an online Instagram web viewer

#24102018 medias

Photos

New Fan and New Fanpage 💞✨ @ateez_official_ #ateez #ateezedits #fanpage #new #love #newchapter #24102018
My daughter, Violet, in a dress I wore when I was her age. My Mum saved it for over 3 decades & it is still as lovely as I remember.
🖤👗
©Violet Ashes 2018
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
#VSLR #daughter #violets #dress #toddler #aussiekids #beautifulgirl #kids #girl #CorPrilBaby2 #BabyRolfe #toddler #17MonthsOld #SamsungS9 #24102018
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
💻: violet.ashes.wordpress.com
👻: VioletAshes [Snapchat]
🐦: VioletAshes [Twitter]
🎶: violet_ashes [Spotify]
📌: vi0letashes [Pinterest]
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
My daughter, Violet, in a dress I wore when I was her age. My Mum saved it for over 3 decades & it is still as lovely as I remember. 🖤👗 ©Violet Ashes 2018 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #VSLR  #daughter  #violets  #dress  #toddler  #aussiekids  #beautifulgirl  #kids  #girl  #CorPrilBaby2  #BabyRolfe  #toddler  #17MonthsOld  #SamsungS9  #24102018  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 💻: violet.ashes.wordpress.com 👻: VioletAshes [Snapchat] 🐦: VioletAshes [Twitter] 🎶: violet_ashes [Spotify] 📌: vi0letashes [Pinterest] . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
My first tummy time, it’s so tired mummy!!! #24102018 #babypid #bigipid
Ketemu Bang Semendawai (Ketua LPSK) dan Mas Yana di Bandara Sultan Iskandar Muda. Pernah sama-sama jadi Pengurus Elsam periode lalu dengan Bang Dawai. #latepost #elsam  #lpsk  #aktifisham #bandarasultaniskandarmuda #24102018
🕹👘💚✨ #กดกันทุกตู้จ้าาา #tb #อินอินจะไปโตเกียวจะไปกินราเมงจะไปกินปลาดิบ #ziinittinin #lookairport #mylilinin #BabyININ #mybabygirl #mydaughter #oneyearold #12months24daysold #24102018 #mylove #myeverything #cutebaby #cutebabygirl #ziinittinin
Pasti selalu ada kejutan 😊😘😂 #ultahke24
#24102018
#latepost
photo credit @nazelizseker
Bugünün #tbt si minik ablanın kardeşi ile ilk pozlarindan😍👶👨‍👩‍👧‍👦
First photos with brother😍
#justbaby #babiesofinstagram #babiesofig #minnosbebek #babies #instababy #instababies #babycute💋 #cutebaby #bestsister #bestsisterever #sisterandbrother #abla #ablakardeş #minikabla #littlesister #nofilter #littlepanda #panda #panda🐼 #24102018 #tbt❤️
Bugünün #tbt si minik ablanın kardeşi ile ilk pozlarindan😍👶👨‍👩‍👧‍👦
First photos with brother😍
#justbaby #babiesofinstagram #babiesofig #minnosbebek #babies #instababy #instababies #babycute💋 #cutebaby #bestsister #bestsisterever #sisterandbrother #abla #ablakardeş #minikabla #littlesister #nofilter #littlepanda #panda #panda🐼 #24102018 #tbt❤️
Credit to @ellalailatn : Selamat Hari Dokter Nasional..👩‍⚕️
Yuk, turut serta meningkatkan Kesehatan Indonesia dimulai dari diri sendiri, keluarga dan lingkungan sekitar..😊
.
.
.
#haridokternasional2018 #haridokternasional #24102018 #medstudents #doktermuda #koasslife #medschool #medstudentlife #medical #doctor #doctorsofinstagram #medicalstudent #medicos #futuredoctor #fk #fakultaskedokteran #kedokteran #dokter #mahasiswakedokteran
💕孖寶真係可愛到暈💕
教佢地"boop"佢地就識😳希望你倆個健健康康 俾你媽咪休息下😆
帶佢地食我飯堂🤤下次要多d人又可以叫多d嘢食
#24102018 👶 #baby #babies #toptags #cute #cuddly #cuddle #small #lovely #love #instagood #babiesofinstagram #beautifulbaby #beautiful #life #sleep #sleeping #instababies #happy #igbabies #childrenphoto #toddler #instababy #infant #photooftheday #sweet #likeforlikes #little #bffgoals👭 #buddy
💕孖寶真係可愛到暈💕 教佢地"boop"佢地就識😳希望你倆個健健康康 俾你媽咪休息下😆 帶佢地食我飯堂🤤下次要多d人又可以叫多d嘢食 #24102018  👶 #baby  #babies  #toptags  #cute  #cuddly  #cuddle  #small  #lovely  #love  #instagood  #babiesofinstagram  #beautifulbaby  #beautiful  #life  #sleep  #sleeping  #instababies  #happy  #igbabies  #childrenphoto  #toddler  #instababy  #infant  #photooftheday  #sweet  #likeforlikes  #little  #bffgoals 👭 #buddy 
Late post
#24102018
Tak ada yg dapat menghentikan waktu..
#iwillalwaysmissmugrandma
#24102018
Ngaturang bakti..
#24102018 
#purapancor
The Story over my life is your life💗 #hundefilter #snapchat👻 #gurl #love #24102018 #ungeschminkt #snapchatpic
Bandung #24102018
Bugünün #tbt si Eliz'in abla olduğu günden ☺👶👨‍👩‍👧‍👦
Eliz kardeşini beklerken hiç sıkılmadı çünkü o gün  hastanemizde onun güzel vakit geçirmesini sağlayan bir etkinlik vardı. Eliz ebru yapmayı öğrendi 😊Teşekkürler @anadolusaglik @canankibar_ 
#tbt from the day Eliz's brother borned. While Eliz was waiting for her brother, She has learned about marbling art.
#marbling #marblingart #ebrusanatı #thebestsister #nofilter #babyactivities #23monthsoldbaby #babiesofinstagram #babiesofig #igbabies #babies #justbaby #bebekvideolari #bebekfotograflari #anadolusaglikmerkezi #24102018 #tbt❤️
Bugünün #tbt  si Eliz'in abla olduğu günden ☺👶👨‍👩‍👧‍👦 Eliz kardeşini beklerken hiç sıkılmadı çünkü o gün hastanemizde onun güzel vakit geçirmesini sağlayan bir etkinlik vardı. Eliz ebru yapmayı öğrendi 😊Teşekkürler @anadolusaglik @canankibar_ #tbt  from the day Eliz's brother borned. While Eliz was waiting for her brother, She has learned about marbling art. #marbling  #marblingart  #ebrusanatı  #thebestsister  #nofilter  #babyactivities  #23monthsoldbaby  #babiesofinstagram  #babiesofig  #igbabies  #babies  #justbaby  #bebekvideolari  #bebekfotograflari  #anadolusaglikmerkezi  #24102018  #tbt ❤️
А ещё в гости приезжала моя московская улыбашечка и напомнила о том, что уже этим летом у её мужчины выпуск. А это значит, что скоро мы будем видеться ещё реже.😭💔
Но пока наслаждаемся каждой минутой, изучаем всё новые места и совершенствуем свои таланты хэнд-мэйдщиц.😂📿💎 Ну и вкусно едим, конечно. Без этого ни одна наша встреча не проходит.🙈🍝
Юлёчек, скорее приезжай снова! Люблю.💞
P.S. Вы тоже видите, насколько мы похожи?😳
#КапрусИКоконат #ПитерПодольск #МалышИМодель #ДоСкоройВстречи #ПортСевкабель #24102018
А ещё в гости приезжала моя московская улыбашечка и напомнила о том, что уже этим летом у её мужчины выпуск. А это значит, что скоро мы будем видеться ещё реже.😭💔 Но пока наслаждаемся каждой минутой, изучаем всё новые места и совершенствуем свои таланты хэнд-мэйдщиц.😂📿💎 Ну и вкусно едим, конечно. Без этого ни одна наша встреча не проходит.🙈🍝 Юлёчек, скорее приезжай снова! Люблю.💞 P.S. Вы тоже видите, насколько мы похожи?😳 #КапрусИКоконат  #ПитерПодольск  #МалышИМодель  #ДоСкоройВстречи  #ПортСевкабель  #24102018 
Team cabe kab. Garut #24102018
sambungan post N Seoul Tower.. .
.

