kami Siapkan yang Enak & Kenyang
Anda Puas Anda Kenyang

Pulut Serundeng
#PS12 
#enaknkenyang #enak #kenyang #batamliciouz #batamlicious #pulut #serundeng @batamliciouz @batamliciouzbazaar
Aaaahhhh...
Kalok cuman buat kekgini gampang. Cuman potong sana sini tinggal tarok sukak hati awak.
..
Ahahahahaaaaa...
Siapa bilang gampang?
Butuh waktu...butuh proses...butuh sabar dan kadang sampe bedarah-darah tangantu.
..
Kan cuman pulut kuning aja...
Iya emang cuman pulut kuning. Tapi caklah klen tengok baik-baik perpaduan warnanya. Macam perpaduan cintaku padamu...eeeeeaaaaa!
..
Jadi...
Jan sepele kali dengan pekerjaan orang ya gaaeesss!
Tak tau klen kekmna dia bisa sampe di sana.
Tak ngerti pulak klen ditinggalkannya anak dan lakinya menganga satu harian di rumah. Untung-untung tak merajok mereka 😂😂
..
Udah ya weee...awak mo tidor dulu...blom nyampe rumah awak. Masih di jalan soalnya.

#pulut #kuning #pulutkuning #doyanmakan #doyanbaking #masakanindonesia #makananindonesia #madebyme #doloksanggul #humbahas
Aaaahhhh... Kalok cuman buat kekgini gampang. Cuman potong sana sini tinggal tarok sukak hati awak. .. Ahahahahaaaaa... Siapa bilang gampang? Butuh waktu...butuh proses...butuh sabar dan kadang sampe bedarah-darah tangantu. .. Kan cuman pulut kuning aja... Iya emang cuman pulut kuning. Tapi caklah klen tengok baik-baik perpaduan warnanya. Macam perpaduan cintaku padamu...eeeeeaaaaa! .. Jadi... Jan sepele kali dengan pekerjaan orang ya gaaeesss! Tak tau klen kekmna dia bisa sampe di sana. Tak ngerti pulak klen ditinggalkannya anak dan lakinya menganga satu harian di rumah. Untung-untung tak merajok mereka 😂😂 .. Udah ya weee...awak mo tidor dulu...blom nyampe rumah awak. Masih di jalan soalnya. #pulut  #kuning  #pulutkuning  #doyanmakan  #doyanbaking  #masakanindonesia  #makananindonesia  #madebyme  #doloksanggul  #humbahas 
KALAU SEBAGIAN ORANG MAKAN PULUT/KETAN PAKAI PISANG GORENG, BEDA HAL NYA SAMA MOMMY SUKANYA MAKAN PULUT PAKAI SERUNDENG PLUS TELUR DADAR! RASA MANIS & GURIH TERCAMPUR PAS DI LIDAH MOMMY. TAG TEMEN KAMU YG SUKA MAKAN PULUT/KETAN...
.
.
#kulinermedan #makananhalalmedan #makananenak #makananmurahmedan #lontongpadang #gulaipakis #indonesianfood #traditionalfood #masakanpadang #masakanpadangdimedan #lontongmedan #nasigurihmedan #nasigurihenak #sarapanpagimedan #batagorenak #batagormedan #pempek #pulut #ketan #serundeng #telurdadar
KALAU SEBAGIAN ORANG MAKAN PULUT/KETAN PAKAI PISANG GORENG, BEDA HAL NYA SAMA MOMMY SUKANYA MAKAN PULUT PAKAI SERUNDENG PLUS TELUR DADAR! RASA MANIS & GURIH TERCAMPUR PAS DI LIDAH MOMMY. TAG TEMEN KAMU YG SUKA MAKAN PULUT/KETAN... . . #kulinermedan  #makananhalalmedan  #makananenak  #makananmurahmedan  #lontongpadang  #gulaipakis  #indonesianfood  #traditionalfood  #masakanpadang  #masakanpadangdimedan  #lontongmedan  #nasigurihmedan  #nasigurihenak  #sarapanpagimedan  #batagorenak  #batagormedan  #pempek  #pulut  #ketan  #serundeng  #telurdadar 
Puiston penkki veti puoleensa - kuvauksellisessa mielessä. Aika pian saattavat kävelyretket edetä penkiltä seuraavalle hengähtämään. #puisto #luonto #linnut #pulut #tiput #tarkkailla #ikäihminen #hidasta #elämää #eiseikämitään #aaargh! #lenkille
simple kek pulut utk birthday ank2..
#21 & 23 hb
#pulut #rendang ayam
Made my son’s favourite Steamed Glutinous Rice with turmeric n coconut milk served with spicy meat floss
#pulut#pulutkuning #pulutkuningsedap #pulutkuningserunding #pulutkuningserundingdaging#steamedglutinousrice #stickyrice #serundingdaging #malaysianfood#malayfood#makanantradisional
Cemilan hari ini disponsori oleh @doneziacatering_ . Udah lama gag makan lupis, tw2 dikirimin lupis. Uwooowww sesyuatuuh

