an online Instagram web viewer

#pulut medias

Photos

Salam jumaat..alhmdulillah cust pertama dlm zon raya lagi...#selamat sampi ke tuannya pg ni#
#mjlis yasin#open order da#
#kasui#putri ayu#
#karipap#pulut pangang#pulut serunding#lepat inti#koci@mochi leleh#
#donat#paw sambal&inti manis#
#alhamdulillah syukur selalu#
Salam Lebaran & Salam Aidilfitri u olls😘..akak menyepi dah beberapa hari dah  kan..jadi hari ini akak nak open order la untuk awak2 semua..pulut kuning & rendang ayam ..rendang ayam 1 ekor ayam RM45.00 & pulut kuning 1/2 kilo RM28.00..ada sesapa berminat nk order untuk open house, jamuan raya dipejabat & lain2 bole DM akak atau whatsapp akak di 0173176246 / 0122512104 😉
#pulutkuning #openhouse #rendangayam #openorder #menuraya #rendangonline #pulutkuningrendangayam #jomorder #bazaaronline #bazaarpaknil #jjcm #sedapgiler #jomtry #jommakan #sukaorder #orderje #rendangnegerisembilan #pulut #selangorfooddelivery #shahalamfooddelivery #shahalam
Salam Lebaran & Salam Aidilfitri u olls😘..akak menyepi dah beberapa hari dah kan..jadi hari ini akak nak open order la untuk awak2 semua..pulut kuning & rendang ayam ..rendang ayam 1 ekor ayam RM45.00 & pulut kuning 1/2 kilo RM28.00..ada sesapa berminat nk order untuk open house, jamuan raya dipejabat & lain2 bole DM akak atau whatsapp akak di 0173176246 / 0122512104 😉 #pulutkuning  #openhouse  #rendangayam  #openorder  #menuraya  #rendangonline  #pulutkuningrendangayam  #jomorder  #bazaaronline  #bazaarpaknil  #jjcm  #sedapgiler  #jomtry  #jommakan  #sukaorder  #orderje  #rendangnegerisembilan  #pulut  #selangorfooddelivery  #shahalamfooddelivery  #shahalam 
Pulut ayam.
Pulut ayam.
Wajik pandan 
#sayatakjual Baru #tespower 😆😂
#wajik #pandanleaf #pulut
One more 🙃🕊#pulut #paris #travel #notredame #tattoo
The best way to beat the humid heat is getting yourself a good creamy ans satisfying pulut cendol 🍧🍧
•
•
•
#cendol #pulut #stickyrice #redbean #coconutmilk #malaysian #dessert #humid #heat #hotweather #dessertporn #foodporn #foodphotography #shotoniphone #instafood #chefstalk #summer #cheflife #foodie #adventure #2018
.
Sarapan pagi ini punya pun, menu Hari Raya...😆
.
Lepas ini akan jaga badan balik...😅
.
#marykaysabah #marykaymalaysia #ilovemymarykay #mymklife #ilovemyjob #sarapan #menu #diet #hariraya #makanan #foodlover #tapai #pulut #tartnenas #yummy
Berliinin valtiopäivätalokaton tasanteella katse kiintyi pulusiin. Alkoivat nyhertää, kun kujersin niille. Sopiva leffan lopetuskuva.
On the roof terrace of the Berlin Reichstag these doves fondled each other when I cooed at them. Cute. Would be an ok pic to end a movie.

