an online Instagram web viewer

#katakatasemangat medias

Photos

β€œLife would not be better because a chance, life will always be better because of the courage to take action at every chance.” #GoodMorning #Goodmoments #family #friends #myheart #mylove #selfie #2018  #instagrammalaysia #instagram #selamatpagi #SentiasaDiHati #katakatasemangat #perjuangan #follow4followback #likeforlikes #followforfollowback
My life is simple and doesn't talk much if you understandπŸ‘Œ

#katakatabijak #katakatahikmah #katakatamotivasi #katakatalawak #katakatasemangat #katakatainspirasi
Menulis bagiku adalah suatu cara untuk mengungkapkan tanpa melalui perkataan βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
🎢 VIRGOUN - πŸ“½οΈ @senja_firewall
πŸ“ @rahmadfirewall βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
Follow ↙️
#️⃣ @zoetropic_app
#️⃣ @plotagraph
#️⃣ @plotaverse
#️⃣ @unfold_official
#️⃣ @inshot.app
βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
#senja_firewall #zoetropic #plotagraph #plotaverse #unfold #inshot #literasi #literasi15detik #literasi30detik #literasi1menit #literasi60detik #literasimedia #motiongrafics #fotomotivation #cinemagraph #fotography #katakatasemangat #katakatahati #katakatainspirasi #katakatamotivasi #katakatacinta #katakatabijak #katakatamutiara #katakataindah #katakatahikmah #katakatagalau #katakatabaper #katakata
Menulis bagiku adalah suatu cara untuk mengungkapkan tanpa melalui perkataan βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž– 🎢 VIRGOUN - πŸ“½οΈ @senja_firewall πŸ“ @rahmadfirewall βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž– Follow ↙️ #️⃣ @zoetropic_app #️⃣ @plotagraph #️⃣ @plotaverse #️⃣ @unfold_official #️⃣ @inshot.app βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž– #senja_firewall  #zoetropic  #plotagraph  #plotaverse  #unfold  #inshot  #literasi  #literasi15detik  #literasi30detik  #literasi1menit  #literasi60detik  #literasimedia  #motiongrafics  #fotomotivation  #cinemagraph  #fotography  #katakatasemangat  #katakatahati  #katakatainspirasi  #katakatamotivasi  #katakatacinta  #katakatabijak  #katakatamutiara  #katakataindah  #katakatahikmah  #katakatagalau  #katakatabaper  #katakata 
Dari semua jenis ibadah baik itu sunnah atau wajib, yakin dari masing-masingnya memiliki keutamaan-keutamaan yang lebih di unggulkan baik berupa pahala atau kebaikan seperti halnya juga pada puasa arafah tanggal 9 dzulhijjah atau sehari sebelum hari raya idul adha. Di mana untuk puasa sunnah sunnah sebagaimana yang di jelaskan dalam sebuah hadits bahwa untuk puasa arafah bisa menghapus dosa setahun yang lalu dan yang akan datang, sebagaimana bunyi haditsnya yaitu:
Dari Abu Qotadah, ia berkata bahwa Rasulullah shallallahu β€˜alaihi wa sallam bersabda: ">Ψ΅ΩΩŠΩŽΨ§Ω…Ω ΩŠΩŽΩˆΩ’Ω…Ω عَرَفَةَ Ψ£ΩŽΨ­Ω’Ψͺَسِبُ ΨΉΩŽΩ„ΩŽΩ‰ Ψ§Ω„Ω„ΩŽΩ‘Ω‡Ω Ψ£ΩŽΩ†Ω’ ΩŠΩΩƒΩŽΩΩΩ‘Ψ±ΩŽ Ψ§Ω„Ψ³ΩŽΩ‘Ω†ΩŽΨ©ΩŽ Ψ§Ω„ΩŽΩ‘Ψͺِى Ω‚ΩŽΨ¨Ω’Ω„ΩŽΩ‡Ω ΩˆΩŽΨ§Ω„Ψ³ΩŽΩ‘Ω†ΩŽΨ©ΩŽ Ψ§Ω„ΩŽΩ‘Ψͺِى Ψ¨ΩŽΨΉΩ’Ψ―ΩŽΩ‡Ω ΩˆΩŽΨ΅ΩΩŠΩŽΨ§Ω…Ω ΩŠΩŽΩˆΩ’Ω…Ω عَاشُورَاَؑ Ψ£ΩŽΨ­Ω’Ψͺَسِبُ ΨΉΩŽΩ„ΩŽΩ‰ Ψ§Ω„Ω„ΩŽΩ‘Ω‡Ω Ψ£ΩŽΩ†Ω’ ΩŠΩΩƒΩŽΩΩΩ‘Ψ±ΩŽ Ψ§Ω„Ψ³ΩŽΩ‘Ω†ΩŽΨ©ΩŽ Ψ§Ω„ΩŽΩ‘Ψͺِى Ω‚ΩŽΨ¨Ω’Ω„ΩŽΩ‡Ω β€œPuasa Arofah (9 Dzulhijjah) dapat menghapuskan dosa setahun yang lalu dan setahun akan datang. Puasa Asyuro (10 Muharram) akan menghapuskan dosa setahun yang lalu.” (HR. Muslim no. 1162)

