an online Instagram web viewer

#psikolog medias

Photos

Happy Independence Day Indonesia!­čç▓­čçĘ #hutri73
-
For more information
Go follow @tase_community 
Facebook Tase Center
Email inquiry@tase.co.id
021-29853884 / 0811 149 5450
tase.co.id
┬░
┬░
┬░
#tase_community #tase #science #psychology #center #teacher #training #learningdifficulty #mindfulness #psychotherapy #assessment #mindfulness #counseling #psikolog #clinical #supervision
­čÖĆ­čĆ╗­čśŐs├Âzler, d├╝┼č├╝nceler, g├╝ven, sayg─▒ ├Ânemli­čÖĆ­čĆ╗
#Repost psikologipekgokozan with get_repost
Ńâ╗Ńâ╗Ńâ╗
Bazen kar┼č─▒dakinin ne demek istedi─čini anlamak i├žin ┼čifreyi ├ž├Âzmek gerekiyor.
Anne-babalarda ve ├žiftlerde en s─▒k kar┼č─▒la┼čt─▒─č─▒m ┼čifreli mesaj genelde ÔÇťSana g├╝veniyorum, ama etrafa g├╝venmiyorumÔÇŁ oluyor. 
D├╝┼č├╝nd├╝r├╝c├╝ ­čĄö 
#psikolog #psikoloji #psikoterapist #├žocuk #├žocukpsikolojisi #cocukpsikolojisi #cocukpsikologu #anne #baba #aile #annecocuk #baba├žocuk
­čÖĆ­čĆ╗­čśŐs├Âzler, d├╝┼č├╝nceler, g├╝ven, sayg─▒ ├Ânemli­čÖĆ­čĆ╗ #Repost  psikologipekgokozan with get_repost Ńâ╗Ńâ╗Ńâ╗ Bazen kar┼č─▒dakinin ne demek istedi─čini anlamak i├žin ┼čifreyi ├ž├Âzmek gerekiyor. Anne-babalarda ve ├žiftlerde en s─▒k kar┼č─▒la┼čt─▒─č─▒m ┼čifreli mesaj genelde ÔÇťSana g├╝veniyorum, ama etrafa g├╝venmiyorumÔÇŁ oluyor. D├╝┼č├╝nd├╝r├╝c├╝ ­čĄö #psikolog  #psikoloji  #psikoterapist  #├žocuk  #├žocukpsikolojisi  #cocukpsikolojisi  #cocukpsikologu  #anne  #baba  #aile  #annecocuk  #baba├žocuk 
Uluslararas─▒ ge├žerlili─či olan Temel Hipnoz E─čitimi ilk defa  Gaziantep de ! 
E─čitim hakk─▒nda  merak etti─činiz  b├╝t├╝n sorular─▒ sorabilirsiniz ­čĹŹ hpn_akademi_gaziantep hpn_akademi #psikolog  #hipnoterapi #hpnakademigaziantep
Uluslararas─▒ ge├žerlili─či olan Temel Hipnoz E─čitimi ilk defa Gaziantep de ! E─čitim hakk─▒nda merak etti─činiz b├╝t├╝n sorular─▒ sorabilirsiniz ­čĹŹ hpn_akademi_gaziantep hpn_akademi #psikolog  #hipnoterapi  #hpnakademigaziantep 
Herkesin bak─▒┼člar─▒n─▒n fazlas─▒yla kendi ├╝zerinde yo─čunla┼čt─▒─č─▒ bir ├ža─čda ya┼č─▒yoruz, ben insan─▒n kendisine d├Ân├╝p bakmas─▒nda sorun g├Ârm├╝yorum ama neresine bakt─▒─č─▒ ├Ânemli tabi, herkes d─▒┼č─▒yla u─čra┼č─▒r oldu, ├ž├╝nk├╝ imaj ├ža─č─▒nda ya┼č─▒yoruz, imaj─▒m─▒z muhte┼čem olursa daha fazla sevilece─čimizi zannediyoruz. O y├╝zden memelerim b├╝y├╝k olsun, saatim kocaman olsun, d├Âk├╝len sa├žlar─▒m s─▒rma sa├žlara d├Ân├╝┼čs├╝n, orama burama ne anlama geldi─či belli olmayan d├Âvmeler yapt─▒ray─▒m diye u─čra┼č─▒p duruyor baz─▒lar─▒m─▒z, peki ama imaj ger├žekten her ┼čey midir, daha muhte┼čem g├Âz├╝kmek ve bunun i├žin u─čra┼č─▒rken kendimize olan sevgimize zarar m─▒ veriyoruz yoksa! ─░maj─▒m─▒z─▒ kendimize olan sevgimize zarar vermeden y├Ânetmek i├žin neler yapabilece─čimizi ├Â─črenmek ister misin, hepsi ve daha fazlas─▒ yeni kitab─▒mdaÔÇŽ
#ozanserugurlu #ozanseru─čurlu #mutlulukenstit├╝s├╝ #psikolog #psikoloji #mutluluk #enerji #performans #motivasyon #kitap #dogannovus #dogankitap #ki┼čiselgeli┼čim #dertetmeher┼čeyihayatta #imaj #d─▒┼čg├Âr├╝n├╝┼č #i├žd├╝nyam─▒z #i├žg├╝zelli─či #beden #yak─▒┼č─▒kl─▒ #g├╝zel #├žirkin #gen├ž #ya┼čl─▒
Herkesin bak─▒┼člar─▒n─▒n fazlas─▒yla kendi ├╝zerinde yo─čunla┼čt─▒─č─▒ bir ├ža─čda ya┼č─▒yoruz, ben insan─▒n kendisine d├Ân├╝p bakmas─▒nda sorun g├Ârm├╝yorum ama neresine bakt─▒─č─▒ ├Ânemli tabi, herkes d─▒┼č─▒yla u─čra┼č─▒r oldu, ├ž├╝nk├╝ imaj ├ža─č─▒nda ya┼č─▒yoruz, imaj─▒m─▒z muhte┼čem olursa daha fazla sevilece─čimizi zannediyoruz. O y├╝zden memelerim b├╝y├╝k olsun, saatim kocaman olsun, d├Âk├╝len sa├žlar─▒m s─▒rma sa├žlara d├Ân├╝┼čs├╝n, orama burama ne anlama geldi─či belli olmayan d├Âvmeler yapt─▒ray─▒m diye u─čra┼č─▒p duruyor baz─▒lar─▒m─▒z, peki ama imaj ger├žekten her ┼čey midir, daha muhte┼čem g├Âz├╝kmek ve bunun i├žin u─čra┼č─▒rken kendimize olan sevgimize zarar m─▒ veriyoruz yoksa! ─░maj─▒m─▒z─▒ kendimize olan sevgimize zarar vermeden y├Ânetmek i├žin neler yapabilece─čimizi ├Â─črenmek ister misin, hepsi ve daha fazlas─▒ yeni kitab─▒mdaÔÇŽ #ozanserugurlu  #ozanseru─čurlu  #mutlulukenstit├╝s├╝  #psikolog  #psikoloji  #mutluluk  #enerji  #performans  #motivasyon  #kitap  #dogannovus  #dogankitap  #ki┼čiselgeli┼čim  #dertetmeher┼čeyihayatta  #imaj  #d─▒┼čg├Âr├╝n├╝┼č  #i├žd├╝nyam─▒z  #i├žg├╝zelli─či  #beden  #yak─▒┼č─▒kl─▒  #g├╝zel  #├žirkin  #gen├ž  #ya┼čl─▒ 
Selamat hari kemerdekaan Indonesia! Semoga semangat nasionalisme kita terus membara dan semakin cinta dengan keragaman budaya kita ÔŁĄ

#HUTRI73 #HUTRI #Indonesia #psychology #psychologytips #psychologyfact #dailytips #dailyfacts #impacttheworld #personalgrowth #psikolog #psikologijakarta #psikologiindonesia #millenialgeneration #geny #psikologjakarta #beritapsikologi #tipspsikologi #infopsikologi #birokonseling #biropsikologi
#­čÄ░ #­čÄ»#­čÇä #­čîč
#­čćŚ #raport #report #result 
#ueropaleague #leg 2
#makemoney #simple .
Ôäó
#prediksibola #bettingtips 
#handicapper #odds #bet 
#poor #bookie #spbo #jp
#deposit #play #withdraw 
#allleague #allmatch 
#everyday #dailytips 
#psikolog #konsultan .
Ôäó
­čô▒: 085727530490 (whatsapp)
ÔśÄ: 087821217949 (phone)
Merdeka ­čç«­čçę Merdeka ­čç«­čçę Semoga diusia bangsa kita yang memasuki 73 tahun ini, semakin banyak anak Indonesia yang bisa mendapatkan hak mereka. ­čĹžAnak mendapatkan kasih sayang penuh dari orangtua.
­čĹŽAnak memiliki hak untuk mendapatkan pendidikan yang baik. ­čĹžKemerdekaan bagi anak adalah hak untuk berjuang melawan kebodohan.
­čĹŽAnak mendapatkan tempat tinggal yang layak.
­čĹžAnak mendapatkan makanan minuman yang sehat dan bergizi.
­čĹŽAnak tidak dipaksa bekerja di bawah umur.
­čĹžAnak dapat bebas bermain.
­čĹŽAnak terlindungi dari kekerasan fisik maupun psikis.
­čĹžAnak bebas mengemukakan pendapat.
­čĹŽAnak bebas menentukan cita-cita tanpa paksaan dari orangtua.
­čĹžAnak bebas untuk berkarya tanpa ada tekanan dari pihak manapun.

Mari penuhi hak setiap anak, agar makna kemerdekaan dapat mereka rasakan­čĹŽ­čĹž­čç«­čçę­čÄë­čĺâ #ABCDE #SekolahABCDE #PendidikanABCDE #Goldenage #Onestopeducation #Kindergarten #Playgroup #Toddler #Babycare #Childcare #PAUD #Children #Psikolog #Terapi #Pekanbaru #Indonesia #HUTRI73
Merdeka ­čç«­čçę Merdeka ­čç«­čçę Semoga diusia bangsa kita yang memasuki 73 tahun ini, semakin banyak anak Indonesia yang bisa mendapatkan hak mereka. ­čĹžAnak mendapatkan kasih sayang penuh dari orangtua. ­čĹŽAnak memiliki hak untuk mendapatkan pendidikan yang baik. ­čĹžKemerdekaan bagi anak adalah hak untuk berjuang melawan kebodohan. ­čĹŽAnak mendapatkan tempat tinggal yang layak. ­čĹžAnak mendapatkan makanan minuman yang sehat dan bergizi. ­čĹŽAnak tidak dipaksa bekerja di bawah umur. ­čĹžAnak dapat bebas bermain. ­čĹŽAnak terlindungi dari kekerasan fisik maupun psikis. ­čĹžAnak bebas mengemukakan pendapat. ­čĹŽAnak bebas menentukan cita-cita tanpa paksaan dari orangtua. ­čĹžAnak bebas untuk berkarya tanpa ada tekanan dari pihak manapun. Mari penuhi hak setiap anak, agar makna kemerdekaan dapat mereka rasakan­čĹŽ­čĹž­čç«­čçę­čÄë­čĺâ #ABCDE  #SekolahABCDE  #PendidikanABCDE  #Goldenage  #Onestopeducation  #Kindergarten  #Playgroup  #Toddler  #Babycare  #Childcare  #PAUD  #Children  #Psikolog  #Terapi  #Pekanbaru  #Indonesia  #HUTRI73 
Agorofobi, bir panik ata─č─▒n ya da panik benzeri belirtilerin ortaya ├ž─▒kmas─▒ durumunda yard─▒m sa─članamayabilece─či ya da ka├žman─▒n g├╝├ž olabilece─či yerlerde ve durumlarda bulunmaktan kayg─▒ duyma ve ka├ž─▒nma durumudur. 
Bu durumdaki ki┼či vuc├╝dundaki a├ž─▒klanamayan belirtileri tehlikeli olarak g├Ârmektedir.

Belirtiler genellikle 10 dakika gibi bir s├╝rede yo─čunla┼čarak doruk noktada s─▒k─▒nt─▒ verir sonra da genellikle yava┼č yava┼č azal─▒r. 
├ľrne─čin; tek ba┼č─▒na evden ayr─▒lamama, kalabal─▒k bir ortama girememe, k├Âpr├╝ ├╝zerinde olamama, otob├╝s, tren veya arabayla geziye ├ž─▒kamama... #agorafobi#agorafobia#bdt#panikatak#panikbozukluk#bili┼čseldavran─▒┼č├ž─▒terapi#kayg─▒#anxiety#anksiyete#klinikpsikolog#bili┼čseldavran─▒┼č├ž─▒tedavi#psikolog#psikoloji
Agorofobi, bir panik ata─č─▒n ya da panik benzeri belirtilerin ortaya ├ž─▒kmas─▒ durumunda yard─▒m sa─članamayabilece─či ya da ka├žman─▒n g├╝├ž olabilece─či yerlerde ve durumlarda bulunmaktan kayg─▒ duyma ve ka├ž─▒nma durumudur. Bu durumdaki ki┼či vuc├╝dundaki a├ž─▒klanamayan belirtileri tehlikeli olarak g├Ârmektedir. Belirtiler genellikle 10 dakika gibi bir s├╝rede yo─čunla┼čarak doruk noktada s─▒k─▒nt─▒ verir sonra da genellikle yava┼č yava┼č azal─▒r. ├ľrne─čin; tek ba┼č─▒na evden ayr─▒lamama, kalabal─▒k bir ortama girememe, k├Âpr├╝ ├╝zerinde olamama, otob├╝s, tren veya arabayla geziye ├ž─▒kamama... #agorafobi #agorafobia #bdt #panikatak #panikbozukluk #bili┼čseldavran─▒┼č├ž─▒terapi #kayg─▒ #anxiety #anksiyete #klinikpsikolog #bili┼čseldavran─▒┼č├ž─▒tedavi #psikolog #psikoloji 
Regrann from @nlp.hypnotherapy.conselor -  Dirgahayu Indonesia ke 73

Love u Indonesia

#hypnoterapy #hypnoterapist #nlp #nlpmetapowerconsultan #nlpmp #surabaya #sidoarjo #semarang #jogya #yogyakarta #makasar #bali #batam #kalimantan #grogot #tanahgrogot #guru #dokter #perawat #terapis #psikolog #psikologi #giliketapang
Popcorn&Film saatlerimizde pedagog ve psikologlar─▒m─▒z─▒n se├žti─či filmleri izliyor, biraz da patlam─▒┼č m─▒s─▒rla kendimizi ┼č─▒mart─▒yoruz ­čśŐ­čŹ┐­čÄČ#popcorn #film #pedagog #psikolog #├žocuk #e─člence #yazokulu #dorukyazokullar─▒
Experience has a structure
__________

Di dalam NLP akan banyak belajar mengenali struktur dan pola dari berbagai macam pengalaman. Baik pengalaman buruk yang mau dinetralisir sampai pengalamanya orang-orang sukses yang siap kita tiru.

Manfaat yang di dapat dari skill ini diantaranya sangat berguna untuk terapi psikis misalnya trauma, fobia, dll. Selain itu juga sangat berguna untuk mempercepat suatu pembelajaran pola baru untuk peningkatan prestasi, kinerja dan hasil suatu usaha yang kita lakukan.

