an online Instagram web viewer

#malaysiafood medias

Photos

Untuk para lelaki, ini tips memikat hati perempuan.
.
.
Akan lebih berkesan kalau buat trick ni waktu makan tengahari di saat mereka sedang kelaparan. 😆
.
.
TAG suami dan boyfren korang 
xoxo

#coachanna8020 -018 2184185
Ingin tahu lebih lanjut🙋🏻‍♀️ ttg program kurus dari rumah 😄
TEKAN LINK DI BIO 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
👉🏻http://kurusdarirumahkelabsenyum.wasap.my/

##programturunberat #dietkalori
#bilanakkkurus #dietseimbang
#gemokisawesome #coachkurus #kurus
#kurustanpaberlapar #onlinecoaching
#bajubesar #coachonline #iphone #jomdiet
#baju #malaysiafood #carl makan #kalori
#kurus #jomkurus #tipsdiet #nakkurus
#turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet
#sayanakkurus #azamkurus2018 #caradiet #jo
Untuk para lelaki, ini tips memikat hati perempuan. . . Akan lebih berkesan kalau buat trick ni waktu makan tengahari di saat mereka sedang kelaparan. 😆 . . TAG suami dan boyfren korang xoxo #coachanna8020  -018 2184185 Ingin tahu lebih lanjut🙋🏻‍♀️ ttg program kurus dari rumah 😄 TEKAN LINK DI BIO 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻 👉🏻http://kurusdarirumahkelabsenyum.wasap.my/ ##programturunberat  #dietkalori  #bilanakkkurus  #dietseimbang  #gemokisawesome  #coachkurus  #kurus  #kurustanpaberlapar  #onlinecoaching  #bajubesar  #coachonline  #iphone  #jomdiet  #baju  #malaysiafood  #carl  makan #kalori  #kurus  #jomkurus  #tipsdiet  #nakkurus  #turunlemak  #herbalifenutrition  #herbalifediet  #sayanakkurus  #azamkurus2018  #caradiet  #jo 
Sedap tu mmg sedap. Sampai tak sedar dah hbs sebungkus. Tu kalau sebungkus la. Kalau berbungkus2... jenuh la... patut le tak kurus2...
.
Saya sblm ni penggemar kerepek.  Sebungkus blh mkn sorang. Sbb tu la berat saya naik. Just imagine, berat naik hanya kerana suka mkn kerepek.
.
So, elakkan mknn ringan mcm ni kalau korang betul2 nak kurus.
.
Let's stay slim and fit with Coach LiaSaed 0122885019
#StayFitTeam #CabaranKurusOnline .
.
#makan #misikurus #sukamakan #kerepek #jomkurus #jomkurus1malaysia #jomsihat #jjcm #obesiti #obatkurus #malaysiafood #malaysiabaru
Sedap tu mmg sedap. Sampai tak sedar dah hbs sebungkus. Tu kalau sebungkus la. Kalau berbungkus2... jenuh la... patut le tak kurus2... . Saya sblm ni penggemar kerepek. Sebungkus blh mkn sorang. Sbb tu la berat saya naik. Just imagine, berat naik hanya kerana suka mkn kerepek. . So, elakkan mknn ringan mcm ni kalau korang betul2 nak kurus. . Let's stay slim and fit with Coach LiaSaed 0122885019 #StayFitTeam  #CabaranKurusOnline  . . #makan  #misikurus  #sukamakan  #kerepek  #jomkurus  #jomkurus1malaysia  #jomsihat  #jjcm  #obesiti  #obatkurus  #malaysiafood  #malaysiabaru 
..
Hi all mai masuk pilih2 abaya2 dari DUBAI ni.. cantik2 semuanya rugi sapa xgrab sebab metarial mmg2 best xpanas heheh.
.
.
*preorder bermula
✔Open front abaya/princess cut abaya
Matching shayla(shawl) included.
Stud buttons up till knee. .
.
✔best👍👍 kan hanya dengan 1 ABAYA tapi boleh dipakai ke mana- mana 😊 .
💣💣 dipakai untuk 1 function je..uolss boleh pakai ke pelbagai event .
.........
.........
🔮RAYA
🔮BERTUNANG
🔮AKAD NIKAH
🔮BERSANDING
🔮KONVO
🔮DINNER
🔮KE PEJABAT

abaya will come with:
- free Matching shawl 
Whatsapp
http://www.wasap.my/+60182455226

Dont forget to tag
ig: @abayaby_lovenini

FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM ----> https://www.instagram.com/abayaby_lovenini/

Fb:love nini

https://m.facebook.com/1loveniniey?ref=bookmarks

Fb page:love branded
https://www.facebook.com/abayaarabbylovenini/

whenever upload ur photo in FB/ig 😘😘 Thanks and we appreciate ur support 😘😘💖💖 #abayabylovenini .
Choose from above then I will proceed to tailor. .
.
✔deposit sebanyak 50% dari harga barang diperlukan bagi mengelakkan backout buyer .... #abayabylovenini
#jubahabayaterkini #malaysiashopping
#style
#beauty #muslimfashionshop #hijabfashion #styleblogger #jubahabayamurah #beautyandthebeast #malaysiatrending #malaysiafood

#abayamalaysia #jubahabaya #jubahmurah #abayamalaysia #abayabylovenini #styleblogger #style #beauty #makeupmalaysia
.. Hi all mai masuk pilih2 abaya2 dari DUBAI ni.. cantik2 semuanya rugi sapa xgrab sebab metarial mmg2 best xpanas heheh. . . *preorder bermula ✔Open front abaya/princess cut abaya Matching shayla(shawl) included. Stud buttons up till knee. . . ✔best👍👍 kan hanya dengan 1 ABAYA tapi boleh dipakai ke mana- mana 😊 . 💣💣 dipakai untuk 1 function je..uolss boleh pakai ke pelbagai event . ......... ......... 🔮RAYA 🔮BERTUNANG 🔮AKAD NIKAH 🔮BERSANDING 🔮KONVO 🔮DINNER 🔮KE PEJABAT abaya will come with: - free Matching shawl Whatsapp http://www.wasap.my/+60182455226 Dont forget to tag ig: @abayaby_lovenini FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM ----> https://www.instagram.com/abayaby_lovenini/ Fb:love nini https://m.facebook.com/1loveniniey?ref=bookmarks Fb page:love branded https://www.facebook.com/abayaarabbylovenini/ whenever upload ur photo in FB/ig 😘😘 Thanks and we appreciate ur support 😘😘💖💖 #abayabylovenini  . Choose from above then I will proceed to tailor. . . ✔deposit sebanyak 50% dari harga barang diperlukan bagi mengelakkan backout buyer .... #abayabylovenini  #jubahabayaterkini  #malaysiashopping  #style  #beauty  #muslimfashionshop  #hijabfashion  #styleblogger  #jubahabayamurah  #beautyandthebeast  #malaysiatrending  #malaysiafood  #abayamalaysia  #jubahabaya  #jubahmurah  #abayamalaysia  #abayabylovenini  #styleblogger  #style  #beauty  #makeupmalaysia 
..
Hi all mai masuk pilih2 abaya2 dari DUBAI ni.. cantik2 semuanya rugi sapa xgrab sebab metarial mmg2 best xpanas heheh.
.
.
*preorder bermula
✔Open front abaya/princess cut abaya
Matching shayla(shawl) included.
Stud buttons up till knee. .
.
✔best👍👍 kan hanya dengan 1 ABAYA tapi boleh dipakai ke mana- mana 😊 .
💣💣 dipakai untuk 1 function je..uolss boleh pakai ke pelbagai event .
.........
.........
🔮RAYA
🔮BERTUNANG
🔮AKAD NIKAH
🔮BERSANDING
🔮KONVO
🔮DINNER
🔮KE PEJABAT

abaya will come with:
- free Matching shawl 
Whatsapp
http://www.wasap.my/+60182455226

Dont forget to tag
ig: @abayaby_lovenini

FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM ----> https://www.instagram.com/abayaby_lovenini/

Fb:love nini

https://m.facebook.com/1loveniniey?ref=bookmarks

Fb page:love branded
https://www.facebook.com/abayaarabbylovenini/

whenever upload ur photo in FB/ig 😘😘 Thanks and we appreciate ur support 😘😘💖💖 #abayabylovenini .
Choose from above then I will proceed to tailor. .
.
✔deposit sebanyak 50% dari harga barang diperlukan bagi mengelakkan backout buyer .... #abayabylovenini
#jubahabayaterkini #malaysiashopping
#style
#beauty #muslimfashionshop #hijabfashion #styleblogger #jubahabayamurah #beautyandthebeast #malaysiatrending #malaysiafood

#abayamalaysia #jubahabaya #jubahmurah #abayamalaysia #abayabylovenini #styleblogger #style #beauty #makeupmalaysia
.. Hi all mai masuk pilih2 abaya2 dari DUBAI ni.. cantik2 semuanya rugi sapa xgrab sebab metarial mmg2 best xpanas heheh. . . *preorder bermula ✔Open front abaya/princess cut abaya Matching shayla(shawl) included. Stud buttons up till knee. . . ✔best👍👍 kan hanya dengan 1 ABAYA tapi boleh dipakai ke mana- mana 😊 . 💣💣 dipakai untuk 1 function je..uolss boleh pakai ke pelbagai event . ......... ......... 🔮RAYA 🔮BERTUNANG 🔮AKAD NIKAH 🔮BERSANDING 🔮KONVO 🔮DINNER 🔮KE PEJABAT abaya will come with: - free Matching shawl Whatsapp http://www.wasap.my/+60182455226 Dont forget to tag ig: @abayaby_lovenini FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM ----> https://www.instagram.com/abayaby_lovenini/ Fb:love nini https://m.facebook.com/1loveniniey?ref=bookmarks Fb page:love branded https://www.facebook.com/abayaarabbylovenini/ whenever upload ur photo in FB/ig 😘😘 Thanks and we appreciate ur support 😘😘💖💖 #abayabylovenini  . Choose from above then I will proceed to tailor. . . ✔deposit sebanyak 50% dari harga barang diperlukan bagi mengelakkan backout buyer .... #abayabylovenini  #jubahabayaterkini  #malaysiashopping  #style  #beauty  #muslimfashionshop  #hijabfashion  #styleblogger  #jubahabayamurah  #beautyandthebeast  #malaysiatrending  #malaysiafood  #abayamalaysia  #jubahabaya  #jubahmurah  #abayamalaysia  #abayabylovenini  #styleblogger  #style  #beauty  #makeupmalaysia 
..
READY SIZE 56
Hi all mai masuk pilih2 abaya2 dari DUBAI ni.. cantik2 semuanya rugi sapa xgrab sebab metarial mmg2 best xpanas heheh.
.
.
*preorder bermula
✔Open front abaya/princess cut abaya
Matching shayla(shawl) included.
Stud buttons up till knee. .
.
✔best👍👍 kan hanya dengan 1 ABAYA tapi boleh dipakai ke mana- mana 😊 .
💣💣 dipakai untuk 1 function je..uolss boleh pakai ke pelbagai event .
.........
.........
🔮RAYA
🔮BERTUNANG
🔮AKAD NIKAH
🔮BERSANDING
🔮KONVO
🔮DINNER
🔮KE PEJABAT

abaya will come with:
- free Matching shawl 
Whatsapp
http://www.wasap.my/+60182455226

Dont forget to tag
ig: @abayaby_lovenini

FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM ----> https://www.instagram.com/abayaby_lovenini/

Fb:love nini

https://m.facebook.com/1loveniniey?ref=bookmarks

Fb page:love branded
https://www.facebook.com/abayaarabbylovenini/

whenever upload ur photo in FB/ig 😘😘 Thanks and we appreciate ur support 😘😘💖💖 #abayabylovenini .
Choose from above then I will proceed to tailor. .
.
✔deposit sebanyak 50% dari harga barang diperlukan bagi mengelakkan backout buyer .... #abayabylovenini
#jubahabayaterkini #malaysiashopping
#style
#beauty #muslimfashionshop #hijabfashion #styleblogger #jubahabayamurah #beautyandthebeast #malaysiatrending #malaysiafood