1-balik dari N tower,ktorang lapa sangat sebab tak lunch.cuma makan churros je.so masa nak menuju N Tower ni memang dah nampak dah restoran Kampungku ni..so memang dah aim nak makan kat sini sebab ternampak menu ayam goreng.(sehari sebelum tu baru mengadu kat bestfriend dalam whtsapp group yang ai tengah rindu ayam goreng.hahaha)
.
.
2-ayam goreng yang dirindui..yang ni kami order korean crispy chicken and korean marinated fried chicken.ade 2 jenis ayam goreng.crispy and sweet spicy.and ade 2 jenis ayam.kalau ambik yang korean ni ayam dia boneless.takdak tulang.kalau ayam goreng biasa tu ha jenis ayam bertulang biasa.rasa dia...yummsss...the best ayam goreng ever....rinduuuuuu

4-lepas makan pergi Hongdae sat..btw,kalau nak pergi Hongdae ni nama station dia bukan Hongdae tau.nama station dia Hongik University.kalau tunggu subway tu announce Hongdae memang alamat sampai ke sudah la tak turun2 dari subway tu.hahaha

3-gambo mandatori kat semua tiang subway yang ade.hahaha

5-melepak di malam hari di Banpo Bridge  sambil tengok musical rainbow fountain...air pancut warna warni bermusik.hahahaha...best wooo lepak tepi hangang memalam ni.dah la sejuk...berangin..bantai pakai cardigan je.kebal betul...
.
.
 6-haruslah sambil2 minum coffee uyu...dah sah2 tengah lepak tepi sungai kat korea ni.takkan nak minum mineral water je.hahahaha

nak pi Banpo Bridge ni kena turun kat Express Bus Terminal Station.exit 8-1..pastu keluar tu memang ade sign menuju ke Banpo Bridge.meriah gak malam2 kat situ.ramai orang main basikal,(tapi bukan basikal lajak la.hahaha)ade org dating..jalan2,orang jogging tu ai tak perasan pulak.tapi oppa2 and ahjusshi naik basikal ada ramai gak..kalau nak tgk kemeriahan malam kat situ boleh tengok kat highlight ig stories ai.

#Day4
#KampungkuRestaurant
#BanpoBridge
#rainbowfountainshow
#Seoul
#SouthKorea
#BellSeoulmateTrip
#SeoulTravelGuidebyBell
#AutumnInMyHeart2018
#AutumnSeason
#BellXSeoul
#bukanbackpacker
#24102018
sambungan post N Seoul Tower.. . . 1-balik dari N tower,ktorang lapa sangat sebab tak lunch.cuma makan churros je.so masa nak menuju N Tower ni memang dah nampak dah restoran Kampungku ni..so memang dah aim nak makan kat sini sebab ternampak menu ayam goreng.(sehari sebelum tu baru mengadu kat bestfriend dalam whtsapp group yang ai tengah rindu ayam goreng.hahaha) . . 2-ayam goreng yang dirindui..yang ni kami order korean crispy chicken and korean marinated fried chicken.ade 2 jenis ayam goreng.crispy and sweet spicy.and ade 2 jenis ayam.kalau ambik yang korean ni ayam dia boneless.takdak tulang.kalau ayam goreng biasa tu ha jenis ayam bertulang biasa.rasa dia...yummsss...the best ayam goreng ever....rinduuuuuu 4-lepas makan pergi Hongdae sat..btw,kalau nak pergi Hongdae ni nama station dia bukan Hongdae tau.nama station dia Hongik University.kalau tunggu subway tu announce Hongdae memang alamat sampai ke sudah la tak turun2 dari subway tu.hahaha 3-gambo mandatori kat semua tiang subway yang ade.hahaha 5-melepak di malam hari di Banpo Bridge sambil tengok musical rainbow fountain...air pancut warna warni bermusik.hahahaha...best wooo lepak tepi hangang memalam ni.dah la sejuk...berangin..bantai pakai cardigan je.kebal betul... . . 6-haruslah sambil2 minum coffee uyu...dah sah2 tengah lepak tepi sungai kat korea ni.takkan nak minum mineral water je.hahahaha nak pi Banpo Bridge ni kena turun kat Express Bus Terminal Station.exit 8-1..pastu keluar tu memang ade sign menuju ke Banpo Bridge.meriah gak malam2 kat situ.ramai orang main basikal,(tapi bukan basikal lajak la.hahaha)ade org dating..jalan2,orang jogging tu ai tak perasan pulak.tapi oppa2 and ahjusshi naik basikal ada ramai gak..kalau nak tgk kemeriahan malam kat situ boleh tengok kat highlight ig stories ai. #Day4  #KampungkuRestaurant  #BanpoBridge  #rainbowfountainshow  #Seoul  #SouthKorea  #BellSeoulmateTrip  #SeoulTravelGuidebyBell  #AutumnInMyHeart2018  #AutumnSeason  #BellXSeoul  #bukanbackpacker  #24102018 
Менің алтын баламның алғашқы "Алтын күз" ертеңгілігі.😘😍🤩#24102018
Менің алтын баламның алғашқы "Алтын күз" ертеңгілігі.😘😍🤩#24102018 
my wedding #24102018 ❤
Day 4..
24.October.2018
N Tower Seoul/Namsan Tower.
.
.
1-turun station Myeongdong,keluar exit 3.landmark dia ade robocar poli kat luar tu.(masa ni tudung sis masih lagi on point..kahkahkah)

