an online Instagram web viewer

#abangserban medias

Photos

abam-2 serban. kenan pm tepi belah kanan bwh ckit. hahaha.

#kotasarangsemut#abangserban
lonely is not being alone, it's the feeling that no one cares.

#mrlonely#abangserban 
#budakpondok#honda
put ur hands up yoo!! yess c'mon!! and do'a.

#tokki#budakpondokke#mrlonely
#abangserban#bodohdipelihara
keep moving foward. be careful, syaitan everywhere.

#abangserban#abanglebai 
#budakpondokje#mrlonely
ksenangan, makanan, ktenangan. smuanya dari Allah. 
#oldtime#student
#abangserban
kalau aku ad bt salah.. jgn salah kn Islam atau pondok.. salahkn aku.

#budakpondokje#abangserban#drive
#abanglebai#beard#sunnah#sunnahnabi 
#honda#drag#drift#pondokdrift
mngejar dunia jgn smpai lupa akn akhirat. kerna dunia hnya smentara sahabat.

#jumaat#drive#abangserban
#abanglebai#budakpondokje
tb smlm.. qasidah dn bezanji.. aq ta reti jdi aq diam saja 😂 ta reti tu la kna blajaq.

#budakpondokje#abangserban 
#abanglebai#berzanji#qasidah
marilah kita bsama-2 mngamalkan Sunnah Rasulullah S.A.W.

#sunnah#abangserban#islamfirstclass
#tuanguru#BabaRaof#islamisbeautiful
ni seram 😰 ta sedaq lgsung. skali gamba smpai.

#budakpondokje#abangserban 
#tuanguru#sleepingbeauty
dia buat pulak dahh 😂😂 bila kebosanan mlanda diriku.

#driving#abangserban 
#budakpondokje#jahanam
otw balik dri sejid.. trok puak ni.. Hahahaha.

#solatjumaat#hindustan#bollywood
#abangserban#abanglebai#budakpondokje
Tb smlm pnya cita.. bkn slalu dpt msok istana.. Hehehe.

#tb#tahlil#istanaanakbukit 
#abangserban#abanglebai
Selamat Hari Raya Aidil Adha dari Pondok Haji Awang.

#abangserban#budakpondokje
siap nk bt show kt wembley stadium.. hahaha. 
#budakpondokje#budakpondok 
#abangserban#qasidah#abanglebai
#bangmam#abangimam
Kesian budak ni.. Tekanan.. Hahaha.

#kenanganterindah
#samsons
#abangserban
Nampak sama tapi bukan dia . Hehe 😁 #AbangSerban #ppim
Jangan kita menilai seseorang begitu saja tanpa kita selidik apa tujuan dia buat sesuatu. Kadang-kadang ada manusia ni buat sesuatu kerana ia telah dirancang. Jadi, janganlah kita menilai orang sebegitu okay.

#abangserban #kakakpurdah
Jangan kita menilai seseorang begitu saja tanpa kita selidik apa tujuan dia buat sesuatu. Kadang-kadang ada manusia ni buat sesuatu kerana ia telah dirancang. Jadi, janganlah kita menilai orang sebegitu okay. #abangserban  #kakakpurdah 
Kita tak tahu kita ni ikhlas ke tidak bila buat sesuatu. Orang kata ikhlas tu tak boleh dicakap atau diungkap oleh mulut kita. Hati kita yang menentukannya.

Okay sini ada tips untuk elakkan daripada niat kita bertukar jadi lain.

First, elakkan daripada mendengar pujian daripada orang lain kerana takut kita bangga dan riak tentang apa yang kita telah lakukan.

Second, istighfar jika kita rasa niat kita hendak bertukar.

Third, jangan tunjuk kat depan orang ramai yang kita sedang buat baik.

