an online Instagram web viewer

#jomselawat medias

Photos

Seorang yang hampir dengan ALLAHﷻ akan sentiasa melihat kekurangan dirinya hingga malu mahu menoleh melihat kekurangan orang lain apalagi mahu membicarakannya.
.
♡ Walid Al Malik ♡

#CahayaTerangBenderang
#KyrelAlGayauwi #Cinta #LaskarCinta٣١٣ #RasulullahDiHati #JomSelawat
#tag_share
.
Sepi Itu InDah ♥️
.
.
.
.
.
.
♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️
.
#syukurselalu
#therunningmom 
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik
.
Pekena Mee Sup jap.. ubat ngantuk 😴😴😴..
.
Byk sgt mkn durian 🤣🤣🤣
.
♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️
.
#syukurselalu 
#therunningmom 
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik
.
Cari Mummy ke? Bz arinie..
Sampai kampung tdi.. tido jap 😴
.
Aktiviti ptg tdi.. mengupas durian, buat tempoyak sambil2 makan la gak .. ahaksss
.
Tempoyak baru uolls.. Org Pahang ni, klu dgn tempoyak..mcm dpt Emas 🙊
.
♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️
.
#syukurselalu 
#therunningmom 
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik
#musimdurian
#buatrenunganbersama
#jomselawat. #rajinrajinberselawat
#cnpjerr😊✌✌
.
Assalamualaikum
.
MUTIARA HIKMAH
عَنْ ابْنِ عَبَّاسٍ قَالَ قَال
َ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَمَنْ نَسِيَ الصَّلَاةَ عَلَيَّ خَطِئَ طَرِيقَ الْجَنَّة
ِ.
Dari Ibnu Abbas radhiyallahu ‘anhum, ia berkata
.
Rasulullah ﷺ bersabda,
.
”Barangsiapa lupa BERSHALAWAT kepadaku, maka ia akan salah menempuh jalan ke SURGA."[ HR ; Ibnu~Majah ]
.
#amiin3xyra
#buatrenunganbersama  #jomselawat . #rajinrajinberselawat  #cnpjerr 😊✌✌ . Assalamualaikum . MUTIARA HIKMAH عَنْ ابْنِ عَبَّاسٍ قَالَ قَال َ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَمَنْ نَسِيَ الصَّلَاةَ عَلَيَّ خَطِئَ طَرِيقَ الْجَنَّة ِ. Dari Ibnu Abbas radhiyallahu ‘anhum, ia berkata . Rasulullah ﷺ bersabda, . ”Barangsiapa lupa BERSHALAWAT kepadaku, maka ia akan salah menempuh jalan ke SURGA."[ HR ; Ibnu~Majah ] . #amiin3xyra 
Sebelum ni panama dance..ke panama challenge..whatever la..ni dh ada yg baru pulak..kiki challenge..tah lepas ni apa benda pulak..hari jumaat ni la pun semak video2 kiki challenge kt ig teman..teruskan yer makcik2..kakak2..adik2..buatlah..nampak stayle kan 😊 #repost #kekechallenge  #panamachallenge #jomselawat @pencetusummah_amin
Sebelum ni panama dance..ke panama challenge..whatever la..ni dh ada yg baru pulak..kiki challenge..tah lepas ni apa benda pulak..hari jumaat ni la pun semak video2 kiki challenge kt ig teman..teruskan yer makcik2..kakak2..adik2..buatlah..nampak stayle kan 😊 #repost  #kekechallenge  #panamachallenge  #jomselawat  @pencetusummah_amin
Salam jumaat 😎
.
.
.
.
#amnisman #amnismanvid #solluannabi
#jomselawat #jumaahmubarak
Why do we close our eyes when we pray, cry, kiss, dream?
.
Because the most beautiful things in life are not seen, but only felt by the heart🌹
.
#alhamdulillah #salamjumaat #jomselawat #doayangbaikbaik
Assalamualaikum
Salam Jumaat
Semoga dipermudahkan urusan semua
Jom ambil peluang perbanyakkan selawat hari ini.
.
.
#salamjumaat #jomselawat #sayangnabi #jumaatbarakah
.
.
۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞
.
.
"Hari Jumaat adalah hari raya untuk umat Islam. Pada hari Jumaat digalakkan untuk membaca surah Al-Kahfi serta memperbanyakkan selawat ke atas Nabi Muhammad صلى الله عليه وسلم"
.
[Habib Ali Abdurrahman Al-Jufri Hafizhahullah]
.
Muhasabah Diri & Teruskan Berselawat
.
#salamjumaat #alkahfi #alhamdulillah #jomselawat #ajimaura #dungun #kempas #johor #terengganu #jumaat
. . ۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞ . . "Hari Jumaat adalah hari raya untuk umat Islam. Pada hari Jumaat digalakkan untuk membaca surah Al-Kahfi serta memperbanyakkan selawat ke atas Nabi Muhammad صلى الله عليه وسلم" . [Habib Ali Abdurrahman Al-Jufri Hafizhahullah] . Muhasabah Diri & Teruskan Berselawat . #salamjumaat  #alkahfi  #alhamdulillah  #jomselawat  #ajimaura  #dungun  #kempas  #johor  #terengganu  #jumaat 
Salam jumaat semua 😊...jom kita baca surah Al kahfi....dan berselawatlah ke atas Nabi...😊
#sayidulayyam 
#alkahfi 
#jomselawat
Allahumma sholli alaa saiyidina muhammad wa alaa ali muhammad.. #JomSelawat
#Alhamdulillah
Repost by @videozikir.my - MARI BERSELAWAT KE ATAS BAGINDA SAW!
.
.
FADHILAT SELAWAT :
.
Sesiapa yang sering mengamalkan berselawat pada setiap hari, . 
Allah akan bukakan pintu rahmat dan rezeki yang tidak disangka- sangka baginya
.