#hypnoterapy #hypnoterapist #nlp #nlpmetapowerconsultan #nlpmp #surabaya #sidoarjo #semarang #jogya #yogyakarta #makasar #bali #batam #kalimantan #grogot #tanahgrogot #guru #dokter #perawat #terapis #psikolog #psikologi #bromo #tengger #semeru #tamannasional #bromotenggersemeru
Experience has a structure __________ Di dalam NLP akan banyak belajar mengenali struktur dan pola dari berbagai macam pengalaman. Baik pengalaman buruk yang mau dinetralisir sampai pengalamanya orang-orang sukses yang siap kita tiru. Manfaat yang di dapat dari skill ini diantaranya sangat berguna untuk terapi psikis misalnya trauma, fobia, dll. Selain itu juga sangat berguna untuk mempercepat suatu pembelajaran pola baru untuk peningkatan prestasi, kinerja dan hasil suatu usaha yang kita lakukan. #hypnoterapy  #hypnoterapist  #nlp  #nlpmetapowerconsultan  #nlpmp  #surabaya  #sidoarjo  #semarang  #jogya  #yogyakarta  #makasar  #bali  #batam  #kalimantan  #grogot  #tanahgrogot  #guru  #dokter  #perawat  #terapis  #psikolog  #psikologi  #bromo  #tengger  #semeru  #tamannasional  #bromotenggersemeru 
ÔÇťMevlana:
Bana, bir an olsun benim g├Âz├╝mle bak da varl─▒ktan ├Âte bir meydan g├Âr!ÔÇŁ
.
Kar┼č─▒l─▒ks─▒z ve beklentisiz sadece insan olman─▒n bir gere─či olarak ├Ânce kendinize sonra di─čer insan ve canl─▒lara "G├ťNAYDIN" deyin, kar┼č─▒l─▒k beklemeden t├╝m varl─▒─ča g├Ânl├╝n├╝z├╝ a├žarak sizde ve onlardaki yans─▒malar─▒n─▒ fark edin.
.
byduyarli
Foto- 729714
.
*Yeni bir bak─▒┼č a├ž─▒s─▒ kazanmak isteyen; dostlar─▒n─▒z─▒, arkada┼člar─▒n─▒z─▒ ve sevdiklerinizi yorum olarak etiketleyebilirsiniz.
**Hic╠žbir payla┼č─▒m ve tavsiye t─▒bbi bir hastal─▒k tan─▒s─▒ koyma ve tedavi etme amac─▒ tas╠ž─▒maz.
.
#yasammimarlari
#dan─▒┼čmanl─▒k #bilin├žalt─▒ #terapi #olumlama #holistik #aniyasa #kitap #nefes #sevgi #fark─▒ndal─▒k #depresyon #ko├žluk #meditasyon #osho #psikolog #korku #reiki #astralseyehat #alternatift─▒p #bioenerji #┼čifa #ankara #istanbul #izmir #depresyon #mevlana #yunusemre #uyan─▒┼č #tasavvuf
ÔÇťMevlana: Bana, bir an olsun benim g├Âz├╝mle bak da varl─▒ktan ├Âte bir meydan g├Âr!ÔÇŁ . Kar┼č─▒l─▒ks─▒z ve beklentisiz sadece insan olman─▒n bir gere─či olarak ├Ânce kendinize sonra di─čer insan ve canl─▒lara "G├ťNAYDIN" deyin, kar┼č─▒l─▒k beklemeden t├╝m varl─▒─ča g├Ânl├╝n├╝z├╝ a├žarak sizde ve onlardaki yans─▒malar─▒n─▒ fark edin. . byduyarli Foto- 729714 . *Yeni bir bak─▒┼č a├ž─▒s─▒ kazanmak isteyen; dostlar─▒n─▒z─▒, arkada┼člar─▒n─▒z─▒ ve sevdiklerinizi yorum olarak etiketleyebilirsiniz. **Hic╠žbir payla┼č─▒m ve tavsiye t─▒bbi bir hastal─▒k tan─▒s─▒ koyma ve tedavi etme amac─▒ tas╠ž─▒maz. . #yasammimarlari  #dan─▒┼čmanl─▒k  #bilin├žalt─▒  #terapi  #olumlama  #holistik  #aniyasa  #kitap  #nefes  #sevgi  #fark─▒ndal─▒k  #depresyon  #ko├žluk  #meditasyon  #osho  #psikolog  #korku  #reiki  #astralseyehat  #alternatift─▒p  #bioenerji  #┼čifa  #ankara  #istanbul  #izmir  #depresyon  #mevlana  #yunusemre  #uyan─▒┼č  #tasavvuf 
"Kemerdekaan hanya dapat diperoleh  oleh bangsa yang Jiwanya berkobar-kobar dengan tekad merdeka atau mati."
~ Ir. Soekarno.
_
Dirgahayu Republik Indonesia. Dengan semangat proklamasi 17 Agustus 1945, Mari kita meningkatkan kesadaran persatuan, Hidup Berbhineka untuk memperkokoh persatuan NKRI. Jaga stabilitas politik, ekonomi dan sosial untuk meningkatkan kesejahteraan rakyat Indonesia.
Sumber: www.kosngosan.com
_
Semangat pagi sahabat PQ, selamat beraktivitas, semoga hari-harimu menyenangkan.

Silahkan komen, tag & share ke sahabatmu.

_
Yang mau nyumbang quote silahkan DM atau tag mimin ya pakai hastag #persona_quality

_
Follow ig @persona_quality
#pusatlayananpsikologiriau

_
#PQ #biropsikologi #personaquality #konsultanpsikologi #psikologipekanbaru #pusatlayananpsikologi #psikolog #persona_quality #pengembangandiri #psikologi #hutri73 #kemerdekaan #kemerdekaanindonesia #indonesiamerdeka #dirgahayuindonesia #cintatanahair #cintatanahairindonesia #jayalahindonesiaku #17agustus2018
"Kemerdekaan hanya dapat diperoleh oleh bangsa yang Jiwanya berkobar-kobar dengan tekad merdeka atau mati." ~ Ir. Soekarno. _ Dirgahayu Republik Indonesia. Dengan semangat proklamasi 17 Agustus 1945, Mari kita meningkatkan kesadaran persatuan, Hidup Berbhineka untuk memperkokoh persatuan NKRI. Jaga stabilitas politik, ekonomi dan sosial untuk meningkatkan kesejahteraan rakyat Indonesia. Sumber: www.kosngosan.com _ Semangat pagi sahabat PQ, selamat beraktivitas, semoga hari-harimu menyenangkan. Silahkan komen, tag & share ke sahabatmu. _ Yang mau nyumbang quote silahkan DM atau tag mimin ya pakai hastag #persona_quality  _ Follow ig @persona_quality #pusatlayananpsikologiriau  _ #PQ  #biropsikologi  #personaquality  #konsultanpsikologi  #psikologipekanbaru  #pusatlayananpsikologi  #psikolog  #persona_quality  #pengembangandiri  #psikologi  #hutri73  #kemerdekaan  #kemerdekaanindonesia  #indonesiamerdeka  #dirgahayuindonesia  #cintatanahair  #cintatanahairindonesia  #jayalahindonesiaku  #17agustus2018 
CARA AJARKAN ANAK TENTANG MAKNA HARI KEMERDEKAAN
.
Dekorasi dan berbagai lomba sudah dipersiapkan oleh semua kalangan masyarakat dalam menyambut hari kemerdekaan Indonesia saat ini, termasuk di sekolah dan lingkungan rumah. Adanya lomba-lomba menarik tentunya membuat anak-anak tidak sabar untuk memainkannya. Selain untuk bersenang-senang di hari kemerdekaan, ada beberapa kegiatan lain yang dapat dimanfatkan orangtua dan anak agar hari kemerdekaan menjadi lebih bermakna dan berguna untuk masa depan anak. Lalu apa saja yg dapat dilakukan untuk mengajarkan anak tentang makna hari kemerdekaan ?
.
Temukan jawabannya di artikel terbaru Klikpsikolog.com yang berjudul CARA AJARKAN ANAK TENTANG MAKNA HARI KEMERDEKAAN dengan cara mengklik link di profil akun kami
.
Bagi ayah bunda yg ingin bertanya dapat meninggalkan pertanyaannya pada kolom komen dibawah ini. Semoga bermanfaat ayah bunda
. ­čç«­čçę Dirgahayu Republik Indonesia ke- 73­čç«­čçę
.
Happy weekend & happy parenting :)
.
By: Amelia Ajrina, S.Psi 
Picture: freepik.com
.
Untuk informasi tentang stimulasi perkembangan, pendidikan, dan pengasuhan buah hati AyahBunda, silahkan kunjungi www.klikpsikolog.com, follow instagram @klikpsikolog, atau follow facebook fanpage kami di klikpsikolog dan homescholing sekolahku
.
#klikpsikolog #psikolog #psikologi #psikologianak #psikologanak #tumbuhkembang #tumbuhkembanganak #anak #klinikpsikologi #orangtua #parenting #polasuh #infoanak #klinikpsikolog #klinikpsikologjakarta #psikologanakjakarta #psikologjakarta #anak #psikologklinis #psikologklinisanak #klinisanak #infoanak #anakberkebutuhankhusus #terapianak  #parentinganak #infoparenting #dirgahayuindonesia
CARA AJARKAN ANAK TENTANG MAKNA HARI KEMERDEKAAN . Dekorasi dan berbagai lomba sudah dipersiapkan oleh semua kalangan masyarakat dalam menyambut hari kemerdekaan Indonesia saat ini, termasuk di sekolah dan lingkungan rumah. Adanya lomba-lomba menarik tentunya membuat anak-anak tidak sabar untuk memainkannya. Selain untuk bersenang-senang di hari kemerdekaan, ada beberapa kegiatan lain yang dapat dimanfatkan orangtua dan anak agar hari kemerdekaan menjadi lebih bermakna dan berguna untuk masa depan anak. Lalu apa saja yg dapat dilakukan untuk mengajarkan anak tentang makna hari kemerdekaan ? . Temukan jawabannya di artikel terbaru Klikpsikolog.com yang berjudul CARA AJARKAN ANAK TENTANG MAKNA HARI KEMERDEKAAN dengan cara mengklik link di profil akun kami . Bagi ayah bunda yg ingin bertanya dapat meninggalkan pertanyaannya pada kolom komen dibawah ini. Semoga bermanfaat ayah bunda . ­čç«­čçę Dirgahayu Republik Indonesia ke- 73­čç«­čçę . Happy weekend & happy parenting :) . By: Amelia Ajrina, S.Psi Picture: freepik.com . Untuk informasi tentang stimulasi perkembangan, pendidikan, dan pengasuhan buah hati AyahBunda, silahkan kunjungi www.klikpsikolog.com, follow instagram @klikpsikolog, atau follow facebook fanpage kami di klikpsikolog dan homescholing sekolahku . #klikpsikolog  #psikolog  #psikologi  #psikologianak  #psikologanak  #tumbuhkembang  #tumbuhkembanganak  #anak  #klinikpsikologi  #orangtua  #parenting  #polasuh  #infoanak  #klinikpsikolog  #klinikpsikologjakarta  #psikologanakjakarta  #psikologjakarta  #anak  #psikologklinis  #psikologklinisanak  #klinisanak  #infoanak  #anakberkebutuhankhusus  #terapianak ┬á #parentinganak  #infoparenting  #dirgahayuindonesia 
Selamat Pagi waras people.... ­čśŹ­čśś
Awali harimu dengan yg happy2...dan positive... Supaya stay sexseh....­čśŹ­čśü­čśŐ
.
.
.
Bangun tidur klo libur begini deh, ngeteh ,dengerin music yg happy yg positive dan sambil ikutan nyanyi dan dance2 kecil dan sok manyjah gtu. ­čśé­čśé­čśé*huweeekkk .
.
.
Kalian pasti tau kan kalau teh mengandung zat yg merangsang hormon dopamin2 yg ada dalam tubuh kita, dimana hormon tsb adalah hormon kesenangan...kebahagian...bikin happy...yg sering km dgr Dr coklat dan ice cream. .
.
.
Dan Music yg positive merangsang pikiran kita atau otak kita juga jd ikut happy, inget yah kalau lagunya2 yg positive. Lagu atau music itu tanpa kita sadari mampu menghipno kita... Dan knp banyak hipnoterapi mereka selalu pakai music yg menenangkan... Music positive... Makanya saya sering menghindari music2 sedih... Music sedih biasa ku pakai buat terapi emosi diri aja... Btw ngomngin tentang emosi, biasa kalian tau emosi itu hanya perasaan marah. Bukan... Emosi itu perasaan rasa marah, sedih,atau senang. .
.
.
Dannn jgn lupa bdnnya digerakinn.... Olahraga jg bisa merangsang dopamin2 dlm tubuh kamu... .
.
.
Yukss marii kita joget2 lg ­čśé­čśésambil ngeteh awas tp jgn heboh jogetnya tar km malah mandi aer teh di mukamu saking hebohnya joget. ­čśé­čśé
.
.
*tau gak gw kan belom cuci muka bikin video ini baru bangun bobo ­čśő­čÖł­čśü inilah cara ku menikmati hidup­čĺÜÔś║ .
.

#refleksi #relaxation #ngeteh #happy #positivethinking #psikolog #motivator #motivation #psikologisosial #psikologikepribadian #moodboster #MENK #colour #bcl #dancetonight
Selamat Pagi waras people.... ­čśŹ­čśś Awali harimu dengan yg happy2...dan positive... Supaya stay sexseh....­čśŹ­čśü­čśŐ . . . Bangun tidur klo libur begini deh, ngeteh ,dengerin music yg happy yg positive dan sambil ikutan nyanyi dan dance2 kecil dan sok manyjah gtu. ­čśé­čśé­čśé*huweeekkk . . . Kalian pasti tau kan kalau teh mengandung zat yg merangsang hormon dopamin2 yg ada dalam tubuh kita, dimana hormon tsb adalah hormon kesenangan...kebahagian...bikin happy...yg sering km dgr Dr coklat dan ice cream. . . . Dan Music yg positive merangsang pikiran kita atau otak kita juga jd ikut happy, inget yah kalau lagunya2 yg positive. Lagu atau music itu tanpa kita sadari mampu menghipno kita... Dan knp banyak hipnoterapi mereka selalu pakai music yg menenangkan... Music positive... Makanya saya sering menghindari music2 sedih... Music sedih biasa ku pakai buat terapi emosi diri aja... Btw ngomngin tentang emosi, biasa kalian tau emosi itu hanya perasaan marah. Bukan... Emosi itu perasaan rasa marah, sedih,atau senang. . . . Dannn jgn lupa bdnnya digerakinn.... Olahraga jg bisa merangsang dopamin2 dlm tubuh kamu... . . . Yukss marii kita joget2 lg ­čśé­čśésambil ngeteh awas tp jgn heboh jogetnya tar km malah mandi aer teh di mukamu saking hebohnya joget. ­čśé­čśé . . *tau gak gw kan belom cuci muka bikin video ini baru bangun bobo ­čśő­čÖł­čśü inilah cara ku menikmati hidup­čĺÜÔś║ . . #refleksi  #relaxation  #ngeteh  #happy  #positivethinking  #psikolog  #motivator  #motivation  #psikologisosial  #psikologikepribadian  #moodboster  #MENK  #colour  #bcl  #dancetonight 
Impian Besar harus disertai langkah besar pula. 
Selesai dari satu urusan, melangkah lagi ke urusan berikutnya. Selesai dari pencapaian satu target, lanjut lagi mengerjakan san mencapai target berikutnya.

