an online Instagram web viewer

#kongsi medias

Photos

Makanan paling popular rakyat Malaysia yg mengundang kpd obesiti😭 .
.
.
#jauhkan #misikurus #fakta  #appecuttips #saynotoobesity #kongsi #tips #info #tinggikalori
Penggiat seni perfileman tempatan berpeluang untuk mempelajari, mendalami dan berkongsi ilmu pengetahuan mengenai penulisan skrip bagi projek kreatif bersama penulis skrin dari Amerika Syarikat (AS), Mark Shepherd semasa Brunei Film Blitz 2018 yang dianjurkan oleh Origin Artistic Management, Bandar Seri Begawan, baru-baru ini.

Ikuti berita selanjutnya di http://www.mediapermata.com.bn

#kongsi #ilmu #penulis #skrin #AS
Penggiat seni perfileman tempatan berpeluang untuk mempelajari, mendalami dan berkongsi ilmu pengetahuan mengenai penulisan skrip bagi projek kreatif bersama penulis skrin dari Amerika Syarikat (AS), Mark Shepherd semasa Brunei Film Blitz 2018 yang dianjurkan oleh Origin Artistic Management, Bandar Seri Begawan, baru-baru ini. Ikuti berita selanjutnya di http://www.mediapermata.com.bn #kongsi  #ilmu  #penulis  #skrin  #AS 
FITNAH TERBESAR KEHADIRAN DAJJAL (PART 2)
....
Dari Ibnu Umar, Rasulullah bersabda : "Sesungguhnya Allah Ta'ala tidak buta sebelah matanya. Ketahuilah, sesungguhnya Al-Masih Ad-Dajjal itu buta sebelah matanya yang kanan, seakan-akan matanya itu buah anggur yang tersembul."
...
Tertulis didahinya tulisan “Kafir (Kaf-Fa-Ra)”. Tulisan ini dapat dibaca oleh setiap orang Mukmin, sama ada ia pandai membaca atau tidak, kerana ia akan dibaca oleh 'mata hati' bukannya mata luaran kita.
...
Mengikut pendapat saya hadis ini membawa maksud seperti Dajjal yang buta mata Hatinya, pengikut Dajjal dan juga manusia yang telah gagal dalam ujian fitnah Dajjal juga adalah buta mata hati dan buta(kejahilan) mereka tampak begitu menonjol sekali seperti buah anggur yang tersembul..
...
kerana apabila mereka diberi peringatan mengenai Fitnah Dajjal, mereka akan menidakan kenyataan dan nasihat dengan hujah-hujah yang bodoh,dan dari situ kejahilan mereka adalah begitu ketara seperti buah anggur yang menonjol keluar dari mata Dajjal..
....
Nabi Muhammad SAW bersabda,
"Bertaqwalah mengikut firasat mukmin yang sejati kerana apabila dia melihat, dia melihat dengan Nur Allah"
(Hadis Riwayat at Tirmidzi)
....
#share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri #videodakwahmy #muslimyvideo
.
@dakwah_penyuluh_cahaya 
@dakwah_penyuluh_cahaya 
@dakwah_penyuluh_cahaya .
.
.
#dakwahpenyuluhcahaya #dakwah #berpesanpesan #tarbiahdiri #dakwahislam #dakwahkampus #muamalat #jagalisan #jagamata #share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri #videodakwahmy#kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #muhasabah #perbaikidiri #hijrah #ubah #kebaikan #jommuhasbahdiri #jomperbaikidiri #share
FITNAH TERBESAR KEHADIRAN DAJJAL (PART 2) .... Dari Ibnu Umar, Rasulullah bersabda : "Sesungguhnya Allah Ta'ala tidak buta sebelah matanya. Ketahuilah, sesungguhnya Al-Masih Ad-Dajjal itu buta sebelah matanya yang kanan, seakan-akan matanya itu buah anggur yang tersembul." ... Tertulis didahinya tulisan “Kafir (Kaf-Fa-Ra)”. Tulisan ini dapat dibaca oleh setiap orang Mukmin, sama ada ia pandai membaca atau tidak, kerana ia akan dibaca oleh 'mata hati' bukannya mata luaran kita. ... Mengikut pendapat saya hadis ini membawa maksud seperti Dajjal yang buta mata Hatinya, pengikut Dajjal dan juga manusia yang telah gagal dalam ujian fitnah Dajjal juga adalah buta mata hati dan buta(kejahilan) mereka tampak begitu menonjol sekali seperti buah anggur yang tersembul.. ... kerana apabila mereka diberi peringatan mengenai Fitnah Dajjal, mereka akan menidakan kenyataan dan nasihat dengan hujah-hujah yang bodoh,dan dari situ kejahilan mereka adalah begitu ketara seperti buah anggur yang menonjol keluar dari mata Dajjal.. .... Nabi Muhammad SAW bersabda, "Bertaqwalah mengikut firasat mukmin yang sejati kerana apabila dia melihat, dia melihat dengan Nur Allah" (Hadis Riwayat at Tirmidzi) .... #share  #jomrepost  #jomMUHASABAHdiri  #videodakwahmy  #muslimyvideo  . @dakwah_penyuluh_cahaya @dakwah_penyuluh_cahaya @dakwah_penyuluh_cahaya . . . #dakwahpenyuluhcahaya  #dakwah  #berpesanpesan  #tarbiahdiri  #dakwahislam  #dakwahkampus  #muamalat  #jagalisan  #jagamata  #share  #jomrepost  #jomMUHASABAHdiri  #videodakwahmy #kongsi  #ilmu  #manfaat  #tarbiah  #muhasabah  #perbaikidiri  #hijrah  #ubah  #kebaikan  #jommuhasbahdiri  #jomperbaikidiri  #share 
#Repost @alifteega
• • •
“THE BIGGER PICTURE”
.
Sudah tentu bila kita tak dapat apa yang kita inginkan, of course kita akan sedih dan kecewa. Itu perkara normal. tapi ingat, kita tak nampak the bigger picture. Kalau kita tahu, sudah tentu kita akan bersyukur. Itu lah ujian, Allah nak lihat keyakinan kita pada plan Dia. So yeah. Share dan tag your friend ya. Moga bermanfaat.
.
Speaker : @alifteega
.
#alifteega #teega #dakwah #kongsi #ilmu #manfaat #hijrah #ubah #muhasabah #ilmu #tarbiah #nasihat #teguran #terbaik #takdir #bestforyou #jommuhasabahdiri
#Repost  @alifteega • • • “THE BIGGER PICTURE” . Sudah tentu bila kita tak dapat apa yang kita inginkan, of course kita akan sedih dan kecewa. Itu perkara normal. tapi ingat, kita tak nampak the bigger picture. Kalau kita tahu, sudah tentu kita akan bersyukur. Itu lah ujian, Allah nak lihat keyakinan kita pada plan Dia. So yeah. Share dan tag your friend ya. Moga bermanfaat. . Speaker : @alifteega . #alifteega  #teega  #dakwah  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #hijrah  #ubah  #muhasabah  #ilmu  #tarbiah  #nasihat  #teguran  #terbaik  #takdir  #bestforyou  #jommuhasabahdiri 
🌹🌹MOVE ON🌹🌹
.
Ramai yang putus cinta hingga kecewa, seolah2 itu lah penamat hidup dia. Jadi ramai yang tanya macam mana nak Move on? Alright Here’s something. Semoga bermanfaat. Share dan Tag sahabat kalian.
.
Speaker : @alifteega
.
Ilmu Tambahan :
1) Tips Move on
a) Sibukkan diri kita dengan perkara berfaedah terutama perkara yang kita minat. Bila kita sibuk melakukan aktiviti insyaAllah slowly kita akan lupakan si dia. .
b) Kedua, elakkan dari melihat si dia contoh delete gambar2 dia kalau ada, unfollow dia di socmed, dan kawan2 dia yang mungkin kita akan terlihat dia. Senang kata apa2 jalan yang membawa kita pada dia. Sampai lah kita dh okay, nak follow tu follow lah.
.
c) Tiga, spend masa dengan kawan2, gelak, have fun dengan mereka. Pergi lah jalan2 travel. Enjoy okay!.
.
d) Empat. banyakkan berbisik pada hati, pujuk hati untuk slowly swollow the fact that dia tu bukan sesiapa pada kita.
.
e) Lima. Jangan duduk tempat sunyi, takut hampa melayan perasaan pulak. So pergi lah tempat2 yang meriah gitu. Nak lagi best pergi masjid. Okay? Ni tips Alif, tak tahu berkesan ke tak pada kalian. Semua orang boleh bagi tips. Ambik lah mana2 yang berguna tu.
.
2) Tips paling berguna, dekatkan diri kita pada Allah. Solat, baca Quran, zikir dan apa sahaja yang boleh buat hati kita benar2 tertaut pada Allah. Ingat Allah yang pegang hati kita, jadi minta pada Allah supaya hati kita tak bersedih, Allah pelihara hati kita, Allah tarik perasaan suka atau cinta pada si dia. Bila kita minta, minta sungguh2 moga2 Allah bantu kita.
.
Semoga bermanfaat ya, insyaAllah Alif doakan kalian senang untuk move on. Nasihat Alif pada yang belum ada sesiapa di hati, jangan lah letak harapan tinggi pada manusia, sebaliknya letak lah pada Allah. Good luck!
.
#alifteega #teega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #ilmu #nasihat #teguran #manfaat #jommuhasabahdiri #cinta #firstlove #moveon #hijrah #cintakarenaallah #hidayah #istiqamah #pujukandarituhan
🌹🌹MOVE ON🌹🌹 . Ramai yang putus cinta hingga kecewa, seolah2 itu lah penamat hidup dia. Jadi ramai yang tanya macam mana nak Move on? Alright Here’s something. Semoga bermanfaat. Share dan Tag sahabat kalian. . Speaker : @alifteega . Ilmu Tambahan : 1) Tips Move on a) Sibukkan diri kita dengan perkara berfaedah terutama perkara yang kita minat. Bila kita sibuk melakukan aktiviti insyaAllah slowly kita akan lupakan si dia. . b) Kedua, elakkan dari melihat si dia contoh delete gambar2 dia kalau ada, unfollow dia di socmed, dan kawan2 dia yang mungkin kita akan terlihat dia. Senang kata apa2 jalan yang membawa kita pada dia. Sampai lah kita dh okay, nak follow tu follow lah. . c) Tiga, spend masa dengan kawan2, gelak, have fun dengan mereka. Pergi lah jalan2 travel. Enjoy okay!. . d) Empat. banyakkan berbisik pada hati, pujuk hati untuk slowly swollow the fact that dia tu bukan sesiapa pada kita. . e) Lima. Jangan duduk tempat sunyi, takut hampa melayan perasaan pulak. So pergi lah tempat2 yang meriah gitu. Nak lagi best pergi masjid. Okay? Ni tips Alif, tak tahu berkesan ke tak pada kalian. Semua orang boleh bagi tips. Ambik lah mana2 yang berguna tu. . 2) Tips paling berguna, dekatkan diri kita pada Allah. Solat, baca Quran, zikir dan apa sahaja yang boleh buat hati kita benar2 tertaut pada Allah. Ingat Allah yang pegang hati kita, jadi minta pada Allah supaya hati kita tak bersedih, Allah pelihara hati kita, Allah tarik perasaan suka atau cinta pada si dia. Bila kita minta, minta sungguh2 moga2 Allah bantu kita. . Semoga bermanfaat ya, insyaAllah Alif doakan kalian senang untuk move on. Nasihat Alif pada yang belum ada sesiapa di hati, jangan lah letak harapan tinggi pada manusia, sebaliknya letak lah pada Allah. Good luck! . #alifteega  #teega  #dakwah  #muhasabah  #perbaikidiri  #kongsi  #ilmu  #nasihat  #teguran  #manfaat  #jommuhasabahdiri  #cinta  #firstlove  #moveon  #hijrah  #cintakarenaallah  #hidayah  #istiqamah  #pujukandarituhan 
