an online Instagram web viewer

#barulahir medias

Photos

Balm bayi Tasneem Naturel dirumus 100% daripada minyak pati tumbuhan seperti batang, daun, bunga, akar, buah dan lain-lain
.
Dihasilkan di kilang bertaraf GMP dan lulus KKM
.
Selamat digunakan oleh semua peringkat umur , seawal bayi baru lahir
. 
Sifat balm yang tidak panas, tidak memedihkan dan tidak melekit sangat memberi keselesaan kepada bayi
.
Dapatkan 1 set balm TN hari ini
.
.
CF~Rub ~ membantu menangani masalah kesihatan anak seperti selsema, batuk, demam dan asthma
Calm Time balm ~ memberi rasa tenang, menangani tantrum anak 
T~Rub ~ menangani masalah perut anak seperti kembung, sebu, sembelit, cirit birit 
Sleep Time balm ~ memperbaiki pola tidur anak, anak tidur lena dan mendapat kualiti tidur lebih baik
Skeenz balm - untuk melegakan gatal-gatal, ruam, ekzema 
Sepanjang Tasneem Naturel balm berada di pasaran, dah lebih dari 100,000 botol balm terjual dan beribu-ribu ibu muda yang happy dengan kesan baik balm terhadap anak mereka.

Puan nak jadi sebahagian dari ribuan peminat Tasneem balm?
Sila roger laju-laju http://wasap.my/60133796310/balmtn
Balm bayi Tasneem Naturel dirumus 100% daripada minyak pati tumbuhan seperti batang, daun, bunga, akar, buah dan lain-lain . Dihasilkan di kilang bertaraf GMP dan lulus KKM . Selamat digunakan oleh semua peringkat umur , seawal bayi baru lahir . Sifat balm yang tidak panas, tidak memedihkan dan tidak melekit sangat memberi keselesaan kepada bayi . Dapatkan 1 set balm TN hari ini . . CF~Rub ~ membantu menangani masalah kesihatan anak seperti selsema, batuk, demam dan asthma Calm Time balm ~ memberi rasa tenang, menangani tantrum anak T~Rub ~ menangani masalah perut anak seperti kembung, sebu, sembelit, cirit birit Sleep Time balm ~ memperbaiki pola tidur anak, anak tidur lena dan mendapat kualiti tidur lebih baik Skeenz balm - untuk melegakan gatal-gatal, ruam, ekzema Sepanjang Tasneem Naturel balm berada di pasaran, dah lebih dari 100,000 botol balm terjual dan beribu-ribu ibu muda yang happy dengan kesan baik balm terhadap anak mereka. Puan nak jadi sebahagian dari ribuan peminat Tasneem balm? Sila roger laju-laju http://wasap.my/60133796310/balmtn
SEBENAR NYE BALM NI ADA BERAPA JENIS?

Ha..ni antara soalan yang selalu dapat kat pm. Ok ini kebenarannya ya.😅 #SleepTime + membantu seimbangkan hormon anak yang susah tidur.
+ membantu dapatkan tidur yang berkualiti (untuk anak kerap terjaga)

#CoughFlu + membantu mengatasi masalah batuk dan kahak + menyembuhkan selsema secara semulajadi

#TummyTime + membantu mengatasi masalah kembung
+ mengatasi masalah sembelit dan cirit birit

#CalmTime + membantu menenangkan anak yang meragam/ tantrum
+ meningkatkan hormon tenang 
#Skeenz
+ sesuai untuk masalah kulit sensitive, gatal-gatal, ruam dan ekzema

ok, inilah 5 beradik balm #TasneemNaturel yang makin hot di kalangan ibu2 ni. Alhamdulillah.

Harga 1 unit balm RM49, kecuali skeenz  balm berharga RM55
Untuk penggunaan kerap, balm boleh tahan hingga 2 bulan.

Tapi kan..
Kalau ambil TWIN SET atau FULLSET boleh jimat, ada discount 10%.
Berbaloi sangat.

Ok, 
so sekarang ni puan nak balm apa? 😅
SEBENAR NYE BALM NI ADA BERAPA JENIS? Ha..ni antara soalan yang selalu dapat kat pm. Ok ini kebenarannya ya.😅 #SleepTime  + membantu seimbangkan hormon anak yang susah tidur. + membantu dapatkan tidur yang berkualiti (untuk anak kerap terjaga) #CoughFlu  + membantu mengatasi masalah batuk dan kahak + menyembuhkan selsema secara semulajadi #TummyTime  + membantu mengatasi masalah kembung + mengatasi masalah sembelit dan cirit birit #CalmTime  + membantu menenangkan anak yang meragam/ tantrum + meningkatkan hormon tenang #Skeenz  + sesuai untuk masalah kulit sensitive, gatal-gatal, ruam dan ekzema ok, inilah 5 beradik balm #TasneemNaturel  yang makin hot di kalangan ibu2 ni. Alhamdulillah. Harga 1 unit balm RM49, kecuali skeenz balm berharga RM55 Untuk penggunaan kerap, balm boleh tahan hingga 2 bulan. Tapi kan.. Kalau ambil TWIN SET atau FULLSET boleh jimat, ada discount 10%. Berbaloi sangat. Ok, so sekarang ni puan nak balm apa? 😅
BENGKUNG ZIG ZAG DANITA YANG MEMPUNYAI TAMBAHAN ZIP MEMUDAHKAN URUSAN KE TANDAS BUAT IBU BERPANTANG.
Bengkung Zig Zag Berzip direka khas untuk para ibu yang baru jer bersalin. Materialnya kain kasa belacu yang tebal dan lembut, dilapik dengan kain cotton maroon dibahagian depan supaya ibu lebih selesa memakainya. Warna coklat yang gelap mengelakkan bengkung cepat kelihatan kotor apabila terkena herba yang disapu pada perut sebelum berbengkung. Bengkung ini direka untuk menutup seluruh kawasan perut meliputi bawah payu dara hingga mencecah paras bawah pinggul. Penambahan zip pada bengkung memudahkan ibu- ibu untuk ke tandas dengan hanya dengan membuka zip. 
Kelebihan Bengkung Zig Zag Berzip:

Mudah dan selesa dipakai
Mengikut saiz tubuh anda
Diperbuat daripada kain yang tebal dan tahan lama
Mudah dibersihkan
Mudah untuk ke tandas hanya buka zip ditepi
Saiz Bengkung (pinggang)
* Ambil ukuran semasa tidak mengandung

Size S - 25 hingga 28 inci RM75

Free size  29 - 40 inci (muat M-XL) RM75

XXL  41- 45 inci RM80

Labuh bengkung 20 inci

Poslaju RM8wm/RM12em

Materialnya kain kasa belacu yang tebal dan lembut, dilapik dengan kain cotton coklat dibahagian depan supaya tidak mudah kotor jika dipakai bersama param

Untuk memilih klik ==》#cbbdanita

#sayajual #sayajualbarangbaby #bazarpaknil #bazaar
#baranganbayi #bayi  #kelengkapanbaby #babybazaar #igshopmalaysia #kedaibarangbaby #femesbazaar #babystuff #jualonline  #maternity  #makbuyung #preggy #hamil #kehamilan #hospitalbersalin #parambersalin #setbersalindanita
#newborn #barulahir #borehpanas #danita #lulur #bengkungbersalin
BENGKUNG ZIG ZAG DANITA YANG MEMPUNYAI TAMBAHAN ZIP MEMUDAHKAN URUSAN KE TANDAS BUAT IBU BERPANTANG. Bengkung Zig Zag Berzip direka khas untuk para ibu yang baru jer bersalin. Materialnya kain kasa belacu yang tebal dan lembut, dilapik dengan kain cotton maroon dibahagian depan supaya ibu lebih selesa memakainya. Warna coklat yang gelap mengelakkan bengkung cepat kelihatan kotor apabila terkena herba yang disapu pada perut sebelum berbengkung. Bengkung ini direka untuk menutup seluruh kawasan perut meliputi bawah payu dara hingga mencecah paras bawah pinggul. Penambahan zip pada bengkung memudahkan ibu- ibu untuk ke tandas dengan hanya dengan membuka zip. Kelebihan Bengkung Zig Zag Berzip: Mudah dan selesa dipakai Mengikut saiz tubuh anda Diperbuat daripada kain yang tebal dan tahan lama Mudah dibersihkan Mudah untuk ke tandas hanya buka zip ditepi Saiz Bengkung (pinggang) * Ambil ukuran semasa tidak mengandung Size S - 25 hingga 28 inci RM75 Free size 29 - 40 inci (muat M-XL) RM75 XXL 41- 45 inci RM80 Labuh bengkung 20 inci Poslaju RM8wm/RM12em Materialnya kain kasa belacu yang tebal dan lembut, dilapik dengan kain cotton coklat dibahagian depan supaya tidak mudah kotor jika dipakai bersama param Untuk memilih klik ==》#cbbdanita  #sayajual  #sayajualbarangbaby  #bazarpaknil  #bazaar  #baranganbayi  #bayi  #kelengkapanbaby  #babybazaar  #igshopmalaysia  #kedaibarangbaby  #femesbazaar  #babystuff  #jualonline  #maternity  #makbuyung  #preggy  #hamil  #kehamilan  #hospitalbersalin  #parambersalin  #setbersalindanita  #newborn  #barulahir  #borehpanas  #danita  #lulur  #bengkungbersalin 
Bismillah
•••Setelan jonvis lengan pendek•••
Size :
1) uk. 16-20 
2) uk. 4-8
3) uk. 1-3
4) uk 10-14
Price:
1) 45K
2) 38K
3) 35K
4) 42K
Warna: Hijau, kuning, merah
🌸🌸🌸🌸🌸
#gendongankaos #gendonganbayi #gendonganbatik #batiksolo #batikasli #batikpekalongan #geosmurah #gendonganmurah #kaostangan #newborn #babystuff #perlengkapanbayi #kaostanganbayi #bayi #pakaianbayi #newborn #barulahir #murah #olshopmurah #perlengkapannewborn #babyshoes #shoe #sepatubayi #sepatubayimurah #silikon #babyskirt #rokbayi #celanabayi #rokbalita #rokbayimurah #celanabayimurah
Bismillah •••Setelan jonvis lengan pendek••• Size : 1) uk. 16-20 2) uk. 4-8 3) uk. 1-3 4) uk 10-14 Price: 1) 45K 2) 38K 3) 35K 4) 42K Warna: Hijau, kuning, merah 🌸🌸🌸🌸🌸 #gendongankaos  #gendonganbayi  #gendonganbatik  #batiksolo  #batikasli  #batikpekalongan  #geosmurah  #gendonganmurah  #kaostangan  #newborn  #babystuff  #perlengkapanbayi  #kaostanganbayi  #bayi  #pakaianbayi  #newborn  #barulahir  #murah  #olshopmurah  #perlengkapannewborn  #babyshoes  #shoe  #sepatubayi  #sepatubayimurah  #silikon  #babyskirt  #rokbayi  #celanabayi  #rokbalita  #rokbayimurah  #celanabayimurah 
"Tadi baby tengah meneran sampai mengamuk-mengamuk. Sekali posmen datang hantar Trub. Lepas sapu Trub terus membuang nasib baik dah letak pampers siap-siap. Best sangat" 😍

Puan Aisyah.
"Tadi baby tengah meneran sampai mengamuk-mengamuk. Sekali posmen datang hantar Trub. Lepas sapu Trub terus membuang nasib baik dah letak pampers siap-siap. Best sangat" 😍 Puan Aisyah.
' Anak semalam kembung perut. Ok la tak meragam sangat.

