an online Instagram web viewer

#nazaholdings medias

Photos

Belitung Island Journey day 3
.
Hari ketiga nilah paling ditunggu2. Island hoping dan juga snorkling. Yeayyy..
.
๐ŸšฉPulau tinggi
๐ŸšฉPulau Garuda
๐ŸšฉPulau Lengkuas
๐ŸšฉPulau Kelayang
๐ŸšฉPulau Batu Belayar
.
Cantik sungguh air laut di sini. .Kebiru2an. Sampai boleh nampak ke dasar.
.
Kalau nak buat aktiviti macam kakak buat ni, boleh contact @mtngetaways . Servis tiptop diorang bagi.
.
#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow #mtngetawaysgettingyouthere #JDTBlogger #TeamBloggerJohor #TBJ #blogkasihjuju #kasihjujudotcom #jujujalanjalan
Belitung Island Journey day 3 . Hari ketiga nilah paling ditunggu2. Island hoping dan juga snorkling. Yeayyy.. . ๐ŸšฉPulau tinggi ๐ŸšฉPulau Garuda ๐ŸšฉPulau Lengkuas ๐ŸšฉPulau Kelayang ๐ŸšฉPulau Batu Belayar . Cantik sungguh air laut di sini. .Kebiru2an. Sampai boleh nampak ke dasar. . Kalau nak buat aktiviti macam kakak buat ni, boleh contact @mtngetaways . Servis tiptop diorang bagi. . #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #mtngetawaysgettingyouthere  #JDTBlogger  #TeamBloggerJohor  #TBJ  #blogkasihjuju  #kasihjujudotcom  #jujujalanjalan 
Belitung Island Journey day 3
.
Hari ketiga nilah paling ditunggu2. Island hoping dan juga snorkling. Yeayyy..
.
๐ŸšฉPulau tinggi
๐ŸšฉPulau Garuda
๐ŸšฉPulau Lengkuas
๐ŸšฉPulau Kelayang
๐ŸšฉPulau Batu Belayar
.
Cantik sungguh air laut di sini. .Kebiru2an. Sampai boleh nampak ke dasar.
.
Kalau nak buat aktiviti macam kakak buat ni, boleh contact @mtngetaways . Servis tiptop diorang bagi.
.
#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow #mtngetawaysgettingyouthere #JDTBlogger #TeamBloggerJohor #TBJ #blogkasihjuju #kasihjujudotcom #jujujalanjalan
Belitung Island Journey day 3 . Hari ketiga nilah paling ditunggu2. Island hoping dan juga snorkling. Yeayyy.. . ๐ŸšฉPulau tinggi ๐ŸšฉPulau Garuda ๐ŸšฉPulau Lengkuas ๐ŸšฉPulau Kelayang ๐ŸšฉPulau Batu Belayar . Cantik sungguh air laut di sini. .Kebiru2an. Sampai boleh nampak ke dasar. . Kalau nak buat aktiviti macam kakak buat ni, boleh contact @mtngetaways . Servis tiptop diorang bagi. . #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #mtngetawaysgettingyouthere  #JDTBlogger  #TeamBloggerJohor  #TBJ  #blogkasihjuju  #kasihjujudotcom  #jujujalanjalan 
Short gateways ๐Ÿฅณ
#belitung #belitungisland @aoxmovement #aoxmtour2018 #aoxmxbelitung2018 @mtngetaways #mtngetaways #nazaholdings @djimalaysia #djimalaysia
Datang belitung mesti cuba Mie Belitung.. ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Datang belitung mesti cuba Mie Belitung.. ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Ni apa namanya ? @sunahjalanjalan  @sis_walk_walk .. Minn lupa .. Dah rasa tapi tak ingat... ๐Ÿ˜„
-
Nahh,, tour guide dari @mtngetaways sporting sangatt.. Sempat petik buah untuk kitorang rasa. ๐Ÿ˜‹
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Ni apa namanya ? @sunahjalanjalan @sis_walk_walk .. Minn lupa .. Dah rasa tapi tak ingat... ๐Ÿ˜„ - Nahh,, tour guide dari @mtngetaways sporting sangatt.. Sempat petik buah untuk kitorang rasa. ๐Ÿ˜‹ - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Apa yang ada sepanjang berada di sekitar  kampong laskar pelangi... Sangat kalerful kann ๐ŸŒˆ
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Apa yang ada sepanjang berada di sekitar kampong laskar pelangi... Sangat kalerful kann ๐ŸŒˆ - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Berada dalam replika sekola laskar pelangi ni mengimbau kembali kenangan kita sewaktu berada di zaman persekolahan..Dah bertahunn rupanyaa tinggalkan zaman sekolah.. Korang dulu zaman sekolah kuat monteng ? hahahahaha -
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Berada dalam replika sekola laskar pelangi ni mengimbau kembali kenangan kita sewaktu berada di zaman persekolahan..Dah bertahunn rupanyaa tinggalkan zaman sekolah.. Korang dulu zaman sekolah kuat monteng ? hahahahaha - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Kalau ke Belitung bersama @mtngetaways, jangan lupa cari gadis ni. Tour guide service recommended, sangat friendly dan informative. Di mana ada dia, pasti ada @heribelitung8914 ๐Ÿ˜‚