.
#Repost from @alifteega - “DON’T EVER COMPARE”
.
Bila kita bandingkan kehidupan kita dengan orang lain, kita tak akan rasa bersyukur dengan kehidupan kita.
.
Kenapa ? Indah sangat ke kehidupan dunia ni ? Sampai nak banding2 Ingat, kehidupan di dunia hanya sementara, tak kira kaya atau miskin susah atau senang itu semuanya ujian dan tak kekal. Tapi kehidupan sebenar adalah di syurga, Jadi hargai dan syukuri apa sahaja kehidupan yang Allah bagi kerana dengan itu akan membawa kita ke syurga kehidupan yang kekal selamanya.
.
Speaker : @alifteega
.
Semoga bermanfaat ya. Kongsi dan tag sahabat2 kalian yang lain. 😊
.
.
Jom Follow IG :
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
.
.
Jom! TAG rakan korang!👍🏼
.
.
#kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #muhasabah #perbaikidiri #hijrah #ubah #kebaikan #jommuhasbahdiri #jomperbaikidiri #share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri
#semusimdibarzakh
#ketikaazazilberputusasa
#semusimdimahsyar
#mengintaiakudineraka
#eyesfromtheabyss
#infinitywar
#thelastkingdom
#syurgabuatkupendosa
#fayyadhtrooperslegacy
#fayyadhtroopersdiamond 
#bestseller #islamicproductionshop #share #novel #nonfiksyendanfiksyen #peminatbuku
. #Repost  from @alifteega - “DON’T EVER COMPARE” . Bila kita bandingkan kehidupan kita dengan orang lain, kita tak akan rasa bersyukur dengan kehidupan kita. . Kenapa ? Indah sangat ke kehidupan dunia ni ? Sampai nak banding2 Ingat, kehidupan di dunia hanya sementara, tak kira kaya atau miskin susah atau senang itu semuanya ujian dan tak kekal. Tapi kehidupan sebenar adalah di syurga, Jadi hargai dan syukuri apa sahaja kehidupan yang Allah bagi kerana dengan itu akan membawa kita ke syurga kehidupan yang kekal selamanya. . Speaker : @alifteega . Semoga bermanfaat ya. Kongsi dan tag sahabat2 kalian yang lain. 😊 . . Jom Follow IG : @islamic_production.shop @islamic_production.shop @islamic_production.shop . . Jom! TAG rakan korang!👍🏼 . . #kongsi  #ilmu  #manfaat  #tarbiah  #muhasabah  #perbaikidiri  #hijrah  #ubah  #kebaikan  #jommuhasbahdiri  #jomperbaikidiri  #share  #jomrepost  #jomMUHASABAHdiri  #semusimdibarzakh  #ketikaazazilberputusasa  #semusimdimahsyar  #mengintaiakudineraka  #eyesfromtheabyss  #infinitywar  #thelastkingdom  #syurgabuatkupendosa  #fayyadhtrooperslegacy  #fayyadhtroopersdiamond  #bestseller  #islamicproductionshop  #share  #novel  #nonfiksyendanfiksyen  #peminatbuku 
Pesan pada diri admin juga 😅
👉
Follow @tolongkongsi ✔
Support juga @akuredhaig ✔
👉
Paid review serendah RM5 untuk tingkatkan sales anda !
👉
Tag Rakan Anda ✔
Turn On Post Notification ✔
👉
#tk
#tolongkongsi
#kongsi
#nasihat
#paidreview
#reviewmurah
#igersmalaysian
#paidreviewmurah
#igreviewmalaysia
#igersmalaysian
#hatikecai
#nakkongsi
#nakbebel
#nakfakta
#nakpickupline
#nakpesan
#nakngepek
#lawakhambar
#apaapajerr
#singgahsekejap
#lawak 
#seribusatucerita
#iklan
#malaysiatrending
#himpunanlawak
#vscomalaysia
#quote
#paidreviewrm5
#paidreviewrm10
#paidreviewrm15
Pesan pada diri admin juga 😅 👉 Follow @tolongkongsi ✔ Support juga @akuredhaig ✔ 👉 Paid review serendah RM5 untuk tingkatkan sales anda ! 👉 Tag Rakan Anda ✔ Turn On Post Notification ✔ 👉 #tk  #tolongkongsi  #kongsi  #nasihat  #paidreview  #reviewmurah  #igersmalaysian  #paidreviewmurah  #igreviewmalaysia  #igersmalaysian  #hatikecai  #nakkongsi  #nakbebel  #nakfakta  #nakpickupline  #nakpesan  #nakngepek  #lawakhambar  #apaapajerr  #singgahsekejap  #lawak  #seribusatucerita  #iklan  #malaysiatrending  #himpunanlawak  #vscomalaysia  #quote  #paidreviewrm5  #paidreviewrm10  #paidreviewrm15 
CUBA TANYA
.
Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu.
.
Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat.
.
Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je.
.
So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ?
.
Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang.
.
Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan.
.
Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2.
.
Semoga bermanfaat.
.
#alifteega #teega #kongsi #manfaat #kebaikan #ubatsakitlutut #amani4life #rezeki #ibadat #mudah #ubah #hijrah #gelamani #patijusamani
CUBA TANYA . Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu. . Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat. . Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je. . So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ? . Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang. . Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan. . Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2. . Semoga bermanfaat. . #alifteega  #teega  #kongsi  #manfaat  #kebaikan  #ubatsakitlutut  #amani4life  #rezeki  #ibadat  #mudah  #ubah  #hijrah  #gelamani  #patijusamani 
.
#Repost from @notani.my -  TANDA ALLAH SAYANGKAN KITA
-
Bukan dengan kesenangan yang Allah berikan kepada kita tanda Allah sayangkan kita.
-
Hati-hati, kadang itu hanya kesenangan yang akan membuatkan kita jauh lagi daripada Allah iaitu Istidraj.
-
Sama-sama kita berdoa supaya kita antara salah satu orang yang Allah sayang dan kasihi.
-
Sumber audio : Ikim Fm
Ceramah oleh : Ustaz Wadi Annuar
.
.
Jom Follow IG :
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
.
.
Jom! TAG rakan korang!👍🏼
.
.
#kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #muhasabah #perbaikidiri #hijrah #ubah #kebaikan #jommuhasbahdiri #jomperbaikidiri #share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri
#semusimdibarzakh
#ketikaazazilberputusasa
#semusimdimahsyar
#mengintaiakudineraka
#eyesfromtheabyss
#infinitywar
#thelastkingdom
#syurgabuatkupendosa
#fayyadhtrooperslegacy
#fayyadhtroopersdiamond 
#bestseller #islamicproductionshop #share #novel #nonfiksyendanfiksyen #peminatbuku
. #Repost  from @notani.my - TANDA ALLAH SAYANGKAN KITA - Bukan dengan kesenangan yang Allah berikan kepada kita tanda Allah sayangkan kita. - Hati-hati, kadang itu hanya kesenangan yang akan membuatkan kita jauh lagi daripada Allah iaitu Istidraj. - Sama-sama kita berdoa supaya kita antara salah satu orang yang Allah sayang dan kasihi. - Sumber audio : Ikim Fm Ceramah oleh : Ustaz Wadi Annuar . . Jom Follow IG : @islamic_production.shop @islamic_production.shop @islamic_production.shop . . Jom! TAG rakan korang!👍🏼 . . #kongsi  #ilmu  #manfaat  #tarbiah  #muhasabah  #perbaikidiri  #hijrah  #ubah  #kebaikan  #jommuhasbahdiri  #jomperbaikidiri  #share  #jomrepost  #jomMUHASABAHdiri  #semusimdibarzakh  #ketikaazazilberputusasa  #semusimdimahsyar  #mengintaiakudineraka  #eyesfromtheabyss  #infinitywar  #thelastkingdom  #syurgabuatkupendosa  #fayyadhtrooperslegacy  #fayyadhtroopersdiamond  #bestseller  #islamicproductionshop  #share  #novel  #nonfiksyendanfiksyen  #peminatbuku 
Orang nak pilih susu, tak tahu lah si @aisyahhijanah dok terbayang apa. Hahahah😂
.
Korang dah try ke susu kambing  @gotmek ? Kalau belum meh lah try. Ada banyak perisa, coklat, strawberry dan original. Rugi woooo tak try sedap gila. Kalau korang beli ada free planner 2019 dari Aisyah dan Alif.
.
#alifteega #susukambing #gotmek #business #kongsi #manfaat #khasiat #ubah #muhasabah #perbaikidiri #perniagaan #sunnah
.
.
Lagu : Baby Shark Remix
Artis : Pinkfong
.
Follow 👉 @_musicsharing for more🎵
.
#musicsharing #lagu #remix #music #sharingiscaring #kongsi #musicvideo #musicvideos #videos #share #justforfun #happy #pop #dance #followme #Malaysia
Alhamdulillah 17.12.18date khatam 
Al Quran group ke 3.at masjid seksyen 
7.
#Indahnya Al Quran
#Sayang Guruku
#kongsi Ilmu
#Ilmu Tajwidnya
#Bacala Al Quran smpi hayat kita
Alhamdulillah 17.12.18date khatam Al Quran group ke 3.at masjid seksyen 7. #Indahnya  Al Quran #Sayang  Guruku #kongsi  Ilmu #Ilmu  Tajwidnya #Bacala  Al Quran smpi hayat kita
"Terima kasih kepada @aiman_xi Dia atas kiriman"