#berliinintaivaanalla #derhimmelüberberlin #undertheskyofberlin #kujertavat #kuhertelijat #kyyhkyläiset #pulut #yhdessä  #nähtävyys #kaupunkiluonto #turistikuva #katolla #cooing #doves #pigeons #together #fondling #ontheroof #urbannature #touristsnap #theendpics #tauben #zusammen #aufdemdach #berlinreichstag
Berliinin valtiopäivätalokaton tasanteella katse kiintyi pulusiin. Alkoivat nyhertää, kun kujersin niille. Sopiva leffan lopetuskuva. On the roof terrace of the Berlin Reichstag these doves fondled each other when I cooed at them. Cute. Would be an ok pic to end a movie. #berliinintaivaanalla  #derhimmelüberberlin  #undertheskyofberlin  #kujertavat  #kuhertelijat  #kyyhkyläiset  #pulut  #yhdessä  #nähtävyys  #kaupunkiluonto  #turistikuva  #katolla  #cooing  #doves  #pigeons  #together  #fondling  #ontheroof  #urbannature  #touristsnap  #theendpics  #tauben  #zusammen  #aufdemdach  #berlinreichstag 
Holiday part 3.
Mayuh pemakai pakuk kubok, ada tuak juga sebagai minuman wajib. Enaknya di kampung banyak tuak yang disalai jadi rasanya lebih manis dan tetaplah memabukkan kalo banyak minumnya 😁#dayaknesetradition#culture#tuak#tumpi#tungkus#pulut#eattogethers#DusunKuwai#NangaPari#Sepauk#Sintang#15062018#Niyufamily
Holiday part 2
Lanjut, berangkat ke Hulu Sepauk tepatnya di Dusun Pampuk Kuwai Desa Nanga Pari Kecamatan Sepauk Kabupaten Sintang untuk ikut Gawai Nyelepat Tahun syukur atas hasil panen padi tahun ini.Pada hari Gawai, siang harinya setelah selesai memasak semua penduduk berkumpul di balai Dusun. 
Alat-alat kerja untuk bertani seperti parang, cupai, alat tampi, pengetam dibawa untuk diberkati oleh pemimpin ibadat demikian juga masakan dari rumah-rumah penduduk sekitar dikumpulkan bersama di Balai Dusun untuk kemudian nanti setelah ibadat semua penduduk akan makan bersama di sini mulai dari yang tua, dewasa, remaja sampai anak-anak.

Bayangkan betapa ramai menu masakannya dan sangat terasa penuh suasana kekeluargaan dan keakraban antar keluarga#dayaknesetradition#culture#Gawai#NyelepatTahun#tuak#tumpi#pulut#DusunKuwai#NangaPari#Sepauk#15062018#Niyufamily
Holiday part 2 Lanjut, berangkat ke Hulu Sepauk tepatnya di Dusun Pampuk Kuwai Desa Nanga Pari Kecamatan Sepauk Kabupaten Sintang untuk ikut Gawai Nyelepat Tahun syukur atas hasil panen padi tahun ini.Pada hari Gawai, siang harinya setelah selesai memasak semua penduduk berkumpul di balai Dusun. Alat-alat kerja untuk bertani seperti parang, cupai, alat tampi, pengetam dibawa untuk diberkati oleh pemimpin ibadat demikian juga masakan dari rumah-rumah penduduk sekitar dikumpulkan bersama di Balai Dusun untuk kemudian nanti setelah ibadat semua penduduk akan makan bersama di sini mulai dari yang tua, dewasa, remaja sampai anak-anak. Bayangkan betapa ramai menu masakannya dan sangat terasa penuh suasana kekeluargaan dan keakraban antar keluarga#dayaknesetradition #culture #Gawai #NyelepatTahun #tuak #tumpi #pulut #DusunKuwai #NangaPari #Sepauk #15062018 #Niyufamily 
Holiday part 1. 
Libur lebaran tahun 2018 cukup lama sekitar 12 hari waktu yang cukup untuk para pegawai seperti kami menikmati liburan bersama keluarga, bersamaan juga di daerah Sekadau dan Sintang lagi musim Gawai Syukur atas Panen Padi.