#mtngetaways #MTNGetawaysGettingYouThere #nazaholdings #paradisenow #belitungisland #belitungwonderful #wisataindonesia #wisatabelitung #travelindonesia #travelbelitung #idtravel #sunahjalanjalan #travelblogger #bloggermalaysia #jdtblogger #johorblogger #bloggerjohor #teambloggerjohor #malaysianblogger #traveldiary #tourguidebelitung
Kalau ke Belitung bersama @mtngetaways, jangan lupa cari gadis ni. Tour guide service recommended, sangat friendly dan informative. Di mana ada dia, pasti ada @heribelitung8914 ๐Ÿ˜‚ #mtngetaways  #MTNGetawaysGettingYouThere  #nazaholdings  #paradisenow  #belitungisland  #belitungwonderful  #wisataindonesia  #wisatabelitung  #travelindonesia  #travelbelitung  #idtravel  #sunahjalanjalan  #travelblogger  #bloggermalaysia  #jdtblogger  #johorblogger  #bloggerjohor  #teambloggerjohor  #malaysianblogger  #traveldiary  #tourguidebelitung 
Siapa pernah tengok movie laskar pelangi. Cuba teka ni tempat apa ? 
@aoxmovement
@mtngetaways 
#aoxmtour2018
#aoxmxbelitung2018
#mtngetaways
#nazaholdings
#akwagang
Museum (Muzium) Kata Andrea Hirata merupakan muzium sastera pertama di Indonesia yang didirikan oleh penulis novel Laskar Pelangi itu untuk menginsiprasi generasi muda Indonesia terutama yang ada di Belitung, agar berani bermimpi sesuai semangat Laskar Pelangi.
Ia dijadikan sebagai tempat belajar dan media untuk mengapresiasi karya-karya sastera dari penulis di dalam mahupun luar negeri.
Terdapat lebih dari 200 literatur dari berbagai genre seperti literatur muzik, filem, anak seni, hingga literatur arsitektur. Meski banyak memasukkan karya penulis luar, kearifan lokal tidak luput dihadirkan di muzium ini.
Terdapat sebuah ruangan di muzium ini yang menyajikan informasi mengenai geografi Belitung Timur lengkap dengan contoh bebatuan asli di tempat ini iaitu batu Satam serta berbagai foto yang merupakan potongan-potongan adegan dalam filem Laskar Pelangi, buku, pernak pernik khas Belitung hingga ruang belajar untuk anak usia dini juga banyak pintu yang dicat warna-warni, memanjakan mata bagi setiap orang yang melihatnya.
Jangan lupa menikmati kopi khas Belitung disertai gorengan yang tersedia di ruangan bahagian belakang. Kopi khas Belitung ini diracik langsung dari tungku sesuai pesanan para pengunjung.
Bagi anda yang ingin berlibur ke Kabupaten (Daerah) Belitung Timur jangan lupa mengunjungi Museum Kata Andrea Hirata ini.

Sumber : 
https://travel.kompas.com/read/2016/04/02/194300227/Menengok.Semangat.Laskar.Pelangi.di.Museum.Andrea.Hirata

Terima kasih @mtngetaways yang telah membawa kami semua ke Pulau Belitung selama 4hari 3malam .
Pakej percutian yang sangat enjoy, berbaloi dan puashati!

For any enquiries please reach 
Faizun: +65 8531 3381

#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #makinchejalanjalan #foodieblogger #JDTBlogger #alamsariditanahjauhar
Museum (Muzium) Kata Andrea Hirata merupakan muzium sastera pertama di Indonesia yang didirikan oleh penulis novel Laskar Pelangi itu untuk menginsiprasi generasi muda Indonesia terutama yang ada di Belitung, agar berani bermimpi sesuai semangat Laskar Pelangi. Ia dijadikan sebagai tempat belajar dan media untuk mengapresiasi karya-karya sastera dari penulis di dalam mahupun luar negeri. Terdapat lebih dari 200 literatur dari berbagai genre seperti literatur muzik, filem, anak seni, hingga literatur arsitektur. Meski banyak memasukkan karya penulis luar, kearifan lokal tidak luput dihadirkan di muzium ini. Terdapat sebuah ruangan di muzium ini yang menyajikan informasi mengenai geografi Belitung Timur lengkap dengan contoh bebatuan asli di tempat ini iaitu batu Satam serta berbagai foto yang merupakan potongan-potongan adegan dalam filem Laskar Pelangi, buku, pernak pernik khas Belitung hingga ruang belajar untuk anak usia dini juga banyak pintu yang dicat warna-warni, memanjakan mata bagi setiap orang yang melihatnya. Jangan lupa menikmati kopi khas Belitung disertai gorengan yang tersedia di ruangan bahagian belakang. Kopi khas Belitung ini diracik langsung dari tungku sesuai pesanan para pengunjung. Bagi anda yang ingin berlibur ke Kabupaten (Daerah) Belitung Timur jangan lupa mengunjungi Museum Kata Andrea Hirata ini. Sumber : https://travel.kompas.com/read/2016/04/02/194300227/Menengok.Semangat.Laskar.Pelangi.di.Museum.Andrea.Hirata Terima kasih @mtngetaways yang telah membawa kami semua ke Pulau Belitung selama 4hari 3malam . Pakej percutian yang sangat enjoy, berbaloi dan puashati! For any enquiries please reach Faizun: +65 8531 3381 #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #makinchejalanjalan  #foodieblogger  #JDTBlogger  #alamsariditanahjauhar 
My very first experience snorkeling in the sea๐Ÿ’œ If you want to gain this experience you can contact @mtngetaways ๐Ÿ’›

For any enquiries please contact ๐Ÿ’ซ

Faizun: +65 8531 3381

#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #travellers #lovetravel #islandlover #island #travelingpost #travelphotography #travelbloggers
Tiberrr dekat sini rileks je aku krap krup krap krupp belinjau tuhh.. bila dah campur dalam Mie Belitung, pehh sedapp sangat.. Minum pulak dengan es jeruk! Wow..terus hyper semacam๐Ÿคฃ
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi #awakmakanape #projekcarikmakan #makanmakankurus
Tiberrr dekat sini rileks je aku krap krup krap krupp belinjau tuhh.. bila dah campur dalam Mie Belitung, pehh sedapp sangat.. Minum pulak dengan es jeruk! Wow..terus hyper semacam๐Ÿคฃ - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi  #awakmakanape  #projekcarikmakan  #makanmakankurus 
Kak Sunah : โ€œAin, pasni nak berangan pergi mana pulak?โ€
Ain: โ€œOhhhh ,, Ain tauu..โ€
Kak Sunah: โ€œ Haa,, gi mana pulak?โ€
Ain: โ€œPergi ke hati Crush lerrโ€๐Ÿ™Š
Kak Sunah: โ€œ Pergi kutip balik hati kau yang dah jatuh dalam air tuhhhโ€ -
Okay Hambar! ๐Ÿคฃ
Gitu lerr kitorang, lagi2 aku.. Kuat berangan..Tapi, Tuhan tu Maha Mendengar.. Berangan travel sesama geng Katak.. Terus jadi kenyataan.. Kuncinya.. Berangan ! Tapi niatkan itu sebagai doa. -
Terima kasih @mtngetaways  kerana jadikan angan2 kami ini menjadi kenyataan!
-
#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Kak Sunah : โ€œAin, pasni nak berangan pergi mana pulak?โ€ Ain: โ€œOhhhh ,, Ain tauu..โ€ Kak Sunah: โ€œ Haa,, gi mana pulak?โ€ Ain: โ€œPergi ke hati Crush lerrโ€๐Ÿ™Š Kak Sunah: โ€œ Pergi kutip balik hati kau yang dah jatuh dalam air tuhhhโ€ - Okay Hambar! ๐Ÿคฃ Gitu lerr kitorang, lagi2 aku.. Kuat berangan..Tapi, Tuhan tu Maha Mendengar.. Berangan travel sesama geng Katak.. Terus jadi kenyataan.. Kuncinya.. Berangan ! Tapi niatkan itu sebagai doa. - Terima kasih @mtngetaways kerana jadikan angan2 kami ini menjadi kenyataan! - #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Gittew lerr ain.. Kalau gelak sumpah bising satu kampung!
-
Ain : โ€œTahu npe ain gelak?โ€
Dikbee: โ€œKenapa ain?โ€
Ain: โ€œSebab ain cedok lauk paling last tadi..โ€๐Ÿคฃ
-
 Thanks @mtngetaways  sebab buat saya gelak sepanjang hari.
-
#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Gittew lerr ain.. Kalau gelak sumpah bising satu kampung! - Ain : โ€œTahu npe ain gelak?โ€ Dikbee: โ€œKenapa ain?โ€ Ain: โ€œSebab ain cedok lauk paling last tadi..โ€๐Ÿคฃ - Thanks @mtngetaways sebab buat saya gelak sepanjang hari. - #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Sedikit throwback di Pulau Belitung tempoh hari... Kami merasai pengalaman makan berdulang mengikut adat Belitung dimana : 
1- Satu dulang terdiri dari empat orang
2- Yang paling muda perlu membuka tudung saji.
3- Yang paling muda juga perlu menyediakan pinggan untuk diletakkan nasik.
4- Dan yang paling berusia akan mengambil makanan terlebih dahulu.
5-  Seterusnya yg kedua muda dan berlarutan sehinggalah ke paling muda.