#assalamualaikum #salamjumaat #jomselawat #syukurselalu #jomZIKIR #ajimaura #terapiinstagram #fesyenmuslimahbyka
🌸Banyakkan berselawat, banyakkan istighfar dan jangan lupa baca Al-Kahfi. 🌸Tak mampu baca smua, 
baca 10 ayat pertama / terakhir pun boleh. 🌸“Barangsiapa yg membaca surah Al-Kahfi pda hari Jumaat, maka Allah akn meneranginya dgn cahaya diantara dua kali Jumaat..
🍁Hadith riwayat Hakim🍁

#assalamualaikum #salamsayyidulayyam #jumaatpenghulusegalahari #almulk #alkahfi #jomselawat
Assalamualaikum dan salam Jumaat 
#syukutselalu#zikirullahbtjiwatenang 
#jomselawat
الله الله، اللهم لا حول ولا قوة إلا بك.
اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آله وصحبه وسلم.
جزى الله عنا سيدنا محمداً صلى الله عليه وآله وسلم ما هو أهله 💚💙
.
#jumahmubarakah
#maribersholawat
#jomselawat
#letsselawat
#husnulkhatimah
#istiqamah
#panutan
#idola
#cinta
#rindu
#selawat
#amalan
#wasiat
TANDA TANDA AL MAHDI
.
. 
Berikut merupakan beberapa ciri-ciri yang terdapat pada diri al-Imam al-Mahdi[4]: Di bahagian bahunya ada tanda yang sama pada bahu Nabi SAW.

Beliau akan berkumpul bersama Nabi Isa A.S dan Nabi Isa akan bersolat di belakangnya.

Penduduk bumi akan merasa cukup pada zaman kekuasaannya dan banyaknya keberkatan dari bumi akan keluar.

Beliau akan menanam satu batang kayu di atas tanah yang kering lalu ia akan menjadi hijau dan berdaun. 
Sifat-Sifat Keperibadian Imam Al-Mahdi

Di antara sifat-sifat keperibadian al-Imam al-Mahdi A.S adalah seperti berikut[5]: Beliau merupan seorang anak Adam.

Dahinya luas dan hidungnya mancung.

Kedua-dua matanya bercelak.

Wajahnya bercahaya seakan-akan beliau adalah bintang yang menyinar.

Di bahagian bahunya ada tanda seperti yang terdapat pada Rasulullah S.A.W.

Warna kulitnya adalah warna orang Arab dan tubuh badannya seperti tubuh orang Israel.

Umurnya 40 tahun dan dalam sebahagian riwayat 30 hingga 40 tahun.

Akhlak beliau menyerupai akhlak Nabi S.A.W.
. ......
INFINITY WAR : LEGENDA KITAB KEGELAPAN DARI MAKAM PURBA.
.
.
Hubungi Sekarang! 📲 Whatsapp +6019-655 9705
.

TAG RAKAN ANDA SUPAYA MEREKA JUGA TAHU📢
TANDA TANDA AL MAHDI . . Berikut merupakan beberapa ciri-ciri yang terdapat pada diri al-Imam al-Mahdi[4]: Di bahagian bahunya ada tanda yang sama pada bahu Nabi SAW. Beliau akan berkumpul bersama Nabi Isa A.S dan Nabi Isa akan bersolat di belakangnya. Penduduk bumi akan merasa cukup pada zaman kekuasaannya dan banyaknya keberkatan dari bumi akan keluar. Beliau akan menanam satu batang kayu di atas tanah yang kering lalu ia akan menjadi hijau dan berdaun. Sifat-Sifat Keperibadian Imam Al-Mahdi Di antara sifat-sifat keperibadian al-Imam al-Mahdi A.S adalah seperti berikut[5]: Beliau merupan seorang anak Adam. Dahinya luas dan hidungnya mancung. Kedua-dua matanya bercelak. Wajahnya bercahaya seakan-akan beliau adalah bintang yang menyinar. Di bahagian bahunya ada tanda seperti yang terdapat pada Rasulullah S.A.W. Warna kulitnya adalah warna orang Arab dan tubuh badannya seperti tubuh orang Israel. Umurnya 40 tahun dan dalam sebahagian riwayat 30 hingga 40 tahun. Akhlak beliau menyerupai akhlak Nabi S.A.W. . ...... INFINITY WAR : LEGENDA KITAB KEGELAPAN DARI MAKAM PURBA. . . Hubungi Sekarang! 📲 Whatsapp +6019-655 9705 . TAG RAKAN ANDA SUPAYA MEREKA JUGA TAHU📢
Bersyukurlah jika dirimu sentiasa merasai berdosa 
dan hina, ia tanda hatimu memiliki cahaya. Dan awasi dirimu jika sentiasa melihat amal dan merasai mulia dengannya, ia tanda hatimu dalam kegelapan. ♡ Walid Al Malik ♡

#CahayaTerangBenderang
#KyrelAlGayauwi #Cinta #LaskarCinta٣١٣ #RasulullahDiHati #JomSelawat
#tag_share
#Repost @hazwanihelmi
・・・
Qasidah Muhammadiyah
-
مُحَمَّدٌ أَشْرَفُ الأَعْرَابِ وَالْعَجَمِ
مُحَمَّدٌ خَيْرُ مَنْ يَمْشِيْ عَلَى قَدَمِ
Muhammad adalah termulia di hadapan Arab dan Ajam
Muhammad lah sebaik-baik manusia yang berjalan di bumi ini
-
مُحَمَّدٌ تَاجُ رُسْلِ اللهِ قَاطِبَةً
مُحَمَّدٌ صَادِقُ الأَقْوَالِ وَالكَلِمِ
Muhammad adalah mahkota para rasul ALLAH,seluruhnya
Muhammad adalah benar pada kata-katanya
-
First time dengar qasidah ni waktu kami ziarah Tarim, Yemen. Until now, hati terpahat dengan qasidah ni. Moga di izinkan Allah untuk dapat menatap wajah Baginda Nabi. Amiin ya Rabb
-
#bukunotaukhtibesi #motiversity📝 #jomselawat
#Repost  @hazwanihelmi ・・・ Qasidah Muhammadiyah - مُحَمَّدٌ أَشْرَفُ الأَعْرَابِ وَالْعَجَمِ مُحَمَّدٌ خَيْرُ مَنْ يَمْشِيْ عَلَى قَدَمِ Muhammad adalah termulia di hadapan Arab dan Ajam Muhammad lah sebaik-baik manusia yang berjalan di bumi ini - مُحَمَّدٌ تَاجُ رُسْلِ اللهِ قَاطِبَةً مُحَمَّدٌ صَادِقُ الأَقْوَالِ وَالكَلِمِ Muhammad adalah mahkota para rasul ALLAH,seluruhnya Muhammad adalah benar pada kata-katanya - First time dengar qasidah ni waktu kami ziarah Tarim, Yemen. Until now, hati terpahat dengan qasidah ni. Moga di izinkan Allah untuk dapat menatap wajah Baginda Nabi. Amiin ya Rabb - #bukunotaukhtibesi  #motiversity 📝 #jomselawat 
Qasidah Muhammadiyah
-
مُحَمَّدٌ أَشْرَفُ الأَعْرَابِ وَالْعَجَمِ
مُحَمَّدٌ خَيْرُ مَنْ يَمْشِيْ عَلَى قَدَمِ
Muhammad adalah termulia di hadapan Arab dan Ajam
Muhammad lah sebaik-baik manusia yang berjalan di bumi ini
-
مُحَمَّدٌ تَاجُ رُسْلِ اللهِ قَاطِبَةً
مُحَمَّدٌ صَادِقُ الأَقْوَالِ وَالكَلِمِ
Muhammad adalah mahkota para rasul ALLAH,seluruhnya
Muhammad adalah benar pada kata-katanya
-
First time dengar qasidah ni waktu kami ziarah Tarim, Yemen. Until now, hati terpahat dengan qasidah ni. Moga di izinkan Allah untuk dapat menatap wajah Baginda Nabi. Amiin ya Rabb
-
#bukunotaukhtibesi #motiversity📝 #jomselawat
Qasidah Muhammadiyah - مُحَمَّدٌ أَشْرَفُ الأَعْرَابِ وَالْعَجَمِ مُحَمَّدٌ خَيْرُ مَنْ يَمْشِيْ عَلَى قَدَمِ Muhammad adalah termulia di hadapan Arab dan Ajam Muhammad lah sebaik-baik manusia yang berjalan di bumi ini - مُحَمَّدٌ تَاجُ رُسْلِ اللهِ قَاطِبَةً مُحَمَّدٌ صَادِقُ الأَقْوَالِ وَالكَلِمِ Muhammad adalah mahkota para rasul ALLAH,seluruhnya Muhammad adalah benar pada kata-katanya - First time dengar qasidah ni waktu kami ziarah Tarim, Yemen. Until now, hati terpahat dengan qasidah ni. Moga di izinkan Allah untuk dapat menatap wajah Baginda Nabi. Amiin ya Rabb - #bukunotaukhtibesi  #motiversity 📝 #jomselawat 
Tanamkan dirimu sedalamnya dalam lautan kebesaran Allahﷻ hingga tiada lagi terlihat apa jua kebesaran mu. ♡ Walid Al Malik ♡