Kerjanya berak ja. Kentur pn kuat. Kuningnya pun dah turun. Hari ni cek kat klinik 4.4. Lega esok tak payah pergi dah. -Puan Niza-

Salah satu fungsi TRUB adalah membantu melancarkan sistem penghadaman dan membuang toksin dalam badan.

Apabila baby kerap membuang, maka cepatlah bacaan kuningnya turun 😉
' Anak semalam kembung perut. Ok la tak meragam sangat. Kerjanya berak ja. Kentur pn kuat. Kuningnya pun dah turun. Hari ni cek kat klinik 4.4. Lega esok tak payah pergi dah. -Puan Niza- Salah satu fungsi TRUB adalah membantu melancarkan sistem penghadaman dan membuang toksin dalam badan. Apabila baby kerap membuang, maka cepatlah bacaan kuningnya turun 😉
Tiba-tiba anak menangis. Letak bawah tak nak. Masuk buaian tak nak. Dukong pun masih lagi menangis.

Apa yang tak kena pun tak tahu la. Bagi susu tak nak. Cek pampers, masih kering... sekali tepuk perut anak, rupanya KEMBUNG PERUT.

Mesti ramai ibu yang ada masalah seperti ni kan. Bila anak kembung perut. Buat apa pun tak kena. Anak asyik menangis je kan.Apa patut ibu buat?

Jangan risau. TRUB kan ada. Sapu je kat tapak kaki dan perut baby sambil buat urutan I LOVE YOU. In shaa allah,lepas sapu.. mesti anak kentut2,buang angin. Hilanglah kembunv perutnye tu😉
Tiba-tiba anak menangis. Letak bawah tak nak. Masuk buaian tak nak. Dukong pun masih lagi menangis. Apa yang tak kena pun tak tahu la. Bagi susu tak nak. Cek pampers, masih kering... sekali tepuk perut anak, rupanya KEMBUNG PERUT. Mesti ramai ibu yang ada masalah seperti ni kan. Bila anak kembung perut. Buat apa pun tak kena. Anak asyik menangis je kan.Apa patut ibu buat? Jangan risau. TRUB kan ada. Sapu je kat tapak kaki dan perut baby sambil buat urutan I LOVE YOU. In shaa allah,lepas sapu.. mesti anak kentut2,buang angin. Hilanglah kembunv perutnye tu😉
Ibu tak dapat berpantang dengan sebaiknya kerana berulang alik ke klinik,  spital kerana anak prolong jaundice. 
Tempoh berpantang bagi ibu yang sepatutnya jadi tempoh berehat bagi ibu bertukar jadi jelajah klinik,  hospital. 
Ibu yang boleh berikhtiar dengan TRub. 
TRub boleh membantu mempercepatkan turunnya bacaan kuning, ia membantu anak kerap membuang air besar, supaya birubulin dapat dinyahkan.
Ibu tak dapat berpantang dengan sebaiknya kerana berulang alik ke klinik,  spital kerana anak prolong jaundice. Tempoh berpantang bagi ibu yang sepatutnya jadi tempoh berehat bagi ibu bertukar jadi jelajah klinik,  hospital. Ibu yang boleh berikhtiar dengan TRub. TRub boleh membantu mempercepatkan turunnya bacaan kuning, ia membantu anak kerap membuang air besar, supaya birubulin dapat dinyahkan.
ANAK DAH TAK KEMBUNG SEJAK PAKAI T-RUB

T-rub tu ok la, anak dah tak kembung perut lagi.
Lepas sapu ja terus buang angin 😜

p/s : Mak-mak ni lega kan dengar baby buang angin😅
ANAK DAH TAK KEMBUNG SEJAK PAKAI T-RUB T-rub tu ok la, anak dah tak kembung perut lagi. Lepas sapu ja terus buang angin 😜 p/s : Mak-mak ni lega kan dengar baby buang angin😅
Puan Zalihah tengah dalam pantang. Resah bayi 7 hari sudah tak berak. Cuba sapu balm TRub tasneem. Dalam satu jam, bayi terus berak dengan banyak. "Rasa rugi pula tak beli satu set"

1 set lebih JIMAT sangat membantu semasa dalam pantang. Balm tasneem naturel bantu bayi tidur lena, bantu bayi menjadi lebih tenang dah tidak merengek. Juga ada balm Cf Rub yang bantu bayi jika selsema.

whatsapp 0133796310
whatsapp 0133796310
whatsapp 0133796310
Puan Zalihah tengah dalam pantang. Resah bayi 7 hari sudah tak berak. Cuba sapu balm TRub tasneem. Dalam satu jam, bayi terus berak dengan banyak. "Rasa rugi pula tak beli satu set" 1 set lebih JIMAT sangat membantu semasa dalam pantang. Balm tasneem naturel bantu bayi tidur lena, bantu bayi menjadi lebih tenang dah tidak merengek. Juga ada balm Cf Rub yang bantu bayi jika selsema. whatsapp 0133796310 whatsapp 0133796310 whatsapp 0133796310
3 hari baby tak berak,  macam-macam jenis minyak dah guna,  tapi masih tak ok. 
Baby terpaksa ditidurkan terlentang bagi dia selesa. 
Alhamduliah lepas beriktiar dengan trub balm,  baby banyak kentut dan membuang pun banyak.  Maklumla dah lama peram kan 😁
3 hari baby tak berak, macam-macam jenis minyak dah guna, tapi masih tak ok. Baby terpaksa ditidurkan terlentang bagi dia selesa. Alhamduliah lepas beriktiar dengan trub balm, baby banyak kentut dan membuang pun banyak. Maklumla dah lama peram kan 😁
Hai Mom @baby_zheaa , nikmati diskon 45% setiap pembelian Fitti Gold Jumbo Pack all size di Bukalapak. Periode hingga 31 Agustus 2018. Limited stock! The New Gold Standard for Active Healthy Baby.
#FittiGold
FB: DSG Premium Baby Essentials

Dapatkan uang belanja senilai Rp 100.000 dengan mengisi data diri Moms di link berikut ini https://goo.gl/vbWF53. Pemenang yang beruntung akan mendapatkan uang belanja senilai Rp 100.000 setiap bulan. Mari Moms segera isi data diri Anda dan raih kesempatan memenangkan hadiahnya!

Regrann from @baby_zheaa -  Celamat pagi kakak kakak.....
Badan zhea cekalang lagi panas nih, Doa'in panas Zhea cepet turun ya kak...•02•02
ekpresi cembelut•02
¡ã
¡ã
¡ã
¡ã
¡ã
#bayilucu #barulahir #bayi #bayibarulahir #bayilahir #bayilahirnangis #bayilahirbahagia #bayilahirnormalbanget #bayiku #bayikulucu #bayicantik #bayicantiklucu #bayicantikindonesia #baby #babyigirl #bayicewek #bayiceweklucu #contestbayi #kontesbayi #kontesbayidananak #kontesbayilucu #like4like #likeforfollow #likeforlike #liker #followersaktif #followersindonesia #followme #folbackforfolback #followme
Hai Mom @baby_zheaa , nikmati diskon 45% setiap pembelian Fitti Gold Jumbo Pack all size di Bukalapak. Periode hingga 31 Agustus 2018. Limited stock! The New Gold Standard for Active Healthy Baby. #FittiGold  FB: DSG Premium Baby Essentials Dapatkan uang belanja senilai Rp 100.000 dengan mengisi data diri Moms di link berikut ini https://goo.gl/vbWF53. Pemenang yang beruntung akan mendapatkan uang belanja senilai Rp 100.000 setiap bulan. Mari Moms segera isi data diri Anda dan raih kesempatan memenangkan hadiahnya! Regrann from @baby_zheaa - Celamat pagi kakak kakak..... Badan zhea cekalang lagi panas nih, Doa'in panas Zhea cepet turun ya kak...•02•02 ekpresi cembelut•02 ¡ã ¡ã ¡ã ¡ã ¡ã #bayilucu  #barulahir  #bayi  #bayibarulahir  #bayilahir  #bayilahirnangis  #bayilahirbahagia  #bayilahirnormalbanget  #bayiku  #bayikulucu  #bayicantik  #bayicantiklucu  #bayicantikindonesia  #baby  #babyigirl  #bayicewek  #bayiceweklucu  #contestbayi  #kontesbayi  #kontesbayidananak  #kontesbayilucu  #like4like  #likeforfollow  #likeforlike  #liker  #followersaktif  #followersindonesia  #followme  #folbackforfolback  #followme 
Bestseller item

Nuk duck 5oz
NUK® bottles feature the Perfect Fit™ Nipple and the NUK® 1-piece air system to help reduce colic, spit-up and gas 
Slow flow teat for 0-6m
BPA free
Loose Pack/No box
Material PP (plastic)
NUK USA
**Semua botol susu akan dapat tutup sekali ye

#sayajual #sayajualbarangbaby #bazarpaknil #bazaar
#baranganbayi #bayi  #onlineshopping #kelengkapanbaby #babybazaar  #kedaibarangbaby #malaysiaonlineshop #femesbazaar #babystuff #jualonline  #maternity  #makbuyung #preggy #hamil #kehamilan #hospitalbersalin #parambersalin #setbersalindanita
#newborn #barulahir #nukduck10oz #nukduck #nukmalaysia

Untuk memilih sila klik #cbbnuk
Bestseller item Nuk duck 5oz NUK® bottles feature the Perfect Fit™ Nipple and the NUK® 1-piece air system to help reduce colic, spit-up and gas Slow flow teat for 0-6m BPA free Loose Pack/No box Material PP (plastic) NUK USA **Semua botol susu akan dapat tutup sekali ye #sayajual  #sayajualbarangbaby  #bazarpaknil  #bazaar  #baranganbayi  #bayi  #onlineshopping  #kelengkapanbaby  #babybazaar  #kedaibarangbaby  #malaysiaonlineshop  #femesbazaar  #babystuff  #jualonline  #maternity  #makbuyung  #preggy  #hamil  #kehamilan  #hospitalbersalin  #parambersalin  #setbersalindanita  #newborn  #barulahir  #nukduck10oz  #nukduck  #nukmalaysia  Untuk memilih sila klik #cbbnuk 
Restock 
Bestseller item

