an online Instagram web viewer

#makanmakanmakan medias

Photos

KEK CHOC INDULGENCE TANPA GELATIN ๐Ÿฐ๐ŸŽ‚
1)kek coklat : sya pkai tpung yg ready made je..snang blik just tmbh telur,minyak dan air ,nnty klau buat kek xjd 1 mslah plak kan..๐Ÿ˜Š
2)dark choc filling
-100gm dark compound choc
-150gm butter
-70gm gula halus
-2 biji kuning telur
-250ml fresh cream(sya pkai brand value pride)
*cara-caranya *pukul fresh cream hingga kental
*dalam bekas lain putar butter dgn gula hingga putih
*masukkan telur kuning putar lagi
*masuk kn coklat yg telah dicairkan,putar lgi
*satukan adunan coklat dengan fresh cream
3)white choc filling
-100gm white compound choc -150gm butter
-70gm gula halus
-2 biju kuning telur
-250ml fresh cream/non diary whiping cream
*cara-caranya *pukul fresh cream hingga kental
*dalam bekas lain putar butter dgn gula hingga putih
*masukkan telur kuning putar lagi
*masuk kn coklat yg telah dicairkan,putar lgi
*satukan adunan coklat dengan fresh cream
layerkn stiap kek dan smpn slma skurgnya 4 jam baru curah ganache
4)ganache choc
-300gm dark compound choc
-300gm fresh cream -25gm butter

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin
KEK CHOC INDULGENCE TANPA GELATIN ๐Ÿฐ๐ŸŽ‚ 1)kek coklat : sya pkai tpung yg ready made je..snang blik just tmbh telur,minyak dan air ,nnty klau buat kek xjd 1 mslah plak kan..๐Ÿ˜Š 2)dark choc filling -100gm dark compound choc -150gm butter -70gm gula halus -2 biji kuning telur -250ml fresh cream(sya pkai brand value pride) *cara-caranya *pukul fresh cream hingga kental *dalam bekas lain putar butter dgn gula hingga putih *masukkan telur kuning putar lagi *masuk kn coklat yg telah dicairkan,putar lgi *satukan adunan coklat dengan fresh cream 3)white choc filling -100gm white compound choc -150gm butter -70gm gula halus -2 biju kuning telur -250ml fresh cream/non diary whiping cream *cara-caranya *pukul fresh cream hingga kental *dalam bekas lain putar butter dgn gula hingga putih *masukkan telur kuning putar lagi *masuk kn coklat yg telah dicairkan,putar lgi *satukan adunan coklat dengan fresh cream layerkn stiap kek dan smpn slma skurgnya 4 jam baru curah ganache 4)ganache choc -300gm dark compound choc -300gm fresh cream -25gm butter #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan  Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin
People may asked where this picture taken...not anywhere but old city of Semarang, Indonesia. Love your Country n explore it.
ย #intercontinental #hotels #siam #thailande #jelajahsolo #jelajahjatim #travel #travellerslife #luxury #luxurylifestyle #makanan #makanmakanmakan #kuliner #gilajalan #perfectholidayindonesiaย  #muscles #musclecar #fitnessmotivation #fitnessmom #hunk #hightea #kenduri #healthyfood #gymmotivation #motivation #breakfastclub #perfectholidaysiam #semaranghebat
People may asked where this picture taken...not anywhere but old city of Semarang, Indonesia. Love your Country n explore it. ย #intercontinental  #hotels  #siam  #thailande  #jelajahsolo  #jelajahjatim  #travel  #travellerslife  #luxury  #luxurylifestyle  #makanan  #makanmakanmakan  #kuliner  #gilajalan  #perfectholidayindonesia ย  #muscles  #musclecar  #fitnessmotivation  #fitnessmom  #hunk  #hightea  #kenduri  #healthyfood  #gymmotivation  #motivation  #breakfastclub  #perfectholidaysiam  #semaranghebat 
Super jimat dengan SAMBAL VIRAL BY DAPUR KAKNIS! ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹
.
โœ”๏ธ Ready to eat
โœ”๏ธ Boleh jadikan bahan tumis dalam masakan tanpa tambah bawang, cili dan bahan perasa
โœ”๏ธ Boleh bawa pegi travel
โœ”๏ธ Tahan 6 bulan

So breakfast atau lunch tengahari nnt xtau nk makan apa blh mkn dgn sambal kaknis ada 3 pilihan sambal xyah pening2 nk blande cili. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… ๐Ÿ‘ป Sambal Hantu (Ikan bilis ranggup)
๐Ÿ’€ Sambal Puaka (Ikan Talang Masin)
๐ŸŒถ๏ธ Sambal Mengilai (Ikan bilis + Petai)

Jom pakat pakat order dengan hakak
mudah je blk picit2 dekat link ni
www.wasap.my/+60134754394/Nak+order+Sambal

#jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami
#Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan
Super jimat dengan SAMBAL VIRAL BY DAPUR KAKNIS! ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ . โœ”๏ธ Ready to eat โœ”๏ธ Boleh jadikan bahan tumis dalam masakan tanpa tambah bawang, cili dan bahan perasa โœ”๏ธ Boleh bawa pegi travel โœ”๏ธ Tahan 6 bulan So breakfast atau lunch tengahari nnt xtau nk makan apa blh mkn dgn sambal kaknis ada 3 pilihan sambal xyah pening2 nk blande cili. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… ๐Ÿ‘ป Sambal Hantu (Ikan bilis ranggup) ๐Ÿ’€ Sambal Puaka (Ikan Talang Masin) ๐ŸŒถ๏ธ Sambal Mengilai (Ikan bilis + Petai) Jom pakat pakat order dengan hakak mudah je blk picit2 dekat link ni www.wasap.my/+60134754394/Nak+order+Sambal #jommakan  #Sambalpuakasambalhantu  #dapurkaknis  #keyangkanperutsuami  #Resepimemikatsuami  #masakkan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #makanapa  #masakapaariini  #masaksendiri  #sedapsangat  #makanfree  #malaysiafood  #sedap  #resepi  #resepibonda  #bazarpaknil  #makan  #makanan  #makanankampung  #makanmakanmakan 
Bila mana di kala jam 11 malam perut ko membuat panggilan pulau, makanya kita bakar lokching sepinggan...diet tu apa? ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
#makanmakanmakan 
#gemukdontcare 
#janjiperuthappy
Tok Tiee.. On the way.. Uhuhu

Nak gi makan tengahari... Apa lagi jom kita kesana๐Ÿš—๐Ÿš๐Ÿš•๐Ÿš™๐Ÿšต๐Ÿšด๐Ÿšต๐Ÿšด๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ ๐Ÿ›๐Ÿ›๐Ÿ›Nasi Aj Semenyih๐Ÿ›๐Ÿ›๐Ÿ› #cendolkelate
#NasiAj
#BandarRinching
#Semenyih
#SedapPayohNokRoyat
#supportlocal 
#supportlocalfood
#makanmestibest
#makanmakanmakan
#makan
#makanmestibahagia
#kelate
MAKARONI GORENG KAK IDA's STYLE

Bahan-bahan:

Makaroni
Daging kisar
Bawang puteh
Cili kering 
Bawang besar
Tomato
Capsicum(lada benggala)
Kobis
Telur
Fish cake
Cendawan shitake
Sawi
Daun bawang
Kicap
Sos ikan
Garam
Gula

Bahan-bahan dan cara membuatnya boleh dilihat pada video ya ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ Kredit: Kak Ida's Kitchen

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin
MAKARONI GORENG KAK IDA's STYLE Bahan-bahan: Makaroni Daging kisar Bawang puteh Cili kering Bawang besar Tomato Capsicum(lada benggala) Kobis Telur Fish cake Cendawan shitake Sawi Daun bawang Kicap Sos ikan Garam Gula Bahan-bahan dan cara membuatnya boleh dilihat pada video ya ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ Kredit: Kak Ida's Kitchen #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan  Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin
Penampakan anggota geng SIOMAY BANG SALAM silahkeun di Order (Pre-order Food) ๐Ÿค—๐Ÿ˜˜ #siomay #makanmakanmakan #hijab #gamissyari #halalfoods #jakartadepokbantenbekasi #preorderfood #kirimbygojek #kirimbygrabexpres #ngemilasik #kulineronline
RESEPI KERABU SEDAP ALA THAI 
Resepi ni mantappp sgt2, sedap dan terbaek!!! Senang gila.. Try la.. Share cpt!!!๐Ÿ‘Œ๐Ÿผ Bahan-bahan:๐Ÿ‘‡๐Ÿป - 1 kg Kerang dan apa shj yg korg suka - rebus sampai masak, buang kulit - 1/2 kg sotong (potong sederhana) - 1/2 kg udang (kupas kulit) dan 1/2 kg sotong (buang kulit) dihiris kecil, rebus seketika, tos dan rendam dalam air ais. - Daging *jika mahu / paru pun blh direbus dan potong - Soon klu mahu -  Kesemua ini hendaklah di Toskan kesemua bahan hingga hilang air. (Bahan-bahan ini jangan masak lama sangat nanti keras)
๐Ÿ‘‡๐Ÿป
- Suku cawan air belacan - Suku cawan air perahan limau nipis (kulit pakai sekali) - Suku cawan sos ikan - Suku cawan cuka - Suku cawan gula - Suku cawan air asam jawa - Garam *Campurkan kesemua bahan dan masukkan kedalam kerang, sotong dan udang. - 12 biji cili padi (ikut kepedasan anda) - 10 ulas bawang putih - Tomato - Tumbuk kasar dan gaulkan dengan kesemua bahan. - Sedia untuk dihidang๐Ÿ‘†๐Ÿป #resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin
RESEPI KERABU SEDAP ALA THAI Resepi ni mantappp sgt2, sedap dan terbaek!!! Senang gila.. Try la.. Share cpt!!!๐Ÿ‘Œ๐Ÿผ Bahan-bahan:๐Ÿ‘‡๐Ÿป - 1 kg Kerang dan apa shj yg korg suka - rebus sampai masak, buang kulit - 1/2 kg sotong (potong sederhana) - 1/2 kg udang (kupas kulit) dan 1/2 kg sotong (buang kulit) dihiris kecil, rebus seketika, tos dan rendam dalam air ais. - Daging *jika mahu / paru pun blh direbus dan potong - Soon klu mahu - Kesemua ini hendaklah di Toskan kesemua bahan hingga hilang air. (Bahan-bahan ini jangan masak lama sangat nanti keras) ๐Ÿ‘‡๐Ÿป - Suku cawan air belacan - Suku cawan air perahan limau nipis (kulit pakai sekali) - Suku cawan sos ikan - Suku cawan cuka - Suku cawan gula - Suku cawan air asam jawa - Garam *Campurkan kesemua bahan dan masukkan kedalam kerang, sotong dan udang. - 12 biji cili padi (ikut kepedasan anda) - 10 ulas bawang putih - Tomato - Tumbuk kasar dan gaulkan dengan kesemua bahan. - Sedia untuk dihidang๐Ÿ‘†๐Ÿป #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan  Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin
Biler hujan..perut semasing mula la lapar.. so,memacam la kejadian eh hari ni.. tq kak ipar n abg ipar yg gigih bg sotong n kepok lekor hujan2 ni..dapek gk isi porut lapar.. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜ #kopoklekorsodap
#kekbatikhomemade 
#sotongbakar๐Ÿฆ‘ 
#airasamkicaphomemade
#makanmakanmakan 
#doakanyangbaik2 
#hujanโ˜”
Terima kasih atas kepercayaan yang telah diberikan kepada Pendopo Lawas, Untuk menyajikan Menu Makan Malam pada Acara Reuni & Temu Kangen Jurangmangu 88...
Mengatasi Masalah tanpa masalah๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Music by : @xdjtrisuaka@faraesha