2-berenti bergambo jap kat tepi jalan.(lepas ni la kami telah berjalan dengan sangat jauh padahal tangga menuju ke N tower tu belakang tempat kitorang bergambo tu je
hahaha)

3-view before naik cable car ke N Tower.ticket 9,000KRW (kalau salah nanti ai edit balik)

4-view dari dalam cable car.masa dok dalam ni dorang pasang lagu2 kpop.masa ni tengah dengar lagu BTOB Missing You.hhahahah

5-lepas turun cable car tu kena menapak banyak anak tangga lagi untuk menuju ke puncak.so muka lega dah sampai atas.kat area ni kalau fans Running Man mesti ingat episode2 yang dorang pernah rakam kat sini.(sejenis kaki kvariety jugak haruslah ingat kan.haha)

6-kerusi rebutan.nak bergambo kat kerusi ni kau kena bertindak pantas and bila sampai turn kau jangan terhegeh hegeh..sebab que panjang ok and kasi chance la orang lain nak bergambo.hahahaha (motip bergambo dengan majalah tu dah kenapa..hahahaha)

7-autumn leaves... 8-Vanilla ice cream and churros..sedap namatey wei churros kat sini..harga kalau tak silap 4,500KRW

9-N Tower,Seoul

10-before balik,ada persembahan kat sini.ala2 kisah macam drama Hwarang sebab dorang ade sebut kerajaan Silla..sama macam dalam drama Hwarang.tapi takde la Park Seojoon,Park  Hyunsik,Choi Minho,Kim Taehyung..ehhhh..hahahahahi
tapi ai macam biasa la muka tak malu pi tegur nak bergambo.hahahaha

gigih tau balik Mount Seorak mendaki bukit pulak ke N Tower ni.hihihi...walaupun semput sikit tapi so far puas hati sesangat..and cuaca yang best,sejuk memang sangat membantu.

#NTower
#NamsanTower
#Seoul
#SouthKorea 
#BellSeoulmateTrip
#BellXSeoul
#AutumnInMyHeart2018
#AutumnInSeoul
#SeoulTravelGuidebyBell
#bukanbackpacker
#Day4
#24102018
Day 4.. 24.October.2018 N Tower Seoul/Namsan Tower. . . 1-turun station Myeongdong,keluar exit 3.landmark dia ade robocar poli kat luar tu.(masa ni tudung sis masih lagi on point..kahkahkah) 2-berenti bergambo jap kat tepi jalan.(lepas ni la kami telah berjalan dengan sangat jauh padahal tangga menuju ke N tower tu belakang tempat kitorang bergambo tu je hahaha) 3-view before naik cable car ke N Tower.ticket 9,000KRW (kalau salah nanti ai edit balik) 4-view dari dalam cable car.masa dok dalam ni dorang pasang lagu2 kpop.masa ni tengah dengar lagu BTOB Missing You.hhahahah 5-lepas turun cable car tu kena menapak banyak anak tangga lagi untuk menuju ke puncak.so muka lega dah sampai atas.kat area ni kalau fans Running Man mesti ingat episode2 yang dorang pernah rakam kat sini.(sejenis kaki kvariety jugak haruslah ingat kan.haha) 6-kerusi rebutan.nak bergambo kat kerusi ni kau kena bertindak pantas and bila sampai turn kau jangan terhegeh hegeh..sebab que panjang ok and kasi chance la orang lain nak bergambo.hahahaha (motip bergambo dengan majalah tu dah kenapa..hahahaha) 7-autumn leaves... 8-Vanilla ice cream and churros..sedap namatey wei churros kat sini..harga kalau tak silap 4,500KRW 9-N Tower,Seoul 10-before balik,ada persembahan kat sini.ala2 kisah macam drama Hwarang sebab dorang ade sebut kerajaan Silla..sama macam dalam drama Hwarang.tapi takde la Park Seojoon,Park Hyunsik,Choi Minho,Kim Taehyung..ehhhh..hahahahahi tapi ai macam biasa la muka tak malu pi tegur nak bergambo.hahahaha gigih tau balik Mount Seorak mendaki bukit pulak ke N Tower ni.hihihi...walaupun semput sikit tapi so far puas hati sesangat..and cuaca yang best,sejuk memang sangat membantu. #NTower  #NamsanTower  #Seoul  #SouthKorea  #BellSeoulmateTrip  #BellXSeoul  #AutumnInMyHeart2018  #AutumnInSeoul  #SeoulTravelGuidebyBell  #bukanbackpacker  #Day4  #24102018 
#репост #текст @mari_____1995 ⠀
⠀
Мама❤Мамочка❤Мамуля❤ Любимая моя❤самая ласковая❤самая добрая❤самая заботливая и нежная на свете!!! ❤ С днём рождения тебя моя родная!!!😍❤💋🙏🌟💞👑🌹🌷🌹🌷🌹🎂🥂🍾🎁🎊🎉🎊🎈💝 Я так дорожу тобой, что хотела бы подарить тебе все сокровища мира!!!🙏❤🧡💛💚💙💜🖤💝✨ Будь всегда такой очаровательной❤ Пусть ничто не омрачает твою жизнь🙏 и всегда тебе сопутствует только удача и успех🙏🌠 Пусть все, что тебя окружает. . . радует тебя и самое главное, пусть полной чашей наполниться твоё здоровье...🙏🙏🙏❤💜❤💕💞 пусть же у тебя каждый твой новый день начинается с улыбки и радости💕каждая минута твоей жизни пусть наполняется счастьем...🙏💕💞💕 Где бы я ни была. . . я знаю. . . ты всегда меня ждешь...💓💓💓 Пусть в отражении твоего взгляда виднеется только счастье, и пусть все то, о чем ты мечтаешь – обретет реальную, материальную форму в твоей жизни...🙏🙏🙏💖💖💖 Сегодня твой праздник, и я хочу сказать, что ты все так же хороша❤что ты у меня самая заботливая❤добрая и лучшая мама!!!❤❤❤💋💋💋 Помни, что когда ты рядом – на душе тепло и уютно...👩‍❤️‍👩👭👩‍👧👩‍❤️‍💋‍👩💞💕💓💖💝 Я благодарна Всевышнему за то, что подарил мне самую лучшую маму в мире🙏🙏🙏👩‍❤️‍💋‍👩❤ Ту, которая на все готова из-за любви ко мне💞 Ту, которая все сделала для моего счастья💞 Ту, которая дала мне самое лучшее воспитание💋💓💝💖 Мааамочка❤ прости меня за все разногласия между нами!!!😓🙏🙏🙏 Мне не хватит слов, чтобы описать то, как я люблю тебя!!!❤❤❤💋💋💋 Ты очень дорога мне!!!❤💜❤ Будь счастлива и никогда не унывай!!!🙏❤ С днем рождения @irini666 ❤️ Любимая❤️Родная Мамочка!!!💋💋💋💋💋💋 ⠀