#CahayaTerangBenderang
#KyrelAlGayauwi #Cinta #LaskarCinta٣١٣ #RasulullahDiHati #JomSelawat
#tag_share
~ Lagi Syantik Versi Selawat 💞
.
#LagiSyantik 💃
#VersiSelawat 💞
#JomSelawat 🌹
#BanyakkanSelawat 🍀
~ Lagi Syantik Versi Selawat 💞
.
#LagiSyantik 💃
#VersiSelawat 💞
#JomSelawat 🌹
#BanyakkanSelawat 🍀
🤓 اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ
.
.
.
#raudhatulmuhibbinmy 
#jomsholawat 
#jomselawat 
#iloverasulullah
Ya Nabi Salam Alaika,
Ya Rasul Salam Alaika. 💞
.
.
.
Pada para muhibbin, jom share kepada kami video anda memuji Baginda Nabi.

Video ini dari IG @pengagum_sholawat 
#raudhatulmuhibbinmy 
#jomsholawat 
#jomselawat
Ya Nabi Salam Alaika, Ya Rasul Salam Alaika. 💞 . . . Pada para muhibbin, jom share kepada kami video anda memuji Baginda Nabi. Video ini dari IG @pengagum_sholawat #raudhatulmuhibbinmy  #jomsholawat  #jomselawat 
Jangan pernah lelah bersabar pada ujianmu kerna Syurga yang menantimu indah penuh nikmat.

#CahayaTerangBenderang
#KyrelAlGayauwi #Cinta #LaskarCinta٣١٣ #RasulullahDiHati #JomSelawat
#tag_share
.
Dua2 bongsu.. adik bongsu & anak bongsu 😅
.
Berat org dr barang beli 🤣🤣🤣
.
♥️Ada. Beri. Dapat ♥️
.
#syukurselalu 
#therunningmom 
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik
.
Singgah minum ptg jap ♥️
Bismillah..
.
#syukurselalu 
#therunningmom 
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik
“Sesungguhnya Allah dan para malaikatNya berselawat ke atas Nabi. Wahai orang orang yang beriman berselawatlah ke atasnya dan ucapkanlah salam dengan sebenar salam”
(Al-Ahzab:56)
.
#escarves #motivation #positivevibes #tudungcantik #jomselawat
Jika engkau mahu masuk Wilayah Cinta Allahﷻ dan Rasulﷺ maka jadikan dirimu bergembira dengan kesakitan, kepedihan dan kesedihan. Allahﷻ amat cinta memberi musibah pada mereka yang dicintaiNya. ♡ Walid Al Malik ♡

#CahayaTerangBenderang
#KyrelAlGayauwi #Cinta #LaskarCinta٣١٣ #RasulullahDiHati #JomSelawat
#tag_share
.
Detik2 persiapan terakhir Makteh.. Masing2 khusyuk & penuh semangat..
.
Tahun nie Mummy anta tulisan dulu ke sana.. Insya Allah, semoga tahun akan dtg Mummy, akan dijemput olehNya..
.
♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️
.
#syukurselalu 
#therunningmom 
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik 
#haji2018
Semangat anak cucu cicit.. antar Makteh / Wanteh menunaikan Haji ... Semoga semuanya Baik2 belaka.. Doakan kami dijemput sbgi tetamu Allah suatu masa nanti.. . ♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️
.
#syukurselalu 
#therunningmom 
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik 
#haji2018
.
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسأَلك تَمام الْعَافِيَة. .
Maksudnya: “Ya Allah Ya Tuhan Kami, aku memohon kepada-Mu kesempurnaan ‘afiyah.”
.
♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️
.
#syukurselalu
#therunningmom 
#camiecarie
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik
.
Punyalah semangat budak kecik  @little.potatoesss ni.. makan durian dgn berbaju sekolah lagi 🤣🤣🤣..
.
Ambik dia dari sekolah terus balik kampung tdi.. berkobar nk gie dusun.. tp sampai dh ptg..Tak sempatlah nk merasa kutip sendiri..
.
Esok kena gie sekolah ambik report card.. awal2 dh ckp kt Cikgu.." Esok saya & mak,tak dtg Cikgu.. Nak balik kampung makan durian ".. Lemah  Cikgu dgr.. Siap pesan plak.. " nanti Emilin bawak balik utk Cikgu sebijik yea "🙊
.
♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️
.
#syukurselalu 
#therunningmom 
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik
. Punyalah semangat budak kecik @little.potatoesss ni.. makan durian dgn berbaju sekolah lagi 🤣🤣🤣.. . Ambik dia dari sekolah terus balik kampung tdi.. berkobar nk gie dusun.. tp sampai dh ptg..Tak sempatlah nk merasa kutip sendiri.. . Esok kena gie sekolah ambik report card.. awal2 dh ckp kt Cikgu.." Esok saya & mak,tak dtg Cikgu.. Nak balik kampung makan durian ".. Lemah Cikgu dgr.. Siap pesan plak.. " nanti Emilin bawak balik utk Cikgu sebijik yea "🙊 . ♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️ . #syukurselalu  #therunningmom  #jomselawat  #jomjadiorangbaikbaik 
.
Sakan masing2 menikmati durian.. Makan sampai sendiri serender 🤣🤣🤣..
.
Terima Kasih Ayah Nyang & Mak Ndak rajin layan cucu2 @kamiliaamiza & @little.potatoesss .. Tak henti2 kupas.. sampai cucu ckp.. " Tak nak dah.. dah letih makan " 🤣🤣🤣
.
♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️
.
#syukurselalu 
#therunningmom 
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik 
#duriankampung
. Sakan masing2 menikmati durian.. Makan sampai sendiri serender 🤣🤣🤣.. . Terima Kasih Ayah Nyang & Mak Ndak rajin layan cucu2 @kamiliaamiza & @little.potatoesss .. Tak henti2 kupas.. sampai cucu ckp.. " Tak nak dah.. dah letih makan " 🤣🤣🤣 . ♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️ . #syukurselalu  #therunningmom  #jomselawat  #jomjadiorangbaikbaik  #duriankampung 
.
Rezeki dapat makan Durian 💯 Original kampung..
.
Nikmat sgt ..♥️
.
♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️
.
#syukurselalu 
#therunningmom 
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik
Diam bukan bermakna lemah, tetapi ia adalah kekuatan, jika engkau membalasnya maka engkau adalah orang yang lemah kerana engkau tewas dengan nafsu keegoanmu yang tiada suka dicela. ♡ Walid Al Malik