Thanks @mtngetaways  untuk percutian kali ini.. Jujurnya menggunakan khidmat mereka amatlah memuaskan! 5 bintang!

#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #siswalkwalk #sunahsolehtravel #sunahjalanjalan #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #beautifulindonesia #laskarpelangi
Sedikit throwback di Pulau Belitung tempoh hari... Kami merasai pengalaman makan berdulang mengikut adat Belitung dimana : 1- Satu dulang terdiri dari empat orang 2- Yang paling muda perlu membuka tudung saji. 3- Yang paling muda juga perlu menyediakan pinggan untuk diletakkan nasik. 4- Dan yang paling berusia akan mengambil makanan terlebih dahulu. 5- Seterusnya yg kedua muda dan berlarutan sehinggalah ke paling muda. Thanks @mtngetaways untuk percutian kali ini.. Jujurnya menggunakan khidmat mereka amatlah memuaskan! 5 bintang! #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #siswalkwalk  #sunahsolehtravel  #sunahjalanjalan  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #beautifulindonesia  #laskarpelangi 
Memang dengar aku gelak2 kan..Sebenarnya aku kena buli.. sebab makanan je weyhh.. Kauu tengok kak @sunahsakura .. Lepas geramm letewww membuli kitee.. Yang paling muda paling kena buli.. Yang paling muda amek lauk paling last... ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
-
Nah, ni baru konsep sebenar #makanmakankurus ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
-
Terima kasih @mtngetaways kerana provide itinerary yang bagus especially about this culture ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ
-
#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
#awakmakanape  #projekcarikmakan
Memang dengar aku gelak2 kan..Sebenarnya aku kena buli.. sebab makanan je weyhh.. Kauu tengok kak @sunahsakura .. Lepas geramm letewww membuli kitee.. Yang paling muda paling kena buli.. Yang paling muda amek lauk paling last... ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ - Nah, ni baru konsep sebenar #makanmakankurus  ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ - Terima kasih @mtngetaways kerana provide itinerary yang bagus especially about this culture ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ - #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi  #awakmakanape  #projekcarikmakan 
Masa nii nakkk masukk ke replika sekolah laskar pelangi ๐ŸŒˆ
-
Jomlah bercuti ke Pulau Belitung bersama dengan @mtngetaways .. Tak payah pening2 fikir.. Tour guidenya udah urusin semuanya.. ๐Ÿ˜
- -#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Masa nii nakkk masukk ke replika sekolah laskar pelangi ๐ŸŒˆ - Jomlah bercuti ke Pulau Belitung bersama dengan @mtngetaways .. Tak payah pening2 fikir.. Tour guidenya udah urusin semuanya.. ๐Ÿ˜ - -#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Belitung Island Journey
.
SubhanAllah cantik sungguh matahari terbenam di pantai Tanjung Pendam ni. Lokasi ni merupakan spot terbaik bagi penduduk Pulau Belitung untuk menyaksikan sunset.
.
Kalau korang amik pakej dengan @mtngetaways memang dah masuk sekali dalam jadual. So ape tunggu lagi. Cepat-cepat dm MTN Getaways sekarang jugak!
.
#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow #mtngetawaysgettingyouthere #JDTBlogger #TeamBloggerJohor #TBJ #blogkasihjuju #kasihjujudotcom #jujujalanjalan
Belitung Island Journey . SubhanAllah cantik sungguh matahari terbenam di pantai Tanjung Pendam ni. Lokasi ni merupakan spot terbaik bagi penduduk Pulau Belitung untuk menyaksikan sunset. . Kalau korang amik pakej dengan @mtngetaways memang dah masuk sekali dalam jadual. So ape tunggu lagi. Cepat-cepat dm MTN Getaways sekarang jugak! . #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #mtngetawaysgettingyouthere  #JDTBlogger  #TeamBloggerJohor  #TBJ  #blogkasihjuju  #kasihjujudotcom  #jujujalanjalan 
Belitung Island Journey
.
SubhanAllah cantik sungguh matahari terbenam di pantai Tanjung Pendam ni. Lokasi ni merupakan spot terbaik bagi penduduk Pulau Belitung untuk menyaksikan sunset.
.
Kalau korang amik pakej dengan @mtngetaways memang dah masuk sekali dalam jadual. So ape tunggu lagi. Cepat-cepat dm MTN Getaways sekarang jugak!
.
#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow #mtngetawaysgettingyouthere #JDTBlogger #TeamBloggerJohor #TBJ #blogkasihjuju #kasihjujudotcom #jujujalanjalan
Belitung Island Journey . SubhanAllah cantik sungguh matahari terbenam di pantai Tanjung Pendam ni. Lokasi ni merupakan spot terbaik bagi penduduk Pulau Belitung untuk menyaksikan sunset. . Kalau korang amik pakej dengan @mtngetaways memang dah masuk sekali dalam jadual. So ape tunggu lagi. Cepat-cepat dm MTN Getaways sekarang jugak! . #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #mtngetawaysgettingyouthere  #JDTBlogger  #TeamBloggerJohor  #TBJ  #blogkasihjuju  #kasihjujudotcom  #jujujalanjalan 
Esok dah kerja ke ? ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ Are you a sea lover or mountain lover ? 
Kalau tanya aku , I like both !!! ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ It is because both will gives you different scenery .
๐Ÿ˜๐Ÿ˜ ...
...
Okay buat si pencinta laut , korang kena lah visit Belitung. Bagi aku, Belitung masih tidak sesak , tenang dan lautnya semua masih cantik dan paling penting bersih . ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป ...
...
Place : Pulau Lengkuas ...
...
@mtngetaways 
#niastory_ #mtngetaways #mtngetawaysgettingyouthere #paradisenow #nazaholdings #langitgloomysikit #kalauadamatahariterikbolehlihatjernihsungguhairlautnya
Esok dah kerja ke ? ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ Are you a sea lover or mountain lover ? Kalau tanya aku , I like both !!! ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ It is because both will gives you different scenery . ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ ... ... Okay buat si pencinta laut , korang kena lah visit Belitung. Bagi aku, Belitung masih tidak sesak , tenang dan lautnya semua masih cantik dan paling penting bersih . ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป ... ... Place : Pulau Lengkuas ... ... @mtngetaways #niastory_  #mtngetaways  #mtngetawaysgettingyouthere  #paradisenow  #nazaholdings  #langitgloomysikit  #kalauadamatahariterikbolehlihatjernihsungguhairlautnya 
