an online Instagram web viewer

#mtngetawaysgettingyouthere medias

Photos

Pinjam spek kak Sun terus rasa jadi diva. Hahahaha. πŸ˜† Suke tengok gambar ni sebab very the kalerful seperti mana cinta saya yang banyak ini kepada awak πŸ™„
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Pinjam spek kak Sun terus rasa jadi diva. Hahahaha. πŸ˜† Suke tengok gambar ni sebab very the kalerful seperti mana cinta saya yang banyak ini kepada awak πŸ™„ - Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Sis masih belum boleh move on lagi dengan keindahan Bumi Laskar Pelangi 🌈 . Kerana Pelangi itu sangat indah untuk dipandang..
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Sis masih belum boleh move on lagi dengan keindahan Bumi Laskar Pelangi 🌈 . Kerana Pelangi itu sangat indah untuk dipandang.. - Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Pagi2 ni cuba korang cari yang mana satu Mak Inche 😁😁😁😁😁 Terima kasih @mtngetaways untuk sebuah percutian yang hebat untuk dikenang. 
Pakej percutian yang sangat enjoy, berbaloi dan puashati!! Masih lagi berlangsung promosi hebat untuk pakej 3D2N & 4D3N. Untuk maklumat lanjut mengenai pakej ini, boleh whatsapp/hubungi :

Faizun +65 8531 3381 atau 
Email admin@mtngetaways.com 
Follow IG @mtngetaways atau
Website: 
https://www.mtngetaways.com

#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #makinchejalanjalan #JDTBlogger
Pagi2 ni cuba korang cari yang mana satu Mak Inche 😁😁😁😁😁 Terima kasih @mtngetaways untuk sebuah percutian yang hebat untuk dikenang. Pakej percutian yang sangat enjoy, berbaloi dan puashati!! Masih lagi berlangsung promosi hebat untuk pakej 3D2N & 4D3N. Untuk maklumat lanjut mengenai pakej ini, boleh whatsapp/hubungi : Faizun +65 8531 3381 atau Email admin@mtngetaways.com Follow IG @mtngetaways atau Website: https://www.mtngetaways.com #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #makinchejalanjalan  #JDTBlogger 
"People say money can’t buy happiness. They Lie. Money buys Coffee, Coffee makes us Happy"
.
.
The best coffee in Town #kongdjie since 1943. A must TRY πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘β˜•
.
.
πŸ“Έ @itazzizzati .
.
Shall you have any enquires, please do not hesitate to contact us πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira)
βœ‰ admin@mtngetaways.com.
.
.
.
Paradise, NOW!
MTN Getaways…Getting You There.
#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere #Belitungisland #beaches
"People say money can’t buy happiness. They Lie. Money buys Coffee, Coffee makes us Happy" . . The best coffee in Town #kongdjie  since 1943. A must TRY πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘β˜• . . πŸ“Έ @itazzizzati . . Shall you have any enquires, please do not hesitate to contact us πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira) βœ‰ admin@mtngetaways.com. . . . Paradise, NOW! MTN Getaways…Getting You There. #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere  #Belitungisland  #beaches 
Being a journalist is more than just telling stories to the world. It taught me humanity, courage, patience and how to see the world in many different angles.

Will tell you more stories about my experience visit Belitung Island soon.. Stay stuned.. 😊
#belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #MTNGetawaysGettingYouThere #indonesia #wonderfulindonesia #FAMmediatrip #travelblogger #travel #lifestyle #mtngetaways #traveller #museumkataandreahirata #journalismschool #journalismstudent
Being a journalist is more than just telling stories to the world. It taught me humanity, courage, patience and how to see the world in many different angles. Will tell you more stories about my experience visit Belitung Island soon.. Stay stuned.. 😊 #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere  #indonesia  #wonderfulindonesia  #FAMmediatrip  #travelblogger  #travel  #lifestyle  #mtngetaways  #traveller  #museumkataandreahirata  #journalismschool  #journalismstudent 
Erm, tu lah sekolah saya..Tapi saya bukan budak pandai awak.. Saya cuma pandai memikat hati awak saje.. Hahaha. Kbye! -
Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Erm, tu lah sekolah saya..Tapi saya bukan budak pandai awak.. Saya cuma pandai memikat hati awak saje.. Hahaha. Kbye! - Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Memang benarlah dalam lirik lagunya.. 🎢menarilah dan terus tertawa, walau dunia tak seindah syurga🎢
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Memang benarlah dalam lirik lagunya.. 🎢menarilah dan terus tertawa, walau dunia tak seindah syurga🎢 - Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
β€œAin kenapa kaki tuhhh kene jengket?” (tak ingat siapa yang mengata aku time amek gambo ni) πŸ™„
.
Sesungguhnya perempuan pendek ini sebenarnya comel dan penyayang πŸ€ͺ
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
β€œAin kenapa kaki tuhhh kene jengket?” (tak ingat siapa yang mengata aku time amek gambo ni) πŸ™„ . Sesungguhnya perempuan pendek ini sebenarnya comel dan penyayang πŸ€ͺ - Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Dimanakah cikgu yang akan mengajar subjek MENcintai awak ? Hahahaha. Meriah sungguh kitorang time ni sebab masing-masing semangat nyanyi lagu Laskar Pelangi 🌈
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Dimanakah cikgu yang akan mengajar subjek MENcintai awak ? Hahahaha. Meriah sungguh kitorang time ni sebab masing-masing semangat nyanyi lagu Laskar Pelangi 🌈 - Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Kalau saya jadi cikgu, subjek apa yang boleh saya ajar? β€œOh , saya tahuuu.. subjek MENcintai awak sahaja yerβ€πŸ™Š
-
πŸ“Έ@dikbee -

Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Kalau saya jadi cikgu, subjek apa yang boleh saya ajar? β€œOh , saya tahuuu.. subjek MENcintai awak sahaja yerβ€πŸ™Š - πŸ“Έ@dikbee - Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
MENJEJAK "MALDIVES" INDONESIA DI PULAU BELITUNG
.
.
Terima kasih kosmo Malaysia terutama saudara penulis Encik @sairulzamri untuk artikel yang padat dengan info berkaitan Pulau Belitung dan mempromosikan MTN Getaways sebagai "Belitung Specialist" di mata warga Malaysia khususnya. .
.
Untuk pertanyaan lanjut hubungi πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira) atau
βœ‰ admin@mtngetaways.com.
.
.
πŸ“Έ@azrul_rafie
Paradise, NOW!
MTN Getaways…Getting You There.
#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere #Belitungisland #beaches #kosmo #news #
MENJEJAK "MALDIVES" INDONESIA DI PULAU BELITUNG . . Terima kasih kosmo Malaysia terutama saudara penulis Encik @sairulzamri untuk artikel yang padat dengan info berkaitan Pulau Belitung dan mempromosikan MTN Getaways sebagai "Belitung Specialist" di mata warga Malaysia khususnya. . . Untuk pertanyaan lanjut hubungi πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira) atau βœ‰ admin@mtngetaways.com. . . πŸ“Έ@azrul_rafie Paradise, NOW! MTN Getaways…Getting You There. #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere  #Belitungisland  #beaches  #kosmo  #news  #
For marine enthusiasts, Lengkuas Island offers easy access to major snorkeling sites; housing some of Belitung's most colourful fishes & corals🐟🐠🏊
_
Mendapat gelaran "Maldives of Indonesia" disebabkan pulau-pulaunya yang terlalu cantik serta jernih biru-kehijauan (turquoise)πŸ’š Belum turun snorkeling pun, dah boleh nampak ikan menari je tepi bot tu. MasyaAllah!😍
_
Tak perlukan bajet yang terlalu mewah macam ke Maldives pun untuk dapat kepuasan berganda dengan pemandangan yang terlalu indah ni. Dekat pun dekat. Tak kematu nak duduk dalam flightπŸ˜‚
_
@mtngetaways
#mtngetaways 
#nazaholdings #paradisenow #mtngetawaysgettingyouthere 
#FaraaXIndonesia #FaraaXBelitung
#SeketulFaraaMenjelajahDunia
For marine enthusiasts, Lengkuas Island offers easy access to major snorkeling sites; housing some of Belitung's most colourful fishes & corals🐟🐠🏊 _ Mendapat gelaran "Maldives of Indonesia" disebabkan pulau-pulaunya yang terlalu cantik serta jernih biru-kehijauan (turquoise)πŸ’š Belum turun snorkeling pun, dah boleh nampak ikan menari je tepi bot tu. MasyaAllah!😍 _ Tak perlukan bajet yang terlalu mewah macam ke Maldives pun untuk dapat kepuasan berganda dengan pemandangan yang terlalu indah ni. Dekat pun dekat. Tak kematu nak duduk dalam flightπŸ˜‚ _ @mtngetaways #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #mtngetawaysgettingyouthere  #FaraaXIndonesia  #FaraaXBelitung  #SeketulFaraaMenjelajahDunia 
Muka kegembiraan lepas makan. Hahaha. Dah tak sabar nak memulakan aktiviti untuk hari kedua. Sebelum nak bergerak, isi perut dulu. Nampak ceria giler muka Farahain lepas telan banyak kopok πŸ€ͺ
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Muka kegembiraan lepas makan. Hahaha. Dah tak sabar nak memulakan aktiviti untuk hari kedua. Sebelum nak bergerak, isi perut dulu. Nampak ceria giler muka Farahain lepas telan banyak kopok πŸ€ͺ - Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Sepanjang 4 Hari 3 malam kami di Pulau Belitung, sepanjang tu lah breakfast aku dok melantak kopok indon ni. Hahaha. Kopok indon ni sangat nostalgik dalam hidup aku. Kenapa? Kopok ni selalunya kakak Tina(maid jiran sebelah) selalu buatkan dan bagi dekat kitorang. Sekarang, dia dah meninggal..So, sebab tu setiap kali breakfast disini, aku mesti akan makan puas2 kopok niπŸ˜‹
.
By the way, hotel yang aku duduk ni sangat best gais. Wifi dia mak oi laju yang amat. Hotel apa namanya ? hotel @laluciaboutiquehotel -
Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Sepanjang 4 Hari 3 malam kami di Pulau Belitung, sepanjang tu lah breakfast aku dok melantak kopok indon ni. Hahaha. Kopok indon ni sangat nostalgik dalam hidup aku. Kenapa? Kopok ni selalunya kakak Tina(maid jiran sebelah) selalu buatkan dan bagi dekat kitorang. Sekarang, dia dah meninggal..So, sebab tu setiap kali breakfast disini, aku mesti akan makan puas2 kopok niπŸ˜‹ . By the way, hotel yang aku duduk ni sangat best gais. Wifi dia mak oi laju yang amat. Hotel apa namanya ? hotel @laluciaboutiquehotel - Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’›πŸ’œπŸ’šβ€οΈπŸ§‘πŸ–€πŸ’™#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Muka kekenyangan dan kepuasan. Oh lupa baru diberitahu, disini hidangan minumannya hanya air teh O tawar yer. So kalau yang jenis kuat manis komfom menangis sebab rasa tawar. Macam ain jenis okay je. I bukan peminat benda manis sangat, tapi i peminat dekat crush i je. TiberπŸ€ͺ
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’œπŸ’™β€οΈπŸ§‘πŸ’›πŸ–€πŸ’š#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Muka kekenyangan dan kepuasan. Oh lupa baru diberitahu, disini hidangan minumannya hanya air teh O tawar yer. So kalau yang jenis kuat manis komfom menangis sebab rasa tawar. Macam ain jenis okay je. I bukan peminat benda manis sangat, tapi i peminat dekat crush i je. TiberπŸ€ͺ - Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’œπŸ’™β€οΈπŸ§‘πŸ’›πŸ–€πŸ’š#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Sampai saja di Airport , perut mestilah lapar kan.. Makanya kami terus dibawa ke Raja Seafood Belitung. Peh, aku ni dahla hantu makanan seafood. Dapat pulak rezeki makan semeja dengan Abang Botak(adik sebenarnya)πŸ€ͺ pelakon hensem angat Harris Annuar. Opps, dia pun minat ketam. Nasib tak berebut sangat 🀣
-
Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œ#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Sampai saja di Airport , perut mestilah lapar kan.. Makanya kami terus dibawa ke Raja Seafood Belitung. Peh, aku ni dahla hantu makanan seafood. Dapat pulak rezeki makan semeja dengan Abang Botak(adik sebenarnya)πŸ€ͺ pelakon hensem angat Harris Annuar. Opps, dia pun minat ketam. Nasib tak berebut sangat 🀣 - Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œ#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Hari pertama kami sampai di Tanjung Pandan. Muka semua walaupun kepenatan tetap ceria. Kenderaan yang kami naiki bis (di indon panggilnya bis, di Malaysia bas). Kenapa kami sentiasa ceria dan happy? Kerana pakej tour guide nya sangat best dan awesome. πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ
-

Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œ#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Hari pertama kami sampai di Tanjung Pandan. Muka semua walaupun kepenatan tetap ceria. Kenderaan yang kami naiki bis (di indon panggilnya bis, di Malaysia bas). Kenapa kami sentiasa ceria dan happy? Kerana pakej tour guide nya sangat best dan awesome. πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ - Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œ#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Pulau Belitung satu nama yang tidak asing lagi dan turut dikenali sebagai Negeri Laskar Pelangi.