Warnai hidup dengan kebaikan. Sibukkan diri dalam kebaikan. Jadikan hidup penuh manfaat.

Bismillah...
Semoga selalu diberi kemudahan untuk melakukan kebaikan.

#positiveconsulting #psikologsemarang #bukukedua #sukmadiarti #psikolog #psikolognasional #psikologindonesia #konsultanpsikologi #konsultansdm #pengembangandiri #motivasi #inspirasi #bahagia #penulis #psikologi #semarang #banyumanik #konsultasipsikologi #psikologmuslimah
Impian Besar harus disertai langkah besar pula. Selesai dari satu urusan, melangkah lagi ke urusan berikutnya. Selesai dari pencapaian satu target, lanjut lagi mengerjakan san mencapai target berikutnya. Warnai hidup dengan kebaikan. Sibukkan diri dalam kebaikan. Jadikan hidup penuh manfaat. Bismillah... Semoga selalu diberi kemudahan untuk melakukan kebaikan. #positiveconsulting  #psikologsemarang  #bukukedua  #sukmadiarti  #psikolog  #psikolognasional  #psikologindonesia  #konsultanpsikologi  #konsultansdm  #pengembangandiri  #motivasi  #inspirasi  #bahagia  #penulis  #psikologi  #semarang  #banyumanik  #konsultasipsikologi  #psikologmuslimah 
G├Ârmesini istedi─čin arkada┼č─▒n─▒ etiketle ÔśŁ´ŞĆÔśŁ´ŞĆ.
.

Sayfam─▒za destek olmak i├žin  be─čenip yorum yapmay─▒ unutmay─▒n ­čÖƭ襌.
.
Sizde @psikolojiyedairbilgi ailesine kat─▒lmak i├žin sayfay─▒ takip edin ­čĹŹ­čśç.
.
.
.
.

#psikolojiyedairbilgi#psikoloji #psikolog #psikiyatri #ki┼čiselgeli┼čim #├Âzl├╝s├Âzler #instagramturkey #gunaydin #iyiak┼čamlar #g├╝zels├Âzler #istanbul #oku #t├╝rkiye #takip #instagram #merhaba #pdr #felsefe #filozof #sosyoloji #sosyolog #takip #takip├ži #bilim #ruhbilimi #instagramturkey #iyigeceler #insan #sevgi #follow4like #followers #├žocuk
G├Ârmesini istedi─čin arkada┼č─▒n─▒ etiketle ÔśŁ´ŞĆÔśŁ´ŞĆ. . Sayfam─▒za destek olmak i├žin be─čenip yorum yapmay─▒ unutmay─▒n ­čÖƭ襌. . Sizde @psikolojiyedairbilgi ailesine kat─▒lmak i├žin sayfay─▒ takip edin ­čĹŹ­čśç. . . . . #psikolojiyedairbilgi #psikoloji  #psikolog  #psikiyatri  #ki┼čiselgeli┼čim  #├Âzl├╝s├Âzler  #instagramturkey  #gunaydin  #iyiak┼čamlar  #g├╝zels├Âzler  #istanbul  #oku  #t├╝rkiye  #takip  #instagram  #merhaba  #pdr  #felsefe  #filozof  #sosyoloji  #sosyolog  #takip  #takip├ži  #bilim  #ruhbilimi  #instagramturkey  #iyigeceler  #insan  #sevgi  #follow4like  #followers  #├žocuk 
Sorunlar─▒n─▒z ├╝zerine konu┼čmak ve fikir almak isterseniz, i├žinizi d├Âkmek derdinizi anlatmak. Bize dm yaz─▒n ve konu┼čal─▒m, isteyenlerin sorular─▒n─▒, burdan payla┼čabiliriz:)
~Uzamanpsikolog 
#sorunlar#sorucevap#derman#uzman#psikolog#uzmanpsikolog#instat├╝rk#istanbul#t├╝rkiye#sohbet#payla┼č#anlat
Per clienti di madrelingua italiana offro psicoterapia in italiano. 
Dr.ssa Nil├╝fer Demirhan, Psicologo, Psicoterapeuta 
E-mail: psikologniluferdemirhangmail.com
Sito: www.niluferdemirhan.com
#psicologoaistanbul #terapia #psicoterapia #psicoterapiainitaliano #psikoloji #psikolog #terapi #psikoterapi #lopsicologo #psicologo #psikolojikdan─▒┼čman #depresyon #okb #ki┼čilikbozukluklar─▒ #italoturco #italyank├╝lt├╝rmerkezi #italianiaistanbul #istitutodiculturaitaliana #┼či┼čli #ni┼čanta┼č─▒
Per clienti di madrelingua italiana offro psicoterapia in italiano. Dr.ssa Nil├╝fer Demirhan, Psicologo, Psicoterapeuta E-mail: psikologniluferdemirhangmail.com Sito: www.niluferdemirhan.com #psicologoaistanbul  #terapia  #psicoterapia  #psicoterapiainitaliano  #psikoloji  #psikolog  #terapi  #psikoterapi  #lopsicologo  #psicologo  #psikolojikdan─▒┼čman  #depresyon  #okb  #ki┼čilikbozukluklar─▒  #italoturco  #italyank├╝lt├╝rmerkezi  #italianiaistanbul  #istitutodiculturaitaliana  #┼či┼čli  #ni┼čanta┼č─▒ 
D─▒┼čar─▒da arama, ─▒┼č─▒k sensin asl─▒nda.
#psikoloji #psikolog #psikolojikdan─▒┼čmanl─▒k #ailedan─▒┼čmanl─▒─č─▒ #psksenasencan #iyigeceler
Evettt­čĄŚ Resimde g├Ârm├╝┼č oldu─čunuz bebe─čimiz 18 ayl─▒k ve ├žatal,b─▒├žak kullan─▒m─▒n─▒ ├Â─čreniyor.. Ailesi bu d├Ânemde ├žocu─čuna destek olarak hem kas geli┼čimini hem motor geli┼čimini hemde peki┼čtire├žlerle ├Âzg├╝venini destekliyor.. Herkese mutlu g├╝nler­čĄŚ­čĹ­čĆ╗Ôśś´ŞĆ #psikologg├╝l├žin├╝nal #psikologlar #psikolog #oyunterapisi #sinpa┼člag├╝n #aileterapisi #kasgeli┼čimi #geli┼čim #├žocuk #├žocukpsikolojisi #bebek #maverapsikolojikdan─▒┼čmanl─▒k #mavera #maverapsikoloji  #samand─▒ra #sancaktepe #sancaktepepsikolog
Evettt­čĄŚ Resimde g├Ârm├╝┼č oldu─čunuz bebe─čimiz 18 ayl─▒k ve ├žatal,b─▒├žak kullan─▒m─▒n─▒ ├Â─čreniyor.. Ailesi bu d├Ânemde ├žocu─čuna destek olarak hem kas geli┼čimini hem motor geli┼čimini hemde peki┼čtire├žlerle ├Âzg├╝venini destekliyor.. Herkese mutlu g├╝nler­čĄŚ­čĹ­čĆ╗Ôśś´ŞĆ #psikologg├╝l├žin├╝nal  #psikologlar  #psikolog  #oyunterapisi  #sinpa┼člag├╝n  #aileterapisi  #kasgeli┼čimi  #geli┼čim  #├žocuk  #├žocukpsikolojisi  #bebek  #maverapsikolojikdan─▒┼čmanl─▒k  #mavera  #maverapsikoloji  #samand─▒ra  #sancaktepe  #sancaktepepsikolog 
Ôśś´ŞĆG├╝lmek iyile┼čtirir..­čśî Yap─▒lan bir├žok ara┼čt─▒rma sonucunda g├╝lmenin kayg─▒y─▒ ve stresi azaltt─▒─č─▒, savunma mekanizmas─▒n─▒ g├╝├žlendirdi─či sonucuna var─▒lm─▒┼čt─▒r. O y├╝zden herkesi paras─▒z pulsuz yap─▒labilecek en g├╝zel aktiviteye davet ediyorum..­čĄŚ #psikolog #psikologg├╝l├žin├╝nal #psikoloji #psikolojikdan─▒┼čman #aileterapisi #bireyselterapi #bireyseldan─▒┼čmanl─▒k #samand─▒ra #istanbul #sultanbeyli #yenido─čan #sar─▒gazi #g├╝l├╝mse­čśŐ #g├╝lmek #stres #kayg─▒
Ôśś´ŞĆG├╝lmek iyile┼čtirir..­čśî Yap─▒lan bir├žok ara┼čt─▒rma sonucunda g├╝lmenin kayg─▒y─▒ ve stresi azaltt─▒─č─▒, savunma mekanizmas─▒n─▒ g├╝├žlendirdi─či sonucuna var─▒lm─▒┼čt─▒r. O y├╝zden herkesi paras─▒z pulsuz yap─▒labilecek en g├╝zel aktiviteye davet ediyorum..­čĄŚ #psikolog  #psikologg├╝l├žin├╝nal  #psikoloji  #psikolojikdan─▒┼čman  #aileterapisi  #bireyselterapi  #bireyseldan─▒┼čmanl─▒k  #samand─▒ra  #istanbul  #sultanbeyli  #yenido─čan  #sar─▒gazi  #g├╝l├╝mse ­čśŐ #g├╝lmek  #stres  #kayg─▒ 
"Ba┼č─▒m k├Âp├╝k k├Âp├╝k bulut, i├žim d─▒┼č─▒m deniz, 
ben bir ceviz a─čac─▒y─▒m G├╝lhane Park─▒'nda, 
budak budak, ┼čerham ┼čerham ihtiyar bir ceviz. 
Ne sen bunun fark─▒ndas─▒n, ne polis fark─▒nda.ÔÇŁ #psikolog  #psikologg├╝l├žin├╝nal #bireyseldan─▒┼čmanl─▒k #aileterapisi #g├Ârmek #g├╝l├╝mse
ÔťŹ´ŞĆ─░nsan kendisini koruyacak birilerini arar, halbuki arad─▒─č─▒ da kendisi gibi acizdir...
Belki de, bize kimsesizli─či nasip eden, bize teslimiyeti ├Â─čretmek istiyordur...
Kimsesizli─čimiz bize OÔÇÖnun sahip ├ž─▒kmas─▒ anlam─▒ ta┼č─▒yor olabilir.
Kimsesizken ├ž─▒kt─▒─č─▒m─▒z ├ž─▒kmazlar ask─▒nda kimsesiz olmad─▒─č─▒m─▒z g├Âstermez mi???
Kimsesizlik ├žekerken, bize sahip ├ž─▒kan─▒ g├Ârebilecek hassasiyetimiz var m─▒??? #psikoloji #psikolog #pedagog #psikolojikdan─▒┼čmanl─▒k #psikolojikdan─▒┼čman #psikolojik #psikolojikdestek #psikolojikanalizler #psikolojiknotlar #psikolojiktahlil  #psikolojiktahliltespitkritikler
#ruhhalim #maneviyat #ileti┼čim #intihar
ÔťŹ´ŞĆ─░nsan kendisini koruyacak birilerini arar, halbuki arad─▒─č─▒ da kendisi gibi acizdir... Belki de, bize kimsesizli─či nasip eden, bize teslimiyeti ├Â─čretmek istiyordur... Kimsesizli─čimiz bize OÔÇÖnun sahip ├ž─▒kmas─▒ anlam─▒ ta┼č─▒yor olabilir. Kimsesizken ├ž─▒kt─▒─č─▒m─▒z ├ž─▒kmazlar ask─▒nda kimsesiz olmad─▒─č─▒m─▒z g├Âstermez mi??? Kimsesizlik ├žekerken, bize sahip ├ž─▒kan─▒ g├Ârebilecek hassasiyetimiz var m─▒??? #psikoloji  #psikolog  #pedagog  #psikolojikdan─▒┼čmanl─▒k  #psikolojikdan─▒┼čman  #psikolojik  #psikolojikdestek  #psikolojikanalizler  #psikolojiknotlar  #psikolojiktahlil  #psikolojiktahliltespitkritikler  #ruhhalim  #maneviyat  #ileti┼čim  #intihar 
Ve beklenen payla┼č─▒m gelsin. Ôś║´ŞĆ
Daha da uzun versiyonu sonradan dergideki k├Â┼če yaz─▒mda olacak ama bu bile ila├ž gibi gelecek siz eminim. Ôś║´ŞĆ
Haydi ├Âz├╝m├╝ze d├Ânme zaman─▒. Yenilenme ve sakin, g├╝venilir, vicdanl─▒, merhametli, ba─č─▒rmadan anla┼čan f─▒tri olarak insanl─▒─č─▒m─▒za geri d├Ânme zaman─▒. ­čĄŚ