Yuk puasa kita besok ukhti ☺☺
#motivasiislam #katakatamotivasi #quoteislami #kutipanislami #hijaberscantik #istiqomah #salamdakwah #salamdakwahislam #katakatasemangat #hijabers#islamdakwah #islamicquotes #hijaberscantik #istiqomah #wanitamuslimah #wanitasurgabidadaridunia #hijab #quoteoftheday #wanitasholehah #akhwat
#ritafashionhijab #duri #pinggir #mandau #bengkalis
Dari semua jenis ibadah baik itu sunnah atau wajib, yakin dari masing-masingnya memiliki keutamaan-keutamaan yang lebih di unggulkan baik berupa pahala atau kebaikan seperti halnya juga pada puasa arafah tanggal 9 dzulhijjah atau sehari sebelum hari raya idul adha. Di mana untuk puasa sunnah sunnah sebagaimana yang di jelaskan dalam sebuah hadits bahwa untuk puasa arafah bisa menghapus dosa setahun yang lalu dan yang akan datang, sebagaimana bunyi haditsnya yaitu: Dari Abu Qotadah, ia berkata bahwa Rasulullah shallallahu β€˜alaihi wa sallam bersabda: ">Ψ΅ΩΩŠΩŽΨ§Ω…Ω ΩŠΩŽΩˆΩ’Ω…Ω عَرَفَةَ Ψ£ΩŽΨ­Ω’Ψͺَسِبُ ΨΉΩŽΩ„ΩŽΩ‰ Ψ§Ω„Ω„ΩŽΩ‘Ω‡Ω Ψ£ΩŽΩ†Ω’ ΩŠΩΩƒΩŽΩΩΩ‘Ψ±ΩŽ Ψ§Ω„Ψ³ΩŽΩ‘Ω†ΩŽΨ©ΩŽ Ψ§Ω„ΩŽΩ‘Ψͺِى Ω‚ΩŽΨ¨Ω’Ω„ΩŽΩ‡Ω ΩˆΩŽΨ§Ω„Ψ³ΩŽΩ‘Ω†ΩŽΨ©ΩŽ Ψ§Ω„ΩŽΩ‘Ψͺِى Ψ¨ΩŽΨΉΩ’Ψ―ΩŽΩ‡Ω ΩˆΩŽΨ΅ΩΩŠΩŽΨ§Ω…Ω ΩŠΩŽΩˆΩ’Ω…Ω عَاشُورَاَؑ Ψ£ΩŽΨ­Ω’Ψͺَسِبُ ΨΉΩŽΩ„ΩŽΩ‰ Ψ§Ω„Ω„ΩŽΩ‘Ω‡Ω Ψ£ΩŽΩ†Ω’ ΩŠΩΩƒΩŽΩΩΩ‘Ψ±ΩŽ Ψ§Ω„Ψ³ΩŽΩ‘Ω†ΩŽΨ©ΩŽ Ψ§Ω„ΩŽΩ‘Ψͺِى Ω‚ΩŽΨ¨Ω’Ω„ΩŽΩ‡Ω β€œPuasa Arofah (9 Dzulhijjah) dapat menghapuskan dosa setahun yang lalu dan setahun akan datang. Puasa Asyuro (10 Muharram) akan menghapuskan dosa setahun yang lalu.” (HR. Muslim no. 1162) Yuk puasa kita besok ukhti ☺☺ #motivasiislam  #katakatamotivasi  #quoteislami  #kutipanislami  #hijaberscantik  #istiqomah  #salamdakwah  #salamdakwahislam  #katakatasemangat  #hijabers #islamdakwah  #islamicquotes  #hijaberscantik  #istiqomah  #wanitamuslimah  #wanitasurgabidadaridunia  #hijab  #quoteoftheday  #wanitasholehah  #akhwat  #ritafashionhijab  #duri  #pinggir  #mandau  #bengkalis 
Sebuah rasa yang sudah terjadiΒ dan berpisah dari semua ceritaΒ masa lalu yang pernah Indah dan semua berakhir dengan berjuta kenangan βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
🎢 NOAH - Semua Tentang Kita
πŸ“½οΈ @senja_firewall
πŸ“ @rahmadfirewall βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
Follow ↙️
#️⃣ @zoetropic_app
#️⃣ @plotagraph
#️⃣ @plotaverse
#️⃣ @unfold_official
#️⃣ @inshot.app
βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
#senja_firewall #zoetropic #plotagraph #plotaverse #unfold #inshot #literasi #literasi15detik #literasi30detik #literasi1menit #literasi60detik #literasimedia #motiongrafics #fotomotivation #cinemagraph #fotography #katakatasemangat #katakatahati #katakatainspirasi #katakatamotivasi #katakatacinta #katakatabijak #katakatamutiara #katakataindah #katakatahikmah #katakatagalau #katakatabaper #katakata
Sebuah rasa yang sudah terjadiΒ dan berpisah dari semua ceritaΒ masa lalu yang pernah Indah dan semua berakhir dengan berjuta kenangan βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž– 🎢 NOAH - Semua Tentang Kita πŸ“½οΈ @senja_firewall πŸ“ @rahmadfirewall βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž– Follow ↙️ #️⃣ @zoetropic_app #️⃣ @plotagraph #️⃣ @plotaverse #️⃣ @unfold_official #️⃣ @inshot.app βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž– #senja_firewall  #zoetropic  #plotagraph  #plotaverse  #unfold  #inshot  #literasi  #literasi15detik  #literasi30detik  #literasi1menit  #literasi60detik  #literasimedia  #motiongrafics  #fotomotivation  #cinemagraph  #fotography  #katakatasemangat  #katakatahati  #katakatainspirasi  #katakatamotivasi  #katakatacinta  #katakatabijak  #katakatamutiara  #katakataindah  #katakatahikmah  #katakatagalau  #katakatabaper  #katakata 
KAPAN BUNDA TERLIHAT ANGGUN?

1 Minggu yg lalu......
1 Bulan yg lalu kah....
Atau bahkan.....
1 Tahun yg lalu.... Ups..... ???? Mau setiap hari bahkan setiap saat terlihat anggun.....?? Yuk coba lihat koleksi terbaru kami, Tunik Terbaru Dr bahan Roberto Cavalli yg bisa buat bunda setiap hari makin anggun dan trendi.