#jalanjalanmalam 
#yogyakarta 
#liburan
#nongkrongasikjogja 
#jogjaculinary 
#kulinerjogja 
#tempatnongkrong 
#yogyakartaistimewa 
#jogjaasik
#pesonaindonesia 
#osengmercondaging
#exploreyogyakarta
#makanmakanmakan
#nongkrong
#prasmanan
#alunalunutarajogja
#sugengrawuhjogja 
#makanenak 
#nongkrongjogja
Terima kasih atas kepercayaan yang telah diberikan kepada Pendopo Lawas, Untuk menyajikan Menu Makan Malam pada Acara Reuni & Temu Kangen Jurangmangu 88... Mengatasi Masalah tanpa masalah๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ Music by : @xdjtrisuaka@faraesha #jalanjalanmalam  #yogyakarta  #liburan  #nongkrongasikjogja  #jogjaculinary  #kulinerjogja  #tempatnongkrong  #yogyakartaistimewa  #jogjaasik  #pesonaindonesia  #osengmercondaging  #exploreyogyakarta  #makanmakanmakan  #nongkrong  #prasmanan  #alunalunutarajogja  #sugengrawuhjogja  #makanenak  #nongkrongjogja 
Galantine.
Galantine saus lada hitam.

#galantine #food #yummy 
#makanenak #makanmakanmakan 
#foodblogger
UDANG MASAK MERAH

Bahan-bahan:

1/2 kg udang basah (dibersihkan)
2-3 sudu makan cili kering kisar
5 biji bawang merah |dikisar
2 ulas bawang putih |dikisar
4cm halia |dikisar
1 batang serai |diketuk
3 sudu makan sos cili
1 sudu makan sos tomato
1 sudu makan sos tiram
garam dan gula secukupnya
1 biji bawang besar | dimayang

Cara-cara:

1. Tumiskan bahan-bahan kisar dan serai sehingga terbit bau.
2. Masukkan sos tiram, sos cili, dan sos tomato.
3. Tambahkan sedikit air dan kacau perlahan.
4. Masukkan udang,bawang besar, cili merah dan sedikit air.
5. Kacau rata-rata. Perasakan dgn garam dan gula secukupnya.

Kredit: Majalah Rasa

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚
UDANG MASAK MERAH Bahan-bahan: 1/2 kg udang basah (dibersihkan) 2-3 sudu makan cili kering kisar 5 biji bawang merah |dikisar 2 ulas bawang putih |dikisar 4cm halia |dikisar 1 batang serai |diketuk 3 sudu makan sos cili 1 sudu makan sos tomato 1 sudu makan sos tiram garam dan gula secukupnya 1 biji bawang besar | dimayang Cara-cara: 1. Tumiskan bahan-bahan kisar dan serai sehingga terbit bau. 2. Masukkan sos tiram, sos cili, dan sos tomato. 3. Tambahkan sedikit air dan kacau perlahan. 4. Masukkan udang,bawang besar, cili merah dan sedikit air. 5. Kacau rata-rata. Perasakan dgn garam dan gula secukupnya. Kredit: Majalah Rasa #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan  Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚
Ayo cobain! Ayam Geprek Keren @geprekeren ๐Ÿ˜†
.
๐Ÿ“Sahid Foodstreat : Jl. Jendral Sudirman Kav.86 Jakarta Pusat
.
.
.
.
#ayam #geprek #ayamgeprek  #jajan #aneka #makan #makanan #makananlezat #makananenak #makanterus #makansiang #makanmakan #makanmakanmakan #makanbareng #makankenyang #food #foods #jakarta #jakartafood #jakartafoods  #culinary #kuliner #goodfood
MAKAN APA TENGAHARI NI UOLLSS? ๐Ÿด๐Ÿ› Jom try Sambal Puaka by Dapur Kaknis. ๐Ÿ’› Sambal ikan masin talang cili api, memang pedas berapi!! Sesuai untuk #pedasfoodlover yang sentiasa mencari ruang untuk up level kepedasan dalam diri. ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ Jom tekan link pada bio untuk dapatkan sambal viral ni!

#jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami
#Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan
MAKAN APA TENGAHARI NI UOLLSS? ๐Ÿด๐Ÿ› Jom try Sambal Puaka by Dapur Kaknis. ๐Ÿ’› Sambal ikan masin talang cili api, memang pedas berapi!! Sesuai untuk #pedasfoodlover  yang sentiasa mencari ruang untuk up level kepedasan dalam diri. ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ Jom tekan link pada bio untuk dapatkan sambal viral ni! #jommakan  #Sambalpuakasambalhantu  #dapurkaknis  #keyangkanperutsuami  #Resepimemikatsuami  #masakkan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #makanapa  #masakapaariini  #masaksendiri  #sedapsangat  #makanfree  #malaysiafood  #sedap  #resepi  #resepibonda  #bazarpaknil  #makan  #makanan  #makanankampung  #makanmakanmakan 
Tadaa.. resepi Double Choc Chips Cookies.. Ni Cik Ain bagi.. Silap letak tajuk pulak dalam vide.. kiki.. Bahan-bahan

115gram unsalted butter
130 gram gula perang
1 tbsp minyak kelapa dara
1 biji telur
3/4 tbsp soda bicarbonate
Esen vanila
220 gram tepung gandum
Sedikit garam
200 gram choc chip
50 gram kepingan badam
Sea salt
Extra choc

Cara-cara

Cair kan butter, dan satukan dengan gula perang. Pukul hingga kembang.

Masukkan minyak kelapa dara dan telur. Pukul lagi.

Masukkan tepung, soda dan esen vanila. Gaul rata. 
Masukkan choc chip dan badam. Gaul rata menggunakan tangan.

Bentukkan adunan dan tabur kan dengan sea salt.

Simpan adunan dalam peti seketika, dan bakar pada suhu 150 selama 10 min. Sedia dihidang

Kredit: Seminit Resepi 
LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Tadaa.. resepi Double Choc Chips Cookies.. Ni Cik Ain bagi.. Silap letak tajuk pulak dalam vide.. kiki.. Bahan-bahan 115gram unsalted butter 130 gram gula perang 1 tbsp minyak kelapa dara 1 biji telur 3/4 tbsp soda bicarbonate Esen vanila 220 gram tepung gandum Sedikit garam 200 gram choc chip 50 gram kepingan badam Sea salt Extra choc Cara-cara Cair kan butter, dan satukan dengan gula perang. Pukul hingga kembang. Masukkan minyak kelapa dara dan telur. Pukul lagi. Masukkan tepung, soda dan esen vanila. Gaul rata. Masukkan choc chip dan badam. Gaul rata menggunakan tangan. Bentukkan adunan dan tabur kan dengan sea salt. Simpan adunan dalam peti seketika, dan bakar pada suhu 150 selama 10 min. Sedia dihidang Kredit: Seminit Resepi LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚ #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
Resepi Apam ni sangat mudah sebenarnya, tak sampai sejam pon.. mari lah mencuba bersama

Bahan-bahan

140 gram tepung gandum
1 tbsp baking powder
100 gram gula
75 ml susu segar
2 biji telur
1 tspn ovelet
Nutella
Lemon Oil

Cara Membuat  Langkah 1
Satukan kesemua bahan dan pukul hingga adunan menjadi putih  Langkah 2
Asingkan adunan kepada beberapa warna  Langkah 3
Paipkan adunan hingga separuh paper cup, dan isikan โ€˜fillingโ€™ yang disukai  Langkah 4
Penuhkan mengisi adunan. Corakkan mengikut kretiviti  Langkah 5
Kukus 15 minit. Dan sedia dihidang

Kredit:Seminit Resepi

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin
Resepi Apam ni sangat mudah sebenarnya, tak sampai sejam pon.. mari lah mencuba bersama Bahan-bahan 140 gram tepung gandum 1 tbsp baking powder 100 gram gula 75 ml susu segar 2 biji telur 1 tspn ovelet Nutella Lemon Oil Cara Membuat Langkah 1 Satukan kesemua bahan dan pukul hingga adunan menjadi putih Langkah 2 Asingkan adunan kepada beberapa warna Langkah 3 Paipkan adunan hingga separuh paper cup, dan isikan โ€˜fillingโ€™ yang disukai Langkah 4 Penuhkan mengisi adunan. Corakkan mengikut kretiviti Langkah 5 Kukus 15 minit. Dan sedia dihidang Kredit:Seminit Resepi LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan  Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin
Ayo cobain Ayam Geprek Keren @geprekeren dijamin ketagihan pokoknya!๐Ÿ˜†
.
๐Ÿ“Sahid Foodstreat : Jl. Jendral Sudirman Kav.86 Jakarta Pusat
.
.
.
.
#ayam #geprek #ayamgeprek  #jajan #aneka #makan #makanan #makananlezat #makananenak #makanterus #makansiang #makanmakan #makanmakanmakan #makanbareng #makankenyang #food #foods #jakarta #jakartafood #jakartafoods  #culinary #kuliner #goodfood
CHEESE FILLING KIMPAF
16pcs per box
RM35
.

HEY HEY CHEESE LOVER? THIS IS DEFINITELY FOR YOU! โค
.

Click this whatsapp link if you wish to order tq http://www.wasap.my/60182726844
.

#cheesecreampuff #creamcheese #theakitchen #potluck #makanmakanmakan #deliverybangi #babycreampuff #creampuff #deliveryputrajaya #homemade #birthday #fooddeliveryputrajaya #delivery #bangi #kajang #serdang #putrajaya #foodporn #fooddelivery #bazarpaknil #0182726844 #fooddeliverybangi #kenduri #kahwin #tunang #murah #sedap #baker #bakerbangi #homebaker
CHEESE FILLING KIMPAF 16pcs per box RM35 . HEY HEY CHEESE LOVER? THIS IS DEFINITELY FOR YOU! โค . Click this whatsapp link if you wish to order tq http://www.wasap.my/60182726844 . #cheesecreampuff  #creamcheese  #theakitchen  #potluck  #makanmakanmakan  #deliverybangi  #babycreampuff  #creampuff  #deliveryputrajaya  #homemade  #birthday  #fooddeliveryputrajaya  #delivery  #bangi  #kajang  #serdang  #putrajaya  #foodporn  #fooddelivery  #bazarpaknil  #0182726844  #fooddeliverybangi  #kenduri  #kahwin  #tunang  #murah  #sedap  #baker  #bakerbangi  #homebaker 
Kek 2bahan mudah, senang n cepat siap ! ! Guna biskut chipsmore lebih moist.. sedap, lazat dan murah! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘ Bahanยฒ nya :
๐Ÿ‘‰1 peket besar biskut chipsmore. ๐Ÿ‘‰200ml susu dutch lady perisa coklat.
Patahยฒ kan biskut campur sekali dengan susu. Blend hingga sebati. Masuk dalam acuan then kukus selama 30 minit. (Hiasan bergantung pada kreativiti korang.) Kredit: Norashikin Ibrahim

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Kek 2bahan mudah, senang n cepat siap ! ! Guna biskut chipsmore lebih moist.. sedap, lazat dan murah! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘ Bahanยฒ nya : ๐Ÿ‘‰1 peket besar biskut chipsmore. ๐Ÿ‘‰200ml susu dutch lady perisa coklat. Patahยฒ kan biskut campur sekali dengan susu. Blend hingga sebati. Masuk dalam acuan then kukus selama 30 minit. (Hiasan bergantung pada kreativiti korang.) Kredit: Norashikin Ibrahim LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
RESEPI KUIH NAGASARI YANG SGT SEDAP DAN MUDAH!