Terus order di www.cutebabyboutique.my

Nuk duck 10oz
NUK® bottles feature the Perfect Fit™ Nipple and the NUK® 1-piece air system to help reduce colic, spit-up and gas 
Medium flow teat for 6-18m
BPA free
Loose Pack/No box
Material PP (plastic)
NUK USA
**Semua botol susu akan dapat tutup sekali ye

#sayajual #sayajualbarangbaby #bazarpaknil #bazaar
#baranganbayi #bayi  #onlineshopping #kelengkapanbaby #babybazaar  #kedaibarangbaby #malaysiaonlineshop #femesbazaar #babystuff #jualonline  #maternity  #makbuyung #preggy #hamil #kehamilan #hospitalbersalin #parambersalin #setbersalindanita
#newborn #barulahir #nukduck10oz #nukduck #nukmalaysia

Untuk memilik sila klik #cbbnuk
Restock Bestseller item Terus order di www.cutebabyboutique.my Nuk duck 10oz NUK® bottles feature the Perfect Fit™ Nipple and the NUK® 1-piece air system to help reduce colic, spit-up and gas Medium flow teat for 6-18m BPA free Loose Pack/No box Material PP (plastic) NUK USA **Semua botol susu akan dapat tutup sekali ye #sayajual  #sayajualbarangbaby  #bazarpaknil  #bazaar  #baranganbayi  #bayi  #onlineshopping  #kelengkapanbaby  #babybazaar  #kedaibarangbaby  #malaysiaonlineshop  #femesbazaar  #babystuff  #jualonline  #maternity  #makbuyung  #preggy  #hamil  #kehamilan  #hospitalbersalin  #parambersalin  #setbersalindanita  #newborn  #barulahir  #nukduck10oz  #nukduck  #nukmalaysia  Untuk memilik sila klik #cbbnuk 
Ketika Juan baru lahir bersama mamih.. Berat Juan 3kg
panjang 49cm
#juan#bayi#balita#barulahir#newborn#indonesia#cutebaby#baby#love
Titip foto sm bapak ig Krn memory hp penuh 😁😘 #babyrey #barulahir #babyborn
Anak susah tidur malam? Pukul 2-3 pagi masih cergas? Tidur sekejap, lepas tu terjaga? Tengah-tengah malam, tiba-tiba menangis?

Meh melabur sikit. Try pakaikan #sleeptime ni. InsyaAllah anak cik puan tidur lena, bangun pagi pun ceria. Gittew!

Berminat? .
.
Hubungi 👉 http://www.wasap.my/+60133796310 atau PM je page kami 😉😉😉
Anak susah tidur malam? Pukul 2-3 pagi masih cergas? Tidur sekejap, lepas tu terjaga? Tengah-tengah malam, tiba-tiba menangis? Meh melabur sikit. Try pakaikan #sleeptime  ni. InsyaAllah anak cik puan tidur lena, bangun pagi pun ceria. Gittew! Berminat? . . Hubungi 👉 http://www.wasap.my/+60133796310 atau PM je page kami 😉😉😉
Sehat terus ya dede jangan sakit lagi..😘😘.
Dede uqi bareng ade sepupu dan neneknya..
.
.
.
#newbornbaby #newborn #bayilahir #barulahir #debay #bayilucu #bayi #bayilucuindonesia #bayibarulahir #bayiku #bayiasi🍼👶 #bayiganteng #bayilakilaki #bayitiktok #kidz #kidzjamannow #tiktok #tiktokseleb #tiktokkeren #tiktokhits #tiktokbayi #bayizamannow #lfl💛 #fff #fff😊 #ffl
Dd Uqi selfi bareng neneng, om, ate dan neneknya..
@syauqi_adnan_ramadhan07
@zaayz_nersya
@nersyaa
.
.
.#newbornbaby #newborn #bayilahir #barulahir #debay #bayilucu #bayi #bayilucuindonesia #bayibarulahir #bayiku #bayiasi🍼👶 #bayiganteng #bayilakilaki #bayitiktok #kidz #kidzjamannow #tiktok #tiktokseleb #tiktokkeren #tiktokhits #tiktokbayi #bayizamannow #lfl💛 #fff #fff😊 #ffl
⁠⁠⁠KELEBIHAN SETIAP EO DALAM BALM

1. cough ni boleh kurangkan suhu demam. Ade tea tree kuatkan antibodi.

2. Sleep bantu untuk anak tidur lena. Ada eo cedarwood utk stabilkan hormon melatonin

3. ginger dalam tummytime bantu masalah penghadaman.memastikan keselesaan pada perut.

4. Frankinsence dalam Cough dapat membantu memecahkan kahak dalam saluran pernafasan dan paru paru.

5. Eo Fennel dlm tummy time tu dapat kurangkan sakit sebab kembung.

6. Peppermint dalam tummy time boleh membuang angin dalam perut

7. Lavender bertindak utk memberi ketenangan, mood yang baik dan meningkatkan daya tumpuan

8.tea tree dlm coughflu merupahan antibiotik terhebat dan dikenali minyak pertolongan cemas.

9.Geranium dalam balm calm time dapat memberi rasa tenang pada anak2.anak rasa selesa mood jadi baik.

10. lemon ada vitamin c. mencairkan kahak dan memberi keseleaan pada bayi yang deman dan selsema. kan biasa petua mandikan baby demam dengan lemon kan?

11. eo ylang ylang/ bunga kenanga adalah ubat penenang semulajadi!ada dalam sleep untuk kasi anak seronok tidur
⁠⁠⁠⁠ 12.Eycalytus atau minyak kayu putih dalam coughflu berkesan merawat alahan dan resdung. Dapat mencairkan kahak. Membantu merawat asma dengan bertindak balas dgn membran mukus dgn mengurangkan pembebasan lendir..
⁠⁠⁠KELEBIHAN SETIAP EO DALAM BALM 1. cough ni boleh kurangkan suhu demam. Ade tea tree kuatkan antibodi. 2. Sleep bantu untuk anak tidur lena. Ada eo cedarwood utk stabilkan hormon melatonin 3. ginger dalam tummytime bantu masalah penghadaman.memastikan keselesaan pada perut. 4. Frankinsence dalam Cough dapat membantu memecahkan kahak dalam saluran pernafasan dan paru paru. 5. Eo Fennel dlm tummy time tu dapat kurangkan sakit sebab kembung. 6. Peppermint dalam tummy time boleh membuang angin dalam perut 7. Lavender bertindak utk memberi ketenangan, mood yang baik dan meningkatkan daya tumpuan 8.tea tree dlm coughflu merupahan antibiotik terhebat dan dikenali minyak pertolongan cemas. 9.Geranium dalam balm calm time dapat memberi rasa tenang pada anak2.anak rasa selesa mood jadi baik. 10. lemon ada vitamin c. mencairkan kahak dan memberi keseleaan pada bayi yang deman dan selsema. kan biasa petua mandikan baby demam dengan lemon kan? 11. eo ylang ylang/ bunga kenanga adalah ubat penenang semulajadi!ada dalam sleep untuk kasi anak seronok tidur ⁠⁠⁠⁠ 12.Eycalytus atau minyak kayu putih dalam coughflu berkesan merawat alahan dan resdung. Dapat mencairkan kahak. Membantu merawat asma dengan bertindak balas dgn membran mukus dgn mengurangkan pembebasan lendir..
SEMBELIT TIADA KEMBUNG PERUT PN JARANG