#abayamalaysia #jubahabaya #jubahmurah #abayamalaysia #abayabylovenini #styleblogger #style #beauty #makeupmalaysia
.. READY SIZE 56 Hi all mai masuk pilih2 abaya2 dari DUBAI ni.. cantik2 semuanya rugi sapa xgrab sebab metarial mmg2 best xpanas heheh. . . *preorder bermula ✔Open front abaya/princess cut abaya Matching shayla(shawl) included. Stud buttons up till knee. . . ✔best👍👍 kan hanya dengan 1 ABAYA tapi boleh dipakai ke mana- mana 😊 . 💣💣 dipakai untuk 1 function je..uolss boleh pakai ke pelbagai event . ......... ......... 🔮RAYA 🔮BERTUNANG 🔮AKAD NIKAH 🔮BERSANDING 🔮KONVO 🔮DINNER 🔮KE PEJABAT abaya will come with: - free Matching shawl Whatsapp http://www.wasap.my/+60182455226 Dont forget to tag ig: @abayaby_lovenini FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM ----> https://www.instagram.com/abayaby_lovenini/ Fb:love nini https://m.facebook.com/1loveniniey?ref=bookmarks Fb page:love branded https://www.facebook.com/abayaarabbylovenini/ whenever upload ur photo in FB/ig 😘😘 Thanks and we appreciate ur support 😘😘💖💖 #abayabylovenini  . Choose from above then I will proceed to tailor. . . ✔deposit sebanyak 50% dari harga barang diperlukan bagi mengelakkan backout buyer .... #abayabylovenini  #jubahabayaterkini  #malaysiashopping  #style  #beauty  #muslimfashionshop  #hijabfashion  #styleblogger  #jubahabayamurah  #beautyandthebeast  #malaysiatrending  #malaysiafood  #abayamalaysia  #jubahabaya  #jubahmurah  #abayamalaysia  #abayabylovenini  #styleblogger  #style  #beauty  #makeupmalaysia 
Tahniah shatilla. PART KAT PERUT adalah lemak paling sukar. Kalau tak diet betul2 .
.
Ada orang muka ok, tangan ok , paha ok perut sangkut.  Ada orang perut ok, tangan ok pipi dan dagu sangkut. .
So semua orang cabaran berbeza-beza but setakat ni our teknik ,meal plan dan nutrition mmg work. Insyallah jumpa anda next season.
.
Bagi yg baru buat keputusan .. cliks link diatas unt terus details program. .

#youcanloseweightfromhome
#shapebringsgirlspower 
#teamnickhinhussien
Coach mila +60137306236

#baju  #malaysiafood  #tv3 #carimakan #kalori  #kurus #jomkurus  #tipsdiet #nakkurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet  #weightlossfast #sayanakkurus #azamkurus2018  #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbalife #coachkurus #dietatkins #malaysiandiet
Tahniah shatilla. PART KAT PERUT adalah lemak paling sukar. Kalau tak diet betul2 . . Ada orang muka ok, tangan ok , paha ok perut sangkut. Ada orang perut ok, tangan ok pipi dan dagu sangkut. . So semua orang cabaran berbeza-beza but setakat ni our teknik ,meal plan dan nutrition mmg work. Insyallah jumpa anda next season. . Bagi yg baru buat keputusan .. cliks link diatas unt terus details program. . #youcanloseweightfromhome  #shapebringsgirlspower  #teamnickhinhussien  Coach mila +60137306236 #baju  #malaysiafood  #tv3  #carimakan  #kalori  #kurus  #jomkurus  #tipsdiet  #nakkurus  #turunlemak  #herbalifenutrition  #herbalifediet  #weightlossfast  #sayanakkurus  #azamkurus2018  #caradiet  #jomkurus1malaysia  #coachherbalife  #coachkurus  #dietatkins  #malaysiandiet 
PENGHARAPAN di bentuk bukan saat berada dalam suatu kepastian, tapi dalam keraguan.

IMAN di bentuk bukan saat dalam kenyamanan, tapi dalam Penderitaan. 
KASIH di bentuk bukan ketika kita sedang dikasihi, tapi dalam tantangan untuk membenci.

Begitulah cara TUHAN membentuk anak-anakNYA , karena dalam kelemahanlah kuasa TUHAN menjadi sempurna dan BAPA mengasihi lebih dari yang engkau tahu.
.
.
#thanksgod #pengharapan #iman #kasih #belacanbeehoon #serawakmalaysia #kuchingmalaysia #malaysiafood #foodies #foodphotography #foodgram #foodporn #foodgasm #foodbank #foodies #buncitfoody #nyam #greatfood #instafood
PENGHARAPAN di bentuk bukan saat berada dalam suatu kepastian, tapi dalam keraguan. IMAN di bentuk bukan saat dalam kenyamanan, tapi dalam Penderitaan. KASIH di bentuk bukan ketika kita sedang dikasihi, tapi dalam tantangan untuk membenci. Begitulah cara TUHAN membentuk anak-anakNYA , karena dalam kelemahanlah kuasa TUHAN menjadi sempurna dan BAPA mengasihi lebih dari yang engkau tahu. . . #thanksgod  #pengharapan  #iman  #kasih  #belacanbeehoon  #serawakmalaysia  #kuchingmalaysia  #malaysiafood  #foodies  #foodphotography  #foodgram  #foodporn  #foodgasm  #foodbank  #foodies  #buncitfoody  #nyam  #greatfood  #instafood 
Apa itu kalori?
Kalori sebenarnya ialah unit ukuran untuk tenaga.  Analogi mudah, jika kita ini sebuah kereta, kalori itu pula minyak (contoh)

Adakah kalori penting?
Ya. Tubuh badan manusia memerlukan kalori untuk menjana tenaga, namun masalah akan timbul sekiranya kuantiti kalori yang diambil terlalu banyak dan tidak dibakar. 
Bila makan terlalu banyak. 
Jumlah kalori melebihi keperluan tubuh anda, maka makanan tersebut bertukar menjadi lemak yang disimpan dalam badan sekiranya tidak dibakar.  Inilah penyebab berat badan bertambah dan memberi kesan pada tahap kesihatan.

Setiap 7700 kalori yang lebih akan naik 1 kg berat badan.  Rela dalam pasrah. 🤔Apakah faktor yang mempengaruhi pengambilan kalori?
Keperluan kalori yang diperlukan dalam badan setiap individu berbeza.  Ianya bergantung kepada : 😧 Saiz tubuh dan komposisinya
�  Usia
💁‍♂ Jantina
🚶 Tahap aktiviti harian seseorang
.
.
Coach Taufiq 013-3218716
.
#youcanloseweightfromhome
#teamahmadmizah
#teamnickhinhussien
.
#dietsihat #tipsdiet #tiktokchallenge #jeansbesar #bawalexclusive #akusuka #jjcmtv3 #malaysiafood #nakkurus #sakitsendi #kitapunya #uitmshahalam #kualalumpur #sizebesar #sungaibesar #taufiqyunus #putrajaya #mediaprima #dramasangat #jomkurus1malaysia #gemok #eatclean #Lazadamalaysia #portlepak #jommakan #dietatkin #tv3
Apa itu kalori? Kalori sebenarnya ialah unit ukuran untuk tenaga.  Analogi mudah, jika kita ini sebuah kereta, kalori itu pula minyak (contoh) Adakah kalori penting? Ya. Tubuh badan manusia memerlukan kalori untuk menjana tenaga, namun masalah akan timbul sekiranya kuantiti kalori yang diambil terlalu banyak dan tidak dibakar. Bila makan terlalu banyak. Jumlah kalori melebihi keperluan tubuh anda, maka makanan tersebut bertukar menjadi lemak yang disimpan dalam badan sekiranya tidak dibakar.  Inilah penyebab berat badan bertambah dan memberi kesan pada tahap kesihatan. Setiap 7700 kalori yang lebih akan naik 1 kg berat badan.  Rela dalam pasrah. 🤔Apakah faktor yang mempengaruhi pengambilan kalori? Keperluan kalori yang diperlukan dalam badan setiap individu berbeza.  Ianya bergantung kepada : 😧 Saiz tubuh dan komposisinya � Usia 💁‍♂ Jantina 🚶 Tahap aktiviti harian seseorang . . Coach Taufiq 013-3218716 . #youcanloseweightfromhome  #teamahmadmizah  #teamnickhinhussien  . #dietsihat  #tipsdiet  #tiktokchallenge  #jeansbesar  #bawalexclusive  #akusuka  #jjcmtv3  #malaysiafood  #nakkurus  #sakitsendi  #kitapunya  #uitmshahalam  #kualalumpur  #sizebesar  #sungaibesar  #taufiqyunus  #putrajaya  #mediaprima  #dramasangat  #jomkurus1malaysia  #gemok  #eatclean  #Lazadamalaysia  #portlepak  #jommakan  #dietatkin  #tv3 
This humble plate of nasi lemak needs no introduction.