#CahayaTerangBenderang
#KyrelAlGayauwi #Cinta #LaskarCinta٣١٣ #RasulullahDiHati #JomSelawat
#tag_share
Menu istimewa kalau singgah di RnR Benta ♥️
.
♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️
.
#syukurselalu 
#therunningmom 
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik
#Repost @syeda.rasyed with @get_repost
・・・
Salam jumaat..Dah selawat hari ni?? #jomselawat  اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ .
Ya Tuhan kami, selawatkanlah ke atas Nabi Muhammad dan ke atas keluarganya.
.
Firman Allah (s.w.t) yang bermaksud: “Sesungguhnya Allah dan malaikat-malaikat-Nya bershalawat untuk Nabi. Hai orang-orang yang beriman, berselawatlah kamu untuk Nabi dan ucapkanlah salam penghormatan kepadanya”. [Surah Al-Ahzab: 56] .
Sabda Rasulullah (S.A.W.) yang bermaksud: “Sesungguhnya manusia yang paling utama denganku pada hari kiamat ialah yang paling banyak berselawat ke atasku”. [Hadith riwayat Imam Tirmizi daripada Abdullah bin Mas’ud r.a]
#helizahazwani #helizahelmi #hazwanihelmi #jomselawatkeatasnabi #jomselawat #allahummasollialamuhammad
#Repost  @syeda.rasyed with @get_repost ・・・ Salam jumaat..Dah selawat hari ni?? #jomselawat  اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ . Ya Tuhan kami, selawatkanlah ke atas Nabi Muhammad dan ke atas keluarganya. . Firman Allah (s.w.t) yang bermaksud: “Sesungguhnya Allah dan malaikat-malaikat-Nya bershalawat untuk Nabi. Hai orang-orang yang beriman, berselawatlah kamu untuk Nabi dan ucapkanlah salam penghormatan kepadanya”. [Surah Al-Ahzab: 56] . Sabda Rasulullah (S.A.W.) yang bermaksud: “Sesungguhnya manusia yang paling utama denganku pada hari kiamat ialah yang paling banyak berselawat ke atasku”. [Hadith riwayat Imam Tirmizi daripada Abdullah bin Mas’ud r.a] #helizahazwani  #helizahelmi  #hazwanihelmi  #jomselawatkeatasnabi  #jomselawat  #allahummasollialamuhammad 
Nak sedekah Tak semestinya dengan duit kannn...senyum pun sedekah...so Saya dah sedekah Kat awak...
#jomsedekah
#jomselawat
Nak sedekah Tak semestinya dengan duit kannn...senyum pun sedekah...so Saya dah sedekah Kat awak... #jomsedekah  #jomselawat 
"ALLAHUMMA SOLLI 'ALA SAYYIDINA MUHAMMAD WA'ALA ALI SAYYIDINA MUHAMMAD"