Serenity view. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ ...
...
Place : Tanjung Kelayang Beach ...
...
From KL to Pulau Belitung nie ada dua :
1) KL - Singapore - Belitung ( Tanjung Pandan ) via Garuda Airlines ( this flight still limited as for now sebab dorang baru je buka route nie from Singapore ).
2) KL - Jakarta - Belitung ( Tanjung Pandan ) via any flight yang available sebab route nie memang ada from Jakarta . ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
....
....
@mtngetaways 
#niastory_  #dikawasanjettypunbersihsangat #mtngetaways #mtngetawaysgettingyouthere #paradisenow #nazaholdings
Serenity view. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ ... ... Place : Tanjung Kelayang Beach ... ... From KL to Pulau Belitung nie ada dua : 1) KL - Singapore - Belitung ( Tanjung Pandan ) via Garuda Airlines ( this flight still limited as for now sebab dorang baru je buka route nie from Singapore ). 2) KL - Jakarta - Belitung ( Tanjung Pandan ) via any flight yang available sebab route nie memang ada from Jakarta . ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š .... .... @mtngetaways #niastory_  #dikawasanjettypunbersihsangat  #mtngetaways  #mtngetawaysgettingyouthere  #paradisenow  #nazaholdings 
โ€” Ya Allahhhh cantiknya keindahan alam ciptaanMu. โค๏ธ
.
๐Ÿ“ธ @dikbee
.
.
โœˆ๏ธ JB - Changi - Tanjung Pandan - Pulau Belitung.
.
Contact:
Faizun +65 8531 3381 atau 
Email: admin@mtngetaways.com
.
@mtngetaways
@mtngetaways
@mtngetaways
.
#uyuljalanjalan #pulaubelitung #belitungisland #FAMmediatrip #mtngetaways #nazaholdings #paradisenow #luciaboutique #mtngetawaysgettingyouthere
.
#Lightroom #LightroomPreset #Lr #Photography #PhotographerMalaysia #PhotographyForLife #EditLikePro #HuaweiP20 #ExiPhoneUser
. 
#TeamBloggerJohor
#JDTBlogger
#BloggerJohor
#BloggerMalaysia
#LifestyleBlogger
#BeautyBlogger
#uyulroslidotcom
โ€” Ya Allahhhh cantiknya keindahan alam ciptaanMu. โค๏ธ . ๐Ÿ“ธ @dikbee . . โœˆ๏ธ JB - Changi - Tanjung Pandan - Pulau Belitung. . Contact: Faizun +65 8531 3381 atau Email: admin@mtngetaways.com . @mtngetaways @mtngetaways @mtngetaways . #uyuljalanjalan  #pulaubelitung  #belitungisland  #FAMmediatrip  #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #luciaboutique  #mtngetawaysgettingyouthere  . #Lightroom  #LightroomPreset  #Lr  #Photography  #PhotographerMalaysia  #PhotographyForLife  #EditLikePro  #HuaweiP20  #ExiPhoneUser  . #TeamBloggerJohor  #JDTBlogger  #BloggerJohor  #BloggerMalaysia  #LifestyleBlogger  #BeautyBlogger  #uyulroslidotcom 
โ€” Rindunyaaaaaa. ๐Ÿ˜ญ
.
๐Ÿ“ธ @dikbee
.
.
โœˆ๏ธ JB - Changi - Tanjung Pandan - Pulau Belitung.
.
Contact:
Faizun +65 8531 3381 atau 
Email: admin@mtngetaways.com
.
@mtngetaways
@mtngetaways
@mtngetaways
.
#uyuljalanjalan #pulaubelitung #belitungisland #FAMmediatrip #mtngetaways #nazaholdings #paradisenow #luciaboutique #mtngetawaysgettingyouthere
.
#Lightroom #LightroomPreset #Lr #Photography #PhotographerMalaysia #PhotographyForLife #EditLikePro #HuaweiP20 #ExiPhoneUser
. 
#TeamBloggerJohor
#JDTBlogger
#BloggerJohor
#BloggerMalaysia
#LifestyleBlogger
#BeautyBlogger
#uyulroslidotcom
โ€” Rindunyaaaaaa. ๐Ÿ˜ญ . ๐Ÿ“ธ @dikbee . . โœˆ๏ธ JB - Changi - Tanjung Pandan - Pulau Belitung. . Contact: Faizun +65 8531 3381 atau Email: admin@mtngetaways.com . @mtngetaways @mtngetaways @mtngetaways . #uyuljalanjalan  #pulaubelitung  #belitungisland  #FAMmediatrip  #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #luciaboutique  #mtngetawaysgettingyouthere  . #Lightroom  #LightroomPreset  #Lr  #Photography  #PhotographerMalaysia  #PhotographyForLife  #EditLikePro  #HuaweiP20  #ExiPhoneUser  . #TeamBloggerJohor  #JDTBlogger  #BloggerJohor  #BloggerMalaysia  #LifestyleBlogger  #BeautyBlogger  #uyulroslidotcom 
โ€” Group photos defined happiness. I really love this trip and I believes everyone enjoyed. โค๏ธ
.
.
โœˆ๏ธ JB - Changi - Tanjung Pandan - Pulau Belitung.
.
Contact:
Faizun +65 8531 3381 atau 
Email: admin@mtngetaways.com
.
@mtngetaways
@mtngetaways
@mtngetaways
.
#uyuljalanjalan #pulaubelitung #belitungisland #FAMmediatrip #mtngetaways #nazaholdings #paradisenow #luciaboutique #mtngetawaysgettingyouthere
.
#Lightroom #LightroomPreset #Lr #Photography #PhotographerMalaysia #PhotographyForLife #EditLikePro #HuaweiP20 #ExiPhoneUser
. 
#TeamBloggerJohor
#JDTBlogger
#BloggerJohor
#BloggerMalaysia
#LifestyleBlogger
#BeautyBlogger
#uyulroslidotcom
โ€” Group photos defined happiness. I really love this trip and I believes everyone enjoyed. โค๏ธ . . โœˆ๏ธ JB - Changi - Tanjung Pandan - Pulau Belitung. . Contact: Faizun +65 8531 3381 atau Email: admin@mtngetaways.com . @mtngetaways @mtngetaways @mtngetaways . #uyuljalanjalan  #pulaubelitung  #belitungisland  #FAMmediatrip  #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #luciaboutique  #mtngetawaysgettingyouthere  . #Lightroom  #LightroomPreset  #Lr  #Photography  #PhotographerMalaysia  #PhotographyForLife  #EditLikePro  #HuaweiP20  #ExiPhoneUser  . #TeamBloggerJohor  #JDTBlogger  #BloggerJohor  #BloggerMalaysia  #LifestyleBlogger  #BeautyBlogger  #uyulroslidotcom 
Kami dapat melihat sunset ๐ŸŒ… Best sangat walaupun air tengah surut. ๐Ÿ“Tanjung Pendam ,Belitung -
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Kami dapat melihat sunset ๐ŸŒ… Best sangat walaupun air tengah surut. ๐Ÿ“Tanjung Pendam ,Belitung - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Petang -petang ni tiber teringat mau tengok sunset ๐ŸŒ… di pantai Tanjung Pendam. Aduhh,, rindu banget sihh..
-
๐Ÿ“น shoot drone from @hasif_suraya -
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Petang -petang ni tiber teringat mau tengok sunset ๐ŸŒ… di pantai Tanjung Pendam. Aduhh,, rindu banget sihh.. - ๐Ÿ“น shoot drone from @hasif_suraya - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
@harrisannuar your video awesome bro ๐Ÿ‘๐Ÿ‘
.
.
Shall you have any enquires, please do not hesitate to contact us ๐Ÿ“ฒ+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira)
โœ‰ admin@mtngetaways.com.
.
.
.
Paradise, NOW!
MTN Getawaysโ€ฆGetting You There.
#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere #Belitungisland