jom kita baca apa kata ibu yang telah menggunakan balm T Rub: ' Alhamdulillah,lepas guna balm ni,anak dah tak ada sembelit lagi. Kembung pun dah jarang berbanding dengan sebelum ni. Tidur malam pun lena. Tak da lagi nak berjaga malam '
SEMBELIT TIADA KEMBUNG PERUT PN JARANG jom kita baca apa kata ibu yang telah menggunakan balm T Rub: ' Alhamdulillah,lepas guna balm ni,anak dah tak ada sembelit lagi. Kembung pun dah jarang berbanding dengan sebelum ni. Tidur malam pun lena. Tak da lagi nak berjaga malam '
Kebahagian pasangan suami istri baru menikah adalah hadirnya sang buah hati. Dari proses kehamilan, kelahiran, menyusui, adalah hal terindah bagi seorang ibu. Ketika melihat anak mau menyusu, betapa bahagianya 😍
Yukk bunda, yang masih menantikan sang buah hati, janga menyerah, tetap berdoa dan berusaha 😘
_____________________________________
Semoga yang like di segerakan hamil, amin
. 
Tag teman/kerabat/pasangan/orang terdekat kalian untuk berbagi informasi: 👉Kesehatan
👉Tips cepat Hamil
Jangan lupa follow, share dan like 
@stemcell.biotecnology 
@stemcell.biotecnology
@stemcell.biotecnology
Untuk mendapatkan info kesehatan, program hamil dan kecantikan
📲 WA : 085102740915
Salam 2 garis merah📆📆
#bajugamismurah
#dressmuslimmurah
#ayojalanjalan
#ayojalanlagi
#jalansehat
#kuetradisional
#kuekenari
#ceritamalamtadi
#stemcellbiotecnology
#foyafoya
#makyus
#mujizatitunyata
#jagakesehatanmu
#jagahatimu
#jagahatijagaiman
#kontrakansurabaya
#tokosurabaya
#alattulismurah
#bahagiaku
#jamtanganbranded
#kacamatabranded
#tasbatam
#lamaransurabaya
#dekorpernikahan
#kamukapan
#pewangimobil
#pengharumruangan
#gamiscantiksyari
#mukenahanakkarakter
#barulahir
Kebahagian pasangan suami istri baru menikah adalah hadirnya sang buah hati. Dari proses kehamilan, kelahiran, menyusui, adalah hal terindah bagi seorang ibu. Ketika melihat anak mau menyusu, betapa bahagianya 😍 Yukk bunda, yang masih menantikan sang buah hati, janga menyerah, tetap berdoa dan berusaha 😘 _____________________________________ Semoga yang like di segerakan hamil, amin . Tag teman/kerabat/pasangan/orang terdekat kalian untuk berbagi informasi: 👉Kesehatan 👉Tips cepat Hamil Jangan lupa follow, share dan like @stemcell.biotecnology @stemcell.biotecnology @stemcell.biotecnology Untuk mendapatkan info kesehatan, program hamil dan kecantikan 📲 WA : 085102740915 Salam 2 garis merah📆📆 #bajugamismurah  #dressmuslimmurah  #ayojalanjalan  #ayojalanlagi  #jalansehat  #kuetradisional  #kuekenari  #ceritamalamtadi  #stemcellbiotecnology  #foyafoya  #makyus  #mujizatitunyata  #jagakesehatanmu  #jagahatimu  #jagahatijagaiman  #kontrakansurabaya  #tokosurabaya  #alattulismurah  #bahagiaku  #jamtanganbranded  #kacamatabranded  #tasbatam  #lamaransurabaya  #dekorpernikahan  #kamukapan  #pewangimobil  #pengharumruangan  #gamiscantiksyari  #mukenahanakkarakter  #barulahir 
Kebahagian pasangan suami istri baru menikah adalah hadirnya sang buah hati. Dari proses kehamilan, kelahiran, menyusui, adalah hal terindah bagi seorang ibu. Ketika melihat anak mau menyusu, betapa bahagianya 😍
Yukk bunda, yang masih menantikan sang buah hati, janga menyerah, tetap berdoa dan berusaha 😘
_____________________________________
Semoga yang like di segerakan hamil, amin
. 
Tag teman/kerabat/pasangan/orang terdekat kalian untuk berbagi informasi: 👉Kesehatan
👉Tips cepat Hamil
Jangan lupa follow, share dan like 
@stemcell.biotecnology 
@stemcell.biotecnology
@stemcell.biotecnology
Untuk mendapatkan info kesehatan, program hamil dan kecantikan
📲 WA : 085102740915
Salam 2 garis merah📆📆
#bajugamismurah
#dressmuslimmurah
#ayojalanjalan
#ayojalanlagi
#jalansehat
#kuetradisional
#kuekenari
#ceritamalamtadi
#stemcellbiotecnology
#foyafoya
#makyus
#mujizatitunyata
#jagakesehatanmu
#jagahatimu
#jagahatijagaiman
#kontrakansurabaya
#tokosurabaya
#alattulismurah
#bahagiaku
#jamtanganbranded
#kacamatabranded
#tasbatam
#lamaransurabaya
#dekorpernikahan
#kamukapan
#pewangimobil
#pengharumruangan
#gamiscantiksyari
#mukenahanakkarakter
#barulahir
Kebahagian pasangan suami istri baru menikah adalah hadirnya sang buah hati. Dari proses kehamilan, kelahiran, menyusui, adalah hal terindah bagi seorang ibu. Ketika melihat anak mau menyusu, betapa bahagianya 😍 Yukk bunda, yang masih menantikan sang buah hati, janga menyerah, tetap berdoa dan berusaha 😘 _____________________________________ Semoga yang like di segerakan hamil, amin . Tag teman/kerabat/pasangan/orang terdekat kalian untuk berbagi informasi: 👉Kesehatan 👉Tips cepat Hamil Jangan lupa follow, share dan like @stemcell.biotecnology @stemcell.biotecnology @stemcell.biotecnology Untuk mendapatkan info kesehatan, program hamil dan kecantikan 📲 WA : 085102740915 Salam 2 garis merah📆📆 #bajugamismurah  #dressmuslimmurah  #ayojalanjalan  #ayojalanlagi  #jalansehat  #kuetradisional  #kuekenari  #ceritamalamtadi  #stemcellbiotecnology  #foyafoya  #makyus  #mujizatitunyata  #jagakesehatanmu  #jagahatimu  #jagahatijagaiman  #kontrakansurabaya  #tokosurabaya  #alattulismurah  #bahagiaku  #jamtanganbranded  #kacamatabranded  #tasbatam  #lamaransurabaya  #dekorpernikahan  #kamukapan  #pewangimobil  #pengharumruangan  #gamiscantiksyari  #mukenahanakkarakter  #barulahir 
Kebahagian pasangan suami istri baru menikah adalah hadirnya sang buah hati. Dari proses kehamilan, kelahiran, menyusui, adalah hal terindah bagi seorang ibu. Ketika melihat anak mau menyusu, betapa bahagianya 😍
Yukk bunda, yang masih menantikan sang buah hati, janga menyerah, tetap berdoa dan berusaha 😘
_____________________________________
Semoga yang like di segerakan hamil, amin
. 
Tag teman/kerabat/pasangan/orang terdekat kalian untuk berbagi informasi: 👉Kesehatan
👉Tips cepat Hamil
Jangan lupa follow, share dan like 
@stemcell.biotecnology 
@stemcell.biotecnology
@stemcell.biotecnology
Untuk mendapatkan info kesehatan, program hamil dan kecantikan
📲 WA : 085102740915
Salam 2 garis merah📆📆
#bajugamismurah
#dressmuslimmurah
#ayojalanjalan
#ayojalanlagi
#jalansehat
#kuetradisional
#kuekenari
#ceritamalamtadi
#stemcellbiotecnology
#foyafoya
#makyus
#mujizatitunyata
#jagakesehatanmu
#jagahatimu
#jagahatijagaiman
#kontrakansurabaya
#tokosurabaya
#alattulismurah
#bahagiaku
#jamtanganbranded
#kacamatabranded
#tasbatam
#lamaransurabaya
#dekorpernikahan
#kamukapan
#pewangimobil
#pengharumruangan
#gamiscantiksyari
#mukenahanakkarakter
#barulahir
Kebahagian pasangan suami istri baru menikah adalah hadirnya sang buah hati. Dari proses kehamilan, kelahiran, menyusui, adalah hal terindah bagi seorang ibu. Ketika melihat anak mau menyusu, betapa bahagianya 😍 Yukk bunda, yang masih menantikan sang buah hati, janga menyerah, tetap berdoa dan berusaha 😘 _____________________________________ Semoga yang like di segerakan hamil, amin . Tag teman/kerabat/pasangan/orang terdekat kalian untuk berbagi informasi: 👉Kesehatan 👉Tips cepat Hamil Jangan lupa follow, share dan like @stemcell.biotecnology @stemcell.biotecnology @stemcell.biotecnology Untuk mendapatkan info kesehatan, program hamil dan kecantikan 📲 WA : 085102740915 Salam 2 garis merah📆📆 #bajugamismurah  #dressmuslimmurah  #ayojalanjalan  #ayojalanlagi  #jalansehat  #kuetradisional  #kuekenari  #ceritamalamtadi  #stemcellbiotecnology  #foyafoya  #makyus  #mujizatitunyata  #jagakesehatanmu  #jagahatimu  #jagahatijagaiman  #kontrakansurabaya  #tokosurabaya  #alattulismurah  #bahagiaku  #jamtanganbranded  #kacamatabranded  #tasbatam  #lamaransurabaya  #dekorpernikahan  #kamukapan  #pewangimobil  #pengharumruangan  #gamiscantiksyari  #mukenahanakkarakter  #barulahir 
Kebahagian pasangan suami istri baru menikah adalah hadirnya sang buah hati. Dari proses kehamilan, kelahiran, menyusui, adalah hal terindah bagi seorang ibu. Ketika melihat anak mau menyusu, betapa bahagianya 😍
Yukk bunda, yang masih menantikan sang buah hati, janga menyerah, tetap berdoa dan berusaha 😘
_____________________________________
Semoga yang like di segerakan hamil, amin
. 
Tag teman/kerabat/pasangan/orang terdekat kalian untuk berbagi informasi: 👉Kesehatan
👉Tips cepat Hamil
Jangan lupa follow, share dan like 
@stemcell.biotecnology 
@stemcell.biotecnology
@stemcell.biotecnology
Untuk mendapatkan info kesehatan, program hamil dan kecantikan
📲 WA : 085102740915
Salam 2 garis merah📆📆
#bajugamismurah
#dressmuslimmurah
#ayojalanjalan
#ayojalanlagi
#jalansehat
#kuetradisional
#kuekenari
#ceritamalamtadi
#stemcellbiotecnology
#foyafoya
#makyus
#mujizatitunyata
#jagakesehatanmu
#jagahatimu
#jagahatijagaiman
#kontrakansurabaya
#tokosurabaya
#alattulismurah
#bahagiaku
#jamtanganbranded
#kacamatabranded
#tasbatam
#lamaransurabaya
#dekorpernikahan
#kamukapan
#pewangimobil
#pengharumruangan
#gamiscantiksyari
#mukenahanakkarakter
#barulahir
Kebahagian pasangan suami istri baru menikah adalah hadirnya sang buah hati. Dari proses kehamilan, kelahiran, menyusui, adalah hal terindah bagi seorang ibu. Ketika melihat anak mau menyusu, betapa bahagianya 😍 Yukk bunda, yang masih menantikan sang buah hati, janga menyerah, tetap berdoa dan berusaha 😘 _____________________________________ Semoga yang like di segerakan hamil, amin . Tag teman/kerabat/pasangan/orang terdekat kalian untuk berbagi informasi: 👉Kesehatan 👉Tips cepat Hamil Jangan lupa follow, share dan like @stemcell.biotecnology @stemcell.biotecnology @stemcell.biotecnology Untuk mendapatkan info kesehatan, program hamil dan kecantikan 📲 WA : 085102740915 Salam 2 garis merah📆📆 #bajugamismurah  #dressmuslimmurah  #ayojalanjalan  #ayojalanlagi  #jalansehat  #kuetradisional  #kuekenari  #ceritamalamtadi  #stemcellbiotecnology  #foyafoya  #makyus  #mujizatitunyata  #jagakesehatanmu  #jagahatimu  #jagahatijagaiman  #kontrakansurabaya  #tokosurabaya  #alattulismurah  #bahagiaku  #jamtanganbranded  #kacamatabranded  #tasbatam  #lamaransurabaya  #dekorpernikahan  #kamukapan  #pewangimobil  #pengharumruangan  #gamiscantiksyari  #mukenahanakkarakter  #barulahir 
Kebahagian pasangan suami istri baru menikah adalah hadirnya sang buah hati. Dari proses kehamilan, kelahiran, menyusui, adalah hal terindah bagi seorang ibu. Ketika melihat anak mau menyusu, betapa bahagianya 😍
Yukk bunda, yang masih menantikan sang buah hati, janga menyerah, tetap berdoa dan berusaha 😘
_____________________________________
Semoga yang like di segerakan hamil, amin
. 
Tag teman/kerabat/pasangan/orang terdekat kalian untuk berbagi informasi: 👉Kesehatan
👉Tips cepat Hamil
Jangan lupa follow, share dan like 
@stemcell.biotecnology 
@stemcell.biotecnology
@stemcell.biotecnology
Untuk mendapatkan info kesehatan, program hamil dan kecantikan
📲 WA : 085102740915
Salam 2 garis merah📆📆
#bajugamismurah
#dressmuslimmurah
#ayojalanjalan
#ayojalanlagi
#jalansehat
#kuetradisional
#kuekenari
#ceritamalamtadi
#stemcellbiotecnology
#foyafoya
#makyus
#mujizatitunyata
#jagakesehatanmu
#jagahatimu
#jagahatijagaiman
#kontrakansurabaya
#tokosurabaya
#alattulismurah
#bahagiaku
#jamtanganbranded
#kacamatabranded
#tasbatam
#lamaransurabaya
#dekorpernikahan
#kamukapan
#pewangimobil
#pengharumruangan
#gamiscantiksyari
#mukenahanakkarakter
#barulahir
Kebahagian pasangan suami istri baru menikah adalah hadirnya sang buah hati. Dari proses kehamilan, kelahiran, menyusui, adalah hal terindah bagi seorang ibu. Ketika melihat anak mau menyusu, betapa bahagianya 😍 Yukk bunda, yang masih menantikan sang buah hati, janga menyerah, tetap berdoa dan berusaha 😘 _____________________________________ Semoga yang like di segerakan hamil, amin . Tag teman/kerabat/pasangan/orang terdekat kalian untuk berbagi informasi: 👉Kesehatan 👉Tips cepat Hamil Jangan lupa follow, share dan like @stemcell.biotecnology @stemcell.biotecnology @stemcell.biotecnology Untuk mendapatkan info kesehatan, program hamil dan kecantikan 📲 WA : 085102740915 Salam 2 garis merah📆📆 #bajugamismurah  #dressmuslimmurah  #ayojalanjalan  #ayojalanlagi  #jalansehat  #kuetradisional  #kuekenari  #ceritamalamtadi  #stemcellbiotecnology  #foyafoya  #makyus  #mujizatitunyata  #jagakesehatanmu  #jagahatimu  #jagahatijagaiman  #kontrakansurabaya  #tokosurabaya  #alattulismurah  #bahagiaku  #jamtanganbranded  #kacamatabranded  #tasbatam  #lamaransurabaya  #dekorpernikahan  #kamukapan  #pewangimobil  #pengharumruangan  #gamiscantiksyari  #mukenahanakkarakter  #barulahir 
Cocolatte Pockit 688
Kondisi BARU
Price Sale : 1.170.000