Semenjak Novel Laskar Pelangi karya Andrea Hirata popular, semakin ramai pelancong yang datang ke sini untuk menikmati pemandangan indah seperti yang ditonjolkan di dalam Filem Laskar Pelangi
.
.
πŸ“ Replika Sekolah Laskar Pelangi, Belitung

@mtngetaways
#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip
#ProjekTravel 
#PTxBelitung
#kakilike
Pulau Belitung satu nama yang tidak asing lagi dan turut dikenali sebagai Negeri Laskar Pelangi. Semenjak Novel Laskar Pelangi karya Andrea Hirata popular, semakin ramai pelancong yang datang ke sini untuk menikmati pemandangan indah seperti yang ditonjolkan di dalam Filem Laskar Pelangi . . πŸ“ Replika Sekolah Laskar Pelangi, Belitung @mtngetaways #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #ProjekTravel  #PTxBelitung  #kakilike 
Geng Farah terpegun tengok hiasan dinding di Restoran Kampong Belitong. Terasa tradisional sangat. πŸ˜‚ Orang belitung ni sangat kreatif serta kaya dengan adat dan budaya mereka tersendiri.
------
πŸ“Έ @dikbee

@mtngetaways
#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #JDTBloggers #travelblogger #bloggerjohor #bloggersmalaysia
Thank you @mtngetaways for the media trip to Belitung, Indonesia
.
Oleh @sairulzamri 
Foto @azrul_rafie
.
#mtngetways #mtngetawaysgettingyouthere #nazaholdings #mediatrip #belitung #indonesia @mtngetaways
Team Pelangi a.k.a team Runningman Changi - JB πŸ˜‚

Banyak gambar nak pilih dan edit, banyak cerita best nak kongsi. Nanti sis share lebih lanjut tentang trip kami ke Pulau Belitung yang baru berakhir semalam dalam blog, ya! Senang uols nak google nanti.

Terima kasih @mtngetaways atas peluang yang diberikan πŸ’–

Kalau uols ada hajat nak ke Pulau Belitung, sis rekemen tour agency ni, tour guides sangat friendly dan tahu apa yang terbaik untuk semua πŸ‘

For any enquiries please reach Faizun: +65 8531 3381
.
πŸ“Œ Pantai Tanjung Kelayang, Belitung Island, Indonesia

Pic πŸ“· @dikbee

#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #siswalkwalk #sunahsolehtravel #sunahjalanjalan #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #beautifulindonesia #negerilaskarpelangi
Team Pelangi a.k.a team Runningman Changi - JB πŸ˜‚ Banyak gambar nak pilih dan edit, banyak cerita best nak kongsi. Nanti sis share lebih lanjut tentang trip kami ke Pulau Belitung yang baru berakhir semalam dalam blog, ya! Senang uols nak google nanti. Terima kasih @mtngetaways atas peluang yang diberikan πŸ’– Kalau uols ada hajat nak ke Pulau Belitung, sis rekemen tour agency ni, tour guides sangat friendly dan tahu apa yang terbaik untuk semua πŸ‘ For any enquiries please reach Faizun: +65 8531 3381 . πŸ“Œ Pantai Tanjung Kelayang, Belitung Island, Indonesia Pic πŸ“· @dikbee #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #siswalkwalk  #sunahsolehtravel  #sunahjalanjalan  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #beautifulindonesia  #negerilaskarpelangi 
Thank you Ms. Arani and Family traveling with MTN Getaways, Your Belitung Specialist. .
.
.
It’s the perfect time to immerse yourself in the sublime sights, rich culture n deep history of this fascinating β€œMaldives of Indonesia”. Let’s explore and experience the bold and the beauty of nature of Belitung Island. .
.
.
Shall you have any enquires, please do not hesitate to contact us πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira)
βœ‰ admin@mtngetaways.com.
.
.
.
Paradise, NOW!
MTN Getaways…Getting You There.
#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere #Belitungisland #beaches
Thank you Ms. Arani and Family traveling with MTN Getaways, Your Belitung Specialist. . . . It’s the perfect time to immerse yourself in the sublime sights, rich culture n deep history of this fascinating β€œMaldives of Indonesia”. Let’s explore and experience the bold and the beauty of nature of Belitung Island. . . . Shall you have any enquires, please do not hesitate to contact us πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira) βœ‰ admin@mtngetaways.com. . . . Paradise, NOW! MTN Getaways…Getting You There. #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere  #Belitungisland  #beaches 
Throw back the wonderful trip at Belitung Indonesia. 
Crystal Water,  White Sand. 
I miss all of them πŸ’– thanks for the great companionship @sis_lin_
@faradidi @farahainzfa @dikbee @faraamusa @uyulroslidotcom @helmijulia
@sunahsakura 
Can u spot where am I ?xD
.
. πŸ“·  credit : @hasif_suraya

@mtngetaways

#mtngetaways  #paradisenow #belitung #mediafamtrip #Indonesia #jbblogger #mtngetawaysgettingyouthere

More info : https://www.mtngetaways.com
Throw back the wonderful trip at Belitung Indonesia. Crystal Water, White Sand. I miss all of them πŸ’– thanks for the great companionship @sis_lin_ @faradidi @farahainzfa @dikbee @faraamusa @uyulroslidotcom @helmijulia @sunahsakura Can u spot where am I ?xD . . πŸ“· credit : @hasif_suraya @mtngetaways #mtngetaways  #paradisenow  #belitung  #mediafamtrip  #Indonesia  #jbblogger  #mtngetawaysgettingyouthere  More info : https://www.mtngetaways.com
"I must be a mermaid. I have no fear of depth and a great of fear of shallow living🐬"
.
.
Thank you for this experience πŸ’—
Sayang @mtngetaways πŸ˜›
.
.
For any enquiries please contact :

Faizun: +65 8531 3381

#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip
#travellers #lovetravel 
#travel
#island
Masih tak percaya dapat berpeluang melihat keindahan alam seperti ini.. Syukur alhamdulillah... Cantik yakmattt weiii 😍😍
.
.
πŸ“ Pantai Tanjung Tinggi, Belitung
πŸ“· @hasif_suraya
.
.
@mtngetaways
#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #dikbee #dikbeedotcom #BloggerMalaysia #ProjekTravel #igersmalaysia #dailyphoto #kakilike #instapamous
Masih tak percaya dapat berpeluang melihat keindahan alam seperti ini.. Syukur alhamdulillah... Cantik yakmattt weiii 😍😍 . . πŸ“ Pantai Tanjung Tinggi, Belitung πŸ“· @hasif_suraya . . @mtngetaways #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #dikbee  #dikbeedotcom  #BloggerMalaysia  #ProjekTravel  #igersmalaysia  #dailyphoto  #kakilike  #instapamous 
Thank you for traveling with MTN Getaways, Your Belitung Specialist. .
.
.

It’s the perfect time to immerse yourself in the sublime sights, rich culture n deep history of this fascinating β€œMaldives of Indonesia”. Let’s explore and experience the bold and the beauty of nature of Belitung Island. .
.
.