Biliyorum ge├žmi┼čten gelen yaralar─▒n izleri sebebiyle ├žocu─čuna ba─č─▒ran ve e┼čine duyars─▒z davranan birisi oldunuz. ─░┼čte size yenilenmenin ilac─▒n─▒ sunuyorum. Okuyun, kaydedin, yaz─▒n bir yerlere ve hemen bug├╝n ba┼člay─▒n uygulamaya. Ôś║´ŞĆ
Faydalanmas─▒n─▒ istedi─činiz ki┼čileri de ekleyebilirsiniz. ­čî╣
Eksiksiz yap─▒n, ciddi anlamda mucize gibi bir etki g├Âreceksiniz.
Ôťö´ŞĆ Ba─č─▒rmayan
Ôťö´ŞĆ Kafaya takmayan
Ôťö´ŞĆ Art─▒k kendini yine de─čerli hisseden
Ôťö´ŞĆ Birey oldu─čunu hisseden
Ôťö´ŞĆ Ailede huzuru bulan
Ôťö´ŞĆ ├çocuklar─▒ anlamaya ba┼člayan
Ôťö´ŞĆ Mutlu ki┼čiler olacaks─▒n─▒z. Ôś║´ŞĆ
­čÄł Depresyona son ­čĺÉ
.
.
┼×unu atlamayal─▒m. Hi├ž mi ├Âfke olmayacak hayat─▒m─▒zda? Hay─▒r elbette. ├ľfkenin kontrol├╝n├╝ kazanaca─č─▒z. ­čĹŹ
.
.
┼×unu da unutmay─▒n. ├çocuklar─▒n─▒zda her davran─▒┼č problemi sonradan olu┼čan cinstendir. Bunun i├žin kendinizi onarmak iyi bir ba┼člang─▒├žt─▒r. ­čî×
.
.
├ç├╝nk├╝ siz iyi olmadan, siz ba─č─▒rmay─▒ b─▒rakmadan, siz ┼čiddeti kenara koymadan ├žocuklar─▒n duygular─▒n─▒ y├Ânetmesini, mutlu ve ba┼čar─▒l─▒ olmas─▒n─▒, ├Âzg├╝venli ve sa─čl─▒kl─▒ bir psikolojiye sahip bireyler olmas─▒n─▒ sa─člayamazs─▒n─▒z.
.
.
Ôťö´ŞĆ ─░┼čte elimden geldi─čince sizlere re├žeteyi sunuyorum. ­čśç S├╝re├ž i├žine ba┼člarken duay─▒ katmay─▒ da ihmal etmeyin. ­čÄł­čîł
.
.
Kaynak olarak s├╝rece ba┼člamadan Mark Manson'un Ustal─▒k Gerektiren Kafaya Takmama Sanat─▒ kitab─▒n─▒ da okumak isteyen olursa okuyabilir.
.
.
Bu anlatt─▒klar─▒m─▒ hem ├Âzellikle kendi hayat─▒mda ba┼čard─▒─č─▒m hem e─čitimimden ├Â─črendi─čim hem de kitaplardan derledi─čim bilgiler sonucu ortaya ├ž─▒kard─▒m. Ôś║´ŞĆ ­ččîł Hatta s├╝reci bitirin gelin bana yaz─▒n 2 ay sonra mesela. Bakal─▒m eksiksiz yapm─▒┼č m─▒s─▒n─▒z, neler de─či┼čmi┼č? Uzatt─▒─č─▒n─▒z eli bekleyen biri var mesela burada. Evet ge├ž d├Ân├╝yorum ama mutlaka d├Ân├╝yorum, merak etmeyin. Ôś║´ŞĆ Siz de─čerlisiniz bunu hi├ž unutmay─▒n. ÔşÉ
.
.
.
.
.
#psikolog #pedagog #rumeysademir├Ârs #psikoloji #pedagoji #yenilenmes├╝reci
Ve beklenen payla┼č─▒m gelsin. Ôś║´ŞĆ Daha da uzun versiyonu sonradan dergideki k├Â┼če yaz─▒mda olacak ama bu bile ila├ž gibi gelecek siz eminim. Ôś║´ŞĆ Haydi ├Âz├╝m├╝ze d├Ânme zaman─▒. Yenilenme ve sakin, g├╝venilir, vicdanl─▒, merhametli, ba─č─▒rmadan anla┼čan f─▒tri olarak insanl─▒─č─▒m─▒za geri d├Ânme zaman─▒. ­čĄŚ Biliyorum ge├žmi┼čten gelen yaralar─▒n izleri sebebiyle ├žocu─čuna ba─č─▒ran ve e┼čine duyars─▒z davranan birisi oldunuz. ─░┼čte size yenilenmenin ilac─▒n─▒ sunuyorum. Okuyun, kaydedin, yaz─▒n bir yerlere ve hemen bug├╝n ba┼člay─▒n uygulamaya. Ôś║´ŞĆ Faydalanmas─▒n─▒ istedi─činiz ki┼čileri de ekleyebilirsiniz. ­čî╣ Eksiksiz yap─▒n, ciddi anlamda mucize gibi bir etki g├Âreceksiniz. Ôťö´ŞĆ Ba─č─▒rmayan Ôťö´ŞĆ Kafaya takmayan Ôťö´ŞĆ Art─▒k kendini yine de─čerli hisseden Ôťö´ŞĆ Birey oldu─čunu hisseden Ôťö´ŞĆ Ailede huzuru bulan Ôťö´ŞĆ ├çocuklar─▒ anlamaya ba┼člayan Ôťö´ŞĆ Mutlu ki┼čiler olacaks─▒n─▒z. Ôś║´ŞĆ ­čÄł Depresyona son ­čĺÉ . . ┼×unu atlamayal─▒m. Hi├ž mi ├Âfke olmayacak hayat─▒m─▒zda? Hay─▒r elbette. ├ľfkenin kontrol├╝n├╝ kazanaca─č─▒z. ­čĹŹ . . ┼×unu da unutmay─▒n. ├çocuklar─▒n─▒zda her davran─▒┼č problemi sonradan olu┼čan cinstendir. Bunun i├žin kendinizi onarmak iyi bir ba┼člang─▒├žt─▒r. ­čî× . . ├ç├╝nk├╝ siz iyi olmadan, siz ba─č─▒rmay─▒ b─▒rakmadan, siz ┼čiddeti kenara koymadan ├žocuklar─▒n duygular─▒n─▒ y├Ânetmesini, mutlu ve ba┼čar─▒l─▒ olmas─▒n─▒, ├Âzg├╝venli ve sa─čl─▒kl─▒ bir psikolojiye sahip bireyler olmas─▒n─▒ sa─člayamazs─▒n─▒z. . . Ôťö´ŞĆ ─░┼čte elimden geldi─čince sizlere re├žeteyi sunuyorum. ­čśç S├╝re├ž i├žine ba┼člarken duay─▒ katmay─▒ da ihmal etmeyin. ­čÄł­čîł . . Kaynak olarak s├╝rece ba┼člamadan Mark Manson'un Ustal─▒k Gerektiren Kafaya Takmama Sanat─▒ kitab─▒n─▒ da okumak isteyen olursa okuyabilir. . . Bu anlatt─▒klar─▒m─▒ hem ├Âzellikle kendi hayat─▒mda ba┼čard─▒─č─▒m hem e─čitimimden ├Â─črendi─čim hem de kitaplardan derledi─čim bilgiler sonucu ortaya ├ž─▒kard─▒m. Ôś║´ŞĆ ­ččîł Hatta s├╝reci bitirin gelin bana yaz─▒n 2 ay sonra mesela. Bakal─▒m eksiksiz yapm─▒┼č m─▒s─▒n─▒z, neler de─či┼čmi┼č? Uzatt─▒─č─▒n─▒z eli bekleyen biri var mesela burada. Evet ge├ž d├Ân├╝yorum ama mutlaka d├Ân├╝yorum, merak etmeyin. Ôś║´ŞĆ Siz de─čerlisiniz bunu hi├ž unutmay─▒n. ÔşÉ . . . . . #psikolog  #pedagog  #rumeysademir├Ârs  #psikoloji  #pedagoji  #yenilenmes├╝reci 
Ya┼čad─▒─č─▒m─▒z hayatta; bizi en iyi tan─▒yan, bizim i├žin do─čru olan─▒n en iyisini bilen, bize yalan s├Âylemeyecek olan sadece ve sadece y├╝re─čimizdir. Y├╝re─činizin sesine kulak verin!!!
#hay─▒rl─▒cumalar #iyigeceler­čîâ #sevgiylekal─▒n ­čî╣­čŹÇ­čĺÜ­čĺŁ
.
.
.
#adana #istanbul #psikoloji #psychology #psycho #psikiyatri #psikolog #psychiatry #psy #psychotherapist #terapi #ailedanismanligi #ruhsagligi #ruhsa─čl─▒─č─▒ #psk #psychiatry  #psychotherapy #aileterapisi #klinikpsikolog #klinikpsikoloji #klinikpsikolojiy├╝kseklisans #yl #ciftterapisti #bireyselterapi #psikolojikdan─▒┼čmanl─▒k #pdr #motivasyon
Ya┼čad─▒─č─▒m─▒z hayatta; bizi en iyi tan─▒yan, bizim i├žin do─čru olan─▒n en iyisini bilen, bize yalan s├Âylemeyecek olan sadece ve sadece y├╝re─čimizdir. Y├╝re─činizin sesine kulak verin!!! #hay─▒rl─▒cumalar  #iyigeceler ­čîâ #sevgiylekal─▒n  ­čî╣­čŹÇ­čĺÜ­čĺŁ . . . #adana  #istanbul  #psikoloji  #psychology  #psycho  #psikiyatri  #psikolog  #psychiatry  #psy  #psychotherapist  #terapi  #ailedanismanligi  #ruhsagligi  #ruhsa─čl─▒─č─▒  #psk  #psychiatry  #psychotherapy  #aileterapisi  #klinikpsikolog  #klinikpsikoloji  #klinikpsikolojiy├╝kseklisans  #yl  #ciftterapisti  #bireyselterapi  #psikolojikdan─▒┼čmanl─▒k  #pdr  #motivasyon 
Lotus ├ži├že─či, AsyaÔÇÖda safl─▒─č─▒n sembol├╝d├╝r.G├╝n do─čumuyla ├žamurlu sular─▒n aras─▒ndan y├╝kselip yapraklar─▒n─▒ a├žar ve o g├╝zel kokusunu etrafa salar.G├╝n bitiminde ise yapraklar─▒n─▒ kapat─▒p tekrar suyun alt─▒na ├žekilir. Lotus ├ži├že─či bir y├Ân├╝yle insan─▒ and─▒rd─▒─č─▒n─▒ d├╝┼č├╝nd├╝m; k├Âk├╝ ├žamura batm─▒┼č halde olan lotus insan─▒n maddi y├Ân├╝n├╝ temsil eder,suyun ├╝st├╝nde a├žan ├ži├že─či ise insan─▒n ruhsal yap─▒s─▒n─▒ temsil eder etrafa sa├žt─▒─č─▒ ho┼č koku ise insani varl─▒─č─▒n─▒n gerektirdi─či ahlaki davran─▒┼člar─▒ simgeler ┼čayet sizinde akl─▒n─▒za gelen bi ili┼čki varsa altta payla┼čabilirsiniz...
ÔťŹ­čĆ╗Psk G├╝ne┼č Altun .
#lotus #hindistan #psikoloji #pdr #doctor #├ži├žek #insan #psikolog
Lotus ├ži├že─či, AsyaÔÇÖda safl─▒─č─▒n sembol├╝d├╝r.G├╝n do─čumuyla ├žamurlu sular─▒n aras─▒ndan y├╝kselip yapraklar─▒n─▒ a├žar ve o g├╝zel kokusunu etrafa salar.G├╝n bitiminde ise yapraklar─▒n─▒ kapat─▒p tekrar suyun alt─▒na ├žekilir. Lotus ├ži├že─či bir y├Ân├╝yle insan─▒ and─▒rd─▒─č─▒n─▒ d├╝┼č├╝nd├╝m; k├Âk├╝ ├žamura batm─▒┼č halde olan lotus insan─▒n maddi y├Ân├╝n├╝ temsil eder,suyun ├╝st├╝nde a├žan ├ži├že─či ise insan─▒n ruhsal yap─▒s─▒n─▒ temsil eder etrafa sa├žt─▒─č─▒ ho┼č koku ise insani varl─▒─č─▒n─▒n gerektirdi─či ahlaki davran─▒┼člar─▒ simgeler ┼čayet sizinde akl─▒n─▒za gelen bi ili┼čki varsa altta payla┼čabilirsiniz... ÔťŹ­čĆ╗Psk G├╝ne┼č Altun . #lotus  #hindistan  #psikoloji  #pdr  #doctor  #├ži├žek  #insan  #psikolog 
├ço─ču ba┼čar─▒ hikayesi, zorluklarla ya┼čamay─▒ ├Â─črenmi┼č ki┼čilerindir. Hatta bu ki┼čilerden ┼ču tarz c├╝mleler duyar─▒z: " ya┼čad─▒─č─▒m en k├Ât├╝ sene, ya┼čayaca─č─▒m en g├╝zel senelerin temelini att─▒m." ├ç├╝nk├╝ hak etmek gerekir ├Ânce. Ya┼čanacak g├╝zel g├╝nler i├žin, yaln─▒z kal─▒p kendimizi ke┼čfetmemiz gerekir. Yaralar─▒m─▒z─▒n derinini g├Ârmemiz ve o yaralar─▒ kendimizi daha ├žok severek sarmam─▒z gerekir. Yan─▒m─▒zda kimi istedi─čimizi bulmam─▒z gerekir. Geri kalan ├Âmr├╝m├╝zde hangi do─črularla devam edece─čimizi se├žmemiz gerekir. Kendimizi e─čitmemiz gerekir, daha ├žok okumak, daha bilin├žli, daha kararl─▒, daha fark─▒nda olmam─▒z gerekir. Ger├žek mutluluk sahiden nedir, g├Ârmemiz gerekir. Dibi g├Ârmek, bir insana sunulmu┼č m├╝thi┼č bir f─▒rsatt─▒r.