Baru kemarin sore pulang ke Sintang dari liburan ke kampung,maklumlah kalo di Hulu susah mencari sinyal makanya sampai ada lagunya Ngegak Sinyal 😄
Petualangan Gawai kami sekeluarga dimulai di Desa Pantok, Kecamatan Nanga Taman Kecamatan Sekadau bersama keluarga besar disana acara syukuran menyemen makam Kakek Nenek#dayaknesetradition#art#culture#tuak#tumpi#tabas#pulut#12062018#Lilistianactivities
Holiday part 1. Libur lebaran tahun 2018 cukup lama sekitar 12 hari waktu yang cukup untuk para pegawai seperti kami menikmati liburan bersama keluarga, bersamaan juga di daerah Sekadau dan Sintang lagi musim Gawai Syukur atas Panen Padi. Baru kemarin sore pulang ke Sintang dari liburan ke kampung,maklumlah kalo di Hulu susah mencari sinyal makanya sampai ada lagunya Ngegak Sinyal 😄 Petualangan Gawai kami sekeluarga dimulai di Desa Pantok, Kecamatan Nanga Taman Kecamatan Sekadau bersama keluarga besar disana acara syukuran menyemen makam Kakek Nenek#dayaknesetradition #art #culture #tuak #tumpi #tabas #pulut #12062018 #Lilistianactivities 
Makanan tengahari hari ni., Cendol Kacang & Pasembor., perut kenyang dan padat. Gaya Mutu Keunggulan.

Salah satu makanan yang terkenal kat Taiping, dari aku budak sampai dah besar dekat sini juga yang sedap, Ansari Famous Cendol Taiping. Dulu, Kini, Selamanya.

#Cendol #Kacang #Pulut #Pasembor #Sedap #Delicious #Yummy #Food #AnsariFamousCendol #Taiping #Perak #Malaysia
Jälleen paistaa arska ja kelit kohillaan kun Böördi pelaa! Luvassa Keski-Suomen derby, kun vastaan asettuu Äänekosken Huima. Viimeisessä harjoitusottelussa ennen kauden alkua Huima oli niukasti parempi. Tuu selvittää miten tänään käy tuttuun aikaan 19:00 alkaen Viitaniemen montussa! #fcblackbird #böördi #pulut #jyväskylä #kolmonen
Jälleen paistaa arska ja kelit kohillaan kun Böördi pelaa! Luvassa Keski-Suomen derby, kun vastaan asettuu Äänekosken Huima. Viimeisessä harjoitusottelussa ennen kauden alkua Huima oli niukasti parempi. Tuu selvittää miten tänään käy tuttuun aikaan 19:00 alkaen Viitaniemen montussa! #fcblackbird  #böördi  #pulut  #jyväskylä  #kolmonen 
ini lemang namanya,,,,makanan cirikhas orang dayak kalbar #pulut#enakkkk
ini lemang namanya,,,,makanan cirikhas orang dayak kalbar #pulut #enakkkk 
Betombok makanan dlm perut hari ni
#laksam#laksa#brongko#buras#pulut hitam&putih
#suptulang#tapai#kek
Masih raya bah 😍😍 #withbff👭
#pulut
#nasihimpit 
#kariayam 
#airbandung 
#TerungBakarmangga
Meh2 korang cuba PULUT KUNING dgn menu pilihan kita yg sedap lagi MELETOPS ni, gerenti puas hati! 😋 😘
.
Menu KARI AYAM / RENDANG AYAM / RENDANG DAGING / SAMBAL TUMIS @ IKAN BILIS
.
KECIK - RM 5.50/pax
BESAR - RM 7.50/pax
.
👆*Minimum order 10pax dan keatas sahaja untuk per pax*
.
1 kg PULUT KUNING + 1kg 
KARI AYAM / RENDANG AYAM / SAMBAL TUMIS IKAN BILIS
@ RM 65
.
1kg PULUT KUNING + 1kg
RENDANG DAGING
@ RM 80
.
MENERIMA TEMPAHAN SETIAP HARI! (kecuali dinyatakan)
.
Delivery area KL/SELANGOR
(Caj RM 10 - 15)
.
Fast response 016-411 4740 (Quiya)
.