#мамаидочь #маминдень #24102018 #дрмамули #смыслмоейжизни #любовьнавеки #люблю #самаядорогая #мама #деньрождения #твойдень #ставрополь #октябрь #загород #mom #mothersday #birthday #surprise #october2018 #motheranddaughter 👩‍❤️‍💋‍👩👩‍❤️‍👩👭👩‍👧❤️ #stavropol #instaworld
#репост  #текст  @mari_____1995 ⠀ ⠀ Мама❤Мамочка❤Мамуля❤ Любимая моя❤самая ласковая❤самая добрая❤самая заботливая и нежная на свете!!! ❤ С днём рождения тебя моя родная!!!😍❤💋🙏🌟💞👑🌹🌷🌹🌷🌹🎂🥂🍾🎁🎊🎉🎊🎈💝 Я так дорожу тобой, что хотела бы подарить тебе все сокровища мира!!!🙏❤🧡💛💚💙💜🖤💝✨ Будь всегда такой очаровательной❤ Пусть ничто не омрачает твою жизнь🙏 и всегда тебе сопутствует только удача и успех🙏🌠 Пусть все, что тебя окружает. . . радует тебя и самое главное, пусть полной чашей наполниться твоё здоровье...🙏🙏🙏❤💜❤💕💞 пусть же у тебя каждый твой новый день начинается с улыбки и радости💕каждая минута твоей жизни пусть наполняется счастьем...🙏💕💞💕 Где бы я ни была. . . я знаю. . . ты всегда меня ждешь...💓💓💓 Пусть в отражении твоего взгляда виднеется только счастье, и пусть все то, о чем ты мечтаешь – обретет реальную, материальную форму в твоей жизни...🙏🙏🙏💖💖💖 Сегодня твой праздник, и я хочу сказать, что ты все так же хороша❤что ты у меня самая заботливая❤добрая и лучшая мама!!!❤❤❤💋💋💋 Помни, что когда ты рядом – на душе тепло и уютно...👩‍❤️‍👩👭👩‍👧👩‍❤️‍💋‍👩💞💕💓💖💝 Я благодарна Всевышнему за то, что подарил мне самую лучшую маму в мире🙏🙏🙏👩‍❤️‍💋‍👩❤ Ту, которая на все готова из-за любви ко мне💞 Ту, которая все сделала для моего счастья💞 Ту, которая дала мне самое лучшее воспитание💋💓💝💖 Мааамочка❤ прости меня за все разногласия между нами!!!😓🙏🙏🙏 Мне не хватит слов, чтобы описать то, как я люблю тебя!!!❤❤❤💋💋💋 Ты очень дорога мне!!!❤💜❤ Будь счастлива и никогда не унывай!!!🙏❤ С днем рождения @irini666 ❤️ Любимая❤️Родная Мамочка!!!💋💋💋💋💋💋 ⠀ #мамаидочь  #маминдень  #24102018  #дрмамули  #смыслмоейжизни  #любовьнавеки  #люблю  #самаядорогая  #мама  #деньрождения  #твойдень  #ставрополь  #октябрь  #загород  #mom  #mothersday  #birthday  #surprise  #october2018  #motheranddaughter  👩‍❤️‍💋‍👩👩‍❤️‍👩👭👩‍👧❤️ #stavropol  #instaworld 
Kado pertama natal 
Di tahun 2018 
pertolongan 
TUHAN YESUS 
tidak terlalu lama 
dan 
tidak terlalu cepat 
tetapi 
TEPAT WAKTU ,,, saat power bank lama rusak,,, TUHAN YESUS gantikan yang baru langsung kilat amien HALELUYAH 
#powerbankrobot6600mah
#powerbankrobotoriginal #multifungsi #powerbank #elektronik #newpowerbank #giftnatal #hadiahnatal #suasananatal2018 #25november2018 #24102018 
#bestmoments
pulang ngonser sampe bukannya pada istirahat tapi malah futu2 (padahal muka lelah) , karna setiap momen tuh berharga, tuk selalu dikenang 💝 mumpung orang depok lagi main kebandung 💃💃💃 .
.
#piyamaparty 
#women 
#happyweekend 
#malamminggu 
#temenngonser 
#sukadehnggadehbododeh 
#bandung 
#viohotelbandung 
#24102018
.
.
.
Этим миром правят шлюхи
Бабы шлюхи, шлюхи мужики 
Мы живём в маскараде фальши 
Окружают нас сплошные двойники
.
.

Этим миром правят идиоты
Идиотки жёны, идиоты мужья 
Мы обманываем, сводим счёты
А потом льём слёзы в три ручья
.
.

Этим миром правят деньги 
Шальные деньги, деньги в кредит 
Мы не замечаем парадигмы смены
Нас валютный грызёт паразит

Этим миром правят Нарциссы 
Нарцисс малый, Нарцисс большой
Мы воспитываем не детей, а мифы 
Без гармонии за душой
.
.

Этим миром правят власти предержащие 
Власти белые , цветные власти 
Мы им сами дары приносящие 
На блюдце грешников в Экклезиасте
.
.
Этим миром правят мизантропы 
Мизантроп икс (X), игрек (Y) мизантроп
Мы уже летаем автостопом 
Чтоб не пересечь ось неизведанных троп
.
.

Этим миром правят трупы
Трупы веры , религии труп 
Мы не видим даже в лупы 
Не бывает яиц без скорлуп
.
. 
Этим миром правят судьи
Судья чести , правды судья
Мы готовы из собственной лени 
Дать им в руки всецело себя
. .

Этим миром правят не-ангелы 
Любви не-ангел, не-ангел добра 
Мы забыли зажечь факелы
Чтобы зажглись хладные сердца ...
.
Photo credit @natasha_abramova ♥️
.
.
.
.