#psikoloji 
#psikolojiks├Âzler 
#psikolojikdan─▒┼čman 
#terapi 
#tedavi 
#psikolog
#g├╝n├╝ns├Âz├╝ 
#motivasyon 
#motivasyons├Âzleri 
#g├╝zels├Âzler
├ço─ču ba┼čar─▒ hikayesi, zorluklarla ya┼čamay─▒ ├Â─črenmi┼č ki┼čilerindir. Hatta bu ki┼čilerden ┼ču tarz c├╝mleler duyar─▒z: " ya┼čad─▒─č─▒m en k├Ât├╝ sene, ya┼čayaca─č─▒m en g├╝zel senelerin temelini att─▒m." ├ç├╝nk├╝ hak etmek gerekir ├Ânce. Ya┼čanacak g├╝zel g├╝nler i├žin, yaln─▒z kal─▒p kendimizi ke┼čfetmemiz gerekir. Yaralar─▒m─▒z─▒n derinini g├Ârmemiz ve o yaralar─▒ kendimizi daha ├žok severek sarmam─▒z gerekir. Yan─▒m─▒zda kimi istedi─čimizi bulmam─▒z gerekir. Geri kalan ├Âmr├╝m├╝zde hangi do─črularla devam edece─čimizi se├žmemiz gerekir. Kendimizi e─čitmemiz gerekir, daha ├žok okumak, daha bilin├žli, daha kararl─▒, daha fark─▒nda olmam─▒z gerekir. Ger├žek mutluluk sahiden nedir, g├Ârmemiz gerekir. Dibi g├Ârmek, bir insana sunulmu┼č m├╝thi┼č bir f─▒rsatt─▒r. #psikoloji  #psikolojiks├Âzler  #psikolojikdan─▒┼čman  #terapi  #tedavi  #psikolog  #g├╝n├╝ns├Âz├╝  #motivasyon  #motivasyons├Âzleri  #g├╝zels├Âzler 
Dost diye bilmek;
Dost diyebilmek..
ÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇö-
Bazen hayat─▒n ko┼ču┼čturmas─▒nda bir kahve, ├žay molas─▒ verdi─činiz zaman , sizi can kula─č─▒yla dinleyen bir dostunuz olsun istersiniz, insano─člu kimi bir insan─▒ edinir dost, kimi bir kediyi , k├Âpe─či .. yaln─▒zl─▒─č─▒ sevmez. En ├Ânemlisi ise onun size candan dost olmas─▒d─▒r . Hissedersiniz. Aile gibidir, ruhunuzu hafifletir. Bu ├ži├žekler benden candan dostlar─▒n─▒za gelsin.­ččîĚ­čĺÉ­čî╣­čî║ (G├Ârsel bana aittir) 
#dostluk #psikoloji #psikolog #aile #psychology #psychologist  #instagram
Dost diye bilmek; Dost diyebilmek.. ÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇö- Bazen hayat─▒n ko┼ču┼čturmas─▒nda bir kahve, ├žay molas─▒ verdi─činiz zaman , sizi can kula─č─▒yla dinleyen bir dostunuz olsun istersiniz, insano─člu kimi bir insan─▒ edinir dost, kimi bir kediyi , k├Âpe─či .. yaln─▒zl─▒─č─▒ sevmez. En ├Ânemlisi ise onun size candan dost olmas─▒d─▒r . Hissedersiniz. Aile gibidir, ruhunuzu hafifletir. Bu ├ži├žekler benden candan dostlar─▒n─▒za gelsin.­ččîĚ­čĺÉ­čî╣­čî║ (G├Ârsel bana aittir) #dostluk  #psikoloji  #psikolog  #aile  #psychology  #psychologist  #instagram 
D├╝┼č├╝nm╔Ök h╔Öqiq╔Öt╔Ön ├žox ├ž╔Ötin prosesdir.Bu s╔Öb╔Öbd╔Ön insanlar─▒n bir ├žoxu d╔Örhal m├╝hakim╔Ö etm╔Öyi se├žir.