Apa lagi Ada ukurannya juga.... Wah.... Makin nyaman kan klo dipakai... Detail size:
Size M : LD 100cm, PB 110cm
Size L : LD 102cm, PB 112cm
Size Xl: LD 106cm,PB 114cm

Ayo mau pikir2 apa lg....
Karena stok nya terbatas,

ORDER SEKARANG JUGA....!!
#motivasiislam #katakatamotivasi #quoteislami #kutipanislami #hijaberscantik #istiqomah #salamdakwah #salamdakwahislam #katakatasemangat #hijabers#islamdakwah #islamicquotes #hijaberscantik #istiqomah #wanitamuslimah #wanitasurgabidadaridunia #hijab #quoteoftheday #wanitasholehah #akhwat
#ritafashionhijab #duri #pinggir #mandau #bengkalis@infoduri #tuniksimpel
KAPAN BUNDA TERLIHAT ANGGUN? 1 Minggu yg lalu...... 1 Bulan yg lalu kah.... Atau bahkan..... 1 Tahun yg lalu.... Ups..... ???? Mau setiap hari bahkan setiap saat terlihat anggun.....?? Yuk coba lihat koleksi terbaru kami, Tunik Terbaru Dr bahan Roberto Cavalli yg bisa buat bunda setiap hari makin anggun dan trendi. Apa lagi Ada ukurannya juga.... Wah.... Makin nyaman kan klo dipakai... Detail size: Size M : LD 100cm, PB 110cm Size L : LD 102cm, PB 112cm Size Xl: LD 106cm,PB 114cm Ayo mau pikir2 apa lg.... Karena stok nya terbatas, ORDER SEKARANG JUGA....!! #motivasiislam  #katakatamotivasi  #quoteislami  #kutipanislami  #hijaberscantik  #istiqomah  #salamdakwah  #salamdakwahislam  #katakatasemangat  #hijabers #islamdakwah  #islamicquotes  #hijaberscantik  #istiqomah  #wanitamuslimah  #wanitasurgabidadaridunia  #hijab  #quoteoftheday  #wanitasholehah  #akhwat  #ritafashionhijab  #duri  #pinggir  #mandau  #bengkalis @infoduri #tuniksimpel 
Ketika semua suara membuatmu ragu kamu tetap harus maju, ketika semua orang melakukan berbagai cara untuk membuatmu jatuh kamu harus tetap berdiri teguh. Merryriana.  #katakatasemangat
Ketika semua suara membuatmu ragu kamu tetap harus maju, ketika semua orang melakukan berbagai cara untuk membuatmu jatuh kamu harus tetap berdiri teguh. Merryriana. #katakatasemangat 
Jika memang pekerjaan itu mengharuskanku melepas jilbab, maka aku rela meninggalkannya.
Insha Allah, Allah yang Maha Memberi Rezeki akan menggantikan yang lebih baik 😊
#motivasiislam #katakatamotivasi #quoteislami #kutipanislami #hijaberscantik #istiqomah #salamdakwah #salamdakwahislam #katakatasemangat #hijabers#islamdakwah #islamicquotes #hijaberscantik #istiqomah #wanitamuslimah #wanitasurgabidadaridunia #hijab #quoteoftheday #wanitasholehah #akhwat
#ritafashionhijab #duri #pinggir #mandau #bengkalis
Jika memang pekerjaan itu mengharuskanku melepas jilbab, maka aku rela meninggalkannya. Insha Allah, Allah yang Maha Memberi Rezeki akan menggantikan yang lebih baik 😊 #motivasiislam  #katakatamotivasi  #quoteislami  #kutipanislami  #hijaberscantik  #istiqomah  #salamdakwah  #salamdakwahislam  #katakatasemangat  #hijabers #islamdakwah  #islamicquotes  #hijaberscantik  #istiqomah  #wanitamuslimah  #wanitasurgabidadaridunia  #hijab  #quoteoftheday  #wanitasholehah  #akhwat  #ritafashionhijab  #duri  #pinggir  #mandau  #bengkalis 
Saudaraku, ingatlah bahwa orang-orang sholih terdahulu sangat membenci tidur pagi. Kita dapat melihat ini dari penuturan Ibnul Qayyim ketika menjelaskan masalah banyak tidur yaitu bahwa banyak tidur dapat mematikan hati dan membuat badan merasa malas serta membuang-buang waktu. Beliau rahimahullah mengatakan, β€œBanyak tidur dapat mengakibatkan lalai dan malas-malasan. Banyak tidur ada yang termasuk dilarang dan ada pula yang dapat menimbulkan bahaya bagi badan.
-
Waktu tidur yang paling bermanfaat yaitu :
[1] tidur ketika sangat butuh,
[2] tidur di awal malam –ini lebih manfaat daripada tidur di akhir malam-,
[3] tidur di pertengahan siang –ini lebih bermanfaat daripada tidur di waktu pagi dan sore-. Apalagi di waktu pagi dan sore sangat sedikit sekali manfaatnya bahkan lebih banyak bahaya yang ditimbulkan, lebih-lebih lagi tidur di waktu β€˜Ashar dan awal pagi kecuali jika memang tidak tidur semalaman.
-
Menurut para salaf, tidur yang terlarang adalah tidur ketika selesai shalat shubuh hingga matahari terbit. Karena pada waktu tersebut adalah waktu untuk menuai ghonimah (pahala yang berlimpah). Mengisi waktu tersebut adalah keutamaan yang sangat besar, menurut orang-orang sholih. Sehingga apabila mereka melakukan perjalanan semalam suntuk, mereka tidak mau tidur di waktu tersebut hingga terbit matahari. Mereka melakukan demikian karena waktu pagi adalah waktu terbukanya pintu rizki dan datangnya barokah (banyak kebaikan).” #motivasiislam #katakatamotivasi #quoteislami #kutipanislami #hijaberscantik #istiqomah #salamdakwah #salamdakwahislam #katakatasemangat #hijabers#islamdakwah #islamicquotes #hijaberscantik #istiqomah #wanitamuslimah #wanitasurgabidadaridunia #hijab #quoteoftheday #wanitasholehah #akhwat
#ritafashionhijab #duri #pinggir #mandau #bengkalis
Saudaraku, ingatlah bahwa orang-orang sholih terdahulu sangat membenci tidur pagi. Kita dapat melihat ini dari penuturan Ibnul Qayyim ketika menjelaskan masalah banyak tidur yaitu bahwa banyak tidur dapat mematikan hati dan membuat badan merasa malas serta membuang-buang waktu. Beliau rahimahullah mengatakan, β€œBanyak tidur dapat mengakibatkan lalai dan malas-malasan. Banyak tidur ada yang termasuk dilarang dan ada pula yang dapat menimbulkan bahaya bagi badan. - Waktu tidur yang paling bermanfaat yaitu : [1] tidur ketika sangat butuh, [2] tidur di awal malam –ini lebih manfaat daripada tidur di akhir malam-, [3] tidur di pertengahan siang –ini lebih bermanfaat daripada tidur di waktu pagi dan sore-. Apalagi di waktu pagi dan sore sangat sedikit sekali manfaatnya bahkan lebih banyak bahaya yang ditimbulkan, lebih-lebih lagi tidur di waktu β€˜Ashar dan awal pagi kecuali jika memang tidak tidur semalaman. - Menurut para salaf, tidur yang terlarang adalah tidur ketika selesai shalat shubuh hingga matahari terbit. Karena pada waktu tersebut adalah waktu untuk menuai ghonimah (pahala yang berlimpah). Mengisi waktu tersebut adalah keutamaan yang sangat besar, menurut orang-orang sholih. Sehingga apabila mereka melakukan perjalanan semalam suntuk, mereka tidak mau tidur di waktu tersebut hingga terbit matahari. Mereka melakukan demikian karena waktu pagi adalah waktu terbukanya pintu rizki dan datangnya barokah (banyak kebaikan).” #motivasiislam  #katakatamotivasi  #quoteislami  #kutipanislami  #hijaberscantik  #istiqomah  #salamdakwah  #salamdakwahislam  #katakatasemangat  #hijabers #islamdakwah  #islamicquotes  #hijaberscantik  #istiqomah  #wanitamuslimah  #wanitasurgabidadaridunia  #hijab  #quoteoftheday  #wanitasholehah  #akhwat  #ritafashionhijab  #duri  #pinggir  #mandau  #bengkalis 
Hanya kita yang faham tentang diri kita sendiri.
.
Untuk berjaya, kata-kata dalam diri kita perlu lebih kuat daripada kata-kata dari luar.
.
Sama ada kata-kata tu berbentuk komen atau kritikan, tentang hidup kita dan tentang apa yang kita sedang usahakan, jangan biarkan kata-kata itu lebih kuat dari kata hati kita.
.
Orang boleh komen itu dan ini, kita adalah yang paling faham dan tahu apa yang perlu kita lakukan untuk diri kita, hidup kita dan orang-orang yang kita sayang.
.
Saya sentiasa abaikan apa saja yang saya tak suka, terus jalan kehadapan dan saya sentiasa dapat prove them wrong.
.
Don’t live on other people thought. Its your life by the way.
.
#moshedmohamad #real #hustler #entrepreneur #hustle24hours #brandmoshed #moshed #staystrong
.
.
.
.
.
.
#selfmade #motivasi #bisnes #malaysianentrepreneur #malaysianhustler #iamlegend #kehidupan #katakatasemangat #millionaire #entrepreneurship #founder #kitaok #malaysianpodcast #podcaster #duit #masyuk #janaincome