#Стих93 #24102018 #МГФ #МояСтихиЯ #стихисГузаль #poetryporn #poetry #poetrycommunity #чбфотография #чб📷 #всеправазащищены #поэзия #поэзиядуши #поэзия21века #Гузальпишет #myalterego #trueliterature #50оттенковчёрного #сделанослюбовьювУзбекистане #защитаавторскихправ ||
. . . Этим миром правят шлюхи Бабы шлюхи, шлюхи мужики Мы живём в маскараде фальши Окружают нас сплошные двойники . . Этим миром правят идиоты Идиотки жёны, идиоты мужья Мы обманываем, сводим счёты А потом льём слёзы в три ручья . . Этим миром правят деньги Шальные деньги, деньги в кредит Мы не замечаем парадигмы смены Нас валютный грызёт паразит Этим миром правят Нарциссы Нарцисс малый, Нарцисс большой Мы воспитываем не детей, а мифы Без гармонии за душой . . Этим миром правят власти предержащие Власти белые , цветные власти Мы им сами дары приносящие На блюдце грешников в Экклезиасте . . Этим миром правят мизантропы Мизантроп икс (X), игрек (Y) мизантроп Мы уже летаем автостопом Чтоб не пересечь ось неизведанных троп . . Этим миром правят трупы Трупы веры , религии труп Мы не видим даже в лупы Не бывает яиц без скорлуп . . Этим миром правят судьи Судья чести , правды судья Мы готовы из собственной лени Дать им в руки всецело себя . . Этим миром правят не-ангелы Любви не-ангел, не-ангел добра Мы забыли зажечь факелы Чтобы зажглись хладные сердца ... . Photo credit @natasha_abramova ♥️ . . . . #Стих93  #24102018  #МГФ  #МояСтихиЯ  #стихисГузаль  #poetryporn  #poetry  #poetrycommunity  #чбфотография  #чб 📷 #всеправазащищены  #поэзия  #поэзиядуши  #поэзия21века  #Гузальпишет  #myalterego  #trueliterature  #50оттенковчёрного  #сделанослюбовьювУзбекистане  #защитаавторскихправ  ||
Happy teachers day. Öğretmenler Günü kutlu olsun. #happyteachersday  #ogretmenlergunu #24102018 #241018
Selamat umur 7bln anakku sayang,,,, alhamdulillah anak e wes isok trantanan,,, semoga makin aktif lagi nggeh le,,,,,, do'anya yg trbaik buat sampean nak,,,, semoga cpt sembuh😘
#babyaktif👶💋 #babylupy #babygemes #babysehat #muhammadluthfisya'bana#anakkusenggantengdw #24042018 #24102018
O zaman tarihe not ❤️
#aşkşuşuokuyor #aşkşuşuyazıyor #24102018
New Single 
ELEMENT REUNION "Kuhidup Karena Cintamu" 
tayang hari ini di Youtube Channel @rans.entertainment -
Enjoy all friends... -
-
#elementreunion #bandindonesia #music #indonesianband #multiplatinumband #parlement #infohits #viralmusic #newsingle #kuhidupkarenacintamu #newsingle #Vclip #kuhidupkarenacintamu #ransentertainment #ransmusic #elementproduction #TetapBerkarya #Jelang20thBerkarya #24102018
@ferdy_tahier @didiriyadi_official @luckywidja @fajarmaringka @aryadeielement @adhityapratama_guitar
New Single ELEMENT REUNION "Kuhidup Karena Cintamu" tayang hari ini di Youtube Channel @rans.entertainment - Enjoy all friends... - - #elementreunion  #bandindonesia  #music  #indonesianband  #multiplatinumband  #parlement  #infohits  #viralmusic  #newsingle  #kuhidupkarenacintamu  #newsingle  #Vclip  #kuhidupkarenacintamu  #ransentertainment  #ransmusic  #elementproduction  #TetapBerkarya  #Jelang20thBerkarya  #24102018  @ferdy_tahier @didiriyadi_official @luckywidja @fajarmaringka @aryadeielement @adhityapratama_guitar
Dünyadaki güzelliğin renklerini oluşturan, yetiştiren geçmişten günümüze bütün öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın günü kutlu olsun..🎀 herbir birey farklı bir renktir renkler çoğaldıkca güzeldir fikirden ziyade çok düşünen ve farklı düşünen nice nesillerimize..
#24102018#öğretmenlergünü
Dünyadaki güzelliğin renklerini oluşturan, yetiştiren geçmişten günümüze bütün öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın günü kutlu olsun..🎀 herbir birey farklı bir renktir renkler çoğaldıkca güzeldir fikirden ziyade çok düşünen ve farklı düşünen nice nesillerimize.. #24102018 #öğretmenlergünü 
#24102018 Бүгүн Өктөмнөөҕү "Барҕарыы" култуура киинигэр ыытыллыбыт П.А. Ойуунускай төрөөбүтэ 125 сылыгар аналлаах өрөспүүбүлүкэтээҕи "Илбистээх тыллара ньиргийэр, тохтор тойуга чугдаарар" хоһоон күрэҕэр улахан "Ньургуһун" бөлөх оҕолоро Соловьева Айсана,  Бугаев Эрсан, Каландаров Айдар "Дьулуруйар Ньургун Боотур" олоҥхоттон ааҕан I Үрдэли ыллылар, кыайыы өрөгөйүн биллилэр. "Москуба" хоһоонунан Шепелева Алена, Романов Витя, Каландаров Айдар "Кэскиллээх ааҕааччы" анал аат хаһаайыттара буоллулар. Кырачаан ааҕааччыларбытыгар, сатабыллаах салайааччыларбытыгар уруй-айхал! Өссө үрдүк ситиһиилэри, үтүмэн үгүс кыайыыны-хотууну! 👍🏼👍🏼👍🏼👋🏼👋🏼👋🏼💐💐💐
#24102018  Бүгүн Өктөмнөөҕү "Барҕарыы" култуура киинигэр ыытыллыбыт П.А. Ойуунускай төрөөбүтэ 125 сылыгар аналлаах өрөспүүбүлүкэтээҕи "Илбистээх тыллара ньиргийэр, тохтор тойуга чугдаарар" хоһоон күрэҕэр улахан "Ньургуһун" бөлөх оҕолоро Соловьева Айсана, Бугаев Эрсан, Каландаров Айдар "Дьулуруйар Ньургун Боотур" олоҥхоттон ааҕан I Үрдэли ыллылар, кыайыы өрөгөйүн биллилэр. "Москуба" хоһоонунан Шепелева Алена, Романов Витя, Каландаров Айдар "Кэскиллээх ааҕааччы" анал аат хаһаайыттара буоллулар. Кырачаан ааҕааччыларбытыгар, сатабыллаах салайааччыларбытыгар уруй-айхал! Өссө үрдүк ситиһиилэри, үтүмэн үгүс кыайыыны-хотууну! 👍🏼👍🏼👍🏼👋🏼👋🏼👋🏼💐💐💐
Lupa kl hari ini hari sabtu.. Jadwalnya imunisasi, pantesan rame.. Sehat sll yaa sayang... #rscktzuchi #buddhatzuchi #dokterspesialisanak #berobat #cengkareng  #dsa #mylovelyson❤️ #24102018
Makeup prewed @dessy 😍😍😘😘
Request flawlesss makeup manjahh😍😍
Makeup n hijab by me
Foto diambil.pk hp samsung J 5..tanpa edit...#24102018#
Makeup prewed @dessy 😍😍😘😘 Request flawlesss makeup manjahh😍😍 Makeup n hijab by me Foto diambil.pk hp samsung J 5..tanpa edit...#24102018 #
Mencintaimu,Masih tetap mencintaimu... Dan akan selalu begitu,selamaNya... HAPPY ANNIVERSARY.. Ayah..!!! #24102000
#24102018 
#jadul
💖💖💖
Mencintaimu,Masih tetap mencintaimu... Dan akan selalu begitu,selamaNya... HAPPY ANNIVERSARY.. Ayah..!!! #24102000  #24102018  #jadul  💖💖💖
—
抱歉我不是故意洗版
只是想紀念一下來這裡一個月了
時間過好快
10/24是我離開家的日子
我想我會一直記得這個數字的哈哈
已經漸漸習慣這裡的生活
遇到很好的人很好的同學老師
吃到好吃的食物
哦不
美食清單可還多著呢
存錢存錢呀
然後願我的家人跟朋朋都要身體健康
期待下次見面哦
11/24💪💪🌈 .
#24102018
#24112018
— 抱歉我不是故意洗版 只是想紀念一下來這裡一個月了 時間過好快 10/24是我離開家的日子 我想我會一直記得這個數字的哈哈 已經漸漸習慣這裡的生活 遇到很好的人很好的同學老師 吃到好吃的食物 哦不 美食清單可還多著呢 存錢存錢呀 然後願我的家人跟朋朋都要身體健康 期待下次見面哦 11/24💪💪🌈 . #24102018  #24112018 
#Repost @harpianti06_
• • •
Habede Broooooo💞🎂🎊🎉🎁
Legal yaak, Ri😊 Happy Sweet Seventeen @ariirhamm sehat terus, Ri, Lancar semua urusannya, amiinnnnn🙏
.
@arhamnatic @arhamnaticjakarta @arhamnatic_bgr @arhamnatic.depok @arhamnatictng @arhamnaticbekasi .
#hss #happysweetseventeenariirham #24102001 #24102018 #25102018 #arhamnatic #arhamnaticindonesia #arhamnaticjabodetabek
那天与爸吃晚餐时,我突然跑去追日。我虽没说但他知道发生了什么事。他也知道我会立即回来,所以他一点也不在意。
.
生命里会有几个知己?
珍惜每个了解你的人,
我这么对自己说。
.
#lightchasing #24102018 .
6.57 pm
那天与爸吃晚餐时,我突然跑去追日。我虽没说但他知道发生了什么事。他也知道我会立即回来,所以他一点也不在意。 . 生命里会有几个知己? 珍惜每个了解你的人, 我这么对自己说。 . #lightchasing  #24102018  . 6.57 pm
Получили фоточки с дня рождения Тимура.🤗🎉🎂 #24102018 #2года #семьясчастьелюбовь #мамапапасын #Умашевы
Es fühlte sich an wie Stunden .. es war einfach das schlimmste warten aller Zeiten !
Um dreiviertel 9 wurde ich schon unruhig &' wir gingen zum Aufwachraum ' meine Knie haben gezittert. Hoffentlich ging alles gut &' wir sehen ihn gleich. 
Wir standeb davor &' wir drückten den Knopf. Die Tür öffnete sich &' ein Mann stand vor uns. Er hat uns schon erwartet ' ich hörte Raphael im Hintergrund schon weinen ! Mein Baby .. 😥
Schnell zu ihm. 
Da lag er nun, der Mann sagte nur zu mir: Wollen Sie sich zu ihm ins Bett legen das er sie spürt &' das er weiß das Sie da sind? 
Na klar wollte ich, was für eine Frage !
Unser Urologe schaute kurze Zeit später nochmal vorbei um nach ihn zu sehen. Er sagte nur: Es ist alles gut &' streichelte mir über meinen Oberschenkel.