We didn't mind the afternoon heatwave, beads of sweat trickling down my forehead and plenty of cafés in the vicinity with AC calling out for us, we waited, with patience. 
Seeing other diners savouring the fried chicken served as motivation. 
My first mouthful of the oh-so-sinful-but-damn-good fried chicken brought me back to my first time, having it. Nothing changed. 
Still so good, still worth the calories and the wait (I guess 🤣) #omnomnomtures #karmenoms #igersmalaysia #foodiekl #klfood #nasilemak #malaysiafood
This humble plate of nasi lemak needs no introduction. We didn't mind the afternoon heatwave, beads of sweat trickling down my forehead and plenty of cafés in the vicinity with AC calling out for us, we waited, with patience. Seeing other diners savouring the fried chicken served as motivation. My first mouthful of the oh-so-sinful-but-damn-good fried chicken brought me back to my first time, having it. Nothing changed. Still so good, still worth the calories and the wait (I guess 🤣) #omnomnomtures  #karmenoms  #igersmalaysia  #foodiekl  #klfood  #nasilemak  #malaysiafood 
OPEN FOR ORDER! ... Hye dear CHOCO JAR LOVERS??? . suka makan yang ada topping? kitkat, m&m , bueno , oreo???? . boleh dapatkan hari ini . Rugi xgrab skrang. Harga ni akan naik bila2 masa jer.. Promo hanya datang jarang 😘 . PRICE NOT INCLUDING POSTAGE. . ATAU ANDA BOLEH BELI SECARA BORONG ATAU MENJADI AGENT KAMI 👨‍👩‍👧 .  #sayajual  #crispychocojarbyadeliciousz  #chocojar  #sayajualchocolate  #chocolatejar  #coklatinjar  #coklatjar  #crispychoco  #mcc  #monster  #monsterfood  #vendor  #agentdiperlukan  #chocoball  #bubblerice  #bisnesonlinemalaysia  #bubblecop  #bubblericechocolate  #chocolatebubblerice  #marsjar  #chocoby  #doorgift  #hantaran  #perkahwinan  #homemade  #wedding  #malaysiafood  #crispyjar
OPEN FOR ORDER! ... Hye dear CHOCO JAR LOVERS??? . suka makan yang ada topping? kitkat, m&m , bueno , oreo???? . boleh dapatkan hari ini . Rugi xgrab skrang. Harga ni akan naik bila2 masa jer.. Promo hanya datang jarang 😘 . PRICE NOT INCLUDING POSTAGE. . ATAU ANDA BOLEH BELI SECARA BORONG ATAU MENJADI AGENT KAMI 👨‍👩‍👧 . #sayajual  #crispychocojarbyadeliciousz  #chocojar  #sayajualchocolate  #chocolatejar  #coklatinjar  #coklatjar  #crispychoco  #mcc  #monster  #monsterfood  #vendor  #agentdiperlukan  #chocoball  #bubblerice  #bisnesonlinemalaysia  #bubblecop  #bubblericechocolate  #chocolatebubblerice  #marsjar  #chocoby  #doorgift  #hantaran  #perkahwinan  #homemade  #wedding  #malaysiafood  #crispyjar 
One of the best Syrian prepared food restaurant. Good vibes and excellent food. They also serve Shisha and drinks for people who wants to hang out. Amazing experience. Highly recommended.
One of the best Syrian prepared food restaurant. Good vibes and excellent food. They also serve Shisha and drinks for people who wants to hang out. Amazing experience. Highly recommended.
Big or mini Dumbo Meringue cookies
Big or mini Dumbo Meringue cookies
Alhamdulillah... Alhamdulillah... Alhamdulillah
.
Insha Allah dengan mem-posting gambar ini saya tak ada niat untuk riya atau menyombongkan diri, sebab saya melakukannya atas nama @jommmjogjatour bukan atas nama saya (Rio) sendiri❌
.
Beribu terima kasih saya ucapkan kepada seluruh customers @jommmjogjatour karena sudah menggunakan jasa perkhidmatan dari kami selama ini 🙏🏻
.
Alhamdulillah hari ini @jommmjogjatour dapat berbagi sedikit rezeki kepada RUMAH TAHFIDH YATIM DAN DHUAFA AL-MAUN, Maguwoharjo, Sleman-Yogyakarta (Rumah Yatim-Piatu, tempat Tahfiz Al-Qur'an dan Rumah Dhuafa atau Rumah untuk orang yang sudah berusia emas)
.
Dari awal @jommmjogjatour saya buat bukan hanya untuk mencari wang, tapi lebih kepada kebermanfaatan untuk sesama. Sudah saya niatkan dari awal dibuat @jommmjogjatour untuk sebahagian pembayaran dari teman-teman semua akan saya sumbangkan kepada yang lebih membutuhkan, Alhamdulillah hari ini bisa terwujud😇
.
Ke Jogja sekalian bersedekah bersama @jommmjogjatour Semoga untuk yang selanjutnya saya bisa melakukan ini bersama customers yang tengah berada di Jogja 💰
.
Sekali lagi saya ucapkan beribu terima kasih pada teman-teman yang sudah mengambil perkhidmatan dengan @jommmjogjatour semoga hal seperti dapat terus @jommmjogjatour lakukan 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
.
.
Sungguh aku tidak pernah takut miskin, yang ku takutkan adalah menjadi kaya tetapi tidak melakukan apa-apa 🙏🏻
.
.
#jommmkejogja 
#jommmjogjatour 
#forthebestmomentsofyourlife 
#pakejjogja #kakitravel 
#pakejjogjamurah 
#backpackermalaysia 
#backpackerbuddiesmalaysia
#malaysia #pahang #johor #kelantan #melaka #selangor #kedah #negerisembilan #terengganu #malaysiawedding #malaysiafood #ipoh #kajang #langkawi #sabah #serawak #perak #pakejcutimurah #pakejcuti #pakejindonesia #pakejmelancong #jommmkejogja
Alhamdulillah... Alhamdulillah... Alhamdulillah . Insha Allah dengan mem-posting gambar ini saya tak ada niat untuk riya atau menyombongkan diri, sebab saya melakukannya atas nama @jommmjogjatour bukan atas nama saya (Rio) sendiri❌ . Beribu terima kasih saya ucapkan kepada seluruh customers @jommmjogjatour karena sudah menggunakan jasa perkhidmatan dari kami selama ini 🙏🏻 . Alhamdulillah hari ini @jommmjogjatour dapat berbagi sedikit rezeki kepada RUMAH TAHFIDH YATIM DAN DHUAFA AL-MAUN, Maguwoharjo, Sleman-Yogyakarta (Rumah Yatim-Piatu, tempat Tahfiz Al-Qur'an dan Rumah Dhuafa atau Rumah untuk orang yang sudah berusia emas) . Dari awal @jommmjogjatour saya buat bukan hanya untuk mencari wang, tapi lebih kepada kebermanfaatan untuk sesama. Sudah saya niatkan dari awal dibuat @jommmjogjatour untuk sebahagian pembayaran dari teman-teman semua akan saya sumbangkan kepada yang lebih membutuhkan, Alhamdulillah hari ini bisa terwujud😇 . Ke Jogja sekalian bersedekah bersama @jommmjogjatour Semoga untuk yang selanjutnya saya bisa melakukan ini bersama customers yang tengah berada di Jogja 💰 . Sekali lagi saya ucapkan beribu terima kasih pada teman-teman yang sudah mengambil perkhidmatan dengan @jommmjogjatour semoga hal seperti dapat terus @jommmjogjatour lakukan 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 . . Sungguh aku tidak pernah takut miskin, yang ku takutkan adalah menjadi kaya tetapi tidak melakukan apa-apa 🙏🏻 . . #jommmkejogja  #jommmjogjatour  #forthebestmomentsofyourlife  #pakejjogja  #kakitravel  #pakejjogjamurah  #backpackermalaysia  #backpackerbuddiesmalaysia  #malaysia  #pahang  #johor  #kelantan  #melaka  #selangor  #kedah  #negerisembilan  #terengganu  #malaysiawedding  #malaysiafood  #ipoh  #kajang  #langkawi  #sabah  #serawak  #perak  #pakejcutimurah  #pakejcuti  #pakejindonesia  #pakejmelancong  #jommmkejogja 
@lemontree2u 🍋 new dessert launched : Double Chocolate Cake 🍰🍴💝💖 #lemontreejb #jbdessert #jbcafe #johorblogger #jbcafehopping #chocolatecake #instafoodsg #foodiesg
Pecan pie.
Sweet and nutty pecan pie.
With the sweet and chewy cranberry, a perfect dish to have with your coffee
.
Get yours at @akusukakopi
.
By @dukekitchen
.
#DUKEKITCHEN #fooddelivery #foodhuntmelaka #fooddeliverymelaka #melakafood #melakafooddelivery #foodpornmelaka #foodporn #mmumelaka #foodpanda #kolejyayasanmelaka #uitmmelaka #viralmelaka #lowandslowcooking #malaysiabarbeque #barbeque #darksidefoodie #darkfoodphotography #darkfood #melaka #malaysiabbq #malaysiafood #melaka #akusukakopi
Pecan pie. Sweet and nutty pecan pie. With the sweet and chewy cranberry, a perfect dish to have with your coffee . Get yours at @akusukakopi . By @dukekitchen . #DUKEKITCHEN  #fooddelivery  #foodhuntmelaka  #fooddeliverymelaka  #melakafood  #melakafooddelivery  #foodpornmelaka  #foodporn  #mmumelaka  #foodpanda  #kolejyayasanmelaka  #uitmmelaka  #viralmelaka  #lowandslowcooking  #malaysiabarbeque  #barbeque  #darksidefoodie  #darkfoodphotography  #darkfood  #melaka  #malaysiabbq  #malaysiafood  #melaka  #akusukakopi 
Resepi Sardin Roll

Puff pastri secukupnya

1 tin sardin ~ buang tulang tengah dan dilenyek bersama sosnya 
2 ulas bawang putih ~ dihiris
3 ulas bawang merah ~ dihiris 
1 inc halia ~ dicincang
1 batang lada merah ~ buang biji dan cincang halus
1 batang cili hijau ~ buang biji dan cincang halus
1 biji kentang ~ didadu kecil
1/2 sudu teh lada hitam ~ ditumbuk
1 biji perahan limau nipis
garam secukup rasa 
Cara-caranya :

Tumiskan bahan hiris dan halia hingga harum
Masukkan kentang dan masak hingga kentang lembut
Masukkan sardin dan lada hitam masak hingga terbit minyak
Perasakan dengan garam
Taburkan lada hijau dan merah dan perahkan jus limau
Gaul rata
Biarkan sejuk

Ambil sekeping puff pastri
Kelar-kelarkan sebelah bahagian dengan pisau
bahagian yang tidak di kelar letakkan inti sardin dan gulung
Susun dalam loyang
Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan awal pada suhu 200 ~ 220 C bergantung pada oven selama 20 minit atau sehingga puff kuning keemasan
Angkat dan hidangkan segera

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Resepi Sardin Roll Puff pastri secukupnya 1 tin sardin ~ buang tulang tengah dan dilenyek bersama sosnya 2 ulas bawang putih ~ dihiris 3 ulas bawang merah ~ dihiris 1 inc halia ~ dicincang 1 batang lada merah ~ buang biji dan cincang halus 1 batang cili hijau ~ buang biji dan cincang halus 1 biji kentang ~ didadu kecil 1/2 sudu teh lada hitam ~ ditumbuk 1 biji perahan limau nipis garam secukup rasa Cara-caranya : Tumiskan bahan hiris dan halia hingga harum Masukkan kentang dan masak hingga kentang lembut Masukkan sardin dan lada hitam masak hingga terbit minyak Perasakan dengan garam Taburkan lada hijau dan merah dan perahkan jus limau Gaul rata Biarkan sejuk Ambil sekeping puff pastri Kelar-kelarkan sebelah bahagian dengan pisau bahagian yang tidak di kelar letakkan inti sardin dan gulung Susun dalam loyang Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan awal pada suhu 200 ~ 220 C bergantung pada oven selama 20 minit atau sehingga puff kuning keemasan Angkat dan hidangkan segera LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂#resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
Resepi Kuih Sepit / Kapit

Bahan-bahan:

220 gram tepung gandum
60 gram tepung beras
1 biji kelapa
5 biji telur
250 gram gula halus
500 ml air
sedikit garam
minyak untuk menggoreng

Cara penyediaan:

telur dan gula halus di pukul hingga rata.
ayak tepung gandum bersama tepung beras.
masukkan bancuhan telur ke dalam campuran tepung dan kacau perlahan-lahan hingga sebati.
masukkan santan perlahan-lahan dan kacau hingga adunan menjadi sebati.
paanaskan minyak bersama dengan acuan kuih kapit.
tuang satu hingga dua sudu adunan ke dalam acuan dan kapit kedalam minyak untuk digoreng.
apabila adunan telah garing, kulit kuih kapit akan menjadi keras di bahagian luar acuan.
perlahankan api dan kikis kulit di tepi acuan.
buka tudung dan keluarkan isinya untuk dilipat dengan segera.
biarkan sejuk sebelum di simpan dalam bekas kedap udara.
LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_make88

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Resepi Kuih Sepit / Kapit Bahan-bahan: 220 gram tepung gandum 60 gram tepung beras 1 biji kelapa 5 biji telur 250 gram gula halus 500 ml air sedikit garam minyak untuk menggoreng Cara penyediaan: telur dan gula halus di pukul hingga rata. ayak tepung gandum bersama tepung beras. masukkan bancuhan telur ke dalam campuran tepung dan kacau perlahan-lahan hingga sebati. masukkan santan perlahan-lahan dan kacau hingga adunan menjadi sebati. paanaskan minyak bersama dengan acuan kuih kapit. tuang satu hingga dua sudu adunan ke dalam acuan dan kapit kedalam minyak untuk digoreng. apabila adunan telah garing, kulit kuih kapit akan menjadi keras di bahagian luar acuan. perlahankan api dan kikis kulit di tepi acuan. buka tudung dan keluarkan isinya untuk dilipat dengan segera. biarkan sejuk sebelum di simpan dalam bekas kedap udara. LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_make88 Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂#resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
Kek Gula Hangus Kukus

Bahan-bahan

1cawan gula pasir
1cawan tepung gandum
1cawan air panas
1cawan susu pekat manis (aku kurangkan sket jadi 3/4 cawan je)
2sudu besar mentega
1sudu kecil soda bikabornat
1sudu kecil baking powder
1sudu kecil esen vanilla
4biji telur

Aluminium foil

Cara-cara

1- Masak gula dalam kuali/periuk hingga hangus-warna bertukar coklat, masukkan air panas sedikit demi sedikit hingga habis (hati-hati gula akan sedikit meletup-letup) kemudian masukkan mentega dan kacau hingga sebati. Kemudian biarkan sejuk sendiri.