Sebenernya sejak pindah ke Tangerang ada beberapa jenis makanan yg bikin saya kaget. Misalnya orang2 sini biasa sarapan pagi pake mie ayam 😌 which is itu rada asing buat saya. Saya usually breakfast pakai lontong sayur, nasi uduk atau nasi goreng sih. Lontong sayur juga hampir susah ditemuin disini. Banyakan ketupat sayur, itu juga sayurnya minimalis bgt, pelengkapnya juga tahu sama tempe bacem 😁 yah gitu deh, lain ladang lain tokeknya, nikmatin aja.

Lupis juga gitu, disini lupisnya dibentuk kayak lontong, terus dipotong2 😌😌 saya biasanya bikin lupis pake bungkus daun dibentuk segitiga. Makanya waktu dikirimin lupis segitiga gini seneng bgt. Yaa kayak di medan gitu 😁

Oiya, mau bikin acara, arisan? Syukuran? Atau makan makan besar? Pesen nasi box nya di @doneziacatering_ aja. Pilihan masakannya banyak,,rasanya enak, harganya juga bersaing. Yuk ah kepon aja instagramnya.

#lupis #ketan #ketanputih #lupisketan #pulut #cemilan #makanantradisional #makananindonesia #makanandaerah #kulinerindonesia #kulinernusantara #kulinertangerang #kulineraddict #kulinerciledug #food #instafood #foodsgram #foodlovers #foodpic #foodtasty
Cemilan hari ini disponsori oleh @doneziacatering_ . Udah lama gag makan lupis, tw2 dikirimin lupis. Uwooowww sesyuatuuh Sebenernya sejak pindah ke Tangerang ada beberapa jenis makanan yg bikin saya kaget. Misalnya orang2 sini biasa sarapan pagi pake mie ayam 😌 which is itu rada asing buat saya. Saya usually breakfast pakai lontong sayur, nasi uduk atau nasi goreng sih. Lontong sayur juga hampir susah ditemuin disini. Banyakan ketupat sayur, itu juga sayurnya minimalis bgt, pelengkapnya juga tahu sama tempe bacem 😁 yah gitu deh, lain ladang lain tokeknya, nikmatin aja. Lupis juga gitu, disini lupisnya dibentuk kayak lontong, terus dipotong2 😌😌 saya biasanya bikin lupis pake bungkus daun dibentuk segitiga. Makanya waktu dikirimin lupis segitiga gini seneng bgt. Yaa kayak di medan gitu 😁 Oiya, mau bikin acara, arisan? Syukuran? Atau makan makan besar? Pesen nasi box nya di @doneziacatering_ aja. Pilihan masakannya banyak,,rasanya enak, harganya juga bersaing. Yuk ah kepon aja instagramnya. #lupis  #ketan  #ketanputih  #lupisketan  #pulut  #cemilan  #makanantradisional  #makananindonesia  #makanandaerah  #kulinerindonesia  #kulinernusantara  #kulinertangerang  #kulineraddict  #kulinerciledug  #food  #instafood  #foodsgram  #foodlovers  #foodpic  #foodtasty 