Kuih ini fav family admin, masak kecik2 dulu, kalau mak buat memang semua berebut, tak tunggu sejuk dah licin! Share la ya.. BAHAN-BAHANNYA:
1 cawan tepung beras
5 cawan santan
2 camca besar penuh tepung jagung
2 camca besar rata gula
1/2 camca teh garam
Pisang raja secukupnya (sebiji dibelah 2)
Daun pisang secukupnya 
Pisang nangka (atau apa shj yg sedap)

CARA MEMBUATNYA :-)
1. Satukan tepung beras, santan, gula, garam dan tepung jagung, kacau rata dengan whisk hingga rata. 
2. Tapis bancuhan tadi ke dalam periuk. Kacau tanpa henti atas api sederhana hingga pekat dan kental. 
3. Kemudian matikan api. Biar suam.
Ambil daun pisang yang telah dilayur dan potong pada saiz sesuai. 
4. Letak 1 1/2 camca besar adunan tepung, ratakan. Letak 1/2 bahagian pisang raja. 
5. Letak sedikit lagi adunan tepung atas pisang dan kemaskan. Balut seperti membungkus lepat pisang. Buat hingga siap
6. Kukus atas air menggelegak selama 30 minit atau hingga masak. Biar kuih sejuk sepenuhnya sebelum dihidangkan untuk berbuka puasa.... Selamat mencuba!!. LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
RESEPI KUIH NAGASARI YANG SGT SEDAP DAN MUDAH! Kuih ini fav family admin, masak kecik2 dulu, kalau mak buat memang semua berebut, tak tunggu sejuk dah licin! Share la ya.. BAHAN-BAHANNYA: 1 cawan tepung beras 5 cawan santan 2 camca besar penuh tepung jagung 2 camca besar rata gula 1/2 camca teh garam Pisang raja secukupnya (sebiji dibelah 2) Daun pisang secukupnya Pisang nangka (atau apa shj yg sedap) CARA MEMBUATNYA :-) 1. Satukan tepung beras, santan, gula, garam dan tepung jagung, kacau rata dengan whisk hingga rata. 2. Tapis bancuhan tadi ke dalam periuk. Kacau tanpa henti atas api sederhana hingga pekat dan kental. 3. Kemudian matikan api. Biar suam. Ambil daun pisang yang telah dilayur dan potong pada saiz sesuai. 4. Letak 1 1/2 camca besar adunan tepung, ratakan. Letak 1/2 bahagian pisang raja. 5. Letak sedikit lagi adunan tepung atas pisang dan kemaskan. Balut seperti membungkus lepat pisang. Buat hingga siap 6. Kukus atas air menggelegak selama 30 minit atau hingga masak. Biar kuih sejuk sepenuhnya sebelum dihidangkan untuk berbuka puasa.... Selamat mencuba!!. LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
Selamat pagi sea food lovers ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Cara pesan ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ GO-JEK (gofood) 
Shopee (arlo88) 
DM : @kepitingbos 
WA :  081383303952
Lokasi ๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“ taman harapan baru, bekasi

#masakanrumah 
#seafoodindonesia 
#masakanrumahan 
#kuliner 
#seafoodlovers 
#seafoodbekasi 
#eatcrab 
#gagaldiet
#saostiram
#saospadang
#pedas 
#pedasmanis 
#harapanindahbekasi 
#foodfast 
#gojek
#makanankekinian 
#makan 
#makanansehat 
#makananpedas 
#makanmakanmakan
Selamat pagi sea food lovers ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Cara pesan ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ GO-JEK (gofood) Shopee (arlo88) DM : @kepitingbos WA : 081383303952 Lokasi ๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“ taman harapan baru, bekasi #masakanrumah  #seafoodindonesia  #masakanrumahan  #kuliner  #seafoodlovers  #seafoodbekasi  #eatcrab  #gagaldiet  #saostiram  #saospadang  #pedas  #pedasmanis  #harapanindahbekasi  #foodfast  #gojek  #makanankekinian  #makan  #makanansehat  #makananpedas  #makanmakanmakan 
Sarapan apa pagi ni uollss? ๐Ÿ˜

Yang tengah memikir nak makan apa tu, apa kata uollss try SAMBAL HANTU hasil tangan Kaknis ni. ๐Ÿ’

Pepagi sebelum nak pi office tu, just bukak je botol SAMBAL HANTU and spread bilisnya yang rangup tu atas roti ๐Ÿž..perghh..memang terbaik๏ปฟ uollss! 
Tak caya? Cer baca feedback customer tu.. "sedap betul, sambal hantu terbaik๏ปฟ", katanya. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ Memang mudah, cepat dan convenient. Cubalah! ๐Ÿ˜

Nak order? Sila tekan link pada bio. ๐Ÿ“ฒ 
#jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami
#Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan
Sarapan apa pagi ni uollss? ๐Ÿ˜ Yang tengah memikir nak makan apa tu, apa kata uollss try SAMBAL HANTU hasil tangan Kaknis ni. ๐Ÿ’ Pepagi sebelum nak pi office tu, just bukak je botol SAMBAL HANTU and spread bilisnya yang rangup tu atas roti ๐Ÿž..perghh..memang terbaik๏ปฟ uollss! Tak caya? Cer baca feedback customer tu.. "sedap betul, sambal hantu terbaik๏ปฟ", katanya. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ Memang mudah, cepat dan convenient. Cubalah! ๐Ÿ˜ Nak order? Sila tekan link pada bio. ๐Ÿ“ฒ #jommakan  #Sambalpuakasambalhantu  #dapurkaknis  #keyangkanperutsuami  #Resepimemikatsuami  #masakkan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #makanapa  #masakapaariini  #masaksendiri  #sedapsangat  #makanfree  #malaysiafood  #sedap  #resepi  #resepibonda  #bazarpaknil  #makan  #makanan  #makanankampung  #makanmakanmakan 
Hai Travel Lovers, ๐Ÿ›ฉ๏ธ๐Ÿšข Yang suka pergi travel tu kadangยฒ susah kan nak cari makanan halal kat negara orang. Dah la lapar, buat nye pulak makanan tu tak menepati selera kita, mood makan pun akan kelaut dalam..ye dok?๐Ÿ˜ Haaaa, jangan risau taw, #Sambalbydapurkaknis kan ada ๐Ÿ˜
.
Super jimat dengan SAMBAL VIRAL BY DAPUR KAKNIS! ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹
โœ”๏ธ Ready to eat
โœ”๏ธ Boleh jadikan bahan tumis dalam masakan tanpa tambah bawang, cili dan bahan perasa
โœ”๏ธ Boleh bawa pegi travel
โœ”๏ธ Tahan 6 bulan
.
๐Ÿ‘ป Sambal Hantu (Ikan bilis ranggup)
๐Ÿ’€ Sambal Puaka (Ikan Talang Masin)
๐ŸŒถ๏ธ Sambal Mengilai (Ikan bilis + Petai)

Jom pakat pakat order dengan hakak
mudah je blk picit2 dekat link ni
www.wasap.my/+60134754394/Nak+order+Sambal
.
#SambalHantu
#SambalPuaka
#SambalMengilai
#SambalDapurKakNis
#jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami
#Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan
Hai Travel Lovers, ๐Ÿ›ฉ๏ธ๐Ÿšข Yang suka pergi travel tu kadangยฒ susah kan nak cari makanan halal kat negara orang. Dah la lapar, buat nye pulak makanan tu tak menepati selera kita, mood makan pun akan kelaut dalam..ye dok?๐Ÿ˜ Haaaa, jangan risau taw, #Sambalbydapurkaknis  kan ada ๐Ÿ˜ . Super jimat dengan SAMBAL VIRAL BY DAPUR KAKNIS! ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ โœ”๏ธ Ready to eat โœ”๏ธ Boleh jadikan bahan tumis dalam masakan tanpa tambah bawang, cili dan bahan perasa โœ”๏ธ Boleh bawa pegi travel โœ”๏ธ Tahan 6 bulan . ๐Ÿ‘ป Sambal Hantu (Ikan bilis ranggup) ๐Ÿ’€ Sambal Puaka (Ikan Talang Masin) ๐ŸŒถ๏ธ Sambal Mengilai (Ikan bilis + Petai) Jom pakat pakat order dengan hakak mudah je blk picit2 dekat link ni www.wasap.my/+60134754394/Nak+order+Sambal . #SambalHantu  #SambalPuaka  #SambalMengilai  #SambalDapurKakNis  #jommakan  #Sambalpuakasambalhantu  #dapurkaknis  #keyangkanperutsuami  #Resepimemikatsuami  #masakkan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #makanapa  #masakapaariini  #masaksendiri  #sedapsangat  #makanfree  #malaysiafood  #sedap  #resepi  #resepibonda  #bazarpaknil  #makan  #makanan  #makanankampung  #makanmakanmakan 
Saya kongsikan cara masak Sos Sira Bijan

Bahan-bahan: - 2 cawan gula
- 2 cawan air
- 1 cawan cili blend
- 2 sudu udang kering (sangai dan blend halus)
- 1 sudu kecil garam
- 1 sudu kecil cuka
- sedikit bijan (sangai) utk tabur

Satukan kesemuanya dan masak hingga agak pekat. Curahkan sedikit2 pada popia yg baru digoreng.

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Saya kongsikan cara masak Sos Sira Bijan Bahan-bahan: - 2 cawan gula - 2 cawan air - 1 cawan cili blend - 2 sudu udang kering (sangai dan blend halus) - 1 sudu kecil garam - 1 sudu kecil cuka - sedikit bijan (sangai) utk tabur Satukan kesemuanya dan masak hingga agak pekat. Curahkan sedikit2 pada popia yg baru digoreng. LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
Kuih Akok Pandan Kedut

Bahan-bahan:

3 biji telur 
1/2 cawan tepung gandum
1 sudu kecil esen perisa pandan 
Garam secubit 
Santan 200ml

Cara-cara: *Gula Melaka 1 cawan (Kalau suka Manis lebih kan) + air 1 cawan + daun pandan masak dlu. Pastu blend sekali semua bahan ,tapis.