Shall you have any enquires, please do not hesitate to contact us πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira)
βœ‰ admin@mtngetaways.com.
.
.
.
Paradise, NOW!
MTN Getaways…Getting You There.
#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere
Thank you for traveling with MTN Getaways, Your Belitung Specialist. . . . It’s the perfect time to immerse yourself in the sublime sights, rich culture n deep history of this fascinating β€œMaldives of Indonesia”. Let’s explore and experience the bold and the beauty of nature of Belitung Island. . . . Shall you have any enquires, please do not hesitate to contact us πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira) βœ‰ admin@mtngetaways.com. . . . Paradise, NOW! MTN Getaways…Getting You There. #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere 
It’s the perfect time to immerse yourself in the sublime sights, rich culture n deep history of this fascinating β€œMaldives of Indonesia”.
.
.
.
Let’s explore and experience the bold and the beauty of nature of Belitung Island. 
Shall you have any enquires, please do not hesitate to contact us:
πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira)
βœ‰ admin@mtngetaways.com.
.
.
Paradise, NOW!
MTN Getaways…Getting You There.
#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere
It’s the perfect time to immerse yourself in the sublime sights, rich culture n deep history of this fascinating β€œMaldives of Indonesia”. . . . Let’s explore and experience the bold and the beauty of nature of Belitung Island. Shall you have any enquires, please do not hesitate to contact us: πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira) βœ‰ admin@mtngetaways.com. . . Paradise, NOW! MTN Getaways…Getting You There. #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #MTNGetawaysGettingYouThere 
GOOD MORNING
.
.
Location: Pantai Tanjung Tinggi
To explore and experience this beautiful tropical island paradise please contact us πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira)
βœ‰ admin@mtngetaways.com.
#mtngetaways #nazaholdings #MTNGetawaysGettingYouThere #paradisenow #laskarpelangimovie #pantailaskarpelangi🌈
.
Pantai Tanjung Tinggi yang dipenuhi dengan ratusan batu granit yang besar-besar. Air pun lawa warna turqoise 😍 cantik kan?

Laju laju pergi usha page MTN Getaways cepatt. Utk sebarang tempahan dan maklumat lanjut.

Thank you @mtngetaways utk trip indah ini.

#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #JDTBloggers #travelblogger #travel #travelpic #beach #seaside #laskarpelangi
Pantai Tanjung Tinggi yang dipenuhi dengan ratusan batu granit yang besar-besar. Air pun lawa warna turqoise 😍 cantik kan? Laju laju pergi usha page MTN Getaways cepatt. Utk sebarang tempahan dan maklumat lanjut. Thank you @mtngetaways utk trip indah ini. #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #JDTBloggers  #travelblogger  #travel  #travelpic  #beach  #seaside  #laskarpelangi 
Last place sebelum bertolak ke bandara - DANAU KAOLIN. Apalah makna ke Belitung tapi tak mengunjungi Danau Kaolin. Danau Kaolin ni kalau matahari panas tengahari warna biru, kalau mendung berawan nak hujan berubah jadi hijau turqoise .. .
.
Lokasi : Danau Kaolin, Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨
.
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways
@indtravel
#TatieHoliday
#wonderfulindonesia
#danaukaolin #mtngetawaysgettingyouthere
Last place sebelum bertolak ke bandara - DANAU KAOLIN. Apalah makna ke Belitung tapi tak mengunjungi Danau Kaolin. Danau Kaolin ni kalau matahari panas tengahari warna biru, kalau mendung berawan nak hujan berubah jadi hijau turqoise .. . . Lokasi : Danau Kaolin, Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨ . . . #TatieKeBelitung  #TatieKeIndonesia  #PulauBelitung  #BelitungIsland  #Indonesia  #MTNGetaways  @mtngetaways @indtravel #TatieHoliday  #wonderfulindonesia  #danaukaolin  #mtngetawaysgettingyouthere 
Happy 5th Anniversary awak!

131213 - 131218

Banyak kata-kata yang bermain dalam hati, namun tak terluah dan mungkin tak akan termakna dengan tulisan.

Overall, thank you for all these years together even we are apart by distance.

I love you.......yes, more than I love myself.
.
πŸ“Œ Dermaga Kirana, Belitung Timur, Indonesia

#belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #sunahsolehtravel #sunahjalanjalan #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #beautifulindonesia #dermagakirana #happyanniversary
Happy 5th Anniversary awak! 131213 - 131218 Banyak kata-kata yang bermain dalam hati, namun tak terluah dan mungkin tak akan termakna dengan tulisan. Overall, thank you for all these years together even we are apart by distance. I love you.......yes, more than I love myself. . πŸ“Œ Dermaga Kirana, Belitung Timur, Indonesia #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #sunahsolehtravel  #sunahjalanjalan  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #beautifulindonesia  #dermagakirana  #happyanniversary 
Thank you @sis_lin_ and Friends for traveling with MTN Getaways. Hope you had a great time in Belitung. .
.
To explore and experience this beautiful tropical island paradise please contact us πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira)
βœ‰ admin@mtngetaways.com.
.
.
We will fly you there direct from Singapore.
MTN GETAWAYS...Getting YOU There!
.
.
Special thanks to @belitungwonderful for their great job πŸ‘πŸ‘
#mtngetaways #nazaholdings #MTNGetawaysGettingYouThere #paradisenow #laskarpelangimovie #pantailaskarpelangi🌈
.
Thank you @sis_lin_ and Friends for traveling with MTN Getaways. Hope you had a great time in Belitung. . . To explore and experience this beautiful tropical island paradise please contact us πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira) βœ‰ admin@mtngetaways.com. . . We will fly you there direct from Singapore. MTN GETAWAYS...Getting YOU There! . . Special thanks to @belitungwonderful for their great job πŸ‘πŸ‘ #mtngetaways  #nazaholdings  #MTNGetawaysGettingYouThere  #paradisenow  #laskarpelangimovie  #pantailaskarpelangi πŸŒˆ .
Last day in Pulau Belitung & kegigihan photographer ambik gambar.. 🀣🀣🀣
.
.
#mtngetaways #nazaholdings #mtngetawaysgettingyouthere #paradisenow
 @mtngetaways_
Happy tummy, happy me! Thank you @mtngetaways .... 🀀
.
.
.
Lokasi : Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨
.
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways
@indtravel
#TatieHoliday
#wonderfulindonesia #mtngetawaysgettingyouthere
Pantai Tanjung Pendam ni happening tapi air lautnya taklah secantik pantai di utara dan tenggara Belitung ... Tapi kalau mahukan suasana happening malam-malam, di sini lah tempatnya. Bermula dari sunset sampai ke malam .. liburan!
.
.
.
Lokasi : Pantai Tanjung Pendam, Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨
.
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways
@indtravel
#TatieHoliday
#wonderfulindonesia 
#mtngetawaysgettingyouthere
Pantai Tanjung Pendam ni happening tapi air lautnya taklah secantik pantai di utara dan tenggara Belitung ... Tapi kalau mahukan suasana happening malam-malam, di sini lah tempatnya. Bermula dari sunset sampai ke malam .. liburan! . . . Lokasi : Pantai Tanjung Pendam, Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨ . . . #TatieKeBelitung  #TatieKeIndonesia  #PulauBelitung  #BelitungIsland  #Indonesia  #MTNGetaways  @mtngetaways @indtravel #TatieHoliday  #wonderfulindonesia  #mtngetawaysgettingyouthere 
To me,  it look like the Blue lake of Johor Bahru 
Beautiful! another insta worthy place =D  @mtngetaways