WhatsApp 083136285333 .( NO COMEN, MINAT LANGSUN DM )

Dapat digunakan dari usia 9bln sampai 3th .
Canopy .
Hanya bisa 1 posisi yaitu duduk .
Roda 4 .
Nyaman dan ringan , cocok untuk traveling .
Portable & praktis .
Terdapat sandaran pada bagian atas tempat duduk .
Dilengkapi dengan tas agar mudah dibawa traveling .
5 titik pengaman harness .
Cara lipat dan membuka stroller yang sangat cepat .
Dengan lipat yang kecil dapat dimasukan kedalam bagasi peswat , mobil ataupun dibawah kursi .
Dimensions: 36 cm 19 cm 44 cm

#pockit #cocolattepockitmurah #pockit #strollermurah #strollerpockit #pockit688 #keretabayimurah #barulahir #perlengkapanbayi #perlengkapanbayimurah #pockit688murah #pockit688grd #cocolattepockit #cocolattepockit688 #pockitmurah
Cocolatte Pockit 688 Kondisi BARU Price Sale : 1.170.000 WhatsApp 083136285333 .( NO COMEN, MINAT LANGSUN DM ) Dapat digunakan dari usia 9bln sampai 3th . Canopy . Hanya bisa 1 posisi yaitu duduk . Roda 4 . Nyaman dan ringan , cocok untuk traveling . Portable & praktis . Terdapat sandaran pada bagian atas tempat duduk . Dilengkapi dengan tas agar mudah dibawa traveling . 5 titik pengaman harness . Cara lipat dan membuka stroller yang sangat cepat . Dengan lipat yang kecil dapat dimasukan kedalam bagasi peswat , mobil ataupun dibawah kursi . Dimensions: 36 cm 19 cm 44 cm #pockit  #cocolattepockitmurah  #pockit  #strollermurah  #strollerpockit  #pockit688  #keretabayimurah  #barulahir  #perlengkapanbayi  #perlengkapanbayimurah  #pockit688murah  #pockit688grd  #cocolattepockit  #cocolattepockit688  #pockitmurah 
Anak saya bila panas dan berpeluh, keluar ruam dan gatal2. Nak melecet kulit dia garu.

Alhamdulillah lepas 2 jam sapu skeenz, semua merah-merah kat pelipat tu dah hilang. -Puan Anna-
Anak saya bila panas dan berpeluh, keluar ruam dan gatal2. Nak melecet kulit dia garu. Alhamdulillah lepas 2 jam sapu skeenz, semua merah-merah kat pelipat tu dah hilang. -Puan Anna-
Syukur sangat. Balm Skeenz memang memudahkan ibu-ibu.

Kandungan Argan Oil, Grapeseed Oil dan Vitamin E sangat berkesan untuk kulit.

Kulit tercalar,jerawat sebab salahguna produk mahupun masalah alahan kulit boleh menggunakan Skeenz ni.
Syukur sangat. Balm Skeenz memang memudahkan ibu-ibu. Kandungan Argan Oil, Grapeseed Oil dan Vitamin E sangat berkesan untuk kulit. Kulit tercalar,jerawat sebab salahguna produk mahupun masalah alahan kulit boleh menggunakan Skeenz ni.
Calm Time Balm bukan hanya buat anak kecil kurang meragam. Tapi boleh mereka tidur lena.

Lega Mak, boleh buat kerja yang tertangguh
Calm Time Balm bukan hanya buat anak kecil kurang meragam. Tapi boleh mereka tidur lena. Lega Mak, boleh buat kerja yang tertangguh
Cuaca panas sekarang ni buat kulit baby yang sensitif  jadi ruam merah,jadi kasar. 
Badan baby yang berpeluh ditambah dengan ruam buat baby jadi gelisah sebab gatal. 
Nak cakap tak reti lagi gatal macam mana, gatal kat mana. Menangis. Merengek. Yang si ibu dah stress  baby meragam. Yang sebenarnya dia gatal tak tau nak cakap. 
Apa yang kita boleh buat? 
1.Pastikan ada pengudaraan yang baik di tempat baby tidur, buka tingkap biar udara bergerak keluar masuk dengan baik. 
2.Pakaikan baby pakaian yang sesuai, tidak tebal dan dari jenis kain yang menyerap peluh. 
3.Sapukan balm SKEENZ Tasneem Naturel yang mengandungi minyak argan dan vitamin E yang sangat baik untuk menyembuhkan ruam dan gatal-gatal. 
Baby selesa, ibu pun senang hati kan?
Cuaca panas sekarang ni buat kulit baby yang sensitif jadi ruam merah,jadi kasar. Badan baby yang berpeluh ditambah dengan ruam buat baby jadi gelisah sebab gatal. Nak cakap tak reti lagi gatal macam mana, gatal kat mana. Menangis. Merengek. Yang si ibu dah stress baby meragam. Yang sebenarnya dia gatal tak tau nak cakap. Apa yang kita boleh buat? 1.Pastikan ada pengudaraan yang baik di tempat baby tidur, buka tingkap biar udara bergerak keluar masuk dengan baik. 2.Pakaikan baby pakaian yang sesuai, tidak tebal dan dari jenis kain yang menyerap peluh. 3.Sapukan balm SKEENZ Tasneem Naturel yang mengandungi minyak argan dan vitamin E yang sangat baik untuk menyembuhkan ruam dan gatal-gatal. Baby selesa, ibu pun senang hati kan?
Anak-anak yang dalam proses nak "wean off"  mesti banyak ragam dan trantrumnya kan.

Mau pening juga mommy nak layan dan tenangkan anak-anak ni kan. 
Ni antara mommy yang menggunakan Calmtime balm untuk bantu anak lebih tenang dan cool. 
Best!! Best!! Best!!
Anak-anak yang dalam proses nak "wean off" mesti banyak ragam dan trantrumnya kan. Mau pening juga mommy nak layan dan tenangkan anak-anak ni kan. Ni antara mommy yang menggunakan Calmtime balm untuk bantu anak lebih tenang dan cool. Best!! Best!! Best!!
LEPAS SAPU CALM BALM, BABY MUDAH LENA
.
Calmtime balm memang menjadi pilihan ramai ibu-ibu dalam pantang bagi membantu baby berada dalam mode yang menenangkan. .
.
Dalam calmtime ada eo bergamot yang boleh mengurangkan stress, dan sangat elok untuk kulit. 
Eo marjoram pula untuk mendamaikan dan eo geranium sangat menenangkan. .
.
Ramai ibu-ibu happy sebab anak mereka serasi dengan Calmtime. Lepas sapu calmtime,  mode baby tenang.. Bila baby tenang,  stress level berkurang dan dia berasa sangat relax.  Bila baby tenang dan relax.. Dia mudah tidur dan lena. 
Best ke best...
LEPAS SAPU CALM BALM, BABY MUDAH LENA . Calmtime balm memang menjadi pilihan ramai ibu-ibu dalam pantang bagi membantu baby berada dalam mode yang menenangkan. . . Dalam calmtime ada eo bergamot yang boleh mengurangkan stress, dan sangat elok untuk kulit. Eo marjoram pula untuk mendamaikan dan eo geranium sangat menenangkan. . . Ramai ibu-ibu happy sebab anak mereka serasi dengan Calmtime. Lepas sapu calmtime, mode baby tenang.. Bila baby tenang, stress level berkurang dan dia berasa sangat relax. Bila baby tenang dan relax.. Dia mudah tidur dan lena. Best ke best...
COMBI SUPER MECHACAL (TM 359)

Untuk bayi 1 bulan s.d 18kg
Berat 4,9 kg
Ukuran saat Terbuka: P510xL35xT950mm
Ukuran saat Tertutup: P415xL240xT960mm

Spesifikasi:
-3 posisi sandaran sampai dengan 160 derajat
-Kanopi tertutup penuh dengan jendela
-Material dapat dicuci
-Pegangan depan dapat dilepas
-Roda depan dapat berputar

Stroller yang cocok untuk bayi baru lahir..!
Harga sewa; 
2 minggu: Rp 100.000
1 bulan Rp 150.000