#Repost @harrisannuar
โ€ข โ€ข โ€ข
Laskar Pelangi
Directed and Edited by HarrisAnnuar
@mtngetaways
#BangkitBotak #HeroRemaja
@harrisannuar your video awesome bro ๐Ÿ‘๐Ÿ‘ . . Shall you have any enquires, please do not hesitate to contact us ๐Ÿ“ฒ+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira) โœ‰ admin@mtngetaways.com. . . . Paradise, NOW! MTN Getawaysโ€ฆGetting You There. #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere  #Belitungisland  #Repost  @harrisannuar โ€ข โ€ข โ€ข Laskar Pelangi Directed and Edited by HarrisAnnuar @mtngetaways #BangkitBotak  #HeroRemaja 
Terbaik bro @amad_mbi ๐Ÿ‘๐Ÿ‘
.
.
Come explore and experience this beautiful tropical island paradise full of natural unspoiled beauty, scenic spots,and great opportunities to have THE holiday getaway of a lifetime! .
.
Shall you have any enquires, please do not hesitate to contact us ๐Ÿ“ฒ+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira)
โœ‰ admin@mtngetaways.com.
.
.
.
Paradise, NOW!
MTN Getawaysโ€ฆGetting You There.
#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere #Belitungisland
#Repost @amad_mbi
โ€ข โ€ข โ€ข
Rmai yang nak tahu pulau belitung ni macam mana tempat nya? Haaaa ๐Ÿ˜ check it out guys !!! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘ banyak lagi tempat menarik bukan setakat ni jer.. Btw Thanks @mtngetaways .
.
.
Mane nak tahu package ni? Korang boleh pergi ke ig @mtngetaways @mtngetaways sekarang depa tengah buat promosi tuuu !! Jangan terlepas guyss ! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘
.
.#media #blogger #travel #happy #indonesia #mtngetaways #nazaholdings #mtngetawaysgettingyouthere #paradisenow #amad_mbi
Terbaik bro @amad_mbi ๐Ÿ‘๐Ÿ‘ . . Come explore and experience this beautiful tropical island paradise full of natural unspoiled beauty, scenic spots,and great opportunities to have THE holiday getaway of a lifetime! . . Shall you have any enquires, please do not hesitate to contact us ๐Ÿ“ฒ+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira) โœ‰ admin@mtngetaways.com. . . . Paradise, NOW! MTN Getawaysโ€ฆGetting You There. #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere  #Belitungisland  #Repost  @amad_mbi โ€ข โ€ข โ€ข Rmai yang nak tahu pulau belitung ni macam mana tempat nya? Haaaa ๐Ÿ˜ check it out guys !!! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘ banyak lagi tempat menarik bukan setakat ni jer.. Btw Thanks @mtngetaways . . . Mane nak tahu package ni? Korang boleh pergi ke ig @mtngetaways @mtngetaways sekarang depa tengah buat promosi tuuu !! Jangan terlepas guyss ! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘ . .#media  #blogger  #travel  #happy  #indonesia  #mtngetaways  #nazaholdings  #mtngetawaysgettingyouthere  #paradisenow  #amad_mbi 
Rmai yang nak tahu pulau belitung ni macam mana tempat nya? Haaaa ๐Ÿ˜ check it out guys !!! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘ banyak lagi tempat menarik bukan setakat ni jer.. Btw Thanks @mtngetaways .
.
.
Mane nak tahu package ni? Korang boleh pergi ke ig @mtngetaways @mtngetaways sekarang depa tengah buat promosi tuuu !! Jangan terlepas guyss ! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘
.
.#media #blogger #travel #happy #indonesia #mtngetaways #nazaholdings #mtngetawaysgettingyouthere #paradisenow
Aku ni jenis manusia tak paham bahasa2 sastera ni.. Tapi,bila masuk di muzium ini, aku terpegun melihat perjuangan Andrea Hirata . Wah, sama lah dalamnya lirik-lirik lagu โ€œmimpi adalah kunci, untuk kita menaklukan dunia..berlarilah
tanpa lelah sampai engkau meraihnyaโ€
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Aku ni jenis manusia tak paham bahasa2 sastera ni.. Tapi,bila masuk di muzium ini, aku terpegun melihat perjuangan Andrea Hirata . Wah, sama lah dalamnya lirik-lirik lagu โ€œmimpi adalah kunci, untuk kita menaklukan dunia..berlarilah tanpa lelah sampai engkau meraihnyaโ€ - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Walaupun panas terik, tapi bila Tour guide dari @mtngetaways  bilang โ€œgroup photo nya duluuan jomโ€ , โ€œcheese kacang buncisssโ€ . Semua terus happy! -
-
Nah,lagi mau bilang apa? Ayuh terus daftarkan nama di @mtngetaways -
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Walaupun panas terik, tapi bila Tour guide dari @mtngetaways bilang โ€œgroup photo nya duluuan jomโ€ , โ€œcheese kacang buncisssโ€ . Semua terus happy! - - Nah,lagi mau bilang apa? Ayuh terus daftarkan nama di @mtngetaways - - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Dengan ketua rombongan yang paling sporting dan sangat bagus! Bukan nak bodek sebab aku anak katak dia, hahaha tapi i shuld give a ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ -
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Dengan ketua rombongan yang paling sporting dan sangat bagus! Bukan nak bodek sebab aku anak katak dia, hahaha tapi i shuld give a ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
It was a pleasure to meet u, and i'm so glad i got a chance to discuss with Singaporean artists. Thankyou for visiting Belitung Island and i hope to see u again someday ๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’• @mtngetaways #nazaholdings #belitungwonderfull
It was a pleasure to meet u, and i'm so glad i got a chance to discuss with Singaporean artists. Thankyou for visiting Belitung Island and i hope to see u again someday ๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’• @mtngetaways #nazaholdings  #belitungwonderfull 
๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ฉ Vihara Dwi Kwan Im, Belitung.
.
.
Shall you have any enquires, please do not hesitate to contact us ๐Ÿ“ฒ+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira)
โœ‰ admin@mtngetaways.com.
.
.
.
Paradise, NOW!
MTN Getawaysโ€ฆGetting You There.
#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere #Belitungisland
Kita masih bermimpi berenang-renang lagi di Belitung.. Bila lah nak move on ni.. ๐Ÿ๏ธ๐Ÿ˜‚
Thank you @mtngetaways utk trip yg sgt best โค๏ธ #mtngetaways #nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #MTNGetawaysGettingYouThere #indonesia #FAMmediatrip #islandhopping #instatravel #JDTBloggers #travelblogger #travel
โ€œMeh la duduk sebelah saya, eleh memalu pulakโ€ ๐Ÿคช
-
Cantik kan tempat ni! Tak tahu nak pergi macam mana? Alah, @mtngetaways boleh bawa korang nanti. Siap boleh suruh amekkan gambar lagi. -
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
โ€œMeh la duduk sebelah saya, eleh memalu pulakโ€ ๐Ÿคช - Cantik kan tempat ni! Tak tahu nak pergi macam mana? Alah, @mtngetaways boleh bawa korang nanti. Siap boleh suruh amekkan gambar lagi. - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Thank you mr @jumaat_jantan ( The Best Defender Of Singapore National Football Team ) for coming to Belitung Island, we hope you and family happy and enjoy, cheers and see u.