#abangserban #kakakpurdah
Kita tak tahu kita ni ikhlas ke tidak bila buat sesuatu. Orang kata ikhlas tu tak boleh dicakap atau diungkap oleh mulut kita. Hati kita yang menentukannya. Okay sini ada tips untuk elakkan daripada niat kita bertukar jadi lain. First, elakkan daripada mendengar pujian daripada orang lain kerana takut kita bangga dan riak tentang apa yang kita telah lakukan. Second, istighfar jika kita rasa niat kita hendak bertukar. Third, jangan tunjuk kat depan orang ramai yang kita sedang buat baik. #abangserban  #kakakpurdah 
Semua orang ada cita-cita dia sendiri. Semua orang ingin berjaya. And perkara biasa, semua orang mempunyi angan-angan yang tinggi.

Cuma tak semua orang nak berusaha untuk capai angan-angan dia. Nak jadi doktor tapi takde usaha yang ditunjukkan. Malas belajar, malas pergi sekolah. 
Apa motif ada cita-cita kalau macam tu ?

Adakah sekadar cita-cita yang tidak akan tercapai ?

#abangserban #kakakpurdah
Semua orang ada cita-cita dia sendiri. Semua orang ingin berjaya. And perkara biasa, semua orang mempunyi angan-angan yang tinggi. Cuma tak semua orang nak berusaha untuk capai angan-angan dia. Nak jadi doktor tapi takde usaha yang ditunjukkan. Malas belajar, malas pergi sekolah. Apa motif ada cita-cita kalau macam tu ? Adakah sekadar cita-cita yang tidak akan tercapai ? #abangserban  #kakakpurdah 
Kenapa kita suka marah apabila orang tegur kita ?
Kenapa kita tak terima teguran dia dengan elok ?

Jawapan dia senang je. Sebab EGO. Manusia ni ego. Tinggi, memang tinggi. Kita malu bila kena tegur sesama sendiri sebab takut orang anggap kita ni jahat. Tapi kita tak malu bila buat jahat dengan Allah. Kita tak malu nak buat benda yang Allah larang. 
Adakah kita tak takut dengan Allah ?

Tidak bermaksud kita tak takut dengan Allah. Cuma kita dah terlalu lalai dengan dunia sehingga kita lupa tujuan asal kita. Itu je.

Simple.

#abangserban #kakakpurdah
Kenapa kita suka marah apabila orang tegur kita ? Kenapa kita tak terima teguran dia dengan elok ? Jawapan dia senang je. Sebab EGO. Manusia ni ego. Tinggi, memang tinggi. Kita malu bila kena tegur sesama sendiri sebab takut orang anggap kita ni jahat. Tapi kita tak malu bila buat jahat dengan Allah. Kita tak malu nak buat benda yang Allah larang. Adakah kita tak takut dengan Allah ? Tidak bermaksud kita tak takut dengan Allah. Cuma kita dah terlalu lalai dengan dunia sehingga kita lupa tujuan asal kita. Itu je. Simple. #abangserban  #kakakpurdah 
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Abang down la sekarang...xde mood lah... Malas lah... Penat lah... Macam2 lah.... Memang abang fall habis lah

Pastu abang baca buku ni.. Terus meleleh ayaq mata wei... Malas nak selfie tunjuk abang nangis... Tapi korang baca la sendiri.. Tengok nangis ke tak 😭😭😭😭😭😭 Sinopsis📜 -

Tinta tuhan bergemuruh. 
Segenap jiwa berdosa disentuh 
Dirawat dosa hingga sembuh. 
Tarbiah ini indah. 
Pencetusnya milik Allah. 
Terokai syahadah. 
Di sana ada sebuah ibrah. 
Wahai hati berduka. 
Tuhan sentiasa peka. 
Apakah kamu menyangka?

Hidup hanya sekadar 
Suka-suka .

Tarbiah dari langit.

Penyembuh jiwa sedang sakit.