Wokey ni video rcp untuk #pulutpanggangudang  yang sis post tadi..Hahaa baru siap edit gaya amatur.. #sismasak
#homecoking 
#pulut
#pulutpanggang
#ZaliedaKitchen 
@adabi_consumer
@yatiekitchen 
#ykadabicontest22
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
OPEN ORDERRR 😍
Pulut pulen , ditambah mangga yang super duper maniss , plus kuah santan yang gurih 🤤😍😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
OPEN ORDERRR 😍 Pulut pulen , ditambah mangga yang super duper maniss , plus kuah santan yang gurih 🤤😍😍 Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : Nama : Jumlah pesanan : Alamat : No hp yang bisa di hubungi : Atau langsung wa ke 081375357278 Thank you 😘😘 . . #pulut  #pulutmangga  #pulutmanggathai  #pulutmanggathailand  #mangga  #manggaharummanis  #manggamedan  #kulinermedan  #kulinerhalalmedan  #pulutmanggamedan  #pulutmanggasantan  #pulutmanggadurian 
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
Selamat pagi semua! 😘 @pulutkuningputrajaya 🐣
#pulutkuningberhias #pulutkuningputrajaya #pulutkuning #pulut #dapurliyan
Terimakasih atas resepnya mba@syaffasegaff
repost via @instarepost20 from @syaffasegaff "Met Soree Semuanya....Ini Cemilan Yg Paling Paporit Pas Wkt diKampung dl,, Pas Bgt Kemarin Datang Kk iPar diKampung Yg Hobbynya Sama2 Seneng diDapur,,Jadi Minta diAjarain Cara Bikin Cemilan Khas Aceh Rayeuk,,Kita Bilangnya Pulut Ketan Srikaya + Kuah Santan, Kalo Org Aceh Rayeuk Bilangnya Blukat Pungat...Rasanya Mantap, Maknyus, Legit dan Pastinya Uenaakkk Bgt....Met Santai Soree Semuanya"😉😍👌❤
●
●
#Resep Pulut#
By. @syaffasegaff

Bahan dan Caranya:
3mug Kcl Beras Ketan, Cuci Bersih Kasih Garam dan Daun Pandan, + Air Secukupnya Buat diAron.
Setelah diAron diKukus Sampai Pulutnya Agak Lembut, Matikan api, Kemudian diCetak.😉 #Resep Srikaya#

Bahan:
1Mangkuk Gula Pasir
1Mangkuk Telur
1Mangkuk Santan Kental
Daun Pandan 2lmbr
Nangka Potong Kcl2 Secukupnya
1sdm Tepung Meizena

Caranya:
Telur dan Gula diKocok lepas, Lalu Tuangin Santan, Daun Pandan, Nangka dan Meizena, Lalu diTuangin Kedalam Mangkok atw Piring Yg Bisa Tahan Panas Kemudian diKukus, Test Tusuk Pakai Lidi Kalo Sudah tdk Lengket Lagi Berarti Sudah Mateng...Selamat mencoba