Ingin menghantar kata-kata boleh dm kami. Atau email: aastudio1995@gmail.com

Send your quotes to me which ways email or dm us email: aastudio1995@gmail.com 
#tk
#tolongkongsi
#kongsi
#facts
#faktaunik
#nasihat
#paidreview
#reviewmurah
#igersmalaysian
#paidreviewmurah
#igreviewmalaysia
#igersmalaysian
#hatikecai
#nakkongsi
#nakbebel
#nakfakta
#nakpickupline
#nakpesan
#nakngepek
#lawakhambar
#apaapajerr
#singgahkejap
#lawak
#seribusatucerita
#iklan
#malaysiantrending
"Terima kasih kepada @aiman_xi Dia atas kiriman" Ingin menghantar kata-kata boleh dm kami. Atau email: aastudio1995@gmail.com Send your quotes to me which ways email or dm us email: aastudio1995@gmail.com #tk  #tolongkongsi  #kongsi  #facts  #faktaunik  #nasihat  #paidreview  #reviewmurah  #igersmalaysian  #paidreviewmurah  #igreviewmalaysia  #igersmalaysian  #hatikecai  #nakkongsi  #nakbebel  #nakfakta  #nakpickupline  #nakpesan  #nakngepek  #lawakhambar  #apaapajerr  #singgahkejap  #lawak  #seribusatucerita  #iklan  #malaysiantrending 
Repost By alifteega: “JANGAN MALU”
.
Nak kaya ? Nak berjaya ? Nak apa sahaja minta dari Allah S.w.t. Jangan malu. Walau banyak mana pun dosa yang kita lakukan, walau buruk sekali pun diri kita. Doa dan mohon dari Allah. Share dan Tag rakan anda yang lain. Semoga bermanfaat.
.
Speaker @alifteega
.
Anyway semua, boleh tk alif nak minta kalian kongsikan input atau ilmu tambahan yang lain di ruangan comment. Jom share dengan kawan2 yang lain. Thank you.
.
#teega #alifteega #dakwah #muhasabah #kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #hijrah #ubah #perbaikidiri #jommuhasabah #hereandafter #401production #lebihbaik
Repost By alifteega: “JANGAN MALU” . Nak kaya ? Nak berjaya ? Nak apa sahaja minta dari Allah S.w.t. Jangan malu. Walau banyak mana pun dosa yang kita lakukan, walau buruk sekali pun diri kita. Doa dan mohon dari Allah. Share dan Tag rakan anda yang lain. Semoga bermanfaat. . Speaker @alifteega . Anyway semua, boleh tk alif nak minta kalian kongsikan input atau ilmu tambahan yang lain di ruangan comment. Jom share dengan kawan2 yang lain. Thank you. . #teega  #alifteega  #dakwah  #muhasabah  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #tarbiah  #hijrah  #ubah  #perbaikidiri  #jommuhasabah  #hereandafter  #401production  #lebihbaik 
Snacking terbaik adalah buah-buahan bukannya biskut, gula2 dan junk food. Jom ubah gaya pemakanan kita mulai sekarang😘
.
.
.
.
.
#appecuttips #tips #khasiatkiwi #kongsi #buahbuahan #menudiet #menusihat #nakkurus #nakdiet #misikurus #healthylifestyle #buahkiwi #jomsihat #snacking #sihatdankurus #jomamalkan #regrann #kurus
Makan biskut tdk akan menurunkan berat badan. Ketahui info penting ini dan punca nape berat tak turun2😂
.
.
.
#appecuttips #kongsi #info #tipskurus #tipsdiet #diet #jomsihat #elakkan #jomsihat #regrann #kurus #appecut #viral #insta #instagram #malaysia
Allah sangat suka bila kita memujiNya.
Allah sangat suka bila kita ingat kepadaNya.

Allah sangat suka bila kita meminta minta kepadaNya.
Allah sangat suka bila kita menyahut seruanNya.

Allah sangat suka bila kita menjauhi laranganNya.
Allah sangat suka bila kita menjunjung perintahNya.