Tajuk : Tarbiah Dari langit 
Penulis : Hadi Fayyadh 
Publisher :  Inspirasee 
Harga 💲RM25 ( exclude postage

PM 📲 WS/TG :  013-357 0164

Bacalah.. Dengan jiwa

#abangserban #JIWA #sahabatenuur #kedaibuku #sayajual #sayajualbuku #bookstore #kitab #awesome #muslim #latest #read #TarbiahDariLangit #Tarbiah #jadilah #Henshin
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Abang down la sekarang...xde mood lah... Malas lah... Penat lah... Macam2 lah.... Memang abang fall habis lah Pastu abang baca buku ni.. Terus meleleh ayaq mata wei... Malas nak selfie tunjuk abang nangis... Tapi korang baca la sendiri.. Tengok nangis ke tak 😭😭😭😭😭😭 Sinopsis📜 - Tinta tuhan bergemuruh. Segenap jiwa berdosa disentuh Dirawat dosa hingga sembuh. Tarbiah ini indah. Pencetusnya milik Allah. Terokai syahadah. Di sana ada sebuah ibrah. Wahai hati berduka. Tuhan sentiasa peka. Apakah kamu menyangka? Hidup hanya sekadar Suka-suka . Tarbiah dari langit. Penyembuh jiwa sedang sakit. Tajuk : Tarbiah Dari langit Penulis : Hadi Fayyadh Publisher : Inspirasee Harga 💲RM25 ( exclude postage PM 📲 WS/TG : 013-357 0164 Bacalah.. Dengan jiwa #abangserban  #JIWA  #sahabatenuur  #kedaibuku  #sayajual  #sayajualbuku  #bookstore  #kitab  #awesome  #muslim  #latest  #read  #TarbiahDariLangit  #Tarbiah  #jadilah  #Henshin 
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Ayed : Man, jom solat
Man : aku malu lah, aku dengan seluar pendek, baju takda lengan, acah genji. 
Ayed : Man, sebab kita perangai macam setan la kita kena solat
Man : Hambar weii
Ayed : fine

Fine 💁 📜

Sinopsis 
Ada orang bukan taknak berubah

Tapi dia tak yakin dia boleh berubah

Dia ingatkan berubah itu pahit

Hakikatnya ia amat manis

Tajuk : Dakwah Sentap
Penulis : Farahie & Shaqirah
Publisher :  @Inspirasee . 
Harga 💲RM25 ( exclude postage

PM 📲 WS/TG :  013-357 0164

Bacalah.. Dengan jiwa

#abangserban #JIWA #sahabatenuur #kedaibuku #sayajual #sayajualbuku #bookstore #kitab #awesome #muslim #latest #read #dakwahsentap #comeon #bro
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Ayed : Man, jom solat Man : aku malu lah, aku dengan seluar pendek, baju takda lengan, acah genji. Ayed : Man, sebab kita perangai macam setan la kita kena solat Man : Hambar weii Ayed : fine Fine 💁 📜 Sinopsis Ada orang bukan taknak berubah Tapi dia tak yakin dia boleh berubah Dia ingatkan berubah itu pahit Hakikatnya ia amat manis Tajuk : Dakwah Sentap Penulis : Farahie & Shaqirah Publisher : @Inspirasee . Harga 💲RM25 ( exclude postage PM 📲 WS/TG : 013-357 0164 Bacalah.. Dengan jiwa #abangserban  #JIWA  #sahabatenuur  #kedaibuku  #sayajual  #sayajualbuku  #bookstore  #kitab  #awesome  #muslim  #latest  #read  #dakwahsentap  #comeon  #bro 
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Kelmarin abang pergi jumpa doktor, nak check dada sakit

Doktor : sakit kat mana cik
Abang : sini *tunjuk kat jantung*
Doktor : *amik stethoscope check*