2 bulan: Rp 275.000
3 bulan: Rp 400.000

Silahkan menghubungi kami di:
Whatsapp: 081295330244
Atau klik link di bio

#katalogbugajah

#sewastrollerbaru #rentalstroller #sewastrollerjakarta #rentalstrollerjakarta #sewacombi #sewacombimurah #rentalcombi #rentalstrollercombi #sewastrollercombi #sewastrollernewborn #rentalstrollernewborn #barulahir #newborn #travelling #jalanjalan #asix #asiekslusif #rentalstrollermurah #sewakeretabayi #rentalkeretabayi #sewastrollermurah #rentalstrollermurah #sewastrollerjaksel #rentalstrollerjaksel #strollerjaksel#strollerbayi
COMBI SUPER MECHACAL (TM 359) Untuk bayi 1 bulan s.d 18kg Berat 4,9 kg Ukuran saat Terbuka: P510xL35xT950mm Ukuran saat Tertutup: P415xL240xT960mm Spesifikasi: -3 posisi sandaran sampai dengan 160 derajat -Kanopi tertutup penuh dengan jendela -Material dapat dicuci -Pegangan depan dapat dilepas -Roda depan dapat berputar Stroller yang cocok untuk bayi baru lahir..! Harga sewa;  2 minggu: Rp 100.000 1 bulan Rp 150.000 2 bulan: Rp 275.000 3 bulan: Rp 400.000 Silahkan menghubungi kami di: Whatsapp: 081295330244 Atau klik link di bio #katalogbugajah  #sewastrollerbaru  #rentalstroller  #sewastrollerjakarta  #rentalstrollerjakarta  #sewacombi  #sewacombimurah  #rentalcombi  #rentalstrollercombi  #sewastrollercombi  #sewastrollernewborn  #rentalstrollernewborn  #barulahir  #newborn  #travelling  #jalanjalan  #asix  #asiekslusif  #rentalstrollermurah  #sewakeretabayi  #rentalkeretabayi  #sewastrollermurah  #rentalstrollermurah  #sewastrollerjaksel  #rentalstrollerjaksel  #strollerjaksel #strollerbayi 
diskusi asik seputar IMUNISASI bayi
bersama dr. Syifa

JANGAN ASAL SUNTIK bersama tamu undangan Ibu YANI SAPTO HUDOYO

BALAI KOTA YOGYAKARTA
pk.9pagi.. 26.agustus.2018

dandan yang kece yah mom
siap siap di syuuuting dan masuk media
.ADI TV
.YOGYA TV
.RNB TV
.tribun jogya
.kedaulatan rakyat
.suara merdeka

buruan daftar Rp.60.000,- .dapat konsumsi untuk 2 orang.
.dapat souvenir cantik. .dapat ilmu dari pakar dokter.
.dapat teman baru. .ada games ada doorprice juga.... wow..
.masuk TV lagi... yuuuuk buruan ramai ramai daftar ke admin seputar bayi dan menyusui.

082327670708

24 jam noon stop

#parenting #tipsparenting #seputarbayi #infobayi #bayisehat #mpasi #jogja #resepmpasi #newborn #info #tipsmengasuhbayi #tipsmpasi #mpasisehat #mpasihomemade #homemade #makananbayi #mengasuhbayi #bayibarulahir #barulahir #infopentingbayi #haibunda #grupasijogja #infokesehatan #gizibalita #gizi #konselormpasi
diskusi asik seputar IMUNISASI bayi bersama dr. Syifa JANGAN ASAL SUNTIK bersama tamu undangan Ibu YANI SAPTO HUDOYO BALAI KOTA YOGYAKARTA pk.9pagi.. 26.agustus.2018 dandan yang kece yah mom siap siap di syuuuting dan masuk media .ADI TV .YOGYA TV .RNB TV .tribun jogya .kedaulatan rakyat .suara merdeka buruan daftar Rp.60.000,- .dapat konsumsi untuk 2 orang. .dapat souvenir cantik. .dapat ilmu dari pakar dokter. .dapat teman baru. .ada games ada doorprice juga.... wow.. .masuk TV lagi... yuuuuk buruan ramai ramai daftar ke admin seputar bayi dan menyusui. 082327670708 24 jam noon stop #parenting  #tipsparenting  #seputarbayi  #infobayi  #bayisehat  #mpasi  #jogja  #resepmpasi  #newborn  #info  #tipsmengasuhbayi  #tipsmpasi  #mpasisehat  #mpasihomemade  #homemade  #makananbayi  #mengasuhbayi  #bayibarulahir  #barulahir  #infopentingbayi  #haibunda  #grupasijogja  #infokesehatan  #gizibalita  #gizi  #konselormpasi 
Cocolatte Pockit 688
Kondisi BARU
Harga:1.100.000

Dapat digunakan dari usia 9bln sampai 3th .
Canopy .
Hanya bisa 1 posisi yaitu duduk .
Roda 4 .
Nyaman dan ringan , cocok untuk traveling .
Portable & praktis .
Terdapat sandaran pada bagian atas tempat duduk .
Dilengkapi dengan tas agar mudah dibawa traveling .
5 titik pengaman harness .
Cara lipat dan membuka stroller yang sangat cepat .
Dengan lipat yang kecil dapat dimasukan kedalam bagasi peswat , mobil ataupun dibawah kursi .
Dimensions: 36 cm 19 cm 44 cm

#pockit #cocolattepockitmurah #pockit #strollermurah #strollerpockit #pockit688 #keretabayimurah #barulahir #perlengkapanbayi #perlengkapanbayimurah #pockit688murah #pockit688grd #cocolattepockit #cocolattepockit688 #pockitmurah
Cocolatte Pockit 688 Kondisi BARU Harga:1.100.000 Dapat digunakan dari usia 9bln sampai 3th . Canopy . Hanya bisa 1 posisi yaitu duduk . Roda 4 . Nyaman dan ringan , cocok untuk traveling . Portable & praktis . Terdapat sandaran pada bagian atas tempat duduk . Dilengkapi dengan tas agar mudah dibawa traveling . 5 titik pengaman harness . Cara lipat dan membuka stroller yang sangat cepat . Dengan lipat yang kecil dapat dimasukan kedalam bagasi peswat , mobil ataupun dibawah kursi . Dimensions: 36 cm 19 cm 44 cm #pockit  #cocolattepockitmurah  #pockit  #strollermurah  #strollerpockit  #pockit688  #keretabayimurah  #barulahir  #perlengkapanbayi  #perlengkapanbayimurah  #pockit688murah  #pockit688grd  #cocolattepockit  #cocolattepockit688  #pockitmurah 
Cocolatte Pockit 688
Kondisi BARU

Price Sale : 1.100.000 
Dapat digunakan dari usia 9bln sampai 3th .
Canopy .
Hanya bisa 1 posisi yaitu duduk .
Roda 4 .
Nyaman dan ringan , cocok untuk traveling .
Portable & praktis .
Terdapat sandaran pada bagian atas tempat duduk .
Dilengkapi dengan tas agar mudah dibawa traveling .
5 titik pengaman harness .
Cara lipat dan membuka stroller yang sangat cepat .
Dengan lipat yang kecil dapat dimasukan kedalam bagasi peswat , mobil ataupun dibawah kursi .
Dimensions: 36 cm 19 cm 44 cm

#pockit #cocolattepockitmurah #pockit #strollermurah #strollerpockit #pockit688 #keretabayimurah #barulahir #perlengkapanbayi #perlengkapanbayimurah
Cocolatte Pockit 688 Kondisi BARU Price Sale : 1.100.000 Dapat digunakan dari usia 9bln sampai 3th . Canopy . Hanya bisa 1 posisi yaitu duduk . Roda 4 . Nyaman dan ringan , cocok untuk traveling . Portable & praktis . Terdapat sandaran pada bagian atas tempat duduk . Dilengkapi dengan tas agar mudah dibawa traveling . 5 titik pengaman harness . Cara lipat dan membuka stroller yang sangat cepat . Dengan lipat yang kecil dapat dimasukan kedalam bagasi peswat , mobil ataupun dibawah kursi . Dimensions: 36 cm 19 cm 44 cm #pockit  #cocolattepockitmurah  #pockit  #strollermurah  #strollerpockit  #pockit688  #keretabayimurah  #barulahir  #perlengkapanbayi  #perlengkapanbayimurah 
Sleep body wash dari Tasneem Naturel, berfungsi untuk membantu masalah anak yang ada masalah susah tidur dan tidur yang tak lena.

Sleep body wash ni bukan saje boleh digunakan untuk anak-anak tapi untuk orang dewasa juga.

Jika mommies mengalami kesukaran untuk melelapkan mata atau tidur, boleh amalkan mandian air suam dengan masukkan sleep bodywash dari Tasneem Naturel. 
Wangian minyak pati lavender memberi rasa nyaman dan mendamaikan. 
Cara Penggunaan:
Basahkan badan anak, sapu krim mandian sleep ke tapak tangan atau spam dan sapukan ke seluruh badan anak. 
Biarkan selama 3-5 minit dan bilas.
Sleep body wash dari Tasneem Naturel, berfungsi untuk membantu masalah anak yang ada masalah susah tidur dan tidur yang tak lena. Sleep body wash ni bukan saje boleh digunakan untuk anak-anak tapi untuk orang dewasa juga. Jika mommies mengalami kesukaran untuk melelapkan mata atau tidur, boleh amalkan mandian air suam dengan masukkan sleep bodywash dari Tasneem Naturel. Wangian minyak pati lavender memberi rasa nyaman dan mendamaikan. Cara Penggunaan: Basahkan badan anak, sapu krim mandian sleep ke tapak tangan atau spam dan sapukan ke seluruh badan anak. Biarkan selama 3-5 minit dan bilas.
Sleep body wash dari Tasneem Naturel, berfungsi untuk membantu masalah anak yang ada masalah susah tidur dan tidur yang tak lena.

Sleep body wash ni bukan saje boleh digunakan untuk anak-anak tapi untuk orang dewasa juga.

Jika mommies mengalami kesukaran untuk melelapkan mata atau tidur, boleh amalkan mandian air suam dengan masukkan sleep bodywash dari Tasneem Naturel. 
Wangian minyak pati lavender memberi rasa nyaman dan mendamaikan. 
Cara Penggunaan:
Basahkan badan anak, sapu krim mandian sleep ke tapak tangan atau spam dan sapukan ke seluruh badan anak. 
Biarkan selama 3-5 minit dan bilas.
Sleep body wash dari Tasneem Naturel, berfungsi untuk membantu masalah anak yang ada masalah susah tidur dan tidur yang tak lena. Sleep body wash ni bukan saje boleh digunakan untuk anak-anak tapi untuk orang dewasa juga. Jika mommies mengalami kesukaran untuk melelapkan mata atau tidur, boleh amalkan mandian air suam dengan masukkan sleep bodywash dari Tasneem Naturel. Wangian minyak pati lavender memberi rasa nyaman dan mendamaikan. Cara Penggunaan: Basahkan badan anak, sapu krim mandian sleep ke tapak tangan atau spam dan sapukan ke seluruh badan anak. Biarkan selama 3-5 minit dan bilas.
Bila ank kita ada masalah selesama batuk berkahak.. Nafas berbnyi krok2.. Mak mana yang boleh duduk senang gembira begitu kan?.. Ank tak boleh tidur malam.. Asyik merengek nangis ja.. Susu tak nak minum.. Sebab hidung tersumbat.. Kesian tengok anak baru usia 5 bulan.. Jom mak2 ikhtiar dengan CF-RUB by Tasneem Naturel balm.. Jangan biar anak tercinta tersayang alami selesema batuk berkahak lama-lama.. Kesian anak masih kecik.. Tanggungjawab kita sebagai mak nak bagi yg terbaik utk anak2 tersayang..
Bila ank kita ada masalah selesama batuk berkahak.. Nafas berbnyi krok2.. Mak mana yang boleh duduk senang gembira begitu kan?.. Ank tak boleh tidur malam.. Asyik merengek nangis ja.. Susu tak nak minum.. Sebab hidung tersumbat.. Kesian tengok anak baru usia 5 bulan.. Jom mak2 ikhtiar dengan CF-RUB by Tasneem Naturel balm.. Jangan biar anak tercinta tersayang alami selesema batuk berkahak lama-lama.. Kesian anak masih kecik.. Tanggungjawab kita sebagai mak nak bagi yg terbaik utk anak2 tersayang..
PETUA HILANGKAN BATUK BAYI DAN KANAK-KANAK

1. Rehat secukupnya

Ibu bapa perlu mengelakkan bawa anak keluar ke tempat-tempat sesak dan ramai orang kerana anak akan berasa terlalu letih dan melambatkan proses penyembuhan. 
Selain itu, ianya juga akan menyebabkan virus tersebar kepada kanak-kanak lain.