2- Ayak tepung gandum, soda bikabornat dan baking powder.

3- Satu telur dan susu pekat, kacau hingga kuning telur pecah dan sebati dengan susu pekat. Kemudian campurkan bahan ayak tadi sedikit demi sedikit hingga sebati. Campurkan gula hangus tadi dan esen vanilla hingga sebati.

4- Sediakan loyang yang dioles dengan mentega (supaya tidak melekat). Tuangkan adunan tadi dan tutup dengan aluminium foil. Biarkan selama 2jam sebelum dikukus. Aku tak pernah tak biarkan. Nanti nak try kalau tak biarkan jadi ke tak kek aku..hehe

5- Kukus selama sejam atau sehingga masak. Dalam setengah jam or 45minit tu try la tengok and try cucuk sikit kalau tak de melekat tu, so masakla

Selamat Mencuba 
LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mama1125
Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Kek Gula Hangus Kukus Bahan-bahan 1cawan gula pasir 1cawan tepung gandum 1cawan air panas 1cawan susu pekat manis (aku kurangkan sket jadi 3/4 cawan je) 2sudu besar mentega 1sudu kecil soda bikabornat 1sudu kecil baking powder 1sudu kecil esen vanilla 4biji telur Aluminium foil Cara-cara 1- Masak gula dalam kuali/periuk hingga hangus-warna bertukar coklat, masukkan air panas sedikit demi sedikit hingga habis (hati-hati gula akan sedikit meletup-letup) kemudian masukkan mentega dan kacau hingga sebati. Kemudian biarkan sejuk sendiri. 2- Ayak tepung gandum, soda bikabornat dan baking powder. 3- Satu telur dan susu pekat, kacau hingga kuning telur pecah dan sebati dengan susu pekat. Kemudian campurkan bahan ayak tadi sedikit demi sedikit hingga sebati. Campurkan gula hangus tadi dan esen vanilla hingga sebati. 4- Sediakan loyang yang dioles dengan mentega (supaya tidak melekat). Tuangkan adunan tadi dan tutup dengan aluminium foil. Biarkan selama 2jam sebelum dikukus. Aku tak pernah tak biarkan. Nanti nak try kalau tak biarkan jadi ke tak kek aku..hehe 5- Kukus selama sejam atau sehingga masak. Dalam setengah jam or 45minit tu try la tengok and try cucuk sikit kalau tak de melekat tu, so masakla Selamat Mencuba LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mama1125 Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂#resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
@lemontree2u 推出的可口新甜点 #tiramisu, 😋 yummy! 
#lemontreejb #desajaya
#jbfoodtrail #johorbahru #jbfood #foodiesg

Pic.authorized by owner : @sis_lin_
🌸 PENGAT PISANG NANGKA 🍌🍌🍌 Bahan2:
Pisang Nangka
Sagu
Daun Pandan
Santan
Gula Melaka
Gula Pasir
Secubit garam

Cara2 Memasak Sila Rujuk Pada Video Tutorial Dibawah 👇

#pengatpisangnangka #pengatpisang #dessert 
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂
🌸 PENGAT PISANG NANGKA 🍌🍌🍌 Bahan2: Pisang Nangka Sagu Daun Pandan Santan Gula Melaka Gula Pasir Secubit garam Cara2 Memasak Sila Rujuk Pada Video Tutorial Dibawah 👇 #pengatpisangnangka  #pengatpisang  #dessert  #malaysianfoodie  #resepimudah  #malaysia  #foodpanda  #masakan  #masak  #dapur  #makan  #makanan  #foodpornmalaysia  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #lapar  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan  Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂
🌸KEPAH GORENG BERSAMA DAUN BASIL

Bahan2:
Kepah
Basil
Bawang Putih
Cili Padi
Sos Ikan

Cara2 Memasak Sila Rujuk Pada Video Tutorial Dibawah 👇

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂
🌸KEPAH GORENG BERSAMA DAUN BASIL Bahan2: Kepah Basil Bawang Putih Cili Padi Sos Ikan Cara2 Memasak Sila Rujuk Pada Video Tutorial Dibawah 👇 #malaysianfoodie  #resepimudah  #malaysia  #foodpanda  #masakan  #masak  #dapur  #makan  #makanan  #foodpornmalaysia  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #lapar  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan  Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂
Kalau dapat layan ikan bakar diner ni pun syok jugak kan! 🙈
.
.
.
Kalau dapat layan ikan bakar diner ni pun syok jugak kan! 🙈 . . .
Lagi 3 bulan nak habis 2018 .
.

Actually yg nak lose below 10kg.. tak ada la susah sangat.. yg jadi susah sebab tak fokus, tak konsisten .. dan tak pernah habis 21 hari itu saja penghalang no 1. .
Bagi yg tak bersama program.. keep dptkan energy,mungkin tips2 dan apa perkongsian membantu anda dan insyallah setakat ni ramai yg dm bagi feedback .. mereka juga lose weight.
.
Bagi yg bersama kami dlm program .. insyallah disana mmg akan dijaga rapat2 setiap hari ada sesi dan pastinya segala teknik , meal plan mmg work . 100% alhamdulillah .. bulan depan adalah season 39. Mmg ramai akan bersama untuk nak dapat momemtum selesai azam kurus💪

#youcanloseweightfromhome 
#shapebringsgirlspower 
#teamnickhinhussien

Coach mila +60137306236

#baju  #malaysiafood  #tv3 #carimakan #kalori  #kurus #jomkurus  #tipsdiet #nakkurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet  #weightlossfast #sayanakkurus #  #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbalife #coachkurus #dietatkins #malaysiadiet
#paskal #cintahalal #motifviral #meletop #cintatiadaganti
Lagi 3 bulan nak habis 2018 . . Actually yg nak lose below 10kg.. tak ada la susah sangat.. yg jadi susah sebab tak fokus, tak konsisten .. dan tak pernah habis 21 hari itu saja penghalang no 1. . Bagi yg tak bersama program.. keep dptkan energy,mungkin tips2 dan apa perkongsian membantu anda dan insyallah setakat ni ramai yg dm bagi feedback .. mereka juga lose weight. . Bagi yg bersama kami dlm program .. insyallah disana mmg akan dijaga rapat2 setiap hari ada sesi dan pastinya segala teknik , meal plan mmg work . 100% alhamdulillah .. bulan depan adalah season 39. Mmg ramai akan bersama untuk nak dapat momemtum selesai azam kurus💪 #youcanloseweightfromhome  #shapebringsgirlspower  #teamnickhinhussien  Coach mila +60137306236 #baju  #malaysiafood  #tv3  #carimakan  #kalori  #kurus  #jomkurus  #tipsdiet  #nakkurus  #turunlemak  #herbalifenutrition  #herbalifediet  #weightlossfast  #sayanakkurus  # #caradiet  #jomkurus1malaysia  #coachherbalife  #coachkurus  #dietatkins  #malaysiadiet  #paskal  #cintahalal  #motifviral  #meletop  #cintatiadaganti 
Alhamdullilah 😘😘😘
Syukur kepada Allah..
Memang best okay sambal ni..
Tak rugi pon kalau korang try.. 😁😁
Sapa belum try lagi meh pm sis 😘
.
.
Berminat boleh wassup saya 0125136512
.
.
#jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami
#Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #serimanjung #manjung #ipoh #ipohmali #ipohcityawesome #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #puo #manjung #uitmseriiskandar #sambalhantuipoh
Alhamdullilah 😘😘😘 Syukur kepada Allah.. Memang best okay sambal ni.. Tak rugi pon kalau korang try.. 😁😁 Sapa belum try lagi meh pm sis 😘 . . Berminat boleh wassup saya 0125136512 . . #jommakan  #Sambalpuakasambalhantu  #dapurkaknis  #keyangkanperutsuami  #Resepimemikatsuami  #masakkan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #serimanjung  #manjung  #ipoh  #ipohmali  #ipohcityawesome  #malaysiafood  #sedap  #resepi  #resepibonda  #bazarpaknil  #puo  #manjung  #uitmseriiskandar  #sambalhantuipoh 
🇧🇷 Comida de Nasi Kandar, um tipo de restaurante mamak da Malásia. Os Mamaks são os indianos malaios. Funciona assim, um balcão com vários curries diferentes, legumes e vegetais. Você escolhe o tipo de arroz, escolhe o curry, carnes e acompanhamentos, eles montam seu prato, mas no final fazem uma festa colocando o molho de vários outros curries em cima do arroz. Um prato bagunçadamente saboroso. Que delícia! ⠀
⠀⠀
⠀
🇬🇧 Nasi Kandar dishes, a type of mamak restaurant in Malaysia. The Mamaks are the indian-malay. There is a counter with different curries, vegetables and other side dishes. Firstly, you choose your preferred type of rice, than you choose the curry, meat and side dishes. They assemble your dish accordingly, but in the end they make a curry party adding all different curry sauces on top of your dish.  The messiest and one of the most tasteful dish you can get in Malaysia. Delicious!⠀
⠀
⠀
 Enak! Enak!⠀
⠀
#foodandroad #malaysia #nasikandar
🇧🇷 Comida de Nasi Kandar, um tipo de restaurante mamak da Malásia. Os Mamaks são os indianos malaios. Funciona assim, um balcão com vários curries diferentes, legumes e vegetais. Você escolhe o tipo de arroz, escolhe o curry, carnes e acompanhamentos, eles montam seu prato, mas no final fazem uma festa colocando o molho de vários outros curries em cima do arroz. Um prato bagunçadamente saboroso. Que delícia! ⠀ ⠀⠀ ⠀ 🇬🇧 Nasi Kandar dishes, a type of mamak restaurant in Malaysia. The Mamaks are the indian-malay. There is a counter with different curries, vegetables and other side dishes. Firstly, you choose your preferred type of rice, than you choose the curry, meat and side dishes. They assemble your dish accordingly, but in the end they make a curry party adding all different curry sauces on top of your dish. The messiest and one of the most tasteful dish you can get in Malaysia. Delicious!⠀ ⠀ ⠀ Enak! Enak!⠀ ⠀ #foodandroad  #malaysia  #nasikandar 
Simply the best in town 🔥🔥
.
🔥 Set Daging Salai
🔥 Rendang Itik
🔥 Ikan Masin
🔥 Ulaman
.
Nampak simple, tapi teringatnya tu bertahan sampai dekat rumahkan? Hehe
.
Jumpa esok seperti biasa dari pukul 11pagi hingga 430 petang
Simply the best in town 🔥🔥 . 🔥 Set Daging Salai 🔥 Rendang Itik 🔥 Ikan Masin 🔥 Ulaman . Nampak simple, tapi teringatnya tu bertahan sampai dekat rumahkan? Hehe . Jumpa esok seperti biasa dari pukul 11pagi hingga 430 petang
Look at these adorable Halloween cookies from @hoganbakerymalaysia, tasty and too cute to eat 😍
.
.
📷 : X-T20
.
.
#hoganbakerymalaysia #flatlay
Look at these adorable Halloween cookies from @hoganbakerymalaysia, tasty and too cute to eat 😍 . . 📷 : X-T20 . . #hoganbakerymalaysia  #flatlay 
Simply the best in town 🔥🔥
.
🔥 Itik Masak Lemak Cili Api
🔥 Telur Asin
.
Nampak simple, tapi teringatnya tu bertahan sampai dekat rumahkan? Hehe
.
Jumpa esok seperti biasa dari pukul 11pagi hingga 430 petang
Simply the best in town 🔥🔥 . 🔥 Itik Masak Lemak Cili Api 🔥 Telur Asin . Nampak simple, tapi teringatnya tu bertahan sampai dekat rumahkan? Hehe . Jumpa esok seperti biasa dari pukul 11pagi hingga 430 petang
Open Order
jumaat 19 october 2018