Credit to @moshed_mohamad
Hanya kita yang faham tentang diri kita sendiri. . Untuk berjaya, kata-kata dalam diri kita perlu lebih kuat daripada kata-kata dari luar. . Sama ada kata-kata tu berbentuk komen atau kritikan, tentang hidup kita dan tentang apa yang kita sedang usahakan, jangan biarkan kata-kata itu lebih kuat dari kata hati kita. . Orang boleh komen itu dan ini, kita adalah yang paling faham dan tahu apa yang perlu kita lakukan untuk diri kita, hidup kita dan orang-orang yang kita sayang. . Saya sentiasa abaikan apa saja yang saya tak suka, terus jalan kehadapan dan saya sentiasa dapat prove them wrong. . Don’t live on other people thought. Its your life by the way. . #moshedmohamad  #real  #hustler  #entrepreneur  #hustle24hours  #brandmoshed  #moshed  #staystrong  . . . . . . #selfmade  #motivasi  #bisnes  #malaysianentrepreneur  #malaysianhustler  #iamlegend  #kehidupan  #katakatasemangat  #millionaire  #entrepreneurship  #founder  #kitaok  #malaysianpodcast  #podcaster  #duit  #masyuk  #janaincome  Credit to @moshed_mohamad
Hanya kita yang faham tentang diri kita sendiri.
.
Untuk berjaya, kata-kata dalam diri kita perlu lebih kuat daripada kata-kata dari luar.
.
Sama ada kata-kata tu berbentuk komen atau kritikan, tentang hidup kita dan tentang apa yang kita sedang usahakan, jangan biarkan kata-kata itu lebih kuat dari kata hati kita.
.
Orang boleh komen itu dan ini, kita adalah yang paling faham dan tahu apa yang perlu kita lakukan untuk diri kita, hidup kita dan orang-orang yang kita sayang.
.
Saya sentiasa abaikan apa saja yang saya tak suka, terus jalan kehadapan dan saya sentiasa dapat prove them wrong.
.
Don’t live on other people thought. Its your life by the way.
.
#moshedmohamad #real #hustler #entrepreneur #hustle24hours #brandmoshed #moshed #staystrong
.
.
.
.
.
.
#selfmade #motivasi #bisnes #malaysianentrepreneur #malaysianhustler #iamlegend #kehidupan #katakatasemangat #millionaire #entrepreneurship #founder #kitaok #malaysianpodcast #podcaster #duit #duitmasyuk