2. Tepuk percussion

Tepuk ini bagi memudahkan pengeluaran kahak. Caranya dengan 
menepuk bahagian badan (depan dan belakang) dengan menggunakan tapak tangan yang melengkung.

3. Mandi lemon

Letakkan beberapa hirisan lemon ke dalam mandian anak. Bau lemon dipercayai dapat membantu mengeringkan hingus bayi.

4. Urutan 
Kajian menunjukkan bahawa urutan bayi mampu memberikan keselesaan kepada bayi. Bayi yang selalu diurut juga sangat mudah dijaga kerana jarang meragam.

5. Sedut hingus

Ibu bapa boleh mengeluarkan hingus anak dengan cara menyedut hingus tersebut menggunakan alat penyedut hidung. Alat ini boleh didapati di farmasi dan klinik.

6. Jaga pemakanan

Ibu perlu menjaga pemakanan jika menyusu anak sepenuhnya. Ibu boleh banyakkan pengambilan makanan berkhasiat seperti sup ayam dan daging. 
Khasiatnya akan menghasilkan susu ibu yang lebih berkualiti dan sangat baik untuk bayi sebagai penawar sakit. Teruskan penyusuan secara eksklusif dengan lebih kerap walaupun anak batuk dan selsema.

7. Guna CF Rub 
Cara yang lebih mudah dan pantas, ibu boleh gunakan balm CF Rub daripada Tasneem Naturel. Balm ini diekstrak daripada bahan semulajadi seperti kulit kayu putih, tea tree, lemon dan cypress bagi meredakan batuk dan selesema anak kecil.
PETUA HILANGKAN BATUK BAYI DAN KANAK-KANAK 1. Rehat secukupnya Ibu bapa perlu mengelakkan bawa anak keluar ke tempat-tempat sesak dan ramai orang kerana anak akan berasa terlalu letih dan melambatkan proses penyembuhan. Selain itu, ianya juga akan menyebabkan virus tersebar kepada kanak-kanak lain. 2. Tepuk percussion Tepuk ini bagi memudahkan pengeluaran kahak. Caranya dengan menepuk bahagian badan (depan dan belakang) dengan menggunakan tapak tangan yang melengkung. 3. Mandi lemon Letakkan beberapa hirisan lemon ke dalam mandian anak. Bau lemon dipercayai dapat membantu mengeringkan hingus bayi. 4. Urutan Kajian menunjukkan bahawa urutan bayi mampu memberikan keselesaan kepada bayi. Bayi yang selalu diurut juga sangat mudah dijaga kerana jarang meragam. 5. Sedut hingus Ibu bapa boleh mengeluarkan hingus anak dengan cara menyedut hingus tersebut menggunakan alat penyedut hidung. Alat ini boleh didapati di farmasi dan klinik. 6. Jaga pemakanan Ibu perlu menjaga pemakanan jika menyusu anak sepenuhnya. Ibu boleh banyakkan pengambilan makanan berkhasiat seperti sup ayam dan daging. Khasiatnya akan menghasilkan susu ibu yang lebih berkualiti dan sangat baik untuk bayi sebagai penawar sakit. Teruskan penyusuan secara eksklusif dengan lebih kerap walaupun anak batuk dan selsema. 7. Guna CF Rub Cara yang lebih mudah dan pantas, ibu boleh gunakan balm CF Rub daripada Tasneem Naturel. Balm ini diekstrak daripada bahan semulajadi seperti kulit kayu putih, tea tree, lemon dan cypress bagi meredakan batuk dan selesema anak kecil.
Jangan ambik mudah bila anak dah mula kena selsema.. lama-lama boleh melarat jadi batuk. Lagi payah jika dapat pakej batuk berkahak 😓. Nasib tak baik, anak boleh demam kerana kuman dah berkumpul dalam dada.

Precaution is better than cure. Bagus kalau simpan cfrub dalam rumah. Sebagai persediaan.

Tak rugi tau beli balm ni. Balm tak basi. Bila anak tiba-tiba tak sihat, balm  dah sedia ada kat rumah 😊. Anak sihat, ibu gembira, kan? 😊
Jangan ambik mudah bila anak dah mula kena selsema.. lama-lama boleh melarat jadi batuk. Lagi payah jika dapat pakej batuk berkahak 😓. Nasib tak baik, anak boleh demam kerana kuman dah berkumpul dalam dada. Precaution is better than cure. Bagus kalau simpan cfrub dalam rumah. Sebagai persediaan. Tak rugi tau beli balm ni. Balm tak basi. Bila anak tiba-tiba tak sihat, balm dah sedia ada kat rumah 😊. Anak sihat, ibu gembira, kan? 😊
Balm bayi Tasneem Naturel dirumus 100% daripada minyak pati tumbuhan seperti batang, daun, bunga, akar, buah dan lain-lain
.
Dihasilkan di kilang bertaraf GMP dan lulus KKM
.
Selamat digunakan oleh semua peringkat umur , seawal bayi baru lahir
. 
Sifat balm yang tidak panas, tidak memedihkan dan  tidak melekit sangat memberi keselesaan kepada bayi
.
Dapatkan 1 set balm TN hari ini
.
CF~Rub ~ membantu menangani masalah kesihatan anak seperti selsema, batuk, demam dan asthma
.
Calm Time balm ~ memberi rasa tenang, menangani tantrum anak .
T~Rub ~ menangani masalah perut anak seperti kembung, sebu, sembelit, cirit birit .
Sleep Time balm ~ memperbaiki pola tidur anak, anak tidur lena dan mendapat kualiti tidur lebih baik

Skeenz balm - untuk melegakan gatal-gatal, ruam, ekzema 
RM57 sebotol (termasuk postage)
Balm bayi Tasneem Naturel dirumus 100% daripada minyak pati tumbuhan seperti batang, daun, bunga, akar, buah dan lain-lain . Dihasilkan di kilang bertaraf GMP dan lulus KKM . Selamat digunakan oleh semua peringkat umur , seawal bayi baru lahir . Sifat balm yang tidak panas, tidak memedihkan dan tidak melekit sangat memberi keselesaan kepada bayi . Dapatkan 1 set balm TN hari ini . CF~Rub ~ membantu menangani masalah kesihatan anak seperti selsema, batuk, demam dan asthma . Calm Time balm ~ memberi rasa tenang, menangani tantrum anak . T~Rub ~ menangani masalah perut anak seperti kembung, sebu, sembelit, cirit birit . Sleep Time balm ~ memperbaiki pola tidur anak, anak tidur lena dan mendapat kualiti tidur lebih baik Skeenz balm - untuk melegakan gatal-gatal, ruam, ekzema RM57 sebotol (termasuk postage)
Legakan bila tengok anak muntah kahak.. Bayi atau kanak-kanak bawah 1 tahun belum pandai keluarkan kahak sendiri.. Essential oil CYPRESS dalam CF RUB boleh bantu menghapuskan kahak yg tekumpul dalam saluran pernafasan dan paru-paru.

Essential oil EYCALYTUS atau lebih dikenali dengan nama Minyak Kayu Putih pula bantu cairkan kahak.

Kebiasaannya kahak akan keluar melalui muntah atau najis.

Anak batuk selsema, cubala ikhtiar dengan CF RUB.. tak rugi cuba, tak cuba tak tau kan😉
Legakan bila tengok anak muntah kahak.. Bayi atau kanak-kanak bawah 1 tahun belum pandai keluarkan kahak sendiri.. Essential oil CYPRESS dalam CF RUB boleh bantu menghapuskan kahak yg tekumpul dalam saluran pernafasan dan paru-paru. Essential oil EYCALYTUS atau lebih dikenali dengan nama Minyak Kayu Putih pula bantu cairkan kahak. Kebiasaannya kahak akan keluar melalui muntah atau najis. Anak batuk selsema, cubala ikhtiar dengan CF RUB.. tak rugi cuba, tak cuba tak tau kan😉
SELSEMA PANAS BADAN BERKURANG.

Tak senang duduk bila anak demam. Takut tak perasan tiba-tiba suhu naik mendadak. Kalau tengah malam memang tak lena tidur.

Sebenarnya bila anak demam masa batuk dan selsema, masa tu badan tengah bertarung dengan kuman punca batuk dan selsema. Normal bila suhu tinggi dalam 1-2hari. Dan biasanya suhu naik tengah malam 12-4 pagi kerana masa ni kuman aktif. Jadi jangan pelik kalau siang badan anak sejuk, malam suhu mencanak naik. Teruskan bagi ubat secara konsisten. Sebab bila batuk dan selsema turun demam pon akan sembuh.

Macam mana Cf rub boleh bantu?

Dalam CF Rub ada minyak kayu putih yang membantu mencairkan kahak, alahan dan resdung. Juga ada tea tree yang bantu melawan virus dan bakteria. Selain itu cypres boleh bantu menghapuskan kahak dalam saluran pernafasan dan paru-paru.

Bila kahak dalam dada anak cair, ia akan  kelaur melalui najis atau muntah. Jadi selsema dan batuk anak akan cepat sembuh. Anak pon lebih selesa bernafas. Ibu pon senang hati.