Allah sangat suka bila kita sujud kepadaNya.
Allah sangat suka bila kita menyedari kita adalah hambaNya
.
. 
Cc : @notabuatdiri
.
.
Jom Muhasabah 
____________________
Author : @alifteega / @aisyahhijanah

Order Novel : 013 2500 286
#hijanahhazalif #biarkulindungmendungmu #aisyahhijanah #alifteega #teega #dakwah #mudah #spread #muhasabah #kongsi #ilmu #manfaat #nasihat #teguran #peringatan #islam #hijrah #ubah #jommuhasabahdiri #jomperbaikidiri #bestplan #foryou
Allah sangat suka bila kita memujiNya. Allah sangat suka bila kita ingat kepadaNya. Allah sangat suka bila kita meminta minta kepadaNya. Allah sangat suka bila kita menyahut seruanNya. Allah sangat suka bila kita menjauhi laranganNya. Allah sangat suka bila kita menjunjung perintahNya. Allah sangat suka bila kita sujud kepadaNya. Allah sangat suka bila kita menyedari kita adalah hambaNya . . Cc : @notabuatdiri . . Jom Muhasabah ____________________ Author : @alifteega / @aisyahhijanah Order Novel : 013 2500 286 #hijanahhazalif  #biarkulindungmendungmu  #aisyahhijanah  #alifteega  #teega  #dakwah  #mudah  #spread  #muhasabah  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #nasihat  #teguran  #peringatan  #islam  #hijrah  #ubah  #jommuhasabahdiri  #jomperbaikidiri  #bestplan  #foryou 
“DON’T EVER COMPARE”
.
Bila kita bandingkan kehidupan kita dengan orang lain, kita tak akan rasa bersyukur dengan kehidupan kita.
.
Kenapa ? Indah sangat ke kehidupan dunia ni ? Sampai nak banding2 Ingat, kehidupan di dunia hanya sementara, tak kira kaya atau miskin susah atau senang itu semuanya ujian dan tak kekal. Tapi kehidupan sebenar adalah di syurga, Jadi hargai dan syukuri apa sahaja kehidupan yang Allah bagi kerana dengan itu akan membawa kita ke syurga kehidupan yang kekal selamanya.
.
Speaker : @alifteega
.
Semoga bermanfaat ya. Kongsi dan tag sahabat2 kalian yang lain. 😊
.
#alifteega #teega #nikah #muhasabah #perbaikidiri #syukur #hargai #kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #muhasabah #hijrah #dakwah #ubah #jommuhasabahdiri
“DON’T EVER COMPARE” . Bila kita bandingkan kehidupan kita dengan orang lain, kita tak akan rasa bersyukur dengan kehidupan kita. . Kenapa ? Indah sangat ke kehidupan dunia ni ? Sampai nak banding2 Ingat, kehidupan di dunia hanya sementara, tak kira kaya atau miskin susah atau senang itu semuanya ujian dan tak kekal. Tapi kehidupan sebenar adalah di syurga, Jadi hargai dan syukuri apa sahaja kehidupan yang Allah bagi kerana dengan itu akan membawa kita ke syurga kehidupan yang kekal selamanya. . Speaker : @alifteega . Semoga bermanfaat ya. Kongsi dan tag sahabat2 kalian yang lain. 😊 . #alifteega  #teega  #nikah  #muhasabah  #perbaikidiri  #syukur  #hargai  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #tarbiah  #muhasabah  #hijrah  #dakwah  #ubah  #jommuhasabahdiri 
“DON’T EVER COMPARE”
.
Bila kita bandingkan kehidupan kita dengan orang lain, kita tak akan rasa bersyukur dengan kehidupan kita.
.
Kenapa ? Indah sangat ke kehidupan dunia ni ? Sampai nak banding2 Ingat, kehidupan di dunia hanya sementara, tak kira kaya atau miskin susah atau senang itu semuanya ujian dan tak kekal. Tapi kehidupan sebenar adalah di syurga, Jadi hargai dan syukuri apa sahaja kehidupan yang Allah bagi kerana dengan itu akan membawa kita ke syurga kehidupan yang kekal selamanya.
.
Speaker : @alifteega
.
Semoga bermanfaat ya. Kongsi dan tag sahabat2 kalian yang lain. 😊
.
#alifteega #teega #nikah #muhasabah #perbaikidiri #syukur #hargai #kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #muhasabah #hijrah #dakwah #ubah #jommuhasabahdiri
“DON’T EVER COMPARE” . Bila kita bandingkan kehidupan kita dengan orang lain, kita tak akan rasa bersyukur dengan kehidupan kita. . Kenapa ? Indah sangat ke kehidupan dunia ni ? Sampai nak banding2 Ingat, kehidupan di dunia hanya sementara, tak kira kaya atau miskin susah atau senang itu semuanya ujian dan tak kekal. Tapi kehidupan sebenar adalah di syurga, Jadi hargai dan syukuri apa sahaja kehidupan yang Allah bagi kerana dengan itu akan membawa kita ke syurga kehidupan yang kekal selamanya. . Speaker : @alifteega . Semoga bermanfaat ya. Kongsi dan tag sahabat2 kalian yang lain. 😊 . #alifteega  #teega  #nikah  #muhasabah  #perbaikidiri  #syukur  #hargai  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #tarbiah  #muhasabah  #hijrah  #dakwah  #ubah  #jommuhasabahdiri 
“THE BIGGER PICTURE”
.
Sudah tentu bila kita tak dapat apa yang kita inginkan, of course kita akan sedih dan kecewa. Itu perkara normal. tapi ingat, kita tak nampak the bigger picture. Kalau kita tahu, sudah tentu kita akan bersyukur. Itu lah ujian, Allah nak lihat keyakinan kita pada plan Dia. So yeah. Share dan tag your friend ya. Moga bermanfaat.
.
Speaker : @alifteega
.
#alifteega #teega #dakwah #kongsi #ilmu #manfaat #hijrah #ubah #muhasabah #ilmu #tarbiah #nasihat #teguran #terbaik #takdir #bestforyou #jommuhasabahdiri
“THE BIGGER PICTURE” . Sudah tentu bila kita tak dapat apa yang kita inginkan, of course kita akan sedih dan kecewa. Itu perkara normal. tapi ingat, kita tak nampak the bigger picture. Kalau kita tahu, sudah tentu kita akan bersyukur. Itu lah ujian, Allah nak lihat keyakinan kita pada plan Dia. So yeah. Share dan tag your friend ya. Moga bermanfaat. . Speaker : @alifteega . #alifteega  #teega  #dakwah  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #hijrah  #ubah  #muhasabah  #ilmu  #tarbiah  #nasihat  #teguran  #terbaik  #takdir  #bestforyou  #jommuhasabahdiri 
Megi makan dengan #SiraBilis
Sedappp tu tak tau nak habaq naaa...
rajin depa coba resepi baru😄😄 #siraori #bilis #instafood #malaysia #resepiori #bilissira #biliskacang #bilisgoreng #ikanbilis #cikguseo #kongsi #rezeki #travelfood #kacangsira #sambalbilis #ikanbilismanis #love
#sambalmalaysia #like4like #sambaltravel #original #siraviral #terbaik
#Repost @alifteega
• • • • •
Cuba tanya😊
.
Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu. Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat. Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je. So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ?
.
Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutu, sakit sendi, sakit belakang. Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan @amani4lifeofficial insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan.
.
Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2.
.
Semoga bermanfaat.
.
#velariz #velarizgroup #velariztips #remedealsquad #amani4life
#alifteega #teega #kongsi #manfaat #kebaikan #ubat #sakit #lutut #amani4life #rezeki #ibadat #mudah #ubah #hijrah
#Repost  @alifteega • • • • • Cuba tanya😊 . Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu. Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat. Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je. So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ? . Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutu, sakit sendi, sakit belakang. Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan @amani4lifeofficial insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan. . Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2. . Semoga bermanfaat. . #velariz  #velarizgroup  #velariztips  #remedealsquad  #amani4life  #alifteega  #teega  #kongsi  #manfaat  #kebaikan  #ubat  #sakit  #lutut  #amani4life  #rezeki  #ibadat  #mudah  #ubah  #hijrah 
Ini lah dia lelaki-lelaki idaman setiap gadis hahahaha 😂 @leoadiputraofficial @najibasaddok @dhirarzainal @fuad_adi_putra
.
Dalm perniagaan, perkara paling berharga ialah networking. Sebab dari situ kita akan belajar banyak benda. Pengalaman orang, ilmu, macam-macam. Networking ni yang akan buka minda kita pemikiran kita. Kita kena ada circle yang hebat2 supaya kita juga bersemangat untuk menjadi hebat. 💪🏾
.
#alifteega #teega #networking #circle #kongsi #manfaat #rezeki #ilmu #business #perniagaan
Ini lah dia lelaki-lelaki idaman setiap gadis hahahaha 😂 @leoadiputraofficial @najibasaddok @dhirarzainal @fuad_adi_putra . Dalm perniagaan, perkara paling berharga ialah networking. Sebab dari situ kita akan belajar banyak benda. Pengalaman orang, ilmu, macam-macam. Networking ni yang akan buka minda kita pemikiran kita. Kita kena ada circle yang hebat2 supaya kita juga bersemangat untuk menjadi hebat. 💪🏾 . #alifteega  #teega  #networking  #circle  #kongsi  #manfaat  #rezeki  #ilmu  #business  #perniagaan 
Pesanan buat diri sendiri.
@Regran_ed from @kuliahdakwah -  Berapa pun sibuknya dirimu maka waktu bersama keluarga tidak akan tergantikan sama sekali. Walaupun engkau memiliki banyak uang dan aset di mana-mana maka waktu bersama keluarga jauh lebih berharga dari semua itu. Sebab keluarga selalu ada untukmu, baik ketika engkau beruntung atau buntung, bahagia dan duka, dll. 💝💝💝
.
.
.
#share #jomrepost
#dakwahkalbu #tarbiahkalbu
#dakwahsentap #tarbiahsentap
#quotesislamik #teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #401production
#Blessed #Alhamdulillah #Motivation
#QaiseerQaisara #TeamQaiseerQaisara #theurbanmuslimconcept #sharingiscaring @RepostIt_app - #regrann
Pesanan buat diri sendiri. @Regran_ed from @kuliahdakwah - Berapa pun sibuknya dirimu maka waktu bersama keluarga tidak akan tergantikan sama sekali. Walaupun engkau memiliki banyak uang dan aset di mana-mana maka waktu bersama keluarga jauh lebih berharga dari semua itu. Sebab keluarga selalu ada untukmu, baik ketika engkau beruntung atau buntung, bahagia dan duka, dll. 💝💝💝 . . . #share  #jomrepost  #dakwahkalbu  #tarbiahkalbu  #dakwahsentap  #tarbiahsentap  #quotesislamik  #teega  #alifteega  #dakwah  #muhasabah  #perbaikidiri  #kongsi  #manfaat  #hijrah  #tarbiah  #ubah  #ilmu  #berubahlebihbaik  #401production  #Blessed  #Alhamdulillah  #Motivation  #QaiseerQaisara  #TeamQaiseerQaisara  #theurbanmuslimconcept  #sharingiscaring  @RepostIt_app - #regrann 
Makan biskut tdk akan menurunkan berat badan. Ketahui info penting ini dan punca nape berat tak turun2😂
.
.
.
#appecuttips #kongsi #info #tipskurus #tipsdiet #diet #jomsihat #elakkan #jomsihat
🌺🌺CARA BALAS DENDAM🌺🌺
.
Dalam dunia, sudah tentu kita tak boleh lari dari hinaan, cacian atau perbuatan jahat manusia pada kita. Jadi cara untuk kita membalas dendam adalah dengan sabar dan maafkan orang tersebut. Inilah cara Nabi, disaat orang melakukan keburukkan pada Nabi, Nabi membalasnya dengan kebaikan. Ya! Memang sakit, memang pedih, sebab syurga memang untuk orang yang bersabar. Semoga bermanfaat, kongsi dan tag sahabat2.
.
Speaker: @alifteega
.
#alifteega #teega #dakwah #kongsi #ilmu #manfaat #hijrah #ubah #jommuhasabahdiri #nasihat #teguran #dendam #tarbiah
🌺🌺CARA BALAS DENDAM🌺🌺 . Dalam dunia, sudah tentu kita tak boleh lari dari hinaan, cacian atau perbuatan jahat manusia pada kita. Jadi cara untuk kita membalas dendam adalah dengan sabar dan maafkan orang tersebut. Inilah cara Nabi, disaat orang melakukan keburukkan pada Nabi, Nabi membalasnya dengan kebaikan. Ya! Memang sakit, memang pedih, sebab syurga memang untuk orang yang bersabar. Semoga bermanfaat, kongsi dan tag sahabat2. . Speaker: @alifteega . #alifteega  #teega  #dakwah  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #hijrah  #ubah  #jommuhasabahdiri  #nasihat  #teguran  #dendam  #tarbiah 
Snacking terbaik adalah buah-buahan bukannya biskut, gula2 dan junk food. Jom ubah gaya pemakanan kita mulai sekarang😘
.
.
.
.
.
#appecuttips #appecut #tips #khasiatkiwi #kongsi #buahbuahan #menudiet #menusihat #nakkurus #nakdiet #misikurus #kurussihat #healthylifestyle #buahkiwi #jomsihat #snacking #sihatdankurus #jomamalkan #nerrys
⠀
CUTI SEKOLAH HANYA DI PENANG !!! ANAK-ANAK HAPPY KITA PUN SENANG !!!
⠀
SAPA RONDA MAI PENANG KITA BAGI HARGA BAIK PUNYA
⠀
⠀
[ DECEMBER BREAK 2018 ]
CMNA NAK DAPAT WOW HEBAT SPECIAL PROMO NI ??
⠀
[✔] LIKE FACEBOOK PAGE 👍 WOWfestivetravels
Kereta Sewa Penang - Festive Travels Car Rental - 1700815144
⠀
[✔] SHARE/TAG
kongsi info pada semua kawan2 yang nak mai penang..
⠀
[✔] DM/PM/INBOX
cepat message kami atau terus komen..
⠀
👉 SAYA NAK
👉 SAYA NAK
👉 SAYA NAK
⠀
⠀
HELP US HELP YOU #RELIABLE #TRAVELS
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
CONTACT US NOW FESTIVE TRAVELS PENANG
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
GIVE UR DETAILS #DATE #TIME #LOCATION
⠀
⠀
#CARELINE
☎ tel:1-700-81-5144
cepat call careline yang mesra pantas untuk booking segera sementara ada kosong
⠀
⠀
#WEBSITE
🌏 www.festive.com.my
cepat lawati website simple dan lengkap untuk sebarang informasi yang diinginkan
⠀
⠀
#MESSENGER
💬 m.me/WOWfestivetravels
cepat pm messenger cara paling personal untuk senang kita survey dan bincang sampai jadik
⠀
⠀
#WHATSAPP
🎯 wa.me/60174577114
cepat pm whatsapp ke person in charge yang budiman untuk secure booking
⠀
⠀
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
👉👉👉 #LIKE #SHARE #KONGSI 👈👈👈
MANFAATKAN PADA YANG MEMERLUKAN
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
⠀
⠀
THANK YOU FOR YOUR SUPPORT
#FestiveTravels #YourReliableTravels
#WOWFestiveTravels #KeretaSewaFestive
#KeretaSewa #PenangCarRental
#CarRental #KeretaSewaPenang
#KeretaSewaMurah #Penang
⠀ CUTI SEKOLAH HANYA DI PENANG !!! ANAK-ANAK HAPPY KITA PUN SENANG !!! ⠀ SAPA RONDA MAI PENANG KITA BAGI HARGA BAIK PUNYA ⠀ ⠀ [ DECEMBER BREAK 2018 ] CMNA NAK DAPAT WOW HEBAT SPECIAL PROMO NI ?? ⠀ [✔] LIKE FACEBOOK PAGE 👍 WOWfestivetravels Kereta Sewa Penang - Festive Travels Car Rental - 1700815144 ⠀ [✔] SHARE/TAG kongsi info pada semua kawan2 yang nak mai penang.. ⠀ [✔] DM/PM/INBOX cepat message kami atau terus komen.. ⠀ 👉 SAYA NAK 👉 SAYA NAK 👉 SAYA NAK ⠀ ⠀ HELP US HELP YOU #RELIABLE  #TRAVELS  ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ CONTACT US NOW FESTIVE TRAVELS PENANG ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ GIVE UR DETAILS #DATE  #TIME  #LOCATION  ⠀ ⠀ #CARELINE  ☎ tel:1-700-81-5144 cepat call careline yang mesra pantas untuk booking segera sementara ada kosong ⠀ ⠀ #WEBSITE  🌏 www.festive.com.my cepat lawati website simple dan lengkap untuk sebarang informasi yang diinginkan ⠀ ⠀ #MESSENGER  💬 m.me/WOWfestivetravels cepat pm messenger cara paling personal untuk senang kita survey dan bincang sampai jadik ⠀ ⠀ #WHATSAPP  🎯 wa.me/60174577114 cepat pm whatsapp ke person in charge yang budiman untuk secure booking ⠀ ⠀ ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 👉👉👉 #LIKE  #SHARE  #KONGSI  👈👈👈 MANFAATKAN PADA YANG MEMERLUKAN ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ ⠀ ⠀ THANK YOU FOR YOUR SUPPORT #FestiveTravels  #YourReliableTravels  #WOWFestiveTravels  #KeretaSewaFestive  #KeretaSewa  #PenangCarRental  #CarRental  #KeretaSewaPenang  #KeretaSewaMurah  #Penang 
Posted @withrepost • @alifteega “THE BIGGER PICTURE”
.
Sudah tentu bila kita tak dapat apa yang kita inginkan, of course kita akan sedih dan kecewa. Itu perkara normal. tapi ingat, kita tak nampak the bigger picture. Kalau kita tahu, sudah tentu kita akan bersyukur. Itu lah ujian, Allah nak lihat keyakinan kita pada plan Dia. So yeah. Share dan tag your friend ya. Moga bermanfaat.
.
Speaker : @alifteega
.
#alifteega #teega #dakwah #kongsi #ilmu #manfaat #hijrah #ubah #muhasabah #ilmu #tarbiah #nasihat #teguran #terbaik #takdir #bestforyou #jommuhasabahdiri #gelamani #patijusamani #amani4life #ubatsakitlutut
Posted @withrepost • @alifteega “THE BIGGER PICTURE” . Sudah tentu bila kita tak dapat apa yang kita inginkan, of course kita akan sedih dan kecewa. Itu perkara normal. tapi ingat, kita tak nampak the bigger picture. Kalau kita tahu, sudah tentu kita akan bersyukur. Itu lah ujian, Allah nak lihat keyakinan kita pada plan Dia. So yeah. Share dan tag your friend ya. Moga bermanfaat. . Speaker : @alifteega . #alifteega  #teega  #dakwah  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #hijrah  #ubah  #muhasabah  #ilmu  #tarbiah  #nasihat  #teguran  #terbaik  #takdir  #bestforyou  #jommuhasabahdiri  #gelamani  #patijusamani  #amani4life  #ubatsakitlutut 
Teruntuk kamu,
.
.
.
.
.
.
.
Kau takkan mampu jadi yang sempurna dimata orang lain kerna setiap mahluk ciptaan Allah itu tiada yang sempurna. Makin kau cari yang sempurna makin kau akan terlepas yang baik. Ingat satu benda, jangan cari yang sempurna kerna kau takkan pernah jumpa yang sempurna melainkan Rabbmu. Ubah apa yang kau ada sekarang untuk jadi yang lebih baik, bukan tinggalkan untuk cari yang sempurna . •December 18 , 2018