#Cara Bikin Kolak#

Bahan Kolak:
1500ml Santan Dari 1Kelapa Dan Apabila Perlu Kental Bisa diTambahin Santan Kara yg 65ml
8buah Pisang Potong Serong2 (Saya tdk Pakai Pisang, Bahan Seadanya dirumah)
10biji Nangka Buang Biji dan iRis2 Sesuai Selera
Garam dan Gula Secukupnya
4lmbr Daun Pandan
.
Caranya:
Campurkan Santan Kedalam Wadah Yang Sudah di+ Gula Garam dan Daun Pandan, Aduk Secara Perlahan dan Sering2 Biar Santan Tidak Pecah, Setelah Mendidih Tambahkan Pisang dan Test Rasa, Terakhir Tambahkan Nangka dan Jgn Terlalu Lama diMasak Lagi Supaya Nangka Pas diMakan Masih Segar Tdk Berserat.... Sajikan Dgn Pulut + Srikaya Biar  Semakin Endolita😍😍
Selamat Mencoba, Semoga Bermanfaat"😉😍👌 #dapurummiazzam😍 
#pulutketansrikaya 
#pulut 
#cemilansore 
#homemade 
#hobbimasakid
Terimakasih atas resepnya mba@syaffasegaff repost via @instarepost20 from @syaffasegaff "Met Soree Semuanya....Ini Cemilan Yg Paling Paporit Pas Wkt diKampung dl,, Pas Bgt Kemarin Datang Kk iPar diKampung Yg Hobbynya Sama2 Seneng diDapur,,Jadi Minta diAjarain Cara Bikin Cemilan Khas Aceh Rayeuk,,Kita Bilangnya Pulut Ketan Srikaya + Kuah Santan, Kalo Org Aceh Rayeuk Bilangnya Blukat Pungat...Rasanya Mantap, Maknyus, Legit dan Pastinya Uenaakkk Bgt....Met Santai Soree Semuanya"😉😍👌❤ ● ● #Resep  Pulut# By. @syaffasegaff Bahan dan Caranya: 3mug Kcl Beras Ketan, Cuci Bersih Kasih Garam dan Daun Pandan, + Air Secukupnya Buat diAron. Setelah diAron diKukus Sampai Pulutnya Agak Lembut, Matikan api, Kemudian diCetak.😉 #Resep  Srikaya# Bahan: 1Mangkuk Gula Pasir 1Mangkuk Telur 1Mangkuk Santan Kental Daun Pandan 2lmbr Nangka Potong Kcl2 Secukupnya 1sdm Tepung Meizena Caranya: Telur dan Gula diKocok lepas, Lalu Tuangin Santan, Daun Pandan, Nangka dan Meizena, Lalu diTuangin Kedalam Mangkok atw Piring Yg Bisa Tahan Panas Kemudian diKukus, Test Tusuk Pakai Lidi Kalo Sudah tdk Lengket Lagi Berarti Sudah Mateng...Selamat mencoba #Cara  Bikin Kolak# Bahan Kolak: 1500ml Santan Dari 1Kelapa Dan Apabila Perlu Kental Bisa diTambahin Santan Kara yg 65ml 8buah Pisang Potong Serong2 (Saya tdk Pakai Pisang, Bahan Seadanya dirumah) 10biji Nangka Buang Biji dan iRis2 Sesuai Selera Garam dan Gula Secukupnya 4lmbr Daun Pandan . Caranya: Campurkan Santan Kedalam Wadah Yang Sudah di+ Gula Garam dan Daun Pandan, Aduk Secara Perlahan dan Sering2 Biar Santan Tidak Pecah, Setelah Mendidih Tambahkan Pisang dan Test Rasa, Terakhir Tambahkan Nangka dan Jgn Terlalu Lama diMasak Lagi Supaya Nangka Pas diMakan Masih Segar Tdk Berserat.... Sajikan Dgn Pulut + Srikaya Biar Semakin Endolita😍😍 Selamat Mencoba, Semoga Bermanfaat"😉😍👌 #dapurummiazzam 😍 #pulutketansrikaya  #pulut  #cemilansore  #homemade  #hobbimasakid 
SE OLI SIINÄ!! Mestaruus varmistui tasapelillä tänään. Koko seura haluaa kiittää kaikkia tukijoita ja muitakin fanaattisia Itä/Keski-Suomen kolmosen faneja ja suunnata katseet saunaillan kautta kohti tulevaa kautta! #fcblackbird #pulut #böördi #kolmonen #jyväskylä #commit #mestaruus
customer nak deco buah2, x nk apa2 tulisan..nak simple je. so yna just letak je flag happy besday tu.. x cucuk pon. 🐣😊 #pulutkuningputrajaya #pulutkuning #pulutkuningberhias #rendangayam #pulut
50 pulut inti spesial untuk acara syukuran pelantikan Bapak @edy_rahmayadi 
Oleh rekan - rekan alumni lintas angkatan SMAN 1Medan
.