Sapu Minyak Dalam acuan, tuang setengah. Bakar 20minit suhu 180 Api atas bawah

Credit : Sazatul Fitri

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Kuih Akok Pandan Kedut Bahan-bahan: 3 biji telur 1/2 cawan tepung gandum 1 sudu kecil esen perisa pandan Garam secubit Santan 200ml Cara-cara: *Gula Melaka 1 cawan (Kalau suka Manis lebih kan) + air 1 cawan + daun pandan masak dlu. Pastu blend sekali semua bahan ,tapis. Sapu Minyak Dalam acuan, tuang setengah. Bakar 20minit suhu 180 Api atas bawah Credit : Sazatul Fitri LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
[ UDANG GALAH BAKAR MADU ala OMA ]
-
Fresh cooked seafood! Seneng banget jarang2 di Jakarta makan seafood tanpa pulang2 bibir gatel alergi. Seafood peranakan dari Sabang sampai Merauke katanya, apalagi udang di foto gwede, enak2 :(.
Jangan lupa cek review aku di Zomato ya!
-
๐Ÿ“Oma Seafood
Meruya
-
.
#foodwawjakarta #foodies24hours #foodiesofinstagram #foodies #makan #makanmakan #makanmakanmakan #makanmalam #makanmalamsehat #jktfoodies #foodiesjkt #cafejkt #kulinerjkt #kulinerjakarta #kulinerjktinfo #udangbakar #seafood #seafoodboil #seafoodlovers #thegaring #eatinc #onthetable #foodinframe #makanan #makanterusss #makananindo
[ UDANG GALAH BAKAR MADU ala OMA ] - Fresh cooked seafood! Seneng banget jarang2 di Jakarta makan seafood tanpa pulang2 bibir gatel alergi. Seafood peranakan dari Sabang sampai Merauke katanya, apalagi udang di foto gwede, enak2 :(. Jangan lupa cek review aku di Zomato ya! - ๐Ÿ“Oma Seafood Meruya - . #foodwawjakarta  #foodies24hours  #foodiesofinstagram  #foodies  #makan  #makanmakan  #makanmakanmakan  #makanmalam  #makanmalamsehat  #jktfoodies  #foodiesjkt  #cafejkt  #kulinerjkt  #kulinerjakarta  #kulinerjktinfo  #udangbakar  #seafood  #seafoodboil  #seafoodlovers  #thegaring  #eatinc  #onthetable  #foodinframe  #makanan  #makanterusss  #makananindo 
[MUKBANG SAMBEL TONGKOL]

Sama nasi anget uuuhhh~

Next bikin video mukbang apa ya enaknya? Ada saran? Comment ya!

@dietmulaibesok @video.masak @videomasak.id
#sambel #sambelbawang #sambelpete
#sambeltongkol @makanterusss @foodnetwork
#foodaddict #kuliner #foodvlogger #mukbangvideo #miabangadek #miesetan #indomie #makanbanyak #makanankekinian #mukbangindonesia #makananhits #indomiegoreng #indomieabangadek #indomiekuah #makanmie #makanterus #makanmakanmakan #makanbanyak
[MUKBANG SAMBEL TONGKOL] Sama nasi anget uuuhhh~ Next bikin video mukbang apa ya enaknya? Ada saran? Comment ya! @dietmulaibesok @video.masak @videomasak.id #sambel  #sambelbawang  #sambelpete  #sambeltongkol  @makanterusss @foodnetwork #foodaddict  #kuliner  #foodvlogger  #mukbangvideo  #miabangadek  #miesetan  #indomie  #makanbanyak  #makanankekinian  #mukbangindonesia  #makananhits  #indomiegoreng  #indomieabangadek  #indomiekuah  #makanmie  #makanterus  #makanmakanmakan  #makanbanyak 
Ojju Korean Restourant ๐Ÿœ๐Ÿœ๐Ÿœ
.
.
.
.
.
.
.
.
.#foodphotography
#foodblogger #food #makanansehat #makanankoreahalalmurah #makanankekinian #instaphoto #makanyuk #makanmakanmakan #makanmantap #foodie #yummy
18 Ogos 2018 l Majlis Perkahwinan l Dewan Melor Garden, Bandar Baru Bangi.

Kemeriahan tanpa batasan. Rasa aiskrim Home Made yang lazat lengkap dengan servis yang terhebat. Semestinya pilihan pemanis mulut terbaik untuk pelbagai majlis istimewa. Sweet & Creamy, I Luv Che Umi.๐Ÿ˜€๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜
P/s: Jom tag dan share kat famili dan kawan2 yg tengah cari aiskrim untuk majlis dan event mereka. Jom sama2 kita tolong dia. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰
Facebook: Ice Cream Che Umi
Instagram: icecreamcheumi

#shahalamresident #aiskrimmalaysia #kateringkahwin #kateringaiskrim #kateringmurahselangor #aiskrimmurahdanlazat #familymart #familygoals  #pakejkahwin #pelaminmurah #pelaminnikah #doorgiftmurah #doorgiftkahwin #gathering #makanmakanmakan #foodporndaily #bangisentral
18 Ogos 2018 l Majlis Perkahwinan l Dewan Melor Garden, Bandar Baru Bangi. Kemeriahan tanpa batasan. Rasa aiskrim Home Made yang lazat lengkap dengan servis yang terhebat. Semestinya pilihan pemanis mulut terbaik untuk pelbagai majlis istimewa. Sweet & Creamy, I Luv Che Umi.๐Ÿ˜€๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜ P/s: Jom tag dan share kat famili dan kawan2 yg tengah cari aiskrim untuk majlis dan event mereka. Jom sama2 kita tolong dia. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ Facebook: Ice Cream Che Umi Instagram: icecreamcheumi #shahalamresident  #aiskrimmalaysia  #kateringkahwin  #kateringaiskrim  #kateringmurahselangor  #aiskrimmurahdanlazat  #familymart  #familygoals  #pakejkahwin  #pelaminmurah  #pelaminnikah  #doorgiftmurah  #doorgiftkahwin  #gathering  #makanmakanmakan  #foodporndaily  #bangisentral 
Aduhhh si noreen ni...
Buat kaklong kecur ayaq liurr je weiyhh..
Makan gitu je depa ni..
Meh lekaihhhh jampi perut laki uolls ngan sambal ni..
Dm kaklong yaa

#jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami
#Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan
Aduhhh si noreen ni... Buat kaklong kecur ayaq liurr je weiyhh.. Makan gitu je depa ni.. Meh lekaihhhh jampi perut laki uolls ngan sambal ni.. Dm kaklong yaa #jommakan  #Sambalpuakasambalhantu  #dapurkaknis  #keyangkanperutsuami  #Resepimemikatsuami  #masakkan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #makanapa  #masakapaariini  #masaksendiri  #sedapsangat  #makanfree  #malaysiafood  #sedap  #resepi  #resepibonda  #bazarpaknil  #makan  #makanan  #makanankampung  #makanmakanmakan 
Resepi Lin Ci Kang mudah ABC (untuk 2 atau 3 orang)
Bahan Air Gula

900ml Air (atau sukatan ikut kepekatan yang dikehendaki)
45gm Gula Melaka atau Gula Kabung
45 gm Gula Halus
Sehelai Daun Pandan (dicarik dan disimpulkan)

Bahan Lin Ci Kang

10 biji Longan Kering (boleh dibeli di Tesco)
1 sudu besar biji selasih
2 sudu besar biji barli (rendam dalam air suam selama 3 jam atau sehingga kembang dan ditoskan)
2 sudu besar biji sagu kasar (sagu yang telah tersedia dalam air gula - boleh dibeli di Tesco)
5 biji kembang semangkuk (direndam dalam air selama 1 jam atau sehingga kembang - bijinya dibuang)
2 sudu besar Kacang Goreng panggang (atau lebih ikut suka)
1ยฝ sudu besar Kismis (atau lebih ikut suka)
ยฝ sudu kecil Esen Ros

Lain-lain tambaham ikut suka (optional)

Buah pala bergula
Asam masing
Laici dalam tin
Kelapa Laut dalam tin
Halwa kundur (di potong kecil)
Lengkung hitam (di potong kecil)

Kredit:Try Masak

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Resepi Lin Ci Kang mudah ABC (untuk 2 atau 3 orang) Bahan Air Gula 900ml Air (atau sukatan ikut kepekatan yang dikehendaki) 45gm Gula Melaka atau Gula Kabung 45 gm Gula Halus Sehelai Daun Pandan (dicarik dan disimpulkan) Bahan Lin Ci Kang 10 biji Longan Kering (boleh dibeli di Tesco) 1 sudu besar biji selasih 2 sudu besar biji barli (rendam dalam air suam selama 3 jam atau sehingga kembang dan ditoskan) 2 sudu besar biji sagu kasar (sagu yang telah tersedia dalam air gula - boleh dibeli di Tesco) 5 biji kembang semangkuk (direndam dalam air selama 1 jam atau sehingga kembang - bijinya dibuang) 2 sudu besar Kacang Goreng panggang (atau lebih ikut suka) 1ยฝ sudu besar Kismis (atau lebih ikut suka) ยฝ sudu kecil Esen Ros Lain-lain tambaham ikut suka (optional) Buah pala bergula Asam masing Laici dalam tin Kelapa Laut dalam tin Halwa kundur (di potong kecil) Lengkung hitam (di potong kecil) Kredit:Try Masak LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
AISKRIM VANILA 3 LAYER 
Boleh buat aiskrim sendiri di rumah..
Ini aiskrim vanila, jadi tak ada perasa lain, yang ada lapisan2 warna.. Mesti cuba, memang sedap.. ?? (resepi dan cara buat.. ada pada gambar)

Kredit: Suriea Mohd Noor

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
AISKRIM VANILA 3 LAYER Boleh buat aiskrim sendiri di rumah.. Ini aiskrim vanila, jadi tak ada perasa lain, yang ada lapisan2 warna.. Mesti cuba, memang sedap.. ?? (resepi dan cara buat.. ada pada gambar) Kredit: Suriea Mohd Noor LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚ #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
Mommyyy balik la cepatt ean lapa nieee #eandemok #makanmakanmakan #healthybaby #oneyearoldboy
Haiii nak gi makan tengahari ke??? Apa kata korang pekena
 #CendolKelateTeringat ๐Ÿง๐Ÿง๐Ÿง Pehhhh... Pehhhh... Memey padu.. tak caye cer tengok video ni dan buka speaker kuat2 ...srupppp.. sruppp... srupppp... pehhh terliur beb hahaha๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† Apa lagi jom kita kesana๐Ÿš—๐Ÿš๐Ÿš•๐Ÿš™๐Ÿšต๐Ÿšด๐Ÿšต๐Ÿšด๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ ๐Ÿ›๐Ÿ›๐Ÿ›Nasi Aj Semenyih ๐Ÿ›๐Ÿ›๐Ÿ› #cendolkelate
#NasiAj
#BandarRinching
#Semenyih
#SedapPayohNokRoyat
#supportlocal 
#supportlocalfood
#makan 
#makanmestibest
#makanmakan
#makanmestibahagia
#makanmakanmakan
Haiii nak gi makan tengahari ke??? Apa kata korang pekena #CendolKelateTeringat  ๐Ÿง๐Ÿง๐Ÿง Pehhhh... Pehhhh... Memey padu.. tak caye cer tengok video ni dan buka speaker kuat2 ...srupppp.. sruppp... srupppp... pehhh terliur beb hahaha๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† Apa lagi jom kita kesana๐Ÿš—๐Ÿš๐Ÿš•๐Ÿš™๐Ÿšต๐Ÿšด๐Ÿšต๐Ÿšด๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ ๐Ÿ›๐Ÿ›๐Ÿ›Nasi Aj Semenyih ๐Ÿ›๐Ÿ›๐Ÿ› #cendolkelate  #NasiAj  #BandarRinching  #Semenyih  #SedapPayohNokRoyat  #supportlocal  #supportlocalfood  #makan  #makanmestibest  #makanmakan  #makanmestibahagia  #makanmakanmakan 
RESEPI AYAM BAKAR SIMPLE 3 BAHAN๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Bahan-bahan;

Ayam bersih sekor
Pes nasi goreng kampung 2 paket
Pes tomyam 1 paket

Cara-caranya:

Bukak je pes-pes tu, gaul sekata
Gaul dengan penuh kaseh sayyang bagi secukup rasa
Perap ayam dalam masa 2 jam lebih lama lebih in rasa dia
Kemudian... Bakar !