#jomselawat 
#zikirharijumaat(YA ALLAH)1000kali
#surahkahfi
#salamjumaatpenghulusegalahari
Assalammualaikum . Salam Jumaat💕💕
#salamjumaat #jomselawat
Cepatnya masa berlalu..😞
Teringat hadis Rasulullah saw, akhir zaman nanti waktu akan berlalu seperti air yg mengalir💦..
Allahu..
.
#assalamualaikum #selamatpagi #saiyidulayyam #alkahfi #sunnahjumaat #sunnahRasulullah #kampungakhirat #insaf #spreaddakwah #jomselawat
Untuk memberi kita hanya perlu hati... ❤️
.
.
Jika kita bersyukur dengan apa yang kita ada, kita tak akan risau dengan apa yang bukan milik kita... 😉
.
.
Salam Jumaat...🙋🏻‍♀️
#jomsedekah
#jomselawat
#jomalkahfi
#peringatanuntukdirisendirijuga
Moga kita sama2 peroleh cahaNya... Aamin... #jomsedekah
#jomselawat
Bismillah...
.
Assalamua'laikum...
.
🌸🌸🌸Daripada Abu Aus bin Aus RA bahawa Rasulullah SAW bersabda : Sesungguhnya di antara hari yang paling mulia bagi kamu semua ialah hari "JUMAAT", oleh yang demikian hendaklah kamu semua memperbanyakkan membaca selawat kepadaku pada hari itu, kerana sesungguhnya ucapan selawat kamu semua akan ditunjukkan kepadaku (pada hari kiamat nanti)🌸🌸🌸
.
#alhamdulillah
#syukurselalu 
#jomselawat
#salamjumaat
Bismillah... . Assalamua'laikum... . 🌸🌸🌸Daripada Abu Aus bin Aus RA bahawa Rasulullah SAW bersabda : Sesungguhnya di antara hari yang paling mulia bagi kamu semua ialah hari "JUMAAT", oleh yang demikian hendaklah kamu semua memperbanyakkan membaca selawat kepadaku pada hari itu, kerana sesungguhnya ucapan selawat kamu semua akan ditunjukkan kepadaku (pada hari kiamat nanti)🌸🌸🌸 . #alhamdulillah  #syukurselalu  #jomselawat  #salamjumaat 
Bismillah 3 Dan Fadhilatnya
.
Jika mengalami sakit disesuatu anggota badan, doa ‘Bismillah 3’ ini mampu mengubati penyakit pada diri sendiri  dan orang lain.
.
Hadis yang diriwiyatkan oleh Muslim dan Ibnu Malik dalam kitab Muwaththa, bahwa Ustman Ibnu Abil Ash Assaqafi telah menderita sakit pada salah satu anggota tubuhnya. Kemudian dia menemui Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallamini menerangkan tentang penyakit yang dideritanya.
.
Rasulullah berkata : “Letakkan tanganmu pada bahagian yang sakit, bacalah doa di atas tujuh kali, angkatlah tanganmu dan taruhkan kembali, kemudian bacalah lagi tujuh kali, ulangilah beberapa kali setiap hari dan malam.”
.
Ustman ibnu Abil Ash Assaqafi menerangkan : “Setelah aku kerjakan fatwa Rasulullah itu, tidak lama kemudian aku merasa sembuh dari penyakit yang telah kuderita beberapa waktu lamanya.”
.
Cara Dan Kaedah Merawatnya:
.
Tekupkan tapak tangan pada tempat yang sakit.
Berniat memohon pada Allah SWT untuk menyembuhkan penyakit.
.
Dibaca 7 kali doa di atas dan diiringi 3 kali surah ‘3 Qul’.
Afdal diulangi keseluruhan bacaan di atas sebanyak 3 kali.
.

والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab (Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)
.
♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️
.
#syukurselalu 
#therunningmom 
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik 
#amalansunnah 
#fighting
Bismillah 3 Dan Fadhilatnya . Jika mengalami sakit disesuatu anggota badan, doa ‘Bismillah 3’ ini mampu mengubati penyakit pada diri sendiri dan orang lain. . Hadis yang diriwiyatkan oleh Muslim dan Ibnu Malik dalam kitab Muwaththa, bahwa Ustman Ibnu Abil Ash Assaqafi telah menderita sakit pada salah satu anggota tubuhnya. Kemudian dia menemui Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallamini menerangkan tentang penyakit yang dideritanya. . Rasulullah berkata : “Letakkan tanganmu pada bahagian yang sakit, bacalah doa di atas tujuh kali, angkatlah tanganmu dan taruhkan kembali, kemudian bacalah lagi tujuh kali, ulangilah beberapa kali setiap hari dan malam.” . Ustman ibnu Abil Ash Assaqafi menerangkan : “Setelah aku kerjakan fatwa Rasulullah itu, tidak lama kemudian aku merasa sembuh dari penyakit yang telah kuderita beberapa waktu lamanya.” . Cara Dan Kaedah Merawatnya: . Tekupkan tapak tangan pada tempat yang sakit. Berniat memohon pada Allah SWT untuk menyembuhkan penyakit. . Dibaca 7 kali doa di atas dan diiringi 3 kali surah ‘3 Qul’. Afdal diulangi keseluruhan bacaan di atas sebanyak 3 kali. . والله أعلم بالصواب Wallahu A’lam Bish Shawab (Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar) . ♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️ . #syukurselalu  #therunningmom  #jomselawat  #jomjadiorangbaikbaik  #amalansunnah  #fighting 
الله الله، اللهم لا حول ولا قوة إلا بك.
اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آله وصحبه وسلم.
جزى الله عنا سيدنا محمداً صلى الله عليه وآله وسلم ما هو أهله 💕
.
#jumahmubarakah
#maribersholawat
#jomselawat
#letsselawat
#husnulkhatimah
#istiqamah
#panutan
#idola
#cinta
#doa
#munajat
#amalan
#sunnah
#sempurna
#selamat
*KHASIAT BISMILLAH LIMA ~*
.
بسم الله الرحمن الرحيم
1. Bismillahir Rahmanir Rahiim .
بسم الله الشاف
2. Bismillahish Shaafii .
بسم الله الكافي
3. Bismillahil Kaafii .
بسم الله المعافي
4. Bismillahil Mu’aafii
. 
بسم الله الذي لا يضر مع اسمه شىء في الارض ولا في السماء وهو السميع العليم
5. Bismillahil ladzhi laa ya dhurru ma’as mihi syai un fil ardhi wala fis samaa-e wa huwas samii’un ‘alim
.
*Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang* *Dengan nama Allah Yang Menyembuhkan* *Dengan nama Allah Yang Mencukupkan* *Dengan nama Allah Yang Memberikan kesihatan yang baik* *Dengan nama Allah yang tidak memberi kemudaratan dengan namanya akan sesuatu pun di dunia dan di langit dan Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui*
.
*ANTARA FUNGSI BISMILLAH 5*
.
*Penawar bisa diri* *Penawar kepada penyakit bisa-bisa tulang* *Penawar bisa-bisa badan* *Penawar bisa batu merian* *Boleh digunakan untuk mengubati sakit yang tidak diketahui puncanya*
.
*Cara menggunakan Bismillah 5*

1. Letakkan tangan di tempat yang sakit, tarik nafas, baca Bismillah 5 tujuh kali dan tiup di tempat yang sakit.

2. Kalau anak menangis di tengah malam, baca Bismillah 5 ini dan hembus pada ubun-ubun bayi.

3. Kalau anak demam, baca dan hembus pada air 19x, kemudian lap badan anak dengan air tersebut sekerap mungkin sambil berselawat.
.
*Kesan Sampingan*