#pesandiriku 
#alfatihahbuatdiri 
#jodohberdua 
#tarbiah
#kongsi
@awfiyah.zahsy
Teruntuk kamu, . . . . . . . Kau takkan mampu jadi yang sempurna dimata orang lain kerna setiap mahluk ciptaan Allah itu tiada yang sempurna. Makin kau cari yang sempurna makin kau akan terlepas yang baik. Ingat satu benda, jangan cari yang sempurna kerna kau takkan pernah jumpa yang sempurna melainkan Rabbmu. Ubah apa yang kau ada sekarang untuk jadi yang lebih baik, bukan tinggalkan untuk cari yang sempurna . •December 18 , 2018 #pesandiriku  #alfatihahbuatdiri  #jodohberdua  #tarbiah  #kongsi  @awfiyah.zahsy
#Repost @alifteega (@get_repost)
・・・
“CINTA VS PELAJARAN”
.
Setiap kali Alif pergi ceramah ramai yng akan tanya soalan ni. Baik, sekadar pandangan cinta itu fitrah, bila-bila sahaja perasaan itu akan hadir. Tapi andai ia hadir disaat kita masih belajar atau dalam keadaan kita belum bersedia, kawal ia. Kerana cinta itu lumrah, cinta itu bersih, cinta itu putih, jadi jangan rosakkan dan melayani perasaan cinta dengan nafsu. Semoga bermanfaat.
.
Kongsikan dan jangan lupa tag rakan2 yang lain❤️
.
#alifteega #teega #cinta #pelajaran #kongsi #manfaat #ilmu #tarbiah #muhasabah #hijrah #akhirat #tarbiah #dakwah #hikmah
#Repost  @alifteega (@get_repost) ・・・ “CINTA VS PELAJARAN” . Setiap kali Alif pergi ceramah ramai yng akan tanya soalan ni. Baik, sekadar pandangan cinta itu fitrah, bila-bila sahaja perasaan itu akan hadir. Tapi andai ia hadir disaat kita masih belajar atau dalam keadaan kita belum bersedia, kawal ia. Kerana cinta itu lumrah, cinta itu bersih, cinta itu putih, jadi jangan rosakkan dan melayani perasaan cinta dengan nafsu. Semoga bermanfaat. . Kongsikan dan jangan lupa tag rakan2 yang lain❤️ . #alifteega  #teega  #cinta  #pelajaran  #kongsi  #manfaat  #ilmu  #tarbiah  #muhasabah  #hijrah  #akhirat  #tarbiah  #dakwah  #hikmah 
#Repost @alifteega (@get_repost)
・・・
ZIKIR
.
Sebelum tidur, latih lidah kita dengan zikir. Ramai yang suka dengar lagu sebelum tidur, suka tengok tv sampai tertidur, baca novel sampai tertidur, baca komik, main hand phone. Okay semua tu takde masalah okay, tapi untuk malam ni Alif nak ajak korang zikir sebelum tidur. Alif percaya korang akan istiqamah esok! Yang penting mulakan dahulu.
.
Semoga bermanfaat! Kongsikan dan Tag rakan2 korang yang lain ya.
.
#alifteega #teega #quotes #mutiarakata #katakatamutiara #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #ilmu #info #manfaat #tarbiah #hijrah #jommuhasabah #iammuslim
#Repost  @alifteega (@get_repost) ・・・ ZIKIR . Sebelum tidur, latih lidah kita dengan zikir. Ramai yang suka dengar lagu sebelum tidur, suka tengok tv sampai tertidur, baca novel sampai tertidur, baca komik, main hand phone. Okay semua tu takde masalah okay, tapi untuk malam ni Alif nak ajak korang zikir sebelum tidur. Alif percaya korang akan istiqamah esok! Yang penting mulakan dahulu. . Semoga bermanfaat! Kongsikan dan Tag rakan2 korang yang lain ya. . #alifteega  #teega  #quotes  #mutiarakata  #katakatamutiara  #muhasabah  #perbaikidiri  #kongsi  #ilmu  #info  #manfaat  #tarbiah  #hijrah  #jommuhasabah  #iammuslim 
#Repost @alifteega (@get_repost)
・・・
QURRATU A’YUN
.
Nak cari jodoh jangan hanya melihat pada kecantikkan rupa, sedangkan yang lebih penting adalah cantik pada akhlaq, pada agama, pada ilmu, pada pakaian dan lain-lain. Tak cantik takpa, yang menjadi penyejuk mata.
.
Semoga bermanfaat kongsikan pada yang lain, dan tag rakan korang yang lain.
.
#alifteega #teega #quotes #mutiarakata #kongsi #manfaat #ilmu #hijrah #tarbiah #muhasabah
#Repost  @alifteega (@get_repost) ・・・ QURRATU A’YUN . Nak cari jodoh jangan hanya melihat pada kecantikkan rupa, sedangkan yang lebih penting adalah cantik pada akhlaq, pada agama, pada ilmu, pada pakaian dan lain-lain. Tak cantik takpa, yang menjadi penyejuk mata. . Semoga bermanfaat kongsikan pada yang lain, dan tag rakan korang yang lain. . #alifteega  #teega  #quotes  #mutiarakata  #kongsi  #manfaat  #ilmu  #hijrah  #tarbiah  #muhasabah 
#Repost @alifteega (@get_repost)
・・・
“CINTA KEPADA SAHABAT”
.
Kenapa kita ada perasaan malu untuk bagitahu sahabat kita ? Share kepada yang lain jangan lupa tag kawan kita juga. Jom sama2 kita sampaikan manfaat!
.
Speaker : @alifteega
.
Ilmu Tambahan :
1) Hadith Nabi s.a.w “Apabila seseorang mencintai saudaranya,hendaklah ia memberitahu bahwa ia mencintainya.” (Riwayat Abu Daud dan Tarmizzi).
.
2) Dari Anas ra. bahawasanya ada seorang yang duduk di hadapan Nabi SAW. Kemudian ada seorang lelaki yang melalui kawasan itu,lantas orang yang duduk di hadapan Nabi berkata : Wahai Rasulullah,sungguh saya mencintai orang itu. Nabi SAW bertanya kepadanya : Apakah kamu sudah memberitahukan kepadanya?. Ia menjawab Belum. Rasulullah terus bersabda : Beritahukanlah kepadanya..Kemudian lelaki itu menemui orang tersebut dan berkata : Sesungguhnya saya mencintai kamu kerana Allah. Orang itu menjawab : Semoga kamu dicintai oleh Allah yang menjadikan kamu cinta kepadaku keranaNya.
.
3) Jangan malu untuk menyatakan cinta kepada sahabat kita. Walau apa yang orang katakan. Orang caci, prang hina, ingat itu adalah sunnah yang diajarkan Nabi s.a.w.
.
InsyaAllah semoga bermanfaat buat kalian semua. Lakukan perubahan secepatnya moga dengan usaha kecil kita ini menjadi hitungan yang besar hari akhirat kelak. Amin. Jom Ubah!
.
#teega #dakwah #60saat #kongsi #ilmu #manfaat #alifteega #401production #nikah #redha #love #story #hidayah #tarbiahsentap
#Repost  @alifteega (@get_repost) ・・・ “CINTA KEPADA SAHABAT” . Kenapa kita ada perasaan malu untuk bagitahu sahabat kita ? Share kepada yang lain jangan lupa tag kawan kita juga. Jom sama2 kita sampaikan manfaat! . Speaker : @alifteega . Ilmu Tambahan : 1) Hadith Nabi s.a.w “Apabila seseorang mencintai saudaranya,hendaklah ia memberitahu bahwa ia mencintainya.” (Riwayat Abu Daud dan Tarmizzi). . 2) Dari Anas ra. bahawasanya ada seorang yang duduk di hadapan Nabi SAW. Kemudian ada seorang lelaki yang melalui kawasan itu,lantas orang yang duduk di hadapan Nabi berkata : Wahai Rasulullah,sungguh saya mencintai orang itu. Nabi SAW bertanya kepadanya : Apakah kamu sudah memberitahukan kepadanya?. Ia menjawab Belum. Rasulullah terus bersabda : Beritahukanlah kepadanya..Kemudian lelaki itu menemui orang tersebut dan berkata : Sesungguhnya saya mencintai kamu kerana Allah. Orang itu menjawab : Semoga kamu dicintai oleh Allah yang menjadikan kamu cinta kepadaku keranaNya. . 3) Jangan malu untuk menyatakan cinta kepada sahabat kita. Walau apa yang orang katakan. Orang caci, prang hina, ingat itu adalah sunnah yang diajarkan Nabi s.a.w. . InsyaAllah semoga bermanfaat buat kalian semua. Lakukan perubahan secepatnya moga dengan usaha kecil kita ini menjadi hitungan yang besar hari akhirat kelak. Amin. Jom Ubah! . #teega  #dakwah  #60saat  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #alifteega  #401production  #nikah  #redha  #love  #story  #hidayah  #tarbiahsentap 
#Repost @alifteega (@get_repost)
・・・
“MENGAJAK KEBAIKAN”
.
Jangan sesekali rasa penat untuk mengajak orang kearah kebaikan. Kerana bagi kita pahala sebagaimana orang yang melakukannya. Share dan tag yang lain ya!
.
Speaker : @alifteega
.
Ilmu Tambahan :
.
1)”Sesiapa yang mengajak manusia ke arah kebaikan maka baginya pahala sebagaimana orang yang melakukannya. “ Hadith riwayat Muslim.
.
2)Andai apa kita sudah memberi nasihat dan teguran. Tetapi tiada perubahan, bersabar dan doakan agar diberi hidayah. Kita tidak mampu memberi hidayah kerana hidayah itu milik Allah. Kita hanya menjadi asbab kepada perubahan seseorang. Mungkin nasihat kita tidak berkesan hari ni tetapi mungkin sahaja dikemudian hari. Jadi teruskan mengajak orang ke arah kebaikan. Moga dengan usaha kita Allah mengganjarkan syurga buat kita.
.
3)Sampaikan lah dariku walau sepotong ayat. Menjadi kewajipan bagi kita untuk sampaikan kebaikan kepada umat. Dakwah bukan hanya kerja ustaz, bukan hanya kerja pelajar pondok tetapi kerja semua orang. Hanya apabila kita memahami sesuatu ayat sahaja kita sudah wajib menyampaikannya. Jangan tunggu kesempurnaan diri, kerana yang hanya sempurna itu adalah Allah s.w.t.
.
InsyaAllah semoga bermanfaat buat kalian semua. Lakukan perubahan secepatnya moga dengan usaha kecil kita ini menjadi hitungan yang besar hari akhirat kelak. Amin. Jom Ubah!
.
#teega #dakwah #60saat #kongsi #ilmu #manfaat #alifteega #401production #nikah #redha #love #story #hidayah #tarbiahsentap
#Repost  @alifteega (@get_repost) ・・・ “MENGAJAK KEBAIKAN” . Jangan sesekali rasa penat untuk mengajak orang kearah kebaikan. Kerana bagi kita pahala sebagaimana orang yang melakukannya. Share dan tag yang lain ya! . Speaker : @alifteega . Ilmu Tambahan : . 1)”Sesiapa yang mengajak manusia ke arah kebaikan maka baginya pahala sebagaimana orang yang melakukannya. “ Hadith riwayat Muslim. . 2)Andai apa kita sudah memberi nasihat dan teguran. Tetapi tiada perubahan, bersabar dan doakan agar diberi hidayah. Kita tidak mampu memberi hidayah kerana hidayah itu milik Allah. Kita hanya menjadi asbab kepada perubahan seseorang. Mungkin nasihat kita tidak berkesan hari ni tetapi mungkin sahaja dikemudian hari. Jadi teruskan mengajak orang ke arah kebaikan. Moga dengan usaha kita Allah mengganjarkan syurga buat kita. . 3)Sampaikan lah dariku walau sepotong ayat. Menjadi kewajipan bagi kita untuk sampaikan kebaikan kepada umat. Dakwah bukan hanya kerja ustaz, bukan hanya kerja pelajar pondok tetapi kerja semua orang. Hanya apabila kita memahami sesuatu ayat sahaja kita sudah wajib menyampaikannya. Jangan tunggu kesempurnaan diri, kerana yang hanya sempurna itu adalah Allah s.w.t. . InsyaAllah semoga bermanfaat buat kalian semua. Lakukan perubahan secepatnya moga dengan usaha kecil kita ini menjadi hitungan yang besar hari akhirat kelak. Amin. Jom Ubah! . #teega  #dakwah  #60saat  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #alifteega  #401production  #nikah  #redha  #love  #story  #hidayah  #tarbiahsentap 
#Repost @alifteega (@get_repost)
・・・
"TERIMA NASIHAT.."
.
Terima nasihat walau dari sesiapa pun. Nasihat itu penting, kita tidak tahu apa salah dan kesilapan kita sehingga ada yang menegur kita. Terima jangan angkuh. Jom dengar! Share dan Tag kawan kalian.
.
Speaker @alifteega
.
Ilmu Tambahan:
1)Nasihat itu bagi manusia seperti ikan didalam air, Cuba kita perhatikan apabila ikan dipisahkan dari air. Ap yang terjadi ?ikan itu mati. Begitu juga manusia tanpa nasihat. Hati itu mati. Gelap dan sesat dalam dosa dan maksiat. Cuba lembutkan hati untuk terima nasihat. Buang ego dan kekerasan dalam hati agar nasihat mudah diterima
.
2)Nasihat itu penting, supaya  kita tidak melakukan kesilapan atau dosa secara terus menerus. Manusia tidak sempurna sentiasa melakukan kesalahan maka terima lah nasihat dari sesiapa pun. Walau dari pada orang yang kita tidak suka kita benci. Kerana apa yang ditegur adalah untuk kebaikan kita. Cuba untuk terima nasihat.
.
3)Jangan melenting, jangan mengamuk bila dinasihati. Ya hati kita mungkin mengatakan apa yang dilakukan itu betul. Tetapi dimata manusia ada cacat celanya ada kemungkarannya. Jadi jangan merasakan diri itu betul sentiasa berhati2 dalam melakukan seuatu perkara. Ambil nasihat, minta nasihat dari orang lebih alim dan mantap ilmunya. Kita hidup untuk membawa kebaikan bukan membawa keburukan.
.
.
InsyaAllah semoga bermanfaat buat kalian semua. Lakukan perubahan secepatnya moga dengan usaha kecil kita ini menjadi hitungan yang besar hari akhirat kelak. Amin. Jom Ubah!
.
#teega #dakwah #60saat #kongsi #ilmu #manfaat #alifteega #401production #nikah #redha #love #story #hidayah #tarbiahsentap
#Repost  @alifteega (@get_repost) ・・・ "TERIMA NASIHAT.." . Terima nasihat walau dari sesiapa pun. Nasihat itu penting, kita tidak tahu apa salah dan kesilapan kita sehingga ada yang menegur kita. Terima jangan angkuh. Jom dengar! Share dan Tag kawan kalian. . Speaker @alifteega . Ilmu Tambahan: 1)Nasihat itu bagi manusia seperti ikan didalam air, Cuba kita perhatikan apabila ikan dipisahkan dari air. Ap yang terjadi ?ikan itu mati. Begitu juga manusia tanpa nasihat. Hati itu mati. Gelap dan sesat dalam dosa dan maksiat. Cuba lembutkan hati untuk terima nasihat. Buang ego dan kekerasan dalam hati agar nasihat mudah diterima . 2)Nasihat itu penting, supaya kita tidak melakukan kesilapan atau dosa secara terus menerus. Manusia tidak sempurna sentiasa melakukan kesalahan maka terima lah nasihat dari sesiapa pun. Walau dari pada orang yang kita tidak suka kita benci. Kerana apa yang ditegur adalah untuk kebaikan kita. Cuba untuk terima nasihat. . 3)Jangan melenting, jangan mengamuk bila dinasihati. Ya hati kita mungkin mengatakan apa yang dilakukan itu betul. Tetapi dimata manusia ada cacat celanya ada kemungkarannya. Jadi jangan merasakan diri itu betul sentiasa berhati2 dalam melakukan seuatu perkara. Ambil nasihat, minta nasihat dari orang lebih alim dan mantap ilmunya. Kita hidup untuk membawa kebaikan bukan membawa keburukan. . . InsyaAllah semoga bermanfaat buat kalian semua. Lakukan perubahan secepatnya moga dengan usaha kecil kita ini menjadi hitungan yang besar hari akhirat kelak. Amin. Jom Ubah! . #teega  #dakwah  #60saat  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #alifteega  #401production  #nikah  #redha  #love  #story  #hidayah  #tarbiahsentap 