Senang je kan, anak-anak pun suka ๐Ÿ˜
Bahan-bahan tu boleh gandakan ikut kuantiti ayam ye

Kredit: Kak Lily

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
RESEPI AYAM BAKAR SIMPLE 3 BAHAN๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Bahan-bahan; Ayam bersih sekor Pes nasi goreng kampung 2 paket Pes tomyam 1 paket Cara-caranya: Bukak je pes-pes tu, gaul sekata Gaul dengan penuh kaseh sayyang bagi secukup rasa Perap ayam dalam masa 2 jam lebih lama lebih in rasa dia Kemudian... Bakar ! Senang je kan, anak-anak pun suka ๐Ÿ˜ Bahan-bahan tu boleh gandakan ikut kuantiti ayam ye Kredit: Kak Lily LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
Murtabak Maggi

Sedap dan mudah dibuat

Bahan-bahan:

4 peket maggi - direbus mee saja
1 biji bawang merah
1 ulas bawang putih
5 biji telur
1 batang carrot
Isi ayam dan chicken ball secukupnya
3 sudu besar tepung jagung
4 peket serbuk perisa maggi
Sedikit daun sup dan bawang * Peket serbuk maggi jangan dibuang boleh diguna sebagai bahan perisa.

Cara-cara:

Bersihkan isi ayam serta chicken ball dan potong semua menjadi ketulan kecil . Kupas semua bawang dan diracik halus kemudian bersihkan carrot dan dipotong kecil-kecil . Bersihkan daun bawang dan sup serta diracik halus juga . Rebus mee maggi sehingga kembang dan tos kemudian ketepikan dulu .

Panaskan sedikit minyak dan tumis semua bawang sehingga menjadi layu dan wangi kemudian terus masukkan isi ayam kacau , masukkan chicken ball , carrot , daun sup/bawang dan kacau semua bahan sehingga isi ayam masak . Masukkan sepeket serbuk perisa maggi dan kacau .

Masukkan semua mee maggi , tepung jagung kemudian masukkan telur sebiji demi sebiji dan kacau semua bahan-bahan ni . Masukkan serbuk perisa maggi secukupnya dan rasa jika kurang masin boleh la ditambah lagi serbuk perisa maggi atau bahan-bahan lain kemudian kacau semua bahan supaya menjadi mesra dan rata . Fungsi tepung jagung supaya adunan mee dan bahan-bahan lain melekat .

Panaskan frying pan dengan sedikit minyak dan goreng murtabak ni sehingga masak . Angkat dan tos serta boleh dihidangkan .

Kredit : Foodink Carteen

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Murtabak Maggi Sedap dan mudah dibuat Bahan-bahan: 4 peket maggi - direbus mee saja 1 biji bawang merah 1 ulas bawang putih 5 biji telur 1 batang carrot Isi ayam dan chicken ball secukupnya 3 sudu besar tepung jagung 4 peket serbuk perisa maggi Sedikit daun sup dan bawang * Peket serbuk maggi jangan dibuang boleh diguna sebagai bahan perisa. Cara-cara: Bersihkan isi ayam serta chicken ball dan potong semua menjadi ketulan kecil . Kupas semua bawang dan diracik halus kemudian bersihkan carrot dan dipotong kecil-kecil . Bersihkan daun bawang dan sup serta diracik halus juga . Rebus mee maggi sehingga kembang dan tos kemudian ketepikan dulu . Panaskan sedikit minyak dan tumis semua bawang sehingga menjadi layu dan wangi kemudian terus masukkan isi ayam kacau , masukkan chicken ball , carrot , daun sup/bawang dan kacau semua bahan sehingga isi ayam masak . Masukkan sepeket serbuk perisa maggi dan kacau . Masukkan semua mee maggi , tepung jagung kemudian masukkan telur sebiji demi sebiji dan kacau semua bahan-bahan ni . Masukkan serbuk perisa maggi secukupnya dan rasa jika kurang masin boleh la ditambah lagi serbuk perisa maggi atau bahan-bahan lain kemudian kacau semua bahan supaya menjadi mesra dan rata . Fungsi tepung jagung supaya adunan mee dan bahan-bahan lain melekat . Panaskan frying pan dengan sedikit minyak dan goreng murtabak ni sehingga masak . Angkat dan tos serta boleh dihidangkan . Kredit : Foodink Carteen LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
Tips lagi yawww!  #kekliza sejenis tak lokek ilmu hokey.. ๐Ÿ˜‰
.
Pagi ni bagi lagi 5 tips amacam? Harap dapat bantu uols ya.. ๐Ÿ˜Šโค Sebab tu la #gengdietkekliza very enjoy ๐Ÿ’ƒ program diet ni.. ๐Ÿ’ƒ
.
.
#kurussihat #kekliza #slimfitbyliza #sayanakkurus #nakdiet #gemukisawesome #size16 #bajubesarmurah #bajubesarcantik #makanmakanmakan
Yes 3bahan je. Jdi la kek cheese sedap ala jepun!

Bahan-bahan:

Sus pekat setengah tin
Telor 3bijik
Cheese *rujuk gmbr 
Cara-cara

Blander je semuanya..
Bakar dlm kepanasan sederhana *agak2

Siap blh makan dgn happy sbb mmg sedap gila! Cuma yg jenis x tahan bau telor blh tambah vanila

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Yes 3bahan je. Jdi la kek cheese sedap ala jepun! Bahan-bahan: Sus pekat setengah tin Telor 3bijik Cheese *rujuk gmbr Cara-cara Blander je semuanya.. Bakar dlm kepanasan sederhana *agak2 Siap blh makan dgn happy sbb mmg sedap gila! Cuma yg jenis x tahan bau telor blh tambah vanila LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
Jus limau asam boi

Ha ada dua tekni berbeza.. video dan resepi di bawah ini.. cuba tau

Bahan-bahan yang perlu disediakan :

1. Asam boi (kelabu & tebal)
2. Limau kasturi (banyak juga, dalam 30 biji camtu)
3. Air gula secukupnya
4. Air secukupnya
5. Ais secukupnya

Cara-cara untuk membuat Ais Limau Asam Boi

1. Buat air gula (air + gula, masak atas dapur)
2. Rebuskan asam boi hingga agak kembang, air sedikit je
3. Cuci dan bersihkan buah limau kasturi, potong dua (melintang), buang biji (tak buang pun takpe)
4. Blend dengan kulit-kulit sekali (kulit limau bagus untuk rawatan bau badan tau)
5. Tapis, masukkan dalam jug
6. Masukkan air dan air gula, kacau hingga tahap kemanisan yang korang nak.
7. Masukkan ais, akhir sekali masukkan asam boi yang telah kembang direbus tadi. Airnya terserah, nak campur sekali boleh, tak campur pun takpe (takut faktor kemasaman berganda)

Credit Video: Rasapop

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Jus limau asam boi Ha ada dua tekni berbeza.. video dan resepi di bawah ini.. cuba tau Bahan-bahan yang perlu disediakan : 1. Asam boi (kelabu & tebal) 2. Limau kasturi (banyak juga, dalam 30 biji camtu) 3. Air gula secukupnya 4. Air secukupnya 5. Ais secukupnya Cara-cara untuk membuat Ais Limau Asam Boi 1. Buat air gula (air + gula, masak atas dapur) 2. Rebuskan asam boi hingga agak kembang, air sedikit je 3. Cuci dan bersihkan buah limau kasturi, potong dua (melintang), buang biji (tak buang pun takpe) 4. Blend dengan kulit-kulit sekali (kulit limau bagus untuk rawatan bau badan tau) 5. Tapis, masukkan dalam jug 6. Masukkan air dan air gula, kacau hingga tahap kemanisan yang korang nak. 7. Masukkan ais, akhir sekali masukkan asam boi yang telah kembang direbus tadi. Airnya terserah, nak campur sekali boleh, tak campur pun takpe (takut faktor kemasaman berganda) Credit Video: Rasapop LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
Paket Keren dari @geprekeren .
๐Ÿ“Sahid Foodstreat : Jl. Jendral Sudirman Kav.86 Jakarta Pusat
.
.
.
.
#ayam #geprek #ayamgeprek  #jajan #aneka #makan #makanan #makananlezat #makananenak #makanterus #makansiang #makanmakan #makanmakanmakan #makanbareng #makankenyang #food #foods #jakarta #jakartafood #jakartafoods  #culinary #kuliner #goodfood
Gado-Gado ala Warung Betawi
.
๐Ÿ“Sahid Foodstreat : Jl jend sudirman kav 86 jakpus
๐Ÿ“Loka Lite Menara Mulia : Jl. Gatot Subroto No.Kav 9-11, RT.2/RW.4, Karet Semanggi, Jakarta Selatan
.
.
.
.
#warung #betawi #warungbetawi  #jajan #aneka #makan #makanan #makananlezat #makananenak #makanterus #makansiang #makanmakan #makanmakanmakan #makanbareng #makankenyang #food #foods #jakarta #jakartafood #jakartafoods  #culinary #kuliner #goodfood
RESEPI PULUT PANGGANG

Bahan-Bahan

3kilo Pulut,rendam stgh jam
2 biji kelapa parut
Sedikit cili kisar
5 ulasBawang putih 
5 sudu makan jintan manis direndam
Sebatang serai
Udang kering/udang geragau direndam
2sudu makan kari
1 sudu teh kunyit
Garam dan gula sesedap rasa

Cara-cara

Pulut. ::
Kukus pulut dengan perahan santan sama paras sahaja untuk dapatkan struktur pulut yg cantik, tambahkan sedikit garam.
Inti. ::
Potong pendek serai, kisar semua bahan2 sehingga halus. Udang kering dikisar sedikit kasar. Terus masukn kedalam kuali. X perlu tumis. Masukkn kelapa parut selepas baham kisar hampir mendidih. Pastikan kelapa bergaul sebati dgn bahan kisar. Kalu kering, bole tbah sedikit air. Biarkn sehingga hampir kering, baru masukkn garam dan gula sesedap rasa kite. Sebaiknya, garam jgn byk, sbb udang tetap masin walaupun dah rendam dulu. Saye suka inti yg PEDAS DAN MANIS.