Lunch order 8 PM - 12 AM
Dinner order 8 AM - 12 PM

Lunch Delivery 12 PM - 1.30 PM
Dinner Delivery 6 PM - 7.30 PM

Sebarang pertanyaan dan order boleh whatsapp
0179544254 📞
#fooddeliverybangi#gmibangi#ukm#bangi##malaysiafood#bandarbarubangi#ukmstudent#lunchboxbangi#lunchbox#foodhunter#bangigateway#bangisentral#kptmbangi#pendudukbangi#bangisentral#bangigateway#makan#jommakan#foodlover#malaycuisine
Alhamdullillah lunch dan dinner delivery hari ini menu kuzi ayam dan daging blackpepper😊
•UKM bangi
•seksyen 3 bandar baru bangi
•seksyen 15 bandar baru bangi
terima kasih sudi membuat
tempahan dgn rasa tumis😊👍🍱
Sebarang pertanyaan dan order boleh whatsapp
0179544254 📞
#fooddeliverybangi#gmibangi#ukm#bangi##malaysiafood#bandarbarubangi#ukmstudent#lunchboxbangi#lunchbox#foodhunter#bangigateway#bangisentral#kptmbangi#pendudukbangi#bangisentral#bangigateway#makan#jommakan#foodlover#malaycuisine
Alhamdullillah lunch dan dinner delivery hari ini menu kuzi ayam dan daging blackpepper😊 •UKM bangi •seksyen 3 bandar baru bangi •seksyen 15 bandar baru bangi terima kasih sudi membuat tempahan dgn rasa tumis😊👍🍱 Sebarang pertanyaan dan order boleh whatsapp 0179544254 📞 #fooddeliverybangi #gmibangi #ukm #bangi ##malaysiafood #bandarbarubangi #ukmstudent #lunchboxbangi #lunchbox #foodhunter #bangigateway #bangisentral #kptmbangi #pendudukbangi #bangisentral #bangigateway #makan #jommakan #foodlover #malaycuisine 
"Nothing is impossible"
"Never give up"
Tiada yang mustahil Jika ada kemahuan pasti ada jalan.
Program Youcanloseweightfromhome adalah salah satu jalan penyelesaian anda untuk ubah bentuk fizikal badan dan tahap kesihatan anda.
👉 Boleh klik biolink saya untuk langkah pertama untuk book slot November intake anda. 👍 
Coach fadzilshar📲+60123453425. .
CERTIFIED PERSONAL TRAINER
.
#teamfadzil #misimengecil #jalanjalancarimaka #weightloss #fatloss #jomkurus #jomfit #gemok #jomsihat #Malaysiafood #fit #nakcantik #naksihat #nakkurus #slim&fit  #abambocey #youcanloseweightfromhome #bajubesar #jubahbesar  #TV3 #teamnickhinhussien #baju  #carimakan #kalori  #kurus #jomkurus  #tipsdiet #nakkurus #turunlemak
"Nothing is impossible" "Never give up" Tiada yang mustahil Jika ada kemahuan pasti ada jalan. Program Youcanloseweightfromhome adalah salah satu jalan penyelesaian anda untuk ubah bentuk fizikal badan dan tahap kesihatan anda. 👉 Boleh klik biolink saya untuk langkah pertama untuk book slot November intake anda. 👍 Coach fadzilshar📲+60123453425. . CERTIFIED PERSONAL TRAINER . #teamfadzil  #misimengecil  #jalanjalancarimaka  #weightloss  #fatloss  #jomkurus  #jomfit  #gemok  #jomsihat  #Malaysiafood  #fit  #nakcantik  #naksihat  #nakkurus  #slim &fit  #abambocey  #youcanloseweightfromhome  #bajubesar  #jubahbesar   #TV3  #teamnickhinhussien  #baju   #carimakan  #kalori   #kurus  #jomkurus   #tipsdiet  #nakkurus  #turunlemak 
Part 2
Avenged Sevenfold - So Far Away 🤘🏻🤘🏻🤘🏻
Layan 👍🏻👍🏻👍🏻
Teruskan Support Buskers Malaysia 💪🏻😁
@avengedsevenfold
・・・
Full Video Di Facebook Touching Buskers & Youtube Touching Buskers Official
・・・
#AvengedSevenfold #SoFarAway #AvengedSevenfoldSoFarAway #TouchingBuskers #TouchingBand #Selfie #Spam #LagiDekatLagiHD #Buskers #Busker #Busking #Band #Perform #BuskersMalaysia #BuskerMalaysia #KualaLumpur #DusunKL #FoodTruck #MalaysiaBoleh #Matic #MalaysiaFood #AsiaFruits #AsiaFood #MakananMalaysia #Malaysia #Nationalday #HariMalaysia #MalaysiaDay
Part 2 Avenged Sevenfold - So Far Away 🤘🏻🤘🏻🤘🏻 Layan 👍🏻👍🏻👍🏻 Teruskan Support Buskers Malaysia 💪🏻😁 @avengedsevenfold ・・・ Full Video Di Facebook Touching Buskers & Youtube Touching Buskers Official ・・・ #AvengedSevenfold  #SoFarAway  #AvengedSevenfoldSoFarAway  #TouchingBuskers  #TouchingBand  #Selfie  #Spam  #LagiDekatLagiHD  #Buskers  #Busker  #Busking  #Band  #Perform  #BuskersMalaysia  #BuskerMalaysia  #KualaLumpur  #DusunKL  #FoodTruck  #MalaysiaBoleh  #Matic  #MalaysiaFood  #AsiaFruits  #AsiaFood  #MakananMalaysia  #Malaysia  #Nationalday  #HariMalaysia  #MalaysiaDay 
Makan malam sebelum pukul 9 malam atau 2 jam sebelum tidur, berupaya mengurangkan risiko serangan kanser payudara dan prostat sehingga 20%. .
.
Kenyataan berdasarkan kajian Barcelona Institute for Global Health ke atas 621 responden yang menghidap kanser prostat dan 1,205 penghidap kanser payudara serta 872 pesakit lelaki dan 1,321 pesakit wanita yang tidak menghidap kanser.selepas menjalankan soal selidik gaya hidup seperti amalan pemakanan, masa tidur dan rutin senaman. .
. 
Penyelidik mendapati pesakit kanser cenderung untuk makan lewat walaupun setelah mengambil kira apa yang dimakan dan lain-lain amalan kesihatan.

Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat

#makanpunkurus #uoc_onlinecoaching

Klik link di BIO.
.
*❔ COACH LINDA 0174349042* *#teamfitLZ* #mpotd_uoc
.
#coachfitlinda #teamcoachmakan #teamedsos
#malaysiafood #codalorsetar #carimakan #kalori #tipsdiet #jomkurus #nakkurus #tipskurus #awetmuda #coachonline #kurusonline #viralmalaysia #caradiet #syantik #pasarmalam #dietmudah #makananseimbang
Makan malam sebelum pukul 9 malam atau 2 jam sebelum tidur, berupaya mengurangkan risiko serangan kanser payudara dan prostat sehingga 20%. . . Kenyataan berdasarkan kajian Barcelona Institute for Global Health ke atas 621 responden yang menghidap kanser prostat dan 1,205 penghidap kanser payudara serta 872 pesakit lelaki dan 1,321 pesakit wanita yang tidak menghidap kanser.selepas menjalankan soal selidik gaya hidup seperti amalan pemakanan, masa tidur dan rutin senaman. . . Penyelidik mendapati pesakit kanser cenderung untuk makan lewat walaupun setelah mengambil kira apa yang dimakan dan lain-lain amalan kesihatan. Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat #makanpunkurus  #uoc_onlinecoaching  Klik link di BIO. . *❔ COACH LINDA 0174349042* *#teamfitLZ * #mpotd_uoc  . #coachfitlinda  #teamcoachmakan  #teamedsos  #malaysiafood  #codalorsetar  #carimakan  #kalori  #tipsdiet  #jomkurus  #nakkurus  #tipskurus  #awetmuda  #coachonline  #kurusonline  #viralmalaysia  #caradiet  #syantik  #pasarmalam  #dietmudah  #makananseimbang 
Tahukah anda makanan yang kita ambil seharian ada category lemak baik dan lemak jahat?
.
.
Tubuh kita memerlukan lemak baik untuk membantu menjaga arteri tetap bersih. Lemak baik terdiri dari lemak tak tepu (polyunsaturated dan monounsaturated). Lemak ini membantu kita menghasilkan kolesterol baik dan bergerak di sekitar tubuh, yang dapat mengurangi risiko penyakit jantung. Dan lemak ia mengurangi kolesterol jahat, iaitu menyebabkan masalah jantung.
.
.

Lemak jahat terdiri daripada lemak trans dan lemak tepu. Kedua lemak jahat membuat tubuh kita memproduksi kolesterol lebih buruk, dan ia juga dapat mengurangi kolesterol baik.
.
.

Kedua lemak jahat dapat meningkatkan risiko penyakit jantung di kemudian hari.

Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat

#makanpunkurus #uoc_onlinecoaching

Klik link di BIO.
.
*❔ COACH LINDA 0174349042* *#teamfitLZ* #mpotd_uoc
.
#coachfitlinda #teamcoachmakan #teamedsos
#malaysiafood #codalorsetar #carimakan #kalori #tipsdiet #jomkurus #nakkurus #tipskurus #awetmuda #coachonline #kurusonline #viralmalaysia #caradiet #syantik #pasarmalam #dietmudah #makananseimbang
Tahukah anda makanan yang kita ambil seharian ada category lemak baik dan lemak jahat? . . Tubuh kita memerlukan lemak baik untuk membantu menjaga arteri tetap bersih. Lemak baik terdiri dari lemak tak tepu (polyunsaturated dan monounsaturated). Lemak ini membantu kita menghasilkan kolesterol baik dan bergerak di sekitar tubuh, yang dapat mengurangi risiko penyakit jantung. Dan lemak ia mengurangi kolesterol jahat, iaitu menyebabkan masalah jantung. . . Lemak jahat terdiri daripada lemak trans dan lemak tepu. Kedua lemak jahat membuat tubuh kita memproduksi kolesterol lebih buruk, dan ia juga dapat mengurangi kolesterol baik. . . Kedua lemak jahat dapat meningkatkan risiko penyakit jantung di kemudian hari. Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat #makanpunkurus  #uoc_onlinecoaching  Klik link di BIO. . *❔ COACH LINDA 0174349042* *#teamfitLZ * #mpotd_uoc  . #coachfitlinda  #teamcoachmakan  #teamedsos  #malaysiafood  #codalorsetar  #carimakan  #kalori  #tipsdiet  #jomkurus  #nakkurus  #tipskurus  #awetmuda  #coachonline  #kurusonline  #viralmalaysia  #caradiet  #syantik  #pasarmalam  #dietmudah  #makananseimbang 
Makan petang 😋😋😋
#malaysiafood #noodles #curry #prawns #fotd
Snacking.. 10am dan 4pm.  1 sudu & 2 keping roti. Sangat membantu.
.
Snacking perlu ke ? Sangat perlu,bagi nak lose weight jgn skip snacking,ia akan membantu anda rasa lebih kenyang dan kurangkan gelora nafsu dan metabolisma tetap aktif.
.
To our fren.. yg mmg dh bersedia nak transfom ,  betul2 nak kurus. Boleh cliks link diatas . Book ur slot awal2 ni. 
#youcanloseweightfromhome #teamnickhinhussien