Nak cuba CF rub?

wasap 0133796310
SELSEMA PANAS BADAN BERKURANG. Tak senang duduk bila anak demam. Takut tak perasan tiba-tiba suhu naik mendadak. Kalau tengah malam memang tak lena tidur. Sebenarnya bila anak demam masa batuk dan selsema, masa tu badan tengah bertarung dengan kuman punca batuk dan selsema. Normal bila suhu tinggi dalam 1-2hari. Dan biasanya suhu naik tengah malam 12-4 pagi kerana masa ni kuman aktif. Jadi jangan pelik kalau siang badan anak sejuk, malam suhu mencanak naik. Teruskan bagi ubat secara konsisten. Sebab bila batuk dan selsema turun demam pon akan sembuh. Macam mana Cf rub boleh bantu? Dalam CF Rub ada minyak kayu putih yang membantu mencairkan kahak, alahan dan resdung. Juga ada tea tree yang bantu melawan virus dan bakteria. Selain itu cypres boleh bantu menghapuskan kahak dalam saluran pernafasan dan paru-paru. Bila kahak dalam dada anak cair, ia akan kelaur melalui najis atau muntah. Jadi selsema dan batuk anak akan cepat sembuh. Anak pon lebih selesa bernafas. Ibu pon senang hati. Nak cuba CF rub? wasap 0133796310
Seronok sangat bila dapat feedback from seorang ibu dalam pantang yang newbornnya ada babynya ada batuk berkahak .. Kahak hilang,  hingus kering lepas sapu CFRub balm. Beliau juga menggunakan TRub untuk melegakan perut baby.

Tanpa paksaan makan ubat .. Anak sihat, hilang risau ibu. (nota: dengan izin Allah, segala ubatan, balm hanyalah ikthiar)
Seronok sangat bila dapat feedback from seorang ibu dalam pantang yang newbornnya ada babynya ada batuk berkahak .. Kahak hilang, hingus kering lepas sapu CFRub balm. Beliau juga menggunakan TRub untuk melegakan perut baby. Tanpa paksaan makan ubat .. Anak sihat, hilang risau ibu. (nota: dengan izin Allah, segala ubatan, balm hanyalah ikthiar)
Anak selesema. Bila dah selesema,susah nak tidur.

Hidung tersumbat. Badan panas. Rasa gelisah. Asyik merengek je kan.

Lepas ni dah makin mudah. Mandikan anak dengan bodywash CF Rub. Lepas mandi, tak perlu bilas. Biarkan air mandian tu kering di badan. 
Air mandian dah kering, boleh sapukan balm di dada, bahagian belakang, hidung serta tapak kaki. Pakaikan baju. Sebelum tidur, calitkan roll on CF Rub sekali lagi di hidung dan tapak kaki.

Nafas lebih selesa, kahak makin kurang dan anak tidur lebih lena.

Jimat lebih RM30 untuk 1 set kombo CF rub ni.
Anak selesema. Bila dah selesema,susah nak tidur. Hidung tersumbat. Badan panas. Rasa gelisah. Asyik merengek je kan. Lepas ni dah makin mudah. Mandikan anak dengan bodywash CF Rub. Lepas mandi, tak perlu bilas. Biarkan air mandian tu kering di badan. Air mandian dah kering, boleh sapukan balm di dada, bahagian belakang, hidung serta tapak kaki. Pakaikan baju. Sebelum tidur, calitkan roll on CF Rub sekali lagi di hidung dan tapak kaki. Nafas lebih selesa, kahak makin kurang dan anak tidur lebih lena. Jimat lebih RM30 untuk 1 set kombo CF rub ni.
Tak ada ke body wash atau roll on berasaskan bahan semulajadi?? Ada ni haa sis.. Roll on cf rub dan sleep time
Body wash cf rub dan sleep time

If nak cuba satu pun boleh, kalau beli 2 lagi jimat DISKAUN 10%! Pilihan ditangan ibu-ibu..
Stock terhad 1000 unit sahaja, habis di kira sold out tiada restock!

Bukan sahaja senang nak guna, jimat masa dan tenaga, mudah dibawa, design menarik pulak tu

Tak rugi cuba, tak cuba tak tau!
Tak ada ke body wash atau roll on berasaskan bahan semulajadi?? Ada ni haa sis.. Roll on cf rub dan sleep time Body wash cf rub dan sleep time If nak cuba satu pun boleh, kalau beli 2 lagi jimat DISKAUN 10%! Pilihan ditangan ibu-ibu.. Stock terhad 1000 unit sahaja, habis di kira sold out tiada restock! Bukan sahaja senang nak guna, jimat masa dan tenaga, mudah dibawa, design menarik pulak tu Tak rugi cuba, tak cuba tak tau!
TASNEEM NATUREL BALM?  APA YANG BESTNYER??? 1. Setiap balm ada spesifik masalah yang difokuskan dan resepi balm ada terdapat 7-9 jenis essential oil untuk menyelesaikan masalah yang dinyatakan.
2. Bahan yang digunakan terbukti keberkesanannya untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi.
3. Ada kelulusan KKM,  maknernya balm ni selamat digunakan. 
4. Dikilangkan di Kilang bertaraf KKM dan Halal.
5. Tiada paraben,  tiada bahan kimia
6. Berbau wangi. 
7. Tak panas
8. Dijamin tak tumpah,  meleleh... Nak dapatkan balm dengan harga istimewa? 
Harga jimat gila-gila? 
Sila komen "saya nak, saya nak" di ruangan komen.
TASNEEM NATUREL BALM? APA YANG BESTNYER??? 1. Setiap balm ada spesifik masalah yang difokuskan dan resepi balm ada terdapat 7-9 jenis essential oil untuk menyelesaikan masalah yang dinyatakan. 2. Bahan yang digunakan terbukti keberkesanannya untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi. 3. Ada kelulusan KKM, maknernya balm ni selamat digunakan. 4. Dikilangkan di Kilang bertaraf KKM dan Halal. 5. Tiada paraben, tiada bahan kimia 6. Berbau wangi. 7. Tak panas 8. Dijamin tak tumpah, meleleh... Nak dapatkan balm dengan harga istimewa? Harga jimat gila-gila? Sila komen "saya nak, saya nak" di ruangan komen.
Balm bayi Tasneem Naturel dirumus 100% daripada minyak pati tumbuhan seperti batang, daun, bunga, akar, buah dan lain-lain
.
Dihasilkan di kilang bertaraf GMP dan lulus KKM
.
Selamat digunakan oleh semua peringkat umur , seawal bayi baru lahir
. 
Sifat balm yang tidak panas, tidak memedihkan dan  tidak melekit sangat memberi keselesaan kepada bayi
.
Dapatkan 1 set balm TN hari ini
.
CF~Rub ~ membantu menangani masalah kesihatan anak seperti selsema, batuk, demam dan asthma
.
Calm Time balm ~ memberi rasa tenang, menangani tantrum anak .
T~Rub ~ menangani masalah perut anak seperti kembung, sebu, sembelit, cirit birit .
Sleep Time balm ~ memperbaiki pola tidur anak, anak tidur lena dan mendapat kualiti tidur lebih baik

Skeenz balm - untuk melegakan gatal-gatal, ruam, ekzema 
RM57 sebotol (termasuk postage)
Balm bayi Tasneem Naturel dirumus 100% daripada minyak pati tumbuhan seperti batang, daun, bunga, akar, buah dan lain-lain . Dihasilkan di kilang bertaraf GMP dan lulus KKM . Selamat digunakan oleh semua peringkat umur , seawal bayi baru lahir . Sifat balm yang tidak panas, tidak memedihkan dan tidak melekit sangat memberi keselesaan kepada bayi . Dapatkan 1 set balm TN hari ini . CF~Rub ~ membantu menangani masalah kesihatan anak seperti selsema, batuk, demam dan asthma . Calm Time balm ~ memberi rasa tenang, menangani tantrum anak . T~Rub ~ menangani masalah perut anak seperti kembung, sebu, sembelit, cirit birit . Sleep Time balm ~ memperbaiki pola tidur anak, anak tidur lena dan mendapat kualiti tidur lebih baik Skeenz balm - untuk melegakan gatal-gatal, ruam, ekzema RM57 sebotol (termasuk postage)
T Rub dari Tasneem Naturel antara balm yang menjadi perhatian ibu-ibu dalan pantang.

Kebanyakan baby mudah kembung perut sebab pemakanan ibu melalui susu mungkin belum sesuai dengan perutnya. Alhamdulillah kami mendapat banyak respon positif dari pelanggan yang berpuas hati.

Beli 6 PERCUMA 1 
1 balm T Rub ialah RM49. Tapi jika rebut promo ini, setiap balm berharga RM37.70 sahaja.

Murah!
Boleh berpakat dengan kawan office, jiran, saudara mara. 
Promosi ini berlangsung sehingga 5 Ogos 2018

http://www.wasap.my/+60133796310
T Rub dari Tasneem Naturel antara balm yang menjadi perhatian ibu-ibu dalan pantang. Kebanyakan baby mudah kembung perut sebab pemakanan ibu melalui susu mungkin belum sesuai dengan perutnya. Alhamdulillah kami mendapat banyak respon positif dari pelanggan yang berpuas hati. Beli 6 PERCUMA 1 1 balm T Rub ialah RM49. Tapi jika rebut promo ini, setiap balm berharga RM37.70 sahaja. Murah! Boleh berpakat dengan kawan office, jiran, saudara mara. Promosi ini berlangsung sehingga 5 Ogos 2018 http://www.wasap.my/+60133796310
NEW PRODUK TASNEEM NATUREL

Body Wash & Roll On untuk Sleep Time & CF Rub

STOK SANGAT TERHAD 👉 kelebihan Sleep time adalah untuk membantu anak tidur lena dan nyenyak 👉 kelebihan CF RUb adalah untuk membantu secara semulajadi masalah selsesema, batuk dan demam

promosi preorder bermula hari ini hingga 6/8/2018. Harga adalah seperti👇

Body wash Sleep Time & Cfrub
Rm59 (PROMO RM49)

Roll on Sleep Time & Cfrub
Rm49 (PROMO RM39)

Jika beli 2 keatas, dapat less lagi 10%. Siapa yang nak dapatkan promo terhad ni blh click link ni www.wasap.my/60133796310

#tasneemnaturel  #cfrub #sleeptime #tasneembodywash #tasneemrollon #bodywashtasneem #rollontasneem
NEW PRODUK TASNEEM NATUREL Body Wash & Roll On untuk Sleep Time & CF Rub STOK SANGAT TERHAD 👉 kelebihan Sleep time adalah untuk membantu anak tidur lena dan nyenyak 👉 kelebihan CF RUb adalah untuk membantu secara semulajadi masalah selsesema, batuk dan demam promosi preorder bermula hari ini hingga 6/8/2018. Harga adalah seperti👇 Body wash Sleep Time & Cfrub Rm59 (PROMO RM49) Roll on Sleep Time & Cfrub Rm49 (PROMO RM39) Jika beli 2 keatas, dapat less lagi 10%. Siapa yang nak dapatkan promo terhad ni blh click link ni www.wasap.my/60133796310 #tasneemnaturel  #cfrub  #sleeptime  #tasneembodywash  #tasneemrollon  #bodywashtasneem  #rollontasneem