Die Anspannung ließ langsam ab &' ich konnte "abschalten".
Dominik musste nach kurzer Zeit raus &' im Zimmer auf uns warten.

Da lagen wir nun ' ZUSAMMEN ♾🖤 &' nicht so wie darmals getrennt voneinander. Es war dennoch ein äußerst komisches Gefühl in den Aufwachraum zu liegen wo man vor 2 Jahren gelegen ist ALLEiNE OHNE BABY &' ich wusste nicht was mit meinen Baby ist ! 
Doch diesmal war ich bei dir ' nah an deiner Seite &' drückte dich an mich 🖤
Es tat sooo unheimlich gut &' die Tränen der erleichterung flossen nur so runter .. _________
#operation #op #24102018 #krankenhaustulln #donauklinikum #tullnanderdonau #schlimmstezeit #bangen #angst #sorge #mamaleben #zusammenhalt #starkerbub #tapfer #proudmom #prouddad #proud #parents #somuchlove #mommysboy #lebenmitkind #mitdiranmeinerseite #handinhand #fürimmer #wirliebendich #aufwachraum #geburtstrauma #instagram #igers #ig
Es fühlte sich an wie Stunden .. es war einfach das schlimmste warten aller Zeiten ! Um dreiviertel 9 wurde ich schon unruhig &' wir gingen zum Aufwachraum ' meine Knie haben gezittert. Hoffentlich ging alles gut &' wir sehen ihn gleich. Wir standeb davor &' wir drückten den Knopf. Die Tür öffnete sich &' ein Mann stand vor uns. Er hat uns schon erwartet ' ich hörte Raphael im Hintergrund schon weinen ! Mein Baby .. 😥 Schnell zu ihm. Da lag er nun, der Mann sagte nur zu mir: Wollen Sie sich zu ihm ins Bett legen das er sie spürt &' das er weiß das Sie da sind? Na klar wollte ich, was für eine Frage ! Unser Urologe schaute kurze Zeit später nochmal vorbei um nach ihn zu sehen. Er sagte nur: Es ist alles gut &' streichelte mir über meinen Oberschenkel. Die Anspannung ließ langsam ab &' ich konnte "abschalten". Dominik musste nach kurzer Zeit raus &' im Zimmer auf uns warten. Da lagen wir nun ' ZUSAMMEN ♾🖤 &' nicht so wie darmals getrennt voneinander. Es war dennoch ein äußerst komisches Gefühl in den Aufwachraum zu liegen wo man vor 2 Jahren gelegen ist ALLEiNE OHNE BABY &' ich wusste nicht was mit meinen Baby ist ! Doch diesmal war ich bei dir ' nah an deiner Seite &' drückte dich an mich 🖤 Es tat sooo unheimlich gut &' die Tränen der erleichterung flossen nur so runter .. _________ #operation  #op  #24102018  #krankenhaustulln  #donauklinikum  #tullnanderdonau  #schlimmstezeit  #bangen  #angst  #sorge  #mamaleben  #zusammenhalt  #starkerbub  #tapfer  #proudmom  #prouddad  #proud  #parents  #somuchlove  #mommysboy  #lebenmitkind  #mitdiranmeinerseite  #handinhand  #fürimmer  #wirliebendich  #aufwachraum  #geburtstrauma  #instagram  #igers  #ig 
Kata siapa berhijab itu ngga modis? 😁😁
Kata siapa berhijab jadi bikin kamu nggak cantik? 😁😁 Justru sebaliknya, di mata Allah kita akan menjadi perempuan yang mulia ketika mau melaksanakan perintah-Nya. 😍😍 Takut susah beraktivitas kalau berhijab? 🤭