Kredit: mohd zakaria

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin
LIKE & SHARE

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
RESEPI PULUT PANGGANG Bahan-Bahan 3kilo Pulut,rendam stgh jam 2 biji kelapa parut Sedikit cili kisar 5 ulasBawang putih 5 sudu makan jintan manis direndam Sebatang serai Udang kering/udang geragau direndam 2sudu makan kari 1 sudu teh kunyit Garam dan gula sesedap rasa Cara-cara Pulut. :: Kukus pulut dengan perahan santan sama paras sahaja untuk dapatkan struktur pulut yg cantik, tambahkan sedikit garam. Inti. :: Potong pendek serai, kisar semua bahan2 sehingga halus. Udang kering dikisar sedikit kasar. Terus masukn kedalam kuali. X perlu tumis. Masukkn kelapa parut selepas baham kisar hampir mendidih. Pastikan kelapa bergaul sebati dgn bahan kisar. Kalu kering, bole tbah sedikit air. Biarkn sehingga hampir kering, baru masukkn garam dan gula sesedap rasa kite. Sebaiknya, garam jgn byk, sbb udang tetap masin walaupun dah rendam dulu. Saye suka inti yg PEDAS DAN MANIS. Kredit: mohd zakaria LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin LIKE & SHARE #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
Mari menggemuk bersama ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ #makanmakanmakan
#wayoflifePAD
#mottoPAD
#PLN12
"Ikan bilis dia rangup, sambal pun memang sedap!" Itulah kata-kata bro ni..makan #SAMBALPUAKA dan #SAMBALHANTU by Dapur Kaknis dengan nasi kosong je kott! ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Akak yang tengok ni haaa meleleh air liur menengoknya....saat dia tuang sambal dalam pinggan pastu gaul sambal tu dengan nasi...dan ngaappppp!! Serius sedap weyhh!๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ Jom order dengan akak. Whatsapp je ๐Ÿ“ฒ0172949905 atau tekan link pada bio. ๐Ÿ“ฎ Postage seluruh Malaysia.

#jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami
#Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan
"Ikan bilis dia rangup, sambal pun memang sedap!" Itulah kata-kata bro ni..makan #SAMBALPUAKA  dan #SAMBALHANTU  by Dapur Kaknis dengan nasi kosong je kott! ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Akak yang tengok ni haaa meleleh air liur menengoknya....saat dia tuang sambal dalam pinggan pastu gaul sambal tu dengan nasi...dan ngaappppp!! Serius sedap weyhh!๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ Jom order dengan akak. Whatsapp je ๐Ÿ“ฒ0172949905 atau tekan link pada bio. ๐Ÿ“ฎ Postage seluruh Malaysia. #jommakan  #Sambalpuakasambalhantu  #dapurkaknis  #keyangkanperutsuami  #Resepimemikatsuami  #masakkan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #makanapa  #masakapaariini  #masaksendiri  #sedapsangat  #makanfree  #malaysiafood  #sedap  #resepi  #resepibonda  #bazarpaknil  #makan  #makanan  #makanankampung  #makanmakanmakan 
Hi semua...Baksokoe akan hadir di bazaar  Muara Karang....mampir2 ya ke acara Pesta Kuliner en shopping Sabtu en Minggu ini tgl 22-23 Sep 2018.

Lokasi di Lapangan Basket Muara Karang blok 7 M....masuk dari gang yg antara resto Muara Kuring dan Bali Jimbaran 2

#muarakarang #pestakuliner#baksokoe #baksosapi#pluit#infomuarakarang #makanmakanmakan
PERCUMA 
CENDOL KELATE TERINGAT HARI NI 17 SEPT / ISNIN / 10am-7pm promosi sempena 10 hari pembukaqn Nasi Aj Semenyih dan Hari Malaysia
 Share & Tag Kawan2 ok...nanti jumpa ye๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿคช๐Ÿคช๐Ÿคช Nota : percuma mkn di kedai shj๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜›๐Ÿ˜›๐Ÿ˜›๐Ÿคช๐Ÿคช #makanmestibest 
#makanmakan
#makan 
#makanmestibahagia
#makanmakanmakan 
#kelate
PERCUMA CENDOL KELATE TERINGAT HARI NI 17 SEPT / ISNIN / 10am-7pm promosi sempena 10 hari pembukaqn Nasi Aj Semenyih dan Hari Malaysia Share & Tag Kawan2 ok...nanti jumpa ye๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿคช๐Ÿคช๐Ÿคช Nota : percuma mkn di kedai shj๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜›๐Ÿ˜›๐Ÿ˜›๐Ÿคช๐Ÿคช #makanmestibest  #makanmakan  #makan  #makanmestibahagia  #makanmakanmakan  #kelate 
RESEPI KAKI AYAM GORENG RANGGUP

Bahan-bahan:

Kaki ayam ja haha
Garam n secukup rasa(magie tu je)
Tepung serbaguna

Cara-cara:
1. Rebus kaki ayam sampai masak
2.tuskan, kemudian rendam sekejap guna air garam
3. Tuskan sekali lagi, gaul garam n ajinomoto. Nak pedas tambahkan serbuk kari.
4. Panaskan minyak
5.Salutkan ngan tepung serbaguna
6. Tunggu minyak masak
7. Masuk ja satu2x dlm kuali(macam goreng sayap ayam tu)

X da bsilat bdansa x da perlu risau2 minyak pop2 meletup kedebum??????????
Yg masih lagi top2 neletup???????? gerenti x ikut resepi ni hahaha..
Selamat mencuba... resepi Wiss boleh shre ya... Kredit: Wiss Doressor Ak Janin

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepiibu_original

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin
RESEPI KAKI AYAM GORENG RANGGUP Bahan-bahan: Kaki ayam ja haha Garam n secukup rasa(magie tu je) Tepung serbaguna Cara-cara: 1. Rebus kaki ayam sampai masak 2.tuskan, kemudian rendam sekejap guna air garam 3. Tuskan sekali lagi, gaul garam n ajinomoto. Nak pedas tambahkan serbuk kari. 4. Panaskan minyak 5.Salutkan ngan tepung serbaguna 6. Tunggu minyak masak 7. Masuk ja satu2x dlm kuali(macam goreng sayap ayam tu) X da bsilat bdansa x da perlu risau2 minyak pop2 meletup kedebum?????????? Yg masih lagi top2 neletup???????? gerenti x ikut resepi ni hahaha.. Selamat mencuba... resepi Wiss boleh shre ya... Kredit: Wiss Doressor Ak Janin LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepiibu_original #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan  Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin
Ya Allah sumpah sedap sgt bengkang ubi kayu nie baru siap mkn panas2๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹
Pertama kali sis buat nie menjadi sonoknya๐Ÿ˜Šselalu suka mkn ja๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ Resepi yg sgt mudah๐Ÿ˜Š
4 cawan ubi yg telah diparut dan diperah airnya(simpan sagunya utk dicampur dgn ubi) 
2 1/2 cawan pati santan
1 1/2 cawan gula
1 biji telur
Sedikit pewarna kuning๐Ÿ˜Š

Semua bahan diatas digaul rasa sehingga gula larut ye๐Ÿ˜Š.Kemudian loyang disapu marjerin sekelilingnya, tuang adunan kedalam loyang bakar suhu 200 selama satu jam setengah suhu atas bawah ok๐Ÿ˜‰
Siap!
LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Ya Allah sumpah sedap sgt bengkang ubi kayu nie baru siap mkn panas2๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ Pertama kali sis buat nie menjadi sonoknya๐Ÿ˜Šselalu suka mkn ja๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ Resepi yg sgt mudah๐Ÿ˜Š 4 cawan ubi yg telah diparut dan diperah airnya(simpan sagunya utk dicampur dgn ubi) 2 1/2 cawan pati santan 1 1/2 cawan gula 1 biji telur Sedikit pewarna kuning๐Ÿ˜Š Semua bahan diatas digaul rasa sehingga gula larut ye๐Ÿ˜Š.Kemudian loyang disapu marjerin sekelilingnya, tuang adunan kedalam loyang bakar suhu 200 selama satu jam setengah suhu atas bawah ok๐Ÿ˜‰ Siap! LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
Dah lama nak try makan kat @experimentkitchen ni

Makanan ๐Ÿ‘Œ ok rasa boleh tahan. 'Mini talam' (pic no 3) utk 1-2 pax tu sebenarnya cukup utk 4-5 pax. Makan tak habis, nak tapau kena bayar harga container pulak

Service ๐Ÿ‘Ž sorry sgt2 mengecewakan. Order makanan 7:21pm. Hidangan yg first sampai 8:16pm

Siap sempat gi solat maghrib dulu. Then solat isyak pulak baru yg 2nd sampai dlm 8:48pm & yg 3rd pukul 9pm. S.e.r.i.k

#kualireview #foodreviewmalaysia
#chefwannabe #chefmalaysia #jommakan #jalanjalancarimakan #jln2carimkn #sayasukamakan #makan2 #makananmalaysia #masakanmalaysia #gambarmakanansedap #makanansedap #sukemakan #kakimakan #malaysianfood #foodmalaysia #makanmakan #makanmakanmakan  #masaksendiri #masaksendiripuashati #malaysianfoodie #jjcm #sukamakan #igfood #foodheaven
Dah lama nak try makan kat @experimentkitchen ni Makanan ๐Ÿ‘Œ ok rasa boleh tahan. 'Mini talam' (pic no 3) utk 1-2 pax tu sebenarnya cukup utk 4-5 pax. Makan tak habis, nak tapau kena bayar harga container pulak Service ๐Ÿ‘Ž sorry sgt2 mengecewakan. Order makanan 7:21pm. Hidangan yg first sampai 8:16pm Siap sempat gi solat maghrib dulu. Then solat isyak pulak baru yg 2nd sampai dlm 8:48pm & yg 3rd pukul 9pm. S.e.r.i.k #kualireview  #foodreviewmalaysia  #chefwannabe  #chefmalaysia  #jommakan  #jalanjalancarimakan  #jln2carimkn  #sayasukamakan  #makan2  #makananmalaysia  #masakanmalaysia  #gambarmakanansedap  #makanansedap  #sukemakan  #kakimakan  #malaysianfood  #foodmalaysia  #makanmakan  #makanmakanmakan  #masaksendiri  #masaksendiripuashati  #malaysianfoodie  #jjcm  #sukamakan  #igfood  #foodheaven 
Kangen sate kambing jadi larinya ke sini, yang paling cocok rasanya. Cuma tiap kali ke sini sate has selalu habis. Sate kambing juaranya. Sopnya bisa beli kuah doang. Sayang aja tempat ga ber AC jd ruangan penuh asap.
#satekambing
#sopkambing
#kulinerjakarta
#makanankesukaan 
#makanmakanmakan
#16092018๐Ÿฝ๐Ÿด
Gyudon versi melayu. More like, versi budak Brickfields ๐Ÿ˜
#meatandrice #gyudon #makanmakanmakan
Pencinta makanan... Pecal ayam bakar
#foodhunter #hantumakan #makanmakanmakan
Assalamualaikum ๐Ÿค—
.
Uolls pernah makan telur puyuh? Telur puyuh comel kan? Kecik kiut jer, sebijik terus masuk mulut ๐Ÿ˜‚
.
Hari ni admin nak share resepi simple menggunakan telur puyuh iaitu Bebola Telur Puyuh. Bahan yang digunakan sangat simple, tak perlu pening kepala cari bahan-bahan untuk buat resepi ni.
.
SLIDE kanan untuk lihat resepi ni ok. Jangan lupa SHARE sekali tau.
.
Sumber : Blog Citarasawan
Assalamualaikum ๐Ÿค— . Uolls pernah makan telur puyuh? Telur puyuh comel kan? Kecik kiut jer, sebijik terus masuk mulut ๐Ÿ˜‚ . Hari ni admin nak share resepi simple menggunakan telur puyuh iaitu Bebola Telur Puyuh. Bahan yang digunakan sangat simple, tak perlu pening kepala cari bahan-bahan untuk buat resepi ni. . SLIDE kanan untuk lihat resepi ni ok. Jangan lupa SHARE sekali tau. . Sumber : Blog Citarasawan
Dark Chocolate Walnut Brownies 
Size 8x8 inch
RM35/box
.