#Belitung #BelitungIsland #MTNGetaways #NazaHoldings #Singapore #HomeUnited
Awak , nampak bot tu? Sebenarnya saya tunggu awak untuk jadi nakhoda saya.. Takpe, nanti saya ajak awak datang sini okay. ๐Ÿ™Š
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Awak , nampak bot tu? Sebenarnya saya tunggu awak untuk jadi nakhoda saya.. Takpe, nanti saya ajak awak datang sini okay. ๐Ÿ™Š - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Pinjam spek kak Sun terus rasa jadi diva. Hahahaha. ๐Ÿ˜† Suke tengok gambar ni sebab very the kalerful seperti mana cinta saya yang banyak ini kepada awak ๐Ÿ™„
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Pinjam spek kak Sun terus rasa jadi diva. Hahahaha. ๐Ÿ˜† Suke tengok gambar ni sebab very the kalerful seperti mana cinta saya yang banyak ini kepada awak ๐Ÿ™„ - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Sis masih belum boleh move on lagi dengan keindahan Bumi Laskar Pelangi ๐ŸŒˆ . Kerana Pelangi itu sangat indah untuk dipandang..
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Sis masih belum boleh move on lagi dengan keindahan Bumi Laskar Pelangi ๐ŸŒˆ . Kerana Pelangi itu sangat indah untuk dipandang.. - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Pagi2 ni cuba korang cari yang mana satu Mak Inche ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Terima kasih @mtngetaways untuk sebuah percutian yang hebat untuk dikenang. 
Pakej percutian yang sangat enjoy, berbaloi dan puashati!! Masih lagi berlangsung promosi hebat untuk pakej 3D2N & 4D3N. Untuk maklumat lanjut mengenai pakej ini, boleh whatsapp/hubungi :

Faizun +65 8531 3381 atau 
Email admin@mtngetaways.com 
Follow IG @mtngetaways atau
Website: 
https://www.mtngetaways.com

#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #makinchejalanjalan #JDTBlogger
Pagi2 ni cuba korang cari yang mana satu Mak Inche ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Terima kasih @mtngetaways untuk sebuah percutian yang hebat untuk dikenang. Pakej percutian yang sangat enjoy, berbaloi dan puashati!! Masih lagi berlangsung promosi hebat untuk pakej 3D2N & 4D3N. Untuk maklumat lanjut mengenai pakej ini, boleh whatsapp/hubungi : Faizun +65 8531 3381 atau Email admin@mtngetaways.com Follow IG @mtngetaways atau Website: https://www.mtngetaways.com #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #makinchejalanjalan  #JDTBlogger 
Keindahan yang sukar digambar dengan kata-kata.