#psixoloq #psikolog
D├╝┼č├╝nm╔Ök h╔Öqiq╔Öt╔Ön ├žox ├ž╔Ötin prosesdir.Bu s╔Öb╔Öbd╔Ön insanlar─▒n bir ├žoxu d╔Örhal m├╝hakim╔Ö etm╔Öyi se├žir. #psixoloq  #psikolog 
Do you like our content? Follow @psychologicaltricks  for more!­čĄŚ
.
.
#pscologia #mindlessbehavior #mindset #inspiration #introvert #extrovert
-Kabarm─▒┼č, ta┼čk─▒n ya da ├žabuk k─▒zan, ola─čan d─▒┼č─▒ ve s├╝rekli bir duygudurumun ve amaca y├Ânelik etkinlikte ve i├žsel g├╝├žte, ola─čan d─▒┼č─▒ ve s├╝rekli bir art─▒┼č─▒n oldu─ču ayr─▒ bir d├Ânemin, en az bir hafta s├╝reyle (ya da hastaneye yat─▒r─▒lmay─▒ gerektirirmi┼čse herhangi bir s├╝re), neredeyse her g├╝n, g├╝n├╝n b├╝y├╝k bir b├Âl├╝m├╝nde bulunmas─▒.
-D├╝┼č├╝nce u├žu┼čmas─▒ ya da d├╝┼č├╝ncelerinin sanki birbirleriyle yar─▒┼č─▒yor gibi birbiri ard─▒ s─▒ra geldi─čine ili┼čkin ├Âznel ya┼čant─▒.
-Dikkat da─č─▒n─▒kl─▒─č─▒ (ki┼činin dikkati, ├Ânemsiz ya da ilgisiz bir d─▒┼č uyarana kolayl─▒kla da─č─▒l─▒r) oldu─ču bildirilir ya da ├Âyle oldu─ču g├Âzlenir.
-Amaca y├Ânelik etkinlikte artma (toplumsal olarak, i┼čte ya da okulda ya da cinsel ba─člamda ya da psikodevinsel k─▒┼čk─▒rtma (ajitasyon) (bir amac─▒ y├Ânelik olmayan anlams─▒z etkinlik).
-K├Ât├╝ sonu├žlar do─črabilecek etkinliklere a┼č─▒r─▒ kat─▒lma (├Ârne─čin a┼č─▒r─▒ para harcama, d├╝┼č├╝ncesizce cinsel giri┼čimlerde bulunma ya da gereksiz i┼č yat─▒r─▒mlar─▒ yapma).
#Psikoloji #psikiyatri #psikolog  #freud #jung #adler #psikoterapi #psyke #psychology #terapia #terapist #dan─▒┼čmanl─▒k #├žocukgeli┼čimi #anne #baba #geli┼čimpsikolojisi #kad─▒n #├žocuk #ebeveyn #aile
-Kabarm─▒┼č, ta┼čk─▒n ya da ├žabuk k─▒zan, ola─čan d─▒┼č─▒ ve s├╝rekli bir duygudurumun ve amaca y├Ânelik etkinlikte ve i├žsel g├╝├žte, ola─čan d─▒┼č─▒ ve s├╝rekli bir art─▒┼č─▒n oldu─ču ayr─▒ bir d├Ânemin, en az bir hafta s├╝reyle (ya da hastaneye yat─▒r─▒lmay─▒ gerektirirmi┼čse herhangi bir s├╝re), neredeyse her g├╝n, g├╝n├╝n b├╝y├╝k bir b├Âl├╝m├╝nde bulunmas─▒. -D├╝┼č├╝nce u├žu┼čmas─▒ ya da d├╝┼č├╝ncelerinin sanki birbirleriyle yar─▒┼č─▒yor gibi birbiri ard─▒ s─▒ra geldi─čine ili┼čkin ├Âznel ya┼čant─▒. -Dikkat da─č─▒n─▒kl─▒─č─▒ (ki┼činin dikkati, ├Ânemsiz ya da ilgisiz bir d─▒┼č uyarana kolayl─▒kla da─č─▒l─▒r) oldu─ču bildirilir ya da ├Âyle oldu─ču g├Âzlenir. -Amaca y├Ânelik etkinlikte artma (toplumsal olarak, i┼čte ya da okulda ya da cinsel ba─člamda ya da psikodevinsel k─▒┼čk─▒rtma (ajitasyon) (bir amac─▒ y├Ânelik olmayan anlams─▒z etkinlik). -K├Ât├╝ sonu├žlar do─črabilecek etkinliklere a┼č─▒r─▒ kat─▒lma (├Ârne─čin a┼č─▒r─▒ para harcama, d├╝┼č├╝ncesizce cinsel giri┼čimlerde bulunma ya da gereksiz i┼č yat─▒r─▒mlar─▒ yapma). #Psikoloji  #psikiyatri  #psikolog  #freud  #jung  #adler  #psikoterapi  #psyke  #psychology  #terapia  #terapist  #dan─▒┼čmanl─▒k  #├žocukgeli┼čimi  #anne  #baba  #geli┼čimpsikolojisi  #kad─▒n  #├žocuk  #ebeveyn  #aile 
#Repost @bilgebeyindikkat (@get_repost)
Ńâ╗Ńâ╗Ńâ╗
├çocuklara kurban g├Âsterilmeli mi?

Bayramlar sadece e─člence ama├žl─▒ de─čil, ya┼čl─▒, yaln─▒z ve ihtiya├ž sahipleriyle payla┼č─▒m amac─▒ g├╝tmelidir. 7 ya┼č ve ├╝zerinde ├žocuklar soyut ve ger├žek├ži  d├╝nyay─▒ anlamland─▒rmaya ba┼člar. Kurban─▒ ┼čiddet i├žerikli g├Ârmemesi, dini bir rit├╝el oldu─čunu ya┼č─▒na uygun ┼čekilde a├ž─▒klamak ├žok ├Ânemlidir. Kurban kesiminin payla┼č─▒m ama├žl─▒ oldu─ču anlat─▒larak travma ya┼čamas─▒n─▒n ├Ân├╝ne ge├žilmelidir. Anne ve baban─▒n so─čukkanl─▒ olmas─▒ , g├Âzlem yapan ├žocu─čun korkmamas─▒ a├ž─▒s─▒ndan ├Ânemli bir noktad─▒r. ├çocu─čun neden kurban kesildi─čini anlad─▒─č─▒ndan emin olduktan sonra , kesim i┼člemi bitiminde, ├ževrede yabanc─▒ olmamas─▒na dikkat edilerek ├žocuk kendisi isterse kurban g├Âsterilebilir.
Bilge Beyin Dikkat Geli┼čtirme Ailesi iyi bayramlar diler.
Psikolog Merve G├╝lkan
.
.
.
.
.
#dikkateksikligi #ankara #ke├ži├Âren #psikolog #ankara­čç╣­čçĚ #etlik #etlika┼čagieglencee─úlence #keciorenanneleri
#Repost  @bilgebeyindikkat (@get_repost) Ńâ╗Ńâ╗Ńâ╗ ├çocuklara kurban g├Âsterilmeli mi? Bayramlar sadece e─člence ama├žl─▒ de─čil, ya┼čl─▒, yaln─▒z ve ihtiya├ž sahipleriyle payla┼č─▒m amac─▒ g├╝tmelidir. 7 ya┼č ve ├╝zerinde ├žocuklar soyut ve ger├žek├ži d├╝nyay─▒ anlamland─▒rmaya ba┼člar. Kurban─▒ ┼čiddet i├žerikli g├Ârmemesi, dini bir rit├╝el oldu─čunu ya┼č─▒na uygun ┼čekilde a├ž─▒klamak ├žok ├Ânemlidir. Kurban kesiminin payla┼č─▒m ama├žl─▒ oldu─ču anlat─▒larak travma ya┼čamas─▒n─▒n ├Ân├╝ne ge├žilmelidir. Anne ve baban─▒n so─čukkanl─▒ olmas─▒ , g├Âzlem yapan ├žocu─čun korkmamas─▒ a├ž─▒s─▒ndan ├Ânemli bir noktad─▒r. ├çocu─čun neden kurban kesildi─čini anlad─▒─č─▒ndan emin olduktan sonra , kesim i┼člemi bitiminde, ├ževrede yabanc─▒ olmamas─▒na dikkat edilerek ├žocuk kendisi isterse kurban g├Âsterilebilir. Bilge Beyin Dikkat Geli┼čtirme Ailesi iyi bayramlar diler. Psikolog Merve G├╝lkan . . . . . #dikkateksikligi  #ankara  #ke├ži├Âren  #psikolog  #ankara ­čç╣­čçĚ #etlik  #etlika┼čagieglencee─úlence  #keciorenanneleri 
K─▒rm─▒z─▒ ba┼čl─▒kl─▒ k─▒z─▒ yemeye ├žal─▒┼čan kurt. Pamuk prensese k├Ât├╝ davranan ├╝vey annesi.. Hansel ve Greteli orman─▒n derinliklerine b─▒rakan anne. Kaybolan, ka├ž─▒r─▒lan, h─▒rs─▒zl─▒k yapan, yalan s├Âyleyen hikaye karakterleri...­čĹ┐├çocuk hikayelerinde genellikle ders ├ž─▒kar─▒lmas─▒ gereken mesajlar verildi─či bilinir. Ancak okul ├Âncesi d├Ânemde ├žocuklar─▒n biz yeti┼čkinler gibi mant─▒kl─▒ ├ž─▒kar─▒m yapma ve soyut d├╝┼č├╝nme becerileri hen├╝z geli┼čmi┼č de─čildir. Bu sebeple ├žocuklar sadece olumsuz karaktere ve olaylara odaklan─▒r. Ya┼čad─▒─č─▒ d├╝nyaya ve insanlara kar┼č─▒ korku ve kayg─▒ besler. Art─▒k ya┼čam tehlikeli bir yerdir ve bilin├žalt─▒ d─▒┼č d├╝nyaya kar┼č─▒ bir ┼čema olu┼čturmu┼čtur. 
Ara┼čt─▒rma­čĹç­čĹç
Kaliforniya ├ťniversitesi n├Ârofizyologlar─▒ndan Prof. Benjamin Libet, 1973 y─▒l─▒nda yapt─▒─č─▒ deneyler sonucunda t├╝m kararlar─▒m─▒z─▒n, se├žimlerimizin ├Ânceden belirlendi─čini, bilincin ise her┼čey olup bittikten yar─▒m saniye sonra devreye girdi─čini ortaya koymu┼čtur. Bu durum di─čer n├Ârofizyologlarca da, hep ge├žmi┼čte ya┼čad─▒─č─▒m─▒z ve bilincimizin t├╝m ya┼čananlar─▒ yar─▒m saniye sonra g├Âsteren bir ÔÇťmonit├ÂrÔÇŁ gibi oldu─ču ┼čeklinde yorumlanmaktad─▒r. 
Ara┼čt─▒rmalar─▒n─▒ s├╝rd├╝ren Benjamin Libet daha da ilgin├ž sonu├žlara ula┼čm─▒┼čt─▒r. Bu sefer Libet, parmaklar─▒ hareket ettirme ÔÇťkarar─▒n─▒ÔÇŁ deneklere b─▒rakt─▒ ve bunun neticesinde beyinde olu┼čan sinyalleri inceledi. Parma─č─▒ hareket ettirmenin karar an─▒, beyinden emir yollanmas─▒ an─▒ ve parma─č─▒n hareket anlar─▒n─▒ not etti. Son derece ilgin├ž bir ger├žekle kar┼č─▒la┼čt─▒. Karar an─▒ndan ├Ânce, parma─č─▒ hareket ettirmek i├žin beyinde ilgili h├╝creler harekete ge├žiyorlar. Yani asl─▒nda parma─č─▒n─▒z─▒ hareket ettirme emri, sizden ├Ânce veriliyor. Ondan sonra size bu karar─▒n─▒z bir his olarak ya┼čat─▒l─▒yor. 
Ara┼čt─▒rmay─▒ y├╝r├╝ten ekibin lideri Prof. Haynes Nature dergisinde ├ž─▒kan al─▒nt─▒s─▒na g├Âre
­čĺąÔÇťKararlar─▒m─▒z─▒n bilin├žli oldu─čunu d├╝┼č├╝n├╝r├╝z, ama bu veriler g├Âstermi┼čtir ki bilin├ž yaln─▒zca buzda─č─▒n─▒n ucudur.ÔÇŁ Bizler bilin├ž d├╝zeyinde se├žim yapmadan ├Ânce bizim karar─▒m─▒z uygulanmaya ba┼čl─▒yor. Bilin├žalt─▒m─▒z ya┼čant─▒m─▒z─▒n neredeyse %90ÔÇ▓─▒ndan sorumludur. Alg─▒da se├žicilik dedi─čimiz ┼čey de bizlerin bilin├žalt─▒m─▒za ÔÇťart─▒k nelerle ilgilendi─čimizi bildirmemizinÔÇŁ bir sonucudur.#psikoloji #bilin├žalt─▒ #okul├Âncesi #psikolog #pedogog
K─▒rm─▒z─▒ ba┼čl─▒kl─▒ k─▒z─▒ yemeye ├žal─▒┼čan kurt. Pamuk prensese k├Ât├╝ davranan ├╝vey annesi.. Hansel ve Greteli orman─▒n derinliklerine b─▒rakan anne. Kaybolan, ka├ž─▒r─▒lan, h─▒rs─▒zl─▒k yapan, yalan s├Âyleyen hikaye karakterleri...­čĹ┐├çocuk hikayelerinde genellikle ders ├ž─▒kar─▒lmas─▒ gereken mesajlar verildi─či bilinir. Ancak okul ├Âncesi d├Ânemde ├žocuklar─▒n biz yeti┼čkinler gibi mant─▒kl─▒ ├ž─▒kar─▒m yapma ve soyut d├╝┼č├╝nme becerileri hen├╝z geli┼čmi┼č de─čildir. Bu sebeple ├žocuklar sadece olumsuz karaktere ve olaylara odaklan─▒r. Ya┼čad─▒─č─▒ d├╝nyaya ve insanlara kar┼č─▒ korku ve kayg─▒ besler. Art─▒k ya┼čam tehlikeli bir yerdir ve bilin├žalt─▒ d─▒┼č d├╝nyaya kar┼č─▒ bir ┼čema olu┼čturmu┼čtur. Ara┼čt─▒rma­čĹç­čĹç Kaliforniya ├ťniversitesi n├Ârofizyologlar─▒ndan Prof. Benjamin Libet, 1973 y─▒l─▒nda yapt─▒─č─▒ deneyler sonucunda t├╝m kararlar─▒m─▒z─▒n, se├žimlerimizin ├Ânceden belirlendi─čini, bilincin ise her┼čey olup bittikten yar─▒m saniye sonra devreye girdi─čini ortaya koymu┼čtur. Bu durum di─čer n├Ârofizyologlarca da, hep ge├žmi┼čte ya┼čad─▒─č─▒m─▒z ve bilincimizin t├╝m ya┼čananlar─▒ yar─▒m saniye sonra g├Âsteren bir ÔÇťmonit├ÂrÔÇŁ gibi oldu─ču ┼čeklinde yorumlanmaktad─▒r. Ara┼čt─▒rmalar─▒n─▒ s├╝rd├╝ren Benjamin Libet daha da ilgin├ž sonu├žlara ula┼čm─▒┼čt─▒r. Bu sefer Libet, parmaklar─▒ hareket ettirme ÔÇťkarar─▒n─▒ÔÇŁ deneklere b─▒rakt─▒ ve bunun neticesinde beyinde olu┼čan sinyalleri inceledi. Parma─č─▒ hareket ettirmenin karar an─▒, beyinden emir yollanmas─▒ an─▒ ve parma─č─▒n hareket anlar─▒n─▒ not etti. Son derece ilgin├ž bir ger├žekle kar┼č─▒la┼čt─▒. Karar an─▒ndan ├Ânce, parma─č─▒ hareket ettirmek i├žin beyinde ilgili h├╝creler harekete ge├žiyorlar. Yani asl─▒nda parma─č─▒n─▒z─▒ hareket ettirme emri, sizden ├Ânce veriliyor. Ondan sonra size bu karar─▒n─▒z bir his olarak ya┼čat─▒l─▒yor. Ara┼čt─▒rmay─▒ y├╝r├╝ten ekibin lideri Prof. Haynes Nature dergisinde ├ž─▒kan al─▒nt─▒s─▒na g├Âre ­čĺąÔÇťKararlar─▒m─▒z─▒n bilin├žli oldu─čunu d├╝┼č├╝n├╝r├╝z, ama bu veriler g├Âstermi┼čtir ki bilin├ž yaln─▒zca buzda─č─▒n─▒n ucudur.ÔÇŁ Bizler bilin├ž d├╝zeyinde se├žim yapmadan ├Ânce bizim karar─▒m─▒z uygulanmaya ba┼čl─▒yor. Bilin├žalt─▒m─▒z ya┼čant─▒m─▒z─▒n neredeyse %90ÔÇ▓─▒ndan sorumludur. Alg─▒da se├žicilik dedi─čimiz ┼čey de bizlerin bilin├žalt─▒m─▒za ÔÇťart─▒k nelerle ilgilendi─čimizi bildirmemizinÔÇŁ bir sonucudur.#psikoloji  #bilin├žalt─▒  #okul├Âncesi  #psikolog  #pedogog 
Be yourself. People donÔÇÖt have to like you , and you donÔÇÖt have to care . 
#honda #repsol #repsolhonda #arai #travel #travelphotography #psikoloji #psikolog #psikoterapist #mykadraj #apple #helmet #akrapovic #marmaris #dat├ža #palamutb├╝k├╝ #motivation #motivational
"Sevgi ba─či kurabilmek ilk cocukluk y─▒llar─▒nda olusur. Anne ile g├╝venli sevgi ba─č─▒ eksikli─či, insan─▒n yetiskinligindeki b├╝t├╝n iliskilerini olumsuz etkiler.
Mutsuz iliskilerin cogunda sevgi ile baglanamamak vard─▒r."
Psk-Yazar-Evlilik-Aile Terapisti @ilkimoz ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ
#ilkimozkitaplari
#psikologilkim├Âz
#psikologilkimoz
#ilkimozterapinotu
#psikoloji
#ilkimoz
#psikolog
#psikoterapi
#ailedanismani
#evlilikdanismani
#ilkim├Âz
#ilkimozgununpaylasimi
#psikolojihaber
#iliskiler #evlilik #sevgi #aile
"Sevgi ba─či kurabilmek ilk cocukluk y─▒llar─▒nda olusur. Anne ile g├╝venli sevgi ba─č─▒ eksikli─či, insan─▒n yetiskinligindeki b├╝t├╝n iliskilerini olumsuz etkiler. Mutsuz iliskilerin cogunda sevgi ile baglanamamak vard─▒r." Psk-Yazar-Evlilik-Aile Terapisti @ilkimoz ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ­čôÜ #ilkimozkitaplari  #psikologilkim├Âz  #psikologilkimoz  #ilkimozterapinotu  #psikoloji  #ilkimoz  #psikolog  #psikoterapi  #ailedanismani  #evlilikdanismani  #ilkim├Âz  #ilkimozgununpaylasimi  #psikolojihaber  #iliskiler  #evlilik  #sevgi  #aile 
Do─čum yapt─▒ktan sonra ÔÇťkuca─č─▒na ├žok alma, al─▒┼čmas─▒nÔÇŁ s├Âylemiyle kar┼č─▒la┼čmayan var m─▒? Bu maalesef ├žok yayg─▒n olarak do─čru bilinen bir yanl─▒┼čt─▒r. Aksine anneler olabildi─čince ├žok bebeklerini kucaklamal─▒, sar─▒p sarmalamal─▒, ├Âp├╝p koklamal─▒d─▒r. Bebekleri i├žin en g├╝venilir liman anneleridir.­čĹ╝­čĆ╗­čĹ­čĆ╗­čĄ▒­čĆ╝
#bebek#annebebek#annebebekterapisi#g├╝ven#sevgi#psikoloji#psikolog#izmirpsikolog#izmirdogumpsikologu
Do─čum yapt─▒ktan sonra ÔÇťkuca─č─▒na ├žok alma, al─▒┼čmas─▒nÔÇŁ s├Âylemiyle kar┼č─▒la┼čmayan var m─▒? Bu maalesef ├žok yayg─▒n olarak do─čru bilinen bir yanl─▒┼čt─▒r. Aksine anneler olabildi─čince ├žok bebeklerini kucaklamal─▒, sar─▒p sarmalamal─▒, ├Âp├╝p koklamal─▒d─▒r. Bebekleri i├žin en g├╝venilir liman anneleridir.­čĹ╝­čĆ╗­čĹ­čĆ╗­čĄ▒­čĆ╝ #bebek #annebebek #annebebekterapisi #g├╝ven #sevgi #psikoloji #psikolog #izmirpsikolog #izmirdogumpsikologu 
S─▒n─▒rlar, s─▒n─▒rlar, s─▒n─▒rlar... ├ľzellikle ili┼čkilere dair ├╝zerinde ├žok durulan bir konu. Siz kendi s─▒n─▒rlar─▒n─▒z─▒n fark─▒nda m─▒s─▒n─▒z? Yoksa ba┼čkalar─▒n─▒n sizin i├žin ├žizdi─či s─▒n─▒rlar ├Âl├ž├╝s├╝nde mi ya┼č─▒yorsunuz? S─▒n─▒rlar─▒n─▒z─▒ kendiniz ├žizdi─činiz, hedeflerinizi kendiniz belirledi─činiz zaman ya┼čamak sizin i├žin daha keyifli ve g├╝zel bir hale gelecektir. 
#psikoloji#psikoterapi#s─▒n─▒rlar#hedefler#fark─▒ndal─▒k#psikolog#izmirpsikolog#izmirdogumpsikologu
S─▒n─▒rlar, s─▒n─▒rlar, s─▒n─▒rlar... ├ľzellikle ili┼čkilere dair ├╝zerinde ├žok durulan bir konu. Siz kendi s─▒n─▒rlar─▒n─▒z─▒n fark─▒nda m─▒s─▒n─▒z? Yoksa ba┼čkalar─▒n─▒n sizin i├žin ├žizdi─či s─▒n─▒rlar ├Âl├ž├╝s├╝nde mi ya┼č─▒yorsunuz? S─▒n─▒rlar─▒n─▒z─▒ kendiniz ├žizdi─činiz, hedeflerinizi kendiniz belirledi─činiz zaman ya┼čamak sizin i├žin daha keyifli ve g├╝zel bir hale gelecektir. #psikoloji #psikoterapi #s─▒n─▒rlar #hedefler #fark─▒ndal─▒k #psikolog #izmirpsikolog #izmirdogumpsikologu 
Hikayede kals─▒n istemedim­čĄŚ
G├╝nayd─▒nnn­čî║
Sevgiler...
.
.
.
#terapi#psikoloji#psikolog#izmirpsikolog#izmirdogumpsikologu
TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLU─×U-
uykusuzluk,
kabuslar,
olayla ilgili an─▒lar─▒n rahats─▒z edici bi├žimde s─▒k s─▒k hat─▒rlanmas─▒,
s├╝rekli olarak olay─▒n tekrarlanaca─č─▒ korkusu ve bu nedenle diken ├╝st├╝nde hissetme,
kolay irkilme,
├žabuk sinirlenme,
gelecekle ilgili plan yapamama,
yabanc─▒la┼čma (ba┼čkalar─▒ beni veya ya┼čad─▒klar─▒m─▒ anlam─▒yor hissi),
olay─▒ hat─▒rlatan durumlarda huzursuz olma ve bu durumlardan ka├ž─▒nma g├Âr├╝l├╝r.