YOU MAY ORDER PLAIN OR WITH WORDING WISHES
.

Click this whatsapp link if you wish to order tq http://www.wasap.my/60182726844
.

#brookie #brownies #theakitchen #potluck #makanmakanmakan #deliverybangi #babycreampuff #creampuff #deliveryputrajaya #homemade #birthday #fooddeliveryputrajaya #delivery #bangi #kajang #serdang #putrajaya #foodporn #fooddelivery #bazarpaknil #0182726844 #fooddeliverybangi #kenduri #kahwin #tunang #murah #sedap #baker #bakerbangi #homebaker
Dark Chocolate Walnut Brownies Size 8x8 inch RM35/box . YOU MAY ORDER PLAIN OR WITH WORDING WISHES . Click this whatsapp link if you wish to order tq http://www.wasap.my/60182726844 . #brookie  #brownies  #theakitchen  #potluck  #makanmakanmakan  #deliverybangi  #babycreampuff  #creampuff  #deliveryputrajaya  #homemade  #birthday  #fooddeliveryputrajaya  #delivery  #bangi  #kajang  #serdang  #putrajaya  #foodporn  #fooddelivery  #bazarpaknil  #0182726844  #fooddeliverybangi  #kenduri  #kahwin  #tunang  #murah  #sedap  #baker  #bakerbangi  #homebaker 
Resepi Pancake coklat leleh yg lembut
Bahan-bahan:
3/4 cwn susu
2 sudu besar white vinager - cuka makan biasa pun boleh
2 sudu besar butter - melted 
1 biji telor
1 cwn tepung
1sk baking powder
1/2 sk baking soda
1/2 sk garam 
2 sudu besar gula
1 sk esen vanila.
Bahan sapuan (inti)
Coklat Nutella 
Buah fav korg, admin xletak.
Caranya:
1. Campurkan susu dengan cuka dan biarkan sekejap.
2. Dalam bekas lain, satukan bahan kering dan ayak
3. Whisk kan melted butter dan telor dengan susu+cuka. Kemudian masukkannya ke dalam bahan-bahan kering. Whisk lagi sehingga sebati dan 'lumps' hilang.
4. Panaskan kuali- guna kuali leper yang tak melekat. Klu kuali melekit letak la minyak. terus tuang aje.
5. Kalau letak esen vanila, api kena kecik kalau tak nanti pancake hitam...
6. Admin tuang satu senduk adunan ke dalam kuali leper dan biarkan sehingga gelembung hilang dan baru terbalikkan sekejap baru letak nutella dan angkat.
7. Taburlah lagi coklat dan buah, mmg sedap!
Siap, boleh makan panas2, masa coklat memeleh tu! Sedap gila!

Kredit : viral oh viral

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepiibu_original

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin
Resepi Pancake coklat leleh yg lembut Bahan-bahan: 3/4 cwn susu 2 sudu besar white vinager - cuka makan biasa pun boleh 2 sudu besar butter - melted 1 biji telor 1 cwn tepung 1sk baking powder 1/2 sk baking soda 1/2 sk garam 2 sudu besar gula 1 sk esen vanila. Bahan sapuan (inti) Coklat Nutella Buah fav korg, admin xletak. Caranya: 1. Campurkan susu dengan cuka dan biarkan sekejap. 2. Dalam bekas lain, satukan bahan kering dan ayak 3. Whisk kan melted butter dan telor dengan susu+cuka. Kemudian masukkannya ke dalam bahan-bahan kering. Whisk lagi sehingga sebati dan 'lumps' hilang. 4. Panaskan kuali- guna kuali leper yang tak melekat. Klu kuali melekit letak la minyak. terus tuang aje. 5. Kalau letak esen vanila, api kena kecik kalau tak nanti pancake hitam... 6. Admin tuang satu senduk adunan ke dalam kuali leper dan biarkan sehingga gelembung hilang dan baru terbalikkan sekejap baru letak nutella dan angkat. 7. Taburlah lagi coklat dan buah, mmg sedap! Siap, boleh makan panas2, masa coklat memeleh tu! Sedap gila! Kredit : viral oh viral LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepiibu_original #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan  Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin
Cerita lunch tadi...reunion katanya plus suka suka sambut birthday @azualiza_jaaffar n babyqyra (sambut birthday ke๐Ÿค”๐Ÿค” rasanya membawang je yang lebih๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿ˜ƒ) Kami ni walaupon keje di stesen yang sama dan ada sesetengah tu di bangunan yang sama tapi jarang sekali dapt berjumpa dan bergossip disebabkan waktu kerja yang berbeza

Alhamdulillah....semoga ukhwah yang terjalin ini berkekalan selamaya...aamiinn
Luv uolls BUDDIESโคโคโค #selamatharimalaysia
#reunionforladiesofimportA
#makanmakanmakan
#ladiesdayout
#tqenciksuamijagakananakanak
Cerita lunch tadi...reunion katanya plus suka suka sambut birthday @azualiza_jaaffar n babyqyra (sambut birthday ke๐Ÿค”๐Ÿค” rasanya membawang je yang lebih๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿ˜ƒ) Kami ni walaupon keje di stesen yang sama dan ada sesetengah tu di bangunan yang sama tapi jarang sekali dapt berjumpa dan bergossip disebabkan waktu kerja yang berbeza Alhamdulillah....semoga ukhwah yang terjalin ini berkekalan selamaya...aamiinn Luv uolls BUDDIESโคโคโค #selamatharimalaysia  #reunionforladiesofimportA  #makanmakanmakan  #ladiesdayout  #tqenciksuamijagakananakanak 
#throwbackpicture #abaoutlastfriday #rijswijk #debroodfabriek #culinerevent 
overeten gesproken! Deze keer in mijn taal de #bahasaindonesia ๐Ÿคช๐Ÿ˜… Kamu โ€œkesurupanโ€œ Bakso? Kah?!!!๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ Saya ingat banget omelan almarhum bapakku dulu.๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
Soalnya #kemanasaja saya or di mana pun saya berada... pasti cari Bakso dulu #sebagai makanan #pembukaan ku dan #sopasti  itu minumnya #cendol ๐Ÿคช

Rupanya kebiasaan โ€œKesurupanโ€œ ini masih tetap kupegang dengan setia๐Ÿ˜ฑ๐Ÿคฃ Baru sadar bangeeet itu kemarin. Saya sedang pesan #bakso dan teman2 lain yang pada ngantri teriakin.

APA??? KAMU GILA YA???? Datang  jauh2 ke Pasar Raya langsung cari Bakso????dan sampe sekarang lidahku tetap lidah โ€œ Kesurupan Bakso โ€œ traditional, kampungan sederhana tapi HAPPY PAKE BANGET TEMANS๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ #culinerindonesia 
#makanmakanmakan 
#sederhanaituindah 
#gilabakso 
#cultuursnuiven 
#makantime 
#altijdfeest
#throwbackpicture  #abaoutlastfriday  #rijswijk  #debroodfabriek  #culinerevent  overeten gesproken! Deze keer in mijn taal de #bahasaindonesia  ๐Ÿคช๐Ÿ˜… Kamu โ€œkesurupanโ€œ Bakso? Kah?!!!๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ Saya ingat banget omelan almarhum bapakku dulu.๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ Soalnya #kemanasaja  saya or di mana pun saya berada... pasti cari Bakso dulu #sebagai  makanan #pembukaan  ku dan #sopasti  itu minumnya #cendol  ๐Ÿคช Rupanya kebiasaan โ€œKesurupanโ€œ ini masih tetap kupegang dengan setia๐Ÿ˜ฑ๐Ÿคฃ Baru sadar bangeeet itu kemarin. Saya sedang pesan #bakso  dan teman2 lain yang pada ngantri teriakin. APA??? KAMU GILA YA???? Datang jauh2 ke Pasar Raya langsung cari Bakso????dan sampe sekarang lidahku tetap lidah โ€œ Kesurupan Bakso โ€œ traditional, kampungan sederhana tapi HAPPY PAKE BANGET TEMANS๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ #culinerindonesia  #makanmakanmakan  #sederhanaituindah  #gilabakso  #cultuursnuiven  #makantime  #altijdfeest 
Warung Betawi by Rere Resources
Lokasi :
๐Ÿ“Sahid Foodstreat : Jl. Jendral Sudirman Kav. 86 jakpus
๐Ÿ“Loka Lite Menara Mulia : Jl. Gatot Subroto No.Kav 9-11, RT.2/RW.4, Karet Semanggi, Jakarta Selatan
.
.
.
.
#warung #betawi #warungbetawi  #jajan #aneka #makan #makanan #makananlezat #makananenak #makanterus #makansiang #makanmakan #makanmakanmakan #makanbareng #makankenyang #food #foods #jakarta #jakartafood #jakartafoods  #culinary #kuliner #goodfood
Warung Betawi by Rere Resources Lokasi : ๐Ÿ“Sahid Foodstreat : Jl. Jendral Sudirman Kav. 86 jakpus ๐Ÿ“Loka Lite Menara Mulia : Jl. Gatot Subroto No.Kav 9-11, RT.2/RW.4, Karet Semanggi, Jakarta Selatan . . . . #warung  #betawi  #warungbetawi  #jajan  #aneka  #makan  #makanan  #makananlezat  #makananenak  #makanterus  #makansiang  #makanmakan  #makanmakanmakan  #makanbareng  #makankenyang  #food  #foods  #jakarta  #jakartafood  #jakartafoods  #culinary  #kuliner  #goodfood 
Resepi Mango Bingsu

Bahan-bahan:

500ml Susu segar 
1 mangga
1 sudu ais krim vanila
2 sudu kecil susu pekat

Cara-cara:

Bekukan susu semalaman dan kemudian pukulan dengan lesung batu. Kemudian letakkan dalam mangkuk, dan hiasi dengan ais krim vanila, mangga dan susu pekat.