@Regran_ed from @islamic_production.shop - .
#Repost from @notani.my -  TANDA ALLAH SAYANGKAN KITA
-
Bukan dengan kesenangan yang Allah berikan kepada kita tanda Allah sayangkan kita.
-
Hati-hati, kadang itu hanya kesenangan yang akan membuatkan kita jauh lagi daripada Allah iaitu Istidraj.
-
Sama-sama kita berdoa supaya kita antara salah satu orang yang Allah sayang dan kasihi.
-
Sumber audio : Ikim Fm
Ceramah oleh : Ustaz Wadi Annuar
.
.
Jom Follow IG :
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
@islamic_production.shop
.
.
Jom! TAG rakan korang!👍🏼
.
.
#kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #muhasabah #perbaikidiri #hijrah #ubah #kebaikan #jommuhasbahdiri #jomperbaikidiri #share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri
#semusimdibarzakh
#ketikaazazilberputusasa
#semusimdimahsyar
#mengintaiakudineraka
#eyesfromtheabyss
#infinitywar
#thelastkingdom
#syurgabuatkupendosa
#fayyadhtrooperslegacy
#fayyadhtroopersdiamond 
#bestseller #islamicproductionshop #share #novel #nonfiksyendanfiksyen #peminatbuku
@Regran_ed from @islamic_production.shop - . #Repost  from @notani.my - TANDA ALLAH SAYANGKAN KITA - Bukan dengan kesenangan yang Allah berikan kepada kita tanda Allah sayangkan kita. - Hati-hati, kadang itu hanya kesenangan yang akan membuatkan kita jauh lagi daripada Allah iaitu Istidraj. - Sama-sama kita berdoa supaya kita antara salah satu orang yang Allah sayang dan kasihi. - Sumber audio : Ikim Fm Ceramah oleh : Ustaz Wadi Annuar . . Jom Follow IG : @islamic_production.shop @islamic_production.shop @islamic_production.shop . . Jom! TAG rakan korang!👍🏼 . . #kongsi  #ilmu  #manfaat  #tarbiah  #muhasabah  #perbaikidiri  #hijrah  #ubah  #kebaikan  #jommuhasbahdiri  #jomperbaikidiri  #share  #jomrepost  #jomMUHASABAHdiri  #semusimdibarzakh  #ketikaazazilberputusasa  #semusimdimahsyar  #mengintaiakudineraka  #eyesfromtheabyss  #infinitywar  #thelastkingdom  #syurgabuatkupendosa  #fayyadhtrooperslegacy  #fayyadhtroopersdiamond  #bestseller  #islamicproductionshop  #share  #novel  #nonfiksyendanfiksyen  #peminatbuku 
#Repost @hijanah_hazalif (@get_repost)
・・・
#Repost @nurnadiana_nawi with @get_repost
・・・
Tak cukup lagi ya,Ya Allah? Bukankah Engkau pernah berjanji "bersama kesusahan itu ada kemudahan?" Mana janji Engkau?
.
Salah satu ayat yang sungguh menyentap jiwa ketika sedang seolah olah berada dalam dunia si penulis.
.
Wahai insan istimewa pilihan Allah yakni insan yang sedang diuji.
.
Ketika ujian datang bertubi tubi menghimpitmu, 
Segera lantas pujuklah hati,andai dugaan yang mendatang itu seakan menghimpitmu,bukan Allah tidak peduli.Bukan Allah hendak menyeksamu.Bukan Allah sudah tidak melihat usaha dan doa doamu. Bukan dia tidak kisah air matamu.
.
Dia cuma hendak kamu tahu bahawa Dia menyayangimu.
.
Sangat menyayangimu 😊. Masakan tidak. Dari berbillion dari manusia dari muka bumi ini.Engkau pilihanNya.
.
Dia memilihmu kerana Dia ingin kau kembali kepadaNya.
.
Satu karya penulisan yang amat menyentap jiwa dan sanubari bagi jiwa jiwa yang sering mengeluh apabila ditimpa ujian.
.
Worth to read! Tahniah! Saya mampu habiskan dalam masa 2 jam sahaja.
.
__________________________________
.
Buat yang belum dapat atau nak order. Boleh sahaja terus order cuma Novel akan di post pada minggu hadapan. Bukan apa, sebab novel out of stock. Terkejut kami. Tapi takpa kami dah reprint sebanyak 5000 naskhah lagi. Jadi kalian cepat2 order sebelum terlepas. InsyaAllah semoga novel ini memberi manfaat buat kalian.
.
#alifteega #teega #401production #novel #blm #biarkulindungmendungmu #muhasabah  #kongsi #ilmu #cinta #karya #sulung
#Repost  @hijanah_hazalif (@get_repost) ・・・ #Repost  @nurnadiana_nawi with @get_repost ・・・ Tak cukup lagi ya,Ya Allah? Bukankah Engkau pernah berjanji "bersama kesusahan itu ada kemudahan?" Mana janji Engkau? . Salah satu ayat yang sungguh menyentap jiwa ketika sedang seolah olah berada dalam dunia si penulis. . Wahai insan istimewa pilihan Allah yakni insan yang sedang diuji. . Ketika ujian datang bertubi tubi menghimpitmu, Segera lantas pujuklah hati,andai dugaan yang mendatang itu seakan menghimpitmu,bukan Allah tidak peduli.Bukan Allah hendak menyeksamu.Bukan Allah sudah tidak melihat usaha dan doa doamu. Bukan dia tidak kisah air matamu. . Dia cuma hendak kamu tahu bahawa Dia menyayangimu. . Sangat menyayangimu 😊. Masakan tidak. Dari berbillion dari manusia dari muka bumi ini.Engkau pilihanNya. . Dia memilihmu kerana Dia ingin kau kembali kepadaNya. . Satu karya penulisan yang amat menyentap jiwa dan sanubari bagi jiwa jiwa yang sering mengeluh apabila ditimpa ujian. . Worth to read! Tahniah! Saya mampu habiskan dalam masa 2 jam sahaja. . __________________________________ . Buat yang belum dapat atau nak order. Boleh sahaja terus order cuma Novel akan di post pada minggu hadapan. Bukan apa, sebab novel out of stock. Terkejut kami. Tapi takpa kami dah reprint sebanyak 5000 naskhah lagi. Jadi kalian cepat2 order sebelum terlepas. InsyaAllah semoga novel ini memberi manfaat buat kalian. . #alifteega  #teega  #401production  #novel  #blm  #biarkulindungmendungmu  #muhasabah  #kongsi  #ilmu  #cinta  #karya  #sulung 
“DON’T EVER COMPARE”
.
Bila kita bandingkan kehidupan kita dengan orang lain, kita tak akan rasa bersyukur dengan kehidupan kita.
.
Kenapa ? Indah sangat ke kehidupan dunia ni ? Sampai nak banding2 Ingat, kehidupan di dunia hanya sementara, tak kira kaya atau miskin susah atau senang itu semuanya ujian dan tak kekal. Tapi kehidupan sebenar adalah di syurga, Jadi hargai dan syukuri apa sahaja kehidupan yang Allah bagi kerana dengan itu akan membawa kita ke syurga kehidupan yang kekal selamanya.
.
Speaker : @alifteega
.
Semoga bermanfaat ya. Kongsi dan tag sahabat2 kalian yang lain. 😊
.
#alifteega #teega #nikah #muhasabah #perbaikidiri #syukur #hargai #kongsi #ilmu #manfaat #tarbiah #muhasabah #hijrah #dakwah #ubah #jommuhasabahdiri
“DON’T EVER COMPARE” . Bila kita bandingkan kehidupan kita dengan orang lain, kita tak akan rasa bersyukur dengan kehidupan kita. . Kenapa ? Indah sangat ke kehidupan dunia ni ? Sampai nak banding2 Ingat, kehidupan di dunia hanya sementara, tak kira kaya atau miskin susah atau senang itu semuanya ujian dan tak kekal. Tapi kehidupan sebenar adalah di syurga, Jadi hargai dan syukuri apa sahaja kehidupan yang Allah bagi kerana dengan itu akan membawa kita ke syurga kehidupan yang kekal selamanya. . Speaker : @alifteega . Semoga bermanfaat ya. Kongsi dan tag sahabat2 kalian yang lain. 😊 . #alifteega  #teega  #nikah  #muhasabah  #perbaikidiri  #syukur  #hargai  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #tarbiah  #muhasabah  #hijrah  #dakwah  #ubah  #jommuhasabahdiri 
“THE BIGGER PICTURE”
.
Sudah tentu bila kita tak dapat apa yang kita inginkan, of course kita akan sedih dan kecewa. Itu perkara normal. tapi ingat, kita tak nampak the bigger picture. Kalau kita tahu, sudah tentu kita akan bersyukur. Itu lah ujian, Allah nak lihat keyakinan kita pada plan Dia. So yeah. Share dan tag your friend ya. Moga bermanfaat.
.
Speaker : @alifteega
.
#alifteega #teega #dakwah #kongsi #ilmu #manfaat #hijrah #ubah #muhasabah #ilmu #tarbiah #nasihat #teguran #terbaik #takdir #bestforyou #jommuhasabahdiri
“THE BIGGER PICTURE” . Sudah tentu bila kita tak dapat apa yang kita inginkan, of course kita akan sedih dan kecewa. Itu perkara normal. tapi ingat, kita tak nampak the bigger picture. Kalau kita tahu, sudah tentu kita akan bersyukur. Itu lah ujian, Allah nak lihat keyakinan kita pada plan Dia. So yeah. Share dan tag your friend ya. Moga bermanfaat. . Speaker : @alifteega . #alifteega  #teega  #dakwah  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #hijrah  #ubah  #muhasabah  #ilmu  #tarbiah  #nasihat  #teguran  #terbaik  #takdir  #bestforyou  #jommuhasabahdiri 
“CARA BALAS DENDAM”
.
Dalam dunia, sudah tentu kita tak boleh lari dari hinaan, cacian atau perbuatan jahat manusia pada kita. Jadi cara untuk kita membalas dendam adalah dengan sabar dan maafkan orang tersebut. Inilah cara Nabi, disaat orang melakukan keburukkan pada Nabi, Nabi membalasnya dengan kebaikan. Ya! Memang sakit, memang pedih, sebab syurga memang untuk orang yang bersabar. Semoga bermanfaat, kongsi dan tag sahabat2.
.
Speaker: @alifteega
.
#alifteega #teega #dakwah #kongsi #ilmu #manfaat #hijrah #ubah #jommuhasabahdiri #nasihat #teguran #dendam #tarbiah
“CARA BALAS DENDAM” . Dalam dunia, sudah tentu kita tak boleh lari dari hinaan, cacian atau perbuatan jahat manusia pada kita. Jadi cara untuk kita membalas dendam adalah dengan sabar dan maafkan orang tersebut. Inilah cara Nabi, disaat orang melakukan keburukkan pada Nabi, Nabi membalasnya dengan kebaikan. Ya! Memang sakit, memang pedih, sebab syurga memang untuk orang yang bersabar. Semoga bermanfaat, kongsi dan tag sahabat2. . Speaker: @alifteega . #alifteega  #teega  #dakwah  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #hijrah  #ubah  #jommuhasabahdiri  #nasihat  #teguran  #dendam  #tarbiah 
Backstreet of Hong Kong
Backstreet of Hong Kong
Jangan Sesekali Masuk Kongsi Gelap Kerana Kalau Dah Masuk Tak Boleh Keluar
#nelchollash#kongsi#videoklip
@Regran_ed from @alifteega - “THE BIGGER PICTURE”
.
Sudah tentu bila kita tak dapat apa yang kita inginkan, of course kita akan sedih dan kecewa. Itu perkara normal. tapi ingat, kita tak nampak the bigger picture. Kalau kita tahu, sudah tentu kita akan bersyukur. Itu lah ujian, Allah nak lihat keyakinan kita pada plan Dia. So yeah. Share dan tag your friend ya. Moga bermanfaat.
.
Speaker : @alifteega
.
#alifteega #teega #dakwah #kongsi #ilmu #manfaat #hijrah #ubah #muhasabah #ilmu #tarbiah #nasihat #teguran #terbaik #takdir #bestforyou #jommuhasabahdiri - #regrann
@Regran_ed from @alifteega - “THE BIGGER PICTURE” . Sudah tentu bila kita tak dapat apa yang kita inginkan, of course kita akan sedih dan kecewa. Itu perkara normal. tapi ingat, kita tak nampak the bigger picture. Kalau kita tahu, sudah tentu kita akan bersyukur. Itu lah ujian, Allah nak lihat keyakinan kita pada plan Dia. So yeah. Share dan tag your friend ya. Moga bermanfaat. . Speaker : @alifteega . #alifteega  #teega  #dakwah  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #hijrah  #ubah  #muhasabah  #ilmu  #tarbiah  #nasihat  #teguran  #terbaik  #takdir  #bestforyou  #jommuhasabahdiri  - #regrann 
JOM BUAT.. BANYAK MANFAAT KITA DAPAT BERSAMA2😍😍.
.
⚖️ Jimat kalori 1000kcal /2 sama2 dapat kalori yang mencukupi untuk lunch.
.
💵 Jimat belanja Rm20 /2 sorg 10 hinggit ja belanjanya .
💑 Romantik gitew makan kongsi 1 Pinggan sambil suap2. 
Untuk pasangan yang berkahwin je tau... yang belum halal tu pinggan asing2 😜😜 makan berteman ramai2. Adik beradik takpe kongsi2. 😘
. ❤️ Coach Ainni 0192265702
.
#nairafittrainer
#sosej #dietstartonmonday #dinner
#happyholiday #vacation #kongsimakan
#kongsi
#bts #MAMA2018 #ArtisOfTheYearMAMA2018 #JungkookMeme
#testimoni #turun25kg
JOM BUAT.. BANYAK MANFAAT KITA DAPAT BERSAMA2😍😍. . ⚖️ Jimat kalori 1000kcal /2 sama2 dapat kalori yang mencukupi untuk lunch. . 💵 Jimat belanja Rm20 /2 sorg 10 hinggit ja belanjanya . 💑 Romantik gitew makan kongsi 1 Pinggan sambil suap2. Untuk pasangan yang berkahwin je tau... yang belum halal tu pinggan asing2 😜😜 makan berteman ramai2. Adik beradik takpe kongsi2. 😘 . ❤️ Coach Ainni 0192265702 . #nairafittrainer  #sosej  #dietstartonmonday  #dinner  #happyholiday  #vacation  #kongsimakan  #kongsi  #bts  #MAMA2018  #ArtisOfTheYearMAMA2018  #JungkookMeme  #testimoni  #turun25kg 
“CARA MENJAGA AIB”
.
Cara untuk kita jaga aib kita adalah dengan cara kita menjaga aib orang lain. Bagaimana ? Tak perlu nak hebohkan, sebarkan kesalahan orang pada kita, keburukkan orang pada kita atau keburukkan orang pada sesiapa sahaja. InsyaAllah bila kita jga aib orang lain maka Allah akan jagai Aib kita. Semoga bermanfaat. 
__
__
TAG SAHABAT2 KORANG DAN JANGAN LUPA SHARED 😍.. PSTT KORANG JANGAN KETINGGALAN UNTUK SERBU IG SHOP @wakkidirstyleshop UNTUK DAPATKAN SNEAKERS IDAMAN ANDA, #gerentipuashati
__
__
🎥 : @alifteega .
__
__
#alifteega #teega #dakwah #kongsi #ilmu #nasihat #wakkidir #wakkidirstyleshop #sneaker #sneakersforsale #sneakermurah #viral #murahgila #streetwear #kasutmurah #puashati #berbaloi #wearsneakers #style 👟 #shoes #runningshoes #kicks #instashoes #instakicks #sneakers #sneaker #sneakerhead #sneakerheads #nicekicks
“CARA MENJAGA AIB” . Cara untuk kita jaga aib kita adalah dengan cara kita menjaga aib orang lain. Bagaimana ? Tak perlu nak hebohkan, sebarkan kesalahan orang pada kita, keburukkan orang pada kita atau keburukkan orang pada sesiapa sahaja. InsyaAllah bila kita jga aib orang lain maka Allah akan jagai Aib kita. Semoga bermanfaat. __ __ TAG SAHABAT2 KORANG DAN JANGAN LUPA SHARED 😍.. PSTT KORANG JANGAN KETINGGALAN UNTUK SERBU IG SHOP @wakkidirstyleshop UNTUK DAPATKAN SNEAKERS IDAMAN ANDA, #gerentipuashati  __ __ 🎥 : @alifteega . __ __ #alifteega  #teega  #dakwah  #kongsi  #ilmu  #nasihat  #wakkidir  #wakkidirstyleshop  #sneaker  #sneakersforsale  #sneakermurah  #viral  #murahgila  #streetwear  #kasutmurah  #puashati  #berbaloi  #wearsneakers  #style  👟 #shoes  #runningshoes  #kicks  #instashoes  #instakicks  #sneakers  #sneaker  #sneakerhead  #sneakerheads  #nicekicks 
-Imam Hassan Al-Basri Rahimahullah-