Uzman Psikolog ─░lker K├ť├ç├ťK | Psikoloji & Pedagoji & Psikoterapi | ANKARA

#psikolog #psikoloji #psikoterapist #psikoterapi #pedagog #pedagoji #ankarapsikolog #ankarapsikoloji #ankarapsikoterapist #ankarapsikoterapi #ankarapedagoji #ankarapedagog #├žocukpsikolojisi #ankarapsikologlar #hipnose #hipnoz #psikologilkerkucuk #psychology #psychologist #psychotherapist #hipnoterapi #hipnozankara #ankarahipnoz
TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLU─×U- uykusuzluk, kabuslar, olayla ilgili an─▒lar─▒n rahats─▒z edici bi├žimde s─▒k s─▒k hat─▒rlanmas─▒, s├╝rekli olarak olay─▒n tekrarlanaca─č─▒ korkusu ve bu nedenle diken ├╝st├╝nde hissetme, kolay irkilme, ├žabuk sinirlenme, gelecekle ilgili plan yapamama, yabanc─▒la┼čma (ba┼čkalar─▒ beni veya ya┼čad─▒klar─▒m─▒ anlam─▒yor hissi), olay─▒ hat─▒rlatan durumlarda huzursuz olma ve bu durumlardan ka├ž─▒nma g├Âr├╝l├╝r. Uzman Psikolog ─░lker K├ť├ç├ťK | Psikoloji & Pedagoji & Psikoterapi | ANKARA #psikolog  #psikoloji  #psikoterapist  #psikoterapi  #pedagog  #pedagoji  #ankarapsikolog  #ankarapsikoloji  #ankarapsikoterapist  #ankarapsikoterapi  #ankarapedagoji  #ankarapedagog  #├žocukpsikolojisi  #ankarapsikologlar  #hipnose  #hipnoz  #psikologilkerkucuk  #psychology  #psychologist  #psychotherapist  #hipnoterapi  #hipnozankara  #ankarahipnoz 
Anksiyete ­čś▒T├╝rk├žedeki kar┼č─▒l─▒─č─▒yla kayg─▒, ki┼čide her an k├Ât├╝ bir ┼čey olacakm─▒┼č hissi, ├Ârne─čin her an k├Ât├╝ bir haber alaca─č─▒ yada kendisinin yahut yak─▒nlar─▒n─▒n ba┼č─▒na k├Ât├╝ bir┼čey gelece─či endi┼česi ile giden bir bunalt─▒ duygusudur. Ki┼či s─▒kl─▒kla g├╝nl├╝k olaylar kar┼č─▒s─▒nda beklenenin ├╝st├╝nde y├╝ksek bir kayg─▒ d├╝zeyi ya┼čar. Zihni ├žo─čunlukla felaket senaryolar─▒ ile doludur. ├ľrne─čin ├žocu─ču gelmesi gereken zamandan 10 dakika ge├ž kalm─▒┼čsa ki┼čide hemen "kesin ba┼č─▒na bir┼čey geldi" , "kesin zarar g├Ârd├╝" gibi yo─čun endi┼čeler g├Âr├╝l├╝r. Ki┼či olaylar kar┼č─▒s─▒nda hafif bir tedirginlik duygusundan panik derecesine kadar de─či┼čik yo─čunluklarda kayg─▒ ya┼čayabilir. Duruma yayg─▒n kayg─▒ bozuklu─ču denmesinin nedeni ki┼činin sadece belli durumlarda de─čil, hemen her durumda (belirli bir yer, zaman yada duruma ba─čl─▒ olmaks─▒z─▒n) az yada ├žok kayg─▒ ya┼čamas─▒d─▒r. ­čś▒ #psikolog #psikoloji #psikoterapi #psikoe─čitim #psikoegitim #psikoterapist #psikolojie─čitimleri #kayg─▒ #kayg─▒bozuklu─ču #anksiyete #anksiyetebozuklu─ču #anxiety
Anksiyete ­čś▒T├╝rk├žedeki kar┼č─▒l─▒─č─▒yla kayg─▒, ki┼čide her an k├Ât├╝ bir ┼čey olacakm─▒┼č hissi, ├Ârne─čin her an k├Ât├╝ bir haber alaca─č─▒ yada kendisinin yahut yak─▒nlar─▒n─▒n ba┼č─▒na k├Ât├╝ bir┼čey gelece─či endi┼česi ile giden bir bunalt─▒ duygusudur. Ki┼či s─▒kl─▒kla g├╝nl├╝k olaylar kar┼č─▒s─▒nda beklenenin ├╝st├╝nde y├╝ksek bir kayg─▒ d├╝zeyi ya┼čar. Zihni ├žo─čunlukla felaket senaryolar─▒ ile doludur. ├ľrne─čin ├žocu─ču gelmesi gereken zamandan 10 dakika ge├ž kalm─▒┼čsa ki┼čide hemen "kesin ba┼č─▒na bir┼čey geldi" , "kesin zarar g├Ârd├╝" gibi yo─čun endi┼čeler g├Âr├╝l├╝r. Ki┼či olaylar kar┼č─▒s─▒nda hafif bir tedirginlik duygusundan panik derecesine kadar de─či┼čik yo─čunluklarda kayg─▒ ya┼čayabilir. Duruma yayg─▒n kayg─▒ bozuklu─ču denmesinin nedeni ki┼činin sadece belli durumlarda de─čil, hemen her durumda (belirli bir yer, zaman yada duruma ba─čl─▒ olmaks─▒z─▒n) az yada ├žok kayg─▒ ya┼čamas─▒d─▒r. ­čś▒ #psikolog  #psikoloji  #psikoterapi  #psikoe─čitim  #psikoegitim  #psikoterapist  #psikolojie─čitimleri  #kayg─▒  #kayg─▒bozuklu─ču  #anksiyete  #anksiyetebozuklu─ču  #anxiety 
├çekili┼č Zaman─▒! ­čžÜ­čĆ╝ÔÇŹÔÖÇ´ŞĆ
Haz─▒r bayram ├Âncesiyken ÔÇśKarde┼čim GeliyorÔÇÖ kitab─▒m─▒ 5 ki┼čiye hediye g├Ândermek istiyorum. ├çekili┼če kat─▒lmak isteyenlerin psikolog_irempolat hesab─▒n─▒ takibe almalar─▒ ve 3 arkada┼člar─▒n─▒ etiketlemeleri yeterli. Kazanan 5 ki┼čiyi cumartesi g├╝n├╝ bildirece─čim. ­čžÜ­čĆ╝ÔÇŹÔÖÇ´ŞĆ
.
.
.
#psikolog #pedagog #uzman #psikoloji #├žocuk #aile #anne #baba #aileterapisi #aileterapisti #oyun #oyunterapisi #oyunterapisti #psikoloji #├žocukpsikolojisi #istanbul #t├╝rkiye #├žocuklar #hediye #istanbul #├žekili┼č #├žekili┼čvar #cekilis #cekiliszamani #├žekili┼čvakti epsilonyayinevi
├çekili┼č Zaman─▒! ­čžÜ­čĆ╝ÔÇŹÔÖÇ´ŞĆ Haz─▒r bayram ├Âncesiyken ÔÇśKarde┼čim GeliyorÔÇÖ kitab─▒m─▒ 5 ki┼čiye hediye g├Ândermek istiyorum. ├çekili┼če kat─▒lmak isteyenlerin psikolog_irempolat hesab─▒n─▒ takibe almalar─▒ ve 3 arkada┼člar─▒n─▒ etiketlemeleri yeterli. Kazanan 5 ki┼čiyi cumartesi g├╝n├╝ bildirece─čim. ­čžÜ­čĆ╝ÔÇŹÔÖÇ´ŞĆ . . . #psikolog  #pedagog  #uzman  #psikoloji  #├žocuk  #aile  #anne  #baba  #aileterapisi  #aileterapisti  #oyun  #oyunterapisi  #oyunterapisti  #psikoloji  #├žocukpsikolojisi  #istanbul  #t├╝rkiye  #├žocuklar  #hediye  #istanbul  #├žekili┼č  #├žekili┼čvar  #cekilis  #cekiliszamani  #├žekili┼čvakti  epsilonyayinevi
5 ├žocuktan 1ÔÇÖinde tik yani istem d─▒┼č─▒ kas hareketleri oldu─čunu biliyor muydunuz?
­čĽ║
G─▒rtla─č─▒ temizlemek, ayak ya da bacak sallamak, g├Âz k─▒rpmak, elde kalem ├ževirmek, sa├žla oynamak... Bu davran─▒┼člar nabz─▒ d├╝┼č├╝r├╝r.
­čĽ║
Beynin geli┼čim s├╝recinde tikleri do─čal kabul ederiz. Baz─▒ tikler aniden ba┼člar ve k─▒sa bir d├Ânemde s├Âner. Kimisi ise kronik bir hal al─▒r. Uzun s├╝reye yay─▒lan tiklerin ciddiye al─▒nmas─▒ gerekir.
­čĽ║
Yorgunluk, stres, rutin d─▒┼č─▒ ya┼čam olaylar─▒, de─či┼čimler, duygusal s├╝re├žler, omega 3 eksikli─či, g─▒dalardaki katk─▒ maddeleri tiklerin olu┼čmas─▒na ve/veya tetiklenmesine neden olabilir.
­čĽ║
├çocuklar─▒n kimi tikleri belli yerlerde ya┼čan─▒rken, baz─▒ yerlerde hi├ž olmamaktad─▒r. Bu, ├╝st├╝ne d├╝┼č├╝n├╝lmesi gereken bir durumdur. Tiklerin ya┼čand─▒─č─▒ yer ├žocu─čun tetiklendi─či yer de olabilir. Veya tam tersi ├žocu─čun gev┼čedi─či/rahatlad─▒─č─▒ ortam da olabilir.
­čĽ║
Ara┼čt─▒rmalar ├žocu─čun beyninin me┼čgul oldu─čunda bazal ganglikonÔÇÖun (tikleri ├╝reten b├Âlge) pasif s├╝rece ge├ži┼č yapmas─▒na imkan sa─člad─▒─č─▒n─▒ ortaya koyuyor.
­čĽ║
Bu s├╝re├žte ├žocu─čumuzu dinlemek, i├žinde bulundu─ču durumu anlamaya ├žal─▒┼čmak, bolca oyun oynamak, nabz─▒n─▒ d├╝┼č├╝recek etkinlikler ├Â─čretmek (yumu┼čak oyuncaklarla oynamak, stres topu s─▒kmak, masaj vs.) etkili olur.
­čĽ║
├çocu─čun yeterince uyumas─▒, fiziksel aktivitede bulunmas─▒, do─čru beslenmesi, doktoru taraf─▒ndan ├Ânerilen vitamin takviyelerini almas─▒ ├Ânemlidir.
­čĽ║
T├╝m bu s├╝re├žler denenmesine ra─čmen s├╝re├ž uzuyor ve herhangi bir geli┼čme g├Âsterilmiyorsa uzman deste─či al─▒nmas─▒n─▒ ├Âneririm.
.
.
.
#psikolog #pedagog #uzman #psikoloji #├žocuk #aile #anne #baba #aileterapisi #aileterapisti #oyun #oyunterapisi #oyunterapisti #psikoloji #├žocukpsikolojisi #istanbul #t├╝rkiye #├žocuklar #istanbul
5 ├žocuktan 1ÔÇÖinde tik yani istem d─▒┼č─▒ kas hareketleri oldu─čunu biliyor muydunuz? ­čĽ║ G─▒rtla─č─▒ temizlemek, ayak ya da bacak sallamak, g├Âz k─▒rpmak, elde kalem ├ževirmek, sa├žla oynamak... Bu davran─▒┼člar nabz─▒ d├╝┼č├╝r├╝r. ­čĽ║ Beynin geli┼čim s├╝recinde tikleri do─čal kabul ederiz. Baz─▒ tikler aniden ba┼člar ve k─▒sa bir d├Ânemde s├Âner. Kimisi ise kronik bir hal al─▒r. Uzun s├╝reye yay─▒lan tiklerin ciddiye al─▒nmas─▒ gerekir. ­čĽ║ Yorgunluk, stres, rutin d─▒┼č─▒ ya┼čam olaylar─▒, de─či┼čimler, duygusal s├╝re├žler, omega 3 eksikli─či, g─▒dalardaki katk─▒ maddeleri tiklerin olu┼čmas─▒na ve/veya tetiklenmesine neden olabilir. ­čĽ║ ├çocuklar─▒n kimi tikleri belli yerlerde ya┼čan─▒rken, baz─▒ yerlerde hi├ž olmamaktad─▒r. Bu, ├╝st├╝ne d├╝┼č├╝n├╝lmesi gereken bir durumdur. Tiklerin ya┼čand─▒─č─▒ yer ├žocu─čun tetiklendi─či yer de olabilir. Veya tam tersi ├žocu─čun gev┼čedi─či/rahatlad─▒─č─▒ ortam da olabilir. ­čĽ║ Ara┼čt─▒rmalar ├žocu─čun beyninin me┼čgul oldu─čunda bazal ganglikonÔÇÖun (tikleri ├╝reten b├Âlge) pasif s├╝rece ge├ži┼č yapmas─▒na imkan sa─člad─▒─č─▒n─▒ ortaya koyuyor. ­čĽ║ Bu s├╝re├žte ├žocu─čumuzu dinlemek, i├žinde bulundu─ču durumu anlamaya ├žal─▒┼čmak, bolca oyun oynamak, nabz─▒n─▒ d├╝┼č├╝recek etkinlikler ├Â─čretmek (yumu┼čak oyuncaklarla oynamak, stres topu s─▒kmak, masaj vs.) etkili olur. ­čĽ║ ├çocu─čun yeterince uyumas─▒, fiziksel aktivitede bulunmas─▒, do─čru beslenmesi, doktoru taraf─▒ndan ├Ânerilen vitamin takviyelerini almas─▒ ├Ânemlidir. ­čĽ║ T├╝m bu s├╝re├žler denenmesine ra─čmen s├╝re├ž uzuyor ve herhangi bir geli┼čme g├Âsterilmiyorsa uzman deste─či al─▒nmas─▒n─▒ ├Âneririm. . . . #psikolog  #pedagog  #uzman  #psikoloji  #├žocuk  #aile  #anne  #baba  #aileterapisi  #aileterapisti  #oyun  #oyunterapisi  #oyunterapisti  #psikoloji  #├žocukpsikolojisi  #istanbul  #t├╝rkiye  #├žocuklar  #istanbul 
SemihÔÇÖin kontrolden ├ž─▒km─▒┼č bir ├Âfkesi ­čśí­čĄČvar! Olur olmad─▒k zamanlarda kocaman oluyor ve her ┼čey birdenbire toparlanmas─▒ g├╝├ž bir hale d├Ân├╝┼č├╝yor! Acaba bu ├Âfkeyi kontrol alt─▒na almak i├žin neler yapsa? Ne de olsa bu duyguyu yok etmek yerine onunla i┼čbirli─či kurmak en ak─▒ll─▒cas─▒!
SemihÔÇÖin ├Âfkesi, d─▒┼čsalla┼čt─▒rma tekni─čini harika bir ┼čekilde kullanm─▒┼č, i├žeri─či Davran─▒┼č Bilimleri Enstit├╝s├╝ÔÇÖn├╝n ├žocuk-ergen ruh sa─čl─▒─č─▒ ekibi taraf─▒ndan onaylanm─▒┼č m├╝thi┼č bir kitap. Keyifli okumalar dilerim!
(4+ ya┼č) ­čĹ║
.
.
.
#psikolog #pedagog #uzman #psikoloji #├žocuk #aile #anne #baba #aileterapisi #aileterapisti #oyun #oyunterapisi #oyunterapisti #psikoloji #├žocukpsikolojisi #istanbul #t├╝rkiye #├žocuklar #ileti┼čim #kitap #kitaptavsiyesi #├žocukkitab─▒ #├žocukkitaplar─▒ #childrensbooks #childbooks #semihin├Âfkesi #├žocukedebiyat─▒ #├Âfke #├žocuklarda├Âfke #k─▒zg─▒nl─▒k
SemihÔÇÖin kontrolden ├ž─▒km─▒┼č bir ├Âfkesi ­čśí­čĄČvar! Olur olmad─▒k zamanlarda kocaman oluyor ve her ┼čey birdenbire toparlanmas─▒ g├╝├ž bir hale d├Ân├╝┼č├╝yor! Acaba bu ├Âfkeyi kontrol alt─▒na almak i├žin neler yapsa? Ne de olsa bu duyguyu yok etmek yerine onunla i┼čbirli─či kurmak en ak─▒ll─▒cas─▒! SemihÔÇÖin ├Âfkesi, d─▒┼čsalla┼čt─▒rma tekni─čini harika bir ┼čekilde kullanm─▒┼č, i├žeri─či Davran─▒┼č Bilimleri Enstit├╝s├╝ÔÇÖn├╝n ├žocuk-ergen ruh sa─čl─▒─č─▒ ekibi taraf─▒ndan onaylanm─▒┼č m├╝thi┼č bir kitap. Keyifli okumalar dilerim! (4+ ya┼č) ­čĹ║ . . . #psikolog  #pedagog  #uzman  #psikoloji  #├žocuk  #aile  #anne  #baba  #aileterapisi  #aileterapisti  #oyun  #oyunterapisi  #oyunterapisti  #psikoloji  #├žocukpsikolojisi  #istanbul  #t├╝rkiye  #├žocuklar  #ileti┼čim  #kitap  #kitaptavsiyesi  #├žocukkitab─▒  #├žocukkitaplar─▒  #childrensbooks  #childbooks  #semihin├Âfkesi  #├žocukedebiyat─▒  #├Âfke  #├žocuklarda├Âfke  #k─▒zg─▒nl─▒k 
Herkese iyi ak┼čamlar ;
G├╝zel d├╝┼č├╝nd├╝─č├╝m├╝z sabahlara uyanmay─▒ dileyelim ­čśç­čÖĆ­čĺÉ
#psikoloji #rasyonelpsikoloji #klinikpsikolog #psikolog #pdr #pdr #rasyonelpsikoloji #klinikpsikolog #psikolog #terapisi #evlilik #a┼čk #s├╝resiznafakaya #ko├žluk #kariyer #┼čiddetincinsiyetiyoktur #aile #meslek #ishayati #tavsiye #mulakat #zaman #personeller #kariyer  #klinikpsikolog #bbp #ko├žluk #aile #kariyer #evlilik #my
Herkese iyi ak┼čamlar ; G├╝zel d├╝┼č├╝nd├╝─č├╝m├╝z sabahlara uyanmay─▒ dileyelim ­čśç­čÖĆ­čĺÉ #psikoloji  #rasyonelpsikoloji  #klinikpsikolog  #psikolog  #pdr  #pdr  #rasyonelpsikoloji  #klinikpsikolog  #psikolog  #terapisi  #evlilik  #a┼čk  #s├╝resiznafakaya  #ko├žluk  #kariyer  #┼čiddetincinsiyetiyoktur  #aile  #meslek  #ishayati  #tavsiye  #mulakat  #zaman  #personeller  #kariyer  #klinikpsikolog  #bbp  #ko├žluk  #aile  #kariyer  #evlilik  #my 
Bismillah ­čôî

Bir ├Ânceki postÔÇÖtaki al─▒nt─▒y─▒ a├ž─▒klayan en g├╝zel ayet-i kerime. 
Lokman Suresi 27. Ayet 
E─čer yery├╝z├╝ndeki a─ča├žlar kalem, deniz de m├╝rekkep olsa, arkas─▒ndan yedi deniz daha ona kat─▒lsa, AllahÔÇÖ─▒n s├Âzleri (yazmakla) yine de t├╝kenmez. ┼×├╝phesiz Allah mutlak g├╝├ž sahibidir, h├╝k├╝m ve hikmet sahibidir.
.
. 
├ľnceki posta yapt─▒─č─▒n─▒z yorumlar─▒n─▒z i├žin ilginiz i├žin te┼čekk├╝rler hepsi birbirinden de─čerli lakin bir ki┼či tam da a├ž─▒klamaya yazaca─č─▒m ayeti yazd─▒ monorose_6767 ­čĹŹ­čĹĆ­čĆ╗­čĹĆ­čĆ╗ sihirli kelime ise H─░KMET idi.
.
. .
.
. .
#like#life#psychology#instagood#instalike
#instadaily #psikolojinotlar─▒m #kitaptavsiyesi 
#instafollow#psychologist#psikolog#tubak─▒l─▒├ž 
#psikoterapi #instagramers
#tubakilicpsikolojinotlari#psikoloji #ki┼čiselgeli┼čim 
#hay─▒rl─▒ak┼čamlar#instaquote#al─▒nt─▒ #yorum#felsefe #islamfelsefesi #analiz #d├╝┼č├╝n #d├╝┼č├╝nd├╝rens├Âzler #yorumla#kitap#kitapc├╝mleleri
Bismillah ­čôî Bir ├Ânceki postÔÇÖtaki al─▒nt─▒y─▒ a├ž─▒klayan en g├╝zel ayet-i kerime. Lokman Suresi 27. Ayet E─čer yery├╝z├╝ndeki a─ča├žlar kalem, deniz de m├╝rekkep olsa, arkas─▒ndan yedi deniz daha ona kat─▒lsa, AllahÔÇÖ─▒n s├Âzleri (yazmakla) yine de t├╝kenmez. ┼×├╝phesiz Allah mutlak g├╝├ž sahibidir, h├╝k├╝m ve hikmet sahibidir. . . ├ľnceki posta yapt─▒─č─▒n─▒z yorumlar─▒n─▒z i├žin ilginiz i├žin te┼čekk├╝rler hepsi birbirinden de─čerli lakin bir ki┼či tam da a├ž─▒klamaya yazaca─č─▒m ayeti yazd─▒ monorose_6767 ­čĹŹ­čĹĆ­čĆ╗­čĹĆ­čĆ╗ sihirli kelime ise H─░KMET idi. . . . . . . #like #life #psychology #instagood #instalike  #instadaily  #psikolojinotlar─▒m  #kitaptavsiyesi  #instafollow #psychologist #psikolog #tubak─▒l─▒├ž  #psikoterapi  #instagramers  #tubakilicpsikolojinotlari #psikoloji  #ki┼čiselgeli┼čim  #hay─▒rl─▒ak┼čamlar #instaquote #al─▒nt─▒  #yorum #felsefe  #islamfelsefesi  #analiz  #d├╝┼č├╝n  #d├╝┼č├╝nd├╝rens├Âzler  #yorumla #kitap #kitapc├╝mleleri 
­čĺąKitap ├ľnerisi - ─░yi Hissetmek ÔÖŽ´ŞĆBili┼čsel terapi denince akla ilk gelen kitap ÔÇť─░y─░ HissetmekÔÇŁ olmu┼čtur her zaman. Nitekim bunun hakk─▒n─▒ verir fazlas─▒yla. ├ťzerine ├žok ┼čey yaz─▒labilir. Kitab─▒n bize s├╝rekli hat─▒rlatt─▒─č─▒ bir nokta var ki o da ÔÇťba┼č─▒n─▒za ne geldi─činin hi├žbir ├Ânemi yok ├Ânemli olan onlar─▒ nas─▒l de─čerlendirdi─činiz, nas─▒l d├╝┼č├╝nd├╝─č├╝n├╝zÔÇŁ d├╝r. Bu kitab─▒n ana hatt─▒n─▒ olu┼čturmakla birlikte kitab─▒n ├Âzeti durumundad─▒r ayn─▒ zamanda. Duygudurumundan depresyona bili┼čsel ├žarp─▒kl─▒klara  bir ├žok konuya de─činmekte bunlar─▒n sa─čalt─▒m─▒na ili┼čkin ├Âneri ve tavsiyelerde bulunmakta. ÔÖŽ´ŞĆ─░y─░ hissedip, ─░y─░ hissettirmek isteyenlere.. #psikoloji #okudumbitti #pdr #kitap #kitap├Ânerisi #psikokitap #insan #ileti┼čim #psikolog #psikolojikdan─▒┼čman #terapi
­čĺąKitap ├ľnerisi - ─░yi Hissetmek ÔÖŽ´ŞĆBili┼čsel terapi denince akla ilk gelen kitap ÔÇť─░y─░ HissetmekÔÇŁ olmu┼čtur her zaman. Nitekim bunun hakk─▒n─▒ verir fazlas─▒yla. ├ťzerine ├žok ┼čey yaz─▒labilir. Kitab─▒n bize s├╝rekli hat─▒rlatt─▒─č─▒ bir nokta var ki o da ÔÇťba┼č─▒n─▒za ne geldi─činin hi├žbir ├Ânemi yok ├Ânemli olan onlar─▒ nas─▒l de─čerlendirdi─činiz, nas─▒l d├╝┼č├╝nd├╝─č├╝n├╝zÔÇŁ d├╝r. Bu kitab─▒n ana hatt─▒n─▒ olu┼čturmakla birlikte kitab─▒n ├Âzeti durumundad─▒r ayn─▒ zamanda. Duygudurumundan depresyona bili┼čsel ├žarp─▒kl─▒klara bir ├žok konuya de─činmekte bunlar─▒n sa─čalt─▒m─▒na ili┼čkin ├Âneri ve tavsiyelerde bulunmakta. ÔÖŽ´ŞĆ─░y─░ hissedip, ─░y─░ hissettirmek isteyenlere.. #psikoloji  #okudumbitti  #pdr  #kitap  #kitap├Ânerisi  #psikokitap  #insan  #ileti┼čim  #psikolog  #psikolojikdan─▒┼čman  #terapi 
Bismillah ­čôî