Credit to @moshed_mohamad
Hanya kita yang faham tentang diri kita sendiri. . Untuk berjaya, kata-kata dalam diri kita perlu lebih kuat daripada kata-kata dari luar. . Sama ada kata-kata tu berbentuk komen atau kritikan, tentang hidup kita dan tentang apa yang kita sedang usahakan, jangan biarkan kata-kata itu lebih kuat dari kata hati kita. . Orang boleh komen itu dan ini, kita adalah yang paling faham dan tahu apa yang perlu kita lakukan untuk diri kita, hidup kita dan orang-orang yang kita sayang. . Saya sentiasa abaikan apa saja yang saya tak suka, terus jalan kehadapan dan saya sentiasa dapat prove them wrong. . Don’t live on other people thought. Its your life by the way. . #moshedmohamad  #real  #hustler  #entrepreneur  #hustle24hours  #brandmoshed  #moshed  #staystrong  . . . . . . #selfmade  #motivasi  #bisnes  #malaysianentrepreneur  #malaysianhustler  #iamlegend  #kehidupan  #katakatasemangat  #millionaire  #entrepreneurship  #founder  #kitaok  #malaysianpodcast  #podcaster  #duit  #duitmasyuk  Credit to @moshed_mohamad
Hujan mengingatkan sebuah kenangan yang mungkin tak terlupakan hingga detik ini βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
🎢 Last child - diary depresiku
πŸŽ₯ @senja_firewall
πŸ“ @rahmadfirewall βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
#senja_firewall #zoetropic #literasi #literasi15detik #literasi30detik #literasi1menit #literasi60detik #literasimedia #katakatasemangat #katakatahati #katakatainspirasi #likeforfollow #likeforlikes
Hujan mengingatkan sebuah kenangan yang mungkin tak terlupakan hingga detik ini βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž– 🎢 Last child - diary depresiku πŸŽ₯ @senja_firewall πŸ“ @rahmadfirewall βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž– #senja_firewall  #zoetropic  #literasi  #literasi15detik  #literasi30detik  #literasi1menit  #literasi60detik  #literasimedia  #katakatasemangat  #katakatahati  #katakatainspirasi  #likeforfollow  #likeforlikes 
Kan bagus semua orang attitude macam ni mesti Malaysia bersih dari LGBT heheπŸ˜†
.
Follow @lawakfunki untuk menggembirakan hari korang 😍
.
#nakfakta #nakbebel #katakatasemangat #katakatahikmah #semangat #dontgiveup #positivevibes #dubsmashmalaysian #dubsmashmalaysia #malaysiaviners #vinemalaysia #malayvines #mudahterhibur #igersmalaysia #igersmalaya #ikutcarakita #atukpesan #lawakan #smulemalaysia #lippmalaysia #lawakkerder #  #lawakgram #siakapkeli #motifviral #lawakhambar #funnymeme #lawak #lawakkerder
Kan bagus semua orang attitude macam ni mesti Malaysia bersih dari LGBT heheπŸ˜† . Follow @lawakfunki untuk menggembirakan hari korang 😍 . #nakfakta  #nakbebel  #katakatasemangat  #katakatahikmah  #semangat  #dontgiveup  #positivevibes  #dubsmashmalaysian  #dubsmashmalaysia  #malaysiaviners  #vinemalaysia  #malayvines  #mudahterhibur  #igersmalaysia  #igersmalaya  #ikutcarakita  #atukpesan  #lawakan  #smulemalaysia  #lippmalaysia  #lawakkerder  # #lawakgram  #siakapkeli  #motifviral  #lawakhambar  #funnymeme  #lawak  #lawakkerder 
Tq @kingafiqq  sebab bagi kata ii hikmah walaupun pendek tapi padat 😍😘😚
♦Tag 3 rakan anda yang tengok video ni
.
. β™₯Jom support @daus.topupjt .
πŸ“½@kingafiqq .
.
#katakatamutiara #katakatasemangat #ilmubermanfaat #semangatπŸ’ͺ
Kehidupan ni ialah soal BELAJAR & PERBAIKI.. Kau tak dilahirkan tiba2 terus pandai berlari, lompat kijang, pandai Addmath, pandai menyanyi, memasak apa semua la.. Kita semua start dari Zero.
.
Tapi kita BELAJAR & PERBAIKI. Jatuh bangun jatuh bangun sampai pandai merangkak, berjalan, berlari..
.
Sama macam BISNES. Kau tak perlu harapkan semua benda PERFECT dulu baru kau start bisnes. Takde benda yang mcm tu. Kau start dari TRASH dan kau pelan2 BELAJAR & PERBAIKI.
.
Dari pengalaman kau atasi masalah satu per satu la yang akan buatkan kau semakin matang dalam handle bisnes dan kau dah makin mahir sampai la bisnes kau jadi Stable or Sempurna..
.
So kalau kau ada impian yg kau nak capai melalui bisnes, atau kau ada rasa minat nak start buat bisnes, JUST START! Lagi lama kau tunggu, lagi banyak masa kau bazir, sedangkan dalam tempoh kau menunggu tu, dah banyak benda kau boleh belajar dan capai. Dapat apa yang saya bebel ni? Hadamkan dan buat! πŸ’ͺ🏻πŸ”₯
.
.
#tipsbisnesikmal
#motivationquotes
#katakatasemangat
#tipsbisnes
#justdoit
#usahawanmuda
Kehidupan ni ialah soal BELAJAR & PERBAIKI.. Kau tak dilahirkan tiba2 terus pandai berlari, lompat kijang, pandai Addmath, pandai menyanyi, memasak apa semua la.. Kita semua start dari Zero. . Tapi kita BELAJAR & PERBAIKI. Jatuh bangun jatuh bangun sampai pandai merangkak, berjalan, berlari.. . Sama macam BISNES. Kau tak perlu harapkan semua benda PERFECT dulu baru kau start bisnes. Takde benda yang mcm tu. Kau start dari TRASH dan kau pelan2 BELAJAR & PERBAIKI. . Dari pengalaman kau atasi masalah satu per satu la yang akan buatkan kau semakin matang dalam handle bisnes dan kau dah makin mahir sampai la bisnes kau jadi Stable or Sempurna.. . So kalau kau ada impian yg kau nak capai melalui bisnes, atau kau ada rasa minat nak start buat bisnes, JUST START! Lagi lama kau tunggu, lagi banyak masa kau bazir, sedangkan dalam tempoh kau menunggu tu, dah banyak benda kau boleh belajar dan capai. Dapat apa yang saya bebel ni? Hadamkan dan buat! πŸ’ͺ🏻πŸ”₯ . . #tipsbisnesikmal  #motivationquotes  #katakatasemangat  #tipsbisnes  #justdoit  #usahawanmuda 
Wanita, mahalkan dirimu dengan beragam kebaikan, jagalah harga dirmu, dan jagalah kehormatanmu. Hiasilah dirimu dengan ilmu dan akhlaq mulia, serta tatalah hatimu dengan keimanan, agar kau tetap menjadi yang terindah didunia ini.