Terimakasih tante cantik atas kepercayaannya🙏
.
.
.
#pulutinti #pulutkuning #pulut #pulutenak #sendokgarpuid
Tempahan pulut kuning berhias setengah kilo & Rendang Ayam seekor. 😘🐣
.
Terima kasih kak sal tempah pulut dgn yna. Semoga murah rezeki akk sekeluarga. 😍🌹
.
#pulutkuningrendangayam #pulutkuningberhias #pulutkuning #liyanpages #pulutkuningputrajaya #pulutkuningsedap #pulut #dapurliyan
#pulut kacau d teratak bonda
#pulut  kacau d teratak bonda
Weekend cravings #heywhatscookinglyn #pulut #nomnomnom
Tänään tosiaan viimeistä kertaa mennään tällä kaudella! Vastassa Kings Kuopiosta. Kevätkierroksen päätöspelissä pisteet jaettiin lukemin 3-3. Molemmat haluavat varmasti viimeisestä pelistä saalistaa täydet kolme pistettä ja lopettaa kauden voitettuun otteluun. Tulkaa vielä kerran paikan päälle seuraamaan pulun otteita viheriöillä, sillä näillä näkymin luvassa saattaa olla eräälle pelaajalle viimeinen peli Böördissä plus katsojille mahdollisesti viimeinen maksuton sarjapeli! #kolmonen #fcblackbird #böördi #pulut #jyväskylä
Tänään tosiaan viimeistä kertaa mennään tällä kaudella! Vastassa Kings Kuopiosta. Kevätkierroksen päätöspelissä pisteet jaettiin lukemin 3-3. Molemmat haluavat varmasti viimeisestä pelistä saalistaa täydet kolme pistettä ja lopettaa kauden voitettuun otteluun. Tulkaa vielä kerran paikan päälle seuraamaan pulun otteita viheriöillä, sillä näillä näkymin luvassa saattaa olla eräälle pelaajalle viimeinen peli Böördissä plus katsojille mahdollisesti viimeinen maksuton sarjapeli! #kolmonen  #fcblackbird  #böördi  #pulut  #jyväskylä 
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
Thank you kakak . OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
OPEN ORDERRR 😍
Untuk pemesanan silahkan kirimkan format order nya yaa : 
Nama : 
Jumlah pesanan : 
Alamat : 
No hp yang bisa di hubungi : 
Atau langsung wa ke 081375357278 
Thank you 😘😘
.
.
#pulut #pulutmangga #pulutmanggathai #pulutmanggathailand #mangga #manggaharummanis #manggamedan #kulinermedan #kulinerhalalmedan #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggadurian
#pulut serundingkotabharu
Ready yaa !!! @pulutmanggamedan . 
Mau order langsung wa 081375357278 atau dm di sini yah 😘
.
.
#pulut #pulutmanggathai #pulutmanggamedan #pulutmanggasantan #pulutmanggathailand #mangostickyrice #mangostickyrice #stickyrice #kulinermedan #kulinerhalalmedan
Coffee latte,ketan,pisang goreng...yummmm...berhubung kopinya gak gitu enak dibikin kopi latte ajalah...
#ketan#pisanggoreng#kopisusu#coffeelatte#manualbrew#sarapan#pulut#friedbanana#jajanankampu g#morningcoffee#
21 pack pulut kuning rendang ayam semalam.. Slot tengahari.. Terima kasih semua.. 15pack untuk Kak Dzullia.. Terima kasih kak.. 😘😘😘 #sandwichibu
#sandwich
#sandwiches
#melaka
#melakafooddelivery
#foodlovers
#food
#rendangayam
#pulutkuning
#pulutberhias
#pulutkuningberhias
#pulutkuningmelaka
#pulutkuningrendangayam
#pulut
#rendang
Gendang gendut tali kecapi 
Kenyang perut suka hati 
#pantunmelayu #pantunduakerat #pulut #stickyrice #nyoq #sardine #food #foodie #foodtography #foodporn #foodgasm #foodhunter #malaysia
Alhamdulillah rezki pagi Sabtu yg indah 😍😍😍
Tq Zai yah.. 😍
#pulut panggang 
#pulut inti
#koci labu santan..
Alhamdulillah rezki pagi Sabtu yg indah 😍😍😍 Tq Zai yah.. 😍 #pulut  panggang #pulut  inti #koci  labu santan..