#pulut#sayajual#kariayam#makananharian#makanansedap#makananhalal#pulutkuning#pulutkuningayam#ayam#halalfood#fooddeliveryklangvalley#fooddeliverykl#rotijala#penghantarankerumah#juadahmakan#makananoffice#halal#pejabat#penghantaran#sayajualrotijala#fooddeliveryservice#rendang#bazaarpaknil#masakan#sedap#masakanmalaysia#jualpulutkuning#assalamualaikum
•
Meh2 korang cuba PULUT KUNING dgn menu pilihan kita yg sedap lagi MELETOPS ni, gerenti puas hati! 😋 😘 . Menu KARI AYAM / RENDANG AYAM / RENDANG DAGING / SAMBAL TUMIS @ IKAN BILIS . KECIK - RM 5.50/pax BESAR - RM 7.50/pax . 👆*Minimum order 10pax dan keatas sahaja untuk per pax* . 1 kg PULUT KUNING + 1kg KARI AYAM / RENDANG AYAM / SAMBAL TUMIS IKAN BILIS @ RM 65 . 1kg PULUT KUNING + 1kg RENDANG DAGING @ RM 80 . MENERIMA TEMPAHAN SETIAP HARI! (kecuali dinyatakan) . Delivery area KL/SELANGOR (Caj RM 10 - 15) . Fast response 016-411 4740 (Quiya) . #pulut #sayajual #kariayam #makananharian #makanansedap #makananhalal #pulutkuning #pulutkuningayam #ayam #halalfood #fooddeliveryklangvalley #fooddeliverykl #rotijala #penghantarankerumah #juadahmakan #makananoffice #halal #pejabat #penghantaran #sayajualrotijala #fooddeliveryservice #rendang #bazaarpaknil #masakan #sedap #masakanmalaysia #jualpulutkuning #assalamualaikum  •
Pulut fiesta today~ Nasi Dagang Terengganu with Gulai Ikan Tongkol, Kari Ayam, Rendang Ayam and Pulut Kuning 💛 
#kpremiumkitchen 
#malayfood #malaysianfood 
#food #foodporn #malaysia #klfooddelivery #klcatering #katering #nasidagang #nasidagangterengganu #pulutkuning #pulut #rendang #rayafood #raya #raya2018 #whenkcooks
“Kau hanya perlu bersyukur setidaknya kau masih bisa melihat dan merasakan warna dan rasa yang sama didirinya”
•••
#Pengkang #PondokPengkangPeniti #Mempawah #Lemper #Pulut #Ketan #Ebi #ShotOniPhone #ShotOnX #iPhoneX #FoodPorn #Foodgasm #FoodPhotography #FoodAddict #FoodStory #FoodLove
Alhamdulillah...siap juga,teringin nak mkn..kuat kan juga dr ke dapur,ats pertolongan en suami
#rendang ayam
#pulut kuning
Alhamdulillah...siap juga,teringin nak mkn..kuat kan juga dr ke dapur,ats pertolongan en suami #rendang  ayam #pulut  kuning
assalammualaikum wbt 🤗
tanak pulut oiihhh... pulut betnam 😊
bedal sama seruding daging... serunding ayam
seblm tu kita 😴😴😴 dulu
tata 🤗
.
.
.
#pulut #stickyrice #syawal #photoshoot #photographer #photooftheday #foodphoto #foodphotography #foodphotographer #foodiegasm #foodporn #foodiegram #foodstylist #instafoodie #alhamdulillah #foodparadise #foodheaven #food52 #feedfeed #foodheaven #foodparadise #homechef #homemade #homecooking #vietnam #hochiminhcity
assalammualaikum wbt 🤗 tanak pulut oiihhh... pulut betnam 😊 bedal sama seruding daging... serunding ayam seblm tu kita 😴😴😴 dulu tata 🤗 . . . #pulut  #stickyrice  #syawal  #photoshoot  #photographer  #photooftheday  #foodphoto  #foodphotography  #foodphotographer  #foodiegasm  #foodporn  #foodiegram  #foodstylist  #instafoodie  #alhamdulillah  #foodparadise  #foodheaven  #food52  #feedfeed  #foodheaven  #foodparadise  #homechef  #homemade  #homecooking  #vietnam  #hochiminhcity 
It's time of the year again...