Jangan sampai kau rela tak punya harga diri hanya demi sebuah cinta yang tak pasti, sebab tak sedikit perempuan jaman sekarang yang lupa diri.

Ia tinggalkan semua tanggung jawabnya sebagai seorang muslimah, hanya karena untuk menuruti nafsunya bersenang-senang dengan cinta haram.

Jangan sampai karena janji manis yang disuguhkannya setiap saat, kau rela tinggalkan tanggung jawabmu sebagai perhiasan terindah dunia.

Tetaplah jaga keshalehahanmu agar sampai kapanpun kau indah dan tetap menjadi satu-satunya yang terindah di dunia ini.

Jangan sampai karena perhatian abal-abalnya, kau rela melepaskan rasa malumu sebagai wanita. Karena yang menjadi wanita itu indah sepanjang masa, apabila ia tetap pandai menjaga Iffahnya sebagai seorang muslimah.

Sebab, wanita akan selalu indah dan di indahkan, bila ia tak pernah melucuti malunya dalam menjaga fitrahnya sebagai muslimah.
.
.
.
#motivasiislam #katakatamotivasi #quoteislami #kutipanislami #hijaberscantik #istiqomah #salamdakwah #salamdakwahislam #katakatasemangat #hijabers#islamdakwah #islamicquotes #hijaberscantik #istiqomah #wanitamuslimah #wanitasurgabidadaridunia #hijab #quoteoftheday #wanitasholehah #akhwat
#ritafashionhijab #duri #pinggir #mandau #bengkalis
Wanita, mahalkan dirimu dengan beragam kebaikan, jagalah harga dirmu, dan jagalah kehormatanmu. Hiasilah dirimu dengan ilmu dan akhlaq mulia, serta tatalah hatimu dengan keimanan, agar kau tetap menjadi yang terindah didunia ini. Jangan sampai kau rela tak punya harga diri hanya demi sebuah cinta yang tak pasti, sebab tak sedikit perempuan jaman sekarang yang lupa diri. Ia tinggalkan semua tanggung jawabnya sebagai seorang muslimah, hanya karena untuk menuruti nafsunya bersenang-senang dengan cinta haram. Jangan sampai karena janji manis yang disuguhkannya setiap saat, kau rela tinggalkan tanggung jawabmu sebagai perhiasan terindah dunia. Tetaplah jaga keshalehahanmu agar sampai kapanpun kau indah dan tetap menjadi satu-satunya yang terindah di dunia ini. Jangan sampai karena perhatian abal-abalnya, kau rela melepaskan rasa malumu sebagai wanita. Karena yang menjadi wanita itu indah sepanjang masa, apabila ia tetap pandai menjaga Iffahnya sebagai seorang muslimah. Sebab, wanita akan selalu indah dan di indahkan, bila ia tak pernah melucuti malunya dalam menjaga fitrahnya sebagai muslimah. . . . #motivasiislam  #katakatamotivasi  #quoteislami  #kutipanislami  #hijaberscantik  #istiqomah  #salamdakwah  #salamdakwahislam  #katakatasemangat  #hijabers #islamdakwah  #islamicquotes  #hijaberscantik  #istiqomah  #wanitamuslimah  #wanitasurgabidadaridunia  #hijab  #quoteoftheday  #wanitasholehah  #akhwat  #ritafashionhijab  #duri  #pinggir  #mandau  #bengkalis 
Wanita diuji ketika lelaki tidak punyai apa-apa, lelaki diuji ketika ada segalanya.