Coach mila +60107926236 
Coach nick +60172908763

#baju  #malaysiafood  #tv3 #carimakan #kalori  #kurus #jomkurus  #tipsdiet #nakkurus #turunlemak #herbalifenutrition #herbalifediet  #weightlossfast #sayanakkurus  #caradiet #jomkurus1malaysia #coachherbalife #coachkurus #dietatkins #malaysiadiet #hcgdiet #makrodiet
Snacking.. 10am dan 4pm. 1 sudu & 2 keping roti. Sangat membantu. . Snacking perlu ke ? Sangat perlu,bagi nak lose weight jgn skip snacking,ia akan membantu anda rasa lebih kenyang dan kurangkan gelora nafsu dan metabolisma tetap aktif. . To our fren.. yg mmg dh bersedia nak transfom , betul2 nak kurus. Boleh cliks link diatas . Book ur slot awal2 ni. #youcanloseweightfromhome  #teamnickhinhussien  Coach mila +60107926236 Coach nick +60172908763 #baju  #malaysiafood  #tv3  #carimakan  #kalori  #kurus  #jomkurus  #tipsdiet  #nakkurus  #turunlemak  #herbalifenutrition  #herbalifediet  #weightlossfast  #sayanakkurus  #caradiet  #jomkurus1malaysia  #coachherbalife  #coachkurus  #dietatkins  #malaysiadiet  #hcgdiet  #makrodiet 
Suka mkn kerepek.. Biskut2.. Jajan atau seangkatan dengan nya.. Why not utk lebih sihat pd body kita tukar amik epal hijau..
.
Boleh bawa bekal dlm beg 2-3 biji.. Bila rs lapar je terus amik.. Lg best..
.
Coach Taufiq 013-3218716
.
#youcanloseweightfromhome
#teamahmadmizah
#teamnickhinhussien
.
#dietsihat #tipsdiet #tiktokchallenge #jeansbesar #bawalexclusive #akusuka #jjcmtv3 #malaysiafood #nakkurus #sakitsendi #kitapunya #uitmshahalam #kualalumpur #sizebesar #sungaibesar #taufiqyunus #putrajaya #mediaprima #dramasangat #jomkurus1malaysia #gemok #eatclean #Lazadamalaysia #portlepak #jommakan #dietatkin #tv3
Suka mkn kerepek.. Biskut2.. Jajan atau seangkatan dengan nya.. Why not utk lebih sihat pd body kita tukar amik epal hijau.. . Boleh bawa bekal dlm beg 2-3 biji.. Bila rs lapar je terus amik.. Lg best.. . Coach Taufiq 013-3218716 . #youcanloseweightfromhome  #teamahmadmizah  #teamnickhinhussien  . #dietsihat  #tipsdiet  #tiktokchallenge  #jeansbesar  #bawalexclusive  #akusuka  #jjcmtv3  #malaysiafood  #nakkurus  #sakitsendi  #kitapunya  #uitmshahalam  #kualalumpur  #sizebesar  #sungaibesar  #taufiqyunus  #putrajaya  #mediaprima  #dramasangat  #jomkurus1malaysia  #gemok  #eatclean  #Lazadamalaysia  #portlepak  #jommakan  #dietatkin  #tv3 
Nak kena pilih ni, nak eat less ke atau nak eat right? .
Tapi kalau ada ilmu pemakanan, kita boleh je makan apa yang kita nak! Hidup ni kan penuh nikmat. Nikmatilah ia dengan penuh kesyukuran!
.
Syukur dengan rezekiNya, bukan sekadar makanan dan wang ringgit tetapi juga kesihatan!
.
Jagalah kesihatan yang telah Allah kurniakan kepada kita. Itu adalah tanda-tanda orang bersyukur. 
Sekarang nak Eat Less atau Eat Right? X tahu yang mana ' right'? Jom klik link di bawah untuk ilmu pemakanan! Sekejap je dah dapat berat badan ideal dengan penuh gembira!

Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat

#makanpunkurus #uoc_onlinecoaching

Klik link di BIO.
.
*❔ COACH LINDA 0174349042* *#teamfitLZ* #mpotd_uoc
.
#coachfitlinda #teamcoachmakan #teamedsos
#malaysiafood #codalorsetar #carimakan #kalori #tipsdiet #jomkurus #nakkurus #tipskurus #awetmuda #coachonline #kurusonline #viralmalaysia #caradiet #syantik #pasarmalam #dietmudah #makananseimbang
Nak kena pilih ni, nak eat less ke atau nak eat right? . Tapi kalau ada ilmu pemakanan, kita boleh je makan apa yang kita nak! Hidup ni kan penuh nikmat. Nikmatilah ia dengan penuh kesyukuran! . Syukur dengan rezekiNya, bukan sekadar makanan dan wang ringgit tetapi juga kesihatan! . Jagalah kesihatan yang telah Allah kurniakan kepada kita. Itu adalah tanda-tanda orang bersyukur. Sekarang nak Eat Less atau Eat Right? X tahu yang mana ' right'? Jom klik link di bawah untuk ilmu pemakanan! Sekejap je dah dapat berat badan ideal dengan penuh gembira! Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat #makanpunkurus  #uoc_onlinecoaching  Klik link di BIO. . *❔ COACH LINDA 0174349042* *#teamfitLZ * #mpotd_uoc  . #coachfitlinda  #teamcoachmakan  #teamedsos  #malaysiafood  #codalorsetar  #carimakan  #kalori  #tipsdiet  #jomkurus  #nakkurus  #tipskurus  #awetmuda  #coachonline  #kurusonline  #viralmalaysia  #caradiet  #syantik  #pasarmalam  #dietmudah  #makananseimbang 
Chef Maba presents. Crab and Prawn Night.
1. Kam Heong Crab 🦀 
2. Spicy Wild Pepper Prawn 🦐 
3. Spicy, Sweet, Sour Steam Crab Roe 🦀 
#instafood #malaysiafood #homecooked #chefM #foodheaven #foodporn #crab #prawns
MasyaAllah, Tabarakallah, result timbang coachee minggu ke-3! Apa yang penting, coachee x stress untuk turun berat badan!

Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat

#makanpunkurus #uoc_onlinecoaching

Klik link di BIO.
.
*❔ COACH LINDA 0174349042* *#teamfitLZ* #mpotd_uoc
.
#coachfitlinda #teamcoachmakan #teamedsos
#malaysiafood #codalorsetar #carimakan #kalori #tipsdiet #jomkurus #nakkurus #tipskurus #awetmuda #coachonline #kurusonline #viralmalaysia #caradiet #syantik #pasarmalam #dietmudah #makananseimbang
MasyaAllah, Tabarakallah, result timbang coachee minggu ke-3! Apa yang penting, coachee x stress untuk turun berat badan! Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat #makanpunkurus  #uoc_onlinecoaching  Klik link di BIO. . *❔ COACH LINDA 0174349042* *#teamfitLZ * #mpotd_uoc  . #coachfitlinda  #teamcoachmakan  #teamedsos  #malaysiafood  #codalorsetar  #carimakan  #kalori  #tipsdiet  #jomkurus  #nakkurus  #tipskurus  #awetmuda  #coachonline  #kurusonline  #viralmalaysia  #caradiet  #syantik  #pasarmalam  #dietmudah  #makananseimbang 
Berapa banyak sehari diperlukan untuk makan sayur?

Caranya adalah kurangkan karbohidrat sebaliknya ambil empat hidangan sayur hijau sehari seperti brokoli, asparagus, bayam dan lain-lain.

Satu hidangan bermaksud satu cawan sayur mentah atau setengah cawan bagi yang sudah dimasak.

Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat

#makanpunkurus #uoc_onlinecoaching

Klik link di BIO.
.
*❔ COACH LINDA 0174349042* *#teamfitLZ* #mpotd_uoc
.
#coachfitlinda #teamcoachmakan #teamedsos
#malaysiafood #codalorsetar #carimakan #kalori #tipsdiet #jomkurus #nakkurus #tipskurus #awetmuda #coachonline #kurusonline #viralmalaysia #caradiet #syantik #pasarmalam #dietmudah #makananseimbang
Berapa banyak sehari diperlukan untuk makan sayur? Caranya adalah kurangkan karbohidrat sebaliknya ambil empat hidangan sayur hijau sehari seperti brokoli, asparagus, bayam dan lain-lain. Satu hidangan bermaksud satu cawan sayur mentah atau setengah cawan bagi yang sudah dimasak. Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat #makanpunkurus  #uoc_onlinecoaching  Klik link di BIO. . *❔ COACH LINDA 0174349042* *#teamfitLZ * #mpotd_uoc  . #coachfitlinda  #teamcoachmakan  #teamedsos  #malaysiafood  #codalorsetar  #carimakan  #kalori  #tipsdiet  #jomkurus  #nakkurus  #tipskurus  #awetmuda  #coachonline  #kurusonline  #viralmalaysia  #caradiet  #syantik  #pasarmalam  #dietmudah  #makananseimbang 
RESEPI KEK COKLAT LELEH BERHANTU
🐙
BAHAN BAHAN

KEK CHOCOLATE MOIST ANIS

BAHAN A 
1 cawan susu cair
1 cawan minyak jagung / minyak masak
1 cawan susu pekat manis
1 cawan serbuk koko
1 cawan gula halus / gula castor
*satukan 
2 biji telur Gred A

1 cawan tepung gandum
1/2 sudu teh soda
1/2 sudu teh baking powder
* ayak

CARA CARA
Satukan BAHAN A dalam bekas
Masak atas api ( double boiler ) sehingga sebati dan gula hancur
Masukkan telur yang telah di kocok
Masukkan tepung yang telah di ayak
Masukkan adunan ke dalam bekas yang di sukai ( masukkan separuh bekas )
Kukus selama 30 minit dengan api sederhana
Sejukkan kek sebentar 
250 gm Cheese ( philadhephia ) lembut kan di suhu bilik dahulu
500 ml UHT Whipping Cream
3 sudu besar susu pekat manis

Satukan cheese dengan susu pekat. Putar hingga lembut
Masukkan UHT whipping cream .Putar hingga adunan cheese menjadi lebih kembang dan mengebu ( jgn putar lama sangat takut uht whipping mencair semula )
Simpan sedikit adunan cheese utk lorekan atas kek 
COKLAT LELEH
 300 gm coklat masakan
 300  gm UHT Whipping Cream
1 sudu makan  nutella

Satukan kesemua bahan dan Masak atas double boiler hingga menjadi ganache
Sejukkan sebentar hingga sedikit memekat

STEP MELAPIS KEK BERHANTU !! 1. KEK
2.ADUNAN CHEESE ( biarkan adunan cheese mengeras dahulu, baru tuangkan adunan ganache )
3, GANACHE
4. LOREK
4 KETEBALAN ADUNAN SETIAP LAPISAN TERPULANG DAN AGAK2 SAHAJA ~ SELAMAT MENCOBA 
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂
RESEPI KEK COKLAT LELEH BERHANTU 🐙 BAHAN BAHAN KEK CHOCOLATE MOIST ANIS BAHAN A 1 cawan susu cair 1 cawan minyak jagung / minyak masak 1 cawan susu pekat manis 1 cawan serbuk koko 1 cawan gula halus / gula castor *satukan 2 biji telur Gred A 1 cawan tepung gandum 1/2 sudu teh soda 1/2 sudu teh baking powder * ayak CARA CARA Satukan BAHAN A dalam bekas Masak atas api ( double boiler ) sehingga sebati dan gula hancur Masukkan telur yang telah di kocok Masukkan tepung yang telah di ayak Masukkan adunan ke dalam bekas yang di sukai ( masukkan separuh bekas ) Kukus selama 30 minit dengan api sederhana Sejukkan kek sebentar 250 gm Cheese ( philadhephia ) lembut kan di suhu bilik dahulu 500 ml UHT Whipping Cream 3 sudu besar susu pekat manis Satukan cheese dengan susu pekat. Putar hingga lembut Masukkan UHT whipping cream .Putar hingga adunan cheese menjadi lebih kembang dan mengebu ( jgn putar lama sangat takut uht whipping mencair semula ) Simpan sedikit adunan cheese utk lorekan atas kek COKLAT LELEH 300 gm coklat masakan 300 gm UHT Whipping Cream 1 sudu makan nutella Satukan kesemua bahan dan Masak atas double boiler hingga menjadi ganache Sejukkan sebentar hingga sedikit memekat STEP MELAPIS KEK BERHANTU !! 1. KEK 2.ADUNAN CHEESE ( biarkan adunan cheese mengeras dahulu, baru tuangkan adunan ganache ) 3, GANACHE 4. LOREK 4 KETEBALAN ADUNAN SETIAP LAPISAN TERPULANG DAN AGAK2 SAHAJA ~ SELAMAT MENCOBA #malaysianfoodie  #resepimudah  #malaysia  #foodpanda  #masakan  #masak  #dapur  #makan  #makanan  #foodpornmalaysia  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #lapar  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan  Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂
Tidur sehari 6-8 jam pun masih lagi rasa letih? Kenapa ya? .
.
Anda mungkin tidak sedar bahawa 5 perkara ini membawa keletihan kepada tubuh anda!