Dragon Boat Day 🐍🚣,.Bakcang Day 😘😍 Tiap tahun kita selalu bikin Bakcang dengan 2 variant berbeda, Bakcang dan Kicang 😄😄
And this's my homemade Bakcang yang diisi dengan  jamur, daging ayam, telur asin, cabai rawit, dan ebi. Klau soal rasa gk perlu diragukan lagi 😁😁
Trus klau Kicang itu memang gk diisi apa-apa. Cara makannya juga cukup dicocol z pakai serikaya, saus gula merah atau tergantung selera masing-masing.
Nach....klau Serikaya ini juga buatan sendiri, jadi keasliannya juga terjamin 😘😍 Cuma warnanya kurang cakep karena menggunakan kelapa ijo 😁😁
Yuk dicoba 😁😁
.
.
.
#kicang #kicangenak #bakcang #bakcangmedan #glutinous #glutinousrice #glutinousdumplings #glutinousdumpling #berasketan #beraspulutsiam #pulut #dragonboat #dragonboatfestival #dragonboating #dragonboatracing
It's time of the year again... Dragon Boat Day 🐍🚣,.Bakcang Day 😘😍 Tiap tahun kita selalu bikin Bakcang dengan 2 variant berbeda, Bakcang dan Kicang 😄😄 And this's my homemade Bakcang yang diisi dengan jamur, daging ayam, telur asin, cabai rawit, dan ebi. Klau soal rasa gk perlu diragukan lagi 😁😁 Trus klau Kicang itu memang gk diisi apa-apa. Cara makannya juga cukup dicocol z pakai serikaya, saus gula merah atau tergantung selera masing-masing. Nach....klau Serikaya ini juga buatan sendiri, jadi keasliannya juga terjamin 😘😍 Cuma warnanya kurang cakep karena menggunakan kelapa ijo 😁😁 Yuk dicoba 😁😁 . . . #kicang  #kicangenak  #bakcang  #bakcangmedan  #glutinous  #glutinousrice  #glutinousdumplings  #glutinousdumpling  #berasketan  #beraspulutsiam  #pulut  #dragonboat  #dragonboatfestival  #dragonboating  #dragonboatracing 
Meh2 korang cuba PULUT KUNING dgn menu pilihan kita yg sedap lagi MELETOPS ni, gerenti puas hati! 😋 😘
.
Menu KARI AYAM / RENDANG AYAM / RENDANG DAGING / SAMBAL TUMIS @ IKAN BILIS
.
KECIK - RM 5.50/pax
BESAR - RM 7.50/pax
.
👆*Minimum order 10pax dan keatas sahaja untuk per pax*
.
1 kg PULUT KUNING + 1kg 
KARI AYAM / RENDANG AYAM / SAMBAL TUMIS IKAN BILIS
@ RM 65
.
1kg PULUT KUNING + 1kg
RENDANG DAGING
@ RM 80
.
MENERIMA TEMPAHAN SETIAP HARI! (kecuali dinyatakan)
.
Delivery area KL/SELANGOR
(Caj RM 10 - 15)
.
Fast response 016-411 4740 (Quiya)
.