#mtngetaway  #paradisenow #belitung #mediafamtrip #Indonesia #jbblogger #mtngetawaysgettingyouthere
Hampir 3 kali buat balik video tapi sama jer tak sekata πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ boleh laaa πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
.
Visit @mtngetaways
#media #blogger #travel #happy #indonesia #mtngetaways#nazaholdings #mtngetawaysgettingyouthere #paradisenow #likeforlike #moments #followforfollow #fff #Celebration #l4l #follow4follow #instagood #instadaily #Celebrate #fun #goodtime #f4f #HappyHolidays #instalike #family #Holiday  #wow #like4like #enjoy
Hampir 3 kali buat balik video tapi sama jer tak sekata πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ boleh laaa πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . . Visit @mtngetaways #media  #blogger  #travel  #happy  #indonesia  #mtngetaways #nazaholdings  #mtngetawaysgettingyouthere  #paradisenow  #likeforlike  #moments  #followforfollow  #fff  #Celebration  #l4l  #follow4follow  #instagood  #instadaily  #Celebrate  #fun  #goodtime  #f4f  #HappyHolidays  #instalike  #family  #Holiday  #wow  #like4like  #enjoy 
All you need is love and a good cup of coffee. β˜•οΈ Kong Djie is a famous coffee in Belitung since 1943.
.
.
.
Lokasi : Kong Djie, Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨
.
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways
@indtravel
#TatieHoliday
#wonderfulindonesia
#mtngetawaysgettingyouthere
First time dulu, aku stay di Green Tropical Village, kali ni datang stay di La Lucia Hotel. Green Tropical Village kemudahan dia lagi banyak (swimming pool sampai 3), tapi aku lagi suka duduk di La Lucia Hotel. Lokasi dia best dan breakfast dia juga rasa lebih enak walaupun tak banyak pilihan macam GTV. Dua-dua bestlah .. cuma kalau tanya aku, aku lagi suka La Lucia Hotel ni. πŸ˜„
.
.
Lokasi : La Lucia Hotel , Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨
.
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways
@indtravel
#TatieHoliday
#wonderfulindonesia
#mtngetawaysgettingyouthere
First time dulu, aku stay di Green Tropical Village, kali ni datang stay di La Lucia Hotel. Green Tropical Village kemudahan dia lagi banyak (swimming pool sampai 3), tapi aku lagi suka duduk di La Lucia Hotel. Lokasi dia best dan breakfast dia juga rasa lebih enak walaupun tak banyak pilihan macam GTV. Dua-dua bestlah .. cuma kalau tanya aku, aku lagi suka La Lucia Hotel ni. πŸ˜„ . . Lokasi : La Lucia Hotel , Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨ . . . #TatieKeBelitung  #TatieKeIndonesia  #PulauBelitung  #BelitungIsland  #Indonesia  #MTNGetaways  @mtngetaways @indtravel #TatieHoliday  #wonderfulindonesia  #mtngetawaysgettingyouthere 
Island hopping sekitar Pulau Belitung.. pastu pegi pantai tempat shooting laskar pelangi katanye.. thank you for this experience πŸ₯³
.
. 
#mtngetaways #nazaholdings #mtngetawaysgettingyouthere #paradisenow
 @mtngetaways_
We forget 80% of what we learn every day... But this precious moment we never forget ..
.
.thanks @mtngetaways
#media #blogger #travel #happy #indonesia #mtngetaways#nazaholdings #mtngetawaysgettingyouthere #paradisenow #likeforlike #moments #followforfollow #fff #Celebration #l4l #follow4follow #instagood #instadaily #Celebrate #fun #goodtime #f4f #HappyHolidays #instalike #family #Holiday  #wow #like4like #enjoy
Good friends are like stars. You don't always see them, but you know they're always there ❀

Kalau nak spend masa dengan kesayangan, datang la bercuti ke Belitung Islands. Memang tak menyesal la 😍
.
. πŸ“ Pulau Lengkuas, Belitung

@mtngetaways
#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #dikbee #dikbeedotcom #BloggerMalaysia #ProjekTravel #igersmalaysia #dailyphoto #kakilike #instapamous
Good friends are like stars. You don't always see them, but you know they're always there ❀ Kalau nak spend masa dengan kesayangan, datang la bercuti ke Belitung Islands. Memang tak menyesal la 😍 . . πŸ“ Pulau Lengkuas, Belitung @mtngetaways #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #dikbee  #dikbeedotcom  #BloggerMalaysia  #ProjekTravel  #igersmalaysia  #dailyphoto  #kakilike  #instapamous 
Kalau datang ke Pantai Kelayang, pastikan korang turun dari bot dengan memakai kasut. Sebab untuk ke Goa Kelayang ni korang akan melalui laluan berbatu-batu dan berbukit sedikit. Adakalanya jalan agak licin. Atau kaki anda jadi favourite untuk ikan gigit seperti kaki @sis_lin_ .. πŸ˜†
.
.
.
Lokasi : Goa Kelayang, Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨
.
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways
@indtravel
#TatieHoliday
#wonderfulindonesia
#goakelayang #mtngetawaysgettingyouthere
Kalau datang ke Pantai Kelayang, pastikan korang turun dari bot dengan memakai kasut. Sebab untuk ke Goa Kelayang ni korang akan melalui laluan berbatu-batu dan berbukit sedikit. Adakalanya jalan agak licin. Atau kaki anda jadi favourite untuk ikan gigit seperti kaki @sis_lin_ .. πŸ˜† . . . Lokasi : Goa Kelayang, Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨ . . . #TatieKeBelitung  #TatieKeIndonesia  #PulauBelitung  #BelitungIsland  #Indonesia  #MTNGetaways  @mtngetaways @indtravel #TatieHoliday  #wonderfulindonesia  #goakelayang  #mtngetawaysgettingyouthere 
Carilah saya kalau jumpa ... 😜
.
.
.
Lokasi : Pantai Tanjung Tinggi, Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨
.
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways
@indtravel
#TatieHoliday
#wonderfulindonesia #mtngetawaysgettingyouthere
This island has a perfect landscape, a peaceful white-sand carpet, piles of giant granite rocks, and wide coral fields. And the seawater looked like an inviting layer of translucent jade. .
.
.
Lokasi : Pulau Lengkuas, Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨
.
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways
@indtravel
#TatieHoliday
#wonderfulindonesia
#mtngetawaysgettingyouthere
Beach vibesπŸπŸ–
_
Pulau Belitung terletak di tengah-tengah antara dua kepulauan besar di Indonesia iaitu Kalimantan & Sumatera. So laut/pantai di sini cantik dan tenang gitteww! Airnya jernih kehijauanπŸ’š
_
πŸ“ Pulau Lengkuas, Belitung
_
πŸ“² Pocket wifi : @roamingmanmy
πŸ›« Trip : @mtngetaways
#mtngetaways 
#nazaholdings #paradisenow #mtngetawaysgettingyouthere 
#FaraaXIndonesia #FaraaXBelitung
#SeketulFaraaMenjelajahDunia
Air laut di kepulauan belitung ni sangat jernih sehinggakan boleh nampak ikann dan coral reef dari bot. Kalau nak lebih jelas boleh turun snorkeling. Macam2 jenis ikan boleh nampak.. Cantikk sgt view dia.. 🐠🐟🐑
Thank you @mtngetaways for this wonderful trip ❀️
#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #travelblogger #JDTBloggers #islandhopping #travel #laskarpelangi #bloggermalaysia
Air laut di kepulauan belitung ni sangat jernih sehinggakan boleh nampak ikann dan coral reef dari bot. Kalau nak lebih jelas boleh turun snorkeling. Macam2 jenis ikan boleh nampak.. Cantikk sgt view dia.. 🐠🐟🐑 Thank you @mtngetaways for this wonderful trip ❀️ #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #travelblogger  #JDTBloggers  #islandhopping  #travel  #laskarpelangi  #bloggermalaysia 
Jumpa PR kat Pulau Belitung.. πŸ™€
.
#mtngetaways #nazaholdings #mtngetawaysgettingyouthere #paradisenow
 @mtngetaways_
LASKAR PELANGI THE MOVIE
.
.
THEN VS NOW (Swipe left)
.
.
Contact us now for special offer. πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira)
βœ‰ admin@mtngetaways.com
 #mtngetaways #nazaholdings #MTNGetawaysGettingYouThere #paradisenow #laskarpelangimovie #pantailaskarpelangi🌈
Tempat lain yang famous di sini adalah Pantai Tanjung Tinggi atau Pantai Laskar Pelangi. Kat sini juga adalah tempat shooting drama Kekasih Paksa Rela lakonan @remyishak .. .
.
.
Lokasi : Pantai Tanjung Tinggi, Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨
.
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways
@indtravel
#TatieHoliday
#wonderfulindonesia
#mtngetawaysgettingyouthere
We can customize your itinerary. You decide where to visit, how long to spend and what type of accommodation suits you best.
.
.
Contact us now for special offer. πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira)
βœ‰ admin@mtngetaways.com
 #mtngetaways #nazaholdings
.