1. Postur tubuh tidak betul
2. Tidak cukup tenaga kerana kekurangan protein serta terlebih karbohidrat
3. Tubuh tidak mendapat cukup zat besi.
4. Berfikiran negatif atau rakan berfikiran negatif
5. Teknik pernafasan tidak betul (tarik nafas dalam-dalam, tahan dan hembus melalui mulut). Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat

#makanpunkurus #uoc_onlinecoaching

Klik link di BIO.
.
*❔ COACH LINDA 0174349042* *#teamfitLZ* #mpotd_uoc
.
#coachfitlinda #teamcoachmakan #teamedsos
#malaysiafood #codalorsetar #carimakan #kalori #tipsdiet #jomkurus #nakkurus #tipskurus #awetmuda #coachonline #kurusonline #viralmalaysia #caradiet #syantik #pasarmalam #dietmudah #makananseimbang
Tidur sehari 6-8 jam pun masih lagi rasa letih? Kenapa ya? . . Anda mungkin tidak sedar bahawa 5 perkara ini membawa keletihan kepada tubuh anda! 1. Postur tubuh tidak betul 2. Tidak cukup tenaga kerana kekurangan protein serta terlebih karbohidrat 3. Tubuh tidak mendapat cukup zat besi. 4. Berfikiran negatif atau rakan berfikiran negatif 5. Teknik pernafasan tidak betul (tarik nafas dalam-dalam, tahan dan hembus melalui mulut). Tips, Info & Program - Kurus, Diet & Sihat #makanpunkurus  #uoc_onlinecoaching  Klik link di BIO. . *❔ COACH LINDA 0174349042* *#teamfitLZ * #mpotd_uoc  . #coachfitlinda  #teamcoachmakan  #teamedsos  #malaysiafood  #codalorsetar  #carimakan  #kalori  #tipsdiet  #jomkurus  #nakkurus  #tipskurus  #awetmuda  #coachonline  #kurusonline  #viralmalaysia  #caradiet  #syantik  #pasarmalam  #dietmudah  #makananseimbang 
Petang petang macam ni korang suka makan roti canai atau roti bakar?

Cuba komen yang mana satu 😎
Petang petang macam ni korang suka makan roti canai atau roti bakar? Cuba komen yang mana satu 😎
Pork Buns, RM 10
.
@hinzcafe
Hinz Cafe located at Bandar Menjalara. The appearance of the building from the outside seems ordinary, the indoor ambience stated otherwise. It's comfortable, I can spend the whole evening sitting in this cafe.
.
As recommended, their signature is the porky don. As I chose to have a light meal, pork buns would be the better choice. They grilled the pork at the corridor outside. I find it interesting when it's served with homemade pineapple sauce, not too sweet and not too sticky, texture and taste are just right. Hmm, the bun wasn't the best, I'm actually looking forward to a fluffy or soft bun. .
It's good to have company for a dessert, so I didn't get to try cakes. Which cake had you tried and which is your favourite? 😋
.
Oh and the barista did a great job. Hot cappuccino, RM 10 ☕
.
Food Story MY explores good eats, shares applicable nutrition info, makes healthy eating practical.]
Find #foodstoryin____ (location)
Find #foodstorymyfeatured
.
Tag #foodstorymy to let us explore your cafe or restaurant.
.
#foodstoryinkl #klfood #malaysiacafe #foodhunter #cafeinkl
#foodislife #foodandnutrition #nutrition #malaysiafood #malaysianfood #foodtime #foodstagram #goodeats #foodies #foodphotography #foodbloggers #foodblog #foodpics #foodforthought #foodisfuel #fooddiary #foodart #foodforfoodies #foodoftheday #mindful #mindfuleating #goodfood
Pork Buns, RM 10 . @hinzcafe Hinz Cafe located at Bandar Menjalara. The appearance of the building from the outside seems ordinary, the indoor ambience stated otherwise. It's comfortable, I can spend the whole evening sitting in this cafe. . As recommended, their signature is the porky don. As I chose to have a light meal, pork buns would be the better choice. They grilled the pork at the corridor outside. I find it interesting when it's served with homemade pineapple sauce, not too sweet and not too sticky, texture and taste are just right. Hmm, the bun wasn't the best, I'm actually looking forward to a fluffy or soft bun. . It's good to have company for a dessert, so I didn't get to try cakes. Which cake had you tried and which is your favourite? 😋 . Oh and the barista did a great job. Hot cappuccino, RM 10 ☕ . Food Story MY explores good eats, shares applicable nutrition info, makes healthy eating practical.] Find #foodstoryin____  (location) Find #foodstorymyfeatured  . Tag #foodstorymy  to let us explore your cafe or restaurant. . #foodstoryinkl  #klfood  #malaysiacafe  #foodhunter  #cafeinkl  #foodislife  #foodandnutrition  #nutrition  #malaysiafood  #malaysianfood  #foodtime  #foodstagram  #goodeats  #foodies  #foodphotography  #foodbloggers  #foodblog  #foodpics  #foodforthought  #foodisfuel  #fooddiary  #foodart  #foodforfoodies  #foodoftheday  #mindful  #mindfuleating  #goodfood 
돈주고 사먹는 것보다 맛있는 고기짬뽕!!! 감사합니다 가람 :)
집도 넘넘 이쁘다!!
#집들이음식 #말레이시아 #일상 #회사생활 #퇴근후 #동료 #요리 #먹방 #행복해 #깔루아밀크 #마지막 #팔로우 #follow #homecooking #coworkers #malaysiafood #malaysia #company #afterwork #ramen #happy #newhome
Kerepek Tiram Pelangi dan Kuih Ros Boleh dptkan di NKA Ent. Rembau Negeri Sembilan.
#likeforlike #likeforfollow #likemyrecent #instagood #instagram #instafood #rembau #fooddelivery #rembaufood #kerepekrembau #uitmrembau #foodporn #food #foodphotography #malaysiafood
Tips bagaimana nak elakkan dari suka makan banyak
👉 Makan ontime
👉 Minum air putih
👉 Snacking buah yang Boleh kenyang lama
👉 Mesti ada ilmu tentang kalori makanan
👉 Makan makanan yang berserat dan low Gi
👉 Kawal nafsu makan anda
.  Coach fadzilshar📲+60123453425. .
CERTIFIED PERSONAL TRAINER
.
#teamfadzil #misimengecil #jalanjalancarimaka #weightloss #fatloss #jomkurus #jomfit #gemok #jomsihat #Malaysiafood #fit #nakcantik #naksihat #nakkurus #slim&fit  #abambocey #youcanloseweightfromhome #bajubesar #jubahbesar  #TV3 #teamnickhinhussien #baju  #carimakan #kalori  #kurus #jomkurus  #tipsdiet #nakkurus #turunlemak
Tips bagaimana nak elakkan dari suka makan banyak 👉 Makan ontime 👉 Minum air putih 👉 Snacking buah yang Boleh kenyang lama 👉 Mesti ada ilmu tentang kalori makanan 👉 Makan makanan yang berserat dan low Gi 👉 Kawal nafsu makan anda . Coach fadzilshar📲+60123453425. . CERTIFIED PERSONAL TRAINER . #teamfadzil  #misimengecil  #jalanjalancarimaka  #weightloss  #fatloss  #jomkurus  #jomfit  #gemok  #jomsihat  #Malaysiafood  #fit  #nakcantik  #naksihat  #nakkurus  #slim &fit  #abambocey  #youcanloseweightfromhome  #bajubesar  #jubahbesar   #TV3  #teamnickhinhussien  #baju   #carimakan  #kalori   #kurus  #jomkurus   #tipsdiet  #nakkurus  #turunlemak 
Hati2 dengan tabiat lama yang tak sihat. Segala Nikmat yg Di beri Oleh Nya Kalau X d manfaatkan,  akan di tarik balik. .
Ingat berat badan berlebihan yang bertahun2 bukannya boleh terus kekal kurus dalam sebulan dua especially dengan diet ekstrem atau pil kurus
.
Berat badan kita akan berubah (majoriti) ikut lifestyle kita iaitu tabiat pemakanan dan aktiviti harian.. .. Selagi tak belajar dan masterkan diri dengan tabiat pemakanan dan gaya hidup sihat, ada kemungkinan tinggi akan kembali ke tabiat pemakanan lama yang tak sihat dan gemuk semula
.
Wallahualam
.
Pencarian peserta untukTRANSFORMASI KURUS ONLINE Sesi November Masih berjalan