Kredit: Rasapop

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin
Resepi Mango Bingsu Bahan-bahan: 500ml Susu segar 1 mangga 1 sudu ais krim vanila 2 sudu kecil susu pekat Cara-cara: Bekukan susu semalaman dan kemudian pukulan dengan lesung batu. Kemudian letakkan dalam mangkuk, dan hiasi dengan ais krim vanila, mangga dan susu pekat. Kredit: Rasapop #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan  Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin
Morning.....
Happy blessed sunday๐Ÿ’ž
Met bfast n met menjalankan ibadah frenz....
๐Ÿ’•Semoga semua sehat,sukses dan bahagia selalu๐Ÿ’•๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜‰๐Ÿ™
.
Menu simple today๐Ÿ‘‡
๐ŸŒฟKangkung cah udang tauco.
๐ŸŸSteam ikan kerapu.
๐ŸณDadar telur bombay.
๐ŸŒตMentimun cah telur.
.
.
.
.
#masakanku #masakansederhana #masakanrumahan #masakansimple #menufavorite #homecooking #cookingwithlove #mycooking #foods #instafood #instalike #foodpic #foodie #foodlovers #foodstagram #makanmakanmakan #menutoday #cookedbyme #thanksgod #160918
Morning..... Happy blessed sunday๐Ÿ’ž Met bfast n met menjalankan ibadah frenz.... ๐Ÿ’•Semoga semua sehat,sukses dan bahagia selalu๐Ÿ’•๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜‰๐Ÿ™ . Menu simple today๐Ÿ‘‡ ๐ŸŒฟKangkung cah udang tauco. ๐ŸŸSteam ikan kerapu. ๐ŸณDadar telur bombay. ๐ŸŒตMentimun cah telur. . . . . #masakanku  #masakansederhana  #masakanrumahan  #masakansimple  #menufavorite  #homecooking  #cookingwithlove  #mycooking  #foods  #instafood  #instalike  #foodpic  #foodie  #foodlovers  #foodstagram  #makanmakanmakan  #menutoday  #cookedbyme  #thanksgod  #160918 
amris frozennya kebagian dikit ya bun @nurjaninahadvokad ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š.
emang cucok nih buat nyamil gorengan anget". cuacanya pas mantap.
-
#amrisfrozen#risolesmayo#amerivamrisole#makanmakanmakan #jalanjalan#kulinerkekinian #gorengankekinian #
Apam Rainbow 
Bahan-bahan:

3 biji telur dari peti sejuk (gred A)
275 gm tepung gandum (2 1/2 cawan)(280 grm pon ok)
220 gm gula halus ( 1 cawan)(kalau nak letak filling kurangkan gula)200 grm.
150 ml susu segar/ susu cair
3 sudu kecil baking powder(saya kurangkan kpd 2 sudu kcl)
1 sudu kecil ovalette**
1 sudu kecil esen vanilla
pewarna rainbow 7 kaler.
inti apa pun boleh

Cara-cara:

Ayak tepung& baking powder, ketepikan. masukkan semua bhn ke dlm mixer (kecuali tepung gandum) & putar dgn kelajuan tinggi 5@6 minit @ sehingga adunan betul2 gebu.bila adunan dah gebu masukkan tepung sikit2 sambil kacau perlahan&sebati.
-Ambil dlm 1 senduk mkn rata adunan putih & masukkan pewarna..sebatikan & masukkan ke dlm piping bag. 
ulang langkah sampai cukup warna yg d suka.
-Masukkan adunan putih dlm acuan 3/4 cup(kalau nak letak filing,letak adunan setengah cup..pastu letak filing..baru letak adunan lagi sampai 3/4 cup).
-Pastu ambil adunan bewarna tadi,& paipkan pd adunan dlm cup..ikut turutan rainbow.siap. -Kukus dengan api sederhana selama 10 minit.
**pastikan telur n susu cair betul2 sejuk(dari esbox)
*ini cara saya>>tepung yg dah diayak jangan masukkan semasa kita putar adunan ni..(adunan cpt naik & gelembung udara bnyk terhasil sblm sempat nak kukus)ini yg akibatkan apam kita bnyk jerawat nanti..hehhe.
*masukkan semua bahan kecuali tpg gandum.bila dah gebu baru masukkan tepung sikit2 sambil d kacau perlahan.*
siap.

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Apam Rainbow Bahan-bahan: 3 biji telur dari peti sejuk (gred A) 275 gm tepung gandum (2 1/2 cawan)(280 grm pon ok) 220 gm gula halus ( 1 cawan)(kalau nak letak filling kurangkan gula)200 grm. 150 ml susu segar/ susu cair 3 sudu kecil baking powder(saya kurangkan kpd 2 sudu kcl) 1 sudu kecil ovalette** 1 sudu kecil esen vanilla pewarna rainbow 7 kaler. inti apa pun boleh Cara-cara: Ayak tepung& baking powder, ketepikan. masukkan semua bhn ke dlm mixer (kecuali tepung gandum) & putar dgn kelajuan tinggi 5@6 minit @ sehingga adunan betul2 gebu.bila adunan dah gebu masukkan tepung sikit2 sambil kacau perlahan&sebati. -Ambil dlm 1 senduk mkn rata adunan putih & masukkan pewarna..sebatikan & masukkan ke dlm piping bag. ulang langkah sampai cukup warna yg d suka. -Masukkan adunan putih dlm acuan 3/4 cup(kalau nak letak filing,letak adunan setengah cup..pastu letak filing..baru letak adunan lagi sampai 3/4 cup). -Pastu ambil adunan bewarna tadi,& paipkan pd adunan dlm cup..ikut turutan rainbow.siap. -Kukus dengan api sederhana selama 10 minit. **pastikan telur n susu cair betul2 sejuk(dari esbox) *ini cara saya>>tepung yg dah diayak jangan masukkan semasa kita putar adunan ni..(adunan cpt naik & gelembung udara bnyk terhasil sblm sempat nak kukus)ini yg akibatkan apam kita bnyk jerawat nanti..hehhe. *masukkan semua bahan kecuali tpg gandum.bila dah gebu baru masukkan tepung sikit2 sambil d kacau perlahan.* siap. LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_mertua Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
SINGGANG PEDAS IKAN (versi Terengganu)

Bahan-bahan
4 ekor ikan kerisi
5 biji ciliapi
4 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
1 inci lengkuas
1/2 inci kunyit 
3 cawan air
5 keping asam gelugor
Garam secukup rasa
2 kuntum bunga kantan (Dibelah 2)
8 tangkai daun kesum

Cara Membuat
1. Ikan kerisi dibuangkan sisik dan dibersihkan. Kelarkan.
2. Masukkan ciliapi, bawang merah, bawang putih, lengkuas, kunyit dan 1 cawan air ke dalam pengisar. Kisar halus.
2. Masukkan bahan kisar, asam gelugor, 2 cawan air dan garam ke dalam periuk dan masak sehingga mendidih.
3. Masukkan ikan, bunga kantan dan daun kesum ke dalam periuk. 
4. Biarkan mendidih lagi dengan perlahan-lahan selama 5 minit.
5. Hidangkan.

Kredit : Hanieliza Kamarudin

LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin

#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
SINGGANG PEDAS IKAN (versi Terengganu) Bahan-bahan 4 ekor ikan kerisi 5 biji ciliapi 4 biji bawang merah 3 ulas bawang putih 1 inci lengkuas 1/2 inci kunyit 3 cawan air 5 keping asam gelugor Garam secukup rasa 2 kuntum bunga kantan (Dibelah 2) 8 tangkai daun kesum Cara Membuat 1. Ikan kerisi dibuangkan sisik dan dibersihkan. Kelarkan. 2. Masukkan ciliapi, bawang merah, bawang putih, lengkuas, kunyit dan 1 cawan air ke dalam pengisar. Kisar halus. 2. Masukkan bahan kisar, asam gelugor, 2 cawan air dan garam ke dalam periuk dan masak sehingga mendidih. 3. Masukkan ikan, bunga kantan dan daun kesum ke dalam periuk. 4. Biarkan mendidih lagi dengan perlahan-lahan selama 5 minit. 5. Hidangkan. Kredit : Hanieliza Kamarudin LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_nenek_saya Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin #resepibonda  #resepimudah  #resepisedap  #resepimemikatsuami  #masakan  #masak  #kongsiresepi  #makan  #makanan  #mahn  #ketukketukramadhan  #sukamakan  #sukamasak  #kuatmakan  #kakimakan  #makanmakan  #makan2  #makanapa  #masakapahariini  #masaksendiri  #ketukketukramadan  #sedapsangat  #vitdaily  #makanfree  #sedapgiler  #malaysiafood  #makanmakanmakan 
Hujan hujan ni Makan Nasi Ayam Gemas Mustafah Nilai sambil layan Keroncong "HUJAN" pehhh masyukkkk baiiii ๐Ÿ˜†

#makanmestibest 
#SedapPayohNakRoyat
#supportlocalfood 
#supportlocal
#makan 
#makanmestibest
#makanmakanmakan 
#kelate
Guys mo makan bareng bareng,
hadir paket Enakko Empalle guys...
paket rame rame Enakko Empale,
dengan sambal nya dan nasi...
Mmmmmh.... Yang mau kuliner malem bersama atau pesan gofood aja ya guys... #nasiempal#kulinersemarang# #jakulsemarang#jelajahkulinersemarang#akucintamakanansemarang#makanndess#wowkuliner #wisatakulinersemarang#dietmualibesok#makandisemarang #laper#makan #kulinernusantara #food #foodie #food#laperbaper#kulinersiang#kulinersemarang#gofood#makanndess#makanmakanmakan#makanbareng#makanramerame#semarangdelicious #kuliner_disemarang#
Guys mo makan bareng bareng, hadir paket Enakko Empalle guys... paket rame rame Enakko Empale, dengan sambal nya dan nasi... Mmmmmh.... Yang mau kuliner malem bersama atau pesan gofood aja ya guys... #nasiempal #kulinersemarang # #jakulsemarang #jelajahkulinersemarang #akucintamakanansemarang #makanndess #wowkuliner  #wisatakulinersemarang #dietmualibesok #makandisemarang  #laper #makan  #kulinernusantara  #food  #foodie  #food #laperbaper #kulinersiang #kulinersemarang #gofood #makanndess #makanmakanmakan #makanbareng #makanramerame #semarangdelicious  #kuliner_disemarang #
ilanggggg.....
ilanggggg.....
๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃS E D A P ๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃP A Y O H๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃ N A K๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃ R O Y A T๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃ #NasiAj
#SedapPayohNakRoyat
#BandarRinching
#semenyih
#makan 
#makanmakan 
#makanmestibest 
#makanmestibahagia
#makanmakanmakan
#kelate