#pulut#sayajual#kariayam#makananharian#makanansedap#makananhalal#pulutkuning#pulutkuningayam#ayam#halalfood#fooddeliveryklangvalley#fooddeliverykl#rotijala#penghantarankerumah#juadahmakan#makananoffice#halal#pejabat#penghantaran#sayajualrotijala#fooddeliveryservice#rendang#bazaarpaknil#masakan#sedap#masakanmalaysia#jualpulutkuning#assalamualaikum
•
Meh2 korang cuba PULUT KUNING dgn menu pilihan kita yg sedap lagi MELETOPS ni, gerenti puas hati! 😋 😘 . Menu KARI AYAM / RENDANG AYAM / RENDANG DAGING / SAMBAL TUMIS @ IKAN BILIS . KECIK - RM 5.50/pax BESAR - RM 7.50/pax . 👆*Minimum order 10pax dan keatas sahaja untuk per pax* . 1 kg PULUT KUNING + 1kg KARI AYAM / RENDANG AYAM / SAMBAL TUMIS IKAN BILIS @ RM 65 . 1kg PULUT KUNING + 1kg RENDANG DAGING @ RM 80 . MENERIMA TEMPAHAN SETIAP HARI! (kecuali dinyatakan) . Delivery area KL/SELANGOR (Caj RM 10 - 15) . Fast response 016-411 4740 (Quiya) . #pulut #sayajual #kariayam #makananharian #makanansedap #makananhalal #pulutkuning #pulutkuningayam #ayam #halalfood #fooddeliveryklangvalley #fooddeliverykl #rotijala #penghantarankerumah #juadahmakan #makananoffice #halal #pejabat #penghantaran #sayajualrotijala #fooddeliveryservice #rendang #bazaarpaknil #masakan #sedap #masakanmalaysia #jualpulutkuning #assalamualaikum  •
We're celebrating Father's Day tonight! Especially for our grandpa!🙌 My uncle from Sarawak prepare the ingredients for Ayam Masak Panso(I will try to find the English name)😂 while my father the one who cook it(it's a handsome guy in the photo). It's a Sarawak bamboo cuisine😍. The main ingredient is CHICKEN.. Kok koko, kok koko..😂😂😂 .
.
.
.
.

#chicken #bamboo #fathersday #food #sarawak #delicious #malaysia #cuisine #sarwakian #uncle #handsome #awesome #lover

Q : Did you know any 'bamboo' food?
One of the popular food in Malaysia especially during Hari Raya Aidilfitri is LEMANG!(malay cuisine) With its special sauce, kuah kacang!(kacang-peanut). It can be spicy or the opposite, depends on your taste😍😍 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.

#lemang #malaysia #hariraya #eidmubarak #malaycuisine #fire #bamboo #pulut #beras #awesome
We're celebrating Father's Day tonight! Especially for our grandpa!🙌 My uncle from Sarawak prepare the ingredients for Ayam Masak Panso(I will try to find the English name)😂 while my father the one who cook it(it's a handsome guy in the photo). It's a Sarawak bamboo cuisine😍. The main ingredient is CHICKEN.. Kok koko, kok koko..😂😂😂 . . . . . #chicken  #bamboo  #fathersday  #food  #sarawak  #delicious  #malaysia  #cuisine  #sarwakian  #uncle  #handsome  #awesome  #lover  Q : Did you know any 'bamboo' food? One of the popular food in Malaysia especially during Hari Raya Aidilfitri is LEMANG!(malay cuisine) With its special sauce, kuah kacang!(kacang-peanut). It can be spicy or the opposite, depends on your taste😍😍 . . . . . . . . . . #lemang  #malaysia  #hariraya  #eidmubarak  #malaycuisine  #fire  #bamboo  #pulut  #beras  #awesome 
#pulut dah siap.. Biarkan sejuk sikit then masuk dalam #daunketupatpalas.. #rendangayamkampung pun dah siap.. Tak sabar nk santap.. ni my 1st time buat #ketupatpalas 😁 Nanti Azza buat live cara Azza balut ketupat palas ni yea.. Tunggu...
I’m cooking #rendangayamkampung lagi.. #pulut pun tengah kukus.. Then pasti Sis masukkan ke dalam #ketupatpalas.. Anak2 mmg suka makan #rendang.. Bahan2 pun dh ada just masak je sekejap.. #bilaazzamasak #syawal4
✨💜✨ #kyyhkyläiset #lovebirds #pulut #love