Pasti belum kenal Hudaiva 🤭🤭 Jilbab anti ribet yang tetap modis dan super lucu. 😍

Nyaman lagi.🤗 Mari perbaiki diri dan tampil cantik di hadapan Allah dengan Hudaiva.♥ Ibadah lancar, aktivitas, makin lancar.

Hudaiva... 😍
Tunjukkan cantik indahmu yang sebenarnya 🌹

Mau jilbab cantik Hudaiva?
*_Hubungi saya_*

Wa.087753179272

#Hudaiva #sharethegoodness #hijab #jilbab #cantik #modis #kontenharianhudaiva #kontenharianAfrakids #24102018
Kata siapa berhijab itu ngga modis? 😁😁 Kata siapa berhijab jadi bikin kamu nggak cantik? 😁😁 Justru sebaliknya, di mata Allah kita akan menjadi perempuan yang mulia ketika mau melaksanakan perintah-Nya. 😍😍 Takut susah beraktivitas kalau berhijab? 🤭 Pasti belum kenal Hudaiva 🤭🤭 Jilbab anti ribet yang tetap modis dan super lucu. 😍 Nyaman lagi.🤗 Mari perbaiki diri dan tampil cantik di hadapan Allah dengan Hudaiva.♥ Ibadah lancar, aktivitas, makin lancar. Hudaiva... 😍 Tunjukkan cantik indahmu yang sebenarnya 🌹 Mau jilbab cantik Hudaiva? *_Hubungi saya_* Wa.087753179272 #Hudaiva  #sharethegoodness  #hijab  #jilbab  #cantik  #modis  #kontenharianhudaiva  #kontenharianAfrakids  #24102018 
298. Mengapa menulis di blog?
.
Karena aku ingin menyembunyikan sekaligus membagikan pikiran, perasaan, dan pengalaman pribadi.
.
Baca postingannya di sini ya https://www.rindangyuliani.com/2018/11/mengapa-menulis-di-blog.html?m=0
__
@bloggerperempuan #bloggerperempuan #BPN30DayChallenge2018 #rindangdaily #rindangblog #blog #lifestyleblogger #blogerindonesia #indonesianblogger #blogger #mylifeasablogger #blogpost #femalebloggerofbanjarmasin #femaleblogger #24102018
Bromo in d'morning#24102018
#24102018 #10m24d ปู่กับย่าพาไปเที่ยวสระแก้ว #tomei#tomeithebaby#littlebaby#littleboy#babyboy#myson
.
You All Make this Little Cute Cinderella have a Big Smile... Thank You to All of My Royal Families, Guests and Friends... Love You All..💖💖
.
.
.
#ashlynnedaveny #bryan #clayton #bryanclayton #BryanClaytonAshlynne #24102018 #godsgift #3rdbirthday #birthday #celebration #thecuteone #modeltobe #cinderella #royalfamily #thesunarto #blessed #thankful #grateful #spectacularkidz #ig_kids
#instakids #instababy #babykidsindonesia #loveit #likeit
.
Having People You Love and who Loves You means Everything.. No greater love than a family who will always Support and Care for You....
.
.
.
#ashlynnedaveny #bryan #clayton #bryanclayton #BryanClaytonAshlynne#24102018#godsgift #3rdbirthday #birthday #celebration #thecuteone #modeltobe #cinderella #royalfamily #thesunarto  #mykidsbetterthanyours #blessed #thankful #grateful #spectacularkidz #ig_kids
#instakids #instababy #babykidsindonesia #loveit #likeit
. Having People You Love and who Loves You means Everything.. No greater love than a family who will always Support and Care for You.... . . . #ashlynnedaveny  #bryan  #clayton  #bryanclayton  #BryanClaytonAshlynne #24102018 #godsgift  #3rdbirthday  #birthday  #celebration  #thecuteone  #modeltobe  #cinderella  #royalfamily  #thesunarto  #mykidsbetterthanyours  #blessed  #thankful  #grateful  #spectacularkidz  #ig_kids  #instakids  #instababy  #babykidsindonesia  #loveit  #likeit 
.
I'm so Happy having lots of Fun & Joy with All of You on My 3rd Bday Party.... Big Thank You from Cinderella of the day 😍
.
.
.
Venue: Wendy's Pakuwon Mall
Decor & MC: @onnyarmando_surabaya
Dress : Grandma @mariaswanawati
Cake : @cakeprecious
Souvenir : @uniqueparcel 
Photo Video: @efge_ivan
.
.
.
#3rdbirthday #cinderella #cinderellabirthday #cinderellacake #ashlynnedaveny #BryanClaytonAshlynne#24102018 #godsgift #birthday #celebration #thecuteone #modeltobe  #thesunarto#mykidsbetterthanyours #myfamilybetterthanyours #blessed #sonya6500#thankful #grateful #spectacularkidz #ig_kids
#instakids #instababy #babykidsindonesia #loveit #likeit
. I'm so Happy having lots of Fun & Joy with All of You on My 3rd Bday Party.... Big Thank You from Cinderella of the day 😍 . . . Venue: Wendy's Pakuwon Mall Decor & MC: @onnyarmando_surabaya Dress : Grandma @mariaswanawati Cake : @cakeprecious Souvenir : @uniqueparcel Photo Video: @efge_ivan . . . #3rdbirthday  #cinderella  #cinderellabirthday  #cinderellacake  #ashlynnedaveny  #BryanClaytonAshlynne #24102018  #godsgift  #birthday  #celebration  #thecuteone  #modeltobe  #thesunarto #mykidsbetterthanyours  #myfamilybetterthanyours  #blessed  #sonya6500 #thankful  #grateful  #spectacularkidz  #ig_kids  #instakids  #instababy  #babykidsindonesia  #loveit  #likeit 
Holy Matrimony of Chandra and Meliana  #24102018 
Bride Makeup by @reginameigina 
hairstylist @vinchenaysahairdo 
gown @lukmanabadi 
headpiece @queenshop_accessories 