Klik 👆link dbio profile utk details program.
Coach Marena Omar +6019-5278268

#jalanjalancarimakan #weightloss #fatloss #jomkurus #jomfit #gemokisawesome #jomsihat #Malaysiafood #fit #nakcantik #naksihat #nakkurus #slim&fit  #youcanloseweightfromhome #bajubesar #jubahbesar  #TV3 #teamnickhinhussien #baju  #carimakan #kalori  #kurus #jomkurus  #tipsdiet #nakkurus #turunlemak  #weightlossfast #sayanakkurus  #caradiet
Hati2 dengan tabiat lama yang tak sihat. Segala Nikmat yg Di beri Oleh Nya Kalau X d manfaatkan, akan di tarik balik. . Ingat berat badan berlebihan yang bertahun2 bukannya boleh terus kekal kurus dalam sebulan dua especially dengan diet ekstrem atau pil kurus . Berat badan kita akan berubah (majoriti) ikut lifestyle kita iaitu tabiat pemakanan dan aktiviti harian.. .. Selagi tak belajar dan masterkan diri dengan tabiat pemakanan dan gaya hidup sihat, ada kemungkinan tinggi akan kembali ke tabiat pemakanan lama yang tak sihat dan gemuk semula . Wallahualam . Pencarian peserta untukTRANSFORMASI KURUS ONLINE Sesi November Masih berjalan Klik 👆link dbio profile utk details program. Coach Marena Omar +6019-5278268 #jalanjalancarimakan  #weightloss  #fatloss  #jomkurus  #jomfit  #gemokisawesome  #jomsihat  #Malaysiafood  #fit  #nakcantik  #naksihat  #nakkurus  #slim &fit #youcanloseweightfromhome  #bajubesar  #jubahbesar  #TV3  #teamnickhinhussien  #baju  #carimakan  #kalori  #kurus  #jomkurus  #tipsdiet  #nakkurus  #turunlemak  #weightlossfast  #sayanakkurus  #caradiet 
Menu of the day.
.
Bila tatau nak masak apa, masak jelah sambal ikan. Ikan pun habiskan mana yang ada dalam peti ais. Harini konsep menghabiskan bahan dalam peti gittuu.
.
Sambal ikan kerisi + ikan pelaling + kentang. Peria katak goreng tepung. Anggur yang hampir kecut.
.
.
#sambalikan #sambalikankerisi #periagorengtepung #anggur #menukhamis #masakanmelayu #menuoftheday #sajianlestari #foodie😋 #foodporn #foodcoma #foodpornmalaysia #malaysiafood #instafood #foodlover #homecooked #masakanrumah #sayamasak #sayasukamasak #makansedap #sedapke #masakapaharini #mahn #makanapa #cookingwithlove #syukurselalu😊 #alhamdulillah😍
Menu of the day. . Bila tatau nak masak apa, masak jelah sambal ikan. Ikan pun habiskan mana yang ada dalam peti ais. Harini konsep menghabiskan bahan dalam peti gittuu. . Sambal ikan kerisi + ikan pelaling + kentang. Peria katak goreng tepung. Anggur yang hampir kecut. . . #sambalikan  #sambalikankerisi  #periagorengtepung  #anggur  #menukhamis  #masakanmelayu  #menuoftheday  #sajianlestari  #foodie 😋 #foodporn  #foodcoma  #foodpornmalaysia  #malaysiafood  #instafood  #foodlover  #homecooked  #masakanrumah  #sayamasak  #sayasukamasak  #makansedap  #sedapke  #masakapaharini  #mahn  #makanapa  #cookingwithlove  #syukurselalu 😊 #alhamdulillah 😍
Part 1
Avenged Sevenfold - So Far Away 🤘🏻🤘🏻🤘🏻
Layan 👍🏻👍🏻👍🏻
Teruskan Support Buskers Malaysia 💪🏻😁
@avengedsevenfold
・・・
Full Video Di Facebook Touching Buskers & Youtube Touching Buskers Official
・・・
#AvengedSevenfold #SoFarAway #AvengedSevenfoldSoFarAway #TouchingBuskers #TouchingBand #Selfie #Spam #LagiDekatLagiHD #Buskers #Busker #Busking #Band #Perform #BuskersMalaysia #BuskerMalaysia #KualaLumpur #DusunKL #FoodTruck #MalaysiaBoleh #Matic #MalaysiaFood #AsiaFruits #AsiaFood #MakananMalaysia #Malaysia #Nationalday #HariMalaysia #MalaysiaDay
Part 1 Avenged Sevenfold - So Far Away 🤘🏻🤘🏻🤘🏻 Layan 👍🏻👍🏻👍🏻 Teruskan Support Buskers Malaysia 💪🏻😁 @avengedsevenfold ・・・ Full Video Di Facebook Touching Buskers & Youtube Touching Buskers Official ・・・ #AvengedSevenfold  #SoFarAway  #AvengedSevenfoldSoFarAway  #TouchingBuskers  #TouchingBand  #Selfie  #Spam  #LagiDekatLagiHD  #Buskers  #Busker  #Busking  #Band  #Perform  #BuskersMalaysia  #BuskerMalaysia  #KualaLumpur  #DusunKL  #FoodTruck  #MalaysiaBoleh  #Matic  #MalaysiaFood  #AsiaFruits  #AsiaFood  #MakananMalaysia  #Malaysia  #Nationalday  #HariMalaysia  #MalaysiaDay 
Anda bad mood dan mengamuk satu hari kalo tak dapat makan nasi?
.
Rasa lapar? Lidah melayu tulen? Kena makan nasi jugak macam mana pun?
.
Haaaaa jadual pemakanan yang team coach sediakan lengkap dgn pilihan pelbagai nasi! Nasi perang, nasi putih, nasi quinoa. Jaminan segar selepas lunch dan tak menguap2 lagi kat ofis tu haaa...
.
Semua team coach dah susun dan guide sepanjang program. Apa anda perlu buat? Ha simple! 
1. Follow je
2. Makan 5-6x sehari
3. Enjoy bersesi dan turun berat
4. Tak perlu berlapar
.

SESI NOVEMBER DIBUKA NOW🔥🔥 .
#nikmatsihatdankurus #drnajlaahmad 
Coach Dr Najla Ahmad +60182184536
.
#teamdrnajlaahmad #cabaranturunberatbadan #dietonline #kurusdarirumah #kurussihat
#dietliciouss #palazzomurah #gemukisawesome  #duckscarves #coachonline #lelakikirimantuhan #fitmama #lunchboxkl #abpbh31  #seluarplussize #tutorialtudung #MiraFilzah  #naelofarhijab #fattzura #wanyhasrita #theduckstore #fazbulous #bhonline #gegarvaganza #malaysiafood #bfmom
Anda bad mood dan mengamuk satu hari kalo tak dapat makan nasi? . Rasa lapar? Lidah melayu tulen? Kena makan nasi jugak macam mana pun? . Haaaaa jadual pemakanan yang team coach sediakan lengkap dgn pilihan pelbagai nasi! Nasi perang, nasi putih, nasi quinoa. Jaminan segar selepas lunch dan tak menguap2 lagi kat ofis tu haaa... . Semua team coach dah susun dan guide sepanjang program. Apa anda perlu buat? Ha simple! 1. Follow je 2. Makan 5-6x sehari 3. Enjoy bersesi dan turun berat 4. Tak perlu berlapar . SESI NOVEMBER DIBUKA NOW🔥🔥 . #nikmatsihatdankurus  #drnajlaahmad  Coach Dr Najla Ahmad +60182184536 . #teamdrnajlaahmad  #cabaranturunberatbadan  #dietonline  #kurusdarirumah  #kurussihat  #dietliciouss  #palazzomurah  #gemukisawesome  #duckscarves  #coachonline  #lelakikirimantuhan  #fitmama  #lunchboxkl  #abpbh31  #seluarplussize  #tutorialtudung  #MiraFilzah  #naelofarhijab  #fattzura  #wanyhasrita  #theduckstore  #fazbulous  #bhonline  #gegarvaganza  #malaysiafood  #bfmom 
Hakak cuba yang terbaik 🙈🙈
Terpaksa rajinkan diri untuk buat makann baby 😘😘
Makan sambil tengok sofia 😋 pandai tuhh
#mamaniqabiscook #foodporn #food #foodie #foodphotography #foods #foody #foodgasm #foodgasm #foodlover #foodpics #foodblog #foodlove #vscofood #vscofoodie #vscofoodporn #homemade #instagood #instafoodandplaces #instafoodporn #instafoodapp #instafoodlover #cookwithlove #malayfood #malaysiafood #foodstuff #recipes #resepi #babyfood #babyfoodrecipes
Hakak cuba yang terbaik 🙈🙈 Terpaksa rajinkan diri untuk buat makann baby 😘😘 Makan sambil tengok sofia 😋 pandai tuhh #mamaniqabiscook  #foodporn  #food  #foodie  #foodphotography  #foods  #foody  #foodgasm  #foodgasm  #foodlover  #foodpics  #foodblog  #foodlove  #vscofood  #vscofoodie  #vscofoodporn  #homemade  #instagood  #instafoodandplaces  #instafoodporn  #instafoodapp  #instafoodlover  #cookwithlove  #malayfood  #malaysiafood  #foodstuff  #recipes  #resepi  #babyfood  #babyfoodrecipes 
galerikurung.co .
CRISPY CHIPS CHEESE 🧀
.
✔️berkeju
✔️ rangup & nipis
✔️ pedas & manis
✔️ tiada msg & pewarna
.
Whatsapp ⤵️
Cik Ayle +6019 394 3820
.
Walk in : @galerikurung.shahalam
No 41A jalan plumbum, P7/P seksyen 7 40000 Shah Alam
(Sebelah butik jovian & starvilion)
.
#crispychipscheese #cheese #spicy #sedap #kerepeksedap #malaysia #malaysiafood #agentdiperlukan #stokisdiperlukan
galerikurung.co .
CRISPY CHIPS CHEESE 🧀
.
✔️berkeju
✔️ rangup & nipis
✔️ pedas & manis
✔️ tiada msg & pewarna
.
Whatsapp ⤵️
Cik Ayle +6019 394 3820
.
Walk in : @galerikurung.shahalam
No 41A jalan plumbum, P7/P seksyen 7 40000 Shah Alam
(Sebelah butik jovian & starvilion)
.
#crispychipscheese #cheese #spicy #sedap #kerepeksedap #malaysia #malaysiafood #agentdiperlukan #stokisdiperlukan
galerikurung.co .
CRISPY CHIPS CHEESE 🧀
.
✔️berkeju
✔️ rangup & nipis
✔️ pedas & manis
✔️ tiada msg & pewarna
.
Whatsapp ⤵️
Cik Ayle +6019 394 3820
.
Walk in : @galerikurung.shahalam
No 41A jalan plumbum, P7/P seksyen 7 40000 Shah Alam
(Sebelah butik jovian & starvilion)
.
#crispychipscheese #cheese #spicy #sedap #kerepeksedap #malaysia #malaysiafood #agentdiperlukan #stokisdiperlukan
#throwbackthursday to our very first pop up event where a lot of our friends are able to experience the goodness of smoked pork. We will be organizing more events in the future! Stay tuned to this page for more updates!
.
#food #foodevent #foodie #foodblogger #malaysiafood #petalingjaya #pjfood #bbq #bbqpork #bbqmalaysia #bbqmeat #catering #cateringkl #delicious #meat #event #popup #instafood
Nasi Kukus Ayam Berempah Azizah
_
🍽 Nasi Kukus Ayam
📪 Bandar Sri Damansara, Kuala Lumpur
🕰 10:00 - 21:00
💵 RM??/person
_
Best nasi kukus ayam berempah so far, tasty 😜
_
Harga : ⭐
Rasa : ⭐⭐⭐⭐
Tempat : ⭐⭐⭐
Pelayanan : ⭐⭐
Akses : 🛵🚙🚕
_
IC
_
#ahmakanlagi #food #beverage #malaysia  #delicious #malaysiafood #instafood #foodphotography #lunch #breakfast #cafe #coffeeshop #flatwhite #sandwiches
#latte #kualalumpur #kamisukamakan #kamisukajajan #nasikukus #ayamrempah #damansara #nasikukusayamberempah
Nasi Kukus Ayam Berempah Azizah _ 🍽 Nasi Kukus Ayam 📪 Bandar Sri Damansara, Kuala Lumpur 🕰 10:00 - 21:00 💵 RM??/person _ Best nasi kukus ayam berempah so far, tasty 😜 _ Harga : ⭐ Rasa : ⭐⭐⭐⭐ Tempat : ⭐⭐⭐ Pelayanan : ⭐⭐ Akses : 🛵🚙🚕 _ IC _ #ahmakanlagi  #food  #beverage  #malaysia  #delicious  #malaysiafood  #instafood  #foodphotography  #lunch  #breakfast  #cafe  #coffeeshop  #flatwhite  #sandwiches  #latte  #kualalumpur  #kamisukamakan  #kamisukajajan  #nasikukus  #ayamrempah  #damansara  #nasikukusayamberempah 
Ipoh padang pasembur. Indian rojak. #pasembur #rojak #ipohfood #teatime #malaysiafood
Makanan untuk baby sumayyah 🤗🤗
Brokoli + kentang

Rebus kentang sampai empuk kenudian lecekkan

Masukkan air panas sedikit dan masukkan brokoli(potong haluih haluih)
Masak borokoli dan kentang lecek sekali sehingga air mendidih dan pekat
Akhir sekali kisar dalam blender nnt dia akan lebih halus dan memekat😚🤗🤗 #mamaniqabiscook #foodporn #food #foodie #foodphotography #foods #foody #foodgasm #foodgasm #foodlover #foodpics #foodblog #foodlove #vscofood #vscofoodie #vscofoodporn #homemade #instagood #instafoodandplaces #instafoodporn #instafoodapp #instafoodlover #cookwithlove #malayfood #malaysiafood #foodstuff #recipes #resepi #babyfood #babyfoodrecipes
Makanan untuk baby sumayyah 🤗🤗 Brokoli + kentang Rebus kentang sampai empuk kenudian lecekkan Masukkan air panas sedikit dan masukkan brokoli(potong haluih haluih) Masak borokoli dan kentang lecek sekali sehingga air mendidih dan pekat Akhir sekali kisar dalam blender nnt dia akan lebih halus dan memekat😚🤗🤗 #mamaniqabiscook  #foodporn  #food  #foodie  #foodphotography  #foods  #foody  #foodgasm  #foodgasm  #foodlover  #foodpics  #foodblog  #foodlove  #vscofood  #vscofoodie  #vscofoodporn  #homemade  #instagood  #instafoodandplaces  #instafoodporn  #instafoodapp  #instafoodlover  #cookwithlove  #malayfood  #malaysiafood  #foodstuff  #recipes  #resepi  #babyfood  #babyfoodrecipes