Betapa jernih air laut hingga bot kelihatan seperti terapung di awangan.. ๐Ÿ“ Pantai Tanjung Tinggi, Belitung

@mtngetaways
#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip
#ProjekTravel 
#PTxBelitung
#kakilike
"Nikmati Hari Ini , Kerana Detik Hari Ini Pastinya Akan Menjadi Kenangan Untuk Hari Esok"

heyyy... cer cite sket macam mana sis nak move on ni.. cantik sangat view kat sini weiiii... ๐Ÿ˜
.
. ๐Ÿ“ Pantai Tanjung Tinggi, Belitung .
.
@mtngetaways
#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #dikbee #dikbeedotcom #BloggerMalaysia #ProjekTravel #igersmalaysia #dailyphoto #kakilike #instapamous
"Nikmati Hari Ini , Kerana Detik Hari Ini Pastinya Akan Menjadi Kenangan Untuk Hari Esok" heyyy... cer cite sket macam mana sis nak move on ni.. cantik sangat view kat sini weiiii... ๐Ÿ˜ . . ๐Ÿ“ Pantai Tanjung Tinggi, Belitung . . @mtngetaways #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #dikbee  #dikbeedotcom  #BloggerMalaysia  #ProjekTravel  #igersmalaysia  #dailyphoto  #kakilike  #instapamous 
"People say money canโ€™t buy happiness. They Lie. Money buys Coffee, Coffee makes us Happy"
.
.
The best coffee in Town #kongdjie since 1943. A must TRY ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘โ˜•
.
.
๐Ÿ“ธ @itazzizzati .
.
Shall you have any enquires, please do not hesitate to contact us ๐Ÿ“ฒ+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira)
โœ‰ admin@mtngetaways.com.
.
.
.
Paradise, NOW!
MTN Getawaysโ€ฆGetting You There.
#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere #Belitungisland #beaches
"People say money canโ€™t buy happiness. They Lie. Money buys Coffee, Coffee makes us Happy" . . The best coffee in Town #kongdjie  since 1943. A must TRY ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘โ˜• . . ๐Ÿ“ธ @itazzizzati . . Shall you have any enquires, please do not hesitate to contact us ๐Ÿ“ฒ+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira) โœ‰ admin@mtngetaways.com. . . . Paradise, NOW! MTN Getawaysโ€ฆGetting You There. #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere  #Belitungisland  #beaches 
Malam tadi sis tengok Aquaman.

Sepanjang cerita, rasa macam tengah snorkeling kat Belitung hari tu.

Jadi lah buat lepas rindu ๐Ÿ’ž

Terima kasih @mtngetaways sebab masukkan sekali aktiviti snorkeling ke dalam pakej. Sangat berbaloi-baloi uols.

Untuk maklumat lanjut tentang pakej Pulau Belitung, boleh hubungi Faizun: +65 8531 3381

Review Aquaman: Ke laut ๐ŸŠ๐ŸŠ๐ŸŠ๐ŸŠ
.
๐Ÿ“Œ Pulau Lengkuas, Belitung, Indonesia

Pic ๐Ÿ“ท @dikbee

#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways @mtngetaways #indonesia #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #siswalkwalk #sunahsolehtravel #sunahjalanjalan #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #beautifulindonesia #negerilaskarpelangi #snorkeling #seatherapy
Malam tadi sis tengok Aquaman. Sepanjang cerita, rasa macam tengah snorkeling kat Belitung hari tu. Jadi lah buat lepas rindu ๐Ÿ’ž Terima kasih @mtngetaways sebab masukkan sekali aktiviti snorkeling ke dalam pakej. Sangat berbaloi-baloi uols. Untuk maklumat lanjut tentang pakej Pulau Belitung, boleh hubungi Faizun: +65 8531 3381 Review Aquaman: Ke laut ๐ŸŠ๐ŸŠ๐ŸŠ๐ŸŠ . ๐Ÿ“Œ Pulau Lengkuas, Belitung, Indonesia Pic ๐Ÿ“ท @dikbee #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  @mtngetaways #indonesia  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #siswalkwalk  #sunahsolehtravel  #sunahjalanjalan  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #beautifulindonesia  #negerilaskarpelangi  #snorkeling  #seatherapy 
Erm, tu lah sekolah saya..Tapi saya bukan budak pandai awak.. Saya cuma pandai memikat hati awak saje.. Hahaha. Kbye! -
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Erm, tu lah sekolah saya..Tapi saya bukan budak pandai awak.. Saya cuma pandai memikat hati awak saje.. Hahaha. Kbye! - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Keindahan Pantai Tanjung Tinggi, Belitung. Air yang jernih memukau mata memandang.

Di pantai ini juga merupakan salah satu lokasi shooting filem Laskar Pelangi
.
.
๐Ÿ“ Pantai Tanjung Tinggi, Belitung