#makeupindonesia #makeupartistjakarta #muaindonesia #muajakarta #muakelapagading #hairdo #makeup #meiginamakeup #hairstyleinspiration #mua #makeupartist #thebridestory #weddingku #makeupprewed #makeupwedding #weddingku #thebridestory #makeuppengantin #makeuprewed #makeupwisuda #muabangka #brushedbyRM #muamaternity
Holy Matrimony of Chandra and Meliana #24102018  Bride Makeup by @reginameigina hairstylist @vinchenaysahairdo gown @lukmanabadi headpiece @queenshop_accessories #makeupindonesia  #makeupartistjakarta  #muaindonesia  #muajakarta  #muakelapagading  #hairdo  #makeup  #meiginamakeup  #hairstyleinspiration  #mua  #makeupartist  #thebridestory  #weddingku  #makeupprewed  #makeupwedding  #weddingku  #thebridestory  #makeuppengantin  #makeuprewed  #makeupwisuda  #muabangka  #brushedbyRM  #muamaternity 
✨那些我们一起追夕阳的日子✨
.
7.01 pm
.
#lightchasing #24102018
Чтобы получить еще один подарочек🎁 на день рождения🎉🎈 от дорогих подружечек👭👭, пришлось потрудиться🤣. Я ни разу не собирала картинки из пазлов от и до... но как же не собрать поздравительную🎈 открытку (см. сториз, далее -актуальное). Два вечера🌛🌜 и ... вуаля... поздравление, да еще и со своим изображением! Сюрприз👍! Спасибо, дорогие🙏! ____________________________________________________#деньрождения#деньрожденья#happybirthday#happy#подруги#осень#момент#отдых#relax#хорошо#жизнь#спасибо#пенсия#чудоосень#счастье#счастьеесть#октябрь#осеннийвечерок#осеньялюблютебя#осеннийдень#чудоосень#осень2018#мояосень#скорпион#24102018
Чтобы получить еще один подарочек🎁 на день рождения🎉🎈 от дорогих подружечек👭👭, пришлось потрудиться🤣. Я ни разу не собирала картинки из пазлов от и до... но как же не собрать поздравительную🎈 открытку (см. сториз, далее -актуальное). Два вечера🌛🌜 и ... вуаля... поздравление, да еще и со своим изображением! Сюрприз👍! Спасибо, дорогие🙏! ____________________________________________________#деньрождения #деньрожденья #happybirthday #happy #подруги #осень #момент #отдых #relax #хорошо #жизнь #спасибо #пенсия #чудоосень #счастье #счастьеесть #октябрь #осеннийвечерок #осеньялюблютебя #осеннийдень #чудоосень #осень2018 #мояосень #скорпион #24102018 
Vi amo!♥️ #24102018
С Днем Рождения, сыночек, вот тебе уже целый годик❤ Здоровья тебе крепкого, беззаботного детства и счастливой долгой жизни! Мы очень сильно тебя любим, золото наше👨‍👩‍👦‍👦 #РауанДаниярович #сарыұлым #семья #любовь #АрнурДаниярович #24102018
^_______^
#October #Niece #Niecelove #instagram #instragood #instralove #Happytime #Happy #socute #l4l #likeforlike #moment #igkids #kids #Loveforever #xoxo #littlegirl #ความสุขของติ๊ก 
#เชื่อติ๊ก #24102018
^_______^
#October #Niece #Niecelove #instagram #instragood #instralove #Happytime #Happy #socute #l4l #likeforlike #moment #igkids #kids #Loveforever #xoxo #littlegirl #ความสุขของติ๊ก 
#เชื่อติ๊ก #24102018
^_______^
#October #Niece #Niecelove #instagram #instragood #instralove #Happytime #Happy #socute #l4l #likeforlike #moment #igkids #kids #Loveforever #xoxo #littlegirl #ความสุขของติ๊ก 
#เชื่อติ๊ก #24102018
^_______^
#October #Niece #Niecelove #instagram #instragood #instralove #Happytime #Happy #socute #l4l #likeforlike #moment #igkids #kids #Loveforever #xoxo #littleboy #ความสุขของติ๊ก 
#เชื่อติ๊ก #24102018
^_______^
#October #Niece #Niecelove #instagram #instragood #instralove #Happytime #Happy #socute #l4l #likeforlike #moment #igkids #kids #Loveforever #xoxo #littlegirl #ความสุขของติ๊ก 
#เชื่อติ๊ก #24102018
^_______^
#October #Niece #Niecelove #instagram #instragood #instralove #Happytime #Happy #socute #l4l #likeforlike #moment #igkids #kids #Loveforever #xoxo #littlegirl #ความสุขของติ๊ก 
#เชื่อติ๊ก #24102018
^_______^
#October #Niece #Niecelove #instagram #instragood #instralove #Happytime #Happy #socute #l4l #likeforlike #moment #igkids #kids #Loveforever #xoxo #littlegirl #ความสุขของติ๊ก 
#เชื่อติ๊ก #24102018
^_______^
#October #Niece #Niecelove #instagram #instragood #instralove #Happytime #Happy #socute #l4l #likeforlike #moment #igkids #kids #Loveforever #xoxo #littlegirl #ความสุขของติ๊ก 
#เชื่อติ๊ก #24102018
^_______^
#October #Niece #Niecelove #instagram #instragood #instralove #Happytime #Happy #socute #l4l #likeforlike #moment #igkids #kids #Loveforever #xoxo #littleboy #ความสุขของติ๊ก 
#เชื่อติ๊ก #24102018
^_______^
#October #Niece #Niecelove #instagram #instragood #instralove #Happytime #Happy #socute #l4l #likeforlike #moment #igkids #kids #Loveforever #xoxo #littlegirl #ความสุขของติ๊ก 
#เชื่อติ๊ก #24102018
Tajuk : Dia Setajam Kaktus
Penulis : Ella Syasdhia
Penerbit : @penerbitankaseh
ISBN : 978-967-2035-30-5
Muka Surat : 339
Harga : RM26 (Semenanjung) / RM29 (Sabah & Sarawak)
Terbitan : April 2018

#diasetajamkaktus #muhammadiman #ellasyasdhia #romanticcomedy #24102018  #lovestory