Dengan mengamalkan Bismillah Lima akan menyebabkan segala jenis racun menjadi tawar serta tidak mendatangkan mudharat jika terminum. Gelas yang dipegang oleh pengamal Bismillah Lima akan pecah pecah dengan sendirinya jika kandungannya mengandungi racun.
.
*Jangan kedekut untuk sebarkan kepada kawan kawan mu serta Lawan dan orang yang anda kasihi..* .
*۞ Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad Wa'Ala Ali Sayyidina Muhammad ۞*
.
♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️
.
#syukurselalu 
#therunningmom 
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik 
#fighting 
#fightingcancer
*KHASIAT BISMILLAH LIMA ~* . بسم الله الرحمن الرحيم 1. Bismillahir Rahmanir Rahiim . بسم الله الشاف 2. Bismillahish Shaafii . بسم الله الكافي 3. Bismillahil Kaafii . بسم الله المعافي 4. Bismillahil Mu’aafii . بسم الله الذي لا يضر مع اسمه شىء في الارض ولا في السماء وهو السميع العليم 5. Bismillahil ladzhi laa ya dhurru ma’as mihi syai un fil ardhi wala fis samaa-e wa huwas samii’un ‘alim . *Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang* *Dengan nama Allah Yang Menyembuhkan* *Dengan nama Allah Yang Mencukupkan* *Dengan nama Allah Yang Memberikan kesihatan yang baik* *Dengan nama Allah yang tidak memberi kemudaratan dengan namanya akan sesuatu pun di dunia dan di langit dan Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui* . *ANTARA FUNGSI BISMILLAH 5* . *Penawar bisa diri* *Penawar kepada penyakit bisa-bisa tulang* *Penawar bisa-bisa badan* *Penawar bisa batu merian* *Boleh digunakan untuk mengubati sakit yang tidak diketahui puncanya* . *Cara menggunakan Bismillah 5* 1. Letakkan tangan di tempat yang sakit, tarik nafas, baca Bismillah 5 tujuh kali dan tiup di tempat yang sakit. 2. Kalau anak menangis di tengah malam, baca Bismillah 5 ini dan hembus pada ubun-ubun bayi. 3. Kalau anak demam, baca dan hembus pada air 19x, kemudian lap badan anak dengan air tersebut sekerap mungkin sambil berselawat. . *Kesan Sampingan* Dengan mengamalkan Bismillah Lima akan menyebabkan segala jenis racun menjadi tawar serta tidak mendatangkan mudharat jika terminum. Gelas yang dipegang oleh pengamal Bismillah Lima akan pecah pecah dengan sendirinya jika kandungannya mengandungi racun. . *Jangan kedekut untuk sebarkan kepada kawan kawan mu serta Lawan dan orang yang anda kasihi..* . *۞ Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad Wa'Ala Ali Sayyidina Muhammad ۞* . ♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️ . #syukurselalu  #therunningmom  #jomselawat  #jomjadiorangbaikbaik  #fighting  #fightingcancer 
Waktu Afdhal Berselawat ·  Masa paling afdhal dituntut berselawat ialah: 
_  Ketika mendengar orang menyebut nama Nabi SAW. 
_

Sesudah menjawab azan dan sebelum membaca doa azan.
_  Selesai berwuduk, sebelum membaca doa. .
_

Pada permulaan, pertengahan dan penutup doa. 
_

Di akhir qunut dalam solat.
_

Di dalam solat jenazah.
_  Ketika masuk dan keluar dari masjid.
_  Setiap waktu pagi dan petang.
_

Hari Khamis malam Jumaat.
_

Sepanjang hari Jumaat.
_  Ketika berada di mana-mana tempat perhimpunan orang ramai.

#malamjumaat
#thepowerofsalawat
#selamatberamal
#mektomey
#jomselawat
Waktu Afdhal Berselawat · Masa paling afdhal dituntut berselawat ialah: _ Ketika mendengar orang menyebut nama Nabi SAW. _ Sesudah menjawab azan dan sebelum membaca doa azan. _ Selesai berwuduk, sebelum membaca doa. . _ Pada permulaan, pertengahan dan penutup doa. _ Di akhir qunut dalam solat. _ Di dalam solat jenazah. _ Ketika masuk dan keluar dari masjid. _ Setiap waktu pagi dan petang. _ Hari Khamis malam Jumaat. _ Sepanjang hari Jumaat. _ Ketika berada di mana-mana tempat perhimpunan orang ramai. #malamjumaat  #thepowerofsalawat  #selamatberamal  #mektomey  #jomselawat 
Orang yang tamak dan sombong pasti banyak kebodohan dalam bicara dan tindakan walaupun mereka banyak memiliki ijazah dan hafalan kitab.

#CahayaTerangBenderang
#KyrelAlGayauwi #Cinta #LaskarCinta٣١٣ #RasulullahDiHati #JomSelawat
#tag_share
.
Thanks @muks83 semasa Demo tdi sudi share " Secret Resepi ".. Insya Allah.. akan try test apply skill tu nanti.. Hope pasni.. makeup Akan jadi letup mcm Air Tangan Muk 😘
.
MUA Dr.Mukriz dulu seorang doktor & skrg seorang celebrity Makeup Artist.. Beliau " Cancer Survivor " Hodgkin Lymphoma Stage 2b & skrg dh free for 5 years..
Jom pinjam " Kehebatan & Kekuatan " dari MUA Dr.Muk
.
Insya Allah, 15hb Julai 2018 Dr. Muk akan adakan Projek Sharing Makeup HANYA utk Cancer Patients & Survivor.. Free ♥️♥️♥️ No. Charges..
Sesiapa berminat boleh PM or W.App : 016 2635732
.
Rezeki dlm pelbagai bentuk.. bukan hanya $$$.. Dapat Sahabat Susah Senang Ada Disisi.. Rezeki.. Jumpa Orang Baik-Baik.. Rezeki.. Dapat Ilmu .. Rezeki .. Jom jadi Orang Baik-Baik ♥️
.
Jom Like FB : Emiliza Yahya Makeup Artis
.
♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️
.
#syukurselalu 
#therunningmom 
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik 
#emiMUA 
#emimakeupartis 
#makeupartis 
#makeupastro 
#makeuocelebrity
#fighting 
#fightingcancer
#cancersurvivor
. Thanks @muks83 semasa Demo tdi sudi share " Secret Resepi ".. Insya Allah.. akan try test apply skill tu nanti.. Hope pasni.. makeup Akan jadi letup mcm Air Tangan Muk 😘 . MUA Dr.Mukriz dulu seorang doktor & skrg seorang celebrity Makeup Artist.. Beliau " Cancer Survivor " Hodgkin Lymphoma Stage 2b & skrg dh free for 5 years.. Jom pinjam " Kehebatan & Kekuatan " dari MUA Dr.Muk . Insya Allah, 15hb Julai 2018 Dr. Muk akan adakan Projek Sharing Makeup HANYA utk Cancer Patients & Survivor.. Free ♥️♥️♥️ No. Charges.. Sesiapa berminat boleh PM or W.App : 016 2635732 . Rezeki dlm pelbagai bentuk.. bukan hanya $$$.. Dapat Sahabat Susah Senang Ada Disisi.. Rezeki.. Jumpa Orang Baik-Baik.. Rezeki.. Dapat Ilmu .. Rezeki .. Jom jadi Orang Baik-Baik ♥️ . Jom Like FB : Emiliza Yahya Makeup Artis . ♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️ . #syukurselalu  #therunningmom  #jomselawat  #jomjadiorangbaikbaik  #emiMUA  #emimakeupartis  #makeupartis  #makeupastro  #makeuocelebrity  #fighting  #fightingcancer  #cancersurvivor 
.
Alhamdulillah.. Done attend Demo Makeup by MUA Dr.Mukhlis @muks83 arinie.. Ramai teacher.. byk #skill dpt ♥️
.
♥️ Ada. Beri. Dapat ♥️
.
#syukurselalu 
#therunningmom 
#emimakeupartis 
#emiMUA 
#jomselawat 
#jomjadiorangbaikbaik
😎😎😎 the perfect human is only our prophet muhammad s.a.w. agreed🙋‍♀️#jomselawat
😎😎😎 the perfect human is only our prophet muhammad s.a.w. agreed🙋‍♀️#jomselawat 
Doa selepas solat sunat Duha:

بسم الله الرحمن الرحيم...💕 اَللهُمَّ اِنَّ الضُّحَآءَ ضُحَاءُكَ، وَالْبَهَاءَ بَهَاءُكَ، وَالْجَمَالَ جَمَالُكَ، وَالْقُوَّةَ قُوَّتُكَ، وَالْقُدْرَةَ قُدْرَتُكَ، وَالْعِصْمَةَ عِصْمَتُكَ. اَللهُمَّ اِنْ كَانَ رِزْقِى فِى السَّمَآءِ فَأَنْزِلْهُ وَاِنْ كَانَ فِى اْلاَرْضِ فَأَخْرِجْهُ وَاِنْ كَانَ مُعَسَّرًا فَيَسِّرْهُ وَاِنْ كَانَ حَرَامًا فَطَهِّرْهُ وَاِنْ كَانَ بَعِيْدًا فَقَرِّبْهُ بِحَقِّ ضُحَاءِكَ وَبَهَاءِكَ وَجَمَالِكَ وَقُوَّتِكَ وَقُدْرَتِكَ آتِنِىْ مَآاَتَيْتَ عِبَادَكَ الصَّالِحِيْنَ “Wahai Tuhanku, sesungguhnya waktu dhuha adalah waktu dhuhaMu, keagungan adalah keagunganMu, keindahan adalah keindahanMu, kekuatan adalah kekuatanMu, penjagaan adalah penjagaanMu, Wahai Tuhanku, apabila rezekiku berada di atas langit maka turunkanlah, apabila berada di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila sukar mudahkanlah, apabila haram sucikanlah, apabila jauh dekatkanlah dengan kebenaran dhuha-Mu, kekuasaan-Mu (Wahai Tuhanku), datangkanlah padaku apa yang Engkau datangkan kepada hamba-hambaMu yang soleh”. #allahummaamin #salamdhuha #syukurrezekiyangallahberi #alhamdulillah #syawalmasihada  #jomselawat #mogaallahredha #baitijannati #hometuisyenalquranhafazan
#satukeluargasatutahfiz 💜💜💜
Doa selepas solat sunat Duha: بسم الله الرحمن الرحيم...💕 اَللهُمَّ اِنَّ الضُّحَآءَ ضُحَاءُكَ، وَالْبَهَاءَ بَهَاءُكَ، وَالْجَمَالَ جَمَالُكَ، وَالْقُوَّةَ قُوَّتُكَ، وَالْقُدْرَةَ قُدْرَتُكَ، وَالْعِصْمَةَ عِصْمَتُكَ. اَللهُمَّ اِنْ كَانَ رِزْقِى فِى السَّمَآءِ فَأَنْزِلْهُ وَاِنْ كَانَ فِى اْلاَرْضِ فَأَخْرِجْهُ وَاِنْ كَانَ مُعَسَّرًا فَيَسِّرْهُ وَاِنْ كَانَ حَرَامًا فَطَهِّرْهُ وَاِنْ كَانَ بَعِيْدًا فَقَرِّبْهُ بِحَقِّ ضُحَاءِكَ وَبَهَاءِكَ وَجَمَالِكَ وَقُوَّتِكَ وَقُدْرَتِكَ آتِنِىْ مَآاَتَيْتَ عِبَادَكَ الصَّالِحِيْنَ “Wahai Tuhanku, sesungguhnya waktu dhuha adalah waktu dhuhaMu, keagungan adalah keagunganMu, keindahan adalah keindahanMu, kekuatan adalah kekuatanMu, penjagaan adalah penjagaanMu, Wahai Tuhanku, apabila rezekiku berada di atas langit maka turunkanlah, apabila berada di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila sukar mudahkanlah, apabila haram sucikanlah, apabila jauh dekatkanlah dengan kebenaran dhuha-Mu, kekuasaan-Mu (Wahai Tuhanku), datangkanlah padaku apa yang Engkau datangkan kepada hamba-hambaMu yang soleh”. #allahummaamin  #salamdhuha  #syukurrezekiyangallahberi  #alhamdulillah  #syawalmasihada  #jomselawat  #mogaallahredha  #baitijannati  #hometuisyenalquranhafazan  #satukeluargasatutahfiz  💜💜💜
Keindahanmu
Hai yg mempesona
Belum melihatpun kan ria
Ya Maulay, 
Ya Taha, 
Ahmad Ya Mustafa 💚❤💚 Keindahanmu
Hai yg memukau
Pasti teruja dan memuja
Ya Maulay, 
Ya Taha, 
Ahmad Ya Habibina 💚❤💚 #NabiMuhammad
#RinduNabikita
#bacalahsirah
#jomselawat
Keindahanmu Hai yg mempesona Belum melihatpun kan ria Ya Maulay, Ya Taha, Ahmad Ya Mustafa 💚❤💚 Keindahanmu Hai yg memukau Pasti teruja dan memuja Ya Maulay, Ya Taha, Ahmad Ya Habibina 💚❤💚 #NabiMuhammad  #RinduNabikita  #bacalahsirah  #jomselawat 
Keindahanmu
Hai yg mempesona
Belum melihatpun kan ria
Ya Maulay, 
Ya Taha, 
Ahmad Ya Mustafa 💚❤💚 Keindahanmu
Hai yg memukau
Pasti teruja dan memuja
Ya Maulay, 
Ya Taha, 
Ahmad Ya Habibina 💚❤💚 #NabiMuhammad
#RinduNabikita
#bacalahsirah
#jomselawat 
#MUNSYIDEEN2018 
#singlekedua
Jom selawat !!! اللهم صل و سلم على سيدنا محمد و على آل سيدنا محمد