#Repost @jasminelhr
β€’ β€’ β€’
Exploring beautiful Belitung ❀️ Thank you @mtngetaways for sending me here and planning such an eventful itinerary for me! Everywhere I’ve been to so far has been such an IG-worthy photo spot and everything I’ve eaten has been so yummy, am truly fulfilled 😌 watch more of my Belitung escapade on my ig stories before they’re gone! x

2pc threads c/o @kittyondeck

#mtngetaways #mtngetawaysgettingyouthere #nazaholdings #paradisenow #explorerjasmine #jasminelhr
We can customize your itinerary. You decide where to visit, how long to spend and what type of accommodation suits you best. . . Contact us now for special offer. πŸ“²+65 8531 3381 (Faizun) / +65 8289 3688 (Amira) βœ‰ admin@mtngetaways.com #mtngetaways  #nazaholdings  . #Repost  @jasminelhr β€’ β€’ β€’ Exploring beautiful Belitung ❀️ Thank you @mtngetaways for sending me here and planning such an eventful itinerary for me! Everywhere I’ve been to so far has been such an IG-worthy photo spot and everything I’ve eaten has been so yummy, am truly fulfilled 😌 watch more of my Belitung escapade on my ig stories before they’re gone! x 2pc threads c/o @kittyondeck #mtngetaways  #mtngetawaysgettingyouthere  #nazaholdings  #paradisenow  #explorerjasmine  #jasminelhr 
Samudera Kerinduan

Mak Inche memang rekomen korang bercuti ke Pulau Belitung ni dan nikmati pakej percutian bersama @mtngetaways ni.. Untuk maklumat lanjut boleh hubungi
Faizun: +65 8531 3381

#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #makinchejalanjalan #alamsariditanahjauhar #JDTBlogger
Permulaan island hopping hari ni dari Pantai Tanjung Kelayang. Kelihatan dari sini adalah Pulau Batu Garuda. .
.
.
Lokasi : Pantai Tanjung Kelayang, Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨
.
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways
@indtravel
#TatieHoliday
#wonderfulindonesia
#mtngetawaysgettingyouthere
β€” View from La Lucia Boutique Hotel. Penginapan kami selama 4 hari 3 malam dia Pulau Belitung. ❀️
.
πŸ“Έ @faiziredza
.
.
✈️ JB - Changi - Tanjung Pandan - Pulau Belitung
.
@mtngetaways
@mtngetaways
@mtngetaways
.
#uyuljalanjalan #pulaubelitung #belitungisland #FAMmediatrip #mtngetaways #nazaholdings #paradisenow #luciaboutique #mtngetawaysgettingyouthere
.
#Lightroom #LightroomPreset #Lr #Photography #PhotographerMalaysia #PhotographyForLife #EditLikePro #HuaweiP20 #ExiPhoneUser
. 
#TeamBloggerJohor
#JDTBlogger
#BloggerJohor
#BloggerMalaysia
#LifestyleBlogger
#BeautyBlogger
#uyulroslidotcom
β€” View from La Lucia Boutique Hotel. Penginapan kami selama 4 hari 3 malam dia Pulau Belitung. ❀️ . πŸ“Έ @faiziredza . . ✈️ JB - Changi - Tanjung Pandan - Pulau Belitung . @mtngetaways @mtngetaways @mtngetaways . #uyuljalanjalan  #pulaubelitung  #belitungisland  #FAMmediatrip  #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #luciaboutique  #mtngetawaysgettingyouthere  . #Lightroom  #LightroomPreset  #Lr  #Photography  #PhotographerMalaysia  #PhotographyForLife  #EditLikePro  #HuaweiP20  #ExiPhoneUser  . #TeamBloggerJohor  #JDTBlogger  #BloggerJohor  #BloggerMalaysia  #LifestyleBlogger  #BeautyBlogger  #uyulroslidotcom 
#Repost @ady_soleh (@get_repost)
・・・
Hari kedua di Pulau Belitung aka Pulau Laskar Pelangi. 
1- Kami dibawa oleh @mtngetaways ke Replika Sekolah Laskar Pelangi... Rasa masuk kedalam filem epic ini bila melangkah saja masuk ke dalam kawasannya.

2- Seterusnya ke Dermaga Kirana yg betol2 didepan Replika Sekolah Laskar Pelangi.. Time kat sini rasa masuk pulak dalam drama #KekasihPaksaRela ahhahahahah.

3- Jujurnya lokasi ke 3 adalah paling aku suka. Muzium Kata Andrea Hirata... Aku suka setiap apa yg dipamerkan di Muzium ini.

4- Kami dibawak kerumah Ahok dan seterusnya Makan siang di Restoran Fega.

5-  Singgah pula di kedai kopi @warkop_millenium2000_belitong merasai kopi secara PERCUMA.

6- Seterusnya ke Vihara Dewi Kwan In dan terus menuju ke Pantai Tanjung Pendam bagi menyaksikan suasana matahri terbenam yg amat indah.

7- Aktiviti hari kedua diakhiri makan malam di Restoran Belitung Timpo Duluk dan rasa bertuah dapat merasai cara memakan menggunakan adat belitung.