@rezeki_anak_muda_
#hairyhaiqal #doa #peringatan #muslim #Quran #islam #kongsi #ilmu #agama #indah #hadis #amalan #berubah #iman #takwa #kejayaan #rasulullah
JANGANLAH KITA DARI KALANGAN ORANG YANG BERPALING INGKAR DARI PERINGATAN AL QURAN.

@rezeki_anak_muda_
#hairyhaiqal #doa #peringatan #muslim #Quran #islam #kongsi #ilmu #agama #indah #hadis #amalan #berubah #iman #takwa #kejayaan #rasulullah
NERAKA JAHANNAM ADALAH TEMPAT KEMBALI BAGI MEREKA YANG KUFUR INGKAR KEPADA ALLAH

@rezeki_anak_muda_
#hairyhaiqal #doa #peringatan #muslim #Quran #islam #kongsi #ilmu #agama #indah #hadis #amalan #berubah #iman #takwa #kejayaan #rasulullah
BERMAKSIAT SETELAH SOLAT  DILAKSANA ADALAH BUKTI SOLAT YANG TIDAK MEMBEKAS PADA DIRI.

@rezeki_anak_muda_
#hairyhaiqal #doa #peringatan #muslim #Quran #islam #kongsi #ilmu #agama #indah #hadis #amalan #berubah #iman #takwa #kejayaan #rasulullah
Makan biskut tdk akan menurunkan berat badan. Ketahui info penting ini dan punca nape berat tak turun2😂
.
.
.
#appecuttips #kongsi #info #tipskurus #tipsdiet #diet #jomsihat #elakkan #jomsihat
PADA SETIAP KESULITAN YANG ALLAH UJI KITA, JUGA DISERTAKAN JALAN KEMUDAHAN (PENYELESAIAN)

@rezeki_anak_muda_
#hairyhaiqal #doa #peringatan #muslim #Quran #islam #kongsi #ilmu #agama #indah #hadis #amalan #berubah #iman #takwa #kejayaan #rasulullah
-Hadis Riwayat Al-Bukhari dan Muslim-

@rezeki_anak_muda_
#hairyhaiqal #doa #peringatan #muslim #Quran #islam #kongsi #ilmu #agama #indah #hadis #amalan #berubah #iman #takwa #kejayaan #rasulullah
Tubuh badan kita memerlukan makanan yg seimbang. Pastikan kita mengambil protein dlm menu harian💓 
#appecuttips #tips #protein #menusihat #healthylifestyle #makananseimbang #diet #igers #appecutnerrys #nakdiet #kongsi
CUBA TANYA
.
Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu.
.
Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat.
.
Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je.
.
So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ?
.
Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang.
.
Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan.
.
Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2.
.
Semoga bermanfaat.
.
#alifteega #teega #kongsi #manfaat #kebaikan #ubatsakitlutut #amani4life #rezeki #ibadat #mudah #ubah #hijrah #gelamani #patijusamani
CUBA TANYA . Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu. . Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat. . Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je. . So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ? . Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang. . Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan. . Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2. . Semoga bermanfaat. . #alifteega  #teega  #kongsi  #manfaat  #kebaikan  #ubatsakitlutut  #amani4life  #rezeki  #ibadat  #mudah  #ubah  #hijrah  #gelamani  #patijusamani 
Aku kau dan kita takkan lari dari buat kesilapan yang sama 👉
Follow @tolongkongsi ✔
Support juga @akuredhaig ✔
👉
Paid review serendah RM5 untuk tingkatkan sales anda !
👉
Tag Rakan Anda ✔
Turn On Post Notification ✔
👉
#tk
#tolongkongsi
#kongsi
#nasihat
#paidreview
#reviewmurah
#igersmalaysian
#paidreviewmurah
#igreviewmalaysia
#igersmalaysian
#hatikecai
#nakkongsi
#nakbebel
#nakfakta
#nakpickupline
#nakpesan
#nakngepek
#lawakhambar
#apaapajerr
#singgahsekejap
#lawak 
#seribusatucerita
#iklan
#malaysiatrending
#himpunanlawak
#vscomalaysia
#quote
#paidreviewrm5
#paidreviewrm10
#paidreviewrm15
Aku kau dan kita takkan lari dari buat kesilapan yang sama 👉 Follow @tolongkongsi ✔ Support juga @akuredhaig ✔ 👉 Paid review serendah RM5 untuk tingkatkan sales anda ! 👉 Tag Rakan Anda ✔ Turn On Post Notification ✔ 👉 #tk  #tolongkongsi  #kongsi  #nasihat  #paidreview  #reviewmurah  #igersmalaysian  #paidreviewmurah  #igreviewmalaysia  #igersmalaysian  #hatikecai  #nakkongsi  #nakbebel  #nakfakta  #nakpickupline  #nakpesan  #nakngepek  #lawakhambar  #apaapajerr  #singgahsekejap  #lawak  #seribusatucerita  #iklan  #malaysiatrending  #himpunanlawak  #vscomalaysia  #quote  #paidreviewrm5  #paidreviewrm10  #paidreviewrm15 
Makan biskut tdk akan menurunkan berat badan. Ketahui info penting ini dan punca nape berat tak turun2😂
.
.
.
#appecuttips #kongsi #info #tipskurus #tipsdiet #diet #jomsihat #elakkan #jomsihat
Makan biskut tdk akan menurunkan berat badan. Ketahui info penting ini dan punca nape berat tak turun2😂
.
.
.
#appecuttips #kongsi #info #tipskurus #tipsdiet #diet #jomsihat #elakkan #jomsihat
#repost @alifteega “AIB”
.
Cara untuk kita jaga aib kita adalah dengan cara kita menjaga aib orang lain. Bagaimana ? Tak perlu nak hebohkan, sebarkan kesalahan orang pada kita, keburukkan orang pada kita atau keburukkan orang pada sesiapa sahaja. InsyaAllah bila kita jga aib orang lain maka Allah akan jagai Aib kita. Semoga bermanfaat. Jom Kongsi dan tag yng lain ya.
.
Speaker : @alifteega .
Jom guys, kongsikan diruangan comment input, ilmu, atau apa2 manfaat tambahan. InsyaAllah bila orang lain baca dan berubah kita juga mendapat pahala. Amin.
.
#alifteega #teega #dakwah #kongsi #ilmu #nasihat #teguran #manfaat #aib #tutupaib #rezeki #hijrah #ubah #mutiarakata #60sec #positivevibes
#repost  @alifteega “AIB” . Cara untuk kita jaga aib kita adalah dengan cara kita menjaga aib orang lain. Bagaimana ? Tak perlu nak hebohkan, sebarkan kesalahan orang pada kita, keburukkan orang pada kita atau keburukkan orang pada sesiapa sahaja. InsyaAllah bila kita jga aib orang lain maka Allah akan jagai Aib kita. Semoga bermanfaat. Jom Kongsi dan tag yng lain ya. . Speaker : @alifteega . Jom guys, kongsikan diruangan comment input, ilmu, atau apa2 manfaat tambahan. InsyaAllah bila orang lain baca dan berubah kita juga mendapat pahala. Amin. . #alifteega  #teega  #dakwah  #kongsi  #ilmu  #nasihat  #teguran  #manfaat  #aib  #tutupaib  #rezeki  #hijrah  #ubah  #mutiarakata  #60sec  #positivevibes 
CUBA TANYA
.
Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu.
.
Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat.
.
Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je.
.
So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ?
.
Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang.
.
Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan.
.
Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2.
.
Semoga bermanfaat.
.
#alifteega #teega #kongsi #manfaat #kebaikan #ubatsakitlutut #amani4life #rezeki #ibadat #mudah #ubah #hijrah #gelamani #patijusamani #RemedealSquad  #Amani4Life #hwaniz #ByeByeSakitSendi
#teega #alifteega #kongsirezeki #dakwah #haji #umrah #sakitlutut #sakitpinggang #sakitkaki #sakittengkuk #sakitsendi
CUBA TANYA . Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu. . Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat. . Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je. . So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ? . Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang. . Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan. . Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2. . Semoga bermanfaat. . #alifteega  #teega  #kongsi  #manfaat  #kebaikan  #ubatsakitlutut  #amani4life  #rezeki  #ibadat  #mudah  #ubah  #hijrah  #gelamani  #patijusamani  #RemedealSquad  #Amani4Life  #hwaniz  #ByeByeSakitSendi  #teega  #alifteega  #kongsirezeki  #dakwah  #haji  #umrah  #sakitlutut  #sakitpinggang  #sakitkaki  #sakittengkuk  #sakitsendi 
CUBA TANYA
.
Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu.
.
Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat.
.
Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je.
.
So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ?
.
Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang.
.
Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan.
.
Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2.
.
Semoga bermanfaat.
.
#amaniwawasan #amaniofficial #alifteega #teega #kongsi #manfaat #kebaikan #ubatsakitlutut #amani4life #rezeki #ibadat #mudah #ubah #hijrah #gelamani #patijusamani
CUBA TANYA . Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu. . Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat. . Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je. . So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ? . Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang. . Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan. . Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2. . Semoga bermanfaat. . #amaniwawasan  #amaniofficial  #alifteega  #teega  #kongsi  #manfaat  #kebaikan  #ubatsakitlutut  #amani4life  #rezeki  #ibadat  #mudah  #ubah  #hijrah  #gelamani  #patijusamani 
Snacking terbaik adalah buah-buahan bukannya biskut, gula2 dan junk food. Jom ubah gaya pemakanan kita mulai sekarang😘
.
.
.
.
.
#appecuttips #tips #khasiatkiwi #kongsi #buahbuahan #menudiet #menusihat #nakkurus #nakdiet #misikurus #healthylifestyle #buahkiwi #jomsihat #snacking #sihatdankurus #jomamalkan
CUBA TANYA

Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu.

Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat.

Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je.

So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ?

Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang.

Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan.

Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2.

Semoga bermanfaat.

#alifteega #teega #kongsi #manfaat #kebaikan #ubatsakitlutut #amani4life #rezeki #ibadat #mudah #ubah #hijrah #gelamani #patijusamani
CUBA TANYA Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu. Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat. Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je. So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ? Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang. Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan. Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2. Semoga bermanfaat. #alifteega  #teega  #kongsi  #manfaat  #kebaikan  #ubatsakitlutut  #amani4life  #rezeki  #ibadat  #mudah  #ubah  #hijrah  #gelamani  #patijusamani 
CUBA TANYA
.
Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu.
.
Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat.
.
Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je.
.
So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ?
.
Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang.
.
Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Abg nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan.
.
Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2.
.
Semoga bermanfaat.