#CahayaTerangBenderang
#KyrelAlGayauwi #Cinta #LaskarCinta٣١٣ #RasulullahDiHati #JomSelawat
#tag_share
Sedang berlangsung

Qasidah Madaeh Jaafariah di Surau Rasah Kemayan di bawah pimpinan Ustaz Khairul Amal

#MJJunior #qasidah #lantunanmahabbah #pujinabi #rindunabi #jomselawat
#bismillah...
#assalamualaikum
#salamsubuh  #jomselawatzikiristighfar #jomselawatbanyak2
#jomselawatkeatasnabi 😇😇🌷🏡
..
Dlm sujud kmi brsyukur,dlm rukuk kmi brtasbih.
Ya Allah bukakn pintu kampunan,pintu rezeki&pintu kbaikan dunia&akhirat
Aamiinx3.
.
Sekiranya seseorang itu mengetahui kehebatan Selawat kepada Baginda Nabi nescaya ia akan mengutamakan Selawat kepada Nabi daripada amalan-amalan yang lain.
.
Tiada amalan yang ALLAH Subhanahu Wa Ta'ala mulakan dengan zatNya sendiri kecuali Selawat.
.
Amalan yang tiada rugi di dalamnya.
.
Adapun amalan lain boleh jadi diterima atau ditolak kecuali Selawat.
.
Oleh itu, marilah kita memperbanyakkan berselawat kepada junjungan besar kita Sayyidina Muhammad Sallallahu Alaihi Wassallam.
.
#MuhasabahDiri 
#JomSelawat .
#cnpjerrr 😊✌✌☕
#bismillah ... #assalamualaikum  #salamsubuh  #jomselawatzikiristighfar  #jomselawatbanyak2  #jomselawatkeatasnabi  😇😇🌷🏡 .. Dlm sujud kmi brsyukur,dlm rukuk kmi brtasbih. Ya Allah bukakn pintu kampunan,pintu rezeki&pintu kbaikan dunia&akhirat Aamiinx3. . Sekiranya seseorang itu mengetahui kehebatan Selawat kepada Baginda Nabi nescaya ia akan mengutamakan Selawat kepada Nabi daripada amalan-amalan yang lain. . Tiada amalan yang ALLAH Subhanahu Wa Ta'ala mulakan dengan zatNya sendiri kecuali Selawat. . Amalan yang tiada rugi di dalamnya. . Adapun amalan lain boleh jadi diterima atau ditolak kecuali Selawat. . Oleh itu, marilah kita memperbanyakkan berselawat kepada junjungan besar kita Sayyidina Muhammad Sallallahu Alaihi Wassallam. . #MuhasabahDiri  #JomSelawat  . #cnpjerrr  😊✌✌☕
#Repost @fauzaan.my (@get_repost)
・・・
SALAM JUMAAT! ⠀
SHARE POST INI UNTUK MANFAAT PADA ORANG LAIN 😉⠀
⠀
Dari Ibnu Umar a’ رضي الله عنه berkata Rasulullah صلى الله عليه وسلم bersabda,⠀
⠀
‎مَنْ قَرَأَ سُوْرَةَ الْكَهْفِ فِي يَوْمِ الْجُمْعَةِ سَطَعَ لَهُ نُوْرٌ مِنْ تَحْتِ قَدَمِهِ إِلَى عَنَانِ السَّمَاءَ يُضِيْءُ لَهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَغُفِرَ لَهُ مَا بَيْنَ الْجُمْعَتَيْنِ⠀
⠀
“Siapa yang membaca surat Al-Kahfi pada hari Jum’at, maka akan memancar cahaya dari bawah kakinya sampai ke langit, akan meneranginya kelak pada hari kiamat, dan diampuni dosanya antara dua jumat.” (HR. Abu Bakr bin Mardawaih dalam tafsirnya dengan isnad yang tidak apa-apa. Dari kitab at-Targhib wa al- Tarhib: 1/298)⠀
⠀
Oleh itu, selesaikan 10 ayat awal Surah Al-Kahfi dan juga 10 ayat terakhir 🤗⠀
⠀
#PenghuluSegalaHari
#JomSelawat
#AllahummaSolialaMuhammad 
#SubhanAllah
#Alhamdulillah
#Allahuakhbar
#Repost  @fauzaan.my (@get_repost) ・・・ SALAM JUMAAT! ⠀ SHARE POST INI UNTUK MANFAAT PADA ORANG LAIN 😉⠀ ⠀ Dari Ibnu Umar a’ رضي الله عنه berkata Rasulullah صلى الله عليه وسلم bersabda,⠀ ⠀ ‎مَنْ قَرَأَ سُوْرَةَ الْكَهْفِ فِي يَوْمِ الْجُمْعَةِ سَطَعَ لَهُ نُوْرٌ مِنْ تَحْتِ قَدَمِهِ إِلَى عَنَانِ السَّمَاءَ يُضِيْءُ لَهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَغُفِرَ لَهُ مَا بَيْنَ الْجُمْعَتَيْنِ⠀ ⠀ “Siapa yang membaca surat Al-Kahfi pada hari Jum’at, maka akan memancar cahaya dari bawah kakinya sampai ke langit, akan meneranginya kelak pada hari kiamat, dan diampuni dosanya antara dua jumat.” (HR. Abu Bakr bin Mardawaih dalam tafsirnya dengan isnad yang tidak apa-apa. Dari kitab at-Targhib wa al- Tarhib: 1/298)⠀ ⠀ Oleh itu, selesaikan 10 ayat awal Surah Al-Kahfi dan juga 10 ayat terakhir 🤗⠀ ⠀ #PenghuluSegalaHari  #JomSelawat  #AllahummaSolialaMuhammad  #SubhanAllah  #Alhamdulillah  #Allahuakhbar 
Salam jumaat semua. 
Barangsiapa berselawat kepada ku pada waktu pagi dan waktu petang sepuluh kali ia akan memperolehi syafaatku di hari kiamat. Hadis Tabarani..
Banyakkan selawat di hari Jumaat.
#musabahdiri 
#jomselawat
#spreadlovenothate
Salam jumaat semua. Barangsiapa berselawat kepada ku pada waktu pagi dan waktu petang sepuluh kali ia akan memperolehi syafaatku di hari kiamat. Hadis Tabarani.. Banyakkan selawat di hari Jumaat. #musabahdiri  #jomselawat  #spreadlovenothate