Sekarang dah atas katel dan nak tido sebab esok dah nak sambung aktiviti hari ke3... Thanks @mtngetaways atas peluang yg diberikan. 
#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #siswalkwalk #sunahsolehtravel #sunahjalanjalan #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #beautifulindonesia #laskarpelangi
#Repost  @ady_soleh (@get_repost) ・・・ Hari kedua di Pulau Belitung aka Pulau Laskar Pelangi. 1- Kami dibawa oleh @mtngetaways ke Replika Sekolah Laskar Pelangi... Rasa masuk kedalam filem epic ini bila melangkah saja masuk ke dalam kawasannya. 2- Seterusnya ke Dermaga Kirana yg betol2 didepan Replika Sekolah Laskar Pelangi.. Time kat sini rasa masuk pulak dalam drama #KekasihPaksaRela  ahhahahahah. 3- Jujurnya lokasi ke 3 adalah paling aku suka. Muzium Kata Andrea Hirata... Aku suka setiap apa yg dipamerkan di Muzium ini. 4- Kami dibawak kerumah Ahok dan seterusnya Makan siang di Restoran Fega. 5- Singgah pula di kedai kopi @warkop_millenium2000_belitong merasai kopi secara PERCUMA. 6- Seterusnya ke Vihara Dewi Kwan In dan terus menuju ke Pantai Tanjung Pendam bagi menyaksikan suasana matahri terbenam yg amat indah. 7- Aktiviti hari kedua diakhiri makan malam di Restoran Belitung Timpo Duluk dan rasa bertuah dapat merasai cara memakan menggunakan adat belitung. Sekarang dah atas katel dan nak tido sebab esok dah nak sambung aktiviti hari ke3... Thanks @mtngetaways atas peluang yg diberikan. #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #siswalkwalk  #sunahsolehtravel  #sunahjalanjalan  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #beautifulindonesia  #laskarpelangi 
Day 3:  Island Hopping, 
It's good to have a new start with Pos Belitung and Coffee in the Morning =D πŸ’–
@laluciaboutiquehotel
.
.
@mtngetaways @mtngetaways01

#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow #belitung #mediafamtrip #Indonesia #mediafamtrip #travelblogger #mtngetawaysgettingyouthere #johormedia #islandhopping #coffee #lalucia

https://www.mtngetaways.com
https://www.mtnconsultants.org
https://www.nazaholdings.com
Kadangkala orang nampak seronoknya berjalan sana berjalan sini. Tapi hakikatnya sebagai traveling writer, ada banyak benda yang perlu dikorbankan. Salah satunya adalah MASA .. masa bersama keluarga, masa bersama teman. .
.

Kenapa tidak berhenti dan berehat? Kerana bumi ini luas, kita sebagai hamba perlu explore ciptaanNya agar kita rasa lebih bersyukur dan mengagumi kuasaNya. Di situ kita akan lebih mengenali diri kita, kelemahan dan kekuatan kita yang sebenar. ❀️
.
.
.
Lokasi : Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨
.
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways
@indtravel
#TatieHoliday
#wonderfulindonesia
#mtngetawaysgettingyouthere
Kadangkala orang nampak seronoknya berjalan sana berjalan sini. Tapi hakikatnya sebagai traveling writer, ada banyak benda yang perlu dikorbankan. Salah satunya adalah MASA .. masa bersama keluarga, masa bersama teman. . . Kenapa tidak berhenti dan berehat? Kerana bumi ini luas, kita sebagai hamba perlu explore ciptaanNya agar kita rasa lebih bersyukur dan mengagumi kuasaNya. Di situ kita akan lebih mengenali diri kita, kelemahan dan kekuatan kita yang sebenar. ❀️ . . . Lokasi : Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨ . . . #TatieKeBelitung  #TatieKeIndonesia  #PulauBelitung  #BelitungIsland  #Indonesia  #MTNGetaways  @mtngetaways @indtravel #TatieHoliday  #wonderfulindonesia  #mtngetawaysgettingyouthere 
Inilah hotel tempat Mak Inche menginap sepanjang berada di Pulau Belitung. Terima kasih @mtngetaways yang menaja penginapan kami sepanjang di sini. 
Sekejap lagi Mak Inche dan team Media/Blogger/Influencer dari Malaysia akan ke Tanjung Tinggi untuk berfoto2 dan Pulau Lengkuas untuk 'snorkeling'. Walaupun sedikit gayat namun Mak Inche tetap kuatkan semangat.. Kahhhh.. Doakan Mak Inche tau! 
Eh,  sebelum tu kita makan duluuu.. Kalau tak makan cemana nak kurus??? Untuk menikmati pakej percutian yang berbaloi-baloi-baloi ini,  apa kata kengkawan hubungi no yang tertera :

Faizun: +65 8531 3381

#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #makinchejalanjalan #makanmakankurus #anytimeismakantime #JDTBlogger #alamsariditanahjauhar
Inilah hotel tempat Mak Inche menginap sepanjang berada di Pulau Belitung. Terima kasih @mtngetaways yang menaja penginapan kami sepanjang di sini. Sekejap lagi Mak Inche dan team Media/Blogger/Influencer dari Malaysia akan ke Tanjung Tinggi untuk berfoto2 dan Pulau Lengkuas untuk 'snorkeling'. Walaupun sedikit gayat namun Mak Inche tetap kuatkan semangat.. Kahhhh.. Doakan Mak Inche tau! Eh, sebelum tu kita makan duluuu.. Kalau tak makan cemana nak kurus??? Untuk menikmati pakej percutian yang berbaloi-baloi-baloi ini, apa kata kengkawan hubungi no yang tertera : Faizun: +65 8531 3381 #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #makinchejalanjalan  #makanmakankurus  #anytimeismakantime  #JDTBlogger  #alamsariditanahjauhar 
@warkop_millenium2000_belitong
#warkopmillenium2000
#Repost @helmijulia (@get_repost)
・・・
Hari kedua di Pulau Belitung
.
Seterusnya kami ke Warong Kopi (warkop) Millenium dan Vihara Dewi Kwan Im.
.
Kami diberi peluang untuk merasai sendiri kopi buatan Pulau Belitung. Dan kopi ini diberikan secara percuma untuk pelanggan yang memilih @mtngetaways sebagai tour guide anda.
.
Vihara Dewi Kwan Im pula merupakan tokong untuk penganut agama Budha. Penduduk di Belitung Timur ini majoritinya penganut agama Budha jika dibandingkan dengan penduduk di Belitung Barat dimana majoritnya merupakan orang Islam
.
#mtngetaways #nazaholdings #paradisenow #mtngetawaysgettingyouthere #JDTBlogger #TeamBloggerJohor #TBJ #blogkasihjuju #kasihjujudotcom #jujujalanjalan @mtngetaways
@warkop_millenium2000_belitong #warkopmillenium2000  #Repost  @helmijulia (@get_repost) ・・・ Hari kedua di Pulau Belitung . Seterusnya kami ke Warong Kopi (warkop) Millenium dan Vihara Dewi Kwan Im. . Kami diberi peluang untuk merasai sendiri kopi buatan Pulau Belitung. Dan kopi ini diberikan secara percuma untuk pelanggan yang memilih @mtngetaways sebagai tour guide anda. . Vihara Dewi Kwan Im pula merupakan tokong untuk penganut agama Budha. Penduduk di Belitung Timur ini majoritinya penganut agama Budha jika dibandingkan dengan penduduk di Belitung Barat dimana majoritnya merupakan orang Islam . #mtngetaways  #nazaholdings  #paradisenow  #mtngetawaysgettingyouthere  #JDTBlogger  #TeamBloggerJohor  #TBJ  #blogkasihjuju  #kasihjujudotcom  #jujujalanjalan  @mtngetaways
Sampai sahaja di sini, kami terus dibawa ke Restoran Raja Seafood...Sedap2 sangat makanan disini .. Lepas geram admin makan ketam πŸ€ͺ

Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œ#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Sampai sahaja di sini, kami terus dibawa ke Restoran Raja Seafood...Sedap2 sangat makanan disini .. Lepas geram admin makan ketam πŸ€ͺ Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œ#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Trip from @mtngetaways .. Kitorang naik dari Changi, Singapore too Tanjung Pandan ,Indonesia.. Pulau Belitung sangat lah indah.. Min excited giler nak share dengan korang.. Dah ready? 
Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œ#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow #mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #awakcutimana #travelblogger #jdtblogger #bloggermalaysia #bloggerjohor #johorblogger #teambloggerjohor #blogger #wisataindonesia #wonderfulindonesia #travelbelitung #travelindonesia #visitindonesia #bumilaskarpelangi #laskarpelangi
Trip from @mtngetaways .. Kitorang naik dari Changi, Singapore too Tanjung Pandan ,Indonesia.. Pulau Belitung sangat lah indah.. Min excited giler nak share dengan korang.. Dah ready? Thanks @mtngetaways for the great holidays πŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œ#nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #awakcutimana  #travelblogger  #jdtblogger  #bloggermalaysia  #bloggerjohor  #johorblogger  #teambloggerjohor  #blogger  #wisataindonesia  #wonderfulindonesia  #travelbelitung  #travelindonesia  #visitindonesia  #bumilaskarpelangi  #laskarpelangi 
Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Bebaskan mimpimu di angkasa
Warnai bintang di jiwa

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah syurga
Bersyukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia
Selamanya 🎀🎡🎢🎼🎡
.
.

Sape tengok filem Laskar Pelangi dan drama Kekasih Paksa Rela lakonan @remyishak @intannajuwa & @ainedruce , ha sini la lokasi diorang berlakon.. ❀

@mtngetaways
#nazaholdings #belitungisland #travelwithMTNgetaways #paradisenow 
#mtngetaways #indonesia #singapore #islandhopping #instatravel #MTNGetawaysGettingYouThere #FAMmediatrip #dikbee #dikbeedotcom #BloggerMalaysia #ProjekTravel #igersmalaysia #dailyphoto #kakilike #instapamous
#kekasihpaksarela #laskarpelangi
Laskar pelangi Takkan terikat waktu Bebaskan mimpimu di angkasa Warnai bintang di jiwa Menarilah dan terus tertawa Walau dunia tak seindah syurga Bersyukurlah pada yang kuasa Cinta kita di dunia Selamanya 🎀🎡🎢🎼🎡 . . Sape tengok filem Laskar Pelangi dan drama Kekasih Paksa Rela lakonan @remyishak @intannajuwa & @ainedruce , ha sini la lokasi diorang berlakon.. ❀ @mtngetaways #nazaholdings  #belitungisland  #travelwithMTNgetaways  #paradisenow  #mtngetaways  #indonesia  #singapore  #islandhopping  #instatravel  #MTNGetawaysGettingYouThere  #FAMmediatrip  #dikbee  #dikbeedotcom  #BloggerMalaysia  #ProjekTravel  #igersmalaysia  #dailyphoto  #kakilike  #instapamous  #kekasihpaksarela  #laskarpelangi 
Pantai Burung Mandi ini pantainya biasa-biasa aja. Cuma attractionnya adalah kapal-kapal kecil yang  berwarna-warni tersusun di persisir pantai. .
.
Lokasi : Pantai Burung Mandi, Belitung Indonesia. .
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways
@indtravel
#TatieHoliday
#wonderfulindonesia
#mtngetawaysgettingyouthere
Antara tempat tumpuan untuk melihat sunset di Belitung. Tetapi pantai ini ditutup untuk kenderaan pada waktu pagi dan dibuka selepas jam 9 pagi kerana ia khas untuk mereka yang nak exercise dan jogging pagi-pagi. πŸƒπŸ»β€β™€οΈ
.
.
Lokasi : Pantai Tanjung Pendam, Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨
.
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways
@indtravel
#TatieHoliday
#wonderfulindonesia
#mtngetawaysgettingyouthere
Antara tempat tumpuan untuk melihat sunset di Belitung. Tetapi pantai ini ditutup untuk kenderaan pada waktu pagi dan dibuka selepas jam 9 pagi kerana ia khas untuk mereka yang nak exercise dan jogging pagi-pagi. πŸƒπŸ»β€β™€οΈ . . Lokasi : Pantai Tanjung Pendam, Belitung Indonesia. πŸ‡²πŸ‡¨ . . . #TatieKeBelitung  #TatieKeIndonesia  #PulauBelitung  #BelitungIsland  #Indonesia  #MTNGetaways  @mtngetaways @indtravel #TatieHoliday  #wonderfulindonesia  #mtngetawaysgettingyouthere 
πŸ“Έ by Wan Maimunah aka @sis_lin_ . .
.
Lokasi : Vihara Dwi Kwan Im, Belitung Indonesia. .
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways
@indtravel
#TatieHoliday
#wonderfulindonesia
#ViharaDwiKwanIm
#mtngetawaysgettingyouthere
One of my favourite place in Belitung.
.
.
Lokasi : Dermaga Kirana, Belitung Indonesia. .
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways
@indtravel
#TatieHoliday #wonderfulindonesia
#mtngetawaysgettingyouthere
"Gila itu ada 44 macam, semakin kecil angkanya, semakin parah gilanya," -Andrea  Hirata, Penulis Laskar Pelangi. .
.
Lokasi : Museum Kata Andrea Hirata, Belitung Indonesia. .
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways 
@indtravel
#TatieHoliday
#mtngetawaysgettingyouthere
Dari Malaysia pergi negeri Laskar Pelangi,
Kalau adik lapar meh beli nasi lemak yang akak jual ni ... πŸ˜†πŸ˜† πŸ‡²πŸ‡¨
.
.
Lokasi : SD Muhammadiyah/Laskar Pelangi. Belitung, Indonesia. .
.
.
.
#TatieKeBelitung
#TatieKeIndonesia
#PulauBelitung
#BelitungIsland
#Indonesia
#MTNGetaways
@mtngetaways 
@indtravel
#TatieHoliday #mtngetawaysgettingyouthere