Bir ├Ânceki postÔÇÖta al─▒nt─▒y─▒ a├ž─▒klayan en g├╝zel ayet-i kerime. 
Lokman Suresi 27. Ayet ÔÇťE─čer yery├╝z├╝ndeki a─ča├žlar kalem, deniz de m├╝rekkep olsa, arkas─▒ndan yedi deniz daha ona kat─▒lsa, AllahÔÇÖ─▒n s├Âzleri (yazmakla) yine de t├╝kenmez. ┼×├╝phesiz Allah mutlak g├╝├ž sahibidir, h├╝k├╝m ve hikmet sahibidir.ÔÇŁ .
. 
├ľnceki posta yapt─▒─č─▒n─▒z yorumlar─▒n─▒z i├žin ilginiz i├žin te┼čekk├╝rler hepsi birbirinden de─čerli lakin bir ki┼či tam da a├ž─▒klamaya yazaca─č─▒m ayeti yazd─▒ @monorose_6767 ­čĹŹ­čĹĆ­čĆ╗­čĹĆ­čĆ╗ sihirli kelime ise H─░KMET idi.

Bu arada hat─▒rlatal─▒m suya yaz─▒ yazmak : Birine etkisi olmayacak s├Âzler s├Âylemek veya etkisi k─▒sa bir s├╝re i├žinde yok olacak s├Âzler sarf etmek demektir. .
. .
.
. .
#like#life#psychology#instagood#instalike
#instadaily #psikolojinotlar─▒m 
#instafollow#psychologist#psikolog#tubak─▒l─▒├ž 
#psikoterapi #instagramers
#tubakilicpsikolojinotlari#psikoloji #ki┼čiselgeli┼čim 
#instaquote#al─▒nt─▒ #yorum#felsefe #islamfelsefesi #analiz #d├╝┼č├╝n #d├╝┼č├╝nd├╝rens├Âzler #yorumla#kitap#kitapc├╝mleleri#ayet#kuran
Bismillah ­čôî Bir ├Ânceki postÔÇÖta al─▒nt─▒y─▒ a├ž─▒klayan en g├╝zel ayet-i kerime. Lokman Suresi 27. Ayet ÔÇťE─čer yery├╝z├╝ndeki a─ča├žlar kalem, deniz de m├╝rekkep olsa, arkas─▒ndan yedi deniz daha ona kat─▒lsa, AllahÔÇÖ─▒n s├Âzleri (yazmakla) yine de t├╝kenmez. ┼×├╝phesiz Allah mutlak g├╝├ž sahibidir, h├╝k├╝m ve hikmet sahibidir.ÔÇŁ . . ├ľnceki posta yapt─▒─č─▒n─▒z yorumlar─▒n─▒z i├žin ilginiz i├žin te┼čekk├╝rler hepsi birbirinden de─čerli lakin bir ki┼či tam da a├ž─▒klamaya yazaca─č─▒m ayeti yazd─▒ @monorose_6767 ­čĹŹ­čĹĆ­čĆ╗­čĹĆ­čĆ╗ sihirli kelime ise H─░KMET idi. Bu arada hat─▒rlatal─▒m suya yaz─▒ yazmak : Birine etkisi olmayacak s├Âzler s├Âylemek veya etkisi k─▒sa bir s├╝re i├žinde yok olacak s├Âzler sarf etmek demektir. . . . . . . #like #life #psychology #instagood #instalike  #instadaily  #psikolojinotlar─▒m  #instafollow #psychologist #psikolog #tubak─▒l─▒├ž  #psikoterapi  #instagramers  #tubakilicpsikolojinotlari #psikoloji  #ki┼čiselgeli┼čim  #instaquote #al─▒nt─▒  #yorum #felsefe  #islamfelsefesi  #analiz  #d├╝┼č├╝n  #d├╝┼č├╝nd├╝rens├Âzler  #yorumla #kitap #kitapc├╝mleleri #ayet #kuran 
Kitab─▒mdan sizler i├žin yeni bir g├╝n ├Âncesi yeni bir d├╝┼č├╝nce ┼čekli al─▒nt─▒lamak istedim. ­čôÜ­čôÜDevam─▒ i├žin Ben'i Ke┼čfet kitab─▒n─▒ profilimdeki D&R linkinden sat─▒n alabilirsiniz. ­čîÇ Ben'i Ke┼čfet kitab─▒ t├╝m kitap├ž─▒lar─▒n SADECE ONL─░NE sat─▒┼č─▒ndad─▒r.
#psikoloji #felsefe #edebiyat #sosyoloji #benlik #kimlik #yazar #yeni├ž─▒kanlar #kitap #yenibirg├╝n #psikolojikdan─▒┼čmanl─▒k #psikiyatri #psikolog #psikiyatrist
Kitab─▒mdan sizler i├žin yeni bir g├╝n ├Âncesi yeni bir d├╝┼č├╝nce ┼čekli al─▒nt─▒lamak istedim. ­čôÜ­čôÜDevam─▒ i├žin Ben'i Ke┼čfet kitab─▒n─▒ profilimdeki D&R linkinden sat─▒n alabilirsiniz. ­čîÇ Ben'i Ke┼čfet kitab─▒ t├╝m kitap├ž─▒lar─▒n SADECE ONL─░NE sat─▒┼č─▒ndad─▒r. #psikoloji  #felsefe  #edebiyat  #sosyoloji  #benlik  #kimlik  #yazar  #yeni├ž─▒kanlar  #kitap  #yenibirg├╝n  #psikolojikdan─▒┼čmanl─▒k  #psikiyatri  #psikolog  #psikiyatrist 
ÔŁŚ´ŞĆArt─▒k ara┼čt─▒rmalar ├žocuklar─▒m─▒z─▒n izledikleri ├žizgi filmlerin bilin├žalt─▒ mesajlar─▒ ta┼č─▒d─▒─č─▒n─▒ kan─▒tl─▒yor ÔÇó
­čöů­čöů­čöů
ÔŁŚ´ŞĆBunlar pozitif ya da negatif i├žerikli mesajlar olabilmekteler ÔÇó
­čöů­čöů­čöů
ÔŁŚ´ŞĆAncak ├Âzellikle de eski tip ├žizgi filmlerin cinsiyet rol├╝ normlar─▒ i├žerdiklerini ve hatta sigara vb. te┼čvik etti─či g├Âr├╝l├╝yor ÔÇó
­čöů­čöů­čöů
ÔŁŚ´ŞĆG├╝n├╝m├╝z ├žizgi filmleri ise g├Ârece bu durumun ├Ân├╝ne ge├žmeye ├žal─▒┼čsa da ├╝zerinde kesinlikle daha fazla ├žal─▒┼č─▒lmas─▒ gerekmekte ÔÇó
­čöů­čöů­čöů
­čôîWinnie the Pooh defterini kapat─▒rken hat─▒r─▒mda kalan pozitif i├žerikli, alternatif d├╝┼č├╝nmeye te┼čvik etti─čini d├╝┼č├╝nd├╝─č├╝m birka├ž repli─čini payla┼čmak istedim ÔÇó Ô×í´ŞĆÔ×í´ŞĆÔ×í´ŞĆÔ×í´ŞĆÔ×í´ŞĆÔ×í´ŞĆ
ÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇö
Ôüé Merak etti─činiz ve ├╝zerinde yazmam─▒ istedi─činiz konular─▒ e-posta yoluyla ya da DMÔÇÖden yazabilirsiniz ­čöů
Ôüé Be─čenmeyi ve takip etmeyi unutmay─▒n ­čöů
ÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇö
ÔŁŚ´ŞĆArt─▒k ara┼čt─▒rmalar ├žocuklar─▒m─▒z─▒n izledikleri ├žizgi filmlerin bilin├žalt─▒ mesajlar─▒ ta┼č─▒d─▒─č─▒n─▒ kan─▒tl─▒yor ÔÇó ­čöů­čöů­čöů ÔŁŚ´ŞĆBunlar pozitif ya da negatif i├žerikli mesajlar olabilmekteler ÔÇó ­čöů­čöů­čöů ÔŁŚ´ŞĆAncak ├Âzellikle de eski tip ├žizgi filmlerin cinsiyet rol├╝ normlar─▒ i├žerdiklerini ve hatta sigara vb. te┼čvik etti─či g├Âr├╝l├╝yor ÔÇó ­čöů­čöů­čöů ÔŁŚ´ŞĆG├╝n├╝m├╝z ├žizgi filmleri ise g├Ârece bu durumun ├Ân├╝ne ge├žmeye ├žal─▒┼čsa da ├╝zerinde kesinlikle daha fazla ├žal─▒┼č─▒lmas─▒ gerekmekte ÔÇó ­čöů­čöů­čöů ­čôîWinnie the Pooh defterini kapat─▒rken hat─▒r─▒mda kalan pozitif i├žerikli, alternatif d├╝┼č├╝nmeye te┼čvik etti─čini d├╝┼č├╝nd├╝─č├╝m birka├ž repli─čini payla┼čmak istedim ÔÇó Ô×í´ŞĆÔ×í´ŞĆÔ×í´ŞĆÔ×í´ŞĆÔ×í´ŞĆÔ×í´ŞĆ ÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇö Ôüé Merak etti─činiz ve ├╝zerinde yazmam─▒ istedi─činiz konular─▒ e-posta yoluyla ya da DMÔÇÖden yazabilirsiniz ­čöů Ôüé Be─čenmeyi ve takip etmeyi unutmay─▒n ­čöů ÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇö
Everyone lives in their own unique model of the world
____

Dengan belajar NLP, dengan skill ini kita bisa mendapatkan banyak manfaat untuk mengerti dan memahami model unik setiap orang yang pada giliranya butuh saling dihargai dan didukung untuk berkembang atau bisa menjadi solusi untuk lepas dari suatu masalah.

#hypnoterapy #hypnoterapist #nlp #nlpmetapowerconsultan #nlpmp #surabaya #sidoarjo #semarang #jogya #yogyakarta #makasar #bali #batam #kalimantan #grogot #tanahgrogot #guru #dokter #perawat #terapis #psikolog #psikologi #bromo #tengger #semeru #tamannasional #bromotenggersemeru
Everyone lives in their own unique model of the world ____ Dengan belajar NLP, dengan skill ini kita bisa mendapatkan banyak manfaat untuk mengerti dan memahami model unik setiap orang yang pada giliranya butuh saling dihargai dan didukung untuk berkembang atau bisa menjadi solusi untuk lepas dari suatu masalah. #hypnoterapy  #hypnoterapist  #nlp  #nlpmetapowerconsultan  #nlpmp  #surabaya  #sidoarjo  #semarang  #jogya  #yogyakarta  #makasar  #bali  #batam  #kalimantan  #grogot  #tanahgrogot  #guru  #dokter  #perawat  #terapis  #psikolog  #psikologi  #bromo  #tengger  #semeru  #tamannasional  #bromotenggersemeru 
The Map is not the therritory
...
Peta bukanlah wilayahnya melainkan hanya gambaran besarnya saja. Begitupula dengan pikiran manusia, seringkali yang kita pahami dari seseorang hanyalah gambaran besarnya saja, belum mewakili watak dan karakter dari orangnya.
________

Mengelola informasi yang datang dari luar secara tidak tepat mampu merubah prilaku seseorang

#hypnoterapy #hypnoterapist #nlp #nlpmetapowerconsultan #nlpmp #surabaya #sidoarjo #semarang #jogya #yogyakarta #makasar #bali #batam #kalimantan #grogot #tanahgrogot #guru #dokter #perawat #terapis #psikolog #psikologi #cobanrondo
The Map is not the therritory ... Peta bukanlah wilayahnya melainkan hanya gambaran besarnya saja. Begitupula dengan pikiran manusia, seringkali yang kita pahami dari seseorang hanyalah gambaran besarnya saja, belum mewakili watak dan karakter dari orangnya. ________ Mengelola informasi yang datang dari luar secara tidak tepat mampu merubah prilaku seseorang #hypnoterapy  #hypnoterapist  #nlp  #nlpmetapowerconsultan  #nlpmp  #surabaya  #sidoarjo  #semarang  #jogya  #yogyakarta  #makasar  #bali  #batam  #kalimantan  #grogot  #tanahgrogot  #guru  #dokter  #perawat  #terapis  #psikolog  #psikologi  #cobanrondo