#katakatamutiara#katakatasemangat
Terkadang hijrah memang berat, tapi janganlah menyerah untuk menjadi dirimu yang baru.
.
Yang lebih baik, yang lebih bersemangat, yang lebih dari sebelumnya
.
.
.#motivasiislam #katakatamotivasi #quoteislami #kutipanislami #hijaberscantik #istiqomah #salamdakwah #salamdakwahislam #katakatasemangat #hijabers#islamdakwah #islamicquotes #hijaberscantik #istiqomah #wanitamuslimah #wanitasurgabidadaridunia #hijab #quoteoftheday #wanitasholehah #akhwat
#ritafashionhijab #duri #pinggir #mandau #bengkalis
Terkadang hijrah memang berat, tapi janganlah menyerah untuk menjadi dirimu yang baru. . Yang lebih baik, yang lebih bersemangat, yang lebih dari sebelumnya . . .#motivasiislam  #katakatamotivasi  #quoteislami  #kutipanislami  #hijaberscantik  #istiqomah  #salamdakwah  #salamdakwahislam  #katakatasemangat  #hijabers #islamdakwah  #islamicquotes  #hijaberscantik  #istiqomah  #wanitamuslimah  #wanitasurgabidadaridunia  #hijab  #quoteoftheday  #wanitasholehah  #akhwat  #ritafashionhijab  #duri  #pinggir  #mandau  #bengkalis 
Untuk berjaya kita kena lalui semua proses yang ada. Semua proses itu tersangatlah consume masa dan emosi.
.
Sementara orang lain masuk ke game ini hanya impikan reward yang menanti pada penghujung kejayaan, kita perlu masuk ke dalam game ini dengan mindset yang betul. Iaitu ingin rasa dan lalui semua proses yang ada.
.
Kita faham tiada kejayaan tanpa proses yang sukar. Kita faham semua ini akan drain kita punya emosi dan memberi kita tekanan yang kita tak pernah lalui sebelum ini. Kita faham semua ini memakan masa.
.
Ramai yang akan berpatah balik selepas mereka sedar yang suatu kejayaan itu perlu melalui sebuah proses yang amat sukar.
.
Tiada cara lain untuk dapat lalui semua proses ini melainkan dengan mempunyai mindset yang betul.
.
Hanya dengan mindset yang betul memberikan kita satu daya tahan bertahun-tahun kerana kita sedar semua kesukaran ini akan berlalu dengan masa, dan ada sebuah kejayaan besar disebaliknya.
.
Its all about the mindset. Just love the process, to win this game!
.
.
#moshedmohamad #real #hustler #entrepreneur #hustle24hours #brandmoshed #moshed
.
.
.
.
#selfmade #motivasi #bisnes #malaysianentrepreneur #malaysianhustler #iamlegend #kehidupan #katakatasemangat #millionaire #entrepreneurship #founder #kitaok #malaysianpodcast #podcaster
Untuk berjaya kita kena lalui semua proses yang ada. Semua proses itu tersangatlah consume masa dan emosi. . Sementara orang lain masuk ke game ini hanya impikan reward yang menanti pada penghujung kejayaan, kita perlu masuk ke dalam game ini dengan mindset yang betul. Iaitu ingin rasa dan lalui semua proses yang ada. . Kita faham tiada kejayaan tanpa proses yang sukar. Kita faham semua ini akan drain kita punya emosi dan memberi kita tekanan yang kita tak pernah lalui sebelum ini. Kita faham semua ini memakan masa. . Ramai yang akan berpatah balik selepas mereka sedar yang suatu kejayaan itu perlu melalui sebuah proses yang amat sukar. . Tiada cara lain untuk dapat lalui semua proses ini melainkan dengan mempunyai mindset yang betul. . Hanya dengan mindset yang betul memberikan kita satu daya tahan bertahun-tahun kerana kita sedar semua kesukaran ini akan berlalu dengan masa, dan ada sebuah kejayaan besar disebaliknya. . Its all about the mindset. Just love the process, to win this game! . . #moshedmohamad  #real  #hustler  #entrepreneur  #hustle24hours  #brandmoshed  #moshed  . . . . #selfmade  #motivasi  #bisnes  #malaysianentrepreneur  #malaysianhustler  #iamlegend  #kehidupan  #katakatasemangat  #millionaire  #entrepreneurship  #founder  #kitaok  #malaysianpodcast  #podcaster 
#Repost @seketulgadis (@get_repost)
・・・
Kecantikan sebenar. πŸ˜„

TAG KAWAN KORANG YANG SELALU PAKAI CANTIK CANTIK πŸ˜†

Credit Photo: @iwearminimal
#seketulgadis #dakwah #quotes #islamicquotes #katakatahikmah #dakwahislam #katakatasemangat #berubah #caramoveon #dakwahhikmah #islam
Selamat Pagi semua 😊
.
.
Semoga hari ini kehidupan kita lebih baik daripada semalam. .
.
.
#katakatasemangat 
#katakatakejayaan 
#katakatamutiara 
#katakatahikmah 
#daynatoys
Semua manusia mahukan ape yg mereka impikan..
Kesedihan itu dirasai apabila keinginan mereka tidak tercapai..
Segalanya ape yg berlaku, Allah sudah tahu ape yg terbaik utk kita dan  adakalanya Allah beri ape yg kite perlu bkn kita mahu..
Sebab Allahlah sebaik-baik perancang..
Kesabaran itu sudah menjadi satu usaha keras utk memperoleh nikmat kebahagiaan....
Musibah yg kita tempuhi perlu didatangi ngn senyuman indah dan perasaan husnuzon..
Keredhaan itu seharusnya diselit ngn hati yg ikhlas dan jiwa raga yg berlapang dada..
#katakatasemangat
#hidupseorangpelajar
Semua manusia mahukan ape yg mereka impikan.. Kesedihan itu dirasai apabila keinginan mereka tidak tercapai.. Segalanya ape yg berlaku, Allah sudah tahu ape yg terbaik utk kita dan adakalanya Allah beri ape yg kite perlu bkn kita mahu.. Sebab Allahlah sebaik-baik perancang.. Kesabaran itu sudah menjadi satu usaha keras utk memperoleh nikmat kebahagiaan.... Musibah yg kita tempuhi perlu didatangi ngn senyuman indah dan perasaan husnuzon.. Keredhaan itu seharusnya diselit ngn hati yg ikhlas dan jiwa raga yg berlapang dada.. #katakatasemangat  #hidupseorangpelajar 
Have some patience in whatever you do. When you feel like giving up, remember all the struggles you had before and how they made you the person you are today. So be patient because you’re still here. You’re stronger than ever. And you can do it!!πŸ’•β™₯️
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#inpirationalquotes #inspo #progressnotperfection #ecoconsciousliving #entrepreneurlife #meditation #fearoffailure #fears #goodvibesonly #greatthingstocome #patienceiskey #sabar #thursdaymotivation #thursdaythoughts
Have some patience in whatever you do. When you feel like giving up, remember all the struggles you had before and how they made you the person you are today. So be patient because you’re still here. You’re stronger than ever. And you can do it!!πŸ’•β™₯️ β €β €β €β €β €β €β €β €β € β €β €β €β €β €β €β €β €β € #inpirationalquotes  #inspo  #progressnotperfection  #ecoconsciousliving  #entrepreneurlife  #meditation  #fearoffailure  #fears  #goodvibesonly  #greatthingstocome  #patienceiskey  #sabar  #thursdaymotivation  #thursdaythoughts 
OPTIMIS yang dibiasakan akan menjadi 'KEKUATAN' , OPTIMIS yang dikembangkan akan berbuah kebaikan & berhujung pada 'KEMENANGAN' - Andrie Wongso #katakatasemangat #doayangbaikbaik #alhamdulillah
Wangian untuk kereta yang guna sekarang..so wangi..bau macam perfume guna harian pun ye jugak..murah2 RM10 je