Www.wasap.my/60183204395/amani
.
#alifteega #teega #kongsi #manfaat #kebaikan #ubatsakitlutut #amani4life #rezeki #ibadat #mudah #ubah #hijrah #gelamani #patijusamani #gelamanibanting #amani #sakitlutut
CUBA TANYA . Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu. . Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat. . Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je. . So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ? . Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang. . Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Abg nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan. . Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2. . Semoga bermanfaat. Www.wasap.my/60183204395/amani . #alifteega  #teega  #kongsi  #manfaat  #kebaikan  #ubatsakitlutut  #amani4life  #rezeki  #ibadat  #mudah  #ubah  #hijrah  #gelamani  #patijusamani  #gelamanibanting  #amani  #sakitlutut 
CUBA TANYA
.
Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu.
.
Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat.
.
Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je.
.
So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ?
.
Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang.
.
Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan.
.
Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2.
.
Semoga bermanfaat.
.
#alifteega #teega #kongsi #manfaat #kebaikan #ubatsakitlutut #amani4life #rezeki #ibadat #mudah #ubah #hijrah #gelamani #patijusamani
CUBA TANYA . Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu. . Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat. . Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je. . So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ? . Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang. . Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan. . Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2. . Semoga bermanfaat. . #alifteega  #teega  #kongsi  #manfaat  #kebaikan  #ubatsakitlutut  #amani4life  #rezeki  #ibadat  #mudah  #ubah  #hijrah  #gelamani  #patijusamani 
CUBA TANYA
.
Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu.
.
Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat.
.
Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je.
.
So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ?
.
Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang.
.
Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan.
.
Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2.
.
Semoga bermanfaat.
.
#alifteega #teega #kongsi #manfaat #kebaikan #ubatsakitlutut #amani4life #rezeki #ibadat #mudah #ubah #hijrah #gelamani #patijusamani
CUBA TANYA . Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu. . Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat. . Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je. . So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ? . Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang. . Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan. . Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2. . Semoga bermanfaat. . #alifteega  #teega  #kongsi  #manfaat  #kebaikan  #ubatsakitlutut  #amani4life  #rezeki  #ibadat  #mudah  #ubah  #hijrah  #gelamani  #patijusamani 
CUBA TANYA
.
Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu.
.
Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat.
.
Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je.
.
So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ?
.
Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang.
.
Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan.
.
Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2.
.
Semoga bermanfaat.
.
#alifteega #teega #kongsi #manfaat #kebaikan #ubatsakitlutut #amani4life #rezeki #ibadat #mudah #ubah #hijrah #gelamani #patijusamani
CUBA TANYA . Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu. . Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat. . Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je. . So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ? . Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang. . Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan Amani Official insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan. . Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2. . Semoga bermanfaat. . #alifteega  #teega  #kongsi  #manfaat  #kebaikan  #ubatsakitlutut  #amani4life  #rezeki  #ibadat  #mudah  #ubah  #hijrah  #gelamani  #patijusamani 
#Repost @alifteega
• • •
“FALL IN LOVE”
.
Mencintai seseorang itu adalah hak kita, tapi kita tak boleh Force orang untuk kembali mencintai kita. Semoga bermanfaat ya. Share your thoughts di ruangan comment bawah. Dan Tag rakan kalian juga ya.
.
Penting Sirah Nabi Yusuf dan Zulaikha. Adakah benar mereka bernikah ?
.
Tidak ada satu periwayatan yang sahih tentang pernikahan baginda dengan Zulaikha. Namun kisah ini merupakan Nukilan ahli tafsir yang disebut sebagai israiliyat. Jadi adakah boleh diterima kisah2 yang dinukilkan oleh kaum terdahulu iaitu bani israil? Jawapannya boleh dengan syarat, pertama kisah itu tidak bercanggah dengan syariat Nabi S.a.w. Kedua tidak bersangkut paut dengan Aqidah kita. Dan kisah ini sama ada Nabi Yusuf bernikah atau tak, sama sekali tidak kena mengena dengan aqidah kita. Jadi boleh diterima. Tapi sama ada benar atau tidak pernikahan itu jawapannya boleh Jadi ya atau tidak. Masyhurnya “ya”
.
Speaker: @alifteega
.
Ilmu Tambahan :
1) Hati ini milik Allah, andai kita mahukan cinta dari manusia, cari cinta Allah. Minta pada Allah. Kerana Allah maha membolak balikkan hati. Tapi jangan lah minta isteri orang pulak 😂
.
2) Just my opinion, to fall in love is something yang we can control. Caranya, bimbing hati kita, didik hati kita, kuatkan hati kita. Jangan mudah untuk jatuh cinta. Kerana dikhuatiri cinta itu bukan untuk kita. Jangan hanya sibuk mencari cinta manusia, tetapi cinta Allah entah ke mana. You can’t force people to accept that particular love, yes you can fight for it but still. So kejar cinta Allah dahulu.
.
3) here’s a thing, cinta itu anugerah Allah yang hadir dalam hidup kita. Then kenapa kita senang2 nak bagi pada orang yang bukan untuk kita atau orang yang tak menghargai diri kita ? So yeah !
.
#Alifteega #teega #dakwahku #muhasabah #love #cinta #ubah #hijrah #kongsi #ilmu #nasihat #teguran #manfaat #jommuhasabah #perbaikidiri #anugerah #harga #positivevibes
#Repost  @alifteega • • • “FALL IN LOVE” . Mencintai seseorang itu adalah hak kita, tapi kita tak boleh Force orang untuk kembali mencintai kita. Semoga bermanfaat ya. Share your thoughts di ruangan comment bawah. Dan Tag rakan kalian juga ya. . Penting Sirah Nabi Yusuf dan Zulaikha. Adakah benar mereka bernikah ? . Tidak ada satu periwayatan yang sahih tentang pernikahan baginda dengan Zulaikha. Namun kisah ini merupakan Nukilan ahli tafsir yang disebut sebagai israiliyat. Jadi adakah boleh diterima kisah2 yang dinukilkan oleh kaum terdahulu iaitu bani israil? Jawapannya boleh dengan syarat, pertama kisah itu tidak bercanggah dengan syariat Nabi S.a.w. Kedua tidak bersangkut paut dengan Aqidah kita. Dan kisah ini sama ada Nabi Yusuf bernikah atau tak, sama sekali tidak kena mengena dengan aqidah kita. Jadi boleh diterima. Tapi sama ada benar atau tidak pernikahan itu jawapannya boleh Jadi ya atau tidak. Masyhurnya “ya” . Speaker: @alifteega . Ilmu Tambahan : 1) Hati ini milik Allah, andai kita mahukan cinta dari manusia, cari cinta Allah. Minta pada Allah. Kerana Allah maha membolak balikkan hati. Tapi jangan lah minta isteri orang pulak 😂 . 2) Just my opinion, to fall in love is something yang we can control. Caranya, bimbing hati kita, didik hati kita, kuatkan hati kita. Jangan mudah untuk jatuh cinta. Kerana dikhuatiri cinta itu bukan untuk kita. Jangan hanya sibuk mencari cinta manusia, tetapi cinta Allah entah ke mana. You can’t force people to accept that particular love, yes you can fight for it but still. So kejar cinta Allah dahulu. . 3) here’s a thing, cinta itu anugerah Allah yang hadir dalam hidup kita. Then kenapa kita senang2 nak bagi pada orang yang bukan untuk kita atau orang yang tak menghargai diri kita ? So yeah ! . #Alifteega  #teega  #dakwahku  #muhasabah  #love  #cinta  #ubah  #hijrah  #kongsi  #ilmu  #nasihat  #teguran  #manfaat  #jommuhasabah  #perbaikidiri  #anugerah  #harga  #positivevibes 
CUBA TANYA
.
Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu. Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat. 
Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je. So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ?
.
Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutu, sakit sendi, sakit belakang. Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. 
Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan @amani4lifeofficial insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan.
.
Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2.
.
Semoga bermanfaat.
.
#alifteega #teega #kongsi #manfaat #kebaikan #ubatsakitlutut #amani4life #rezeki #ibadat #mudah #ubah #hijrah #gelamani #patijusamani
CUBA TANYA . Kadang2 mak ayah kita, tok nek kita, malu nak bagitahu. Atau diorang terasa dengan kita sebab kita tak ambil tahu. Biasa lah orang tua mudah terasa. Jadi korang pergi lah tanya. Ambil berat. Ye lah kadang2 mak ayah kita sakit dia tak bagitahu, dia senyap je. So kita kena tanya. Baru lah diorang seronok. Anak ambil berat. Betul tak ? . Mana tahu mak ayah kita nak solat tapi tak selesa, sakit lutu, sakit sendi, sakit belakang. Macam2 jadi kita sebagai anak ni lah kena tolong diorang okay. Alif nak bantu korang jugak, dengan menggunakan @amani4lifeofficial insyaAllah boleh bantu kurangkan dan melegakan kesakitan. . Kongsikan pada kawan2 bagitahu. Supaya ramai lagi mudah untuk beribadat dan berjalan2. . Semoga bermanfaat. . #alifteega  #teega  #kongsi  #manfaat  #kebaikan  #ubatsakitlutut  #amani4life  #rezeki  #ibadat  #mudah  #ubah  #hijrah  #gelamani  #patijusamani 
Anda nak turunkan berat badan hingga 5KG sebelum masuk tahun 2019??
.
Jom amalkan 5 tips ni. Nak cara lebih mudah, minum je APPECUT. 😉
.
#kongsi
#obesiti
#kurus
#nakkurus
#sihat
#tipskurus
#kongsitips
#appecutnerrys
#appecutkasipecah
Janganlah risaukan duniamu, karena ada Tuhan yang maha kaya menjamin rizkimu. 
Risaukanlah akhiratmu dengan memperbanyak ibadahmu. 
Semoga kita semua bisa menjadi ummat yang dikaruniai kesuksesan dunia dan akhirat. Amiin. 
#kandangin #kajian #ekonomi #islam #syariah #halal #investasi #kongsi #bisnis #join #usaha #entepreneur #tech #qoute #islami #hadist #hijrah #halal #muslim #islam #pengusaha #muda
"Kunci khusyu' di dalam solat adalah banyak mengingati Allah ketika di luar waktu solat" -Prof Syeikh Ali Jum'ah Muhammad Bin Abdul Wahab-
.
#hishamyoungmuslim 
#share #jomrepost
#dakwahkalbu #tarbiahkalbu
#dakwahsentap #tarbiahsentap
#quotesislamik #teega #alifteega #dakwah #muhasabah #perbaikidiri #kongsi #manfaat #hijrah #tarbiah #ubah #ilmu #berubahlebihbaik #teamhishamyoungmuslim
#Blessed #Alhamdulillah #Motivation #sharingiscaring
Repost by @alifteega - “CHILL UP”
.
Chill up guys, jangan hanya disebabkan kesalahan, salah faham kita korbankan persahabatan yang kita bina. At the end, kita jugak memerlukan dia, untuk kita berkongsi masalah, kesedihan. Jangan hanya kerana dunia, akhirat tergadai. Semoga bermanfaat ya. Jom Tag kawan2. Dan share pada yang lain ya.
.
Speaker : @alifteega
.
If you guys ada ilmu tambahan, just share okay. Share dekat comment so that ramai boleh baca. Thank you❤️
.
#alifteega #teega #positivevibes #sahabat #kawan #dakwah #nasihat #teguran #kongsi #ilmu #manfaat #muhasabah #tarbiah #jommuhasabah #hijrah #ubah #lebihbaik #motivate #quotes
Repost by @alifteega - “CHILL UP” . Chill up guys, jangan hanya disebabkan kesalahan, salah faham kita korbankan persahabatan yang kita bina. At the end, kita jugak memerlukan dia, untuk kita berkongsi masalah, kesedihan. Jangan hanya kerana dunia, akhirat tergadai. Semoga bermanfaat ya. Jom Tag kawan2. Dan share pada yang lain ya. . Speaker : @alifteega . If you guys ada ilmu tambahan, just share okay. Share dekat comment so that ramai boleh baca. Thank you❤️ . #alifteega  #teega  #positivevibes  #sahabat  #kawan  #dakwah  #nasihat  #teguran  #kongsi  #ilmu  #manfaat  #muhasabah  #tarbiah  #jommuhasabah  #hijrah  #ubah  #lebihbaik  #motivate  #quotes 
Beberapa orang menikmati cahaya yang merona di penghujung sana

Beberapa orang menunggu cahaya yang merona tenggelam lalu menikmati gelapnya

Beberapa orang enggan untuk berkedip ketika cahaya yang merona ini memancarkan ke indahannya

Beberapa orang mengejar-ngejar agar bisa ia genggam cahaya yang hanya fana

Tetapi aku bukan salah satu dari itu, aku hanya meng-eja makna ketika melihat cahaya yang merona itu menghidupkan alam semesta yang akhirnya pergi tanpa permisi lalu menyisakan gelap dan tentang yang datang dan berangkat pulang.

#puisi #sajakrindu #sastraindonesia #katakatacinta #bahasaarab #berdoa #hitskekinian #kongsi #gubugsawah #sajakmalam
Beberapa orang menikmati cahaya yang merona di penghujung sana Beberapa orang menunggu cahaya yang merona tenggelam lalu menikmati gelapnya Beberapa orang enggan untuk berkedip ketika cahaya yang merona ini memancarkan ke indahannya Beberapa orang mengejar-ngejar agar bisa ia genggam cahaya yang hanya fana Tetapi aku bukan salah satu dari itu, aku hanya meng-eja makna ketika melihat cahaya yang merona itu menghidupkan alam semesta yang akhirnya pergi tanpa permisi lalu menyisakan gelap dan tentang yang datang dan berangkat pulang. #puisi  #sajakrindu  #sastraindonesia  #katakatacinta  #bahasaarab  #berdoa  #hitskekinian  #kongsi  #gubugsawah  #sajakmalam