Doktor : alamak cik
Abang : kenapa doktor? 😧
Doktor : ada sesuatu hilang
Abang : apa dia doktor 😨
Doktor : awak kehilangan cinta saya dari hati awak
Abang : 😱😱😱😱 maiii 
Tiba2 *Bunyi jam loceng* cliche sungguh . 
Apa pun... You'll never know what's there in my heart doctor . 
Sinopsis - " Doktor pakar jantung sedunia pun tak tahu apa yang terbuku dalam hati aku ini,  maka jangan judge perjuangan menuntut ilmu medik ini!!" .
Kita sentiasa ada pilihan

Tajuk : Aku Student Medik
Penulis : Analina Nudin  @analinanudin
Publisher : Inspirasee
. 
Harga 💲RM25 ( exclude postage

PM 📲 WS/TG :  013-357 0164

Bacalah.. Dengan jiwa

#abangserban #JIWA #sahabatenuur #kedaibuku #sayajual #sayajualbuku #bookstore #kitab #awesome #muslim #latest #read #akustudentmedik #comeon #bro #myheart
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Kelmarin abang pergi jumpa doktor, nak check dada sakit Doktor : sakit kat mana cik Abang : sini *tunjuk kat jantung* Doktor : *amik stethoscope check* Doktor : alamak cik Abang : kenapa doktor? 😧 Doktor : ada sesuatu hilang Abang : apa dia doktor 😨 Doktor : awak kehilangan cinta saya dari hati awak Abang : 😱😱😱😱 maiii Tiba2 *Bunyi jam loceng* cliche sungguh . Apa pun... You'll never know what's there in my heart doctor . Sinopsis - " Doktor pakar jantung sedunia pun tak tahu apa yang terbuku dalam hati aku ini, maka jangan judge perjuangan menuntut ilmu medik ini!!" . Kita sentiasa ada pilihan Tajuk : Aku Student Medik Penulis : Analina Nudin @analinanudin Publisher : Inspirasee . Harga 💲RM25 ( exclude postage PM 📲 WS/TG : 013-357 0164 Bacalah.. Dengan jiwa #abangserban  #JIWA  #sahabatenuur  #kedaibuku  #sayajual  #sayajualbuku  #bookstore  #kitab  #awesome  #muslim  #latest  #read  #akustudentmedik  #comeon  #bro  #myheart 
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

A story about tears of hearts... A must read

Sinopsis - " Time of death : 9.30am.." " babi laa korang semua... Tak guna belajar tinggi-tinggi menghabiskan duit rakyat.. Anak aku matii!! Korang yang patut mampos!! Bukan anak aku!! "  Cermin pintu wad diterajang, berderai kaca seperti hancurnya hati sang doktor yang merawatnya.. Doktor juga manusia.. Bukan tuhan

Tajuk : Doktor Bukan Tuhan
Penulis : Dr. Anayasmin 
Publisher : @kopipress

Harga 💲RM20 ( exclude postage

PM 📲 WS/TG :  013-357 0164

Bacalah.. Dengan jiwa

#abangserban #JIWA #sahabatenuur #kedaibuku #sayajual #sayajualbuku #bookstore #kitab #awesome #muslim #latest #read #doktorbukantuhan #comeon #bro
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم A story about tears of hearts... A must read Sinopsis - " Time of death : 9.30am.." " babi laa korang semua... Tak guna belajar tinggi-tinggi menghabiskan duit rakyat.. Anak aku matii!! Korang yang patut mampos!! Bukan anak aku!! " Cermin pintu wad diterajang, berderai kaca seperti hancurnya hati sang doktor yang merawatnya.. Doktor juga manusia.. Bukan tuhan Tajuk : Doktor Bukan Tuhan Penulis : Dr. Anayasmin Publisher : @kopipress Harga 💲RM20 ( exclude postage PM 📲 WS/TG : 013-357 0164 Bacalah.. Dengan jiwa #abangserban  #JIWA  #sahabatenuur  #kedaibuku  #sayajual  #sayajualbuku  #bookstore  #kitab  #awesome  #muslim  #latest  #read  #doktorbukantuhan  #comeon  #bro