@mtngetaways
#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip
#ProjekTravel 
#PTxBelitung
#kakilike
Muka dak2 repeat gini ler.. Suke pulak ehk repeat subjek Laskar Pelangi ๐ŸŒˆ
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Muka dak2 repeat gini ler.. Suke pulak ehk repeat subjek Laskar Pelangi ๐ŸŒˆ - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
True happiness knows no sight. ๐Ÿ˜Œ
#mtngetaways #nazaholdings
@mtngetaways
Memang benarlah dalam lirik lagunya.. ๐ŸŽถmenarilah dan terus tertawa, walau dunia tak seindah syurga๐ŸŽถ
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Memang benarlah dalam lirik lagunya.. ๐ŸŽถmenarilah dan terus tertawa, walau dunia tak seindah syurga๐ŸŽถ - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
โ€œAin kenapa kaki tuhhh kene jengket?โ€ (tak ingat siapa yang mengata aku time amek gambo ni) ๐Ÿ™„
.
Sesungguhnya perempuan pendek ini sebenarnya comel dan penyayang ๐Ÿคช
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
โ€œAin kenapa kaki tuhhh kene jengket?โ€ (tak ingat siapa yang mengata aku time amek gambo ni) ๐Ÿ™„ . Sesungguhnya perempuan pendek ini sebenarnya comel dan penyayang ๐Ÿคช - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
#Repost @dasmondkoh (@get_repost)
ใƒปใƒปใƒป
Its a wrap for our #Belitung exploring trip!
Thank you all for making it happen :)
@mtngetaways #mtngetaways #nazaholdings #NoonTalkMedia
Art so beautifully wrecked โ›ต๏ธโš“๏ธ @mtngetaways #mtngetaways #nazaholdings
Dimanakah cikgu yang akan mengajar subjek MENcintai awak ? Hahahaha. Meriah sungguh kitorang time ni sebab masing-masing semangat nyanyi lagu Laskar Pelangi ๐ŸŒˆ
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Dimanakah cikgu yang akan mengajar subjek MENcintai awak ? Hahahaha. Meriah sungguh kitorang time ni sebab masing-masing semangat nyanyi lagu Laskar Pelangi ๐ŸŒˆ - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Its a wrap for our #Belitung exploring trip!
Thank you all for making it happen :)
@mtngetaways #mtngetaways #nazaholdings #NoonTalkMedia
A ship in port is safe, but thatโ€™s not what ships are built for //
A ship in port is safe, but thatโ€™s not what ships are built for //
Terima kasih saya ucapkan to @mtngetaways kerana membawa kami ke percutian yang sangat menarikโค๏ธ#tanjungkenyalangisland #islandhopping #nazaholdings #projektravel #paradisenow #belitong #indonesia #mtngetawaysgettingyouthere #snorkeling #percutianmenarik #likeforlikes #jomtravel #huggablebear #love
Miss this feeling of exploring new places and seeing new things. And this...this was a gorgeous sightโœจ
#MTNGetAways #NazaHoldings
Miss this feeling of exploring new places and seeing new things. And this...this was a gorgeous sightโœจ #MTNGetAways  #NazaHoldings 
โ€œAll things were made through Him, and without Him nothing was made that was made.โ€
โ€ญโ€ญJohnโ€ฌ โ€ญ1:3โ€ฌ โ€ญ
#nazaholdings #mtngetaways #belitung #indonesia
@mtngetaways
โ€œAll things were made through Him, and without Him nothing was made that was made.โ€ โ€ญโ€ญJohnโ€ฌ โ€ญ1:3โ€ฌ โ€ญ #nazaholdings  #mtngetaways  #belitung  #indonesia  @mtngetaways
Kalau saya jadi cikgu, subjek apa yang boleh saya ajar? โ€œOh , saya tahuuu.. subjek MENcintai awak sahaja yerโ€๐Ÿ™Š
-
๐Ÿ“ธ@dikbee -

Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Kalau saya jadi cikgu, subjek apa yang boleh saya ajar? โ€œOh , saya tahuuu.. subjek MENcintai awak sahaja yerโ€๐Ÿ™Š - ๐Ÿ“ธ@dikbee - Thanks @mtngetaways for the great holidays ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’šโค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ–ค๐Ÿ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
MENJEJAK "MALDIVES" INDONESIA DI PULAU BELITUNG
.
.
Terima kasih kosmo Malaysia terutama saudara penulis Encik @sairulzamri untuk artikel yang padat dengan info berkaitan Pulau Belitung dan mempromosikan MTN Getaways sebagai "Belitung Specialist" di mata warga Malaysia khususnya. .
.
Untuk pertanyaan lanjut hubungi ๐Ÿ“ฒ+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira) atau
โœ‰ admin@mtngetaways.com.
.
.
๐Ÿ“ธ@azrul_rafie
Paradise, NOW!
MTN Getawaysโ€ฆGetting You There.
#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere #Belitungisland #beaches #kosmo #news #
MENJEJAK "MALDIVES" INDONESIA DI PULAU BELITUNG . . Terima kasih kosmo Malaysia terutama saudara penulis Encik @sairulzamri untuk artikel yang padat dengan info berkaitan Pulau Belitung dan mempromosikan MTN Getaways sebagai "Belitung Specialist" di mata warga Malaysia khususnya. . . Untuk pertanyaan lanjut hubungi ๐Ÿ“ฒ+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira) atau โœ‰ admin@mtngetaways.com. . . ๐Ÿ“ธ@azrul_rafie Paradise, NOW! MTN Getawaysโ€ฆGetting You There. #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere  #Belitungisland  #beaches  #kosmo  #news  #
For marine enthusiasts, Lengkuas Island offers easy access to major snorkeling sites; housing some of Belitung's most colourful fishes & corals๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŠ
_
Mendapat gelaran "Maldives of Indonesia" disebabkan pulau-pulaunya yang terlalu cantik serta jernih biru-kehijauan (turquoise)๐Ÿ’š Belum turun snorkeling pun, dah boleh nampak ikan menari je tepi bot tu. MasyaAllah!๐Ÿ˜
_
Tak perlukan bajet yang terlalu mewah macam ke Maldives pun untuk dapat kepuasan berganda dengan pemandangan yang terlalu indah ni. Dekat pun dekat. Tak kematu nak duduk dalam flight๐Ÿ˜‚
_
@mtngetaways
#mtngetaways 
#nazaholdings #paradisenow #mtngetawaysgettingyouthere 
#FaraaXIndonesia #FaraaXBelitung
#SeketulFaraaMenjelajahDunia
For marine enthusiasts, Lengkuas Island offers easy access to major snorkeling sites; housing some of Belitung's most colourful fishes & corals๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŠ _ Mendapat gelaran "Maldives of Indonesia" disebabkan pulau-pulaunya yang terlalu cantik serta jernih biru-kehijauan (turquoise)๐Ÿ’š Belum turun snorkeling pun, dah boleh nampak ikan menari je tepi bot tu. MasyaAllah!๐Ÿ˜ _ Tak perlukan bajet yang terlalu mewah macam ke Maldives pun untuk dapat kepuasan berganda dengan pemandangan yang terlalu indah ni. Dekat pun dekat. Tak kematu nak duduk dalam flight๐Ÿ˜‚ _ @mtngetaways #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #mtngetawaysgettingyouthere  #FaraaXIndonesia  #FaraaXBelitung  #SeketulFaraaMenjelajahDunia