#dexandra #dexandraairfreshener #katakatasemangat #positivevibes

p/s : abaikan gambar gegar itu..masa snap macam cantik dah..huhuhu
Bisa, pasti bisa. #gairahkehidupan
Stumbled across this photo and I just had to repost it because this is one of my main mantras in life! πŸ§˜πŸ½β€β™€οΈπŸ’•
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#ecoconscious #ecoconsciousliving #inspo #insporation #inspirationalquotes #mindfulness #mindfulliving #mindfulquotes #progressnotperfection #keeponlearning #growthmindset #inspiringquotes #forthebetter
"hati manusia itu tidak semua nya sama, hari ini yang kamu anggap segalanya, bisa jadi besok bukan siapa-siapa kamu lagi". βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
πŸŽ₯ @senja_firewall
πŸ“ @rahmadfirewall
#shootonredminote5 βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
#senja_firewall #zoetropic #literasi #literasi15detik #literasi30detik #literasi1menit #literasi60detik #literasimedia #katakatasemangat #katakatahati #katakatainspirasi #likeforfollow #likeforlikes
"hati manusia itu tidak semua nya sama, hari ini yang kamu anggap segalanya, bisa jadi besok bukan siapa-siapa kamu lagi". βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž– πŸŽ₯ @senja_firewall πŸ“ @rahmadfirewall #shootonredminote5  βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž– #senja_firewall  #zoetropic  #literasi  #literasi15detik  #literasi30detik  #literasi1menit  #literasi60detik  #literasimedia  #katakatasemangat  #katakatahati  #katakatainspirasi  #likeforfollow  #likeforlikes 
I gotta say that mentally, i’m at a good place now. Not great, but getting there. So if you suddenly intrude my vibe with your weird ass aura... you’re gonna get it from me. I’m not gonna accept that bs because I’m feisty now πŸ™…πŸ½β€β™€οΈπŸ§˜πŸ½β€β™€οΈπŸ’πŸ½β€β™€οΈ
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#ecoconscious #ecoconsciousliving #inspirationalquotes #feisty #positivevibes #goodvibesonly #aura #mindfulness #seabells #searchingforsuzie #progressnotperfection #insporation #bitchplease #badbitches
I gotta say that mentally, i’m at a good place now. Not great, but getting there. So if you suddenly intrude my vibe with your weird ass aura... you’re gonna get it from me. I’m not gonna accept that bs because I’m feisty now πŸ™…πŸ½β€β™€οΈπŸ§˜πŸ½β€β™€οΈπŸ’πŸ½β€β™€οΈ β €β €β €β €β €β €β €β €β € β €β €β €β €β €β €β €β €β € #ecoconscious  #ecoconsciousliving  #inspirationalquotes  #feisty  #positivevibes  #goodvibesonly  #aura  #mindfulness  #seabells  #searchingforsuzie  #progressnotperfection  #insporation  #bitchplease  #badbitches 
It’s okay to say β€œno”. It’s okay to quit your job. It’s okay to have the last piece of brownie. It’s okay to leave toxic relationships. It’s okay to drink that bottle of wine alone. In other words - you are the choices that you make so it is completely okay for you to do whatever the f YOU want to do! β™₯️β™₯️
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#ecoconscious #ecoconsciousliving #malaysianyogis #yogainspiration #yogimalaysia #inspoquote #insporation #soulpancake #weekendvibes #goodvibesonly #mindfulness #searchingforsuzie #seabells #mentalhealthrecovery #positivevibes #selflovequotes #selfcare
It’s okay to say β€œno”. It’s okay to quit your job. It’s okay to have the last piece of brownie. It’s okay to leave toxic relationships. It’s okay to drink that bottle of wine alone. In other words - you are the choices that you make so it is completely okay for you to do whatever the f YOU want to do! β™₯️β™₯️ β €β €β €β €β €β €β €β €β € β €β €β €β €β €β €β €β €β € #ecoconscious  #ecoconsciousliving  #malaysianyogis  #yogainspiration  #yogimalaysia  #inspoquote  #insporation  #soulpancake  #weekendvibes  #goodvibesonly  #mindfulness  #searchingforsuzie  #seabells  #mentalhealthrecovery  #positivevibes  #selflovequotes  #selfcare